Chrome Pointer

Lite besviken

   Jag trodde visserligen att det skulle hända något med championaten, men inte nu. Det alla är ute efter bör ju vara hästarna. Och eftersom jag inte heller kan vara med i championaten, då min dator inte pallar det, har jag ingen nytta av den här uppdateringen. Trist, tycker jag. Men det verkar vara en spännande bana, dock går den inte som jag hade gissat. Min gissning var tydligen helt ute och cyklade, haha.
   Det här med att Moorlandchampionatet är stängt just nu... Med tanke på problemen som har funnits förstår jag att det bara finns ett championat åt gången, men jag hade ändå hoppats lite på att championaten skulle vara öppna samtidigt, men gå av stapeln på olika tider. Men det kanske är något för framtiden?
   Aja, inte mycket att göra. Men jag hoppas på att hästarna kommer snart.
Bloggsamling

   Jag har under några dagar funderat på om man skulle göra en sida på Wikin där man samlar alla SSO-bloggar som vill vara med. Ett enkelt sätt att upptäcka nya bloggar och också ett sätt för dessa bloggar att göra reklam för sig.
 
   Vore det en bra idé?
Vet ni varför jag startade bloggen?

   Den största anledningen var faktiskt för att göra reklam för Wikin. Jag vill att den ska växa och det är ju himla onödigt om jag sitter där helt själv som den enda människan på jorden som känner till den.
 
   Anledning nummer två är att jag gillar att skriva om spelet (vilket ni kanske märkt, haha) och jag ville inte spamma min personliga blogg. Där skriver jag om mina ridpass och spammar Disneybilder. Typ. Så jag hamnade här istället.
 
   Nu är jag ganska glad för att jag började med det här. Det är jättekul att skriva här och det är nästan ännu roligare att få respons från er. Jag blir jätteglad över uppskattningen, jag är en sån människa med otroligt kasst självförtroende och att ni återvänder varje dag för att läsa mer är faktiskt ganska rörande. Stort tack till er! ♥
Morgondagen

   Ursäkta för att inget hänt här idag, men det är sportlov i mitt område och jag har spenderat dagen med en kamrat.
 
   I morgon, då hoppas jag att det händer saker. Vi måste ju installera en ny Plug-In för att kunna spela spelet. Jag tror inte endast att det är för att det ska bli kortare laddningstider, jag tror att det är för att kunna hålla uppe hela spelet bättre.
   Då kan man ju anta att det rör Moorlandchampionatet, som uppenbarligen har spunkat lite på sistone, men jag hoppas på att det också ligger grund för en större uppdatering.
 
   Nu hoppas jag på att det händer något roligt i morgon. Jag kommer inte kunna se uppdateringen precis då den kommer, för jag kommer vara ute och fara hela dagen, men det kan hända att jag langar in något om det i morgon kväll.
 
   Nä, det ska bli spännande, det här.
Känner mig lite duktig

   Efter att ha haft alla fyra Starshine-spelen i min ägo sedan dagen de kom ut lyckades jag först igår klara den sista nivån i SSL4. Det innebär att jag först nu också fick tillgång till den hemliga nivån. Inte så mycket att se, men man måste väl ha spelat ut serien för att få kalla sig nörd egentligen, haha.
SSO-bloggar

   Jag läser ganska många SSO-bloggar. Jag föredrar att ha dem på Bloglovin' så att jag kan läsa de inlägg som är intressanta och slippa de andra. Jag tycker det är otroligt tråkigt med inlägg om Moorlandchampionatet. Jag förstår inte vitsen, för de som skriver om det verkar ju ändå alltid vinna eller få medalj vartenda gång och jag bryr mig inte ett dugg.
   Sen inlägg då folk är ute med klubbar och vänner och skriver och flummar... nä, det är för mig också helt ointressant. Jag känner dem inte, förstår inte vad de snackar om, bryr mig inte. Det är inte läsvärt för mig.
 
   Däremot tycker jag mycket om funderande inlägg, upptäckande inlägg. Spoilers vill jag inte se, då jag ofta missar uppdragen som kommer på onsdagar - jag brukar vara i staller IRL hela kvällen och hinner inte spela då jag kommer hem. Då sabbas det lätt för mig om jag råkar kika in på en SSO-blogg nästa dag som spoilar uppdragen jag inte hunnit med än. Inlägg med outfits tycker jag också mycket om, det är roligt att se hur folk matchar med sina hästar.
 
   Vad vill ni helst läsa i en SSO-blogg?
Wikipikitiki

   Har nu suttit en stund och skapat massa sidor som senare ska kompletteras. Hittade mina gamla listor med vad NPC's i Jorvik heter, så jag slapp öppna spelen.
   Men det blir lite konstigt med den här herren Ronnie Bob. Jag gillade Ronnie Bob. Så dog han. Poff. Typiskt.
Nu har jag lite koll igen

   Har spelat lite på SSL3 idag, det behövdes. Mindes typ ingenting som hände så det var välbehövligt för att ha koll på Wikin. O, min Wiki. Min bebis. Stolt mamma.
 
   Det blev lite användning av Fraps nu också, vet inte hur jag någonsin klarade mig utan Fraps. Har nämligen velat ha tag i en viss bild.
   Är den inte underbar? ♥
Cutscenes

   Det finns olika uppdrag och händelser i SSO som leder till en bild medan spelet laddar. Jag kallar dem, lite felaktigt, för cutscenes, i brist på bättre ord. Jag tycker de är jättehäftiga och de är liksom ett fint komplement.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Jag älskar de här bilderna. Det blir liksom ett annat djup än det hade blivit om det bara stått en text med "Laddar". Det är helt enkelt en väldigt trevlig detalj.
Idag såg vi ut såhär

 
   Loggade in för att göra dagens uppdrag i Vingården (water, water everywhere!) och langade ihop det här för resan. Fin Ash.
Är nästan vaken

   ...och därmed blir det någon slags aktivitet.
 
   Idag bygger mitt flummande på paddocken bakom vingården. Den tycker jag nämligen är lite intressant. Den bara dyker upp ut ur det blå, utan någon förklaring, och nu har den stått där i... vad nu, två-tre månader?
   Vad kommer då hända där, måtro... Jag hoppas på en hoppbana eller ett dressyrprogram. Ridbanan kan ju inte bara stå där i skymundan utan att användas alls. Eller kommer den omtalade hästmarknaden slå upp sina dörrar där?
 
   Hela Stockholmsområdet har ju sportlov nu, och jag gissar att SSO-teamet därmed kommer ta tillfället i akt och släppa en lite mer rejäl uppdatering på onsdag. Vore inte det himla kul?
Goddag o ni läsare

   Först nu har jag lyckats sätta mig framför datorn. Det är som sagt lördag, och på lördagar jobbar jag på min ridskola mellan 7-13, (jag har alltså varit uppe sedan strax innan kl 6) och sen har jag handlat och nu ätit. Lördagar är tuffa dagar, men det är värt det. Det är så otroligt roligt att jobba med människor och hästar på det sättet jag gör.
 
   Jag ligger en dag efter med uppdragen på Vingården då jag inte hann spela i onsdags, men i morgon är jag färdig med dem och då blir det väl en utvärdering, skulle jag tro. I morgon ska jag också sätta igång mammas dator, så då får jag möjlighet att fixa lite nya bilder, och att spela mer seriöst. Dessutom är jag jättetrött nu så jag orkar inte med så mycket mer idag, haha.
 
 
   Idag händer alltså inte så mycket mer här. Dock vill jag tacka er som läser varje dag, jag tycker det är jätteroligt att mina åsikter uppskattas. Men, jag har precis som förut frågan - vad bör jag skriva om? Kom med idéer, jag behöver något att flumma om helt enkelt.
Vingårdens Vinkällare

   På ett sätt tycker jag det känns lite konstigt att man har en vingård, en massa vinodlingar och en vinkällare i ett barnspel. På ett sätt tycker jag att vinkällaren är en genialisk idé. Ja, som ett komplement till vingården i sig, alltså. Man är ju tvungen att förvara vinet någonstans då man har framställt det.
   Det är iaf himla snyggt gjort. Det är en BRA källare. Den fyller sin funktion. Och jag älskar detaljerna med spindelväv i hörnen. Det är ju ganska uppenbart att källaren inte får besök så ofta, haha.
 
   Jag tycker det är jättekul med de här små detaljerna. Det gör spelet så mycket mer levande.
Screens

   Visste ni att det finns jättefina bilder på SSO's facebooksida från spelets yngsta dagar? Jag älskar de officiella flygbilderna, dels är de alldeles perfekta till Wikin och dels är de ju jättefina :)
 
 
 
 
 
 
   Just ballongerna kom ju lite senare, de fanns inte den dagen spelet öppnade. Jag hoppas att det kommer fler sådana här bilder, det är så fint ♥
Byggställningar

   I Moorland har det väldigt länge suttit några byggställningar uppe. De har nog varit där sedan innan byggställningarna vid Steves Gård och Fort Pinta kom upp.
   Jag skulle ha kunnat trott att det är för de här "hästmarknadernas" skull. Men, just där, där startar ju spelet. Det är där spelaren får sitt allra första intryck av Jorviks sydligare delar. Skulle det verkligen fungera att ha en hästmarknad just där?
   Jag tror det skulle bli ganska rörigt. Så jag tror, och hoppas, inte att det är så. Men då kommer den stora frågan - vad skulle byggställningarna då finnas för?
 
   Vad tror ni?
Den där Baronessan alltså

   Hon verkar vara en rätt värdelös arbetsgivare. Eller arbetarna är nog glada, för de får lön, men inget händer ju!
 
   Nu verkar det ju som att vinkällaren ska byggas ut. Men den där galoppbanan då, vad hände med den? Haha, undrar om vi någonsin får se den färdigställd...
Ojoj

   Jag har varit borta hela dagen och då jag kommer hem och öppnar bloggen har jag besöksrekord, hoppsan hejsan. 22 läsare är mer än jag har om dagen på bloggen jag skrivit på i fyra år, så det var lite ovant. Hoppas att några av er fortsätter att titta in och vill bolla idéer med mig.
 
   Jag ska faktiskt sova så jag hinner inte kika på de nya uppdragen förrän i morgon. Jag har ridit ett stenhårt dressyrpass på en D-ponny som behövdes ridas till lite och det känns i kroppen nu, haha!
Vi igår

   Idag ligger uppdateringen lite lågt. Dels åker jag nu på läkarbesök (se till att inte bli deprimerade, ungdomar, det är då inte kul) och efter det åker jag direkt till stallet, där jag stannar åtminstone ett par timmar. Men jag langar in en bild på hur Ash och jag såg ut igår.
 
