Chrome Pointer

Min önskelista

   Alla har ju olika funktioner som man hoppas på. Här samlar jag allt jag vill se i framtiden! (Om någon tycker att jag "snott" någon idé - jag säger bara vad jag gärna skulle vilja se i spelet, jag säger inte att jag har hittat på en massa saker som jag vill ha i spelet.)
 
Platser
 
   - Dalen bortom Valedale - Dinosauriedalen. Det ska bli väldigt spännande att se vad spelutvecklarna har tänkt sig med den! Då får vi se vad som hände med den där förvirrade kotten Nic Stoneground, han har ju varit vilse i cirka två år nu...
 
   - Jag vill så otroligt gärna veta vad som döljer sig bortom Fornkungens bergsväg! Är så galet nyfiken!
 
   - Jag har en liten känsla av att vi kanske någon gång i framtiden får besöka Pandoria... Det vore jättehäftigt.
 
   - Bergen öster om Firgrove vill jag undersöka. Det verkar vara en plan på att öppna där inom ett århundrade eller två... nejmen jag är nyfiken på hur det ser ut. Särskilt nu då Jorvik City verkar finnas någonstans där borta!
 
   - Gläntan i skogen, tänk att få röra sig utanför de låsta grindarna...
 
   - Pine Hill. Älskade Pine Hill i både Starshine Legacy och Star Stable och ser det gärna komma tillbaka.
 
Utrustning/kläder
 
   - Jag vill faktiskt väldigt gärna ha andra alternativ då det kommer till tränset (tvivlar på att det kommer hända, men man kan ju hoppas), t ex remontgrimma, pullargrimma, jag vet inte, hackamore och stångbett (för westernridningens skull), det vore så snyggt med fler alternativ helt enkelt...
 
   - Det borde absolut vara möjligt att plocka av sig hjälmen helt, förstår mig inte på det där att bara dölja den för sig själv? Vore trevligare t ex i discot om man kunde plocka av sig mössan.
 
   - Jag skulle gärna vilja få in kläder som påminner om de karaktärerna hade i Starshine Legacy. Lisas lila väst och Lindas gröna t-shirt är fantastiska, för att inte tala om Sabines ridkavaj.
 
   - Fler kläder från urvalet som fanns i Star Stable. T ex sombreron som fanns i Sommarryttaren. Urful, visserligen, men som en kul grej.
 
   - Jag skulle gärna ha mer realistiskat mönstrade schabrak, typ med liknande designer som HV Polo.
 
Dekorationer
   - FÖRBYGLAR! Nejmen jag skulle älska att ha en förbygel, eller en brösta för all del, det vore jättesnyggt ♥
 
   - Grå benlindor skulle jag inte banga på, kanske inte passar jättebra på Ash och Poppy men resten av hästarna skulle allt kunna bära upp dem... Till Baronessans grå filt liksom.
 
   - På tal om benlindor (som jag verkligen ÄLSKAR), så vore det kul med benskydd. Nu har vi ju ett par som "typ" är benskydd, men skulle jättegärna se dem i fler färger! (Typ vitt med svarta spännen, galet snyggt!)
 
   - Jag kanske är ensam om det här, men... huvor. Hästhuvor då alltså, som hopphästar ofta har på tävling. Det vore lite häftigt att matcha med. Det kanske kan komma med en bonus i diciplin, eftersom hästen inte är lika uppmärksam på omgivningen då?
 

Hästar
   - Nu har vi ju fått Tinkerhästar, så jag hoppar på att det i framtiden kan dyka upp både Shire och Nordsvensk ^^
 
   - Jag älskar att hästarna har så olika färger, den trenden får gärna fortsätta!
 
   - Fler ponnyraser, som t ex Connemara
 
   - Fjordingar ♥
 
Tävlingar
   - En dressyrtävling! Jag sågade visserligen Vårryttaren i min lilla recension av den, men som jag sa så är också dess system med dressyren ett av de bästa som än så länge finns inom hästspel. Fast, det kan ju vänta till Anne kommer tillbaka (vilket jag hoppas att hon gör!).
 
   - Jag älskade Katjas Six Bar i Vinterryttaren, det var nog min favorittävling i hela spelet. Vore jättekul om en sån tillkom i SSO!
 
   - Ni som har spelat Höstryttaren minns säkert banken som stod på Jessicas terrängbana i Firgrove. Den stod ungefär där sandtaget och Andys får håller hus numera. Jag vill ha en ny terrängbana, men en bank. Hopp upp, ett par galoppsprång, hopp ner. Det är just banken jag är ute efter. Det är ett fantastiskt terränghinder och det har gjorts förut, så det borde inte vara omöjligt.
 
   - Då jag ändå är igång - ett upphopp. Det fanns också ett i Höstryttaren. Och kanske några diken. Naturhinder, helt enkelt.
 
   - En tävling i paddocken bakom Loretta i Moorland.
 
   - Någon slags tävling i paddocken bakom Vingården, den behöver ett syfte.
 
