Chrome Pointer

Masterpost - Lär dig Webbdesign

   I min enkla webbdesignkurs som varit igång under ett bra tag kan man som SSO-bloggare få tips på hur man kan koda enkla element på sin blogg. Det ges också tips på smarta webbsidor och verktyg som går att använda. De första avsnitten i kursen är närmare tre år gamla, men jag kan tänka mig att de är till viss hjälp trots sin ålder - och jag har putsat lite på några av avsnitten som var helt förlegade, men jag kommer nog peta i allihopa i slutänden.
 
   Denna kurs kommer bäst hjälpa dig som använder dig av Blogg.se. Jag råder alla som pysslar med bloggdesign att alltid koda på en testblogg, då det är mycket lätt hänt att saker går fel. Alla mina designer utan undantag kodas på en blogg jag använder enbart för kodning, för att undvika att något går så snett så att bloggen blir oläslig.
 
   Avsnitt
Det var det

   Efter alldeles för många år kom jag till sista sluttampen på PC-spelet Harry Potter och Fången från Azkaban! För er som inte har spelat det kan jag ju säga att det helt klart är spelvärt, men jag tyckte det var alldeles för svårt då jag fick spelet för en massa år sen. Nu gick det alldeles lagom att klara av, hehe. Kommer väl aldrig bli en riktig gamer av mig, menmen x)
 
   Yay, beröm av Dumbledore! Den voice acting som finns i det här spelet though, my god vad dålig den är hahaha, jag mindes att jag tyckte den var dålig redan som yngre men det är verkligen skrattretande...
 
   Grafiken tänker jag dock inte klaga på, trots att jag sett att några av mina läsare har gjort det då jag nämnt spelet förr. Finns många grejer som jag kan tycka hade varit snyggare på ett annat sätt, men det är mest programmerarfrågor. Med spelets ålder i åtanke tycker jag det är väldigt vackert och fult är det sannerligen inte. Karaktärer kan se lite skumma ut ibland, men lite av det beror på dubbningen, men miljöerna är jättefina.
 
   I helgen ska jag vara ensam hemma så jag tänkte försöka bli helt klar med PennyGirl Episod 2 - och sen kanske det här kan få dras igenom? (För er som inte hört om det innan så har jag papperväggar hemma och om jag ska spela in videor ska resten av hushållet vara minst åttahundra meter bort från bostaden innan jag vågar koppla in mikrofon och grejer - jag klarar inte ens av att prata i telefon då familjen är hemma, hatar att det är så lyhört) Skulle tycka det var sjukt kul att spela HP. Om ni tycker mina nördkunskaper om Jorvik är mycket, vänta bara tills ni ser mig kuta runt Hogwarts ;) Är visserligen lite ringrostig numera, sen Pottermore typ dog ut/bytte design/blev urskumt, men ni ska se att jag fortfarande kan både ett och annat.
   Jag har spelen Order of the Phoenix och the Half-Blood Prince också, och båda är asgrymma spel. Jag valde att aldrig köpa de båda Deathly Hallows-spelen, för hela grejen med att spela de här spelen för mig är att få vara på Hogwarts. Varför har det fortfarande inte kommit ett MMORPG där man håller till i den här världen?! Måste ju vara någon licensgrej som spökar för det skulle ju bli så otroligt populärt så det finns inte. (Jag skulle iaf spendera all min lediga tid med det hehe)
 
   Trollformlerna Draconifors och Lapifors är LÄTT de roligaste i spelet. Hermione kan förhäxa statyer av drakar och kaniner till "levande" varelser som man kan styra runt för att öppna hemliga områden. Sjukt kul!
I MADE IT!

   Jag skulle ju testa och se om jag kunde ta mig igenom HP&PoA - OCH JAG GJORDE DET! UTAN ATT DÖ! Okej jag var ett totalt nervvrak under Lapifors/Draconifors-examen för jag hatar saker som går på tid (tog mig tre försök att nå skölden på tid) och jag satt och darrade av stress medan jag svor väldigt praktfullt åt den flaxande lilla förbaskade draken som fastnade i väggar - oerhört stresstålig människa, det här! Nejmen så sammanlagt genom hela spelet har jag nog missat kanske tre hemliga platser och tre utmaningssköldar. En har jag dock aldrig någonsin hittat så mitt jobb ikväll är att leta rätt på den, haha. Sen tror jag kanske att jag är redo att skriva upp spelet på min "Ska-spelas-in"-lista. På den listan står faktiskt även en mobilapp, intressant nog. Kim har varit snäll nog att förklara för mig hur man kan spela in appar så då helgen närmar sig ska jag testa och se om jag lyckas, hehe...
 
   Igår samlade jag för första gången någonsin ihop alla 69 chokladgrodekort som krävdes för att få Fred och Georges hemliga kort - och jag blev HELT överraskad då det visade sig att jag efter det hade fri tillgång till Bönbonusrummet, där man fick samla på sig ytterligare fem kort som jag inte hade den blekaste om att de existerade i det här spelet, haha. Tacka vet jag OotP och HBP, de spelen kan jag väl! (Saknar att samla chokladgrodekort där though)
Å herregud, storm

   Jag har ju varit borta i helgen och min telefon lade av så jag har haft väldigt begränsat internet. Loggar in här nu och ser närmare 80 olästa kommentarer, jösses vilket engagemang ni hinner med på knappt tre dagar! Ska bli sjukt kul att läsa igenom allt ni har haft att säga.
 
   I fredags släppte ju SSO en teaser inför onsdag, då The Star Stable Show kommer tillbaka. Jag som har spenderat några timmar i helgen med att stirra igenom alla avsnitt av Benjamin säger "fem av fem toasters, kanonkul!"
   Inte nog med att showen kommer tillbaka, en ny häst visades upp! Jag har hört att många tror det är en mustang eller en lipizzaner, men om man lyssnade på Matilda under klippet visade hon "English Thoroughbred" - Engelskt fullblod. Galoppvärldens älskling får alltså en helt ny look, vilket är välförtjänt då rasen är en av de som släpptes redan första veckan med hästfunktionen.
   Jag har ridit mycket på flera fullblod genom åren och jag är därmed väldigt taggad på denna nya häst, som åtminstone till kroppen sett vad jag kunde se i det korta klippet faktiskt är väldigt lik en av de hästarna jag ridit. Och - nu är det ju lite svårt att se på filmen - men ser den inte lite, lite spräcklig ut? Ser verkligen fram emot att se hästen i spelet och det blir sjukt kul att se vilka andra färger som kommer! Vilka färger tror ni kommer utöver skimmel?
 
   Nu ska jag rulla igenom alla kommentarer som kommit in och sen ska jag kika igenom alla SSO-bloggar jag bara kan komma på, haha. Med tanke på hur många notiser jag hade på Bloglovin' nu då jag öppnade datorn tror jag nog att aktiviteten bland SSO-bloggarna varit rätt fin :D
 
 
Senaste monsterprojektet

   Jag har väl fått fnatt igen men jag har börjat på en ny monsterredigering. För er som inte varit med så pass länge så innebär det "hej nu är jag inne på en ny redigering som kommer sätta min mentala hälsa på prov" eller något åt det hållet.
   Den här gången gör jag en total rip off på ett porträtt av Napoleon och hans berömda vita arabhäst Marengo för jag behövde en referens till en häst som stregrade sig, Googlade mig tokig och tänkte "men jag vill ju att den ska stå som Marengo" så då blev det så att jag bara tog Marengo. Jag har en plan med det hela ofc. Exakt om planen går som planerat, det vete farao. Inte ens säker på om bilden någonsin kommer bli klar, haha x)
 
   Vacker handstil jag har nedan btw, drivrutinerna för ritplattan dog som vanligt och det är hur svårt som helst att använda en ritplatta utan drivrutiner, haha. Äh, det går ändå fort att återställa.
 
 
 
   Här nedan har ni originalbilden:
 
   Vacker sits Nappe, ner med hälen
 
   Älskar faktumet att Marengo var en D-ponny på bara 140 i mankhöjd btw. Istället för krigshäst hade Napoleon krigsponny. Underbart,  hehe
Westernsadlar och SMÅ schabrak

   Något jag stör mig på så in i norden är då westernsadlarna i spelet används tillsammans med de största schabraken. Jag tycker det ser så fel ut x) Det är ju något som aldrig aldrig någonsin händer IRL (åtminstone inte vad jag vet?), så det är kanske därför jag är så emot det. Men vi har ju alla våra små nycker, jag vet att många inte alls vill använda de små schabraken tillsammans med de "vanliga" sadlarna, men det gör jag själv konstant, hehe.
   (För att återgå till ämnet nudå) Däremot gillar jag verkligen westernsadlarna och gillar hur fantastiskt detaljika de ofta är! Tycker det är jätteroligt att de är så pass realistiska. Tyvärr finns det flera fantastiskt fina westernsadlar som inte har ett enda matchande träns till sig. Sånt gör en så irriterad, då man köpt en fin sadel från någon butik och inser att det inte någonstans i hela spelet finns ett träns som matchar x) Men så är det tyvärr överlag med både bruna sadlar och träns i SSO.
   Jag använder alltså gärna westernsadlar ändå, och började göra det mer och mer efter att sadelgjordarna kom till spelet. Ni vet, det var ju två års evigt tjat innan sadelgjordarna slutligen dök upp på sadlarna, innan det satt ju sadlarna på med hjälp av någon egen slags Jorvikisk magi x) Westernsadlar har ju dock två sadelgjordar egentligen (såvitt jag har förstått det är det bara showsadlarna som har en gjord inom westernridning, har jag förstått det rätt då?), men det vi har nu är långt mycket bättre än ingenting!
 
