Chrome Pointer

Galna "fans" är inte trevligt för någon

   Jag ogillar verkligen att säga att jag har "fans". Jag har bloggläsare, jag har videotittare och jag har Instagramföljare. Om något är det så. Men det är så att många som själva kallar sig fans beter sig väldigt störande. Nu ska vi alltså reda ut några saker. Och nu tar jag det här svart på vitt, inga krusiduller. Det är väl det som är bra med Aspergers, vi som har diagnosen vill ha grejer som går rakt på rak.
 
   ESME VAR ÄR DU????
   Om jag är i spelet är jag i spelet för att jag vill spela. Det betyder inte att jag automatiskt vill ha en svans på tjugofem spelare som följer efter mig vart jag än går. Det betyder att jag vill spela Star Stable. Jag kan tyvärr inte stanna och ta bilder med alla som jag möter. Jag tänkte en gång att "okej, jag är snäll och ställer upp, men jag har bråttom så det måste gå fort". Det sa jag väldigt tydligt också, att det behövde gå fort.
   Den stunden, som jag försökte stressa igenom lite, tog 45 minuter. För de som från början kom dit drog med sig i princip alla de kände. Jag vill INTE hamna i den situationen igen.
   Poängen är, jag kommer ALDRIG svara på var jag är om jag får den frågan i globalchatten.
 
   ESME SVARA JA PÅ VÄN???
   Nej. För om du skriver något åt det hållet känner vi inte varandra. Om vi har pratat rätt mycket på annat sätt kan jag möjligen tänka mig att svara "ja" på vän. Men nu är det också så att jag är en människa som lätt får ångest. Det är sånt jag äter tabletter mot. Jag vill kunna välja vilka människor jag omger mig med. Därför VILL och KAN jag inte konstant ha en vänlista som blinkar med namn jag inte känner igen alls.
   Poängen är, jag vill inte bli vän med främlingar pågrund av min ångest.
 
   GUD VAD ALLA SPAMMAR OM ESME I CHATTEN
   Då det börjas med det här "OMG ESME", "VAR ÄR DU", "SVARA PÅ VÄN", så är det inte bara jag som tycker det är lite jobbigt. Alla andra spelare tycker det är minst lika jobbigt. Ni om beter er på det viset förstör upplevelsen för andra spelare på flera olika sätt.
  1. Jag tycker det är jobbigt.
  2. Andra spelare tycker det är jobbigt
  3. Andra spelare kopplar mitt namn med det negativa spammet.
  4. De spelare som tröttnar bli arga på mig då jag kommer till chatten för att prata, för de vet att spammet strax börjar för att jag är där.
  5. Den som lider av det här blir jag, för jag är 1) obekväm, 2) illa omtyckt och 3) nedspammad.
   Poängen är, behandla mig som vem som helst, tack. Jag vill prata i chatten precis som alla ni.
 
 
   Nu kanske andra spelare tänker på ett annat sätt, men jag tycker att jag visar er alla en viss nivå av respekt och då anser jag att jag kan kräva det här av er.
   Det var det jag ville säga denna morgon, ha det trevligt.






Tindra

Håller med, det kan vara sjukt jobbigt när folk spammar sådär! Men samtidigt förstår jag att de gärna vill träffa den som den skriver om, det är ju ändå lite roligt att göra det ;)

Claire Masterknight

Du har rätt, alla ska få spela likadant.
Jag ser verkligen inte poängen i att skriva "OMG ESME OMG OMG OMG", vad vinner man på det? Om man ser upp till någon så mycket som alla gör på SSO, ska man vara trevlig och respektera den personen för att visa att man tycker om den! Att skrika på en är ett ganska korkat sätt. Och om man gillar dig, då läser man antingen din blogg. Man kan ju bara inte ha missat alla tusentals inlägg du har skrivit om detta!

Ebba Youngland

Hej esme! Jag tycker detta inlägget var jättebra! Samma sak blir när Kim är inne: OMG KIIIM VART ÄR DU?!?!
Ni spelare som är äldre, tex du, behövs i sso eftersom många är otrevliga och sånt. Jag är bara 10 år men jag skriver väldigt sällan i globala. Jag tycker det är jättebra när du skriver inlägg som såna här.

Ps! Dina videos och din blogg är jättebra!! :D
Sorry för lång kommentar cx

Ellen Eveninggirl

Du har helt och hållet rätt. Alla borde få logga in och bara få spela i lugn och ro. Det var en jätte fin text! :)

Molly Sunhand

Oj vad jobbigt! Hoppas det lugnar sig :)

Hatar Esme

Snälla sluta! Du tror att du är känd lägg ägg du kommer aldrig bli känd.Du tror att du är bäst på att redigera,men nej du är inte bäst på att redigera! Hatar såna människor som du som tror att dem är kända. Ingen gillar dig. Sluta tro att du är känd ditt omognabarn!!

Svar: Vad gulligt av dig att lägga tiden på att berätta hur mycket du hatar mig, hoppas du mår bättre av anonymt näthat nu :))
Esmeralda Silverforce

Cassandra Watersmith

Du har helt rätt! Folk måste lära sig lite vett, särskilt personen som kommenterade ovan.

Svar: Hahah det är ju nästan lite gulligt though, att man känner "jag tycker den här människan är sååå hemsk, så jag tänker fortsätta följa personens sociala medier BARA för att kunna lämna anonymt hat", asså tänk vilken ansträngning bara för min skull
Esmeralda Silverforce

Tanja

Förstår dig, har själv nästan en diagnos på asperger. Är bara lite mer social än andra med asperger. Blir så trött på andra spelare ibland, man blir bara arg och ledsen så man vill slö sönder datorn.. .-.