   Sadelväskan är jätteful och schabraket funkar väl inte riktigt heller, men aja...
Dag 20 – Jag och SSO

   Det som nu antagligen kommit fram under de här tjugo dagarna är att jag spenderar mycket tid framför datorskärmen, och framför spelet. Jag har hissat, jag har dissat, jag har önskat.
 
   Jag älskar SSO. Det är ett sätt att fly verkligheten, att underhålla sig med något man tycker om. Hästar och spel.
   Och det är tydligen inte bara jag som tänker så. För hur många spelar inte numera? Finns inte spelet på fem olika språk, varav tre är några av de mest talade språken världen över?
 
   Jag har varit med ända sedan start. Jag har sett världen utvecklas, sett allt från vägskyltar och buskar till nya hus dyka upp i den fantastiska spelmiljön. Och jag verkligen hoppas att folk fortsätter stödja spelet med sina pengar, för det är dyrt för spelskaparna att hålla spelet uppe. World of Warcraft är också dyrt, eller hur? Om vi ska ha kvar vårt spel måste vi fortsätta ge det ekonomiskt stöd för att spelskaparna ska få någon slags lön istället för att säga "det är för dyrt". Jag vill se spelet fortsätta utvecklas. Jag vill utvecklas med spelet. Arton år gammal kanske man har passerat bäst före-datumet då det kommer till barns dataspel, men jag är ju tvungen att ta igen det som inte fanns då jag var liten. (Också anledningen till att jag spelar Pokémon - jag önskade mig Pokémonspelen år efter år, och då jag väl fick fatt i ett GameBoy Advance, vilket spel fick jag? Jo, Super Mario. Jag kan inte ens spela Super Mario. Jag kommer inte överens med den mexikanska, engelskspråkiga italienaren skapad av japaner.)
 
 
 
   Ja, arton år gammal sitter jag här och skriver dagligen blogginlägg om ett dataspel. Jag tror det talar lite för hur mycket jag tycker om det.
Nu ni

   Nu är Alla hjärtans dag avklarad. Skönt. Men alltså nu är alltså alla event fram till påsk avklarade i spelet. För ärligt talat tvivlar jag på att morgondagens uppdatering kör på "nejmen det kinesiska nyåret infaller ju typ nu, då nu flaxar det runt drakar här och ni kan smälla fyverkerier!". Näe.
 
   Det innebär att nu finns det möjligheter. Nya kläder lär vi ju få rätt ofta. Men i övrigt - Jorvik, hästar, Fornkungens bergsväg, Baronessans galoppbana (jösses vilka värdelösa byggarbetare som sysslar med den, hoppas verkligen inte att Baronessan betalar ut lön till dem fortfarande), dinodalen, de nya championaten, fortsättning på huvudstoryn, vad som helst kan hända. (Det här påminner mig om att jag måste fylla på Wikin med massa grejer också, vad jobbigt det blev) Jag skulle faktiskt inte banga på nya kläder, jag gillar sånt. Men jag vill så gärna ha de nya tränsen i snyggare färger. Snälla SSO, Ash vill ha träns i brunt och svart.
 
 
   Tips - lyssna inte på en monolog av Magnus Betnér samtidigt som ni försöker blogga med ett barnvänligt språk. Det kan sluta med att ni börjar citera saker som kanske inte riktigt passar i sammanhanget. Hehe.
Star Academy

   Maria Moondaughter har börjat gräva i spelhistorian, antagligen för att kunna utveckla Wikin (tack o du underbara människa), och har då dundrat in på Star Academy. Jag vet inte särskilt mycket om det spelet själv, men jag tänkte berätta det jag vet och hoppas att någon som kanske vet mer vill fylla i lite info.
 
   Star Academy utvecklades ungefär samtidigt som Starshine Legacy för att släppas i Pollukklubbens systerklubb TL-klubben, som är inriktad bara till unga tjejer. Pixel Tales är företaget som producerat spelet. Känns det bekant? Pixel Tales har nämligen också tagit fram Starshine Legacy, de fyra Star Stable-spelen samt SSO.
   Målet med Star Academy var att bli popstjärna. Om jag har fattat saken rätt med hjälp av diverse Youtube-kommentarer fanns det fyra spel. Jag har spelat ungefär en halvtimme in i första spelet en gång för cirkus fem-sex år sedan eller något sånt. (Holy Cow, nu känner jag mig gammal) Okej, första spelet, det finns tre karaktärsval. Naomi, Brittany och Lisa. Ja, ni läste rätt, Lisa. Jag tror att det är samma karaktär som i Starshine Legacy. Eftersom Lisa i SSO försvann under en turné med sitt band så stärks detta ytterligare. Känns som att Lisa har många ollar i luften va?
   Jag har märkt att många som bara spelat Starshine Legacy och ser screenshots av Star Academy tror "men vad gör Lisa och Anne där?" FEL! Anne är inte med. Jag är ganska säker på att den blonda tjejen heter Brittany. Det är hursomhelst inte samma karaktär.
   Tjej nummer tre heter Naomi. Det är faktiskt den första svarta karaktären inom Pixel Tales olika spel inom denna serie. I ärlighetens namn tror jag faktiskt att hon fortfarande också är den enda. Hon var med i Star Stable: Sommarryttaren också, minns ni det? Hon var stallföreståndare i Cod Point, tydligen bara för sommaren, och erkände då att hon inte visste mycket om hästar. Om jag inte minns helt fel är Naomi nämligen en dansare i första hand.
   Tjejerna har en kompis som heter Kevin. Kevin finns också i Star Stable. Jag tror att han är med i alla fyra spelen. Liksom Disco. Hunden. Tillbaka till Kevin. Han är... ljudtekniker?
   Herman är med på ett hörn. Vad han gör där har jag inte den blekaste om, faktiskt.
 
   Samma skola, återvändande karaktärer. Om jag nu skulle kunna lägga vantarna på spelet skulle jag absolut göra det. Bara det att det verkar vara lite svårt numera.
Dag 19 – Ett uppdrag jag hoppas på

   Det jag tänker nämna först är - fler dagliga uppdrag. Det finns ju så mycket att göra på Silverglades Hästsportcenter, borde det inte behöva lassas hö vid de andra stallen också? (Dock kan det bli lite svårt vid Fort Pinta då dess höbalar ligger intill ett stup...)
 
   Annars vill jag ha uppdrag som avslöjar mer om Garnoks legoknektar. Jag vill veta hur länge de har varit med Garnok, vad de gör på jorden, vad gör just Mörkerryttarna, vem blir den fjärde Mörkerryttaren, kommer Justin komma tillbaka, allt det där. Jag vill möta Anne och Lisa. Jag vill se till att Meteor får återförenas med Linda.
 
   Det ska bli så spännande, det här.
Jag har varit lite slarvig

   Eftersom jag inte spelat ordentligt sedan i torsdags är Ash nu inte särskilt glad. Eller inte särskilt glad, han är surare än surast. Och eftersom jag inte vill lägga 100 SC på ett veterinärbesök så blir det till att arbeta sig upp igen. Jag är dock väldigt försiktig då jag spelar, eftersom min dator håller på att smälta ihop och jag har inte pengarna för att reparera den, än mindre för att köpa en ny. I höst kanske jag kan rädda datorn, men alla mina pengar just nu går till mitt ridläger i sommar.
 
   Så jag lämnade Ash vid Steves Gård och sprang till Vingården, det kändes som om det gick fortare. Där köpte jag äntligen de där ursnygga brunrutiga ridbyxorna. De ser precis ut som ett par jag äger IRL, ett par Pikeur som en snäll stallkamrat skänkte mig eftersom hon aldrig använde dem (tack Emmy!), och jag var nästan tvungen att köpa dem i spelet också för de är underbara ♥ I morgon ska jag dra ihop en outfit med dem, men jag har spelat färdigt för idag, vågar inte utsätta datorn för mer.
Dag 18 – En funktion jag hoppas på

   Funktionen som tillåter oss köpa fler hästar.
 
   Ja, i fråga om funktion är det faktiskt det enda jag kommer på. Förstår ni då hur mycket jag tycker om det här spelet?
   Den bruna hästen jag pratat om innan är ju min drömhäst, men om vi kommer få möjlighet till fler hästar än så hoppas jag på att det finns fler ovanliga färger som denna tigererade häst. Och då menar jag FLER, för det är ju inte så originellt om vartenda existerande Star Rider kutar runt på varsin Appaloosa...
Det verkar hända saker

   Jag har som sagt inte spelat seriöst på några dagar då jag är rädd om min dator som är påväg att klappa ihop, men jag har lagt märke till att nya grejer händer borta på den södra ön, där Jorvikstallet ligger. Det är ju spännande att det dyker upp murar, klippor och växter och det tyder ju på att vi kan få tillgång till området snart.
 
   Jag hoppas att det finns ett antal nya NPC's där på andra sidan Southsilvervattnet, som ger ut nya uppdrag. Om inte annat kan de väl hålla i några blåa? Och det måste ju bli nya tävlingar där borta, vad kommer det bli? Hoppbanor? Terrängbanor? Kanske tillochmed dressyr? I ett ridhus? Åh, jag hoppas verkligen att det finns minst en ridbana och minst ett ridhus där. Ridbana tror jag dock kommer finnas i Jorvikstallet. Om stallet får en mer radikal förändring... det går inte. Det måste ligga nära de båda tidigare versionerna, annars lär det bli folkstorm. Det här bör ju vara en hyllning till Jorvikstallet, stället där allt började.
 
   Jag börjar bli rätt säker på att hästfunktionen kommer innan Jorvikstallet. Jag vet inte riktigt varför, någon slags känsla bara. Och hästfunktionen bör komma inom två månader, om SSO-teamet nu hinner dra ihop det i tid.
   Åhåhå, det ska bli så spännande det här. Jag längtar tillbaka till Jorvik.
   Det får inte ha förändrats för mycket. Det måste vara igenkännligt.
Dag 17 – En funktion jag tycker är onödig

   Fisket. Helt ärligt, precis som jag sagt innan, det är ett hästspel.
 