   Väldigt gammal bild här, innan det gick att köpa den långa manstilen till araberna i spelet - Sadeln jag använder här tror jag finns i Moorland och den är otroligt detaljrik. Dock finns det inte ett enda träns i hela spelet som har exakt samma färgton som den vad jag vet D:
 
   Det är dock SMÅ schabrak som gäller. Jag har fastnat för de lite rundade, för de sitter fint på alla modeller av hästar medan de små fyrkantiga på vissa hästar ser lite utdragna ut. Skulle aldrig falla mig in att använda ett av de stora schabraken till en westernsadel ^^
   Hur tänker ni om det här då ni använder westernsadlarna?
 
   Sadel och träns på denna bild finns i SIlvergladebyn och är så pass sällsynta att de är brun utrustning som matchar PERFEKT - vilket också innebär att de tillhör mina favoriter!
ONSDAAAAAAAAG

 
   Nytt engelskt fullblod ♥.♥ Mitt internet är sjukt begränsat just nu hehe så jag säger mer då jag är hemma igen!
Topp tio - KÖR!

   Oy, jag är bortrest över helgen - don't worry, tidsinställda inlägg kommer per usual. Hemma igen söndag kväll!

 
   Jag kämpar hårt för att hålla er aktiva här ;) Nejmen det är så kul att få engagemang från er för ni har ofta så sjukt spännande tankegångar och eftersom bloggarna är utdöende måste man ju få ta del av dem på något sätt, right?
 
   Idag tänker jag såhär - vad är er tio i topp då det kommer till önskelista till Star Stable Online? Ni kan gå helt crazy här, jag tycker bara det vore sjukt kul att läsa!
 
   Esme och Athos - en gång var Shirehästar högt uppe på min personliga önskelista! Jag är faktiskt glad att det tog så pass lång tid som det gjorde, hästarna är verkligen extremt fina och om de släppts bara ett år tidigare hade det varit en helt annan nivå på dess kvalité. Det här spelet utvecklas fort!
 
  Jag vet att jag inte kommer undan då jag ställer en sån fråga till er, så här är min, med nummer ett det som är högst upp på min önskelista:
 
 1. Större hemstall där man får plats med fler hästar. Kanske få dekorera det lite också?
 2. Garderob som fungerar som omklädningsrummet i gallerian
 3. Kunna byta man och svans separat på hästarna (helst separat pannlugg också hehe man kan ju drömma)
 4. Kunna resa till Pine Hill från SSL2/Vinterryttaren och utforska
 5. Kunna resa till Coyote Ranch från Sommarryttaren och rida western samt köpa fin westernutrustning i det superfina lilla bostadsområdet
 6. Huvudstory där man räddar Anne som varit försvunnen i flera år, stackars tös
 7. Kunna resa till Pandoria från SSL3/SSL4 och utforska
 8. Huvudstory där man räddar lasagneälskande Justin från sin galna farfar som vill ta över världen
 9. Uppdaterat Arabiskt fullblod. Brukar ju säga att jag inte har en favoritras, men samtidigt är jag lite partisk till just araber då många av mina favorithästar genom åren haft mycket arabblod i sig.
 10. Uppdaterad Frieserhäst. Med de nya animationer som nu finns i spelet samt den nya grafikstilen tror jag det skulle bli en supercool häst!
  Kör på i kommentarerna nu :D
 
RITCHRATCH

   Ironi med Raptorlåten tycker jag idag, för då jag kom till jobbet och skulle sätta mig bekvämt i min stol (och jag sitter alltid i skumma ställningar för annars kan jag inte koncentrera mig) så sa det RITCHRATCH och något kändes jätteskumt, så tittar jag ner och ser att mina favoritjeans sprack på insidan av låret D: D: D: RITCHRATCH! Försökte köpa nya på kvällen men jag får typ panik av att gå i klädbutiker, det är bland det värsta jag vet så jag fick åka hem utan nya brallor och nu är jag forever sad :((( Däremot har jag fått Raptor-låten på hjärnan och nynnar på filibombom-sticket konstant och då tänker jag på ritchratch och då tänker jag på trasiga byxor.
   Geez vilka I-landsproblem man har. Dålig humor också.
 
   I helgen får ni klara er utan bittertant Esme för jag ska iväg och vara hästvakt. Normala människor är hästvakt åt en eller två hästar åt gången, kanske tre, men jag satsar på stort och kör på tolv. Plus två hundar, två kaniner och en svanslös katt.
   Då jag kommer hem på söndag kväll hoppas jag på att massa människor är klara med sina Raptor-ritchratch-musikvideor, för det ska bli galet kul att se fler! Jag har suttit nu på kvällen och spånat runt och tittat på ett tiotal redan. Himla duktiga folk är, haha, jag har inte den blekaste om hur man gör hälften av alla roliga effekter och specialklipp som så många gör.
 
   Typ såhär långt klarar jag mig, virrar runt i Windows Movie Maker hahah (jag använder iofs mestadels Sony Vegas 13 numera, men jag kan ju inte påstå att jag är någe vidare skillad där heller)
 
   Då jag ändå snackar om duktiga YouTubers så tycker jag att vi nämner den före detta bloggaren Rännan Blåbro som jag faktiskt verkligen saknar här i SSO's bloggvärld! Om ni inte har kollat in hennes kanal Northena redan så hoppas jag att ni gör det nu för tjejen har talang OCH vet hur man gör intressanta videor. Jag är jättedålig på att hänga med i SSO's YouTube-värld men om man ska följa någon tycker jag man ska följa Renee Bluebridge.
 
   Det var det jag hade att säga denna kväll, glöm inte att kika in inlägget nedan om inspiration och motivation för SSO-bloggare nedan. Tjoflöjt!
Varför fråga om hur en blogg ska vara?

   Kul med bra respons på frågan jag ställde igår - alltså den om vad ni tycker gör en SSO-blogg till en bra blogg. Det gav lite svar, bland annat.
   Det verkar finnas tre nycklar till framgång - God uppdatering, bra skrivkunskaper och varierande inlägg. De tre punkterna var de mest förekommande, och strax därefter låg "trevlig design".
 
   Nu frågade jag inte riktigt för min egen skull, utan jag tänker mer på vad man kan göra för att fortsätta uppmuntra att få andra till att blogga. Det här är en mysig hobby för mig och det här är way too fun för att jag ska lägga av, men jag skulle vilja uppmuntra fler till att komma igång och hålla igång. Måhända att bloggar nu är fel medie, för de är utdöende, men för er som är lite nyare bloggare finns det så hemskt mycket att prata om! Det går att vända på varje grässtrå i detta enorma spel, man kan dra parralleller in i det oändliga, det går att ta hemskt fina bilder och bara fantasin sätter gränserna.
  Man behöver inte alltid vara jätterelevant, bara man har kul! Genom åren har jag skrivit om SÅ mycket skumma saker, som om SSO skulle funka som iPad-spel (jag rådissade den idén), om Valedale med invånare är nån slags parrallell till Camelot och myten om Kung Arthur (kanske, var min slutsats), jag har skrivit tonvis om vad jag förväntar mig av nya områden, om gamla hästar, om nya hästar, jag har klagat en hel del, jag har hyllat en hel del, klagat lite mer (erhm okej då klagat massa mer men jag måste ju uppehålla min image som bitter och grinig fossil) och överanalyserat så sjukt mycket grejer. Men grejen är att det var en tid då vi alla gjorde det! Vi var helt knäppa hela bunten och ett fyrtiotal SSO-bloggare skrev om de mest galna grejerna, och ibland hade vi till och med rätt! Och herregud vad roligt man haft inom den här delen av communityt, och man vill inte det ska sluta med att man står ensam kvar i det.
 
   Man kan göra detaljanalyser, som då jag fick nippran på brunnslock och tyckte att det var det coolaste ever (och jag tycker fortfarande det här är en jätterolig detalj)
 
   Fundera över låsta grejer går ju också, som då jag har flummat järnet om Fornkungens bergsväg - var några år sedan nu though
 
   Jämförelser är kul - se här till exempel, de här träden finns ju inte i Epona nu och jag hade helt glömt att det såg ut så här en gång!
 
