Chrome Pointer

Återigen - "hackers".

   "Jag har blivit hackad." Ack, så många gånger man har sett de fyra orden. Nu ska vi också prata om några roliga grejer runt det här.
 
   Om man har blivit "hackad", kan det bero på följande.
  • Man har gett ut sina uppgifter till någon.
  • Man har gett ut delar av sina uppgifter till någon som har listat ut resten av uppgifterna.
  • Man har lämnat sina inloggningsuppgifter öppet på datorn då man har gått ifrån den
  • Man kan ha kopplat sina uppgifter till Facebook och därmed kan en "hackare" komma in med ett enda knapptryck. De två sista grejerna händer lätt på t ex skoldatorer.
   För om vi nu pratar allvar, vad får en hackare ut av att hacka ett SSO-konto? Tänk på det. Det är omöjligt att föra över kläder, hästar eller Star Coins. Därför kan man inte vinna något av att sabba ett SSO-konto. Det är alltså inget jätteprojekt som någon kommer på, för man får ju ingen vinst på det.
   Och, varför är det aldrig någon av de "större" spelarna som råkar illa ut? Varför är det inte någon av de spelarna som faktiskt syns överallt som blir utsatt? Varför har aldrig en Game Master blivit "hackad"? För let's be real, om det hade hänt skulle det vara totalt omöjligt att hålla hemligt. Och varför har aldrig jag utsatts för en "hackerattack"? Slår vad om att det finns ett antal spelare där ute som gärna skulle sabba lite för mig, för oavsett hur man gör går det inte att hålla sig sams med alla och jag syns rätt mycket i det här communityt. Finns dessutom de som stör sig lite extra på mig numera, men har jag någonsin råkat ut för något sånt här?
   Tänk på det.
   (Det som HAR hänt är att folk har försökt lista ut mitt lösenord. Det är inte hacking, det är närmare phising. Förbaskat lågt, för den delen.)
 
   Ge inte ut era lösenord till någon, inte ens vänner och familjemedlemmar. Se till att logga ut från alla sociala medier innan ni lämnar en dator och var väldigt försiktiga med att koppla ert konto via Facebook. Det är oftast oförsiktighet och slarv som gör att man råkar illa ut.
   Gör istället som min polare Gen och skaffa er ett larvigt svårt lösenord på 20+ tecken om ni är oroliga.


Leah Pandalake

Återigen, grymt skrivet om detta ämne. Det är det som det hänger på, verkligen. Lösenordet och att inte ge ut det. Och att folk vägrar förstå (eller erkänna när de vet att de själva givit ut det men hävdar att de har blitt "hackade" istället), det är tragiskt.
Och det du nämnde om att exempelvis du eller någon av de lite större spelarna här i detta community inte blitt utsatta är ett utmärkt exempel!

Charlotte Masterwater

Skönt att det finns rätt många i det här communityt som faktiskt kan lite säkerhet på nätet. Hur många gånger har man inte sett i global någon som skriver "Jag är hackad!!!!".
Sen så har ju tom. GM's bekräftat att det inte finns hackare på SSO. Hoppas att folk faktiskt tänker på det här och inte lämnar ut sina kontouppgifter.

Sen så vill jag tillägga, bra skrivet Esme. Håller helt med. Guldstjärna till dig.

Melissa Dragonnight

Bra skrivet! En sak jag ångrar och jag inte kommer göra om är att jag förut hade en kompis som sa att hon inte fick köpa starrider, så hon tjatade till sig på mig att hon skulle få låna mitt konto (jag kan inte säga emot folk :/) så tillslut gick jag med på det. Jag sa till henne att hon bara fick göra lopp och dagliga och visade henne och så, men det hon istället gjorde var alla andra uppdrag (har därför missat rätt mycket av huvuduppdragen). Jag försökte säga till henne många gånger att inte logga in igen men hon lysande inte förrän min mamma sa till och jag bytte lösen till ett överdrivet svårt som jag inte tror någon kommer lista ut i första taget... Sen dess har jag aldrig lämnat ut det och kommer INTE göra det! Nuförtiden förstår jag att man inte ska göra det men inte då... :/

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.