   Annars tycker jag faktiskt inte om vandrarhemmen. Jag gillar inte syftet. Eller jag förstår inte syftet, borde jag nog säga. Är det inte bättre att dra ut på det roliga, säger jag?
Var snälla mot varandra i chatten!

   Väldigt ofta ser man att det startas bråk i chatten. Jag har aldrig en aning om vad de handlar om, men de spårar lätt ut i internetmobbning.
 
   Tänk på att vara snälla mot varandra. Det är aldrig roligt att vara med i ett bråk, även om det är över internet och man skriver med någon man inte känner. Ibland kan det nästan vara värre än att bråka med någon IRL.
 
   Häromdagen råkade jag se slutspurten i ett bråk. En tjej skrev "lita inte på ___ ___, hon är jättetaskig" (fast med sämre grammatik, suck, dagens barn), och den tjejen som blev uthängd försökte ta kontakt med denna rabiata lilla dam och bad till sist flera gånger om ursäkt i den globala chatten. Tjejen som hade hängt ut henne å andra sidan vägrade be om ursäkt från sitt håll, trots att hon anklagat denne ___ ___ att vara elak.
 
   Det är lättare att vara snäll bakom en datorskärm, men det är också lättare att vara elak. Men det blir bara tråkigt om man startar bråk om ingenting. Så försök att hålla en trevlig ton i chatten så blir spelet roligare för alla.
Förhoppningar

   Snart lär de nya championaten öppna. Gyllenåsarnas och Firgroves, alltså. Jag tror också att vi kommer få ett fjärde championat då den södra ön öppnas upp för oss.
 
   Där finns det lite att fundera över. Hur kommer vägarna gå? Hur många hinder kommer det bli? Hur långa kommer banorna vara? Vilka tider kommer tävlingarna bli av? Vad blir det för priser?
 
   De två sista frågorna tycker jag själv är mest intressanta. Om alla championat går av stapeln samma tid... skulle det gå? Skulle spelservern orka med så mycket ansträngning, utan att spelet laggar sönder för alla tävlande? Eller kommer de ligga på fasta tider under kvällen, med någon timmes mellanrum?
 
   Det här med priserna tror jag blir intressant. Jag tror nämligen att rosetterna kommer vara lite annorlunda utformade mellan de olika tävlingarna så att man kan se vilken som kommer varifrån. Vore inte det himla häftigt också?
 
   Själv tävlar jag just nu inte i championatet. Jag har ingen dator att spela seriöst på. Men då jag får ihop lite pengar ska jag försöka reparera datorn och då kanske jag kan börja vara med. Någon rosett vore ju kul att få in.
Blått och svart

   Denna gång blev det blått och svart. Stilrent och snyggt, trodde faktiskt aldrig att jag skulle kunna hitta på något med den sadeln men där trodde jag allt fel!
   Om vi någon gång får in träns som var lite mer gråa än svarta, men fortfarande rätt mörka... jag skulle vilja att tränset låg lite närmre dressyrsadlarnas färg.
Dag 16 – En funktion jag tycker om

    Jag gillar att det är möjligt att rida barbacka. Det är väldigt trevligt estetiskt sett och ger lite av en mysfaktor.
 
 
 
   Måste ju också nämna druidträningen, som jag nästan ser som en funktion i sig. Ett helt fantastiskt lyft till spelet.
Nya bilder på Wikin

   Med hjälp av internet och Maria Moondaughter växer Wikin lite, lite varje dag. Idag blev det bilder på Moorland, Doyles kyrka och Valedalesjön som fick komma in. Det börjar bli riktigt bra och jag är galet stolt över min skapelse.
 
   Nu undrar jag - vad tycker ni om Wikin? Vill ni bidra? Använder ni den någonsin? Och jag vet att ni är tiotalet människor som läser bloggen varje dag så nu vill jag väldigt gärna att ni berättar er åsikt :P
Dag 15 – Något jag vill köpa

   I Star Stable, de originala spelen that is, fanns det en jacka och ett par byxor som såg ut som en gul träningsoverall. Jag tyckte den var skitful. Ärligt talat, jag tyckte den var hemsk.
   Skillnaden mellan spelaravataren mellan SS och SSO är dock ganska stor. Visserligen ser man fortfarande relativt anorektisk ut, men nu kan avataren säkerligen stå ute i regnet och faktiskt bli blöt, dessutom är det möjligt att ha randiga kläder med mer än en enda rand på. (Jag tror att jag fick fram poängen där.)
 
   Den gula outfiten finns nu i Fiskebyn. Och den ser väldigt mycket bättre ut än vad den gjorde från början. Så den vill jag väldigt gärna införskaffa.
   Liksom så man har det här. (Bild lånad av Lily Rainstorm, Starstableworld.se)
 
 
   I övrigt satsar jag just nu på att köpa in alla blommor som finns, dekorationsmässigt sett då alltså. Har ganska nyligen insett hur snygg Ash är i blommor... ♥
Just nu är det lite torka här

   Jag älskar att skriva långa, fundersamma inlägg. Kan ni inte komma med förslag om vad jag ska skriva om och analysera? Jag har nämligen lite bloggtorka, har lite svårt att spela för tillfället också då min dator inte riktigt fungerar som jag vill.
Jag och Ash idag

   Rosa, rosa och ännu mera rosa, det är ju Alla Hjärtans Dag... vet inte riktigt vad den är bra för men Ash passar rätt bra i rosa och jag gillar faktiskt den nya blusen vi fick igår :)
Dag 14 – Favoritsysselsättning

   Dagliga uppdrag. Alltså de blå.
 
   Nu vet jag att många tycker: "Kors i taket, männ'skan är galen!" Men, jag har som sagt inget liv och har gott om tid för att göra de olika uppdragen. Dessutom får man JS för det :D
 
 
   Självklart slår de gula huvuduppdragen de blå vilken dag som helst, men de ser man inte lika ofta, oturligt nog...
Det här med Copyright

Lite inspirerat från ett inlägg som Maggie Westbridge skrev för några dagar sedan.
 
   Upphovsrättslagen är något som dagens ungdomar inte bryr sig om att lära sig alls, psh. De langar istället upp ett litet "©" och tycker "sådär, nu är det mitt!".
 
   Då är det i synnerhet bilder saken gäller. Det har under många år märkts på Stallet.se, som jag nu har gett upp helt. Den gamla charmen på den sidan finns inte kvar längre.
   Det har börjats med lite såna fjantfasoner på SSO nu också, tyvärr. Folk säger sig ha rätten att vara ensam om en outfit, och om någon annan har likadan utrustning anklagas denne för att kopiera någon annan.
 
   Det är jättefjantigt. Vad äger vi i spelet? Inget. Jag vågar inte ens säga att vi äger rätten till de screenshots vi tar. Det kan jag inte styrka, men personligen skulle jag inte sätta ett copyrighttecken på en screenshot jag tagit från ett spel. För vem äger rättigheterna till SSO? Jo, World of Horsecraft, som producerar spelet. Alla rättigheter ligger på dem, och, och de nu har några, deras samarbetspartners.
 
   Så personligen gillar jag inte då man sätter copyrighttecken med sitt eget namn på screenshots. Särskilt inte då man bara använder sitt anonyma användarnamn från spelet. Det tycker jag inte känns okej.
 
   Det här med att anklaga andra för att kopiera outfits - stackars små barn, faktiskt. Om någon nu har rätt till att bråka om spelets utrustning är det spelskaparna. Hur många är det inte som spelar just nu egentligen? Jo, väldigt många, flera tusen spelare finns nu från olika delar av världen som roas av spelet. Det är oundvikligt att se ut som någon annan i spelet, särskilt eftersom det fortfarande bara finns begränsade val för sin avatar.
 
   Upphovsrättslagen är viktig att kunna. Läs på om den, för jag kan lova att alla brutit mot den någon gång utan att veta om det. Och straffet för brott mot den lagen är böter eller i värsta fall fängelse. Så säg inte att ni äger rätt till något inuti ett spel som ni själva inte har byggt upp. Det är inte korrekt enligt svensk lag.
Dagens uppdatering (Spoilers!)

   Ojojoj. Dagens monologer innehöll mycket information, men det skapade också lite trassel i spelstoryn.
 
   Vi vet att SSO utspelar sig minst två år efter Starshine Legacy: Episod 4. Varför? Jo, Anne har varit försvunnen i två år. Minst två år alltså.
   Sen fick vi nu veta att Barney, Marley och Carney är bröder alla tre. Inte nog med det, om man spelat Star Stable har man även mött deras far, Ronnie Bob Summers. Ronnie Bob var stallföreståndare för Bayridgestallet i Vårryttaren, om ni nu minns det. Och där skapas problemet, för Ronnie Bob är numera död. Det är första gången i spelets historia då en karaktär man mött har dött. (Kul rim jao)
   Inte nog med att Ronnie Bob är död, han dog för tio år sedan.
 
   Nu antar vi att Star Stable utspelar sig efter Starshine Legacy. Det tycker jag låter rimligt, eftersom Lisa är med i alla fyra spelen och dessutom där är väldigt hästvan. Hon bör alltså ha haft tid på sig att finna sig tillrätta och hinna återuppta hästintresset på heltid. Eftersom hon tillsammans med de andra Ödesryttarna i Vårryttaren också är anställda av Jordan Jet kan vi ju anta att de också har gått ur skolan, då ett sommarjobb som ridlärare inte verkar särskilt seriöst.
   Men om nu SSO utspelar sig efter Ronnie Bobs död innebär det att det har gått minst tio år sedan händelserna i Starshine Legacy. Där var Ödesryttarna sexton år gamla. Hoppsan hejsan, nu är de tjugosex. James då, han var tio år gammal i Starshine Legacy. Det gör honom till tjugo. Dvärggener?
   Typ ja.
 
 
   Självklart vore det inte så konstigt om James nu är såpass gammal. Då är han ju gammal nog för att för att driva ett turistresemål och surfa på J-Bay och Jorvikipedia och allt vad han nu gör. Det är dock hans utseende om lurar oss att tro att han fortfarande är ett barn.
 
