Chrome Pointer

Because I'm happyyyyy

   Jag har gjort en jätterolig grej idag och jag känner att jag har ett sånt himla bra jobb. Så äre.
 
   Tyvärr händer det inte mycket roligt som jag kan dela med er hursomhelst. Jag är tagg på att skriva något, något i lite fanfic-stil, men jag har ingen bra idé att utgå efter. Vill ha något lite kortare som kan stå för sig själv så att jag inte behöver pressa mig själv med att fortsätta på det. Sen har jag en redigeringsidé också, men det får nog vänta till helgen. Har ni någon kul idé som jag kanske kan skriva något om? (Återigen, gällande typ fanfic; jag skriver inte mina konspirationsteorier längre!)
 
   ...jag tycker det kan vara onsdag nu.
Så mycket snack om Finska hästar!

   Haha, det är jättemycket snack om Finska hästar här och var nu; jag har sett jättemånga spekulera i om att hästen som SSO visade upp igår ska vara en Finsk häst. Men, visste ni att Finska hästar i stort sett enbart är fuxar? Man uppskattar att ca 90% av alla hästar inom rasen har färgen fux. Detta är efter selektiv avel under 1900-talet för att man ville ha fram just fuxar. Annars kan hästen förstås vara både brun, svart och skimmel (finns anlag för typ alla färger egentligen, om man bara avlar rätt individer), men fuxarna är så oerhört framträdande.
   Mer än så säger jag inte nu. Ville bara lyfta fram fuxarna lite! ^^
 
   Som exempel får ni en bild från Horse Life 2, haha
 
Sneak Peek!

   SSO postade den här bilden på Facebook typ nyss. Mihihi jag ska inte säga mer än så x) Man taggar ju alltid för nya grejer, eller hur?
 
 
 
Opalice, mer känd som Oona

   Här är alltså hästen jag har hintat om. Jag tycker inte det här är min bästa redigering; det var en utmaning och varken man eller ansikte är som jag skulle vilja, men det blev aldrig riktigt som jag ville ha det och jag orkade inte mer så det fick bli såhär.
 
 
   Svans och pannlugg blev dock bra. Och pållen i sig.
Photoshop för SSO-spelare - Linearts

   Nu är det ju så att linearts är väldigt, väldigt populärt att använda sig av som SSO-redigerare. Då kommer den självklara frågan - vad är en lineart?
 
   Linjekonst, om vi översätter rakt av. Vad kan det möjligen innebära? Konturer. Det är lite som att sitta med en målarbok.
   Jag använder mig av lineart som jag målar själv med referensbilder. Jag delar inte med mig av min lineart, och that's that. Det finns gratis linearts på t ex. DeviantArt. Man kan också Googla på, förslagsvis, "horse lineart". Om ni använder er av en lineart som inte är er egen, se till att ni följer konstnärens regler för verket och hävda inte att ni har gjort linearten själva.
 
   Okej, vad är nu det allra viktigaste att tänka på? Jo, ni måste använda er av lager. Om ni inte kan använda er av lager kan inte inte använda er av tekniken på det här sättet. Hur använder man sig av lager? Se mitt kursavsnitt om den saken.
 
   Steg 1: Om du målar en egen lineart, gör den på ett eget lager med ingenting annat på. Om du använder dig av en lineart från nätet, se till att den är har en genomskinlig bakgrund. Om du letar bilder via Google, kolla upp varifrån bilden EGENTLIGEN kommer så att du kan dubbelkolla om du verkligen får använda den. Bara för att det finns på Google får man inte ta det!
   Hursom här har jag Googlat efter lineart och hittat en bild. Konstnären bakom den här bilden har många gratis linearts, och de små rutorna visar att bilden är genomskinlig. Det ska INTE vara vit bakgrund till linearten, man vill se rutorna.
 
 
   Steg 2: Då du är bergsäker på att du får använda dig av bilden kan du spara den till din dator och öppna den i ditt redigeringsprogram. Sedan skapar du ett nytt lager UNDER bilden. Konturen ska alltid vara högst upp, så att du kan se den.
 
   Steg 3: Sen då? Jo, dags att klippa, klistra, måla och sudda. Dölj konturen ofta (se avsnittet om lager igen) för att se hur det hela ser ut utan linearten. Man kan välja att ha kvar sin lineart; jag tar alltid bort den i slutänden och ser till att skugga ordentligt istället.
 
   Om ni undrar hur man klipper och klistrar, se det här avsnittet.
 
   Här nedan ser ni ett typiskt exempel på hur jag gör.
 
Masterpost - Photoshop för SSO-spelare

   Svårt att hitta i min Photoshop-kurs? Välj den delen som du behöver just nu! (Det här inlägget kommer framöver gå att nå från bloggens vänstra meny.)
 
   Självklart får ni notera att jag inte är något proffs och jag har gjort den här kursen utefter min bästa förmåga för att förhoppningsvis kunna hjälpa åtminsone någon med något.
   Säg till om en länk inte fungerar så fixar jag det.
 
Lite om hur man gör, vad man kan göra och varför. Också exempel på hur jag gör mina grejer.
 
Penslar
Omställningen till sommartid är hemsk!

   Jag får sån grym ångest över att en timme av min dag är helt puts väck D: Sen visste jag inte heller om att klockan ställdes om i natt... Vilket gjorde det hela ännu värre.
 
   Jag har nog inte tid att göra grejer som intresserar er idag, men jag kan säga att jag har börjat på en ny redigering som kommer testa mina kunskaper litegrann. Just nu känns den mest som pest och pina men då jag väl orkar och hinner ta tag i den ordentligt blir det nog jättebra! Det är inte på någon av "mina egna" hästar, utan på en häst jag har på ett extrakonto. Jag har hintat lite om hästen tidigare och har även sagt att hon heter Oona. Ni kommer se ganska mye av hästen framöver (vet dock inte när det hela kommer till skott för det händer en herrans massa grejer just nu) så jag tyckte att hon kunde få visas upp ordentligt :) Ni vet hur mycket jag gillar mina pixelhästar!
 
   Den här pixelhästen är dock favoriten!
Kraaaax

 
ZT2 Library

   Jag spelar Zoo Tycoon 2 ungefär var tredje vecka i dagsläget, och då spelar jag in tre-fyra avsnitt som sedan åker upp på YouTube. Spelet är ett av mina favoriter, men jag hinner faktiskt inte spela oftare än så just nu.
 
   Om man ska spela Zoo Tycoon 2 så finns det en sak som jag råder er alla att göra innan ni börjar spela - ladda ner Radical Remake. Det är som ett mod på The Sims, men i ZT2-communityt heter det bara Download rakt av. Radical Remake är gjort av en grupp som kallar sig Aurora Designs, och nedladdningen ändrar modell och textur på många av spelets originala djur. Det finns flera nedladdningar som täcker olika delar av spelet och det finns också vissa bonusdjur, som t ex den vackra mustangen.
   Ni hittar Aurora Designs hemsida HÄR.
 
 
 
 
   Vill ni ha fler ZT2 Downloads? Kika in på det grymma nedladdningsbiblioteket HÄR!
 
   Jag måste btw gå igenom hela min spelmapp för ZT2; Jag laddade ner något som fick spelet att vägra starta upp sig, så jag måste leta runt och se vad som orsakade kraschen. Tror att jag vet vad det var, men jag måste se till att bli av med det så att spelet går att starta...
Haha wow

   Nu var det ett tag sedan spelchatten uppdaterades - och det är så att man inte minns hur hemsk den var innan!
 
