Chrome Pointer

The Elusive Tween Girl Gamer

   På Casual Connect i San Francisco i början av augusti var SSO's CEO (VD) Fredric Gunnarsson samt CMO (Marketingchef) Taina Malén inbjudna för att prata om den typiska spelaren av Star Stable - en tween girl. Typ alltså en flicka på övergången mellan barntiden och tonåren. Ni kan ha sett både Taina och Fredric på Falsterbo i somras, och jag vet att iaf Taina fanns till hands vid SSO's monter på Sweden Horse Show förra hösten.
 
   Videon är ca 23 minuter lång och språket är engelska. Det finns lite intressant information - som t ex att 98% av Star Stables spelare är tjejer.
 
Höstigt värre!

   Under mina år som bloggare har jag ALDRIG haft ett höstigt tema - men någon gång är det väl alltid dags va? Jag gillar verkligen bloggens nya utseende, trots att jag inte är ett direkt fan av orange. Det lär bli en ändring i färgtemat då vi närmar oss vintertider igen, men för stunden är det höst! ^^
 
 
   Det här är nog den enda riktiga höstredigeringen jag gjort - en vinst i en tävling jag höll i för länge sedan! Minns faktiskt inte vem som vann bilden... Den är iaf gjord efter vinnarens önskemål!
Esme och Ash

   Det är liksom oundvikligt att Ash är den hästen som redigeras mest. Han är alltid i mitt hemstall och han har varit med i snart fyra år. Fatta att jag spelat SSO i fyra år i oktober?! Sanslöst.
 
   Men oh dear god vad nöjd jag är med den här. Den kommer vara del av den nya bloggdesignen jag ordnar nu till hösten. Eller ny och ny, det blir nytt färgtema. Jag älskar temat jag har nu och har ändå inga idéer för att koda något helt nytt.
 
 
Ändring

  Ny regel på Jorvikipedia - tiggande om koder för SR, SC eller vad det nu må vara är absolut förbjudet och kommer resultera i en kortare avstängning från Wikin. Vi Admins tycker det blir sån otroligt tråkig stämming då folk kommer till Jorvikipedia enbart för att skrika efter gratisgrejer, så därför har vi satt in den regeln. Å andra sidan har vi startat en sida för värdekoder, där vi ska göra vårt bästa för att uppdatera den med de nya koder som kommer.
 
 
 
 
   Jag har funderat lite på vad som gör att många tycker SSO är så annorlunda nu jämfört med i starten. Och jag insåg att det är inte spelets innehåll - det är spelarnas inställning. Från att spelarna kunde stirra sig blinda på ett grässtrå och fundera över vad det innebar att just det strået fanns just DÄR finns det inget spelare nu tycker är viktigare än att ha obegränsat med Star Coins, eller att vara störst på YouTube eller att vara med i den kändaste klubben som använder alla sociala medier man kan drömma om. Alla konspirationsteorier är helt försvunna och ersatta med "Vad heter den senaste SC-koden" eller "Kommer det en ny SC-kod snart". Allt handlar plötsligt om rikedom och prestige - och ingen är nögonsin nöjd med det man får. Oavsett vad man får vill man bara ha mer, mer och mer.
   Det är verkligen värt att tänka på - för som spelare bidrar man själv väldigt mycket till spelkänslan.
 
   Det fanns en tid där spelare bara hade en enda häst. Där hemstallet bestod av att man klickade på ytterdörren och fick upp sin garderob. Det fanns en tid då transporter och färjor inte fanns. Då folk stod vid grinden till Gyllenåsarnas Dal och desperat försökte se över staketet för att få en glimt av de mysterier som kunde finnas där. Då man stod vid den trasiga bron till Skördebygden och längtade, hoppades, efter Jorvikstallet som man saknade så mycket från tidigare spel. Då championat inte existerade. En tid där alla var så förundrade över den värld man fick upptäcka att det inte fanns på kartan att man var dryg och elak i chatten - man var bara så glad över att vara del av det hela.
Som den totala nörd jag är...

   ...sitter jag och jobbar på en lördagkväll. Har en litet nice projekt på gång som är hemligt, haha, så jag sitter i min grotta här hemma och jobbar på det för att inte spoila för någon på jobbet. (Något som gör min chef lite besviken varje gång han vill tjuvkika på det, haha)
 
 
   Vet ni vad jag har gjort idag? Jag har gjort en redigering som för min del var väldigt, väldigt ovanlig. Varför? Det få ni se då jag når upp till 12k följare på Instagram - då ska nämligen bilden lottas ut bland mina följare. Kan direkt säga så att i mina ögon är det den snyggaste redigeringen jag någonsin har gjort och jag tror verkligen att vinnaren kommer bli glad över priset. Shoutout ingår förstås också, i vanlig ordning. Ska bara komma över sträcket - ungefär 80 följare kvar!
 