    Eller är det så att James faktiskt fortfarande är ett barn? Är storyn nollställd och Star Stable ignorerat? Det vet vi inte än. Och det ska bli spännande att se.  
Dag 13 – Den deluxe-utrustning jag tycker bäst om

   Överlag gillar jag hästutrustningen mer än jag gillar ryttarens kläder. Särskilt då det kommer till deluxe-utrustningen.
   Jag älskar visserligen schabraket från Gyllenåsarnas Dal, men i helhet är det nog Vingårdens utrustning jag gillar bäst.
   Varför? För det funkar faktiskt. Schabraket och lindorna är jättesnygga tillsammans, och tränset tycker jag är helt underbart, särskilt på Ash passar det jättebra. Dock är jag lite snål med mina SC just nu, så jag har faktiskt inte köpt en enda del av setet. Skandal!
Make it Pink

   Jag funderade lite på hur Ash skulle funka med rosa. Jag har inte använt rosa på verkligen evigheter. Jag gillar resultatet :)
   Nån gång i framtiden ska jag köpa det där fantastiska rosa tränset utan nosgrimma från Fiskebyn, jag tror faktiskt att det skulle bli riktigt snyggt på Ash :)
Väldigt mycket tjat

   Jag tycker det känns som att det tjatas rätt mycket på spelskaparna. "För liten uppdatering", "Varför kom inte hästfunktionen", "Äääääh, varför kom det inga nya uppdrag den här veckan", etc.
 
   Många glömmer bort, eller har inte en aning, om hur mycket jobb det ligger bakom ett sånt här spel. Jag kodar hemsidor, bara det tar tid, tänk hur lång tid det tar med ett helt spel.
 
   Spelet har funnits i knappt ett år. Jag är bergsäker på att spelskaparna rent ut sagt slitit arslet av sig för att få igång det här, för innan de kunde öppna spelet för allmänheten kunde de inte tjäna pengar på det. Att det blir uppdateringar varje vecka tycker jag är jättestort. För samtidigt som de här mindre uppdateringarna kommer jobbar spelskaparna vidare med att koda upp nya områden, och nya uppdrag. Då spelare utnyttjar buggar blir det ofta svårare för dem att fortsätta med spelet. Vi måste rapportera buggar, inte dra fördel av dem.
 
   Jag vet inte riktigt vart jag vill komma med det här. Jag vill skriva om det helt enkelt. Så. Klart.
 
   Tänk på det nu, medspelare. Var lite snälla.
Uppdateringar framöver

   Denna gång funderar jag över uppdateringen som kommer i morgon. De senaste veckorna har vi fått rätt stora uppdateringar. Uppdrag i onsdags, innan det stjärnor och nya träns, veckan innan det kom Väderkvarnsloppet, innan det var det uppdragen upp i bergen vid Valedale. Om man tittar igenom nyheterna har det hänt väldigt mycket de senaste månaderna, egentligen.
 
   Det är ju jätteroligt. Men jag är lite rädd över att de här stora uppdateringarna ska leda till att det blir många uppdateringar med mindre nyheter i, t ex att vi nu kommer ha några veckor bara med nya kläder och husdjur eller något sånt.
   Det är ju mycket som vi vet ska komma och som vi väntar på med spänning, men jag undrar hur många bollar SSO-teamet kan hålla i luften samtidigt? Jorvikstallet, hästarna, två nya championat. Jag kan tänka mig att det ligger något enormt mycket kodning bakom det.
   Samtidigt finns det en stor del av SSO's spelare som klagar. "För små uppdateringar". Så trist, tycker jag. Då kan de ju lika gärna koda ihop ett spel själva, om de nu ska klaga så mycket. Ett inlägg tillägnat just det kommer i eftermiddag.
 
   Frågan kvarstår vad som nu kommer i morgon. Jag skulle gissa att det antingen är ny utrustning eller någon lite större uppdatering igen. Om det nu är ny utrustning hoppas jag på mina efterlängtade träns utan nosgrimma. Ash vill ha ett svart :3
Dag 12 – Det deluxe-set jag tycker bäst om

   Fort Pintas Jockeyset. Det är mestdels för västen och hjälmens skull, jag tycker de är jättesnygga!
   Min favorit längst till vänster. Dock är det så att det bara är Firgroves set (höger) som jag äger. Jag tror att det släpptes först av alla set och att det var därför jag köpte det...? Det var ett tag sedan.
Vi idag

   Återigen hann det bli lite mörkare. Men aja, stallet går också bra att fota i.
   Jag har än inte köpt en vit sadelväska, så idag fick inga djur hänga med mig ut på äventyr. Jag har varit lite tveksam på hur Ash skulle passa i vitt, eftersom han är rätt ljus, men det här blev ju riktigt bra :)
SSO Ride Through

   Fast någonstans i början av spelet? Använd er då av den här sidan. En jättebra blogg där massvis med information är samlad och mer kommer nästan varje vecka. Perfekt om man vill gå tillbaka för att minnas vad som hänt också :)
Dag 11 – Min favoritoutfit

   Jag tycker det är jättekul att kombinera olika delar för att skapa en hel bild. Pussel. En outfit är som ett pussel. Så egentligen kan man få nya favoriter hela tiden, då man hittar nya pusselbitar.
   Så jag har några favoriter som där helheten kommer tillbaka, men jag byter ut mindre delar av dem.

 
 
   Det som är allra viktigast för mig är ändå - matchande sadel/träns + matchande schabrak/benlindor. Jag gillar inte att blanda färgerna på de komponenterna.
 
 
Jag och Ash idag

   Det hann bli rätt mörkt då jag hann ta bilder så jag ställde mig inne i stallet för att få lite ljus.
   Jag älskar de här västarna, och jag är rätt förtjust i de neonfärgade hjälmarna också. Så det bidde sisåhär idag :) Synd bara att vi inte har ett brunt träns utan nosgrimma än, det skulle ha varit så otroligt snyggt...
Funderingar kring Jorvik

   Som ni kanske har märkt så gillar jag att filosofera lite över spelets funktioner. Tycker ni att det är kul med långa inlägg eller hoppar ni bara över dem? Vore kul om ni ville svara på den frågan, jag vet att det ändå är tiotalet människor som läser det här.
 
   Vi har i princip blivit lovade att området kring Jorvikstallet ska öppnas upp nu under våren. Och det är nog ingen som inte är nyfiken. Särskilt de som spelat Starshine Legacy och Star Stable är eld och lågor, för Jorviks ridskola har redan haft en makeover och kommer med 99% säkerhet få ytterligare en. Det är unikt i spelserien.
   Frågan är hur Jorvikstallets omgivning kommer se ut. Kommer vi få se Djävulsklyftan igen? Kommer området se ut som det i Höstryttaren?
   Detta kräver en obligatorisk jämförelse mellan spelkartorna.
   Här ser vi den delen av området som syns på spelkartan. Den ön som ligger i kartans södra kant, den tror jag inte vi kommer få använda oss av. Än, i alla fall. Som ni ser så finns det där inga stigar alls.
 
   Här ser vi spelkartan som den såg ut i Höstryttaren. (Bild lånad från Pennyklubbens forum.) Det finns vissa likheter. Silversongfloden känner ni försås igen, den ringlar sig genom landskapet innan den försvinner borton Valedale. Den blå pricken högst upp intill floden utmärker Valedalebyn. Den gula pricken på andra sidan floden utmärker var Mr Andersson, som där hette Antlerson, står. Valedalesjön existerade inte vid den tiden, men det fanns där fortfarande en liten tjock karl som höll ordning på en terrängbana.
 
   Det finns två stora skillnader mellan de båda kartorna. I originalet satt allihopa samman. Detta för att Moorland tillsammans med hela Silverglade inte existerade. Inte heller Gyllenåsarnas Dal fanns. Men, i nordväst finns en mystisk plats där man kan plocka ett guldäpple... Ja, Fågelskrämsåsen, eller Scarecrow Hill, som jag är uppvuxen med och absolut föredrar, fanns ungefär där ridhuset skulle ha funnits på den gamla kartan.
 
   Om man återgår till den karta som nu är aktuell för oss, den nya kartan, det vi en ringlande stig i bergen norr om Jorvikstallet. Jag antar att det är Djävulsklyftan. Det finns också en liten ö söder om stallet - i Höstryttaren hade Linda en hoppbana där. Jag har inget emot en till hoppbana, så det vore riktigt roligt.
 
   Men nu är det också så att det nya området är jättestort. Hur mycket kommer att öppnas? Hela ön, eller kanske bara halva? För om det nu skulle vara så att vi får hela ön, så blir det lite... öde, om det bara är ett enda stall på hela stället.
   Jag hoppas på Hillcrests återkomst. Jag älskade Hillcrestbyn. En trevlig liten by högst upp på ett berg. Det var riktigt fint, faktiskt. Om det finns ett stall där också, det skulle jag inte klaga på. Nya butiker? Bring it on, det skulle vara fantastiskt.
 
   En sak jag är ganska bergsäker på är att det kommer bli ett championat på denna nya ö. Jag har nämligen inbillat mig att jag sett skymten av en tävlingsplats på andra sidan stranden, och det vore jätteroligt om det nu var så. Nu ska man inte hoppas på för mycket, vi lär ju antagligen få championaten i Gyllenåsarna och i Firgrove först, men ändå.
 
   Inser ni hur mycket SSO-teamet har hunnit med sedan spelservern öppnade hösten 2011? Med tanke på hur mycket de redan har gjort kan jag knappt vänta på hur de ska lösa utmaningen med att återskapa Jorvikstallet, som antagligen är den mest ikoniska plats som finns i de originala spelen.
Dag 10 – Bästa shoppingstället

   Det är ju lätt Västkobbens Fiskeby. Vad finns inte på det där stället liksom? Massa fina dekorationer (och belindor), snygga och bra kläder, JÄTTESNYGGA schabrak. Älskar att leta bya grejer i Fiskebyn.
Bloggen får vila under kvällen

   Jag har haft en väldigt lång stalldag med tävling (Stockholmscupen, som mitt stall vann :) ) och stalljobb, så bloggen får vila tills i morgon. Nu händer det alltså inget roligare idag, men i morgon kan jag utlova några nya inlägg, wiho.
 
   Jag är nästan lite förvånad över att det är några stycken som dagligen läser här nu, men jag är också väldigt glad över det. Det är jättekul med intresset. Vill åter hänvisa till min Wiki, då jag tror att ett sådant uppslagsverk skulle vara både roligt och lärorikt för en stor del av SSO's spelare.
 
   Sköt om er till i morgon.
Ett stort tack

   Måste bara tacka Maria Moondaughter för hjälpen med Wikin, hoppas att fler vill engagera sig i den så som hon nu gör!
 
 
   Var inte blyga, gå in HÄR och kika runt på Wikin, och lägg JÄTTEGÄRNA till nytt material!
Dag 9 – Mitt favoritställe

   Jag älskar att hänga i Moorland. Det är lite mys att titta på folk.
 
