Chrome Pointer

Westernsadlar och SMÅ schabrak

   Något jag stör mig på så in i norden är då westernsadlarna i spelet används tillsammans med de största schabraken. Jag tycker det ser så fel ut x) Det är ju något som aldrig aldrig någonsin händer IRL (åtminstone inte vad jag vet?), så det är kanske därför jag är så emot det. Men vi har ju alla våra små nycker, jag vet att många inte alls vill använda de små schabraken tillsammans med de "vanliga" sadlarna, men det gör jag själv konstant, hehe.
   (För att återgå till ämnet nudå) Däremot gillar jag verkligen westernsadlarna och gillar hur fantastiskt detaljika de ofta är! Tycker det är jätteroligt att de är så pass realistiska. Tyvärr finns det flera fantastiskt fina westernsadlar som inte har ett enda matchande träns till sig. Sånt gör en så irriterad, då man köpt en fin sadel från någon butik och inser att det inte någonstans i hela spelet finns ett träns som matchar x) Men så är det tyvärr överlag med både bruna sadlar och träns i SSO.
   Jag använder alltså gärna westernsadlar ändå, och började göra det mer och mer efter att sadelgjordarna kom till spelet. Ni vet, det var ju två års evigt tjat innan sadelgjordarna slutligen dök upp på sadlarna, innan det satt ju sadlarna på med hjälp av någon egen slags Jorvikisk magi x) Westernsadlar har ju dock två sadelgjordar egentligen (såvitt jag har förstått det är det bara showsadlarna som har en gjord inom westernridning, har jag förstått det rätt då?), men det vi har nu är långt mycket bättre än ingenting!
 
   Väldigt gammal bild här, innan det gick att köpa den långa manstilen till araberna i spelet - Sadeln jag använder här tror jag finns i Moorland och den är otroligt detaljrik. Dock finns det inte ett enda träns i hela spelet som har exakt samma färgton som den vad jag vet D:
 
   Det är dock SMÅ schabrak som gäller. Jag har fastnat för de lite rundade, för de sitter fint på alla modeller av hästar medan de små fyrkantiga på vissa hästar ser lite utdragna ut. Skulle aldrig falla mig in att använda ett av de stora schabraken till en westernsadel ^^
   Hur tänker ni om det här då ni använder westernsadlarna?
 
   Sadel och träns på denna bild finns i SIlvergladebyn och är så pass sällsynta att de är brun utrustning som matchar PERFEKT - vilket också innebär att de tillhör mina favoriter!


Vanessa Niqhtpaw

Jag har typ tre westernsadlar och inget träns jag vet passar till de. Så just nu använder jag typ aldrig westernsadlar.

Wilma Youngforest

Jag föredrar de andra sadlarna mer, mest "hoppsadlarna" eller vad man ska säga. Jag är inte ett så stort fan western, så är ej så förtjust i att ha på dem. Men de är otroligt fina ändå! :)

Matilda Southtree

Jag gillar Western-sadlarna, men endast på små hästar (ponny, arab, quarter). De ser ut som små grejer fastklistrade på hästens rygg annars, och de stora schabraken med westernsadlar har samma effekt. I do not like that. xD Stör mig på att det finns stora schabrak som de kallar WESTERN-schabrak .-. Stör mig dock inte på att det inte finns matchande träns, det brukar funka bra för mig liksom :D (Kanske delvis beror på att jag mest har svarta & grå hästar, som jag sätter svarta saker på, och att på min isabellfärgade arab jag har så sätter jag ett vitt träns till, då det funkar med schabraket & manen, och sadeln mot hästen... xD) Oj så lång och icke välskriven kommentar de blev :o

Ellie Sweetlord

Jag föredrar att ha western sadlarna med ett litet schabrak och ett träns utan nosgrimma.

Charlotte Masterwater

Jag använder westernsadlarna ibland, och då oftast med ett träns utan nosgrimma. Tycker att det ser ganska konstigt ut med de stora schabraken så kör med dem små, både de rundade och fyrkantiga :)

Leah Pandalake

Jag har EN westernsadel från ett uppdrag har jag för mig. Det har kommit så OTROLIGT snygga på sistone så jag har själv frågat mig frågan "varför har jag inte införskaffat mig dem?". Jag måste nog ta tag i det snart, för westernsadlarna i spelet är, som du säger, väldigt vackert detaljerade och jag tycker faktiskt de ser riktigt bra ut.
Föredrar nog korta kantiga till westernsadlarna då, då jag inte är så förtjust i de korta runda :D

Corinne Slowpaw

Jag brukar använda westernsadlar lite i mellanåt, fast det blir inte så ofta då jag inte har något träns (utan nosgrimma) som matchar. Brukar alltid använda de små schabraken till annars känns det bara fel. Vore ju kul om man kunde rida i westernstil också men det kommer nog inte hända, man kan ju alltid hoppas i alla fall :)

Sabrina Eastforest

jag försöker vara så realistisk som möjligt när det gäller westernridning i sso så jag brukar oftast bara använda westernsadlar på de amerikanska hästraserna jag har (paint, quarter och appaloosa) sedan när det gäller schabrak så är det samma sak där. Jag använder oftast westernschabraken som kommer från Valedale som har de typiska mönsterna som man ser hos westernschabrak.

