Chrome Pointer

Photoshop för SSO-spelare - Benskydd, lindor och boots

   Benskydd, lindor och boots kan lyfta en bild rejält om man lyckas få dem att se bra ut. Vad är det viktigaste? Att veta vad man är ute efter. Var aldrig någonsin rädda för att titta på bilder och se hur grejerna egentligen ser ut! Inte bara blir det lättare att se till så att bilden man arbetar med ser prydlig ut, man kan få inspiration till att testa nya grejer genom att titta på bilder. Men nu tar vi en sak i taget.
   Jag kommer visa väldigt korta (och aningen slarviga, förlåt) steg-för-steg. Om ni inte minns hur man använder sig av lager så finns det längre bak i kursen.
 
Benskydd
   Då man säger benskydd menar man vanligtvis de skydd hästen kan gå med vid ridning. Gemensamt för dessa är att spännena ska sitta på utsidan av hästens ben och knäppningen ska gå bakåt. Till detta hittade jag fina, beskrivande bilder från Equipage som förklarar det hela väldigt bra. Bildkälla genom att klicka på bilderna!
   Senskyddet är öppet fram, bortsett från spännena. Knäppningen kan bestå av resår med kardborre, resår med "knappar" eller (oftast på äldre skydd) samma klassiska spännen som används på träns.
Kotskyddet är väldigt kort och skyddar insidan av benet; det är mest som en kort strykkappa. Bakskydd i samma modell som senskydden finns; de är också små och är oftast "bättre" än kotskyddet som visas ovan, eftersom det är mindre risk att de "snurrar" runt hästens ben vid strykning. Skydden kan vara fodrade med fårskinn, men det finns alltid någon slags mjuk fodring i dem. De kan finnas i alla möjliga färger, men fodringen är oftast svart. (Ovan är den beige.)
 
   Bildkälla genom att klicka på bilden
   Här ovan ser ni skydd med "knappar", som jag kallar dem (haha, vet seriöst inte vad det heter, men alla jag känner säger att det är en väldigt bra knäppning) för både fram och bak. Som ni ser så är skydden väl formade runt benen och därmed är det väldigt liten risk för att skydden ska snurra runt benen. (Jag tycker skydden ser lite små ut? Det är ju en produktbild men jag tycker de ser lite skumma ut)
   Dessa tycker jag är roligast att måla. Jag föredrar kardborreknäppningen som på bilden högst upp och det är superlätt. Sen kan man ju göra det lätt eller svårt för sig, som alltid.
 
 
 
   Strykkapporna är ganska höga. Om man vill ha höga skydd på bakbenen kan man dock behöva använda framskydd, eftersom bakskydden, som sagt, är mycket kortare. Det är inte så supervanligt med strykkappor numera, folk använder hellre senskydd, damasker eller lindor.
   Strykkappor är ingenting som jag personligen använder mig av då jag redigerar, för jag tycker inte de ser så roliga ut. Det blir liksom som benlindor med väldigt lite textur. Strykkappor kan vara fodrade med fårskinn.
   Källa genom att klicka på bilden
 
   Här har jag inte mycket mer att tillägga än att jag knappt vågar prova att måla såna här på mina redigeringar, för risken finns att det ser så bulkigt ut, haha.  Nejmen, dessa är oftast svarta eller vita men går också att se i både brunt och grått. Kan även hända att dessa är fodrade med fårskinn. De är som strykkappor som täcker kotan, helt enkelt.
 
Lindor
   Lindor är nog det vanligaste man ser på hobbyryttares bilder. Lindor finns i oändliga färger, men är sällan mönstrade. Tänk vilket kaos att behöva linda exakt hårt nog för att mönstret ska bli perfekt? Trots att man ofta lindar med padd så behöver man inte fundera på padden vid redigering om man inte vill, för den behöver inte synas. Man kan själv välja hur högt eller lågt man vill måla lindan, och om den ska gå över kotan eller inte. Försök att inte go bananas med lindningen - det ska vara ganska jämnt och gå uppåt, där spännet sitter högst upp. Spännet går alltid bakåt.
   De lindor jag har ritat här slutar ovanför kotan och går inte riktigt upp till framknäet.
 
Boots
   Lättare kan det inte bli. Måla boots, skugga, klart. Om man nu inte vill måla på spännen och liknande. Kan, självklart, paddas med fårskinn. Eftersom det är en väldigt simpel form så visar jag inte steg-för-steg här.
 
   Om ni vill måla fårskinn är det något jag har visat tidigare i kursen. Ni kan kika tillbaka i kursens kategorier för att se fler saker, såsom ridtäcken och träns.
 


Michelle Dragonhill

Jättebra guide! Men hakade upp mig på deras beskrivning av damasker där det står att de är behändiga på tävling, för benskydd är inte tillåtet på dressyrtävlingar... eller är jag helt ute och cyklar? o.o

Svar: De menar antagligen på framridningen, där de flesta väljer damasker istället för lindor eftersom det är så mycket smidigare :)
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.