   Jamen tänk er att ni sitter på busshållplatsen eller tunnelbanan. Och bara tittar på folk, alla med egna liv och uppgifter. Kanske bara är jag som Aspergerbarn som tittar på folk för att själv lära mig hur man ska bete sig bland människor, men det är rätt roligt ibland.
   Utsikt över Moorlandstallet nu i vintras. Underbara värld ♥
Jag spelade lite snabbt i morse

   Blev då också lite trött på den Globala chatten. Jag tror nästan att chatten måste vara livemoderad, för folk kan tydligen inte sköta sig och det är tråkigt. En tjej började skriva ut grejer som att hon var mobbad och ville ta självmord. Sånt ska man inte skriva i en chatt på internet. Sånt ska man prata om med skolans kurator eller en psykolog.
   Jag är inte uppvuxen med obegränsat internet utan det är något relativt nytt för mig. Men jag vet inte om de som är lite yngre och alltid har haft den lyxen inte tänker på att mycket man säger på internet... borde man inte säga.
 
 
   Om du mår dåligt, prata med en psykolog. Starta inte bråk för att få uppmärksamhet på en internetchatt för det gör inte saken bättre. Och försök för i jösse namn att vara snälla mot varandra. Man blir inte den bättre människan som man skriver "___ ___ fattar ju inte, haha, vad hon är efter, hon är otrevlig och taskig" etc etc. Stämningen blir bara himla dålig och alla parter ser otroligt barnsliga ut.
 
 
   Ett lite mer utvecklat inlägg om att vara trevliga mot varandra på nätet kommer om ett par dagar.
Ändrad header

   Igår uppdaterade jag headern, så nu visar den också att jag är på lvl 14 och Ash är på lvl 15, den förra sa att vi låg en nivå under båda två. Men nu är det kirrat ^^ Jag gillar faktiskt min header, visserligen hade jag lätt kunnat dra ihop något mer avancerat, men sometimes less is more :P Iaf, jag gillar den, och det är väl huvudsaken. Personligen blir jag lätt bortskrämd av bloggar om headern är skrikig eller "dåligt" gjord.
Gör reklam för SSO!

   Det vi alla vill är att spelet ska gå vidare och få nya uppdateringar, eller hur? Det enda sättet för oss att stödja spelet är att vi betalar för det, och gör reklam för det så att så många som möjligt är med och bidrar. Ju fler som bidrar, ju mer pengar spelskaparna får in, desto större resurser har de att utveckla spelet för oss. Det är en lång och svår process att utveckla ett sånt här spel och med mer pengar i omsättning har de möjlighet att anställa fler som kan jobba med spelet, de kan vidareutbilda sina anställda om de behöver och har möjlighet till bättre utrustning.
 
   Så berätta för alla ni känner och försök värva era vänner! Jag har sprungit runt som en tok i stallet och försökt värva folk, och då spelet väl fungerar för Mac vet jag att många av dem kommer börja spela.
 
   Berätta för alla vilket underbart spel SSO är! 
Dag 8 – Tävlingen jag tycker minst om

   Det är nog Landons kanintävling. Visst, kaninerna är söta, men jag blir skogstokig då jag ska ränna runt för att försöka få fatt i dem. Sen precis då jag tänker "Ja, nu har jag dig du din lilla..." så byter den riktning och jag fortsätter mitt ut i ingenstans och krockar i en mur. Eller något sånt. Jätteirriterande.
Jorviksfull- nej, Jorvikiskt... va?

   Vi vet att hästen som vi lånar av Moorlandstallet (juste, om man hänger med i storyn vet man att man äger inte ens sin häst) är en fullblodshäst. Jorviksfullblod. Eller är det Jorvikfullblod? Eller Jorvikiskt fullblod?
 
   Oavsett hur jag vänder och vrider på det känns det så fel att läsa, och att uttala.
 
   Vad tycker du?
Klassisk dressyroutfit

 
   Ibland funkar det bäst med något riktigt enkelt. Nu den senaste veckan har jag egentligen bara velat använda de nya tränsen, men jag gillar dem inte riktigt eftersom de inte har "rätt" färger. Idag är det iaf det här som gäller! Jag är ju lite kär i den där ridrocken, haha.
Ny outfit

   Jag körde lite repris på min älskade kamouflageoutfit häromdagen. Det fungerade bättre än jag trodde med tränset, men inte så bra som jag velat, förstås. Men aja. Så illa är det inte.
Har uppdaterat min önskelista lite

   Hela tiden kommer det ju nya grejer, och nya idéer, så jag uppdaterade min önskelista lite snabbt nu. Det går att hitta under kategorin "Önskelista och förslag."
 
 
   Jag vet att SSO-teamet kikar runt på olika SSO-bloggar, och jag hoppas verkligen att de sparar de önskelistor de hittar. Om de håller oss nöjda blir det ju mer pengar för dem, right?
Dag 7 – Min favorittävling

   Jag är nog lite tråkig, men jag gillar faktiskt Moorlands ridspår, det som Tan har koll på. Haha, jag vet, men det var ju ett av de få racen som fanns i början. Och jag hade faktiskt rekord för bäst någonsin under ett par dagar i spelets gryning ^^ Inte för att det är något jag strävar efter nu, haha, jag lyckas verkligen inte hur jag än gör. Jag är numera lycklig bara jag får mina 20 JS då jag ridit ett lopp. Och erfarenhet till Ash också, förstås, vid de tillfällen han kan gå upp i nivå.
Utvärdering av dagens uppdrag

   Jag måste först och främst säga - TACK World of Horsecraft! Ni har gett oss ett fantastiskt spel med underbar story och jag är så glad över spelet.
 
   ÄNTLIGEN är jag i lvl 14! Först blev jag lite skraj, för man fick ju bara 5 xp per uppdrag de första varven, så jag trodde nästan att jag inte skulle komma vidare förrän i morgon, but I did it! Happiness!
  Jag blev skadad av Skuggvarelserna och det hade inte gått tillbaka innan jag loggade ut O.o
 
   Sen uppdragen i sig... min dator har fått för sig att den inte tänker visa viss grafik, så alla stenar förutom den från Pandoria var helt vita och texturlösa :/ Jag måste se till att fixa min dator så att jag slipper det. Men hela det här med att springa och gömma sig från de där skuggvarelserna, det var ju helt brilliant! Synd bara att det var så himla mycket folk runtom... Tänk om man hade en funktion där man tillfälligt kunde dölja alla andra spelare...? (det vore det underbaraste som finns om man kunde gå in på inställningar och välja "dölj andra spelare"...)
   Nä, det var så himla kul, väntar med spänning på morgondagens uppdrag :)
 
   Jag dog lite av skratt vid den här, genier där bakom dataskärmen ♥
 
   Jag älskar det här spelet ♥
 
   Men, dagens besvikelse var det här. Fantastiskt att för första gången ha kontakt med sin häst, men... det där är ju inte Ash. Förstår att det måste vara jättekrångligt att fixa till ca 50 olika avatarer eftersom allas hästar ser olika ut, men det hade väl varit trevligt om den haft någon färg som liknat grått...
SSO-teamet har hört mina böner

   Just nu väntar jag på att spelservern ska öppna så att jag kan börja spela, och idag är dagen då jag äntligen kommer nå lvl 14 :D Eftersom de ny uppdragen är i GÅD undrar jag om det innebär att Fornkungens bergsväg öppnar snart, vilket vore helt otroligt åzum! Jag har nämligen en liten aning om att Gyllenåsarnas Championat kommer gå längsmed den vägen, eftersom...
   Ja, jag menar den lilla... vad ska man säga? Vändplanen, haha? Nejmen jag har fått intrycket att att det nya championatet kommer vara rätt långt, och om det då går från starten, upp längsmed Fornkungens bergsväg, vänder där uppe på "vändplanen", kubbar tillbaka till mål. Det är iaf så jag hoppas att det kommer vara.
 
   Nu ska jag flytta mig till datorn som spelet fungerar på och invänta spelservern.
Funderingar runt hästfunktionen

   Nu blir det ett långt inlägg, men det är ju också därför jag gör det här. Jag älskar att skriva och jag vill uttrycka mina funderingar.
 
   Någon gång det här året kommer ju hästfunktionen. Och ingen vet hur den kommer se ut.
 
   Vi vet att SSO-teamet hade planerat att lägga upp funktionen så att man besöker en hästmarknad. Den tanken skrämmer mig lite. För en hästmarknad i mina öron låter som ett ställe där man köper en redan existerande häst.
   Innebär det att hästarna har bestämda färger? Att det finns ett litet begränsat antal hästar att välja mellan? Att hästarna redan har ett namn?
   Det hoppas jag verkligen inte. Visserligen skulle det ge en mer realistisk känsla till spelet, men jag tror att jag inte är ensam då jag säger att jag vill kunna skräddarsy min drömhäst. Ja, jag vill ha min Wildheart. Sen vill jag ha ett sto också, men jag är osäker på färg och namn där. Jag tror nämligen att man kommer kunna ha minst tre hästar, eftersom det är intrycket jag fått under den tiden jag spelat. Kanske fler än så, jag vet inte. Kanske de hittar på så att vanliga Star Riders kan ha en extra häst och Star Riders på livstid kan ha ytterligare en till?
 
   Angående hästfärger är jag jättenyfiken. Den tigererade hästen tror jag kommer bli tillgänglig, men det kan ju också hända att de använder den hästen i sina reklamer bara för att sticka ut lite. Att den hästen liksom är en symbol för SSO. Men, jag vill gärna att den ska bli tillgänglig. Även fast jag själv kanske inte skulle använda den tror jag att många vill det och det vore så charmigt att se den i spelet.
   Jag skulle vilja se ett par nya skäckfärger också, typ svartskäck och rödskäck. I ärlighetens namn är jag inte så förtjust i den som finns. Ibland kan jag känna lite "wow, jag skulle vilja ha en sån", men det är mest då jag ser den i outfits som jag tycker den passar i. Såsom Miranda Moonbell som gärna klär sin häst Wintermagic i rosa, jag tycker det är fantastiskt snyggt.
   Miranda Moonbell och hennes häst Wintermagic, som passar jättebra i rosa. [Bild från Mirandas blogg]
 
   Den frågan som väldigt många är lite oroliga för inför denna efterlängtade funktion är ju pengafrågan. Hur mycket kommer hästarna kosta?
   Risken är ju att de kommer vara väldigt dyra. Med tanke på att en av kaninerna i Pet Shop Girls kostar 200 SC, och de egentligen bara är prydnad, så lär hästarna vara väldigt mycket dyrare. (Det finns en anledning till att jag aldrig vågar shoppa så att jag har mindre än 3000 SC, jag är rätt snål av mig.)
   Så vad ska man gissa på? Någonstans mellan 500-1000 SC?
 