   För att prata om något helt annat gled jag in lite i PennyGirl-spelet igen igår. Asså jag dööör över hur snyggt det där spelet är! Bilderna man kommer därifrån med är verkligen out of this world, helt sanslöst... Älskar att hästens faktiskt går med eftergift i nacken i den korta galoppen också. Hur svårt ska det liksom va att producera hästspel där hästen går som den ska under ryttare? SSO är liksom en sak, det är ju menat att vara "cartoon-y", men att det finns typ tre spel ever som har en häst som arbetar i något som ens påminner om korrekt form... suck.
 
 
Karta över Star Stables Jorvik

   Jag har tänkt göra det här i flera ÅR, men det har aldrig blivit av - men nu farao! Här har ni kartan över Jorvik så som den såg ut i Star Stable-spelen - ALLA fyra spelen. Man hade självklart inte det här hela området att röra sig på i spelen, men om man hade haft möjligheten (vilket vi alla drömde om inför lanseringen av Sommarryttaren) hade det varit sjukt coolt, hehe.
 
 
 
   Området längst ner i söder känner alla förstås igen. Skördebygden sitter ihop med Silverglade (som inte alls hette Silverglade på den tiden), Västkobbens Fiskeby bestod av en liten sketen ö med en ensam fyr på (Stallet Gyllenbladet var en öde ö som typ kanske går att ta sig till om man simmar i en halvtimme eller något), Scarecrow Hill var inte så läskigt, Fort Pinta fanns inte, Firgrove låg så långt ut i vildmarken att man inte ens pallade ta sig dit, Valedale var snäppet värre, inget observatorie, ingen vingård, inget Moorland...
 
  Den blå pricken på det gråa området upp i norr är Rodillas ridskola. Blå pricken i dinodalen, som då var ett öde träsk, är lite felplacerad såvitt jag vet.
HEEEELG

   Det känns som att jag inte har haft en riktig helg på flera veckor? Och nästa helg jobbar jag på hästgård, så ingen ledighet då heller xP Får ta till vara på de här två dagarna!
 
   Mitt mål för dagen är att skriva lite på den engelskspråkiga Jorvikipedia. Den ligger LÅNGT efter den svenska och lider dessutom av oerhört många SC-tiggare. Så sjukt tråkigt! Tycker det skapar så tråkig stämning då det enda som pratas om är gratis Star Coins.
 
 
50k följare på Instagram!

   Ja inte jag alltså (men jag närmar mig 12k - största SSO-kontot efter det officiella!), men Star Stables egna Instagram har nu fått över 50 000 följare. Detta firas på några olika sätt.
 
   Ni som följer Instagramkontot känner nog igen det söta fölet som dyker upp på många bilder. Fölet har bland annat varit "ansvarigt" för att sabba ett serverrum, och har hört lite spännande saker från olika håll och kanter. Fölet heter May Belle och "visade upp" en sneak peek igår - på något som ser ut som ett Fort Pinta med nytt utseende. Taggad? Till tusen! Står dock ingenting om när det kan tänkas komma...
 
   Nya träd, en ny ramp på muren, en snyggare mur överlag, härliga blå fönsterluckor, fina blommor... Esme taggar!
 
 
 
   Ja, och förutom det finns det en tävling på SSO's Insta - reblogga en speciell bild med en tagg för en chans att vinna en goodiebag med spännande grejer i. Det är rätt tydligt om man bara kikar in på spelets Insta, man rebloggar tävlingsbilden, taggar taggen (bra instruktioner Esme, well done) samt berättar varför man följer Instagramkontot.
 
   MEN (med risk att låta som Tony Irving), det är inte allt! Skriv in värdekoden MAYBELLE på hemsidan för att få 100 Star Coins! Hujedamej, nu har jag mindre och mindre ursäkter för att inte köpa en Morganhäst, haha...
 
   Btw, för er som än av någon anledning inte följer SSO på Insta är det @starstableonline som gäller!
 
Idag vill jag skrika följande till världen

 
   Jag ska spela in lite film i övrigt. See ya!
Föliiiiiis

   Man är ju som hästmänniska väl medveten om att alla grå hästar föds mörka, men vi säger för sakens skull att de Jorvikiska Varmbloden fäller fölpälsen och får sin sanna färg väldigt tidigt. I mina ögon kommer Ash vara grå och apelkastad genom hela livet, utan att ett hårstrå får blekna mer.
 
