Chrome Pointer

Stallinspo

   I första avsnittet av The Star Stable Show, och även i en senare intervju med Game Director Marcus, bekräftades det att spelets hemstall ska uppdateras. Med vad? Vi vet inte. "Utveckla och expandera" är den officiella info som finns ute. "Med nya funktioner". Hm - det är faktiskt väldigt intressant.
 
   De stall vi har är egentligen en stor lada med några spiltor som rymmer tio hästar. Inte spiltorna alltså, men ladan. Vi har också ett klädskåp och en anslagstavla plus en vattenho.
   Om man ser till vad folk ber om och har bett om i hundra år är det boxdörrar. Jag känner mer "mjäääääe", för om man har boxdörrar ska de öppnas och stängas hela tiden. I Arvet från Rosemod Hill fanns det boxdörrar, men eftersom spelaren alltid är "inladdad" i samma miljö som dörrarna räcker det att man öppnar dem varje gång man påbörjar en ny nivå och sen är de öppna tills man stänger dem igen. Jag tror inte man kommer ha samma tur i SSO, för det är en annan typ av miljö. Jag har en känsla av att mina hästar kommer få stå huller om buller i stallgången istället om det nu blir så att boxdörrarna alla tjatar om kommer.
 
   Jag vill jättegärna ha möjligheten att ha fler hästar i hemstallet, minst femton helst, men det jag ser mest fram emot är designen. Stallet ser inte riktigt ut som ett stall i mina ögon och jag vågar inte hoppas på för mycket - men om det faktiskt ska utökas kanske det kastas in fler boxar så att man blir av med ytterdörren i hästdelen av stallet? Två ytterdörrar tycker jag är en för mycket och särskilt då det finns så mycket dött utrymme utanför de spiltor som finns idag. Att få mer av en stallgång, det skulle jag gilla! Men dörrar hoppas jag inte direkt på.
   Att hela insidan i stallet ska göras om känns som att hoppas på lite för mycket, men samtidigt skulle det göra mig allra gladast. Jorvik är ju ett rustikt och gammalmodigt land och det är ju inte så hypermodernt, men jösses vad jag skulle älska att ha ett supermodernt stall. Det skulle nog ändå gå i takt med resten av öns arkitektur, för stall är ju sällan annat än slitna oavsett hur man försöker hålla efter det. (Jag har varit med och högtryckstvättat stall ett antal gånger. De ser exakt likadana ut som innan tre dagar senare igen. Möjligen med mindre spindelnät though.) Ändå, stallen är viktiga, inte bara för oss utan även för Jorviks befolkning. Eller hur?
 
   Att leta på internet efter stallbilder är så sjukt häftigt btw. Särskilt svindyra amerikanska stall är så sanslöst coola, man tror knappt att det är på riktigt. (Jag är dock väldigt ambivalent mot de nätdörrar som används i många stall. Ser ut som att hästarna står bakom hönsnät?) Jag har dålig koll på specifika stall, men bland svenska tycker jag Tullstorp (Jan Brinks gård) och Aledal (ridskola på Öland) sticker ut. Aledal har jag spenderat mycket tid på så jag kan inte låta bli att i smyg jämföra alla andra stall med den fantastiska anläggningen, haha.
 
   Jag har spånat runt på stall som jag tycker är riktigt coola, och om ni är intresserade kan ni kika på bilderna HÄR!
 
   Vad har ni haft för tankar om hemstallen i SSO? Tror ni att något särskilt kommer hända, och i så fall vad?


Charlotte Masterwater

Jag hoppas på en stallgång med spiltor på båda sidor, kanske 8 på varje sida eller så. En låda/förvaring för hästmat och ett kylskåp för cafemat. En hage i anslutning till hemstallet så mina slipper skicka dem till hästön. Och att man ska kunna se hästarna skritta, trava, galoppera, beta kanske nosa på varan eller så. Så att man kan sitta och kolla på dem i hagen.

Jag tror att de nya hemstallen kommer komma om några veckor. Det kan inte vara så långt dit, för de har ju sagt det här för ganska länge sedan. De skulle inte gå ut med det här nu om det skulle komma i slutet av året.

Bianca Waterlund

Boxar vore både + och -. Mer stall tycker jag. Kunna skriva på anslagstavlan. Hage med. Det enda som jag kom på just nu... Esme du är bäst☺☺☺☺☺☺☺☺☺😅

Dakota

Esme, det här kanske inte har med hemstall och göra men kadrilj har väl med dressyr och göra?

Svar: Kadrilj är som ett dressyrprogram med minst två ryttare. Ryttarna rider i par och ska spegla varandra genom i princip hela ritten. https://www.youtube.com/watch?v=R4s_V56cshY
Esmeralda Silverforce

Ida Lowstreet

Skulle vilja ha ett loft! Bara ett litet där det finns plats för hästmat! Liksom jag vet att många (inklusive mig) samlar på sig rätt mkt grönskaker och hö under speciellt högtider. Eller bara plats för hästmat brevid garderoben"
Tkr också att det räcker med en dörr, dörren i hästdelen tar upp såå mkt plats där det skulle kunna vara boxar/spiltor istället.
Samt att dom sadlarna och tränsen som hänger på väggarna i garderobsdelen, att man ska kunna hänga dit sina egna saker istället. Sina favoritsadlar t.ex!

Rose Shadowlee

För mig är det mest viktigt att det finns plats för 10 hästar utan att det ser intryckt ut och inte som att man bryter mot någon lag XD

Emma Mousefall

Det skulle vara kul om man kunde skriva på sin anslagstavla typ om klubben ska ha något event och vilken tid så kan man få någon notis om det när man nu ska ha sitt klubbevent.
Och jag skulle gärna vilja att man kunde komma in i någon annans hemstall om man var vänner och så kunde man kanske typ knacka på eller något, och skulle man kunna rida på varandras hästar men bara i hemstallet. Det skulle vara kul! :D

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.