   Sen finns det frågor som väldigt sällan syns, men som antagligen ändå finns. Kommer hästarna ha annorlunda "modeller", alltså att de kanske påminner mer om hästarna i Star Stable, eller kanske Tin-Can? Kommer hästarna ha andra manfrisyrer som startutbud? Kommer det tillkomma fler hästfärger efterhand och är det då möjligt att byta till sig den? Kan man köpa en häst för att sedan sälja den igen? Kan man byta ifrån sig hästen man fått i början av spelet? Kan man byta hästar med varandra? Oändliga frågor, vissa som vi kanske inte kan få svar på förrän om flera år. Det beror ju också på hur fort spelet växer och utvecklas.
 
   Det finns mycket funderingar runt det här, och det finns nog ingen som inte längtar. Men en stor fråga kvarstår - vad kommer vi se först? Jorvik eller hästarna?
Om det bara bidde ett till uppdrag...

   Just nu är jag ganska desperat efter gula uppdrag. Jag är typ 50 xp från lvl 14, eftersom jag är en av dem som lider av att vi började spela direkt då serven öppnade. Därmed har vi mindre xp än de som började spela senare.
 
   Om det bara blev ett eller två gula uppdrag, det kan vara vad sjutton som helst, typ "prata med Alex och rid sedan för att berätta vad hon sagt för Linda" så är jag lycklig, bara jag får mina xp så att jag kan gå upp en nivå.
Dag 6 – Min drömhäst

   Det var som sagt en annan typ av häst jag funderade på innan jag upptäckte min egen Ash. Jag var nämligen väldigt förtjust i en viss häst från Beauvista.
   Titta på den bara! Den färgen ♥ Den bruna färgen med bläs och strumpor skulle jag lätt kunna kombinera med precis vilken manfärg som helst, för jag tycker den är så vacker.
 
   Om jag fick välja vilken annan häst än Ash, skulle det då vara den här hästen. Jag älskar Ash och skulle aldrig byta ut honom, men om jag fick valet att ha en till är det denne jag vill ha. Wildheart. (Ja, jag älskar Melody Club också)
Hundben och spindelnät

   Jag försökte hitta på någon outfit som gick ihop med det där gråa tränset. Det gick väl sådär. Det här var det bästa jag kunde åstadkomma.
 
   Det är inte det värsta man har sett, men det är inte det snyggaste heller. Benlindorna och schabraket funkade ändå nästan tillsammans.
 
   Och jag känner återigen att det vore så sjukt snyggt med en förbygel.
Mina länkar

   På länkarna langar jag helt enkelt in alla de SSO-bloggar som jag läser. Sen om någon annan nu vill ha med sin blogg där, självklart, fråga bara så kastar jag in dig också. Jag är inte pjåkig, det är bara kul att hitta fler bloggar :)
Wiho, jag kan typ rita ibland

   Jag hade lite tråkigt igår så jag ritade en bild på Ash. Jag gillar att rita men saknar ofta inspiration så det var lite kul att rita av något. Det är bilden i headern som jag använde som referens, mätte av proportionerna på huvudet lite snabbt för att göra det hela lättare.
 
   Jag blev himla nöjd faktiskt. Jag är ingen hejare på skuggning men jag tycker att den blev bra nu. Sen ändrade jag ju på några få detaljer, men det var roligt.
   Tog ca fem minuter att dra ihop den här.
Dag 5 – Mitt stall

   Jag har ända sedan starten spenderat mest tid i Moorland. Det känns hemma. Under korta perioder har jag bott i Valedale (medan jag kämpade för att bli beundrad där i december 2011) och vid Steves gård (juluppdragen 2012, då jag skulle hjälpa till med Barneys skörd), men Moorland har alltid varit... ja, hemma. Det är alltid massa folk där, och det är så roligt att fakiskt se andra. Jag är rätt antisocial IRL, och är väl det i spelet också antar jag, men jag tycker om att se spelet, som jag trivs så bra med, blomstra. Jag har liksom varit med ända sedan starten, följt allt slaviskt sedan Starshine Legacys tid. Det är så roligt att se att det inte bara är jag som älskar det här underbara spelet.
   Jag vet att alla känner igen den här bilden, men då jag ser den tänker jag alltid på Moorland. Jag vet inte om jag kommer byta stall någon gång, för då Jorvikstallet öppnar upp blir Moorland verkligen mittpunkten. Men aja. Jag trivs här.
Irritationsmoment

   En sak som jag regerade på nu i onsdags, då de nya tränsen kom, var - varför så fula färger?
 
   Eller fula kanske inte är rätt ord. Däremot är det färger som är svåra att matcha om man föredrar mer subtila outfits, så som jag gör.
   Jag köpte ju det gråa tillsist. Jag tycker att Ash passar fantastiskt bra i det, trots att han egentligen har "fel färg", men jag förstår inte varför vi inte fick de normala färgerna brunt och svart i denna första uppdatering? Det ljusa rosa från fiskebyn var också ganska fantastiskt, men för att det ska se vettigt ut behöver jag då rida barbacka. Och då går allt så lååååångsamt :P
 
   Jag älskar verkligen westerntränsen, men jag hoppas verkligen att vi får minst två nya sådana på onsdag - brunt och svart. Snälla, annars får jag klä ut min lille hingst i rosa och han säger att han gillar svart! (tror jag)
Det blev så ändå

   Jag hade inte tänkt skaffa extra grejer för att matcha till det där mycket omtalade tränset, men det bidde ändå så. Om inte annat kan jag ju använda det då jag väl införskaffar min andra häst?
   Men jag tycker faktiskt att han blev rätt snygg, min Ash.
   Det var massa folk vid stallet så jag fick flytta på mig för att kunna ta en bild, haha.
 
   Nämen det här blev väl bra? Outfiten som typ alla har just nu, men aja. Det går inte att vara helt originell på ett spel med flera hundra spelare, för flera kottar kan ju få samma idé. Schabraket har legat och skräpat i sadelkammaren i bokstavligt talat ett år, så det var väl bra att jag fick användning för det.
   Både Ash och Baloo ser ju glada ut också. Det är ju trevligt.
Dag 4 – Det här tycker jag om huvudstoryn

   Hela grundstoryn i Starshine Legacy tyckte jag var fantastisk. Hästar, mystik, gåtor och farliga varelser som söker världsherravälde, kom igen, det är ju faktiskt häftigt!
 
   Att den spinns vidare på nu i SSO tycker jag är genialiskt. Minst två år har gått sedan Ödesryttarna stoppade Garnok, det vet vi eftersom att Anne har varit försvunnen i två år. Att återskapa bekantskapen med karaktärerna man tyckte så mycket om, att få utforska nya områden som alla döljer något och har ett vidare syfte, att få träffa nya karaktärer som vill ha hjälp med allt möjligt... Att åter få möta Mr Sands och hans människorobotar. Människorobotar. Äh, de verkar vara ganska levande i SSO men ni fattar vad jag menar.
 
   Jag vet inte vem som skrivit ihop storyn, men det är ÅZUM. Helt fantastisk. Liksom... druidträning? Genialt!
Jag sa ju att jag inte gillade det orange tränset...

   ...men det är nästan så att jag får gå tillbaka på mitt ord. Det funkar på vissa hästar. Som denna stiliga springare jag hittade i Valedale i morse.
   Det här är Nadia Weststorms häst Opalriver. Jag tyckte att tränset var så himla snyggt på denna fina lilla pålle, nu är jag ännu mer taggad på fina färger som kan framhäva Ashs finare sidor.
Har ni tänkt på...?

   ...att James avatar är spegelvänd? Det ska ju stå "Soda" på hans keps, men det blev lite fel... tänkte på det då jag gjorde hans avatar till Wikin!
   Då tog det ändå ett och ett halvt år innan jag upptäckte det här, haha!
Gårdagens outift

 
   Jag köpte det där orange tränset ändå, till sist. Jag är inte helt nöjd med det, men helheten ser riktigt bra ut. Ash funkar inte riktigt med orangefärgat läder, om man säger så.
   I sadelväskan sitter min bruna labradorvalp. Jag vet inte riktigt vad han ska heta, den lille pöjken. Jag har inte heller döpt min nya katt eller min nya kanin. Menmen, det ska fixas inom en framtid. Typ.
För några år sedan fanns det en hemsida

 
   Tänk vad länge sedan det här var. All screenshots man såg från spelet, som då var långt ifrån skedet det är i idag, påminde om en nedskuren version av Sommarryttaren.
 
   Sen en dag såg det plötsligt ut såhär.
   Så mycket har hänt sedan det första spelet i Starshine Legacy. Sju år har gått, men grundstoryn är fortfarande så intressant att den lockar spelare.
Dag 3 – Min historia med Star Stable

   Jag var som barn (nu vågar jag säga så eftersom jag är arton - DOBBY HAS NO MASTER!) med i Polluxklubben, nuvarande Pennyklubben. Det första jag minns av Starshine Legacy var "neeeej, vilken ful grafik, det ser ju tecknat ut!". Då hade jag innan spelat de båda "Full Fart i Stallet"-spelen och tyckte att de var helt fantastiska. Men, eftersom det ändå var ett dataspel så fick jag hem Starshine Legacy: Episod 1 och spelade det tillsammans med en kompis - och var livrädd. Jag skojar inte, då vi blev fångade i skogen skrek vi båda två så mamma kom inspringande och trodde att vi höll på att dö. Spel nummer två däremot, det trivdes jag bra med, det passade mig bättre svårighetsmässigt och dessutom älskade jag storyn.
   Spel tre... Pandoria skrämmer mig fortfarande. Ja, jag är lättskrämd. Sen har jag svårt för spel där man stressas. Men jag klarade det.
   Sen, ärligt talat, så har jag aldrig spelat ut Dark Cores Mörka Gåta. Jag får fortfarande hjärtslag av att spela det, men det där att rida runt i Pandoria och leta efter symboler, jag klarade aldrig det. Jag blev stressad, förlorade gång på gång och dessutom tycker jag det är jättetråkigt. Så jag kom aldrig till bonusnivån... :( Men det är mitt eget fel.
 