 
   Jag har varit väldigt omotiverad med den här redigeringen, och jag tycker det syns på skuggningen. Nya tag med nästa bild!
 
 
Sent i vanlig ordning

   Gud, jag kom typ hem nyss haha... men nu ska jag sätta mig och ta itu med redigeringen som väntat så länge >:D
 
   En gammal favorit i repris - dock mest favoriserad av läsare och Instagramföljare. Det är faktiskt ingen personlig favorit!
Tror ni att det blev något?!

   Ugh, aldrig blir den där förbaskade redigeringen av, haha... Kommer liksom hem så sent på kvällarna och har annat att göra så jag glömmer liksom bort att den ligger och väntar.
 
   Jag har inte hunnit spela SSO särskilt mycket idag, rullade in i typ en kvart, men jag är lite avis på de som köpt de nya fina hästarna, haha... sjukt fina hästar! Särskilt skimmeln gillar jag.
   Ska se om jag lyckas spela in SSORT i morgon, eller kanske PennyGirl. ZT2 ligger också och skräpar, borde verkligen spela in några avsnitt av det...
 
   Esme och Pretty
Redigerings-mood

   Såååå sugen på att redigera nu efter gårdagens kladd! Jag har lite olika idéer, men det ska bara komma till skott också. Har fortfarande den halvfärdiga redigeringen som ligger och dräller...
 
   Men men, uppdatering idag! Jag ska nog inte köpa en häst än men det ska bli kul att se de där tre superfina Morganhästarna i spelet ^^
 
   Esme och Clark på förra årets isberg
 
   Åh, på tal om isberg, jag har faktiskt köpt alla sälar som går att köpa också ^^ Sjukt söta!
Vägen till Pandoria

   Fotade en bild i SSO, fotade en bild i SSL3 och klippte ihop de båda, samt kladdade lite. Voila! Tänk vad som händer då man har tråkigt.
 
 
 
Trött och allmänt förvirrad

   Haha, trött är man fortfarande. Jag hade tänkt göra något produktivt i går, som att spela in nytt avsnitt av SSO Ride Through, men lite oväntade grejer hände och jag kom hem mycket senare än tänkt. Så självklart blev inte det av, haha... hoppas att jag lyckas få det gjort i helgen iaf. Nästa helg åker jag iväg på ridlägerjobb igen (bara en helg då though) så jag måste bunkra videor.
 
   Lite komiskt, men jag har fortfarande en halvfärdig redigering liggandes. Vill få klar den men det blir liksom aldrig av - tror den har väntat i tre veckor nu? Får se om jag äntligen får den klar den här veckan, haha...
 
   Esme och Sparkle
Visste ni att...?

   ...Fluffy Unicorn har fått en serverikon? Hände för lite mer än en vecka sedan, men jag hade aldrig tid att skriva om det. Samtidigt så fick Den nya polska servern Honey Valley en egen ikon, och den senaste holländska servern Roxy Meadow döptes om till Strawberry Meadow och fick sig en egen ikon. Strawberry Meadow är alltså den enda servern vi känner till som har bytt namn!
 
 
 
 
Sådär ja

   Jag kom hem igen sent igår och ska försöka komma tillbaka lite till vardagen. Tillbaka till jobbet, de vanliga rutinerna, försöka glömma att favoritponnyn ska säljas, försöka få ordning på grejer jag borde ha ordnat för länge sen. Försöka bli av med träningsvärken efter första ridpassen på alldeles för länge och bli av med de fula ärren över armarna... (Chefen skaffade ny kanin. "Åh han är så snäll så!" Pyttsan. Jag har krigsärr efter kaninskrället)
 
   Jag återkommer med SSO-grejer så fort som jag får tid över. Ska försöka landa lite bara!
 
    Bästa ♥♥♥
Fjärde episoden av Starshine Legacy

 
 
 
 
 
 
 
Darkness

   Esme och Darko
Tredje episoden av Starshine Legacy

 
 
 
 
 
 
Ute på färd

Tjoooo! Jag är ju fortfarande bortrest och är hemma igen på söndag kväll, men jag ville bara snabbt peka ut en teaser på Instagram, föreställande tre supersnygga Morganhästar! Självklart med nya färger. En svart, en vit och en mörkbrun med ljus man. Tycker alla tre var grymt fina - vad tyckte ni om dem?

   Tyvärr kan jag inte länka bild från mobilen, har väldigt begränsat internet så jag försöker vara lite snabb ;/ sorry!
♦♣♦♣

   Alex och Concorde
Andra episoden av Starshine Legacy

 
 
 
 
 
 
Fjord i rödvitt

   Esme och Pichu
Första episoden av Starshine Legacy

   Ni vet väl hur allt började? Hur Ödesryttarna lärde känna varandra och sina hästar?
 
