Chrome Pointer

Idag skäms jag lite över communityt

   Igår spärrades några spelarkonton under en längre period och det ledde till uppror på Instagram med otrevliga, skrikandes och svärande spelare. Jag skäms över att vara en del av spelarstaben idag, för jag tycker att vissa beter sig oacceptabelt. Jag vill inte kommentera det som hänt, men jag har några punkter jag vill rulla upp.
 
   Viktigt för alla spelare:
  • Läs användarvillkoren. Om du är en spelare av Star Stable har du accepterat dem, men troligen har du inte läst dem. Läs demOm du följer det som står i villkoren riskerar du aldrig att bli avstängd från Star Stable. Om du bryter mot villkoren har Star Stable all rätt i världen att stänga av dig.
 
  • Tillåt aldrig någon att köpa Star Coins åt dig. Delta inte i Star Coins-tävlingar, delta inte i Star Rider-tävlingar. Det är skillnad om det handlar om värdekoder, men lita inte på att någon ska betala något åt dig. Du vinner på att vara misstänksam.
 
  • Lämna aldrig ut dina kontouppgifter till någon annan. Ditt konto är ditt, ingen annans. Byt gärna lösenord ofta.
 
  • Ta aldrig emot kontouppgifter av någon annan. Om någon säger "jag vill ge mitt konto till dig" eller "jag vill dela mitt konto med dig", säg nej. Jag vet inte ens var jag ska börja om jag ska rada upp allt som blir fel om du accepterar. Säg nej. Hur lätt som helst.
 
  • Om du är under arton bör du prata med dina föräldrar om säkerhet på internet. Då menar jag inte bara penga- och betalningsmässigt, utan om vad du bör säga på internet. Hur beter man sig, vad får man säga, vad kan du säga om dig själv till andra. Det är något som borde vara oerhört självklart, men det är det inte. Det bevisas varje dag med barn och ungdomar (och tyvärr även vissa vuxna) som både mobbar och lurar andra på internet. (Detta menar jag förstås generellt - det händer inte enbart i SSO.) Dina föräldrar bör veta vad du gör på internet och särskilt om du betalar för en tjänst på internet bör dina föräldrar vara de första att veta om det. Om du är över arton hoppas jag att du vet hur man bör bete sig på internet. Annars funkar det även där att ta ett snack med sina föräldrar.
 
   Det var det. Var rädda om er.






Ava Nightroad

Så jäkla mycket drama, och hot. Förstår inte hur unga barn kan sitta och skriva så grova hot till ett företag. Jag har även sett en bild från en statusuppdatering som är tveksamt om den ens är äkta. Något om att Starstable kontoret stänger av spelare för att jävlas och att ska fira jäkelskapet med tårta. Jag förstår verkligen ingenting av vad som händer.

Ava Nightroad

Antingen så har spelarna som är avstängda blivit det av en anledning, eller så är det något som har gått snett. Önskar bara att alla kunde lugna sig lite utan att bli mordiska. Och att photoshoppa en falsk statusuppdateting från Star Stable är bara fel.

Ivy McStreet

Tycker det är helt sjukt hur barn får för sig att skriva så grova hot till ett spel. Man måste faktiskt skaffa sig ett liv även utanför sso. Men samtidigt tycker jag det är fel av sso att stänga av ett konto under en så pass lång tid! Finns ens Star Stable kvar om 10 år? Borde man inte främst fokusera på att stänga av de som fixar ogiltliga starcoins-koder hit och dit? Om jag själv hade blivit erbjuden en starcoins-kod från en nära vän som jag har känt väldigt länge så hade jag ju inte tänkt "åhå, det måste vara fejk!". Vänner litar på varandra, eller hur? Eftersom dessa är barn, så kan man inte beté sig som en vuxen i alla lägen och försöka komma på om det är troligt eller inte. Dock, så tycker jag att alla borde anstränga sig liiite mer, och faktiskt läsa användarvillkoren, istället för att bara hoppa över den.

Sofie Dolphinknight

Alltså om de nu hade råkat stänga av x antal spelare i 10 år skulle de väl ändå åtgärda problemet fortast möjligt? Spelarna har nog blivit avstängda av en anledning. Blir så arg på hur folk beter sig på instagram!!

Jennifer Winterstar

Du är inte den enda som skäms...

Linnea Flowerstar

Dem är idioter.. någon som bah "Vi slutar spela så dem måste låsa upp våra konton för att inte gå i konkurs!!"
Och jag fick ett utbrott på dem...

K.M

Men får inte någon släkting köpa sc och sr till en?

Svar: Det är ju ändå en helt annan sak än att låta en spelare man mött online köpa saker åt en. Man får använda lite common sense!
Esmeralda Silverforce

K.M

Ja okej tack för svaret. Blev bara osäker när alla hetsar upp sig över detta med köp av sc och alla avstängningar. Men tack för svaret! ;)

Genevieve Nightbard

Herrejävlar, vad har hänt egentligen?!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.