Chrome Pointer

Photoshop för SSO-spelare - Ridtäcken

   Jag fick en förfrågan om jag kunde visa hur jag ritar ridtäcken, so here goes:
 
   1) Jag tar en bild jag gillar. Jag gör ett nytt lager ovanpå bilden och ritar konturerna till mitt täcke. Det gör ingenting om konturerna inte är perfekta, täcket ska ändå fyllas i.
 
   2) Jag fyller i mitt täcke.
 
   3) Jag kopplar ett lager till mitt täcke (ni kan läsa om att koppla lager längre bak i kursen). På lagret börjar jag rita upp skuggor. Jag är inte något vidare duktig på att se veck och veta var ljus "ska" träffa, men man kan alltid Googla efter referenser. Jag föredrar att fylla i "konturer" med min skuggningsfärg, för jag tycker det ger en snygg effekt.
 
   4) Jag börjar smeta ut min skuggningsfärg. Fyller i där det ser bra ut, smetar ut, fyller i, tills jag fått en effekt jag gillar. Var inte rädd för att lägga in fler färgnyanser - särskilt inte svart. Svart kan lyfta jättemycket!
 
   5) Om det är natt lägger jag gärna till reflexer, men det gör jag iofs gärna annars också. Grått och vitt som blandas ihop ger en snygg effekt. Man kan göra reflexer i olika mönster och på olika sätt - endast fantasin sätter gränser.
 
   7) Avslutningsvis kanske jag vill ha en passpoal längs med täckets kant, eller så kanske jag vill rätta till lite skuggning. Om man hela tiden jobbar på olika lager är det aldrig för sent att ändra på något!
   Men några små finjusteringar anser jag att denna mycket enkla redigering är klar, och det tog bara några minuter ;)
 


Daniela silentmoutain

Hej hej! jag undrar om du har något fint smeknamn på Darkmist det heter min nya nordsvenska det är ett sto :)

Daniela silentmoutain

Hej! har ett litet önskemål kunde du kanske visa hur du redgigerar tröjor kanske en dum fråga för typ vem som helst kan väll måla en tröja men du gör dom så vackra och speciella

Svar: Jag vet faktiskt inte alls vad du menar, för jag tror att jag har målat en tröja typ tre gånger i mitt liv? Tror inte att jag kan vara till mycket hjälp...
Esmeralda Silverforce

Veronika Dragonforce

Åh tusen tack Esme! Jag uppskattar verkligen när du delar med dig av tips och guider <3

Myra

Du är SUPERDUKTIG (hoppas jag du vet)
Men, att smeta är 99% av alla gånger ett dåligt val. Det blir oskarpt, suddigt och odetaljerat. Det blir att inte stämma överens med det skarpa runtomkring. Skippa att smeta och måla med lägre opacitet istället tills önskad nyans uppnås. Förutom att det du målat kommer bli skarpt som allt annat runtomkring så ser det proffsigare och snyggare it. Dessutom får man mer kunskaper när man målar så likt som möjligt som man gör i verkligheten. Jag har inte målat på papper på ~2 år men däremot målat digitalt. Jag har förbättrats extremt mycket på att rita på papper på grund av att jag skippat alla verktyg som "underlättar" men egentligen ger ett (enligt mig) mindre bra resultat. Dem som målar digitalt på hög nivå smetar aldrig, eftersom den helt enkelt inte härmar verkligheten på ett bra sätt.
Det är naturligtvis upp till var och en vad man gör men jag skulle aldrig rekommendera någon att smeta. Helt enkelt för att det blir så mycket bättre när man tar sig tiden att få det snyggt genom att bara måla utan att behöva göra bilden oskarp och suddig. Det här gäller oavsett om man målar en filt på en SSO-bild eller gör en målning helt från grunden.

Svar: Du är dock aaaaningen lite duktigare än vad jag är, du xP Jag KAN inte färglägga, jag vet inte hur man gör (jag menar det, jag VET verkligen inte) och jag blir inte nöjd med resultatet då jag försöker. Kan väl inte påstå att det jag gör är perfekt, men målning är inte heller min grej, vilket också är anledningen till att jag satsar på att redigera så mycket som möjligt och måla så lite som möjligt. Tycker ändå att jag uppnår ett resultat jag kan leva med utefter mina tekniker!
Esmeralda Silverforce

Amanda Lightninggirl

Jeg får det ikke til Dx Når jeg smører ut skyggene blir det bare stygt selv om jeg endrer på styrken på smøringen... Jeg har så lyst til å klare det, men det går ikke an!

melinda

skulle du kunna vissa lite långsammare någon gång hur du får ditt ben och sådant när du redigerar då det går väldigt fort i dina videos och man hinner bara se att du höger klickar men aldrig på vad. tack i för skott

Svar: Nä, jag tycker faktiskt att man kan göra sig själv en tjänst och försöka själv, det är mycket bättre att prova olika alternativ och lära sig vad de gör istället för att blint lita på allt jag gör :)
Esmeralda Silverforce

alex

vart köpte du ditt photoshop cs6 och vad kostade det där.

Svar: Vi kan sammanfatta det så att programmet är lite för dyrt för att köpa om man är arbetslös student. Sen kan du dra din slutsats utefter det, heh.
Esmeralda Silverforce

Juliette Friendborn

Kan man använda Gimp också? :)

Tacksam för svar ;)

Svar: Finns ingen anledning till att det inte skulle gå!
Esmeralda Silverforce

Paula Winterstreet

Du är super duktig på att redigera! <3 Har inte Photoshop men mamma har det B) Hihi så brukar använda hennes, jag tycker att om man inte brukar redigera så mycket så kanske man inte ska köpa det, men man får ju bestämma själv ;)

Svar: Tack så mycket! Min familj delade på Photoshop i många år innan jag kunde ordna det till en egen dator, men eftersom det bara har varit jag som använt det var det inte mye värt för de andra, haha :)
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.