   Medan jag är bortrest den här veckan passar jag på att kasta upp denna lilla påminnelse om hur allt började. Under veckan kommer jag länka till alla fyra episoder av Starshine Legacy så att ni kan uppdatera er - eller se det för första gången!
 
 
 
 
 
 
 
Away I go!

   Såååå, jag åker iväg på årets sista ridlägervecka och är borta fram tills nästa vecka. Jag har tyvärr inte hunnit fixa något roligt i bloggväg mer än att ni lite nyare läsare kanske får en kul grej att se under veckan.
 
   Många av er börjar skolan igen i veckan. Innebär det att ni spelar mer eller mindre än förut? Hinner ni inte spela eller komma det bli lättare då ni har fasta tider att hålla er efter?
 
   Esme och Elsa
Mähähä

   I morgon åker jag bort en vecka, min sista vecka med ridlägerjobb (åtminstone för denna sommar). Är lite för trött för att vara taggad, men det blir kul då man väl kommer dit.
 
 
   Spelmässigt? Jag försöker jobba på med rykten, men jag missar det för det mesta då jag hellre vill kunna hänga i globalchatten. Vill liksom se vad som händer och tycker det är kul att vara en del av comunityt, man blir så avskärmad så fort som man rör sig utanför global...
   Men, självklart har det gått relativt snabbt med Jarlassons eftersom de faktiskt finns innanför det globala området. Jag är nu beundrad med fraktionen, vilket är jätteskönt, men jag tycker ändå det var rätt roliga dagliga de hade att erbjuda!
 
 
Åååh, får ont i magen

   Jag tycker det är så sjukt jobbigt, men jag har tappat bort minst ett avsnitt av SSO Ride Through! Jag KAN inte hitta avsnittet där jag går ner i jordkällaren och möter GED-praktikanten... jag tycker att jag har varit så noggrann med att ha koll på mina avsnitt på sistone, men tydligen inte. Det är otroligt jobbigt! Jag vet inte om jag tog det i ett helt eget avsnitt heller, eller om jag hade den som en halva i ett avsnitt, för jag har några färdiga videofiler som blir jättekonstiga då man spelar upp dem i Media Player...
   Usch, USCH verkligen, jag måste hitta en lösning för att lätt kunna ta hand om mina filer. Det är så sjukt jobbigt det här, jag vill ju att det ska bli bra... och det går ju inte direkt att gå tillbaka för att spela in det igen, det är en gång och sen är det kört. Jättetråkigt verkligen! Jag ska se om jag lyckas lösa det här så jag slutar tappa bort filer, jag tror trasslet grundar sig i att jag hela tiden måste flyta runt filerna för att kunna spela in nytt och det kaosar då jag försöker döpa om dem för att veta vilka de är...
 
 
TITTA

   Jag såg det här för några dagar sedan men har helt glömt att prata om det! Jag märkte från början att de nya ridbyxorna alla Life Times fick i den senaste Redeem-koden var ridbyxor med super grip (alltså gummigrepp istället för skoning, vilket är väldigt modernt just nu), men då jag letade kläder i gallerian och testade ett par ballerinaskor så jag att DET ÄR LYCRA I BENSLUTEEEEEET!!!! ÄNTLIGEN moderna, snygga ridkläder i ett hästspel, och i det bästa av dem alla dessutom! Ni som har hängt med här ett tag känner till min eviga frustration över alla hästspel med kläder och utrustning som faktiskt inte alls hör hemma i ett stall, men nu går det framåt! Ryttarens kläder överlag har varit sjukt snygga senaste månaderna, vilket är otroligt kul. Lite svårt att matcha ibland bara tycker jag - ser fram emot fler snygga schabrak!
 
   Jag har flyttat in i dessa supercoola ridbyxor och den där hjälmen klarar jag inte av att byta ut... så himla snygg!
...

   Pappa: Kul att du fått fast anställning.
   Lillebror, elva år: Ja då jag blir stor vill jag också ha tandställning.
   *crickets playing*
   Jag: Wait whut?
   Lillebror: Tandställning!
   Jag: Det ska du visserligen ha men jag tror inte att det var det du menade vännen...
   Pappa: FAST TANDSTÄLLNING HOHOHO
 
   ...den här familjen. Jag träffar inte min bror så ofta men han kommer alltid med någon felsägning som är otrolig. Söta unge.
 