 
   Jag minns att jag var lite skeptisk då vi fick se screenshots från en tidig version av Höstryttaren. "Men va, en Starshine-rip off? Det där kommer väl aldrig att funka?" Men ändå satt man som på nålar dagarna innan spelet skulle dimpa ner i brevlådan, för ju mer man såg av det, desto mer ville man ha det. Dessutom visste jag då också att Jorvikstallet skulle återkomma, och det var nästan bra nog för min del.
   Jag kunde inte sluta spela. Jag tyckte att det var den mest fantastiska grafik jag sett (nu känner jag mig nästan gammal här, haha), jag tyckte att spelet hade en fantastisk story, gav spelaren en otrolig resa. Dock hade jag lite svårt att förstå mig på det här med att hästarna var så olika att rida. Jag ville ju ha det Danska Varmblodet, varför skulle hästen bryta av hela tiden? Jag blev tokig.
 
   Vinterryttaren annonserades. Ridhus. Snö överallt. Katjas återkomst. För att inte tala om Sabine, och Mr Sands och hans hejdukar, som plötsligt visade sig vara... människorobotar? Eh... Jahapp...
   Men spelet var ett sådant nedfall från Höstryttaren. Höstryttaren var fantastisk - ett gigantiskt område, möjlighet att plocka mat åt hästen, många olika sorters tävlingar. Vinterryttaren... Nje. Det gick inte att plocka mat åt hästen, visserligen var det snyggare stall, men istället för fyra var det plöstligt tre stall. Allt var vitt. Det blev för långa transportsträckor på det lilla, lilla området. Det var liksom inte intressant för mig.
 
   Vårryttaren skulle komma. Alla undrade hur i hela friden spelskaparna skulle kunna lösa problemet med dressyr som en ridsportgren i spelet, om området skulle bli större, om man skulle komma tillbaka till Höstryttarens storhet.
   Nej. Förstås inte. Dressyren var väl utvecklad, kanske så väl att det än idag inte har kommit många spel som har ett bättre system, men det var en otrolig brist på uppdrag. Anne gjorde äntligen sin debut i speleserien, något jag länge väntat på. Miljön var förstås fantastisk. Den var så fantastisk att den faktiskt slår mycket i SSO, så bra var den. Men det hände inget. Många, däribland jag, hoppades att värmen skulle föra med sig nya plantor att mata hästen med, men nej. Vi fick istället ett antal fantastiskt vackra hästar, några av de mest välgjorda i spelserien fram till SSO, ett otroligt litet, men välplanerat område, vackra miljöer och... menlösa uppdrag. Spelet var inte minnesvärt i mina ögon. Jag blickade framåt.
 
   Sommarryttaren. Ända sedan Höstryttarens debut hade det på Polluxklubbens egna forum spekulerats att i sista spelet, då skulle vi få tillgång till många, många vackra hästar, spännande uppgifter, tillgång till hela spelkartan som vi frestats av under all denna tid. Men nej. Återigen - besvikelse. Området var litet, och det hade inte heller intressefaktorn från Höstryttaren eller skönheten från Vårryttaren. Hästarna, alla inspirerade av inhemska Amerikanska raser, var inte det lyftet jag önskat. En Appaloosa, som hade för låga bonusar för att jag skulle vilja använda den, de båda Painthästarna var för mig en besvikelse, tävlingarna var inte heller intressanta. Star Stable hade förlorat sin glans och fallit allt längre ner sedan det första spelet, som var en så lovande start i serien.
 
   Men rykten gick. En förenklad onlineversion av Star Stable. Där man kunde träffa andra spelare, ett MMORPG för hästtjejer, på deb tiden något som för oss var otänkbart. Ofta, ofta tittade jag på den hänvisade hemsidan. Ingen hände. Sidan stängdes ner.
   Sidan kom upp igen. Nya snapshots. Bilder på något helt nytt. Star Stable, i onlineversion, med tjugotalet olika ryttare i samma bild.
   Så jag hoppades. Och väntade. Och en dag, hösten 2011, fanns det en ny knapp på hemsidan.
 
   "Spela nu"
Jag har en fundering

   Vad i hela friden är fisket bra för? Asså okej, mer för oss att göra och ibland tycker jag t.o.m. att det är kul att fiska, men det är ju ett hästspel? Varför i hela jösse namn (ja, jag försöker hålla god ton med snällt språk på den här bloggen och då blir det sådär) ska man då stå och fiska?
   Det måste väl finnas något som helst vettigt syfte med det... eller? (Ehm... fiskejackan är snygg?)
Nu kommer det hända lite framöver

   Eftersom jag inte har ett liv (bokstavligt talat) har jag skrivit ihop ett antal inlägg som kommer upp inom de närmsta dagarna där. Bloggutmaningen jag utmanat mig själv på är färdigskriven fram till dag 6 - just nu är jag ju hemma och sjuk men i vanliga fall är jag ute och kubbar i stallet ungefär sex timmar per dag. Åtta och en halv timme om jag jobbar onsdageftermiddag. Men det är ganska mys att vara i stallet till halv elva på kvällen ändå.
 
   Back on topic, i snitt jag jag försöka langa in typ fyra inlägg om dagen. Varför? Ja, det är ju inte för att jag har många läsare, för det har jag faktiskt inte, haha. Nej, jag tycker ju det här är roligt, that's why. Jag har ju också bloggat på en personlig blogg i fyra år utan läsare (har ca 20 om dagen efter dessa år - vilka dessa 20 är , det har jag inte den blekaste om och jag fattar inte varför de är intresserade, ärligt talat...) och läsarantalet gör inte mig mycket, bara jag får skriva.
 
 
   Varför gör jag då reklam för bloggen? För Wikins skull. Mitt mål med min Wiki är att det är en sida som många använder, där de kan läsa på och lära sig mer om SSO. Därför vill jag locka dit mer folk, som läser, redigerar, lägger till.
 
   All rosa text som finns här på bloggen länkar till Wikin. Jag blir bara glad om folk använder sig av den. Jag blir ännu gladare om folk bidrar till den.
 
 
   Har inte så mycket mer att säga nu. Until tomorrow - 
   (Jag kunde inte låta bli)
Tävling på Starstableonline.se

 [Klicka på bilden för att komma till April Starwoods tävling]
 
   Jag har bloggat i ungefär fyra år och jag har ALDRIG varit med i någon slags bloggtävling. Menmen, jag vill ju lyfta fram min Wiki, vilket är största anledningen till att jag började blogga här, så...
Lite Wiki-fix

   Har börjat fixa bilder i samma stil till alla människor i SSO, för att få allt lite snyggare. Det blir rätt bra, det här :)
   Här är exempel på hur det blir. Klicka på bilden för att hamna på sidan :)
Dag 2 - Min häst

   Jag tycker alltid min häst är en viktig del då jag spelar hästspel. Så jag visste att jag skulle behöva hitta en häst som jag skulle trivas med, en häst jag inte skulle kunna tröttna på.
 
   Jag bläddrade igenom alla tillgängliga hästfärger som fanns. Det fanns en färg, som jag ska återkomma till, som jag kände "Ja, den är min". Men så hittade jag den apelkastade hästen. Stannade upp för en sekund. Började bläddra igenom manfärgerna, och jag var fast.
 
   Min häst behövde bara ett namn. Jag tryckte på slumpknappen EN gång.
 
 
   Ashdancer.
 
   Esmeralda Silverforce på den silverskimmrande Ashdancer. Askdansaren. Det var lite för bra för att vara sant.
 
 
   Och så beslöt jag mig för att Ash var min framtida kamrat. Jag har inte ångrat det beslutet en sekund.
Lvl 15!

  Naw, min lille pöjk är stoooor!
 
   Nu får det bara ta och komma några nya uppdrag så att jag kan komma upp i lvl 14 också, har typ 50 xp kvar...
Min önskelista

   Alla har ju olika funktioner som man hoppas på. Här samlar jag allt jag vill se i framtiden! (Om någon tycker att jag "snott" någon idé - jag säger bara vad jag gärna skulle vilja se i spelet, jag säger inte att jag har hittat på en massa saker som jag vill ha i spelet.)
 
Platser
 
   - Dalen bortom Valedale - Dinosauriedalen. Det ska bli väldigt spännande att se vad spelutvecklarna har tänkt sig med den! Då får vi se vad som hände med den där förvirrade kotten Nic Stoneground, han har ju varit vilse i cirka två år nu...
 
   - Jag vill så otroligt gärna veta vad som döljer sig bortom Fornkungens bergsväg! Är så galet nyfiken!
 
   - Jag har en liten känsla av att vi kanske någon gång i framtiden får besöka Pandoria... Det vore jättehäftigt.
 
   - Bergen öster om Firgrove vill jag undersöka. Det verkar vara en plan på att öppna där inom ett århundrade eller två... nejmen jag är nyfiken på hur det ser ut. Särskilt nu då Jorvik City verkar finnas någonstans där borta!
 
   - Gläntan i skogen, tänk att få röra sig utanför de låsta grindarna...
 
   - Pine Hill. Älskade Pine Hill i både Starshine Legacy och Star Stable och ser det gärna komma tillbaka.
 
Utrustning/kläder
 
   - Jag vill faktiskt väldigt gärna ha andra alternativ då det kommer till tränset (tvivlar på att det kommer hända, men man kan ju hoppas), t ex remontgrimma, pullargrimma, jag vet inte, hackamore och stångbett (för westernridningens skull), det vore så snyggt med fler alternativ helt enkelt...
 
   - Det borde absolut vara möjligt att plocka av sig hjälmen helt, förstår mig inte på det där att bara dölja den för sig själv? Vore trevligare t ex i discot om man kunde plocka av sig mössan.
 
   - Jag skulle gärna vilja få in kläder som påminner om de karaktärerna hade i Starshine Legacy. Lisas lila väst och Lindas gröna t-shirt är fantastiska, för att inte tala om Sabines ridkavaj.
 
   - Fler kläder från urvalet som fanns i Star Stable. T ex sombreron som fanns i Sommarryttaren. Urful, visserligen, men som en kul grej.
 
   - Jag skulle gärna ha mer realistiskat mönstrade schabrak, typ med liknande designer som HV Polo.
 