   - Innan Hästfunktionen kom lovades det att vi skulle kunna tävla i alla dagliga tävlingar en gång per häst varje dag. Nope. Hoppas att det fixas.
 
   - Att ha enskilda tävlingsresultat för varje häst man har skulle allt vara något. Då har man lite mer att göra också.

Chatten
   - Att ha en speciell ridhus/ridbanechatt skulle nog kunna vara rätt najs. Kanske skulle ge ridlektioner ett uppsving igen?
 
   - Censuren... Den är MYCKET bättre än den har varit på länge, men den är fortfarande ett problem, tycker jag.
 
   - Rejäla chattregler och aktiva moderatorer som kan stänga av de som inte sköter sig. Om man inte följer användaravtalet har man inte i chatten att göra.
 
   - Hoppas att Globalchatten kommer tillbaka i sin helhet, fast med en av/på-knapp så att man kan välja själv om man vill se den. Detta bör komma i samband med moderatorer.
 
Funktioner
 
   - Xenia Luminescence hade en idé som jag gillade. Aktiviteter vid picknick! Det behöver ju inte vara något jätteavancerat egentligen, typ... tre i rad?
 
   - På tal om picknick så skulle jag gärna se att man kunde sitta vid picknickborden inom den funktionen. Skulle nog se rätt trevligt ut, tror jag.
 
   - Jag skulle vilja ha en knapp som man vid behov kan klicka på för att dölja alla andra spelare. T ex uppdragen efter en onsdagsuppdatering, det är fullsmockat med folk och det sabbar upplevelsen. Det finns ju vissa uppdrag där man inte ser andra, men jag vill kunna välja att ha det så närsomhelst.
 
   - En "brb"-funktion. Att man kan visa på något sätt att man inte är tillgänglig i chatten eller liknande. Om man har den funktionen aktiverad tycker jag också det bör vara så att hästen inte blir hungrig eller törstig.
 
   - Jag vill ha en butik där man kan köpa de saker man fått i uppdrag som man råkat sälja. Det finns flera saker jag har sålt/slängt sedan jag började spela, då jag trodde "det där kommer jag ju aldrig få användning för", men jag har ändrat mig. Jag har t ex inte kvar hästens startutrustning, vilket jag sörjer mycket över.
 
   - En kamera. Man öppnar kameran, siktar på det man vill fota och tar bilden utan att avataren är ivägen.
 
   - Jag skulle vilja kunna lämna hästarna i hemstallet och bege sig ut själv. Medan man är ute och kubbar blir hästarna inte hungriga eller törstiga. Tänk att jag som bor vid Jorvikstallet kunde lämna hästarna hemma, ta färjan till Fort Pinta och glida runt där en fredagkväll?
 
   - Det skulle vara lite trevligt om man kunde se vilket kön andra spelares hästar är, att man får välja då man skaffar sig hästen och att det då finns en liten symbol vid hästens namn.
 
   - Alla föremålssymboler i spelet är ju i färg. Jag skulle vilja att symbolerna för spelets kläder och utrustning också var i färg, åtminstone så att man hade ett hum om vad det är för något.
 

Övrigt

  - Jag vill att SSO-teamet ska ge oss ett forum utanför spelet att diskutera på, att få möjlighet att skriva längre inlägg. Dock vill jag att det ska vara moderat av en aktiv och konsekvent moderator som ger ut varningar/stänger av de som inte sköter sig. Med tanke på hur otroligt dåligt Polluxklubbens forum har skötts vill jag inte vara med om det igen.
 
   - På Star Stables hemsida tycker jag att de ska dra in communityt lite mer, kanske tipsa om SSO-bloggar eller liknande. Jag har alltid varit ett stort fan av Zoo Tycoon, som hade ett stort och välkomnande community där deras officiella hemsida tipsade om olika forum och hemsidor. Om inte annat tycker jag nästan att SSO borde skriva något på hemsidan om hur stort det är med bloggar om spelet.
 
   - Hjälpavsnittet i SSO, alltså inne i spelet, behöver verkligen uppdateras nu. Många funktioner har ändrat sig och stämmer nu inte alls med informationen som finns där.
 
   - Antingen på SSO's hemsida eller inne i spelet borde det finnas championattider uppskrivna, så att folk inte spammar sönder chatten hela tiden.
 
   - Ett tag då jag började spela kunde man läsa veckans nyheter i spelet då man hade loggat in. Jag skulle väldigt gärna vilja ha tillbaka det på något sätt, mest för att slippa se de där tråkiga "VAD HAR HÄNT I UPPDATERINGEN" i chatten.
 
   - Som ni alla vet är alla spelarkaraktärer väldigt duktiga ryttare som dock alltid är påväg att trilla av var gång hästen hoppar. Jag skulle alltså önska att ryttarna ändrades så de kunde följa med hästen lite i sprången istället för att tappa både tyglar och sadel och flyga åt fanders.
 
   Berätta gärna i kommentarerna vad ni tycker, om ni håller med om någon grej, om ni har en egen önskefunktion.