 
 
 
   Jag tänker sätta mig denna fina kväll och spela hästspel. Vet inte vad jag ska ta för något haha, har dock inte spelat Springdale på länge? Minns inte ens om jag hann bli helt färdig med spelen. Det jag tyckte var roligast med Springdale var att Pixel Tales (SSO's utvecklare) utvecklat spelserien, men man kan ju inte påstå att de var lika bra som SSO. Men, why not liksom? Kan vara kul att testa igen.
 
   Ni ser ju hur bildkvalitén blir, det ser ut som att jag fotat den här bilden med mobilen då den är fotad i Fraps som alla mina andra bilder...
Inget kul idag

   Jag har jobbat hemma på morgonen och ska ta mig ut för att rädda min ofungerande telefon. Jag har inget kul att komma med för stunden, så istället hänvisar jag till en av mina videoserier - ni har väl sett detta otroligt coola spel, med både minispel och hoppbanor med hinder i olika höjder?
 
Envisheten besegrar avundsjukan

   Ni vet den mörkbruna Morganhästen? Lätt snyggaste hästen i hela spelet! Jag blir typ förstörd då hästen går förbi mig, vill så gärna ha den! Men, envisheten segrar över avundsjukan! Jag ska vänta tills jag kan köpa de fyra hästarna jag tänkt mig på en gång... Idag fick jag chansen att "provrida" en häst jag funderat på till den gruppen, men det var inte alls som jag tänkt mig. Nu är det bara till att vänta och hoppas på att "rätt" häst dyker upp i framtiden!
   Dock kanske det blir någon häst däremellan. Ni vet att jag är snål med mina SC, så råd har man iaf!
 
 
   Jag har kikat lite snabbt på uppdateringen. I vilket fall de båda nya utrustningsseten i Gallerian, blått och rosa. Kanske köper schabraken. Kanske. Jag är inte så mye för färgade sadlar och träns, jag håller det helst klassiskt! I övrigt ska jag försöka ta tag i redigeringen. Får se hur det går med den saken xP
Hej-jag-vet-att-jag-har-en-blogg

   Just nu är jag mobillös (eller, jag har en mobil men utan abonnemang för allt är kaos) och igår kom jag inte hem förrän 10 på kvällen och var så trött så jag gick och lade mig direkt... man känner sig lite handikappad utan mobil, trots att jag utan att tveka kan säga att jag inte är beroende av mobilen. Det ÄR ju lite skönt att kunna skicka ett sms hem sent på kvällen så att alla vet att man lever... (istället fick jag fem sms då jag fick tillgång till wi-fi igen, alla från en orolig mamma, haha) Däremot, det här att inte ha internet är värre, jag ÄLSKAR att kunna Googla efter saker man funderar över, jag som är så intresserad av nördfakta.
 
   Jag har varit hemma rätt lite senaste dagarna men jag skickar upp ett nytt avsnitt av SSO Ride Through idag. Kanske hinner spela in ett nytt idag om jag inte åker iväg och försöker rädda min telefon. Och om jag är hemma ikväll ska jag verkligen försöka ta tag i den där redigeringen som jag påbörjade för typ två veckor sedan, haha...
 
   Esme och Melody
~

   Linda ch Tin-Can
Hjälp, tack :)

   ...om man driver en ganska rejäl webbsida behövs ibland en marknadsundersökning. Som typ nu. Svara jättegärna på det här och fyll i de alternativ som stämmer bäst in på er!
 
 
Hur ofta använder du Jorvikipedia?
 
 
 
 
 
 
 
pollcode.com free polls
Tack fellas!

   Tack så mycket för alla era gratulationer igår, så snälla ni är :) Jag hade tänkt lägga upp en redigering idag egentligen men den har jag inte fått klar haha oops
 
   Men aja så blire ibland, får se om jag har lust att göra klart den ikväll ^^
 
 
Frånvaro av naturlig orsak

   Idag är jag borta från både spel och blogg för denna dag läggs ytterligare ett år till räkningen och jag fyller 21. Vi hörs senare!
 
   Hur slarvig som helst men något behövde jag göra kände jag...
10 snabba

  • Jag har nästan alltid en internetflik med YouTube öppen, som spelar avsnitt av Qi. Jag älskar nördfakta och programmet är sjukt kul. Riktigt härligt att lyssna på medan man gör annat!
 
  • Det tar alltid VÄLDIGT lång tid för mig att byta kläder i SSO, för det tar sån himla lång tid att hitta det man letar efter i garderoben... Därför syns jag oftast med samma grejer i flera veckor i sträck.
 
  • Jag har en ENORM mapp med samlade gifs på min dator, för att kunna dra ut vid lämpligt tillfälle. Och för att jag älskar gifs. Har en massa gifs från fandoms jag inte ens är i haha men det är värt det!
 