Använda westernsadlar med stora schabrak är ett Nope för mig. Ser fult ut och förstår inte hur andra kan tycka det xD

April Goldfall

Använder ocså alltid små schabrak de gånger jag har westernsadel, vilket ine är så ofta just pga att det finns så få sadlar & träns som matchar :/ Väldigt synd eftersom så många av sadlarna verkligen är jätefina..

Cecilia Gladefield

Jag stör mig något så ofantligt när små schabrak används till engelska sadlar xD Ser skumt ut när en stor del av sadelkåpan ligger rakt på hästen utan stöd under.. Det tycker jag ser fel och obekvämt ut ;P Eller när folk rider runt med inga schabrak alls med ryggen bar under sadeln....^^´
Med westernsadlar så håller jag med om att det är snyggast med de små filtarna under.

Dakota Wolffall

Man använder flankgjord på westernsadlar i tex roping, cutting eller cowhorse när sadeln kan lyfta sig mycket där bak pga mycket rörelse eller när repet spänns åt. Det är flankgjordens funktion men man kan ju använda den endå om man tycker det ser snyggt ut.The more you know! :)

Rännan Blåbro

Va bra då är jag inte ensam om att tycka att stora schabrak med westernsadlar är väldigt fult xD

Grace Mysteryyard

Använder ALDRIG stora schabrak till westernsadlarna, rider bara runt med stora schabrak till de engelska sadlarna och de små till westernsadlarna.

Alanis Moonstorm

Vad jag förstått så är den bakre gjorden på westernsadlar för att inte sadeln ska tippa frammåt om man surrar fast ett lasso i sadelhornet medan den andra änden av lassot sitter fast i en ko lr dylikt stort tungt och bångstyrligt djur. Eftersom vi inte gör sådant i sso ser jag heller ingen anledning till att ha den andra gjorden.

Klara "Bus" Eaststar

Jag KAN inte använda westersadel med ett stort schabrak, min hjärna bara skriker hur fel det ser ut och jag blir jättefrustrerad när jag ser folk som har det. Jag själv föredrar westernsadlarna med en liten filt och ett träns utan nosgrimma.

Cassandra Watersmith

Använder knappt westernsadlar av anledningen som du nämnde då nästan ingen sadel matchar med något annat. Just nu skulle jag önska en svart westernsadel (även fast det inte är så vanligt irl?) Och en med samma brunfärg som den snygga bruna sadeln i Firgrove.

Ellen Eveninggirl

Jag håller med dig även fast jag inte använder western sadlar så ofta. Men du Esme, en snabb fråga bara. Det verkar som att Night Guards är en mysig klubb, har ansökt så jag undrar bara om du vet när nästa insläpp ska vara? :)

Emma

Jag ska gå emot alla och börja rida med westernsadel och stort schabrak på heltid! YAAS!

Svar: Only the dead fish follow the stream heheh
Esmeralda Silverforce

Valle

För mig är det en självklarhet att rida med western schabrak! Jag tycker det ser så konstigt ut. Och om det är dressyr som gäller = större schabrak! Jag vill så gärna ha mer western träns, som matchar dom sadlarna vi redan har. Det skulle inte vara fel att ha mer western tävlingar heller, kanske trail?

Deborah Turtelhand

Jag använder aldrig western sadlar i SSO. Tycker att stigbygen sitter konstigt och så finns det inget matchande träns. Jag har använt western sadlar förr i SSO och då hade jag små schabrak och träns utan nosgrimma. Har 4 western sadlar men som bara tar plats i garderoben ;)

Filipa Greencake

Stora schabrak är förbjudet till westernsadlar för mig. Och små förbjudna med "vanliga" sadlar. Bara islandshästarna får ha det.

Tanja Rivervell

Håller med dig Esme! Man ser så mycket av schabraket när man har western sadel. Ser så fult och fel ut! Runda små schabrak är riktigt fina till western sadlar!

Francesca

Älskar den blå tröja på den andra bilden! Vart köpte du den?

Svar: http://starstable.bplaced.net/db/en/
Esmeralda Silverforce

Juliette Flowerbell

Jag brukar inte använda westernsadlarna men tycker dem är jättesnygga! Kommer inte ihåg om jag brukar ha "små" schabrak eller stora, tycker båda är snyggt haha!

Simone Mightyborn

Just till westernsadlar tycker jag de små schabraken passar fint. Däremot klarar jag knappt av de på de vanliga sadlarna, vissa ser rätt naturliga och fina ut men andra... Dessutom så slutar vissa av mina schabrak mitt under sadeln på de vanliga sadlarna och jag klarar det inte! Liksom stackars häst kommer få gigantiska skavsår.. Så små schabrak kan vara fint till western men inte till vissa andra sadlar :)

Capri Snowforce

Jag föredrar så verklighetstroget som möjligt.. Jag använder endast en westernsadel i spelet eftersom det är samma färg som ett western träns. Jag brukar ha en western outfit till uteritter då jag föredrar att rida i en stor och säker sadel, eller så blir det barbacka:)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.