    Jätteluddiga konspirationsteorier var en gång i tiden mitt esse, men det gav jag upp för ungefär ett år sen, haha. Jag tycker dock fortfarande det är kul att läsa! Det här är ju en kul grej som jag inte ens märkte först, att Rosgården i Vingårdens Trädgård är formad som Aideens Harpa. Tog typ två år innan jag hörde ett rykte om det, och kollade upp det för att vara helt säker x)
 
   Att som lite nyare bloggare komma in och säga att det inte finns något att skriva om är alltså inte sant, det gäller bara att hitta rätt inspiration och hitta något som man gillar att skriva om :D Det absolut viktigaste är nog ändå att man har roligt med det man gör.
 
   Hur det har gått med mitt löfte att börja kommentera mer bloggar då? Jag har satsat! Jag har inte hunnit läsa så mycket bloggar under den här veckan men jag gör mitt absolut bästa i att lämna kommentarer på alla bloggar jag besöker. Hoppas att ni försöker göra samma sak, som jag har sagt många gånger förr gäller det att hjälpa varandra i det här communityt :D Om mina kommentarer hjälper till att motivera någon till att skriva mer är det absolut värt det.
Ni glömmer väl inte SSO Database?

   Nu veeeet ju alla redan att världens bästa fansite till Star Stable är Jorvikipeida (<- totalt skamlös smygreklam, man tackar), men nummer två (som kanske nästan är lite mer imponerande) är Star Stable Database, som är i princip helt komplett och finns på fyra(!!!!) språk.
 
   På Star Stable Database kan ni hitta:
 •    Var ni kan hitta alla kläder i spelet
 •    Var ni kan hitta all utrustning i spelet
 •    Var ni kan hitta alla hästar i spelet
 •    Var ni kan hitta alla frisyrer och alla sminkningar i spelet
   Och dessutom står det vad de kostar, vilka stats de har osv. Jag skulle själv aldrig någonsin ha haft orken att göra en sån sammanställning, så kudos till de sjukt ihärdiga människorna som gjort det där monsterarbetet! Jorvikipedia har ju åtminstone massa olika text och bilder men här är det ju bara samma grej om och om igen...
 
   Bara så ni vet, om ni frågar mig var jag har köpt ditten och datten kommer jag alltid hänvisa er hit, för medan mitt minne sviker kommer Star Stable Database alltid vara en lojal räddning. Om ni inte redan använder sidan, se till att börja med det nu! :D
 
 
Raptor is back!

   Asså Raptor, underbara förvirrade höna. Har ni sett Raptor-citatet från en av de gamla Star Academy-tidningarna?
 
   I'm Raptor, believed to be extinct but I resurfaced like something from your sink, I bring prehistoric hue and primal force, yeah! Raptor's back with no remorse! 
 
   Någon borde vinna en Grammis för den låttexten for real, är det för sent att nominera?
 
 
   Nejmen Fashion Week är tillbaka! Tillsammans med Raptors nya låt, ofc. Fahsion Week känns lite mer levande i år, med lite utökad publik, och utökat performance från Raptor. Pyroteknik och allt, ojojoj! Det enda jag tyckte var lite synd där var att framträdandet bara är en gång i timmen - om det hade fyllt ut med Hey Yo där i mitten hade det blivit perfa x) Nejmen det nya tycker jag är jättebra.
   Dock är uppdragen med modeveckan inte för oss som redan har gjort dem en gång. Med tanke på vad uppdragen handlar om så förstår jag det helt, och det är ju ändå schyst att ge nyare spelare en chans att "komma ikapp" då vi som spelat länge har rätt mycket xp mer då vi gjort hästmarknad och sånt tusen gånger. Fanns iaf lite nya fina kläder, och hästmarknaden är ju tillbaka den här veckan igen, så man har ju något att göra ändå ;)
 
   Om ni btw har missat det har SSO nu släppt hela musikvideon till Raptors nya hit Doh Dah (Ritch Ratch Filibom Bom Bom) (<- asså på riktigt den titeln är det bästa jag hört i mitt liv haha), och man kan ju förstå om divan Raptor är sur efter att ha betalat 10 miljoner Jorvik Shillings för den - men den är ju onekligen rolig x) Man kan dessutom ladda ner ljudspåret från videobeskrivningen om ni ser videon direkt på YouTube, eftersom man kan få chansen att göra Raptors officiella video för att ersätta den som nu finns ute. Kul tävling! Jag kommer inte hinna delta (herregud jag måste boka tååååg, ska bort i helgen) men det blir sjukt kul att se vad alla andra gör! Hörde bland annat att mina Jorvikipedia-Admin Ylva Moonwright sitter och knåpar för att få ihop något x)
   ÄLSKAR att då han flyger över skärmen sitter hans fötter kvar i bild där på vänstersidan hahaha x)
Vad gör en bra SSO-blogg?

   Nu är det helt upp till er. Vad gör en SSO-blogg till en bra SSO-blogg? Vad är det som gör att man vill läsa just den bloggen?
 
   Esme och Quartern d'Artagnan
Raptors nya hit

 
   Okej, så Raptor har droppat en ny singel ut ur det blå, och jag är inte helt säker på att jag hör det, men om videon är en lyric video så består texten dels av "Ritch Ratch Filibom bom bom". Tydligen kan man också få chansen att göra Raptors officiella musikvideo, eftersom den här (som tydligen producerades för den svindlande summan av 10 miljoner Jorvik Shillings - tur att det inte var Star Coins med tanke på den CGI'n hehe), och mer om det kan man läsa i videons beskrivning på YouTube. SSO's egen kanal ofc.
   Jag känner bara att jag vill lyssna på hela låten haha, och inte bara femton sekunder - men nu är det utlovat att Raptor kommer ut med sin nya låt i morgon. Niiiiice!
"Var finns den hästen?"

   Jag får numera ofta frågan "Var köpte du den hästen?", för att folk letar hästar och uppenbarligen så finns det så många hästar så det är omöjligt att ha koll på var alla finns. 
 
   Sparkle är ett exempel på hästar som flyttat. Då denna fluffiga skrutt kom till spelet fanns den vid Ferdinands Hästmarknad, men idag hittar ni ponnyn vid Stallet Gyllenbladet.
 
   Ni ska dock inte lita för mye på mig, för många hästar har flyttat runt och står inte på samma ställe nu som då jag köpte dem. Hästmarknaden t ex är ett sånt hopkok så man minns aldrig vilka hästar som är där x) Så lite inte på mig i den frågan, utan använd er av Jorvikipedia eller Star Stable Database för att se var hästarna finns i ett mer modernt tidssammanhang. Det är ändå bra att veta var man kan leta info själv, så man snabbt kan kolla var det man vill ha finns utan att behöva vara beroende av någon annan ;)
Senaste nytt

   Nu finns min nyaste häst Glòin äntligen med i inlägget om mina hästar, som ni hittar genom att klicka på just knappen "Mina hästar" i menyn till vänster. Glöm inte att ni där kan läsa mer om var och en av mina pållar genom att klicka på hästens bild.
   För er som inte har sett det så finns det nu fler bilder i inlägget "Gratis grafik" (finns också i menyn till vänster!) också, fritt fram! Fler mobilbakgrunder är just nu på väg in där (de kommer ligga inne senast i morgon), och det finns även några bakgrundbilder som lämpar sig till blogg/hemsida som alla kanske inte har sett än. Bli inte avskräckta för att bilderna är små - repetitionsmönster är enkelt men effektivt och kan utgöra en sjukt cool bakgrund.
 
   Den här veckan är jag lite rastlös och längtar bara till helgen då jag ska vara gårdsvakt ute i ingenstans och vara själv med tolv hästar. Har inte träffat "mina" hästisar sen runt lucia, längtar ihjäl mig ♥
Små söta kattungar

 
   Jag blev jätteglad över de jättegulliga kattungarna som kom till Sunfieldgården för et par veckor sedan! Jag passade på att köpa hela bunten. Jag gillar verkligen husdjuren i spelet och skulle använda den hela tiden om det bara fanns sadelväskor som matchade fler sadlar. Jag har flera gånger slösat Star Coins på att köpa en sadelväska som jag tänker "åh men va, har jag inte redan den här? Den måste jag ju ha!" och då jag kommer tillbaka till hemstallet upptäcker jag att det finns flera sadelväskor, med olika namn och olika priser som säljs på olika ställen - som ser exakt likadana ut. Irritationsmoment på hög nivå, särskilt då man i sin besvikelse säljer dubletten och igen och igen glömmer bort att man redan äger den där sadelväskan... jag lovar, jag har gjort det här tre gånger, minst.
   Superkul att katterna kom, nu hoppas jag bara på sadelväskor som funkar fint med fler sadlar - särskilt bruna sadelväskor efterfrågas från mitt håll, eftersom det inte finns en enda sadelväska som matchar någon av de bruna sadlar jag gillar att använda!
Lasagneälskare

   Det här har säkert sagts av någon förra året, och ja har ett vagt minne av att jag reagerade på det, men jag glömde att dela med mig av det.
 