   Konversationerna är utsuddade enbart för att de inte alls har med saken att göra; Det är bara uppdrag som diskuterades
 
   Man är så van vid hur chatten ser ut idag så att man helt glömmer hur vidrig den var! Minns ni Vänchatten? Helt vedervärdig jämfört med hur det ser ut idag!
En förklaring på SSO's nyheter

   För en gångs skull blir det print screen-at; ju snabbare det hela når ut, desto bättre.
 
 
   Jag tycker det är bra med gedigen information till alla spelare. Jag har inte haft några problem med spelet på väldigt länge och om jag har haft det ar jag aldrig haft anledning att oroa mig över något, men jag vet att många har haft otur.
   Bilden ni ser ovan på flera medlemmar av SSO-teamet kommer från SSE's (Star Stable Entertainment AB) kontor inne i Stockholm. Nu är kontoret inte kvar på Östermalm, utan det har flyttat mycket mer centralt. Förr delade företaget kontorsplan med ett annat företag, men nu är det egna lokaler som gäller!
Krix Krax

 
 
 
 
 
 
 
   Så, Pi har blivit superekologisk och Jasper behövde en ny fågelskrämma. Resultatet blev Krax. Hoppas att han inte får vingslag. (Om ni kan den referensen... haha)
 
   Jag tyckte det här var en rätt kul liten uppdragsserie, och det är BRA att Jasper fick en kompis där på sin pumpafarm, han har varit lite ensam de senaste åren. Kanske Emma borta i skogen också ska få sig en kompis? (Vet dock inte hur tagg hon är på en läskig fågelskrämma som sidekick menmen haha)
 
   Det var inte många nya kläder som kom till Gallerian; jag tror att jag såg kanske åtta plagg sammanlagt? Eller det är nog rätt mycket egentligen, men man blir SJUKT mycket hemmablind i Gallerian. Det skulle nog behövas ett filter där man kan se vilka grejer som är nya, annars är det nästan omöjligt att kunna se vad som kom nu och vad som kom t. ex. förra veckan. Men det som jag såg var i samma stil som annat som dykt upp, och jag tycker det såg fint ut ^^ Vågar dock inte säga exakt vad som var nytt, har faktiskt inte en aning om vad som kom igår och vad som kom med Fashion Week x) Hoppas att eldsjälarna med SSO Database hinner ikapp snart! (Det blev galet mye kläder för dem att lägga in iom Gallerian så databasen är inte helt uppdaterat i dagsläget.)
 
   I övrigt kom det en ryktesfraktion som inte ska synas (man ser på namnet att den inte är klar) och jag har sett på Facebook att vissa verkar råka ut för buggande NPC's. Jag har kikat lite på det själv men allt ser ut som det ska för mig (än så länge). Jag har överlag god tur med spelet, jag råkar väldigt sällan ut för buggar som andra verkar stöta på ofta. Det är jag tacksam för!
 
   OMG visst ja, LJUDKANALERNA! Får testa på Discot ikväll om det nu funkar även för musiken där? Den har alltid legat utanför de vanliga ljudkanalerna i spelet.
   Den fjärde kontrollen är ny, och blir jättepraktisk för mig som växlar mellan att spela in videor med låg volym och spela för nöjes skull med högre volym. Åzuuuuuum
Plagget jag alltid glömmer bort

   Handskar! Jag vet inte hur det är med er, men jag glömmer alltid att plagget existerar. Jag sätter liksom på mina karaktärer ett par handskar och sen kommer jag på det och byter ett halvår senare. Eller okej, riktigt så extremt är det inte; jag använder alltid ett par svarta handskar och har alltid ett par vita i ryggsäcken. Vita handskar ger ett väldigt proffsigt intryck och kan lyfta en outfit rejält!
   Jag ska försöka ändra på mina vanor och åtminstone byta ut handskarna jag har. Jag föredrar de tunnaste handskarna, tycker de är snyggast. Men, man kanske skulle ha med sig ett par tumvantar i ryggsäcken för Dinodalens skull? Jag klarar fortfarande inte av att gå in där utan varma kläder x)
 
   Dessa mörka handskar använder jag hela tiden just nu. Ska dock försöka byta ut dem mot ett par tunnare, tycker de är för tjocka. (Det här bidde en exempelbild; jag har fotat lite grejer jag är intresserad av att köpa. Hur charmig är inte den där tröjan liksom?)
 
   Just nu är det lite i görningen med spelets handskar. De fingerlösa handskarna har fått en ny mesh (=modell (typ)), har ni sett det? Jag har aldrig använt dem förr men jag tycker faktiskt de är snyggare nu så det kanske blir en ändring på det? ^^ Jag kommer dock vänta några veckor innan jag byter, isf. (Jag känner mig själv; om jag byter en gång kommer jag aldrig komma ihåg att byta tillbaka!)
Jag saknar druidträningen

   Det jag nästan ser fram emot mest nu då jag spelar SSO om igen är att nå druidträningen. Jag tycker den är jätterolig! Då är det i synnerhet Fånga fjärilar och Hinderkarusellen som jag tycker är hur roliga som helst. Det kändes ju som att man gjorde något huvudstory-aktigt då man höll på med de grejerna, trots att det egentligen mestadels var ryktesuppdrag i stil med de Pandoriska sprickorna - men lite roligare, vågar jag nog påstå.
 
   Är det bara jag som tyckte mycket om druidträningen, eller är det fler som har avslutat den som saknar den?
Vit gigant

 
 
   ...jag ska faktiskt erkänna en grej - jag använder mig nästan enbart av tidsinställda inlägg numera. Jag har aldrig tid att skriva inlägg på kristliga klockslag, så jag tidsinställer istället för att inläggen ska komma upp då folk faktiskt är vakna x) Men morgonbilderna är alltid tidsinställda, för att jag ska ha tid att göra annat på mornarna! (Typ sova, hehe)
 
   Jag hoppas att uppdateringen går relativt snabbt idag, jag behöver spela in lite filmmaterial medan det fortfarande är ljust i spelet...
Vet inte var infon finns, men-

   - åtminstone på Facebook står det att uppdateringen är uppskjuten till i morgon. Självklart har det varit nästintill panik bland vissa i communityt på Facebook - men gudskelov så är det lugnt i övrigt. Instagram verkar inte ens ha märkt det, haha.
   Personligen blir jag bara trött på de som klagar. Det är väl klart att saker inte alltid går fläckfritt till. Det är inte så att en uppdatering börjar jobbas på tre dagar innan den ska släppas, det gäller snarare x antal veckor innan den ska släppas. Det tar faktiskt tid att producera spel. Men, vi har haft närmare 180 uppdateringar med typ två försenade sådana, och det tycker inte jag är illa alls.
 
