Chrome Pointer

Ändring

  Ny regel på Jorvikipedia - tiggande om koder för SR, SC eller vad det nu må vara är absolut förbjudet och kommer resultera i en kortare avstängning från Wikin. Vi Admins tycker det blir sån otroligt tråkig stämming då folk kommer till Jorvikipedia enbart för att skrika efter gratisgrejer, så därför har vi satt in den regeln. Å andra sidan har vi startat en sida för värdekoder, där vi ska göra vårt bästa för att uppdatera den med de nya koder som kommer.
 
 
 
 
   Jag har funderat lite på vad som gör att många tycker SSO är så annorlunda nu jämfört med i starten. Och jag insåg att det är inte spelets innehåll - det är spelarnas inställning. Från att spelarna kunde stirra sig blinda på ett grässtrå och fundera över vad det innebar att just det strået fanns just DÄR finns det inget spelare nu tycker är viktigare än att ha obegränsat med Star Coins, eller att vara störst på YouTube eller att vara med i den kändaste klubben som använder alla sociala medier man kan drömma om. Alla konspirationsteorier är helt försvunna och ersatta med "Vad heter den senaste SC-koden" eller "Kommer det en ny SC-kod snart". Allt handlar plötsligt om rikedom och prestige - och ingen är nögonsin nöjd med det man får. Oavsett vad man får vill man bara ha mer, mer och mer.
   Det är verkligen värt att tänka på - för som spelare bidrar man själv väldigt mycket till spelkänslan.
 
   Det fanns en tid där spelare bara hade en enda häst. Där hemstallet bestod av att man klickade på ytterdörren och fick upp sin garderob. Det fanns en tid då transporter och färjor inte fanns. Då folk stod vid grinden till Gyllenåsarnas Dal och desperat försökte se över staketet för att få en glimt av de mysterier som kunde finnas där. Då man stod vid den trasiga bron till Skördebygden och längtade, hoppades, efter Jorvikstallet som man saknade så mycket från tidigare spel. Då championat inte existerade. En tid där alla var så förundrade över den värld man fick upptäcka att det inte fanns på kartan att man var dryg och elak i chatten - man var bara så glad över att vara del av det hela.


Anna Riverfield

Jag önskar man kunde lika såna här inlägg flera gånger om. Men det är verkligen så sant som du skriver. Jag förstår verkligen inte hur inställningen från spelarna kan ha ändrats så mycket. Själv är jag 22 år gammal och sitter fortfarande och gapar över visa vyer eller grejer man kan göra i SSO. Men jag jämför också det med alla hästspel jag fick spela när jag var liten. Där man inte ens fick röra sig fritt eller till och med inte rida alls, grafiken ska vi inte ens tala om.

Stella Kinglake

Håller helt med dig. Men folk inser inte att det är mest de själv som gör det "dåligt". Bra text!

Vilda Snownight

Önskar att det var som förut.
Eller, egentligen inte, nu när jag säger det. Jag älskar att vara i GÅD och jordvik och att ha flera hästar osv. Så det är ju inte spelats fel att spelarna beter sig som de gör.Men jag önskar att vi kunde vara lite mer som förut, precis som du sa,glada över att vara med i spelet, inte att vara bäst i spelet.

Alice Lightdotter

Håller helt med, men vad kommer sc sidan heta kommer det finnas en länk på jorvikipedia?☺

Svar: Det är en sida som kort och gott heter "Värdekoder"!
Esmeralda Silverforce

Diana

Jag är allt som står längst ner längtade desperat <3 hade bara en häst i över ett år och jag tigger aldrig saker av folk då det är löjligt men många tigger av mig -.- saknar den gammla tiden så sjukt mycket då allt var nytt och spännande att upptäcka Valedale var så härligt tex <3 men idag är dem flesta själv upptagna -.- men det finns den lilla gruppen än idag som har hoppet och som Inte är förlorade <3 det är dem äkta och jag är en av dem <3 ha en bra dag och älskar hela sso stöder dem hellre än att klaga <3

Sheila Cloudbell

Tänk.. Det var sso då.. Att längta efter ett sso som vi har idag.. Man visste ingenting! Och om några år, 2 eller så, så kommer denna tid vara en tid man ser tillbaka på. Vi har gått igenom så mycket i sso. Varit dektektiver, fiskat, öppnat nya områden, räddat folk, köpt hästar, varit med massor av vänner, ja.. Massor! Om man bara tänker på allt.. säkert 1000 uppdrag.. Det är härligt vilket stort spel det faktiskt är! :)

Daniela Dawnland

Wow! Du har verkligen fått mig att tänka efter.. Själv så är jag en shopping tjej och vill jämt ha sc. Tills nu. Du har verkligen fått mig att tänka att jag ska vara glad över det jag har och att ingen häst i sso kan vara finare än starthästen som vi alla hade innan häst funktionen kom. (Om man inte började spela när den redan fanns)

Tack så jätte mycket Esme för att du fick mig att tänka efter och vara nöjd med det jag har! <3

Isabella Kingwatcher

Håller helt klart med! Sso är inte till för att man ska vara med i den största klubben, ha flest följare på instagram, ha så många hästar som möjligt, mm. Jag tycker folk kan vara nöjda med det dom har och sluta be efter mer!

Amanda Silverlord

Saknar verkligen 2011. Visst visst, jag var bara 8 då o hade knappt 10% vett i min hjärna då men SSO var så himla mysigt o typ hemtrevligt då. Klubbar fanns inte man fick rida runt på sin startis (TACKAR VETJA att man inte kan sälja starten) man kunde inte ens byta frisyr. Gamla goa tider det xD

Diana Weststorm

Så sant!

Capucine Papapoulos

Vackra och sanna ord. Preach it!

Lexi Östkulle

SSO har på senare tid blivit ett spel om elitism, som TERA, AA och många många andra mmo's. Alla vill vara störst bäst och vackrast och förundras inte längre över att spelet existerar, även om det är det största mysteriet i fråga.

Sandra Westnest

Håller helt med, saknar den gamla tiden på sso då det aldrig var bråk i chatten, det var inget lagg och sånt. Nu har allt förändrats... Har börjat tröttna på sso pga detta och det känns ju inte så kul direkt.. :/ Nej men, saknar verkligen starten! :)

Emmy Mightystorm

Jag började inte när man bara kunde ha en häst, Men jag håller verkligen med! Varför har alla spelare börjat bry sig så mycket om att vara störst, rikast och populärast? När jag började spela tänkte jag: Åh vad detta ska bli kul! Jag kunde inte chatta då, men det är inte så trevlig ton i chatten nu mera.. Visst jag har många hästar, men av alla dem så tycker jag mest om min starthäst, StarMystery!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.