 
   Ni vet de huvuduppdrag då en viss ung herr Moorland uttrycker sin glädje för lasagne? Haha, kan det vara så att Catherine var ute på dejt med Justin Moorland?
   (Tyvärr har jag inga bilder från Justins lasagneglädje. De uppdragen kom till spelet väldigt tidigt i min bloggkarriär, långt innan jag börjat tänka på att det faktiskt är trevligt att fota lite under de uppdrag man slutför!)
Galna "fans" är inte trevligt för någon

   Jag ogillar verkligen att säga att jag har "fans". Jag har bloggläsare, jag har videotittare och jag har Instagramföljare. Om något är det så. Men det är så att många som själva kallar sig fans beter sig väldigt störande. Nu ska vi alltså reda ut några saker. Och nu tar jag det här svart på vitt, inga krusiduller. Det är väl det som är bra med Aspergers, vi som har diagnosen vill ha grejer som går rakt på rak.
 
   ESME VAR ÄR DU????
   Om jag är i spelet är jag i spelet för att jag vill spela. Det betyder inte att jag automatiskt vill ha en svans på tjugofem spelare som följer efter mig vart jag än går. Det betyder att jag vill spela Star Stable. Jag kan tyvärr inte stanna och ta bilder med alla som jag möter. Jag tänkte en gång att "okej, jag är snäll och ställer upp, men jag har bråttom så det måste gå fort". Det sa jag väldigt tydligt också, att det behövde gå fort.
   Den stunden, som jag försökte stressa igenom lite, tog 45 minuter. För de som från början kom dit drog med sig i princip alla de kände. Jag vill INTE hamna i den situationen igen.
   Poängen är, jag kommer ALDRIG svara på var jag är om jag får den frågan i globalchatten.
 
   ESME SVARA JA PÅ VÄN???
   Nej. För om du skriver något åt det hållet känner vi inte varandra. Om vi har pratat rätt mycket på annat sätt kan jag möjligen tänka mig att svara "ja" på vän. Men nu är det också så att jag är en människa som lätt får ångest. Det är sånt jag äter tabletter mot. Jag vill kunna välja vilka människor jag omger mig med. Därför VILL och KAN jag inte konstant ha en vänlista som blinkar med namn jag inte känner igen alls.
   Poängen är, jag vill inte bli vän med främlingar pågrund av min ångest.
 
   GUD VAD ALLA SPAMMAR OM ESME I CHATTEN
   Då det börjas med det här "OMG ESME", "VAR ÄR DU", "SVARA PÅ VÄN", så är det inte bara jag som tycker det är lite jobbigt. Alla andra spelare tycker det är minst lika jobbigt. Ni om beter er på det viset förstör upplevelsen för andra spelare på flera olika sätt.
 1. Jag tycker det är jobbigt.
 2. Andra spelare tycker det är jobbigt
 3. Andra spelare kopplar mitt namn med det negativa spammet.
 4. De spelare som tröttnar bli arga på mig då jag kommer till chatten för att prata, för de vet att spammet strax börjar för att jag är där.
 5. Den som lider av det här blir jag, för jag är 1) obekväm, 2) illa omtyckt och 3) nedspammad.
   Poängen är, behandla mig som vem som helst, tack. Jag vill prata i chatten precis som alla ni.
 
 
   Nu kanske andra spelare tänker på ett annat sätt, men jag tycker att jag visar er alla en viss nivå av respekt och då anser jag att jag kan kräva det här av er.
   Det var det jag ville säga denna morgon, ha det trevligt.
LEVEL 19!

   Nu är jag på level 19 :D Åååh så nice, att nå nya nivåer är alltid lite speciellt på något sätt, trots att det inte gör någon skillnad då man ligger så pass långt fram i spelet som jag gör. Jag tävlar ju inte i champ heller, så ökade stats gör mig inget - men jag kanske borde passa på nu då jag faktiskt är lite snabbare än "alla" andra? (Säger alla eftersom vi borde vara mindre än tio stycken som nått level 19 nu)
 
   Men nu ska jag självklart prata lite om de nya uppdragen också, så ni vet vad som gäller dudes - 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Okej, så nu var det alltså dags att grabba tag i de här farliga GED-grejerna igen. Med hjälp av Jupiter Peacebloom fick man smyga in i Gamla Hillcrest för att försöka hitta Herman. Jag som är en sucker för cutscenes hade ju julafton på riktigt här. Jag lyckades kuta in i en GED-snubbe en gång, men annars var det hela rätt smärtfritt. Tycker det var jätteroligt, det enda som hade kunnat vara coolare är nog om man kunde smyga själv, så som Jupiter gjorde. Han går ju typ dubbelvikt hela vägen, medan jag springer upprätt och ba "HEJ BLINDA MULLVADAR vilken tur att ni ser så dåligt för jag står tio meter bort och stirrar på er utan att ens försöka gömma mig".
 
   Snabb re-cap med Jupiter - vad håller vi på med och vad ska vi göra? Jo, frita Herman, det låter vettigt. 
 
   ...och däääär försvann han och nu ska man alltså ta sig igenom stället forever alone, för hästisen kan man inte ta med sig heller. 
 
   GED-dudes ÖVERALLT, men nu vet vi varför de alltid är så närsynta så de är dumma - de är tvingade att ha på sig världens skummaste glasögon. Måste Dark Core-snubbarna stå ut med samma grej?
 
   Såååå... här har någon lämnat en drake och en banan? Draken tycker jag är kul (Ms Drake är ju bossen över det här, höhö), men om bandspelare och banan har något med det här att göra vete farao. En bildrebus? Ms Drake brukar ibland flyga drake medan hon sjunger "Skala banan"? Hon är ett hemligt fan av Sean Banan? Vem vet!
 
   Jupiter lovade att uppehålla några GED-snubbar. Run Forrest, run!
 
   Herman ser ut lite som en trångbodd hund i en transportbur som väntar på att bli inlastad i bilen för en tvåveckors solsemester till en regnig västkust
 
   Herman fick man ju träffa, myyysfarbror ♥ Jag får lite Hemulen-känsla? Vet inte ens varför för jag minns inte ens hur en Hemul beter sig men utseendemässigt... haha.
 
   Nejmen sen gick det ju mindre bra, Herman fraktades iväg över den nybyggda muren (den var ju inte där precis då Epona öppnade) och en massa GED-dudes dök upp. Från ingenstans hoppar min grymma häst in i det hela och öppnar för ett riktigt nice flykt-race - och visst såg ni den nya ikonen hästen har fått? Vi har fått prata med hästen en gång förr, då man ska försöka ta sig förbi Skuggsökare och hästen fegar ur, men då var ikonen en på en fuxfärgad häst. Tycker det här var MYCKET bättre, det representerar hästen bättre!
 
 
 
   Nejmen, efter lite om och men fick man ju slutligen bege sig iväg för att träffa Mrs X. Yay! Jag tyckte dock det var jättekul att man blev stalkad på vägen, det var lite oväntat men ändå en sån där grej som man satt och småfnissade över då det hände.
 
   Tydligt, well done Esme
 
  Sen var det ju huvudpersonen själv. Mystiskt, eh? Tror ni att det är en helt ny karaktär, eller någon vi mött förr som har förklätt sig? Hon vill ju inte säga vem hon är...
 
 
 
   Nu lämnar jag bildspammet - jag som överlag är så dålig på att använda bilder då jag bloggar, haha! Men, för att ta storyn på allvar då. Det känns som att det här är påväg åt rätt håll! Vi möter spännande karaktärer, vi går tillbaka till gamla karaktärer - att det blev en avstickare till Firgrove tyckte jag var kul, om vi ändå har den här stora ön med många, MÅNGA karaktärer, så vill man ju att de ska återkomma, och se att folket på Jorvik faktiskt känner varandra. Inte sant? Att dra in de tyska turisterna, som jag i vanliga fall inte är så hemskt förtjust i, blev ändå en bra grej och jag kunde finna mig i att springa iväg och hämta Jor-Cola åt lilla Gretchen medan hon på ungefär 120 sekunder knackade loss en kod som Syntax möjligen kunde ha löst på tre månader.
 
   Jag tyckte det här var asnice, jag vill ha mer uppdrag, det var superkul - men allt det här bleknar ju absolut i stjärnglansen från denna uppdragsseries mycket, mycket, stora händelse.
 
   LEVEL NITTOOOOOOOOOON
 
 
Färgglatt eller konservativt?

   Det här inlägget är lätt inspirerat av ett från början skrivet av Rose Shadowlee. Läs det HÄR!
 

 
   Något ni antagligen har märkt, och som jag har hintat om på sistone, är jag väldigt konservativ gällande vilka kläder jag använder i spelet. Jag rider alltid runt till häst, och därför ska det vara ridhjälm. (Säkerhetstänk där ser ni - hatt blir det dock vid sällsynta tillfällen.) Ridstövlar blir det konstant, gärna i brunt eller svart för så ser det ju oftast ut på riktigt. Kjol och klänning använder jag aldrig, för huga så opraktiskt! Byxor ska det vara, gärna jeans eller något som ser ut som ridbyxor.
 