Dekorationer
   - FÖRBYGLAR! Nejmen jag skulle älska att ha en förbygel, eller en brösta för all del, det vore jättesnyggt ♥
 
   - Grå benlindor skulle jag inte banga på, kanske inte passar jättebra på Ash och Poppy men resten av hästarna skulle allt kunna bära upp dem... Till Baronessans grå filt liksom.
 
   - På tal om benlindor (som jag verkligen ÄLSKAR), så vore det kul med benskydd. Nu har vi ju ett par som "typ" är benskydd, men skulle jättegärna se dem i fler färger! (Typ vitt med svarta spännen, galet snyggt!)
 
   - Jag kanske är ensam om det här, men... huvor. Hästhuvor då alltså, som hopphästar ofta har på tävling. Det vore lite häftigt att matcha med. Det kanske kan komma med en bonus i diciplin, eftersom hästen inte är lika uppmärksam på omgivningen då?
 

Hästar
   - Nu har vi ju fått Tinkerhästar, så jag hoppar på att det i framtiden kan dyka upp både Shire och Nordsvensk ^^
 
   - Jag älskar att hästarna har så olika färger, den trenden får gärna fortsätta!
 
   - Fler ponnyraser, som t ex Connemara
 
   - Fjordingar ♥
 
Tävlingar
   - En dressyrtävling! Jag sågade visserligen Vårryttaren i min lilla recension av den, men som jag sa så är också dess system med dressyren ett av de bästa som än så länge finns inom hästspel. Fast, det kan ju vänta till Anne kommer tillbaka (vilket jag hoppas att hon gör!).
 
   - Jag älskade Katjas Six Bar i Vinterryttaren, det var nog min favorittävling i hela spelet. Vore jättekul om en sån tillkom i SSO!
 
   - Ni som har spelat Höstryttaren minns säkert banken som stod på Jessicas terrängbana i Firgrove. Den stod ungefär där sandtaget och Andys får håller hus numera. Jag vill ha en ny terrängbana, men en bank. Hopp upp, ett par galoppsprång, hopp ner. Det är just banken jag är ute efter. Det är ett fantastiskt terränghinder och det har gjorts förut, så det borde inte vara omöjligt.
 
   - Då jag ändå är igång - ett upphopp. Det fanns också ett i Höstryttaren. Och kanske några diken. Naturhinder, helt enkelt.
 
   - En tävling i paddocken bakom Loretta i Moorland.
 
   - Någon slags tävling i paddocken bakom Vingården, den behöver ett syfte.
 
   - Innan Hästfunktionen kom lovades det att vi skulle kunna tävla i alla dagliga tävlingar en gång per häst varje dag. Nope. Hoppas att det fixas.
 
   - Att ha enskilda tävlingsresultat för varje häst man har skulle allt vara något. Då har man lite mer att göra också.

Chatten
   - Att ha en speciell ridhus/ridbanechatt skulle nog kunna vara rätt najs. Kanske skulle ge ridlektioner ett uppsving igen?
 
   - Censuren... Den är MYCKET bättre än den har varit på länge, men den är fortfarande ett problem, tycker jag.
 
   - Rejäla chattregler och aktiva moderatorer som kan stänga av de som inte sköter sig. Om man inte följer användaravtalet har man inte i chatten att göra.
 
   - Hoppas att Globalchatten kommer tillbaka i sin helhet, fast med en av/på-knapp så att man kan välja själv om man vill se den. Detta bör komma i samband med moderatorer.
 
Funktioner
 
   - Xenia Luminescence hade en idé som jag gillade. Aktiviteter vid picknick! Det behöver ju inte vara något jätteavancerat egentligen, typ... tre i rad?
 
   - På tal om picknick så skulle jag gärna se att man kunde sitta vid picknickborden inom den funktionen. Skulle nog se rätt trevligt ut, tror jag.
 
   - Jag skulle vilja ha en knapp som man vid behov kan klicka på för att dölja alla andra spelare. T ex uppdragen efter en onsdagsuppdatering, det är fullsmockat med folk och det sabbar upplevelsen. Det finns ju vissa uppdrag där man inte ser andra, men jag vill kunna välja att ha det så närsomhelst.
 
   - En "brb"-funktion. Att man kan visa på något sätt att man inte är tillgänglig i chatten eller liknande. Om man har den funktionen aktiverad tycker jag också det bör vara så att hästen inte blir hungrig eller törstig.
 
   - Jag vill ha en butik där man kan köpa de saker man fått i uppdrag som man råkat sälja. Det finns flera saker jag har sålt/slängt sedan jag började spela, då jag trodde "det där kommer jag ju aldrig få användning för", men jag har ändrat mig. Jag har t ex inte kvar hästens startutrustning, vilket jag sörjer mycket över.
 
   - En kamera. Man öppnar kameran, siktar på det man vill fota och tar bilden utan att avataren är ivägen.
 
   - Jag skulle vilja kunna lämna hästarna i hemstallet och bege sig ut själv. Medan man är ute och kubbar blir hästarna inte hungriga eller törstiga. Tänk att jag som bor vid Jorvikstallet kunde lämna hästarna hemma, ta färjan till Fort Pinta och glida runt där en fredagkväll?
 
   - Det skulle vara lite trevligt om man kunde se vilket kön andra spelares hästar är, att man får välja då man skaffar sig hästen och att det då finns en liten symbol vid hästens namn.
 
   - Alla föremålssymboler i spelet är ju i färg. Jag skulle vilja att symbolerna för spelets kläder och utrustning också var i färg, åtminstone så att man hade ett hum om vad det är för något.
 

Övrigt

  - Jag vill att SSO-teamet ska ge oss ett forum utanför spelet att diskutera på, att få möjlighet att skriva längre inlägg. Dock vill jag att det ska vara moderat av en aktiv och konsekvent moderator som ger ut varningar/stänger av de som inte sköter sig. Med tanke på hur otroligt dåligt Polluxklubbens forum har skötts vill jag inte vara med om det igen.
 
   - På Star Stables hemsida tycker jag att de ska dra in communityt lite mer, kanske tipsa om SSO-bloggar eller liknande. Jag har alltid varit ett stort fan av Zoo Tycoon, som hade ett stort och välkomnande community där deras officiella hemsida tipsade om olika forum och hemsidor. Om inte annat tycker jag nästan att SSO borde skriva något på hemsidan om hur stort det är med bloggar om spelet.
 
   - Hjälpavsnittet i SSO, alltså inne i spelet, behöver verkligen uppdateras nu. Många funktioner har ändrat sig och stämmer nu inte alls med informationen som finns där.
 
   - Antingen på SSO's hemsida eller inne i spelet borde det finnas championattider uppskrivna, så att folk inte spammar sönder chatten hela tiden.
 
   - Ett tag då jag började spela kunde man läsa veckans nyheter i spelet då man hade loggat in. Jag skulle väldigt gärna vilja ha tillbaka det på något sätt, mest för att slippa se de där tråkiga "VAD HAR HÄNT I UPPDATERINGEN" i chatten.
 
   - Som ni alla vet är alla spelarkaraktärer väldigt duktiga ryttare som dock alltid är påväg att trilla av var gång hästen hoppar. Jag skulle alltså önska att ryttarna ändrades så de kunde följa med hästen lite i sprången istället för att tappa både tyglar och sadel och flyga åt fanders.
 
   Berätta gärna i kommentarerna vad ni tycker, om ni håller med om någon grej, om ni har en egen önskefunktion.
Dag 1 - Jag

   Då kommer frågan hur jag ska sammanfatta det här.
   Bakom skärmen sitter en artonåring utan ett liv, och med alldeles för mycket fritid. Denna artonåring älskar Harry Potter, LotR, allt av Jane Austen, Disney, Glee och The Big Bang Theory. Älskar att läsa, spela spel och skriva och spenderar minst fyra dagar i veckan i stallet.
 
   I skärmen har vi Esmeralda. Essie eller Esme, för mig gör det detsamma. Silverforce. Det blev faktiskt framslumpat och jag kände "Ja. Det är jag."
   Utseendet grundar sig på en Fanfic till det originala Star Stable som jag började skriva för många år sedan. Första delen är klar, andra delen närmar sig slutet. Planer finns för del tre och fyra. Jag hade tänkt återskapa samma karaktär i SSO, men det ville sig inte riktigt eftersom namnet jag var ute efter inte fanns tillgängligt.
   Jag har faktiskt planer på att dela med mig av dessa skriverier. Har redan delat med mig av vissa kapitel. Fått ganska bra respons. Det är trevligt.
Bloggutmaning

   Jag gillar bloggutmaningar. Om inte annat bara för att se till att det blir uppdatering varje dag. Så nu har jag knåpat ihop en egen, som under tjugo dagar (för att jag inte hade fantasi nog till en hel månad) kommer vara en del av bloggen. Ni får självklart låna denna utmaning om ni vill, men det uppskattas om ni nämner att det är jag som har gjort den från början!

 

Dag 1Jag

Dag 2Min häst

Dag 3 – Min historia med Star Stable

Dag 4 – Det här tycker jag om huvudstoryn

Dag 5 – Mitt stall

Dag 6 – Min drömhäst

Dag 7 – Min favorittävling

Dag 8 – Tävlingen jag tycker minst om

Dag 9 – Mitt favoritställe

Dag 10 – Bästa shoppingstället

Dag 11Min favoritoutfit

Dag 12 – Det deluxe-set jag tycker bäst om

Dag 13 – Den deluxe-utrustning jag tycker bäst om

Dag 14 – Favoritsysselsättning

Dag 15 – Något jag vill köpa

Dag 16 – En funktion jag tycker om

Dag 17 – En funktion jag tycker är onödig

Dag 18 – En funktion jag hoppas på

Dag 19 – Ett uppdrag jag hoppas på

Dag 20 – Jag och SSO

Ny tävlingsoutfit

Jag har gått från det här:
 
   Till det här:
 
   Jag har haft samma tävlingsoutfit i över ett halvår, jag behövde bryta litegrann. Jag ska byta ut ridbyxorna mot de svarta från Fiskebyn relativt snart, ska bara tjäna ihop lite mer JS...
Jag insåg en sak nu

   Det är något OTROLIGT mycket lättare att leta stjärnor på natten! De lyser verkligen och jag som ser dåligt i vanliga fall behövde verkligen kontrasten. Så om du någon gång har tid på natten och inte har hittat alla stjärnor, bege sig ut! Jag hittade de två i Gyllenbladsskogen galet fort bara genom att trava runt och titta efter något som blänkte...

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.