   Jag har spenderat hela kvällen som klistrad framför mitt nya Nintendo. Har börjat spela Pokémon X. Har väntat i närmare två år på att få uppleva Kalos och nu äntligen! Är inte så sjukt tagg på de nya varelserna, många ser ännu värre ut än de i Gen V, men det var värt det då jag kunde hämta upp en Charmander. En Charizard vid namn Dragonflame, here I come! (Jag ÄLSKAR 3D-effekterna, jag har ogillat dem tidigare då jag har provspelat t ex. MarioKart 3D men det kanske bara är en vanesak?)
Skrivande och kliande fingrar

   Jag har en massa grejer att skriva till mitt jobb, och tror ni inte att mitt nya Nintendo kom just idag? Det bara kliar i fingrarna men jag vet att jag inte kommer kunna lägga undan det om jag väl börjar, sååå x) Tänk bara Pokémonspelen, nu klarade jag ut hela Black 2 häromdagen (har spelat ut hela White 2 innan men glömde liksom bort spelen och missade att jag hade grejer kvar i B2; mestadels för att jag spelade med en Hydregion som är PEST OCH PINA att träna upp) och den vändan gick liksom på nästan 27 timmar?! Då har jag liksom inte ens rört post-game storyn än. Jag tror säkert att mitt gamla Platinum ligger på 114 timmar och det har jag ändå spelat om på nytt minst tre gånger. Jösses, hoppas att jag ens hittar tid till att spela, jag får nog nästan sitta på bussen och spela med mitt knallrosa DS x)
 
   SSO har förstås uppdatering idag och det gället uppdrag i GåD! Jag har frågat runt lite sista dagarna vad folk såg fram emot mest då de började spela och GåD verkar vara just det. Därmed är det ju bra att det händer nya grejer där, eller hur? Och dessutom kommer det nya grejer till gallerian! Jag vet inte om servern har varit nere än men jag väntar några timmar till innan jag kikar på det hela, måste skriva färdigt grejerna jag har hemma först...
Jag gillar fjordingarna mer och mer

 
   Jag lovar, det kommer sluta med att jag blir vandrande reklam för fjordingarna - just nu har jag siktet väl inställt på en som ska inköpas på Penny så fort som möjligheten finns, och jag funderar på att fylla ut Esmes familj med en till medlem också. Samtidigt vill man liksom vänta lite, för det kommer så många nya, snygga hästar hela tiden x)
Lång dag

   Jag åkte på ett möte runt lunchtid, jobbade lite där och satt på ett till möte till kl 18 innan det var typ "hoppsan hejsan, man ska ju hem också" - jag har fortfarande inte riktigt vant mig vid de här långa dagarna, men det är himla kul!
 
   Ni som följer min videoserie genom SSO med karaktären Penny vet idag att en ny häst är inköpt. Jag har faktiskt ett blogginlägg där Pennys tre hästar är samlade, men jag har inte länkat till det ordentligt. Jag ska se till att göra det åtminsone innan helgen!
   Jag har inte mycket annat att säga denna fabulösa dag, då jag är lika trött som en jag-vet-inte-vad. I morgon är det uppdatering och jag är himla nyfiken; jag har inte den blekaste om vad som komma skall men jag har en bra magkänsla ^^
 
   Min hårddisk är fortfarande ute på vift (aka. I min handväska men jag är för trött för att palla gå och hämta den) så ni får leva med en arkivbild!
Ni vet att folk snackar om rosa elefanter?

   För min del är det rosa hästar. Som hoppar för synen. Skumt, men inte så konstigt. Mer om det kommer en annan gång.
 
   Det kanske är lite mye bilder från andra spel än SSO just nu, men jag orkar inte rota runt i alla mina hårddiskar efter "rätt" bilder, så ni får hållas med det jag har till hands för stunden.
 
 
Saker att se fram emot

   Då ni började spela SSO, fanns det något i spelet som ni kände "wow, jag kan knappt vänta på att får göra det där" om? En funktion, en plats, häst som man inte kan köpa förrän viss level, uppdrag, vad som helst!
 
   Tycker det är en rätt intressant fråga, för det är en som jag inte riktigt har behövt fundera över. Jag har ju spelat sedan tidernas begynnelse och hängt med i framkanten hela tiden, så jag har ju bara kunnat se fram emot saker som kommer framöver.
   Dela gärna med er av de saker som ni har sett fram emot, eller som ni fortfarande ser fram emot. Jag är nyfiken!
 
   Det här var en av sakerna jag sett fram emot under tiden jag spelat - Lisas återkomst och återförening med Starshine
Hästfärg jag inte använt förut

   Jag har nog aldrig spelat igenom Horse Life med en pålle i denna färg. Jag ångrar lite att jag valde så pass långa strumpor, för de smälter in för mycket i dressyrstaketen och gör så att det bli svårare att fota fina bilder (i början av spelet finns det ju inte heller några boots och skydd som matchar varann så det går inte att täcka upp benen), men det är en gullig pålle. Jag hade inga namnförslag då jag började spela, så han fick heta Wildheart.
 
 
 
   Att jag valde häst i den här färgen ledde till att jag fick rida en skimmel i ett uppdrag. Då man har kommit några tävlingar in i spelet blir man alltid ombedd (läs "tvingad") att rida igång en skadad häst åt veterinären på gården man är på. Hästen har olika färger, antagligen beroende på vilken färg ens egen häst har, men jag har aldrig förr varit med om att hästen varit vit! Blev seriöst besviken, haha, hade velat ha den färgen på min egen häst. Antar att man får leva med enhörningen istället!
 
I did iiiiiiiit

   Jag köpte ett Nintendo 3DS XL! Rosaaaaaa! Samt tre nya spel. Pokémon X, Pokémon Alpha Sapphire samt Nintendogs Labrador. Jag har velat ha Nintendogs sedan spelet kom ut men har alltid tyckt det varit för dyrt, så jag har väntat tålmodigt i många år. Nu kostade det under 200 kr och det var äntligen dags att slå till :D Hade lätt kunnat skippa det och köpt 3D-versionen istället, men det är alltid slutsålt varje gång jag ens tänker på det. Ska bli så sjukt nice att börja spela Pokémon Gen VI, kan knappt vänta på att få hem min beställning! (Beställde över nätet.) Får ladda upp genom att glida runt i mina Gen V-spel så länge.
 
   Jag var grymt effektiv igår och spelade in sjukt många nya avsnitt till SSO Ride Through. Några av dessa klipps ihop idag; det tar ca 2 till 3 timmar att spara varje video, så det hinns väl inte med så många. Under nästa vecka dyker iaf Pennys nya häst upp :)
Om ni hade chansen...

   ...skulle ni då köpa er en häst som ser ut som den Ms. Morse hade under uppdragsserien med Zombie Horse Pole Bending Apocalypse?
 
   Jag spelade in uppdragsserien med Penny igår och mötte då återigen denna rätt coola häst
 
   Jag skulle faktiskt absolut kunna tänka mig det. Jag har sagt det förr, men jag skulle absolut inte banga på att ha en häst med Starshines färger i mitt hemstall, och den här är faktiskt inte mycket sämre. Vad tycker ni?
Höga berg, djupa dalar och stora träd

 
Mindre här, mer på Wikin

   Jag gör jättemycket småfix och större fixar på Jorvikipedia just nu. Det händer mycket i spelet och Wikin ligger efter med minst lika mycket, samtidigt som jag kodar mallar, rättar stavfel, ordnar länkar och försöker avväga vilken information som ska in var och när.
   Ett exempel på mallarna jag gör är de som finns längst ner på alla hästraser just nu. Det gör det superenkelt att gå mellan alla hästraser om man skulle vilja det, och dessutom ser man enkelt vilka hästraser som är tillgängliga i varje spel. Dessutom uppdaterar jag självklart mallen så att nya hästraser läggs till i den.
 
   Simpelt va? Jag vill gärna ha in såna här mallar på många fler sidor, men det behövs nog funderas på. Jag tänkte också koda om de mallar vi har för t ex. NPC's så att de matchar den här mallen. Men, det lär bli ett rätt omfattande arbete och inget som jag vågar ta tag i då jag inte har väldigt gott om tid på mig.
 
   Är det något som ni just nu saknar på Jorvikipedia? Säg gärna till så kan jag försöka ordna det.
Visste ni att...?

 
   I texten hittar ni länkar som leder till Jorvikipedia-artiklarna om ni vill läsa mer :)
 
   Slottet som delar namn med Herman, med Castle Bay i förgrunden.
Hur det är att få sina bilder stulna

   Denna serie är gjord av ArtByMoga.tumblr.com
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Tänk på det.
 
