Chrome Pointer

Färgglatt eller konservativt?

   Det här inlägget är lätt inspirerat av ett från början skrivet av Rose Shadowlee. Läs det HÄR!
 

 
   Något ni antagligen har märkt, och som jag har hintat om på sistone, är jag väldigt konservativ gällande vilka kläder jag använder i spelet. Jag rider alltid runt till häst, och därför ska det vara ridhjälm. (Säkerhetstänk där ser ni - hatt blir det dock vid sällsynta tillfällen.) Ridstövlar blir det konstant, gärna i brunt eller svart för så ser det ju oftast ut på riktigt. Kjol och klänning använder jag aldrig, för huga så opraktiskt! Byxor ska det vara, gärna jeans eller något som ser ut som ridbyxor.
 
 
 
 
   Jag har därmed lite samma tänk på hästarna, och det är det som det här inlägget ska se mer på. Jag söker alltid realismen i hästspelen, så sadel och träns "måste" självklart matcha varandra, och de vill jag ha bruna eller svarta. Jag kan sträcka mig litegrann ibland, men jag tror ni har märkt av mina bilder att svart och brunt är det som gäller. Hur ofta rider man liksom med en rosa sadel där ute i riktiga världen, haha?
   Däremot schabrak använder jag gärna i alla möjliga färger! Säg den hästmänniska som inte har en regnbåge av schabrak att välja bland? Så fort som det kommer ny utrustning till spelet är det alltid schabraken jag tittar på först, för det de som är roliga att matcha med kläderna tycker jag ^^ Dock skulle det vara nice med fler enfärgade bruna sadlar och träns, som matchade de många fina bruna läderskor som kommit på sistone.
 
   Men ändå, inget är värre än under de första veckorna i spelet. Vi är inte så väldigt många, men vi som var där minns tiden av totalt omatchande skrikiga färger då den enda tävlingsjackan som fanns till hands var den gulrosa Silvergladejackan som åkte UT UT UT ur min garderob så fort som det började dyka upp kläder med höga stats i drägligare fäger x) Nu är vi rätt bortskämda med fina grejer till både ryttare och häst, och jag tror inte det finns något annat hästspel som kan skryta om ett lika brett utbud.
 
 
 
 
   Hur gör ni - använder ni alla färger som finns till hands, eller är ni också konservativa och håller er till det klassiska brunt och svart i största möjligaste mån i sadelväg?


Esther

Asså jag tänker typ exakt som dig... c: Jag rider aldrig runt i färgglada sadlar eller träns, håller mig enbart till svart, brunt och grått. Men sen så har jag massor av färgglada schabrak

Wilma Youngforest

Gör också som dig med svarta och bruna schabrak med färgglatt därtill. Fast när jag är lat (som jag då kan vara en del gånger) blir det bara min omatchande tävlingsoutfit som får sitta på! :)

Filipa GC

Jag kör som du. Brunt och svart på sadel, g
träns och stövlar. Sedan älskar jag att matcha ryttarens kläder med scabrak och lindor. Men jag har aldrig haft en annan hjälm än Marleys ridhjälm. Och ibland missisippi Jones hatt till western. Det ska se ut som på riktigt ju!

Grace Mysteryyard <3

Jag brukar mest ha lite mer diskreta färger och så färgglada enfärgade benlindor, och när jag är inne på Adriana Mysteryyard (min lillasysters Star Stable-profil), så har hon bestämt att var och en av hennes hästar ska ha en viss färg på sadel, träns och schabrak, så då får jag hålla mig till det så då blir det färg, förutom på Dreamy som har svart som sin färg, hon är skimmel, och svarta quarterstoet Poppy som har vitt. Sen kan det väl hända att jag rider omkring på Brightmagic (mitt Jorvikiska varmblod, hon ser exakt ut som Ash fast ett sto!) i lila, det passar så bra på henne heh..

Kram Grace :)

Leah Pandalake

Är typ som du, men använder mig nästan bara av två olika sadlar och träns (brunt och svart är alltid grunden gällande varje outfit i sadel -och tränsväg för mig). Överdel på ryttaren, schabrak och lindor/skydd byter jag ut vid alla outfitbyten, så det blir väldigt varierat, alla möjliga färger! Men avskyr när t ex svart sadel "smälter" in i ett svart schabrak och om det dessutom är en svart häst med det på får jag panik! Jag är väldigt fast vid mina tretorninspirerade stövlar som jag använder KONSTANT i brunt eller svart. Handskar använder jag samma hela tiden, nästan likaså hjälm. När jag bara vill släppa loss passar jag på vid högtidliga tillfällen, då jag ibland kan busa till det lite med färgglada sadlar.. Men hjälm, alltid! (som du faktiskt lärt mig använda även i hästspel). Och slutligen: Jag tycker personligen det är ett krav att faktiskt slänga på åtminstone en filt (eller ett schabrak) om man ska vandra omkring i sadel, heh

Nejmen - jag försöker nog också hålla det så realistiskt som möjligt!

