Chrome Pointer

Sittande ponny

   Då det här publiceras på bloggen är jag i London och förhoppningsvis regnar jag inte bort. Icke att förtrösta, förhoppningsvis kommer jag hem i natt. Om inte planet regnar bort.
 
   Minns ni PC-spelet Häst & Ponny: Min första ponny? Det är ett spel som riktade sig mest till yngre barn, men eftersom det var väldigt billigt och jag gillar hästspel köpte jag det ändå då jag var femton.
 
 
   Jag har skrivit om spelet både en och två gånger och berättat hur askasst det är. Mest pga buggar, för om det inte var så buggigt vore det ett urmysigt helyllespel som jag glatt skulle rekomendera till alla som gillar gulliga hästspel. Men en bra grej i spelet, eller åtminstone en rolig grej, är trickträning.
 
   Man kan alltså i sin ponnys box välja en konst i nedre vänstra hörnet, och sen får du "dra" ett äpple genom en liten labyrint som dyker upp på skärmen. Superenkelt, och sen gör ponnyn en gullig konst. Ponnyhästen kan buga, stegra, sitta och lägga sig på rygg. Tack och lov är det högt i tak så även då man skaffar en D-ponny är det helt lugnt att lära den ställa sig på bakfötterna inne i stallet... (men gör för Aideens skull inte det IRL. Livsfarligt på hur många olika sätt som helst!)
 
 






Allison Goldknight

Jag har det också, spelat igenom det ett antal gånger. Men aldrig upptäckt någon direkt bugg, skulle vara intressant att veta vad för sorts buggar du har hittat, kanske har missat dom bara :)
Tycker förövrigt att hästarna är rätt så bra gjorda, men grafiken när man rider terräng och människor skulle de kunna jobba lite mer på!

Lova Winterside

Har också spelat det spelet, älskade det när jag var mindre och spelade igenom det sjukt många gånger. Testade det igen för inte alls länge sedan och klarade aldrig hoppningen pga buggar osv. Förstår ej hur jag lyckades klara det förr hahah.

Känns som att det kunde blivit ett riktigt bra spel om de lagt ner lite mer tid o kärlek i det, grafiken är ju inte direkt den finaste och spelet är ganska kort men i övrigt så är det bra :)

Charlotte Masterwater

Har både "Min första ponny" och "Ridskolan"
Tycker om dem men det är synd att det är buggigt och att hästarna har ser i princip lika stora ut, i alla fall på dressyrbanan. Men det är roliga spel :)

Valle

Finns det någon gulligare? Ville så jätte gärna ha spelet när jag var yngre, men köpte det aldrig. Ångrar det nu i dags läget, då det verkar vara ett väldigt roligt häst spel! :)

Leah Pandalake

Åhh baec det där kom jag ihåg, var ett tag sen senast nu! Kom ihåg att jag satt å spelade det där hemma hos en kompis, ett charmigt spel men när det gällde hoppning vägrade ponnyn hoppa förrän ca 5 sek efter man sa åt den, vet inte om det var datorn som var kass eller bara bugg, men det funkade ju inte felfritt direkt XD Hehehh

Fiona Underland

Själv fick jag pc-spelet "Häst & Ponny: I stallet." när jag var barn, det finns fortfarande kvar någonstans i min närmaste förvaring. Ett himla kul och gulligt spel för någon som aldrig hade pysslat med datorspel och dylikt tidigare, och som samtidigt drömde om egen häst. ;)

Svar: Åh guuuud, minns det spelet så väl! Satt hemskt många timmar framför det!
Esmeralda Silverforce

Fiona Underland

Bilder;

Framsida:
http://www.kaptenkrok.se/media/catalog/product/cache/1/image/500x500/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/p/c/pc-s-1494.jpg

Baksida:
http://www.kaptenkrok.se/media/catalog/product/cache/1/image/500x500/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/p/c/pc-s-1494_2.jpg

Fiona Underland

Jag tror att jag var 13-14 år gammal när jag fick det här spelet i present av någon familjemedlem eller släkting. Det var ungefär då jag först blev presenterad för datorer genom skolan, och vi fick hem vår första datormaskin i familjen. Då var spelet fortfarande nytt och åldersgränsen låg på 8+. Nuförtiden skulle man sätta en 4-åring framför skärmen för att spela det. Tiderna förändras. Ha ha.

Diana Weststorm

Åh ja, det kommer jag ihåg! Har både det och Ridskolan, men var ett tag sen jag spelades det. Kanske ska prova igen? Har inte upptäckt någon bugg, men man brydde sig väl inte om de när man var yngre Cx

Grace Mysteryyard :)

Det spelet har jag! Jag har även Häst och ponny ridskolan och Häst och ponny ridlägret ;)

Valle

Jag kommer dock ihåg "Ride" som kom med Pollux (?). Jag har letat efter spelet, men det verkar inte finnas. Var väldigt kul iaf, synd att man slutade på Pollux, gav alltid ut så roliga spel!

Tuva Goldpaw

Haha, jag kommer ihåg att det var supersvårt att hoppa, men om man spammade tillräckligt mycket på mellanslag så gick det... X)

Molly Mountaingirl

Det där var gamla goa tider när jag satt och spela det där hela tiden :D

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.