   Jag har sagt det förr och säger det igen - om man repostar mina bilder med en länk tillbaka till mig är det helt okej, då känner man sig enbart ärad över att någon tycker om bilderna man gör. Däremot, om någon bara plockar bilderna, eller ännu värre, klipper sönder dem/ritar över dem; det gör ont.
Senaste dagarnas stora projekt

 
   Ni kan se bilden i större version i redigeringsgalleriet. Är de inte fina tillsammans, Esme och Penny?
 
   Om jag postar bilden någon annanstans ska jag försöka lösa det så att bilden blir svår att beskära utan att loggan syns. Folk är så oerhört fräcka och klipper i bilder som någon annan har gjort för att sedan använda dem som profilbilder, det är vidrigt. Jag ser att risken är stor där på Penny så det ska ordnas.
Fancy dressyr

 
 
 
 
 
Jorvik Fashion Week

   Okej, så Jorvik blir allt mer moderiktigt. Jag ser det som en chans att hitta fler klädesplagg man kan matcha till snygga hästgrejer, för särskilt i spelets tidiga dagar fanns det få saker som verkligen matchade. Det ändras verkligen på nu! Det kom några nya grejer igår som jag verkligen gillade. Dessutom kom det en ny värdekod idag - skriv in "PINKWESTERNSHIRT" för att få en snygg skjorta!
   Modepolisen lär jaga mig för matchningen med schabraket men aja haha
 
   Med det nya kom självklart lite uppdrag med Jorviks modepolis. Dels satt man och smågarvade lite över sin photoshoot med JB nere i caféet, dels tycker jag att snubbarna en våning upp var hur sköna som helst. De ville inte släppa in Esme till catwalken - tror ni det går bättre då jag kommer dit med Penny, haha?
 
   Okej, så först skulle vi syssla med lite olagliga aktiviteter genom att förfalska ID-handlingar (tack och lov för att det inte säljs alkohol på Jorvik), sen fick vi traska in och se den häftiga catwalken. Folk från hela Jorvik finns där; Mr Kembell, Ed Field, Ms Drake, Ydris - till och med Sabine hade irrat sig dit. Kändes aningen skumt att en av våra ärkefiender står där mitt på blanka dagen, men jahapp.
 
   Okej, men hela grejen var att Franziska Ironsaddle hade blivit bestulen på skisser över en kommande kollektion. Jag misstänkte först Dark Core-snubben två trappor upp, men det visade sig vara den ökända tjuven Le Goon. Jag dog.
 
   Okej så den här killen är ju inte lite skön - han kan ju lätt ta priset för snyggaste joggingstil på Jorvik. Honom vill jag se mer av i framtiden!
 
   Det hela avslutades med att jag fick en klänning, efter att ha blivit beskylld för både en och annan modemiss. Jag hade velat se Raptor uppträda men jag tyckte inte att jag hade tid då jag spelade igenom det hela tidigt i morse. För, ja, Raptor zhe Rapper is back! Jag har hedrat honom genom att fylla ut hans Jorvikipedia-sida, vilken ni kan finna HÄR. Exklusiv info om Jorviks favoritartist från de gamla Star Academy-tidningarna som gavs ut innan spelen!
 
 
   Vad tycker ni nu då? Om uppdrag, nya grejer, nya rummet, allt! :)
Nintendo-funderingar

   Några har koll på att jag är en hängiven Pokémon-spelare (jag tävlar dock inte, jag är en hobbyspelare enbart), och att jag har tappat mycket efter att Gen VI kom ut. Min plan var att vänta ut spelen tills de blev billiga och då köpa X&Y tillsammans med ett Nintendo 3DSXL. Jag har i dagsläget ett DSiXL och det är just den extra stora modellen jag vill ha; och eftersom i princip alla nya spel är i 3D tänkte jag hänga med för en gångs skull.
   Nu kikade jag in på Bulbapedia igår och upptäckte därigenom att det har kommit en ny modell av 3DS'en, bara för ett par månader sedan. Och sure, den ser fancy ut, men den kostar typ 600 spänn mer än den tidigare modellen - är det verkligen så stor skillnad mellan dem?
 
   Är det någon som har hunnit prova den här nya modellen, som heter New Nintendo 3DSXL? Och tror ni den är värd besväret, eller ska jag fortsätta med blicken på ett rosa 3DSXL av basmodellen? Nu då jag har en inkomst känner jag att jag snart kan lägga pengar på det här; har sett fram emot att spela de nya spelen sen de kom ut för strax över två år sedan. Dessutom vill jag så hemskt gärna spela Omega Ruby och Alpha Sapphire, jag började spela först då Gen IV kom ut så jag har aldrig upplevt Hoenn...
 
 
 
 
   Min dröm är btw ett Nintendo med Pokémontema, men de är alltid några hundralappar dyrare (dels för att jag tycker de som säljs i andra länder är snyggare; jag såg en med Eevee på som var dögullig!) och jag är snål. Sen skulle jag aldrig kunna bestämma mig för exakt vilken jag skulle vilja ha!
 
 
   EDIT: Mer om gårdagens onsdagsuppdatering kommer senare under torsdagen!
Så snyggt

 
 
 
 
 
   Allt från Horse Life 2, of course!
Statistiken stiger alltid just på onsdagar

   Är man så mycket mer intresserad av bloggar då man förväntar sig något nytt? Personligen tycker jag torsdagarna brukar vara mer intressanta, då har bloggarna hunnit titta ordentligt på uppdateringen och därmed kunnat skriva bättre grejer.
 
   Hursom, jag pysslar med en ny bloggheader för sånt gör jag då jag har tråkigt. Problemet är ju bara att jag måste fota i spelet för att kunna fortsätta nu xP Får alltså vänta till i morgon, tidigast. Men, jag tror den här kommer bli riktigt fin :) Har tänkt göra något i den stilen ett tag och jag tycker det är lite kul att ligga steget före och visa grafik som ingen annan har gjort tidigare i communityt.
   Nu då jag ändå är igång ska jag förbereda linearts till redigeringar som jag kanske hinner ta tag i till helgen. Just den här helgen har jag mycket att göra; det krävs väldigt mycket arbete till den där YouTube-kanalen och det är allt tur att det är väldigt kul :) Jag hade tänkt försöka komponera ihop en ny PennyGirl-video för det skulle inbjuda till en fin möjlighet att lära mig mer om funktionerna i Sony Vegas (man får ju passa på att träna med sånt som är riktigt kul för att lära sig att bli bättre), men spelet laddar så segt så det slutade med att jag stängde ner det med inget annat än några fina bilder med mig.
 
 
   Tids nog blir det ju ändå PennyGirl, för jag har ju tänkt spela in en Ride Through genom det. Men, först är det ju My Horse And Me 2! Första avsnittet fick många visningar redan under första dygnet, det är kul att det är ett sånt högt intresse :)
 
   Okej, det var typ det; jag har mycket att göra men ni får se allt i sinom tid ^^
#begrav mig nu, tack

   Jag håller på med ett jobbprojekt som är så stort (eller stort och stort, det märks som mest då man arbetar med det) att jag seriöst kommer berätta vad jag jobbar med då det är klart för jag behöver ånga av mig, haha... Jag känner mig helt vilse i teknikdjungeln och skallen bara snurrar efter den här dagen.
 
   Två saker: Dels är det påsktema på SSO's hemsida, vilket är mys (glöm inte att kika in i Gift Shopen, det finns fina erbjudanden nu! Och visst är det lite gulligt med påskäggen på loggan?), dels så är det Fashion Week! Sist jag hörde något hade uppdateringen inte slutförts så jag struntar nog i datorn för idag och kikar på det i morgon istället, haha. Har lite jobb att strukturera upp istället och dessutom dunkar mitt huvud för mycket för att jag ska orka koncentrera mig på nya grejer. Om spelet hålls upp kanske jag dyker in lite ändå för att hänga i chatten.
 