Vanessa Niqhtpaw

Använder också träns och sadel i brunt och svart. Brukar även matcha med vissa träns som är svarta med en annan färg i käckremen (stavning). Gällande schabraken så använder jag nästan alltid stora schabrak, för hallå hästen får ju skavsår annars!
Använder alltid hjälm och ridskor/ridstövlar.

Matilda Southtree

Tränsen är svarta/svart med vita detaljer & sadel är svart, schabrak & benlindor är i regnbågens färger xD
Förutom på min tävlings-outfit, den är galet ful och helt mixed... xD

Matilda Southtree

Ibland dyker det dock upp ett vitt träns och en vit sadel, men det är ju lite annat liksom... :P

Hazel Oaklord

Jag har några färgade sadlar och träns, men jag håller med dig, oftast blir det svart eller brunt för att det är så mycket snyggare och ett färgat schabrak som matchar kläderna.

Leah Pandalake

Samma som Vanessa, det där med stora schabrak! Men om jag om kör med westernsadel någon gång funkar de korta också ;)

Ellen Eveninggirl

Ja, jag håller med dig. Jag rider ALDRIG runt med färg glada kläder / utrustning utan jag håller mig till svart, brunt o vitt typ. Jag håller mig typ till de vanliga. Men håret håller jag inte med om. Jag rider runt med vitt hår men jaja, heheh.

Alanis Moonstorm

I egenskap av gothare så är det sällan jag har annat än svart och mörka färger på vare sig Alanis eller hästen. Det är helt enkelt en bekvämlighetszon för mig, men ibland kan jag spexa till det. Sålänge det matchar någorlunda är jag nöjd.Jag bryr mig inte egentligen supermycker om realismen i utrustningen, utan det är mer att det ska se bra ut.

Tanja Riverbell

Brukar också gilla realistiska outfits (stav) Brukar ha brun träns och sadel, ofta bruna/grås rid byxor, stövlar. Kan däremot ha mössa istället för hjälm till vinter outfits. Kan rida runt i klänningar och färgglad utrustning om det är till en högtid som nu, alla hjärtans dag outfit jag skapat och färgglad juloutfit m.m.

Zsuzsanna

Klart jag har färgade sadlar, träns etc då jag aldrig slänger något haha. Men jag använder alltid brun, grå eller svart på sadlar, träns, byxor, stövlar, handskar och huvudbonader haha. Men sen tröja, schabrak och benlindor kan vara i vilken färg som helst haha :D

Doris Sleepyburg

Jag använder alltid bruna eller svarta sadlar och träns som matchar, jag brukar också matcha shabrak och tröja. Jag rider också alltid med hjälm förutom när det är midsommar eller jul :) Ibland rider jag med klänning när det är någon högtid men nästan alltid tröja och byxor som ser ut som ridbyxor :D Jag använder nästan aldrig benlindor eftersom det inte finns så många som matchar men jag använder benskydd ibland :))

a n n i k a

Hur får du så bra kvalité på dina screenshots? :)

Svar: Jag tar screenshot med avstängda posteffekter och sparar bilden i PNG.-format, superenkelt :)
Esmeralda Silverforce

Nicole Diamondstreet

Jag använder bara svarta och bruns sadlar, och likaså med tränsen. Jag äger nästan inga färglada sadlar eller träns, haha. Men jag tycker lika som dig, schabraken och tröjorna tycker jag verkligen om att ha i fina och utstickande färger!

Agnes Southlake

Använder mestadels realistisk utrustning samt kläder (spexar väl till det vid event med krav osv). Önskar att det kunde komma lite mer realistisk utrustning istället för att allt ska vara så färgglatt. Drömmer vidare om en helt svart dressyrsadel med bra stats så som vighet som krävs vid dressyr. Gärna mer tröjor med västar i neutrala färger då detta är vanligt förekommande i vardagen i stallet.
Känns väl kanske som att det mer är yngre spelare som kombinerar färger hejvilt, medan jag som är 20+ gärna ser ut som i verkligheten om det går.
Oops lång text men som sagt är helt på ditt spår med realistisk utrustning och klädsel till ryttaren. :)

Valle

Jag använder mig gärna av outstanding outfits (sånna som står ut väldigt mycket). Men jag måste matcha färg, jag står inte ut om jag har olika färger på ryttare och häst. Hatt kan vara snyggt, det är det jag försöker använda mig av nu. Sen måste även min häst matcha både utrustning och ryttare. Jag har ett sånt problem när jag ska byta om haha. Men ibland (väldigt sällan dock) kan jag försöka skapa en naturlig outfit, men det brukar inte gå så bra. Hårfärg på gubben måste också matcha (jag vågar nog inte ens säga hur mycket jag har slösat på nya hår...)

Kelly Monsterlund

Tjaba! Vilka fina hästar!