 
  • Jag har fortfarande alldeles för många bilder i min Frapsmapp som borde läggas in på Jorvikipedia
 
  • Jag blev "busted" då jag jobbade på ridläger nu i sommar. Min bästa kompis typ skrek ut till alla lägerdeltagare en kväll: "Spelar ni Star Stable? Det här är Esme Silverforce" och dääääär blev det kaos för typ hälften hade total stenkoll på vem jag var. Tur att jag har utpressningsmaterial på min kompis...
 
  • Jag älskar LotR och förutom att jag har läst böckerna alldeles för många gånger för mitt eget bästa älskar jag att titta på alla Behind the Scenes från filmtrilogin. Jag väntar med spänning på att The Hobbit-trilogin ska gå att köpa i Extended version alla tre!
 
  • Jag har lite dåligt samvete över att jag skriver så lite på Jorvikipedia numera, men samtidigt så tryter orken, inspirationen och tiden för det...
 
  • Det första jag gör då jag startar upp datorn är att gå in på Tumblr. Överanvänder Tumblr och följer typ fem miljoner fandom-bloggar. (Typ Harry Potter, LotR, Arrow/The Flash, The Musketeers, Castle, Bones osv)
 
 
  • Förut följde jag ca 40 Star Stable-bloggar på Bloglovin'. Nu är ungefär 5 kvar.
 
  • Nu då man blivit "bortskämd" med de nya coola hästraserna med nya animationer i SSO har jag lite svårt för att gå tillbaka till de gamla hästarna, särskilt de stora (andalusier osv)
Borde man göra nya?

 
  Starshines, alltså. Borde man kanske ge sig in i träsket igen och testa att göra nya hästar? Jag har genom åren åkt snålskjuts på andras dösnygga texturer (har bara gjort två egna hästtexturer genom åren, en till Starshine och en till Concorde), och gjort egna schabrak (det han har nu är från Eskadron, tror jag), men att göra en helt egen Starshine... tror det är grymt svårt, men man kanske skulle testa?
 
   Btw, har någon lyckats byta ut Starshine mot Meteor någon gång? Har tänkt på att testa men har aldrig kommit till skott, och eftersom jag gillar Meteor mer kanske det blir snäppet roligare att göra texturer till honom...
 
   Om ni vill ta del av de texturer jag har gjort kan ni klicka HÄR. Om ni vill veta hur man gör det här i spelet Starshine Legacy: Episod 1 kan ni klicka HÄR.
 
 
 
 
Nejmen tjena

   Klockan är inte mycket men jag har fått massor gjort! Städat, spelat in tre avsnitt av SSO Ride Through samt lagat luncher till nästa vecka.
 
   Den här helgen blir det nog inte så mye tid för att hänga här - har grejer på gång hela helgen. Men, nu har jag så många förinspelade avsnitt av SSO Ride Throgh att det kommer typ ett om dagen under ungefär en vecka tror jag. Så det är något iaf!
   Jag har fortfarande en halvfärdig redigering liggandes, så den ska man väl ta tag i. Eeeeeller så börjar jag på en annan. Vill ha något som kommer upp på söndag iaf...
 
   Throwback till första april 2015
En fråga för dagen

   Om man hade en obegränsat hemstall, utan Hästö, där man bara kan köpa häst efter häst och aldrig behöva skicka iväg dem - skulle ni köpa fler hästar?
 
 
Skulle ni köpa fler hästar om ni hade obegränsad plats i ert hemstall, så att ni slapp använda Hästön?
 
 
 
 
 
pollcode.com free polls
 
 
   Jag kan erkänna rakt av att ja, det skulle jag. Jag ogillar Hästön eftersom jag "glömmer bort" att jag har hästar där, så de ruttnar bort totalt.
 
   Gammal officiell bild på Hästön från SSO
Öppet hus!

   Ja, sent bidde det men nu är jag inne i mina jobbrutiner igen (aka. nu-är-jag-inte-längre-helt-ensam-på-min-avdelning-så-nu-är-det-riktigt-kul-att-stanna-länge-på-dagarna) - vilket innebär att majoriteten av mina blogginlägg kommer dyka upp lite senare på kvällarna.
 
