Chrome Pointer

Masterpost - Lär dig Webbdesign

   I min enkla webbdesignkurs som varit igång under ett bra tag kan man som SSO-bloggare få tips på hur man kan koda enkla element på sin blogg. Det ges också tips på smarta webbsidor och verktyg som går att använda. De första avsnitten i kursen är närmare tre år gamla, men jag kan tänka mig att de är till viss hjälp trots sin ålder - och jag har putsat lite på några av avsnitten som var helt förlegade, men jag kommer nog peta i allihopa i slutänden.
 
   Denna kurs kommer bäst hjälpa dig som använder dig av Blogg.se. Jag råder alla som pysslar med bloggdesign att alltid koda på en testblogg, då det är mycket lätt hänt att saker går fel. Alla mina designer utan undantag kodas på en blogg jag använder enbart för kodning, för att undvika att något går så snett så att bloggen blir oläslig.
 
   Avsnitt


Emily Snowlund

Hejsan Esmeralda!
Jag är Emily, och jag tänkte starta upp Jorvik Gazette igen! En nyare och lite hetare verision och jag vill få in allt från outfits, uppdateringar och fakta i tidningen.
Därför undrar jag om jag skulle kunna få göra två intervjuer med dig? En om Jorvikipedia och en om Monokerus.se/dig!

Maila mig på den angivna email-adressen om du skulle vara det minsta intresserad.

Kram Emily Snowlund, den nya ägaren av Jorvik Gazette

Svar: Kul att du vill starta upp Jorvik Gazette! Ett tips dock: Om du söker personer att engagera sig i tidningen, kontakta dem med hela din idé direkt istället för att be dem höra av sig till dig för att veta mer. Det blir ett extra steg för de du vill ha ett samarbete med, och extra steg leder mycket lättare till avhopp :)
Esmeralda Silverforce

Valle

Jag bugar och tackar för all den info om kodning! Jag är verkligen jätte dåligt på det, så detta uppskattas något enorm! :)

Svar: Eftersom du bloggar på Weebly tror jag inte du har så mycket nytta av det här, men det kan hända att du kanske kan använda dig av något iaf :)
Esmeralda Silverforce

Astrid Diamondhill

Jag bläddrade igenom ditt arkiv och gick tillbaka till dec 2012 och läste massor av inlägg därifrån och framåt! Du har ändå lyckats förutspå ganska så mycket! Och du som alltid säger att du kommer ha fel på vad som kommer i uppdateringen;)

Kram!

Leah Pandalake

Detta uppskattas något enormt. Du är underbar Esme!

Rose Shadowlee

Hej!

Jag undrar vart du gick när du kände att du behövde hjälp med redigering i Sony Vegas och hur du gjorde ditt Intro?
Skulle vara awesome om du gjorde någon liknande flik som "Webbdesign för SSO-spelare" fast just när det kommer till videoredigering.

Kram!

Svar: Jag har lärt mig exakt allt själv och har med näbbar och klor lyckats googla mig fram till lite. Renderingsinställningar har jag fortfarande svåra problem med. Jag är verkligen inte rätt person att fråga, för jag kan fortfarande programmet väldigt dåligt. Jag går ofta i panik och söker hjälp bland andra SSO-spelare då programmet skiter ihop sig, för det är det buggigaste programmet jag jobbar i i hela mitt liv.Introt är gjort så att jag gjorde en "ram" i Photoshop, lade in den i Vegas och klippte in videoklipp på lager under ramen. Det är sådär fånigt enkelt!
Esmeralda Silverforce

Rose Shadowlee

Tack! Skönt att veta att man inte är ensam XD
Jag har hittills lärt mig mycket från att kolla runt på youtube. Så om du någonsin fastnar så finns nog svaret där :)
Photoshop har aldrig varit min kompis och jag äger inte det heller dessvärre. Kanske man ska önska sig det till julklapp och verkligen ta tag i det för en gångs skull XP

Carolina

Hej!
Jag har en bloggdesign som har en sidomeny men jag kan inte skriva i den eller hittar åtminstone inte hur jag ska skriva i den. Hur kan man göra?

Svar: Sidomenyer skriver man i direkt via kodmallen. Om jag vill redigera vad som står i min sidomeny då jag tittar i en kategori måste jag alltså öppna html-mallen för kategorier och skriva i min sidobox direkt i koden.
Esmeralda Silverforce

Rose Goldfield

Hej Esme!
Tänkte bara fråga hur du har lyckats fixa så det visas mer inlägg än bara 3 på din blogg, använder du infinte scroll?
Har själv testat med det och diverse olika guider som finns men ingenting har fungerat hittills, har du några tips och trix? :)

Svar: Det var ett kodfel i min bloggdesign som jag lyckades lösa - jag minns dock inte vad det var och jag har försökt hjälpa andra med samma design senare utan att lyckas :/
Esmeralda Silverforce

Rose Goldfield

Aha okej, tack ändå! c:

Svar: Du skulle kunna få min kodmall om du vill försöka trixa själv och se om du hittar skillnaden! Skicka bara ett mail isf :)
Esmeralda Silverforce

Daisy windsong

Hej

Längtar till din nästa video =)
Du har jätte bra inlägg, Jag blir inspererad. Jag funderar på en egen blogg om Starstable.


:)


Alicia Applehome

Jag letar och läser men hittar viken sida du använder? Så vilken använder du? det är min fråga. Puss o kram <3

Svar: Allt står i länken Svar på vanliga frågor i menyn till vänster. Blogg.se använder jag!
Esmeralda Silverforce

Alexandra Queenwall

Hej Esmeralda!
Jag hade täkt att starta en youtube kanal där jag filmar in när jag spelar Star stable. Men jag hittar inget program som jag kan använda. Jag har provat Bandicam men det funkar inte. Om du har något tips på något program jag kan använda för att filma så kan du gärna berätta det. Älskar dig och din kanal! Puss o kram <3

Svar: Jag använder fullversionen av Fraps!
Esmeralda Silverforce

Alexandra Queenwall

Jag undrar också vilket program du redigerar dina videos med? Älskar dig och din kanal! Puss o kram <3

Svar: Se länken Svar på vanliga frågor i menyn till vänster!
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.