 
Så fiiiiint

 
   Det är knappt så att man tror att PennyGirl är ett spel ibland, det är så oerhört vackert! Synd bara att spelet i sig är så sjukt trist, om det bara haft bättre story och vettigare styrning hade det nog kunnat vara ett av historiens bästa hästspel.
Serverbyte är tillgängligt igen!

   Nu går det återigen att byta server via SSO's hemsida. Dock är Marshmallow Clouds full för stunden och jag tror att även Air Star ska vara full. Däremot finns det plats på Fluffy Unicorn (där det är som mest liv och rörelse just nu, imo). Jag har Esme på Air Star och Penny på Fluffy Unicorn och har ingen avsikt att byta server på någon av dem :)
   Fluffy Unicorn har tyvärr ingen egen serverikon än, men det kommer nog snart. Än så länge består ikonen av standarden med blå bakgrund och vita moln.
 
 
   Bara för att klargöra också; Air Star är Server 1. Marshmallow Clouds är Server 2 och Fluffy Unicorn är Server 3 :)
 
   Vilken server trivs ni bäst på/vill helst vara på?
Förändring

   "Som ni kanske har lagt märke till så har jag alltså startat ett Youtube-konto. Jag kommer antagligen aldrig bli en duktig filmredigerare, för jag har inte intresse, tålamod eller verktyg för det, men man kan ju absolut prova ibland."
 
   Så skrev jag i början av juni förra året. Alla tre punkterna jag radade upp har tvärvänt, haha. Det är väldigt häftigt att kunna gå tillbaka i bloggen och inte bara följa mina tankegångar, utan också min personliga utveckling! Det är också väldigt roligt att gå tillbaka och läsa gamla kommentarer, för ibland hittar man riktiga guldkorn :)
 
   Sent förra hösten. Nu är över 55 avsnitt inspelade och Penny har hela tre hästar. Yup, en ny pålle inköptes igår. Ni som har sett honom får inte spoila för alla andra! ;)
Lite frånvarande

   Jag har gjort lite olika grejer idag och avslutade med bio tillsammans med bästa Siri. Dessutom har jag fått ett superpositivt besked från min arbetsplats, där de vill förlänga min annars rätt korta anställning! Känns så skönt att ha framtiden säkrad! Nu taggar jag inför resten av veckan, det kommer hända en massa roliga grejer för min del :D
 
   Två saker finns på tapeten innan jag stänger ner för idag. Den första gäller Jorviks Fashion Week. Hur taggad är man inte? Kläderna som visades på Pinterest var en blandning av gammalt och nytt och jag längtar efter att få in dem i spelet, de nya grejerna är jättefina! Är sjukt nyfiken på exakt hur det hela kommer se ut i slutänden.
   Grej nummer två gäller SSO's Facebook, där man har fått gissa varför Raptor inte är kvar i gallerian. Jag har bara på några minuter läst minst tio fantastiskt roliga konspirationsteorier, så jag tycker absolut ni ska traska in och läsa dem om ni inte redan har gjort det!
 
   Ooooch det var typ det. Jag har börjat peta lite på en typ-redigering, hoppas på att bli färdig med den relativt snart :D (Men antagligen inte idag, hehe)
Angående anonyma kommentarer

   Bara så ni vet så raderar jag ALLA anonyma kommentarer. Om det inte finns ett namn till kommentaren så ignorerar jag den och kastar den, för om man inte kan stå för det man säger med ens ett påhittat namn kan det inte vara något som är värt min tid. Jag tycker att ni kan respektera både mig och er själva nog för att stå för det ni säger! :)
 
   Vill också be er om att dubbelkolla så att ni får med namn och allt första gången ni skickar en kommentar - den lilla OCD jag har kickar igång rejält då det skickas flera kommentarer där det står "Jag är den anonyma", så det vore snällt om ni ville försöka få ordning på kommentaren från början ^^
Levande död

   Det finns seriöst inte en kroppsdel jag inte har träningsvärk i. Okej då, möjligen öronen. Jag har varit borta och jobbat på hästgård sedan i torsdags och är nu äntligen hemma. Det är som att man hamnar i en annan värld där borta - det känns som om jag varit hemifrån i flera veckor. Oerhört tungt arbete, men minst lika givande och fantastiskt roligt. Om ni någon gång får chansen att arbeta som ungdomsledare på ridläger bör ni verkligen göra det, för det är så sanslöst roligt att jobba med barn kombinerat med hästar. Som dressyrtant kan jag nu dessutom skryta med att jag har hoppat för första gången på två år, tjo. (På galen häst dessutom, men jag lever nästan)
 
   Jag hade en massa inläggsidéer som kom upp medan jag var borta; jag har väldigt dåligt internet men har kikat in på de nya bloggkommentarerna. Dock så har mycket försvunnit för jag har kasst minne, men, jag tänkte sammanställa ett "litet" inlägg där man enkelt kan hitta hjälp till olika grejer både i och utanför SSO. Jag är inte den första att göra det, det är jag medveten om, men jag vill gärna göra det ändå. Vi får se vad jag hinner ordna i veckan!
   Jag har en grym idé till en redigering och hade tänkt börja på den idag, men jag är alldeles för trött. Får se om jag orkar med den under veckan!
Photoshop för SSO-spelare - Benskydd, lindor och boots

   Benskydd, lindor och boots kan lyfta en bild rejält om man lyckas få dem att se bra ut. Vad är det viktigaste? Att veta vad man är ute efter. Var aldrig någonsin rädda för att titta på bilder och se hur grejerna egentligen ser ut! Inte bara blir det lättare att se till så att bilden man arbetar med ser prydlig ut, man kan få inspiration till att testa nya grejer genom att titta på bilder. Men nu tar vi en sak i taget.
   Jag kommer visa väldigt korta (och aningen slarviga, förlåt) steg-för-steg. Om ni inte minns hur man använder sig av lager så finns det längre bak i kursen.
 
Benskydd
   Då man säger benskydd menar man vanligtvis de skydd hästen kan gå med vid ridning. Gemensamt för dessa är att spännena ska sitta på utsidan av hästens ben och knäppningen ska gå bakåt. Till detta hittade jag fina, beskrivande bilder från Equipage som förklarar det hela väldigt bra. Bildkälla genom att klicka på bilderna!
   Senskyddet är öppet fram, bortsett från spännena. Knäppningen kan bestå av resår med kardborre, resår med "knappar" eller (oftast på äldre skydd) samma klassiska spännen som används på träns.
Kotskyddet är väldigt kort och skyddar insidan av benet; det är mest som en kort strykkappa. Bakskydd i samma modell som senskydden finns; de är också små och är oftast "bättre" än kotskyddet som visas ovan, eftersom det är mindre risk att de "snurrar" runt hästens ben vid strykning. Skydden kan vara fodrade med fårskinn, men det finns alltid någon slags mjuk fodring i dem. De kan finnas i alla möjliga färger, men fodringen är oftast svart. (Ovan är den beige.)
 
   Bildkälla genom att klicka på bilden
   Här ovan ser ni skydd med "knappar", som jag kallar dem (haha, vet seriöst inte vad det heter, men alla jag känner säger att det är en väldigt bra knäppning) för både fram och bak. Som ni ser så är skydden väl formade runt benen och därmed är det väldigt liten risk för att skydden ska snurra runt benen. (Jag tycker skydden ser lite små ut? Det är ju en produktbild men jag tycker de ser lite skumma ut)
   Dessa tycker jag är roligast att måla. Jag föredrar kardborreknäppningen som på bilden högst upp och det är superlätt. Sen kan man ju göra det lätt eller svårt för sig, som alltid.
 