   Ja, öppet hus i Jorvikstallet är det som gäller denna vecka. Eller ja, jag är lite oklar på exakt hur länge det gäller - vissa säger en vecka, men det står inget precist på hemsidan så jag vågar inte säga mer än så.
   Hursom, perfektionisten Johanna behöver hjälp, för slarvpellen Stein har lyckats fumla bort sadlar och det behövs hjälp till nybörjarryttare och hästarna måste tas om hand - ni hör ju.
   Grej nummer ett: Jag har ALDRIG under mina snart fyra år med Star Stable en enda gång tänkt "vad få hästuppdrag det är". men efter att den fantastiska uppdragsserien med Valiant och Butterfly kom till spelet har jag tänkt på saken. Och jag är så GLAD för att det är mer häst i uppdragen! Att man seriöst fick gå till hagen och tränsa hästarna för att ta hem dem slår mig hårt i magen, för det är precis det man gjorde på min gamla ridskola i slutet av sommaren, och jag blir sjuk av nostalgi. (I det fallet red man visserligen hem hästarna men aja)
 
 
   En sak ska vi hålla helt klar här - jag är otroligt partisk. Hästar är en stor del av mitt liv och då jag inte sitter på hästryggen hjälper jag andra ryttare, oftast nybörjare. Att göra i ordning hästarna, hjälpa nybörjarna upp på hästryggen och (särskilt haha) leta efter bortglömda saker på gården (på hästgården där jag jobbar har vi ett helt skåp som är typ proppfullt varje höst) - jag som hästmänniska känner mig hemma och det är så otroligt viktigt. Jag var verkligen otroligt positivt överraskad!
 
 
 
   Vet ni hur många barn jag genom åren har fått övertala att rida en viss häst genom att säga "tror du verkligen att jag skulle låta dig rida en häst som skulle vara farlig, haha
 
 
   Att leta sadlar tycker jag också var ett bra inslag, trots att det var litet. Varför? För att vi lite snabbt också fick putsa upp sadlarna! Smådetaljer från stallet, åååååh vilken hästlängtan jag får! Haha för er som inte håller på med hästar låter det väl urfånigt, men så är det!
 
 
 
 
   Jag ger en stor tumme upp till den här uppdragsserien - dock var butiken inget för mig, men jag vågar knappt köpa kläder ändå för jag tycker min garderob känns full ^^'
Allmänt lycklig

   Från och med igår har jag fast anställning på mitt jobb, vilket känns väldigt betryggande, och man får sig en liten egoboost av att höra att alla man jobbar med är nöjda med en :D Rätt ok början på veckan alltså!
 
   Uppdatering idaaag! Vad tror ni på?
 
   Favorit i repris
Om ni fick drömma-

   -vad skulle ni vilja ha till SSO? Ni får säga hur mycket som helst eller hur lite som helst; det kan vara en pytteliten funktion som gör en detalj aningen enklare eller något bautastort. Dela med er av era drömmar i kommentarerna!
 
 
 
   Jag? Psh, ni minns väl den STORA drömmen jag skrev om för någon vecka sedan, med garderoben jag så gärna ville ha? Den samt ett hemstall så att man inte behöver skicka iväg hästarna, det är det jag helst av allt skulle vilja ha till spelet! (Hästön i all ära, men det blir i längden alldeles för dyrt att skicka hästarna fram och tillbaka och vissa stackare ruttnar bort där borta för att man glömmer helt bort att de finns...)
Esmes spektakulära sadelkammare

   Jag gjorde en video om den för inte så länge sedan, men jag vet att alla inte gillar videor så varför inte visa det även här? Och jag har dessutom "möblerat om" lite.
   Jag har nog alltid varit känd som en av de spelare som har det mest välsorterade garderobssystemet - men har ni bättre system? Berätta om era system, eller ännu bättre, skriv ett blogginlägg om era garderober och länka inlägget i kommentarerna :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Sidenote: Ridbyxorna längst till höger är sådana med höga strumpor på sig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Sidenote: Längst upp till vänster westernsadlar, "allroundsadlar" till höger och "dressyrsadlar" längst ner till vänster.
 
   Sidenote: De små fyrkantiga schabraken är uppdelade i "färgat" och "mönstrat". Vissa ikoner är felaktiga på kläderna, men sorteringen är helt korrekt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Vad var nu målet jag hade uppnått? Jo, jag äger nu ALLA husdjur som går att köpa i butik i spelet :D Ska verkligen se till att börja använda dem mer bara, haha, hoppas på sadelväskor i fler färger som matchar mina favoritsadlar...
Har ni hört om kristallsjukan?

   Verkar vara det jag har. Inte kul.
 
 
   Jag hade nog tänkt pipa in under dagen, men jag blev kvar på jobbet lite längre än tänkt. Jag har dock ett inlägg jag ska försöka få upp idag - ett inlägg ni faktiskt har sett förr, men lite uppdaterat. Det visar också hur att jag har uppnått ett av mina mål med mitt spelande, som jag har haft i ett par år nu. Härligt :D
   Jag återkommer lite senare helt enkelt ^^
Den svarta Quartern

 
   Fick lust att redigera så jag satte mig och petade lite på den här bilden. Esme och Umbreon är inklippta på bakgrunden, i övrigt är allt som "inte ska vara där" målat.
Nytt avsnitt av PennyGirl!