 
 
 
   Jag har därmed lite samma tänk på hästarna, och det är det som det här inlägget ska se mer på. Jag söker alltid realismen i hästspelen, så sadel och träns "måste" självklart matcha varandra, och de vill jag ha bruna eller svarta. Jag kan sträcka mig litegrann ibland, men jag tror ni har märkt av mina bilder att svart och brunt är det som gäller. Hur ofta rider man liksom med en rosa sadel där ute i riktiga världen, haha?
   Däremot schabrak använder jag gärna i alla möjliga färger! Säg den hästmänniska som inte har en regnbåge av schabrak att välja bland? Så fort som det kommer ny utrustning till spelet är det alltid schabraken jag tittar på först, för det de som är roliga att matcha med kläderna tycker jag ^^ Dock skulle det vara nice med fler enfärgade bruna sadlar och träns, som matchade de många fina bruna läderskor som kommit på sistone.
 
   Men ändå, inget är värre än under de första veckorna i spelet. Vi är inte så väldigt många, men vi som var där minns tiden av totalt omatchande skrikiga färger då den enda tävlingsjackan som fanns till hands var den gulrosa Silvergladejackan som åkte UT UT UT ur min garderob så fort som det började dyka upp kläder med höga stats i drägligare fäger x) Nu är vi rätt bortskämda med fina grejer till både ryttare och häst, och jag tror inte det finns något annat hästspel som kan skryta om ett lika brett utbud.
 
 
 
 
   Hur gör ni - använder ni alla färger som finns till hands, eller är ni också konservativa och håller er till det klassiska brunt och svart i största möjligaste mån i sadelväg?
Nu är jag famous på riktigt va

   Fick ett DM på Instagram igår. Höll på att DÖ av garv då jag öppnade det, men det är fullt seriöst! JAG FINNS PÅ AKINATOR! Hahah asså på riktigt det här är typ på samma nivå som att Dumbledore fanns på chokladgrodekort, men jag är på riktigt förvånad över att någon tagit sig tid att lägga in mig där...
 
 
   Är det någon av er som är skyldig till det här, hahaha? x)
Tröttheten tar över

   Jag har en sån där vecka då man är trött, seg i kroppen och på lite allmänt dåligt humör. Jag hoppas att det släpper inom några dagar för så här orkar man inte gå runt. Sockerkickarna hjälper liksom bara så länge, heh.
 
   Jag försökte kasta upp min fjärde Alla Hjärtans Dag-video igår kväll (den skulle ha släppts i tisdags men jag hann inte), men det blev ett fel i renderingen så jag tog ner den igen och renderade om den tidigt i morse. Jag drog iväg till jobbet medan den stod och tuggade (och upptäckte att mitt busskort gått ut = promenad i snöstorm för att köpa nytt, bra start på dagen) så jag vet inte om det funkade den här gången. Om det nu bidde bra så kan ni räkna med att den kommer upp snart! :)
 
   I övrigt ska jag försöka göra fler bakgrundsbilder, ni har lämnat många önskemål! Gult och grönt verkar vara populärast, men en lila ska jag också göra. Sen kan det förstås alltid bli mer! Glöm inte att klicka på "Gratis grafik" i menyn till vänster för att se mer.
 
   Ha en bra kväll hörni, förhoppningsvis är jag lite mer back on track till helgen igen!
Bestämt!

   Jag har ett inlägg här på bloggen där det finns lite gratis grafik till er - mobilbakgrunder samt kläder/utrustning om man vill lattja runt lite i spelfilerna till SSL1. Nu tänkte jag hoppa ett steg längre och göra bakgrunder som ni är fria att använda till era bloggar om ni skulle ha lust. Jag har genom åren varit med om att folk har norpat mina egna bakgrunder utan att fråga, vilket jag tycker är aningen (<- stor underdrift) oartigt, så nu sätter vi stopp på det och om ni vill använda bakgrunder från mig är det enbart just de bakgrunderna som gäller och ingenting annat.
 
   Söker du efter en viss färg? Säg till, så ser vi vad jag kan hitta på. Notera att inlägget redan ligger uppe, så ni kan redan nu se och använda bakgrunderna!
 
   Ni hittar inlägget med grafik i menyn till vänster, genom att klicka på knappen "Gratis grafik" :)
Dålig dag

   Jag har en sån där dålig dag som många har runt en viss tid i månaden, så jag är inte så tagg på nånting, haha. Var till och med tvungen att lämna jobbet en stund för att gå ut på stan i jakt på godis, så illa var det x)
   Nejmen jag hörde att man fortfarande ser alla andra spelare då man gör de nya uppdragen, så då kände jag typ "lol nope" och jag väntar lite tills jag känner att det är mindre folk. Jag kommer skriva mer om uppdragen då jag har spelat igenom dem, och då lär jag nämna några rader om det som kom i övrigt också ^^
 
   Hoppas ni har en bättre dag än vad jag har åtminstone, jag ska krypa ihop och se om jag kan göra något vettigt av de inlägg jag har i mitt utkast samtidigt som jag försöker komma ikapp lite med de tv-serier jag har undvikt sen de satte igång efter julledigheten - allt för att få mer att titta på! Kom ikapp med Agent Carter häromdagen, så nu är det dags för The Flash innan jag dyker på Arrow. Har ni några bra tv-serier att rekommendera?
NOMINERA SSO TILL GULDTUBEN!

   Guldtuben är nu live för i år, och det är dags att nominera!
 
   Det som är extra kul i år är att vi faktiskt kan nominera Star Stable, något som faktiskt inte riktigt har gått förr. Men, nu finns ju fem avsnitt av The Star Stable Show!
 
   Kan vi inte göra något asgrymt och nominera The Star Stable Show till årets serie? Att nominera är superenkelt, bara att klicka HÄR, logga in via Insta eller Facebook och fylla i fälten med vem ni nu vill nominera. Jag tänker dela det här skamlöst, för det vore så sjukt kul om det här gick igenom :D (Och det kanske kommer fler avsnitt om det går bra, vem vet hahah)
Visste ni att...?

   ...ljudspåren i Star Stable Online har gjorts av ett företag som heter Sergeant Tom, sedan Dinodalen öppnade? Det är verkligen att gå tillbaka till spelets rötter, för Axel Bellinder och Jens Handell som arbetar med företaget verkade en gång i tiden under namnet Jättemedia, som producerade ljuddesign för Starshine Legacy, Star Stable samt även de fyra Springdale-spelen som kom för några år sedan, som i sin tur även producerades av Pixel Tales (<- företaget som producerade SSO innan det köptes upp av Star Stable Entertainment).
 
 
   Läs mer:
   Sergeant Toms hemsida
   
Rainbow Racer

 
   Denna redigering är ytterligare en vinst i den giveaway jag hade på Instagram då jag nådde 20k följare. Bara en vinst kvar nu!
   Efterfrågat var en vit Morganhäst med antingen rosa eller regnbågsfärgat tagel. Jag har ju svårt för att jobba med färger, det har jag sagt många gånger förr, så det här var kul att testa! ^^
 
   Se bilden i större format genom att klicka på miniatyren nedan
Min mamma gjorde en schlagerreferens

   Igår alltså. Jag typ grät av stolthet.
 
   Hallå hur taggad är man inte inför i morgon?! UPPDRAG! Jag är dötaggad och vill nå level 19, hehe ^^ MEN, samtidigt, fruktar jag the gathering of the crowds. Då det väl är såna här uppdrag som man ser fram emot något enormt, det är ju då som det är som mest folk, man kan inte koncentrera sig för att det är människor överallt och stämningen förstörs HELT. Sad, but true. Sååååå, hur kommer det vara? Kommer man ha tur och få möjligheten att göra uppdraget ifred? (I vissa uppdragsserier döljs ju alla andra spelare så att man får en bättre spelkänsla) Eller kommer man behöva vänta i en vecka för att få göra uppdraget utan att tretusenåttahundrafyrtiosju andra kottar försöker rädda Jorvik samtidigt som en själv? (Se upp skurkar, här kommer en armé av flickor som var och en är förutbestämd att rädda Jorvik på ett eller annat sätt!) (Någon som orkar räkna hur många gånger jag har skrivit om det här under bloggens treåriga historia, haha? Jag tänker spontant tippa på trettiofem!)
 
   För att tala om en annan grej (för numera har jag fått in (o)vanan att alltid ta upp minst tre grejer som är helt orelaterade till varandra i varje inlägg) så tyckte jag att de nya Valentindekorationerna i New Hillcrest var supersöta och jag blev faktiskt lite besviken över att de inte fanns på fler ställen. Varför bara runt islandshästarna? Varför ingen annanstans? Aja, de fanns ju iaf nånstans ^^
 
   Tycker de här dekorationerna var mycket finare än de lila hjärtan som hänger på alla andra ställen! Och, haha, har ni märkt att en sån där lila hjärtgirlang hänger mitt i tomma intet där på en av New Hillcrests gator? x)
UPPDRAG!