 
 
   Strykkapporna är ganska höga. Om man vill ha höga skydd på bakbenen kan man dock behöva använda framskydd, eftersom bakskydden, som sagt, är mycket kortare. Det är inte så supervanligt med strykkappor numera, folk använder hellre senskydd, damasker eller lindor.
   Strykkappor är ingenting som jag personligen använder mig av då jag redigerar, för jag tycker inte de ser så roliga ut. Det blir liksom som benlindor med väldigt lite textur. Strykkappor kan vara fodrade med fårskinn.
   Källa genom att klicka på bilden
 
   Här har jag inte mycket mer att tillägga än att jag knappt vågar prova att måla såna här på mina redigeringar, för risken finns att det ser så bulkigt ut, haha.  Nejmen, dessa är oftast svarta eller vita men går också att se i både brunt och grått. Kan även hända att dessa är fodrade med fårskinn. De är som strykkappor som täcker kotan, helt enkelt.
 
Lindor
   Lindor är nog det vanligaste man ser på hobbyryttares bilder. Lindor finns i oändliga färger, men är sällan mönstrade. Tänk vilket kaos att behöva linda exakt hårt nog för att mönstret ska bli perfekt? Trots att man ofta lindar med padd så behöver man inte fundera på padden vid redigering om man inte vill, för den behöver inte synas. Man kan själv välja hur högt eller lågt man vill måla lindan, och om den ska gå över kotan eller inte. Försök att inte go bananas med lindningen - det ska vara ganska jämnt och gå uppåt, där spännet sitter högst upp. Spännet går alltid bakåt.
   De lindor jag har ritat här slutar ovanför kotan och går inte riktigt upp till framknäet.
 
Boots
   Lättare kan det inte bli. Måla boots, skugga, klart. Om man nu inte vill måla på spännen och liknande. Kan, självklart, paddas med fårskinn. Eftersom det är en väldigt simpel form så visar jag inte steg-för-steg här.
 
   Om ni vill måla fårskinn är det något jag har visat tidigare i kursen. Ni kan kika tillbaka i kursens kategorier för att se fler saker, såsom ridtäcken och träns.
 
High Jump

 
   Jag tycker ju att Perfect Sit of Sweden har sjukt snygga produkter så jag kan ju inte låta bli att måla deras träns lite då och då... här High Jump Revolution med fårskinnsnosgrimma. (Gjord lite snabbt och slarvigt - men vad gör det då det är roligt ^^)
Sanslöst klumpig

   Jag kraschar i allt och inget hela tiden! Vet inte om jag bara tappat all koncentrationsförmåga inne i spelet men jag är så klumpig så det är galet åt det... vissa lopp måste jag göra om flera gånger för att jag rider fel väg och allt, och ändå kan jag ju alla lopp i sömnen vid det här laget...
 
 
♪♫♪

 
 
 
 
Nattsvart

 
   Återigen - väldigt glad över den rosa proffsfilten.
Horse Life är för snyggt för att ignorera

   Jag upptäckte att spelet inte hänger sig längre! Jag gissar att det har att göra med min datorskärm, för det är det enda som jag har ändrat sedan jag spelade sist. Men, det känns ändå skumt, för jag har kunnat spela utan trassel med min gamla skärm. Då hade jag dock en annan dator...
 
 
   Kommer jag spela in en Ride Through nu då spelet fungerar? Risken finns. Och ja, jag säger "risk". Men om det sker kommer jag först ominstallera spelet, för jag har råkat ut för en bugg som jag inte vill riskera att ha med i en videoserie. Man vill ju undvika buggar som kraschar spelet så mycket som man kan. Tror dock att jag vet vad som har orsakat den, men jag kommer behöva ominstallera för att bli av med den.
En påminnelse

Jag ser ganska mycket i det här communityt. Just nu ser jag tyvärr mest folk som klagar. Men en sak vill jag bara upplysa om.

På alla företag i detta land finns det människor som är anställda av olika anledningar. En kanske är ekonom, en annan sköter inköp, en tredje sköter pr och en fjärde kan jobba med det grundläggande som företaget verkligen sysslar med. Bara den delen kanske delas upp i flera nya tjänster där x antal människor sitter med heltidsarbeten.
Min poäng är att det är helt lönlöst att klaga på företaget Star Stable för att utöka sina sociala medier då det är saker som inte funkar till 100% i spelet, för självklart är det helt olika människor som håller i de olika delarna. Även de saker som inte funkar hur bra som helst idag kommer antagligen göra det nästa vecka. Man bör inte alltid döma i förtid.
Tänk på det bara.
Stänga av posteffekterna

Det här gäller enbart för er som spelar på PC.
 
   Posteffekter är en effekt som lägger ett skinande ljus över allt i spelet. Många som håller på med bildredgering i spelet väljer att stänga av dem för att ge skarpare och "proffsigare" bilder, och många tycker också att posteffekterna är störande för ögonen. Det hela är i slutänden en vanesak; det ÄR svårt att gå från det ena till det andra men de flesta som stänger av posteffekterna en gång går aldrig tillbaka till posteffekter. Om man vill stänga av posteffekterna gör man så här.
 
  1. Klicka på mobiltelefonen i nedre högra hörnet av skärmen.
  2. Välj "Alternativ".
  3. Kryssa av rutan där det står "Posteffekter".
  4. Klart!
 
   Alla bilder ni ser på bloggen är fotade utan posteffekter, btw.
Spela in och spela upp

 
   Det är faktiskt väldigt roligt att fota i Star Academy, och med den playback-funktion som finns är det också busenkelt. Det är bara att spela ett framträdande (som man väljer från huvudmenyn), spara framträdandet och sedan spela upp det; då syns inte alla ikoner och pilar och allt vad det nu är. Tycker det är en grymt bra grej som lyfter spelet då man är intresserad av både foto och film (som jag är, haha)! Detta fungerar i alla fyra spelen, men tyvärr finns inte alla framträdanden tillgängliga.
 
   Btw ser ni nog inte så mycket av mig i helgen då jag åker till hästgården där jag brukar jobba. Har blivit lovad en massa ridning så jag taggar till tusen! Taggar minst lika mycket till nästa vecka där en massa roliga grejer händer på mitt kontorsjobb. Det händer så mye kul just nuuuuuu
Nya grejer händer hela tiden

 
 
   Det är faktiskt hela två teasers på de här båda bilderna. Grejer händer hela tiden!
 
   Psst! Visst har ni Pinterest? Kika in på Pinterest.com/starstablepins för en grym tävling!
Lillponny

 
   Just nu spelar jag mer på Fluffy Unicorn än jag gör på Air Star. Eller, jag spelar faktiskt inte särskilt mycket alls just nu, för jag har annat att göra, men jag har mer att göra på Fluffy Unicorn än med Esme på lvl 17. Jag ska försöka blanda upp lite med bilder även därifrån framöver, för jag tycker väldigt mycket om Pennys båda hästar Rapidash och Eevee :)
   På tal om ponny så hintades det om något ponnyaktigt på SSO's globala Facebooksida igår. (Ni ser väl alla poster som Star Stable Archie lägger upp där? GULD värda!) Vad tror ni det handlar om? :)
Tack, men nej tack

   Jag har börjat få frågor om att hålla fanträffar på SSO. För att folk vill träffa mig. Och det är väldigt roligt att ni uppskattar vad jag gör, men jag tror ni har missuppfattat mig totalt om ni tror att jag vill hålla i någon sådan. Ska jag säga "hej kom och titta på mig för jag är så himla bra"? Njae, det känns inge vidare. Jag har inget intresse av att stå i centrum på det viset.
   Jag tycker det är kul att snacka och gör det gärna om jag inte gör annat (jag kan inte göra två saker samtidigt, haha), men jag är inte intresserad av fanträffar eller att skriva autografer. Tack ändå.
 