   Jag glömmer hela tiden att nämna det här, men min YT-kanal fortsätts uppdateras nästan dagligen. Mest är det SSO Ride Through som det händer grejer med, men ni har väl inte missat att jag är igång med PennyGirl-spelet nu? Folk har tjatat och tjatat om det så nu då det äntligen finns ute hoppas jag verkligen att man verkligen tittar på avsnitten också ;)
   Senaste avsnittet, del 4, lades upp tidigare idag!
 
En kul (eller hemsk) lek

   Jag spånade runt på Tumblr häromdagen och hittade en "lek" påhittad av några engelsktalande SSO-spelare. Den går ut på att varje gång ett ord av misstag blir censurerat i chatten ska man göra en armhävning/sit-up/valfri övning - och det kan bli rätt mycket då globalchatten är i full rulle en helgkväll. "Tyvärr" sker det oftare med det engelska filtret, men det kan kanske vara värt att prova för oss också?
 
   Jag tänkte prova att utmana mig själv på ett litet träningspass någon dag - det må bära eller det må brista! Tänker ni anta utmaningen? ^^
 
   EDIT: HARDCORE MODE! Kör tio armhävningar/sit-ups/valfri övning VARJE GÅNG ett ord i chatten censureras, oavsett vem som skriver det! Vi SSO-spelare kommer bli världens mest vältränade gamers ;)
 
 
Moonborn

   Stencool med ett stort lugn inom sig, som vet när det gäller att satsa. Umbreon är den ultimata tävlingshäsen och går in i nya uppgifter med hjärta och själ. Alltid en vänlig grabb som vill väl, och han älskar att omges av andra hästar. Lite mesig blir han alltid då han måste lämna sin flock!
 
 
 
   Namn: Moonborn
   Tilltalsnamn: Umbreon
   Namnbetydelse: Månfödd. Umbreon är en rävliknande Pokémon med "Umbra" betydande spöke/skugga/skuggan månen kastar under en solförmörkelse på Latin.
   Född: 2008
   Ras: Quarterhäst
   Lynne: Cool häst som satsar allt då det gäller. Den perfekta hästen då det gäller att klippa långa sträckor på kort tid.
   Level: 15
 
 
Jag tror jag ska köpa en häst

   Igår levlade jag faktiskt klart Charizard, Esmes nordsvensk, och GENAST blev jag tagg på en ny häst. Dock inte vilken som helst, utan jag vill köpa hem Umbreon, som är Pennys svarta Quarter. Blir det till att köpa in Eevee och Alakazam direkt därefter? Troligen inte. Det tar fortfarande emot lite att köpa hästar, precis som det tar emot för mig att köpa kläder och utrustning. Inte för att jag inte har råd, för det har jag, utan för att jag tycker jag har för lite plats. Hästön är en begränsning och garderoben likaså. Finns hästar som jag nästan har glömt att jag har för att de skickades till Hästön för att ge plats för nya kompisar och sen har man inte riktigt en översikt och missar att hästen finns där... Lite kritisk till Hästön haha
   Men ja, idag kommer Umbreon hem till Esme. Jag har en massa mindre roligt att göra + är fortfarande lite sjuk (har tappat rösten också, så nya inspelningar funkar inte D: Testade ett avsnitt igår men det funkade inte, fick hålla det väldigt kort...), så vi får se om jag hinner/orkar med den traditionsenliga redigeringen också.
   På tal om den redigeringen (ni vet den där hästen står fint uppställd på Jorvikstallets Arena, så som jag gör för alla hästar) så ska jag göra om några av de äldsta. Ashs bild ser vedervärdig ut! Ash tycker jag nästan är svårast att rita upp, för jag vet aldrig riktigt hur jag vill ha honom i kroppsformen, då han är en fiktiv hästras. Jag tror nästan att jag baserade honom på en KWPN på den bilden, men det var en dålig referensbild som inte passade syftet, en kass lineart från min sida och dåliga konstnärliga val med nästan obefintlig skuggning. Bilden ska göras om! Tror att jag ska kika runt bland Engelska fullblod och se om det är en kroppstyp som ser bättre ut...
 
   Den numera ganska gamla bilden som jag inte alls tycker om
 
   Om ni skulle jämföra det Jorvikiska Varmblodet med en riktig hästras, vilken skulle ni säga?

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.