 
   ÅÅÅH nu är det kanske level 19 som blir grejen i veckan? :D (Men hade jag fel om Alla Hjärtans Dag-breven? Skulle inte förvåna mig, jag lyckas ju aldrig gissa rätt med uppdateringar...)
Finally!

   Igår blev jag äntligen beundrad med Bobcats! Har undvikt fraktionen lite för jag kände att man inte fick ut något av att vara beundrad, men nu är det klart! Jag har kvar Ricky Winterwell, Månskäreby och New Hillcrest, fler rykten går inte att bygga just nu.
   Förutom det har jag (typ) 400 ynka xp kvar till level 19... Bara kliar i fingrarna, nu vill jag ha fler uppdrag! Jag kommer inte resa bort i veckan som det var tänkt från början, så jag kommer ha gott om tid på mig, om det nu blir så att man har tur.
 
   Penny och Charizard. Penny har inte kommit riktigt lika långt utan hänger kvar nere på level 15. Snart ska det fortsättas med huvudstory, och efter det ska Penny äntligen äntra Dinodalen tillsammans med köldtåliga Charizard. Komiskt att just elddraken ska vara köldtålig?
 
   Idag kommer 2 nya videor upp, del 2 och 3 av min Alla Hjärtans Dag-special. Jag som alltid gissar fel på uppdateringar är bergsäker på att det blir fler Alla Hjärtans-uppdrag på onsdag (den här högtiden pågår alltid i två veckor och Dereks borttappade brev återkommer varje år - om de inte är borta nu?) så jag vill ha resten av videorna ur världen först.
   På tal om videor, jag fick ett spännande förslag via mail igår som kanske leder till en kul video. Jag är all in iaf, så vi får se vad som händer, men jag tror det blir en kul grej! Ni lär få höra mer om det relativt snart hoppas jag ^^
Tourn - en chans för bloggare att tjäna på sin hobby

   Jag vet inte hur långt man kommer på det här, men friskt vågat är hälften vunnet! Jag tänker prova och se om Tourns reklamkampanjer är något som fungerar här på bloggen. Detta innebär att det ibland kan förekomma reklaminlägg här på bloggen, för att tipsa er om tjänster jag tror gynnar er.
   Tourn är en tjänst som gör så att bloggare kan tjäna pengar på samarbete med företag. Det behöver inte vara några långa samarbeten, men intressant kan det vara! Jag tycker det låter kul och tror det kan gynna oss alla, om jag nu hittar rätt kampanjer som är relevanta för er. Om det nu ska vara reklam ska det allt vara reklam som ni kan vinna på, och inte något totalt random bara för att.
 
   Detta betyder inte att jag plötsligt sadlar om till reklamblogg för att tjäna pengar - det innebär att om jag via Tourn hittar något som jag tror är av intresse för er, t ex något kul och billigt i spelväg, så kommer jag passa på att skriva om det här för att se om det är något som intresserar er också. Jag har redan sett ett par kampanjer på Tourn som har fångat mitt intresse och hoppas att det dyker upp fler i framtiden. Jag älskar skumma prylar samt billiga filmer/spel, så man vet ju aldrig... ;)
Random stuff

   Min chef på hästgården där jag brukar jobba ringde mig imorse.
   Chefen: Men du har ingen häst längre va?
   Jag: Nä, precis.
   Chefen: Då är du ganska mycket friare nu?
   Jag: Ja, det kan man väl säga.
   Chefen *jätteglad* Men vad bra, när säger du upp dig från jobbet då?
   Älskar hur både hon och hennes man hela tiden försöker övertala mig att säga upp mig för att jobba hos dem istället, haha.
 
 
   Jag tänkte på en grej som Alanis pratade om i en kommentar här, sist då jag nämnde hur synd det är att SSO-bloggarna dör. Det som gällde där var att man skulle försöka gå ihop och alltid lämna en kommentar på en blogg då man har besökt den, för att sporra bloggens ägare att fortsätta.
   Det är en sån himla bra grej så jag tänkte faktiskt försöka sätta igång med det. Jag ogillar att lämna kommentarer om jag inte har något vettigt att säga, men jag ska försöka släppa det och se till att kommentera så mycket jag bara kan från och med nu. Om det är så att man kan hjälpa andra att vilja hålla gnistan vid liv, då är det värt det!
   Vad kommer jag alltså göra?
   - Varje gång jag har läst ett inlägg jag tycker har varit bra på en blogg som har en like-knapp, kommer jag klicka på den.
   - Varje gång jag läst ett nytt inlägg på en blogg kommer jag försöka lämna en kommentar som har med inlägget att göra.
 
   Om ni känner att ni vill göra samma sak, gör det för all del! Jag tror att vi i  det här bloggcommunityt behöver hjälpa varandra att hålla sig levande just nu. För min del känns det chill för jag tycker det här är så pass kul att jag ger själva farao i hur många läsare jag har/hur mycket respons jag får, men om det här kan hjälpa andra att känna att deras bloggande är värt deras tid, so be it. Vi måste hjälpa varandra! :D
Är jag någonsin frisk?

   Svaret är "nej". Vem tror ni fick feber igår? Hej.
 
 
   Jag hoppas att turen är på min sida och jag kan spela in ett par fler videor idag, är i desperat behov av det... Ni som spelar in videor hemma medan det är andra människor i hemmet, ni har mental styrka som heter duga. Skulle aldrig våga det här med mina pappersväggar, vågar inte sträcka ut och faktiskt sitta och prata högt för mig själv medan det finns andra människor närvarande som kan höra det, haha.
 
   Första bilden ever på Penny Kinglee
 
   Igår i feberyran kutade jag runt på Fluffy Unicorn med min karaktär Penny och gjorde klart några rykten + levlade lite. Och jag tänkte på hur tom den där servern är? Hemskt synd :( Känns som om Air Star är galet överbefolkad medan Fluffy ståtar typ tom. Har ingen lust att vandra över till Marsmallow så vet inte riktigt hur det ser ut där just nu.
 
   Om vi därifrån går till dagens fråga - vilken server spelar ni Star Stable på?
Nya designen är uppe!

   Efter mycket rotande i mina otroligt välsorterade filer (en av mina kollegor brukar sitta och småfnittra då hon behöver leta upp grejer på min jobbdator eftersom allt är så välsorterat så att en mindre begåvad gorilla kan hitta exakt vad man är ute efter) hittade jag faktiskt mitt gamla gröna tema! Kan hända att jag uppdaterar bakgrunden om inspirationen dyker upp, men annars känns det här rätt mycket somrigare och rätt trevligt :) Headern är förhoppningsvis rätt tillfällig - det är min valentin-redigering från förra året men jag hade inget på lager som kändes mer relevant.
 
   Jag har passat på att spela in några Alla Hjärtans Dag-uppdrag på video också så jag ska se till att få upp den första videon av (förhoppningsvis i slutänden - kommer spela in mer i morgon) fyra idag. Nu laddar jag upp med en bautakopp med te inköpt i London och jag ska äntligen ta mig i kragen och se serien North and South, som folk har rekommenderat mig i flera år. Läste boken i somras och kände mest "meh", men tror att jag kommer gilla serien mer. Tjo på er!
Manikyrfunktion

   "Inge mer nagelfel!
   En fantastisk manikyr-funktion kommer snart till Star Stable! Ett helt nytt sätt att ta hand om dina naglar och din stil! Mer information kommer snart..."
 
   Minns ni det där? I en nyhetspost på SSO's webbsida i april (har jag för mig) förra året kunde man läsa exakt dessa ord. Nu har det gått ungefär tio månader - vilket inte stämmer överens med att det står "snart" två gånger i detta korta stycke.
 
   Jag använde förr aldrig fingerlösa handskar. Nu kan jag tänka mig att göra det ibland, men om en sån här funktion faktiskt kom till spelet skulle jag kunna tänka mig att göra det än mer, för då lär man ju uppenbarligen få se nagellack på något sätt. Jag är ett stort fan av nail art och allt som oftast målade naglar, helst med glitter (vilket är en total pain att skrubba bort då det är dags att byta lack btw).
   Iaf, om det var något som kom till spelet skulle jag hoppas på att man köpte det som dekoration, istället för som smink/frisyr. Vore roligare att kunna byta konstant, så som jag gör IRL, hehe...
 
    Är det på det här viset det är tänkt måtro? Eller vad tror ni är tanken?
 
   Vad händer på er ände, har ni också tänkt på det här?
Varför är det så omöjligt att respektera gränser?

   Du kanske har vissa gränser för vissa saker. Andra kanske har gränser som sitter på andra sätt.
 
   Om du passerar en annan människas gräns för vad den personen tycker är obehagligt - då är det inte din mänskliga rätt att fortsätta inge människan obehag bara för att din gräns går på en annan höjd, oavsett samtalsämne.
 
   Lär om era urursla beteenden och försök er på att respektera er omgivning. Det är sånt som gör att livet kommer fungera aningen lättare för er.
 
/Skitförbannad Esme
Vet ni hur svårt det är med grönt?!