Amanda Rainwood

Jag använder mig enbart av det svarta sadeln och tränset, haha, minns knappt när jag red omkring med något annat. :P Jag älskar att matcha schabrak och benlindor med outfiten dock, så där kan jag gå crazy utan problem med alla möjliga färger. Vad gäller huvudbonad så har min karaktär ALLTID hjälm, nästan uteslutande den svarta sportmodellen, och svarta, grå eller bruna ridbyxor eller jeans. Sen är det svarta stövlar på fötterna som gäller för mig.

När jag tänker på det så var det evigheter sedan jag shoppade i spelet, mest på grund av att jag inte har haft tillgång till en bra dator och när jag väl har haft det så har de timmarna spenderats på att göra uppdrag. Så, ja, min garderob är en aning out-of-date. Men det ska det bli ordning på! ;)

Iris Highgarden

Har liksom aldrig vuxit ur prinsess-åldern, så för mig är det mest rosa som gäller. Rider ofta med kjol också. Lite motsatsen till dig ;).

Signe hawklord

jag använder alltid svart, brun eller mörkgrå (nästan svart) sadel och träns, men om jag rider barbacka så kan jag ha alla möjliga färger på träns, men schabrak, tröja och benlindor ska alltid matcha, jag rider med byxor hela tiden, men när jag inte är till häst kan jag ha kjol och klänning. höga slimmade stövlar använder jag typ hela tiden, hjälm eller cowboy hatt rider jag med oftast, oftast med hjälm.

sofia

hej jag älska dian vidos jag ibland behöver jag dom till uppdrag aners ej jag tycker att är ganska trevlig i dina vidos jag för står att du anväbder en vänilg ton

Cassandra Watersmith

Jag är också rätt konservativ när det gäller kläder på sso. Skulle aldrig kunna rida runt med annan färg än svart och brunt på sadel och träns (ibland lite vitt)!

Tilde Darkstorm

ESME! Höll teven? Den höll ju på att dö enligt globala. KAN DU SE MELLO?? Hoppas för din skull <3

Svar: Alla kanaler förutom ettan dog hahaha jag var så rädd att den också skulle ge upp
Esmeralda Silverforce

Rose

Hej!
Vill tacka för att du länka till min blogg. Har aldrig haft så många sidvisningar. ^^

Svar: Hoppas att de stannar kvar hos dig också :D
Esmeralda Silverforce

Izabella goldsong

Jag använder svart och brun utrustning om det inte är olika högtider♥️

Matilda S

Håller med dig! Neutrala färger på sadel och träns ska det vara xD sen matchar jag istället tröja, schabrak och benlindor så gott det går.

Bianca Waterlund

Jag brukar ta lite det som finns till hands, min western aotfit ska dremot bli helt röd har sadel och filt som är röda men tränset är fortfarande mitt vita western träns:) Tränset till western kostar 10 000 js så det kostar ju lite:) Kläder är olika men i dino har jag en mössa. Jag har inte varit sr så länge men kommer skaffa bättre autfitar sen:)

Minna Silverhill

Jag använder mest realistisk utrustning, om jag är i dinodalen har jag tjocktröja på ryttaren och om jag är på typ everwindfälten på sommaren så har jag mest t-shirts och liknande. Sadeln skulle jag knappt våga ändra på, brunt och svart ska det vara! Men det skulle endå vara kul om vi fick lite färggladare pannband mm.

Nikki

Jag tycker att den blåa var jätte nice :) men du bestämmer!
btw: kan man få ta inspo av den blåa looken?

Svar: Jag har ingen upphovsrätt på något i spelet, kör på!
Esmeralda Silverforce

Elisabeth Silverfield

Åh, herregud! Det där om allas färgsinne de första veckorna i spelet kommer jag ihåg! Jag minns, motvilligt och mycket generat, att jag letade reda på allt turkost och lila i hela spelet och hade på mig allt samtidigt. Om jag inte minns fel så fanns det en turkos leopardmönstrad väst i Fort Pinta? Den hade jag på mig konstant i säkert ett halvår innan jag insåg att det så fullkomligt oacceptabelt ut. Usch, hemska minnen.

När det kommer till klädstil så är jag lite av en snobb. Nertonade färger och stilrena kappor, det är min melodi! Realism måste jag erkänna mig förtjust i, tror att jag har bytt från hjälm till ex. mössa kanske tre gånger sedan jag först gick med i spelet. Kjolar och klänningar är jag också skeptisk mot, till stor del för att det ser så fult och obekvämt ut. Har tvingat min karaktär att ha på sig det någon enstaka gång i ett rollspel, men det var väldigt motvilligt och den kjolen åkte av så fort jag fick chansen.

Till hästen är jag lite mer frisinnad, men jag föredrar fortfarande mörkare, mer nedtonade färger och mer diskreta designer.

Ursäkta min rant, jag har lite svårt att behärska mig i skriven text.

Svar: Hahaha jag tror inte det handlade så mycket om att alla hade the worst fashion sense ever, med tanke på att det fanns så väldigt få grejer att välja bland på den tiden x)
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.