Chrome Pointer

Snön är borta ♥

   Och jag har inte haft varken tid eller lust att spela, haha. Igår stormade den gamla debatten om mens upp igen, på Facebook. Jag är så in i norden trött på det - kan vi inte bara komma överens om att man inte sätter sig och snackar om sina kroppsvätskor med främlingar på nätet, på ett forum som riktar sig mycket till barn under 13? Varför tycker folk att JAG är konstig där? Jag vill höra om andras mens lika gärna som jag vill höra detaljerna om andras morgonrutiner på toaletten (= inte alls). Om man nu så förbannat gärna ska snacka om det, gör det inte i globalchatten, geez. Om femton pers säger "men hallå vi tycker det här är ett olämpligt ämne" (<- vilket ALLTID händer) kanske man ska fatta vinken istället för att svara "men hallå det är naturligt så vi får visst prata om det här" - vissa får helt enkelt inse att man måste respektera sin omgivning.
 
   Nu följer några hektiska dagar för mig med så mycket grejer IRL så jag knappt vet vart jag ska ta vägen, uäääh. Får se hur mycket jag hinner skriva/visa, tänkte att jag kanske skulla hinna bli klar med tre vinnarredigeringar i morgon nu då snön äntligen är borta. Vill gärna visa upp dem, är så sanslöst nöjd!
 
   Gammal bild på Esme och Painthästen Misty. Dags att damma av de där röda, Tretorninspirerade stövlarna i spelet igen, ger extremt sportig känsla!


Leah Pandalake

Skumt att den envisa snön hade bestämt sig för att stanna kvar i träden som finns i Spegelträsket och kring Ilona.. Hahah

Isabella Skydawn

Håller med dig. Själv tycker jag att man ska kunna prata om det, MEN inte på ett spel i den globala chatten där majoriteten är under 13 år. Har själv sagt till vid flera tillfällen att de borde lägga ner det och ta det i en privat chatt istället om de måste prata om just det ämnet. Det slutar dock alltid med att man får dem på sig istället... Sen överanvändandet med caps börjar gå alldeles för långt nu, som många använder vid sådana här tillfällen... Ganska tråkigt att communityt på sso har gått och blivit så här, säger inte att alla är det men jag minns själv inte alls när folk började bete sig såhär på sso? En av anledningarna jag oftast håller mig borta från den globala chatten är för att slippa sånt här...

Leah Pandalake

Håller med dig till 100% Isabella!

Fiona Underland

Jag håller helt med dig. Att folk ska vara så envisa med att tala om det sådär på ett öppet forum som är till för Alla spelare. Ja, det är en naturlig funktion som de flesta kvinnor går igenom. Men det är toalettvanor och andra "äckelheter" också. Det är jättemånga personer i alla åldrar av båda kön som tycker att det är riktigt obehagligt att tala och höra om lingonveckan och allt som hör till. Oavsett vad man skriver för att avstyra diskussionerna fortsätter folk att snacka om rött i den globala chatten. Att det ska vara så svårt att förstå att om man nu känner ett behov av att prata av sig gällande sin period, så snälla, gör det privat.

Mira Southstorm

jag har laddat ner hypercam men när jag ska filma sso blir det bara vit (eller svart), hur ska jag göra? puss ;b

Svar: Inte den blekaste, sorry. Har inte använt HC2 på flera månader så minns inte hur man gör xP
Esmeralda Silverforce

Michelle Dragonhill

Läste dina kommentarer på Facebook, håller helt med dig!

Valle

Du är så fantastisk Esme! Älskar att kika in på din blogg, då du alltid har så bra inlägg! Jag håller med dig fullt ut.

Juni

Håller med om att man inte behöver prrata om det när folk säger ifrån, även om inte inte ska vara tabu. Me det är enligt mig inte för att folk är under 13. Man kan väl ha mens ändå? Och vad gör det om man för höra om mens bara för man är under 13? Men om någon säger att man inte ska prata om det, gör inte det då.

Svar: Min poäng är att om det här var ett spel med en chatt med enbart lite äldre spelare där folk kan hålla en mogen nivå - då kanske ämnet är mer relevant. Med de människorna som idag finns i spelet ÄR det inte relevant, särskilt inte eftersom det är väldigt tydligt att det är så pass många som inte vill behöva läsa om det.
Esmeralda Silverforce

Amanda Rainwood

Så sant. Känner man sig absolut tvungen att prata mens så får man väl skapa en gruppchatt - så himla svårt är det ju faktiskt inte. Hur naturligt det än är med mens så finns det ju folk som tycker att det är jobbigt att läsa om, och då får man ju glatt ta och respektera det och hålla konversationen i en privat chatt eller inte alls. End of story.

Jag är så fruktansvärt trött på den sjukt tråkiga och barnsliga stämningen i både chatten och på Facebook överlag, folk verkar inte ha någon som helst känsla for respekt och vad som är rätt och fel. Det bokstavligt talat skriks om diverse "kändisar", folk utger sig för att vara den och den personen för uppmärksamhetens skull, folk tjaffsar, spammar, jävlas, osv osv. Rena dagisfasonerna - det märks verkligen att det är fler och fler mindre som börjat spela de senaste åren. Ja, jag är bitter. Haha.

Nu, om någonsin, är SSO i skrikande behov av moderatorer. Det skulle lösa, eller åtminstone minska på så många problem.

Peace out. ^^'
// Amanda Rainwood

Keira Pandabel

har du hittat buttergood stallet än? behöver ett "nytt" stall för en serie som jag planerar. om du hittat stallet kan du väl göra en YT video där du visar hur man kommer dit<3 Med vänlig hälsning rio

Svar: Såvitt jag vet så finns det stallet inte i spelet alls just nu.
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.