   Jag vill ha en grön bloggdesign nu, men jag glömmer alltid hur förbaskat svårt det faktiskt är att göra ett grönt färgtema som känns friskt men samtidigt inte skrikigt. Dessutom har jag råkat spara över det förra gröna temat jag hade, skillat haha. Hade varit praktiskt att kunna kolla vilken färg jag hade då. Jag vill inte krångla till det så mycket, men jag vill bli av med snön här på bloggen.
 
   Idag såg jag btw något nytt i spelet - ni vet hur Game Masters har gul text i chatten? Nu finns det även en grön text, som tillhör namnet Moderator. Ja, bara Moderator. Väldigt intressant, särskilt eftersom moderatorer är något som många av oss har bönat och bett om i flera år! (Jag har dock bara sett det en gång, so here's hoping!) Någon som jag däremot blir förbannad över är då folk ska försöka provocera fram en reaktion för att veta mer. Seriöst, uppför er som folk. Tycker det är lite extra vidrigt då vuxna spelare som många unga ser upp till gör detta. Om man vet att många ser upp till en kan man åtminstone försöka vara en god förebild då man syns som mest. Aja, jag har idag sett mycket som jag tyckte var enormt opassande i SSO men jag anmäler alltid allt jag ser som bryter mot spelets användarvillkor, och jag hoppas att fler gör det. Det är sånt som gör skillnad.
 
   Nurå, ska försöka hitta min gröna ton (inte den som fanns i chatten though haha way too bright) och försöka få ordning på bloggdesignen. Har inte tid att sitta med den hela helgen, måste spela in nya videoklipp och förbereda för nästa vecka, då jag kanske ska dra iväg på blixtvisit till hästgården där jag jobbar till och från. En heldag där med lite ridning och stalljobb skulle verkligen inte sitta fel! :D
Har ni träffat Mr Perch?

   Jag blir nästan taggad för fiske igen då man ser Mr Perch, som försöker gömma sig bakom ett hus i Månskäreby. Han har typisk fiskaroutfit och därför kan man ju gissa vad som är på g, men herrn verkar lite blyg och försöker gömma sig bakom sin hand då man rider nära honom...
   Tycker det var en sån random och kul grej, första gången man såg honom var det typ "åh, vem är det där?", så gömmer han sig då man går nära honom x)
 
 
Tinkeredit

 
   Hästen i sig är typ enorm i originalsize, just fyi.
 
   Ellie Cloudforce vann denna hästis i min 20k giveaway på Instagram och hon fick priset igår kväll. Den här hästen var sjukt rolig att göra just för att hon bad om en häst som faktiskt inte finns i spelet. Grunden är från en vit Shirehäst och de svarta fläckarna har jag målat.
   Två vinnaredits kvar, varav en har jag bara lineart till. MÄÄÄÄH, dags att sätta igång känner jag!
Jag skulle ju koda bloggdesign

   Det gick ju inte så bra, heh. Jag är sjukt bitter över att jag inte har lyckats höra något av de två låtarna som gick till Mellofinalen i lördags så sen jag kom hem från jobbet har jag suttit och surat och tittat på gamla Eurovisions på YouTube. Och ätit dyrt godis jag köpte i London. Vet ni hur länge jag har letat efter Jelly Bellys Ice Cream Parlour mix?! En 100g-påse för nästan fem pund kanske inte var helt värt det men är man desperat så är man.
 
   Men hallå om jag är lite allvarlig nu, hur asgrymt är det inte med en ridhusläktare i SSO?! Asså på riktigt, SÅ GLAD! Kanske inte riktigt så att jag skulle traska in närsom och sätta mig där, men det är en grej som är så himla härlig. Det issue jag spontant ser är att om det nu är något coolt event i ridhuset som många vill se så... kan man ju inte se alla? Vi kan ju bara se 50 pers på ett ställe på en gång. Det är säkert mer än femtio platser bara på läktaren, om man ser det på så sätt. Men jag älskar idén och det är jättekul att ridhuset fått lite mer vettiga proportioner. Det är inte perfekt, om A och C flyttades lite åt ena hållet (vilket det nu var) skulle det bli jämnt, men medellinjen ligger just nu farligt nära en kvartslinje tycker jag, hehe. Men en enorm förbättring!
   Om det skulle förbättras hade jag velat att ingången till läktaren istället var belägen utanför ridhuset, att det var en separat ingång till läktaren. Som fotgängare går man ju inte över arenan för att sätta sig på läktaren, farligt är det ju. Jorvikborna skulle aldrig få anordna en riktig tävling! (Ehum ja hej jag gick en tävlingsarrangörskurs för typ fem år sedan)
 
   Jag insåg idag att man faktiskt får rätt schyst med xp från årets Alla Hjärtans Dag-uppdrag - kan jag månne komma upp i level 19 innan firandet är över...? Let's find out!
Throwback

 
   Jag ÄLSKADE uppdragsserien med Aideens harpa, ska bli så sjukt kul att spela igenom den igen. Det är dock ett tag kvar tills jag kommer så långt... :(
 
 
Heeeeej

 
   Säljare i Camden: "Normally my price is 10 pounds, I'll give 8 pounds instead to beautiful Swedish girls!"
   Min kompis: "Nah, we pay 10 if you dance a bit."
   Säljare: "Oh no no, you'll put me on YouTube and then I'll be so famous that I can't work here anymore!"
   Min andra kompis: "It's fine, in Sweden we have a dictatorship and we don't have YouTube"
   (Han gick inte på det. Dock så visade han upp några grymma moves, trots att vi bara betalade 8. You go, Camden salesman, four for you Camden salesman)
 
   Jag är hemma och vet knappt om att jag lever, haha. Lång och sjukt intensiv helg (kunde äntligen gå och lägga mig vid halv två i natt), då jag kom till jobbet i morse stapplade jag in på ett möte jag knappt visste att jag skulle vara med på och var tvungen att fråga ett par gånger vad det hela handlade om, och jag tror inte jag fick rätsida på livet under hela dagen, haha. Känner mig som en levande död och tänkte typ gå och lägga mig nu.
 
   Jag håller på med ett nytt bloggtema, så ni vet. Jag påbörjade det redan förra veckan men hann inte ens bli halvklar innan jag reste bort. Tänkte att jag ska sätta mig i morgon och se om jag hinner/orkar bli klar med det. Jag har tre redigeringar på lut också, varav en har jag bara lineart till. Hehe. Borde hinna med lite i helgen though, känns som att det är helg typ i morgon?
 
   Orkar inte leta upp min externa hårddisk så ni får en totalt random bild från Horse Life 2 istället
 
   På tal om i morgon, vad tror ni händer i uppdateringen? Det här är ju den enda uppdateringen innan Alla Hjärtans Dag?
Sittande ponny

   Då det här publiceras på bloggen är jag i London och förhoppningsvis regnar jag inte bort. Icke att förtrösta, förhoppningsvis kommer jag hem i natt. Om inte planet regnar bort.
 
   Minns ni PC-spelet Häst & Ponny: Min första ponny? Det är ett spel som riktade sig mest till yngre barn, men eftersom det var väldigt billigt och jag gillar hästspel köpte jag det ändå då jag var femton.
 
 
   Jag har skrivit om spelet både en och två gånger och berättat hur askasst det är. Mest pga buggar, för om det inte var så buggigt vore det ett urmysigt helyllespel som jag glatt skulle rekomendera till alla som gillar gulliga hästspel. Men en bra grej i spelet, eller åtminstone en rolig grej, är trickträning.
 
   Man kan alltså i sin ponnys box välja en konst i nedre vänstra hörnet, och sen får du "dra" ett äpple genom en liten labyrint som dyker upp på skärmen. Superenkelt, och sen gör ponnyn en gullig konst. Ponnyhästen kan buga, stegra, sitta och lägga sig på rygg. Tack och lov är det högt i tak så även då man skaffar en D-ponny är det helt lugnt att lära den ställa sig på bakfötterna inne i stallet... (men gör för Aideens skull inte det IRL. Livsfarligt på hur många olika sätt som helst!)
 
 
Dagens fråga

   Har ni några spel ni spelar förutom SSO? Vilka?
 
 
   Alla bilder är från PC-spelet Horse Life 2.
 
