Chrome Pointer

Photoshop för SSO-spelare - Filter och lagerstilar

   Så nu har vi gått igenom lite verktyg, lager och bildformat. Nu ska vi ta lagerstilar och filter.
 
   För att visa vad man kan göra så har vi här en väldigt gammal bild som får vara dagens offer.
 
   Den bilden öppnar jag i Photoshop, och sen väljer jag från menyn Filter -> Filtergalleri.
   Woho, nu kan jag leta runt i mapparna som finns och plocka på mig ett roligt filter! Jag vet att många undrade hur jag gjorde bakgrunderna till min bildserie med Ödesryttarna tidigare i vår, men det var faktiskt inte svårare än att jag lade ett filter på bakgrunden.
   Nu lägger jag iaf ett filter här på Ash. Man kan dra i olika reglage fram och tillbaka för att få ett passande resultat - det är bara att testa! Superenkelt och går jättefort, om man inte som jag får beslutsångest, haha. Här nedan har jag använt filtret "Mörka streck" och dragit lite i reglagen.
 
   Jag har inte så mycket användning för filter, men det är bra att veta hur de fungerar ändå ^^
 
 
   Nu ska vi snacka om lagerstilar, och det använder jag vartenda gång jag öppnar Photoshop. Jag använder lagerstilar på alla versioner av min logga och på all text ni någonsin har sett på en bild i den här bloggen.
   Här nedan har jag gjort ett nytt lager ovanpå bilden och ritat en rosa linje. Det är för att ni ska kunna se vad jag gör.
 
   Nu ska jag lägga en lagerstil på den. Jag går in på Lager -> Lagerstil -> Blandningsalternativ. Ett nytt fönster kommer då upp:
 
   Här kan man fixa och trixa och allt vad man nu vill! Precis som med filtergalleriet - klicka på det som låter spännande och se vad som händer. Dra i alla reglage som går att dra i, klicka på allt som går att klicka på. Jag vill ge min linje textur, så jag kryssar i "Skugga" och "Avfasning och relief", drar lite i några reglage...
 
 
   Sådär! Fort gick det och min linje ser nu mycket roligare ut. Man kan göra massvis med roliga saker med lagerstilarna, det är väl bara fantasin som sätter gränser :)
 
   Så testa på nu!


Bella

Jag såg detta inlägg nu när jag sökte på google för hjälp. Men när jag försöker med detta händer det över HELA bilden och inte bara på strecket. Jag har försökt massor men hittar inget sett att fixa det. har du några tips eller förslag? svara gärna <3

Svar: Då är det för att strecket inte ligger på ett eget lager!
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.