Diana Weststorm

Håller helt klart med, alla ska kunna spela som en vanlig person. Det räcker med att skriva en gång att man tycker om det du gör, men man behöver inte spamma chatten med det :)

Grace Mysteryyard :)

Jag tror jag förstår dig Esme, jag hatar när alla spammar även om det inte är om en person, jag är ingen efterhängsen typ heller så om jag ser nån som t.ex. är med i Sneaky Dragons så kanske jag går fram och hejar men sen om hen går så struntar jag i det, jag bara vänder min häst och rider iväg. En gång när jag spelade hos min vän såg vi en som var med i Sneaky Dragons, så jag gick fram och sa hej, hen hejade tillbaka och sedan red personen iväg. Då sa min vän: "Skynda! Fort! Rid efter!" och då sa jag, lugnt och sansat: "Nä, då tycker hen att jag är efterhängsen." så jag red åt ett annat håll istället.
Kram Grace :)

Leah Pandalake

Seriöst, det låter superskumt, men jag känner mig så jäkla stolt över min Asperger, för att du har den (har dock inte en så stark form av den, men ändå).

Jag håller verkligen med dig upp till 100% och jag tror jag förstår dig rätt bra ändå!

Jag blir så jäkla lack på sådana människor som inte kan acceptera att alla lite "kändare" (gillar inte det ordet) inte alltid vill ha en massa "fans" och folk omkring sig.

Det måste vissa folk lära sig att förstå - man måste respektera folk, oavsett vem eller vilka.

DET är för mig folk som verkligen bryr sig och är snälla - för alla är ju faktiskt olika

<3

Svar: Jag tror mest att folk blir provocerade av att jag inte vill omringas av folk konstant. Det verkar ju vara lite det som är trenden just nu, att man ska vara så populär som bara möjligt. Att jag syns mycket i communityt men inte är intresserad av stjärnglansen verkar vara något som många har problem med.Konstigt, egentligen. För mina val lämnar bara mer utrymme till dem.
Esmeralda Silverforce

Cassandra Watersmith

Haha ja det är faktiskt rätt gulligt att personen ändå orkar anstränga sig för att gå in här och kommentera något.

Valle

Jag har autism, och blir väldigt ångestfylld vissa stunder. Jag tycker det är jätte jobbigt, och får oftast lite smått panik när något obekvämt händer. Jag tror jag aldrig skulle kunna hantera en sådan situation, utan att få ångest. Jag tycker du är fantastisk som kan säga till om det blir något som inte passar sig rätt, jag är alltför snäll i vissa för det (vilket inte alltid är bra i vissa lägen...). Jag håller även med det här med "fans". Jag skulle aldrig kalla mina läsare fans, eller något liknande. Jag är en vanlig person som driver en blogg. Hejja dig Esme! :)

Iris Highgarden

Man får större förståelse när man läst sådana här inlägg. Förlåt att en gång var jag en av de som spammade. Har själv asperger/autism spektrum störng och kan känna igen mig i sociala situationer.

Ellie Sweetlord

Håller med dig till 100% fick oxå en tankeställare när jag såg Kim hysertin i chatten. Skrev också ett blogg inlägg om detta.

Matilda S

Jättebra skrivet! Alla ska ju få ha den trevliga stunden i spelet och bara njuta av den vackra miljön i spelet. Jag själv tycker att det är jobbigt att vara i globala och även bara när det blir spam i klubbchatten.. Sen är min kompis ett "Kim fan" och om hon ser att de skriver om honom i globala så börjar hon frenetiskt leta efter honom och sedan följa efter honom vart han går... Men tycker verkligen att folk ska respektera andra och nästan strunta i att dem finns.

Tuva Skyfall

Words! Verkligen.

Sigrid Winterdotter

Har du Aspergers syndrom?! Jag med! När jag upptäckte dig tänkte jag att du måste ha något sånt, på grund av ditt extrema intresse för Star Stable-spelen!

Fiona Underland

Väl sagt. :)

Piper Mistdotter - Rocky Li

Hej Esme!
Hoppas att folk fattar och lyssnar på det du faktist uttryckligen tänker och tycker.
Själv är jag ingen såndär såkallad "fangirl" och spammar aldrig i chatten.
Det är inte ditt "fel" att du är en stor förebild för många. ;)
Jag har också ångest, panikattacker osv osv, och tar tabletter för det jag med. :/

Hoppas att det kändes bättre när du fick prata ut!

Vänliga hälsningar
Kramar

Piper Mizty Mistdotter

signe swordstar

För ett tag sedan så ville jag vara "känd" som dig och bli förföljd men nu när jag har en "liten" yt kanal så blir det bara jobbigt, som tur är är det inte spamm i globala osv <3

Lea Bravedaughter

Wait wait wait har du asperger? :O alltså menar inte på ett dåligt sätt, visste det bara inte ehe

Jamie Wolfrider

Har autism. Inte så jäkla kul så förstår dig

Josefine Waterbear

Jag brukar ganska ofta vara inne sent på kvällen/natten och det brukar ALLTID vara någon "känd" person där. Vi brukar ha jättekul och alla behandlas lika. Jättekul!

Josefine Waterbear

Jag förstår inte heller poängen med att följa efter någon hela tiden. När folk frågar vart Kim är så säger jag att de lika gärna kan följa efter mig :) Jag har VARIT en sån person som tyckte det var kul bara för att ha något att göra och ville inte ta en random person bara för att de blir arga. Men hur tänkte jag då? "Kända" personer tyckerväl det är lika jobbigt även om de inte tar hästtransport eller iggar någon?

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.