   Penny, Eevee och Lillipup
JUMP

 
Antingen eller

 
   Jag föredrar helt klart utan (till höger), färgerna blir mycket klarare och smälter inte in i varandra. Dock spelar jag med posteffekterna påslagna ibland, men det är en helt annan spelkänsla. T ex. nere i Fort Pinta blir allt väldigt ljust och jag får nästan huvudvärk av att vara där för länge. Allt blir så glödande och jag gillar det inte riktigt!
~

 
Långväga planering

   Det händer mycket här. Jag har spelat in väldigt mycket videomaterial idag, för att kunna fokusera på lite annat framöver. Dessutom försöker jag planera min arbetsvecka lite men jag vet knappt vad jag ska göra med mig själv, haha, och samtidigt så jag jag ordnat en massa grejer hemma. Jag har varit ensam i två och en halv vecka då min familj drog iväg utomlands och jag är lite kluven inför deras hemkomst för det är väldigt skönt att bo själv.
   Vi får se vad jag lyckas hitta på för blogginlägg med hjälp av era idéer, för det står fortfarande lite still i mitt huvud. Men, annars gör det ju inte mycket om aktiviteten sjunker lite ibland; jag tror ändå att jag kan skryta med att ha en av communityts mest aktiva bloggar :)
 
   Har ni sett SSO's nyhetssida idag? Jag tycker det var ett trevligt budskap som vill spridas, att vi alla är starkare tillsammans. Det är tyvärr stundvis väldigt dålig stämning i spelchatten och det tror jag att vi alla vill motverka, trots att vissa knappt förstår det själva. Det blir lätt såna stora bråk över små struntsaker, och det slutar lätt med att de där små struntsakerna leder till att folk mår dåligt. Glöm inte att alltid behandla andra med respekt, även på nätet.
Uppföljning

   Tack för era inläggstips som har rullat in senaste dagarna! Men, många ber om fler avsnitt av Lär dig Photoshop. (<- andra har helt missat att kategorin existerar - kika gärna in på den.) Problemet är ju att jag inte vet vad mer jag kan göra där. Ett inlägg om benskydd ska komma upp vilket år som helst och jag har något mer i utkastet som jag inte minns just nu.
   Flera ber om att jag ska visa hur jag gör hår, men det har jag redan gjort två gånger så det kommer inte hända igen på ett bra tag. Genomgångarna kanske inte ser jätteroliga ut, men det är de teknikerna jag använder mig av. Alternativet är att bara måla varje hårstrå för hand (som jag gjort i mina sista redigeringar). Finns liksom inga riktiga genvägar där.
 
   Hursom, kom med förslag på nya saker som jag kan visa i kursen så ska jag försöka dra ihop något :) Jag tänker inte skriva om något som redan finns i kursen!
Hur man når SSO's globala Facebooksida

   Ibland kan det hända olika grejer på olika språkversioner av SSO's Facebook. Senaste nytt kan ofta finnas på den engelska versionen, eller rättare sagt, den globala versionen, och det händer att information kan finnas där lite innan den kommer ut på svenska. Man byter språkversion på sidan genom att klicka här.
 
    Sedan väljer man självklart vilket land man vill se inlägg från. Jag växlar hela tiden mellan den Globala versionen och den svenska versionen, men det har också hänt att jag har kikat in på den franska för att se hur mycket jag fortfarande förstår av språket, haha (utmärkt tillfälle för språkträning!).
Det våras för Igor

   Visste ni att Igor är baserad på karaktären med samma namn från filmen Det Våras För Frankenstein?
 
 
   Karaktären porträtterades i filmen av den brittiske komikern Marty Feldman, som var känd för sina väldigt speciella ögon.
Ny värdekod!

   Hittade av en slump en värdekod igår då jag spånade runt på SSO's globala Facebooksida.
 
3NEWITEMS
 
För denna kod får man en jacka, ett par byxor och ett par skor. Inte illa va?
 
 
Vattenhästen

 
  
Idag skäms jag lite över communityt

   Igår spärrades några spelarkonton under en längre period och det ledde till uppror på Instagram med otrevliga, skrikandes och svärande spelare. Jag skäms över att vara en del av spelarstaben idag, för jag tycker att vissa beter sig oacceptabelt. Jag vill inte kommentera det som hänt, men jag har några punkter jag vill rulla upp.
 
   Viktigt för alla spelare:
  • Läs användarvillkoren. Om du är en spelare av Star Stable har du accepterat dem, men troligen har du inte läst dem. Läs demOm du följer det som står i villkoren riskerar du aldrig att bli avstängd från Star Stable. Om du bryter mot villkoren har Star Stable all rätt i världen att stänga av dig.
 
  • Tillåt aldrig någon att köpa Star Coins åt dig. Delta inte i Star Coins-tävlingar, delta inte i Star Rider-tävlingar. Det är skillnad om det handlar om värdekoder, men lita inte på att någon ska betala något åt dig. Du vinner på att vara misstänksam.
 
  • Lämna aldrig ut dina kontouppgifter till någon annan. Ditt konto är ditt, ingen annans. Byt gärna lösenord ofta.
 
  • Ta aldrig emot kontouppgifter av någon annan. Om någon säger "jag vill ge mitt konto till dig" eller "jag vill dela mitt konto med dig", säg nej. Jag vet inte ens var jag ska börja om jag ska rada upp allt som blir fel om du accepterar. Säg nej. Hur lätt som helst.
 
  • Om du är under arton bör du prata med dina föräldrar om säkerhet på internet. Då menar jag inte bara penga- och betalningsmässigt, utan om vad du bör säga på internet. Hur beter man sig, vad får man säga, vad kan du säga om dig själv till andra. Det är något som borde vara oerhört självklart, men det är det inte. Det bevisas varje dag med barn och ungdomar (och tyvärr även vissa vuxna) som både mobbar och lurar andra på internet. (Detta menar jag förstås generellt - det händer inte enbart i SSO.) Dina föräldrar bör veta vad du gör på internet och särskilt om du betalar för en tjänst på internet bör dina föräldrar vara de första att veta om det. Om du är över arton hoppas jag att du vet hur man bör bete sig på internet. Annars funkar det även där att ta ett snack med sina föräldrar.
 
   Det var det. Var rädda om er.
Nä nu farao får det bli ett ryck här

   Vad är ni intresserade av att se? Bilder? Videor? Redigeringar? Kortare fanfic? Jag är så himla tagg på att göra något med bloggen men jag har lite dåligt med idéer. Vill väcka upp min fenomenala speldagbok lite ^^ Bomba med idéer är ni snälla, så kanske det händer lite mer kul här under nästa vecka :D
  (Jag kommer inte kunna skriva något "jag tror det här kommer hända" eller reflekterande inlägg i den stilen, tyvärr.)
 
