Chrome Pointer

Varför fråga om hur en blogg ska vara?

   Kul med bra respons på frågan jag ställde igår - alltså den om vad ni tycker gör en SSO-blogg till en bra blogg. Det gav lite svar, bland annat.
   Det verkar finnas tre nycklar till framgång - God uppdatering, bra skrivkunskaper och varierande inlägg. De tre punkterna var de mest förekommande, och strax därefter låg "trevlig design".
 
   Nu frågade jag inte riktigt för min egen skull, utan jag tänker mer på vad man kan göra för att fortsätta uppmuntra att få andra till att blogga. Det här är en mysig hobby för mig och det här är way too fun för att jag ska lägga av, men jag skulle vilja uppmuntra fler till att komma igång och hålla igång. Måhända att bloggar nu är fel medie, för de är utdöende, men för er som är lite nyare bloggare finns det så hemskt mycket att prata om! Det går att vända på varje grässtrå i detta enorma spel, man kan dra parralleller in i det oändliga, det går att ta hemskt fina bilder och bara fantasin sätter gränserna.
  Man behöver inte alltid vara jätterelevant, bara man har kul! Genom åren har jag skrivit om SÅ mycket skumma saker, som om SSO skulle funka som iPad-spel (jag rådissade den idén), om Valedale med invånare är nån slags parrallell till Camelot och myten om Kung Arthur (kanske, var min slutsats), jag har skrivit tonvis om vad jag förväntar mig av nya områden, om gamla hästar, om nya hästar, jag har klagat en hel del, jag har hyllat en hel del, klagat lite mer (erhm okej då klagat massa mer men jag måste ju uppehålla min image som bitter och grinig fossil) och överanalyserat så sjukt mycket grejer. Men grejen är att det var en tid då vi alla gjorde det! Vi var helt knäppa hela bunten och ett fyrtiotal SSO-bloggare skrev om de mest galna grejerna, och ibland hade vi till och med rätt! Och herregud vad roligt man haft inom den här delen av communityt, och man vill inte det ska sluta med att man står ensam kvar i det.
 
   Man kan göra detaljanalyser, som då jag fick nippran på brunnslock och tyckte att det var det coolaste ever (och jag tycker fortfarande det här är en jätterolig detalj)
 
   Fundera över låsta grejer går ju också, som då jag har flummat järnet om Fornkungens bergsväg - var några år sedan nu though
 
   Jämförelser är kul - se här till exempel, de här träden finns ju inte i Epona nu och jag hade helt glömt att det såg ut så här en gång!
 
    Jätteluddiga konspirationsteorier var en gång i tiden mitt esse, men det gav jag upp för ungefär ett år sen, haha. Jag tycker dock fortfarande det är kul att läsa! Det här är ju en kul grej som jag inte ens märkte först, att Rosgården i Vingårdens Trädgård är formad som Aideens Harpa. Tog typ två år innan jag hörde ett rykte om det, och kollade upp det för att vara helt säker x)
 
   Att som lite nyare bloggare komma in och säga att det inte finns något att skriva om är alltså inte sant, det gäller bara att hitta rätt inspiration och hitta något som man gillar att skriva om :D Det absolut viktigaste är nog ändå att man har roligt med det man gör.
 
   Hur det har gått med mitt löfte att börja kommentera mer bloggar då? Jag har satsat! Jag har inte hunnit läsa så mycket bloggar under den här veckan men jag gör mitt absolut bästa i att lämna kommentarer på alla bloggar jag besöker. Hoppas att ni försöker göra samma sak, som jag har sagt många gånger förr gäller det att hjälpa varandra i det här communityt :D Om mina kommentarer hjälper till att motivera någon till att skriva mer är det absolut värt det.






Cassandra Watersmith

Har fått väldigt mycket respons på det jag skriver nu vilket gör bloggandet roligare. Jag försöker även att kommentera något på alla bloggar jag läser.

Till en annan mindre relevant sak, jag har funderat att lägga in en gilla-knapp men har bara hittat luddiga beskrivningar om hur man ändrar färg, lägger dit skugga osv. Skulle du vilja hjälpa mig om du har tid?

Svar: Jag är bortrest i helgen, men skicka gärna ett mail till mig med beskrivning på hur du vill ha knappen så kan jag försöka lösa det under nästa vecka! :)
Esmeralda Silverforce

Francesca

Vart köpte du den gråa tröjan? På den andra bilden.

Svar: Se inlägget innan det här hahaha
Esmeralda Silverforce

Simone Liondaughter

Jaa du jag själv tycker harpan är häftig.Och märkt den coola detaljen att i det märket i marken vid den hemliga stenringen,finns det en sån där hästmänniska.Och denne har harpan i handen,och jag själv tycker harpan ser ut som en pilbåge om man vänder på den.❤️

Izabella goldsong

Jag funderar på att nån gång starta en SSO blogg

Det skulle vara roligt:)

Svar: Gör det :D
Esmeralda Silverforce

Valle

Jag började blogga för att jag fick sådan inspo ifrån dig Esme! Därefter så gjorde jag en egen logo. På mina gamla bloggar så ser jag hur dåligt jag skrev, och lade ut väldigt skumma inlägg. Haha inte konstigt att bloggen aldrig kom igång. Men jag tycker alltid det är roligt att se vad andra har för intressanta idèer! Speciellt om din
"kung Arthur", jag kan medge att jag typ både fnissade och tyckte det var roligt att det vart lite nya myter. Lolz.

Grace Mysteryyard

Jag har bloggat i kanske nån månad nu, väldigt dålig uppdate på mysteryyards men kul ändå :)

Hazel Oaklord

Att rosenträdgården ser ut som Aideens harpa var det första jag tänkte på (fun). Bra att du tänker hänga i med bloggen, jag älskar den verkligen!

Minna Silverhill

Jag började blogga för inte alls länge sen faktiskt, kanske en månad sen. Men det är ju himla kul att hålla på med sin design i HTML koder och att skriva inlägg och dela sina åsikter. Jag har en "vanlig" blogg blandat med rollningsblogg, vilket jag tycker funkar jättebra, då blir inläggen varierade och ja, typ det :) Ha de bra

Emily Greenmountain

Bra inlägg! :)

Leah Pandalake

Jag älskar också hur du väver in oss läsare i nätet - det är så grymt kul med diskussioner tycker jag!

Alanis Moonstorm

Jag kommenterar lite här och var. Oftare än förr i alla fall. Har inte så mycket inspiration till att skriva blogginlägg själv dock, tur jag har tumblr som hjälper mig.

Astrid Wintervalley

Såg att du kommenterat min blogg! Rolig grej att du ska börja kommentera fler bloggar, jag blir så glad när jag får kommentarer! :)
Nu har väl inte jag den mest aktiva bloggen ever, men jag tar det i min takt! x)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.