 
 
 
 
Måste börja spela HP igen

   Jag veeeet att många av er hemskt gärna vill se en playthrough av Harry Potter-spelen, och tro mig, jag vill verkligen! Men jag kan inte ha för många spel i luften samtidigt, det funkar inte riktigt för jag tappar bort mig helt. Jag har tre spel på lut nu (alltså SSO, PennyGirl och Zoo Tycoon 2) och inte ens det går ju, haha, jag pallar verkligen inte med ZT2 just nu. Går liksom inte att bygga bara för att bygga, nånstans måste man ha lite inspiration också.
   Då jag har tid ska jag sätta mig och försöka komma igenom hela PoA, innan jag faktiskt ska spela in det, jag har aldrig lyckats med det själv (har iofs inte spelat spelet sedan jag var ca 12-13 år och då spelade jag alltid med en kompis - hon styrde, jag spammade trollformler. Samma grej då vi spelade hästspel, hon styrde och jag hoppade. Man kunde ju tycka att min timing borde vara bättre än den är efter åratel av spelande på det sättet, haha). Men jag känner, hur svårt kan det vara, till och med jag måste ju lyckas ta mig igenom hela spelet, haha. I vilket fall är det ett underbart spel - spelvärldens Hogwarts känns "hemma" på exakt samma sätt som Jorvik gör.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Edit till Abbie Fasthaven

   Abbie var en av vinnarna i min giveaway då jag nådde 20k följare på Instagram och det här är hennes pris. Ytterligare tre redigeringar ligger och väntar på att bli helt färdiga, men jag måste kuta iväg till min polare och förbereda inför vår resa som börjar i natt så jag hinner inte, hehe. Uppdatering sker förstås som vanligt med tidsinställda inlägg tills att jag är hema igen ^^
 
 
Har funderat på livestream

   Jag har funderat på att testa Twitch någon helg för att livestreama då jag drar igenom hela Arvet från Rosemond Hill i ett svep. Jag tror att spelet kunde vara kul att livestreama just för att man då kan få hjälp att välja hästar då man ska vidare upp i nivå i spelet, och jag tror inte det blir riktigt lika "ensamt" heller. Dessutom ÄR det ett grymt bra spel, trots att det har många år på nacken.
 
   Vore det av intresse tror ni?
 
 
SCHLAGERKAOS

   Alla som vet något om mig vet att jag är världens största schlagernörd (är SÅ avundsjuk på en kompis som jobbar med Mello i år, jag blir iaf uppdaterad med roligt skvaller) och jag följer hela kalaset slaviskt från minuten första deltävlingen börjar tills dagarna efter att finalen av ESC har gått av stapeln. Men i år, I ÅR! Dels är jag bortrest i helgen och missar första deltävlingen, sen blir Charlotte Perelli kickad som programledarre och sen blir Anna Book diskad från tävlingen? Asså jösses, det här året blir spännande!
 
   Jag har haft en lång och uttröttande konferansdag idag och jag ska försöka hålla mig vaken till så sent som bara möjligt. På lördagmorgonen måste jag nämligen gå upp typ vid tre på natten för att åka till flyget så jag ska försöka trött ut mig och sova väldigt lite i natt så att jag kan sova tidigt i morgon kväll, haha.
   Då jag kommer tillbaka igen efter helgen så blir det SSO igen, har inte hunnit spela på forever känns det som x) Åååh vill bara kuta runt i Jorvik i dagsljus i sommarvädret haha
 
   Esme och d'Artagnan
Snön är borta ♥

   Och jag har inte haft varken tid eller lust att spela, haha. Igår stormade den gamla debatten om mens upp igen, på Facebook. Jag är så in i norden trött på det - kan vi inte bara komma överens om att man inte sätter sig och snackar om sina kroppsvätskor med främlingar på nätet, på ett forum som riktar sig mycket till barn under 13? Varför tycker folk att JAG är konstig där? Jag vill höra om andras mens lika gärna som jag vill höra detaljerna om andras morgonrutiner på toaletten (= inte alls). Om man nu så förbannat gärna ska snacka om det, gör det inte i globalchatten, geez. Om femton pers säger "men hallå vi tycker det här är ett olämpligt ämne" (<- vilket ALLTID händer) kanske man ska fatta vinken istället för att svara "men hallå det är naturligt så vi får visst prata om det här" - vissa får helt enkelt inse att man måste respektera sin omgivning.
 
   Nu följer några hektiska dagar för mig med så mycket grejer IRL så jag knappt vet vart jag ska ta vägen, uäääh. Får se hur mycket jag hinner skriva/visa, tänkte att jag kanske skulla hinna bli klar med tre vinnarredigeringar i morgon nu då snön äntligen är borta. Vill gärna visa upp dem, är så sanslöst nöjd!
 
   Gammal bild på Esme och Painthästen Misty. Dags att damma av de där röda, Tretorninspirerade stövlarna i spelet igen, ger extremt sportig känsla!
Tipsa mera!

   Varje gång ni lämnar era blogglänkar samtidigt med er kommentar kan ni hoppa upp och sätta er på att jag läser dem! Jag älskar att läsa andras tankar om SSO och tycker på sitt sätt att det är en väldigt viktig del av vårt community. Därmed tycker jag också det är hemskt då bloggarna dör ut. Jag tycker ändå det är lite konstigt att folk hellre hänger på Instagram eller YouTube, för även om det känns snabbare och lättare - är det verkligen det? Att få ut en enda av mina videor från sekunden jag börjar inspelningen tills videon ligger uppe på YouTube tar det minst tre timmar. Att ordna bilder till Instagram är inte det lättaste på denna jord heller, om man nu ska ha bra bilder i fin kvalité som ska redigeras/beskäras och skickas över till telefonen. Är inte bloggupplägget enklare, man bara drar upp något och kör? Så har iaf jag gjort, med paus för lite tweak av bloggdesign då och då, och det har jag kommit rätt långt på! Sjukt kul är det också.
 
   Nu har det kommit ut två intressanta inlägg de senaste dagarna - Cecilia Gladefield funderar över SSO-bloggar och Emlan sitter på bloggen hon delar med Kim och diskuterar runt SSO's sociala medier. Två intressanta inlägg och jag hoppas att ni kutar in för att kika på dem - och lämna era avtryck! Fortsätt fundera tillsammans med tjejerna, det är dags för oss att få igång lite gemensam tankeverksamhet igen :D
Snöfritt?

 
   Esme och Freya
 
 
   Hoppas idag! Kanske denna morgon blir den sista med snö fram till december? Jag längtar efter det färgglada igen!
 
   Vad tror ni händer framöver btw? Vi vet egentligen ingenting alls om vad som ska ske under 2016 - förr har vi alltid haft något som vi vet ska hända, men just nu finns det ju verkligen ingenting som hägrar... inte vad jag vet iaf. Kan ni komma på något?
Uppföljning

   Ni vet att jag gillar att följa upp lite på tidigare grejer ibland - händer lite för sällan, men jag tycker det är kul att väva ihop saker lite då man har börjat prata om dem.
 
   Det vi följer upp nu är benlindorna! Flera av er som kommenterade på mitt inlägg om dem häromdagen påpekade att ni störde er på att de sitter orealistiskt. Och det kan jag ju faktiskt inte göra annat än att hålla med om, för det är ju tydligt för oss som kan hästar att självklart lindar man inte ner över kronranden.
   Personligen är det inget jag har så mycket emot ändå. Redan på tiden då Höstryttaren släpptes var det så, så jag har egentligen sett det som en designstil i alla år. Hästarna är ju lite cartoony, så då kände jag att "okej det är därför lindorna sitter som de sitter" och sen har jag faktiskt inte tänkt så mycket på det förrän jag såg att det var ett antal som var negativa till det nu.
 
   Realistiska lindor som sitter rätt + riktiga senskydd och strykkappor vore GRYMT, men eftersom jag är så hmla van vid lindorna så som de alltid har sett ut så kan jag absolut leva med dem så som de är. Hade dock inte alls tänkt på att vissa kanske inte använder dem alls på grund av hur de sitter på hästen x)
 
   Oldenburgaren Freya använder jag nästan aldrig benlindor på, för jag vill se hennes fina vita strumpor :D
HETS

   Eller kanske inte, men jösses så mycket som hamnade den här veckan för mig, haha. Har så många ställen att vara på varje kväll och mellan fredag-lördag blir det knappt någon sömn innan jag åker till flygplatsen. Det blir väl lite sporadiskt från mig under hela veckan, tills jag har tid att sitta vid datorn igen. Är så sjukt taggad på att fortsätta med senaste redigeringen, så jag ska försöka trycka in det ikväll! Då ska jag försöka se An Unexpected Journey också, hehe, hann se första skivan i söndags men ska fortsätta med del två nästa gång jag har tid att redigera. Jag tittar nu på directors cut men var det så mycket nytt på skiva ett? Har bara sett filmen en gång förr (på bio då den släpptes) men tyckte nog jag kände igen allt x)
 
   Esme och Remus
Mycket händer den här veckan!

   Åtminstone för mig. Jag har rätt mycket att göra utanför SSO-spelande och ska dessutom åka tilll London i helgen! Har aldrig varit i Storbritannien förr alls, så det blir nice. Blir bara en tredagarsgrej då jag ska hälsa på en kompis. Jag ska dock försöka bli färdig med Instagram-vinsterna - redigering nummer tre är nästan klar, sen är det en till och sen ska jag hitta bakgrunder till de alla xP Får nog hoppas på att snön i SSO försvinner på onsdag, annars får jag nog använda de gamla bilder jag plockat på mig. Bakgrunder kan man ju t ex hitta HÄR :)
 
   Esme och Aramis - ni vet ju att GåD inte är min favoritplats, men jag skulle hellre spendera en månad BARA i GåD än att ha vinter en vecka till i spelet x)
 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.