 
Alldeles för mycket att göra

   Jag har typ femton olika viktiga grejer att göra och jag vet inte vad jag borde ta itu med först, haha... är iaf stolt över att jag lyckats bra med några grymma jobbprojekt i veckan som ska putsas på inom den kommande månaden ^^
 
   Igår! Igår, den stora dagen, fjordingen Pichu blev slutligen level 15! Tack och lov, haha. Som många av er vet har jag som stående regel att jag inte får köpa en ny häst innan den jag köpte innan är på lvl 15 och det är något jag har hållit hårt på genom alla mina 20 hästar. Har hänt en gång att jag ruckade på regeln, men det var under perioden då jag levlade varje dag. Det har jag dock varken tid eller lust med numera.
   Frågan är dock om jag ska skaffa mig ny pålle eller bara avvakta ett tag. Mina mål i spelet just nu är att bli beundrad med Arkeologin. Jag har rensat ur min ryggsäck och har numera enbart det vita och det röda skeletten, eftersom jag lämnat in de blå och gröna så många gånger. Skeletten tar så mycket utrymme i ryggsäcken! Men, det finns ju såna fina klädesplagg man kan få så jag fortsätter kämpa :) Hur går det för er med arkeologin?
 
Rosaaaa

 
   Igår köpte jag btw den rosa proffsfilten. HÄRLIGT att äntligen ha en rosa proffsfilt i spelet :D
Jag är taggad på gallerian!

   Jag är supertagg på att se vilka nya grejer som kommit till spelet den här veckan! Jag tror inte att jag är ensam om att hoppas på benlindor? Dock kan det ju vara så att det är just kläder, eftersom det inte stod något i uppdateringen om hästutrustning.
   Jag har försökt spela in min sista Star Academy-video idag men det går inte så bra, haha. Det buggar jättemycket så jag får se om jag får ordning på det hela. Annars får det vänta till helgen! Himla typiskt, för om det bara hade funkat hade det blivit klart på en halvtimme...
Alla stjärnor i Jarlaheim

   Klart att jag ska visa var alla SSO's guldstjärnor finns då jag ändå är i farten. Igår gällde det alla Jarlaheims stjärnor:
Det går så himla fort!

   Min YouTube-kanal växer just nu REJÄLT. De senaste två månaderna har det varit minst 100 nya prenumeranter i veckan och det har heller aldrig varit mindre än 1600 videovisningar per dag. Just nu går det bara upp, upp och upp - det har dock varit en extrem höjning sedan slutet på förra veckan så jag tror det går ner lite igen snart. Men, det är faktiskt jätteroligt att man bara råkade snubbla in på det här spåret och så går det så himla bra som det gör. Jag har i många år velat spela in Let's Play's på något sätt, med något spel, men jag trodde aldrig att det faktiskt skulle blir något av det.
   Jag hade behövt spela in lite material till en annan videogrej jag håller på med, men det funkade inte; får göra det tidigt i morgon innan folk hinner logga in på SSO. Får kompensera med att sortera i mina Frapsmappar - har både videor och bilder på lager som måste tas itu med. Dessutom har jag ju min fjärde Star Academy-video att ordna, vilket jag tänkt börja med ikväll. Vill inte överge skeppet mitt i processen!
 
 
 
   Jag har btw tillfälligt övergett Google Chrome och bytt tillbaka till mitt kära gamla Opera. Ingen av dem stödjer SSO och jag når inte spelet via Internet Explorer (som ändå är en helt värdelös webbläsare), så jag förlitar mig nu helt på launchern. Opera spunkar lite ibland med Flash Player, men jag tycker nog ändå att det är den bästa webbläsaren. Vilken webbläsare tycker ni är allra bäst?
Blä på Chrome

   Google Chrome har kommit med en uppdatering som gör att man inte längre kan nå SSO via webbläsaren. Jag ogillar både Firefox och IE (min favorit är Opera - bytte faktiskt till Google Chrome för några år sedan ENBART för att spela SSO, så jag kanske går tillbaka nu) så det gör att jag blir så illa tvungen att använda launchern. Jag undviker den oftast för att man alltid måste skriva i alla uppgifter; vore så mycket bekvämare om den hade autocomplete så man kunde spara sina uppgifter i den. Jag har ju en privat dator som bara jag använder, och jag tror att väldigt många spelare har detsamma - om man har en helt egen dator så finns det ju ingen risk för att någon annan ska logga in på kontot med sparade användaruppgifter.
   Synd att Chrome skulle komma med ett sånt här korkat påhitt, det är himla irriterande.
 
 
 
   Jag var ute på upptåg tidigare idag men sitter återigen med Sony Vegas. Och jag säger bara, tack och lov för SSO-communityt, särskilt det på Facebook. Det är många som är duktiga på lite allt möjligt och särskilt igår fick jag mycket hjälp med småsaker jag inte förstod mig på. Jag är ju inte helt van vid programmet än och trots att jag vet vad jag är ute efter är det ibland väldigt svårt att veta hur jag ska utföra det. Just nu har jag jätteproblem, haha, så jag har lite smärre panik och står mellan att börja googla efter något totalt hittepå och stänga ner skiten för att göra om på nytt. Förhoppningsvis löser det sig!
Projekt åt höger och vänster

   Blir en snöig bild idag, för att matcha frosten jag har haft utanför mitt fönster under hela helgen.
 
   Igår satt jag i x antal timmar med några videor i Sony Vegas. Jag var mer eller mindre livrädd genom hela redigeringsprocessen för programmet väljer ibland att huxflux stänga ner sig av någon anledning, så jag sparar mitt arbete typ varje minut, haha... Är så himla tagg på att visa upp dem för världen! Men, det kommer dröja lite till.
   Orkade inte göra mycket annat, men ikväll blir det banne mig levlingsrunda - nu är det inte långt kvar innan min fjording Pichu är på lvl 15! Jag har inte haft lust att levla sedan jag köpte pållen och sista månaden har jag inte haft tid. Men, nu fasen ska jag få det här ur världen! Sen har jag fortfarande kvar rykte med både Nic och familjen Jarlasson, och jag är "bara" populär med arkeologin och det måste ju ändras på.
Bakvända skydd

   Jag var bokstavligt talat mitt i en videoinspelning då jag lade märke till att de nya bruna benskydden, som jag trott varit läderaktiga runt om, faktiskt är senskydd som sitter bak och fram. Typiskt. Senskydd är ju faktiskt till för att skydda senan, på baksidan av benet.
 
 
   Och ja, för en gångs skull har jag posteffekter på. Det är väldigt ovant, haha...
Skadad för livet

   Jag går runt och sjunger högt (och falskt - jag kan inte sjunga) på No Diggity HELA TIDEN just nu - allt tack vare SSO. Raptor sjunger Hey yo, chatten spammas med Hey yo, Jag är inne på No Diggity's Hey Yo-ramsa och har fastnas både på originalet och på Anna Kendricks version från Pitch Perfect. Steget är inte långt innan jag börjar lyssna på OutKast (ni vet "Hey Ya!"?)
   ...borde inte ha tänkt tanken. Genast börjar man istället humma på Hey Ya!. Ni får lite länkar om ni inte har en aning om vad jag snackar om. (Vissa har stenkoll, andra är unga nog för att kanske aldrig ha hört någon av låtarna, så äre.) Och jag ska redigera videor, ringa ett samtal eller två och försöka få bort onödig musik ur skallen.
 
   Aja, idag är det inte Star Academy-videor på schemat. Meeen jag kanske drar ihop den sista ikväll. Eller då jag känner att jag behöver pausa från allt annat.
 
 
Man kan ju inte stanna halvvägs

  Jag var ju tvungen att spela in min favorit av de fyra Star Academy-låtarna! (aka. den som ligger lågt nog för att jag med min värdelösa sångröst faktiskt kan sjunga på den utan att rösten spricker)
 
En till

   Och nej, jag har inte hållt på med den hela dagen, tror att klippningen tog typ en timme.
 
Skills

 
   Nu börjar jag känna mig lite varm i kläderna med Sony Vegas, fy farao vad det här är roligt ^^
Dagens videoprojekt:

 
 
   Behöver jag ens säga något?

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.