Miranda Moonbell

Superbra idéer tycker jag! :3 Har själv tänkt på några av dem, och om tillräckligt många tjatar på supporten kan vi säkert få igenom en del saker :D

Svar: Det hoppas vi, inget av det kan ju vara helt omöjligt heller, eller hur? :D Jag började tjata om träns utan nosgrimma och benlindor typ en vecka efter att servern öppnade, och titta vad som hände ^^ (inte alls självgod, nejnej, haha)
Esmeralda Silverforce

Josefine MoonFall

Jag håller med allt som du håller med om ;D

RedCandy

Frågade en GM (kommer ej ihåg vem av dem) varför sadlarna inte har sadelgjord och fick till svar att dem försvann in i hästen när den rörde på sig. ^^

Visst, jag håller med dig, det ser inte klokt ut utan sadelgjord men jag hoppas att dem kommer på ett nytt sät ang gjordarna.

Svar: Hm, det var ju himla synd :( men hästarna hade ju sadelgjordar i både Starshine Legacy och Star Stable så förhoppningsvis kan de lösa saken på något sätt ^^
Esmeralda Silverforce

Bella Eastlake

Jag vill ha boots, hjälp tyglar och en massa yammi som finns irl i hästvärdel *w*

Nadia Moonnight

Jag skulle väldigt gärna velat att man kunde leda hästen! Och typ tömköra och köra!
Och såklartskulle jag vilja ha ponnysar! Och en häst med gul färg på kroppen, svarta ben ungefär till knäna och svart man och svans! Det är min drömhäst =)

Sabrina Bluefall

Det vore kul om man kunde falla av (vet att det är korkad önskning p.g.a att de flesta hatar att falla av,men jag gillar det!)och att hästen kunde gå brevid mänskan elr så!

Emmy Lightlord

Jag håller med dig till 100 procent! Särskilt med det där med t ex sadelgjord, senskydd, hjälptyglar mm.
En till jag verkligen skulle vilja ha är shettisar alt. b-ponnys och hästar som är större än de vi har nu x) Eller vet inte riktigt vad jag tycker om stora hästar men det vore coolt :D
Kram Emmy <3 ÄLSKAR DIN BLOGG ESME!

Emmmy L. IGEN

Ojdå, glömde visst en liten sak bara! Jag vill att man i t ex cirkusen eller i hemstallet ska kunna tricka med hästen. Som att buga, ´´skaka hov´´ (xD) , rulla runt mm.
Eller att man har en egen hage att släppa hästen i där den galopperar, betar, kliar andra hästar och rullar sig :) Kram från Emmy <3

Nadia Moonnight

det finns faktiskt ett svart träns utan nosgrimma! Tror att det finns i affären vid Jorvikstallets Arena.

Svar: Notera att önskelistan började skrivas långt innan Skördebygden kom och jag har inte uppdaterat den på ett tag :P
Esmeralda Silverforce

Hedda Skywood

Allt stämmer så sjukt bra! Känns som att det är skrivet från min hjärna haha.

Några saker jag starkt håller med om är rejäla chattregler, samt det med att man ska kunna simma lite längre ut. Jag menar, det borde ju gå att fixa?

Vill även att man vid behov ska kunna dölja alla andra spelare, som du skrev. Om dem hade gjort så att man skulle kunna simma lite längre ut än vanligt, hade alla badplatser runtom i hela jorvik bombarderas haha. Då hade vi verkligen behövt en ''gömma alla andra spelare'' knapp.

- Förlag från mig -

Jag har glömt om du skrev det här, men jag vill att man ska kunna ta av huvudbonaden så det är synligt för alla andra spelare också. Det är lite tråkigt att det bara är så för en själv, liksom, man kan väl bara dra bort hjälmen/mössan/kepsen från rutan och så är den borta. Så svårt kan det väl inte vara? ;)

Att man ska kunna sitta på ALLA bänkar i hela Jorvik.

Och något som jag velat väldigt, väldigt och då menar jag VÄLDIGT länge - att man ska kunna leda sin häst. Åååh, skulle vara så sjukt kul bara. GE MIG!

Blev en lite längre kommentar än vanligt, men jaja. Kram från Hedda! :)

Emmy Snowforest

Håller med helt. Moderatorerna är rent ut sagt dumma i huvudet! Om man fortsätter spela en sådär 5 år till så blir det nog ändring på det!

Svar: Ehm... Det finns faktiskt inga moderatorer alls just nu...
Esmeralda Silverforce

Selena Goldbear ♥

Det skulle ju vara kul om man skulle kunna ta bort andra spelares namn när man filmar en video eller bara tar en bild Och att typ bara dumma och fula ord cencurades.

Evelina

hej jag undra vad du använder för blogg sida. SUPER BRA blogg ¤

Svar: Tack! Jag har Blogg.se :)
Esmeralda Silverforce

Matilda SweetPie

Jag vill sjukt gärna att man ska kunna leda hästen i tyglarna och kunna skjutsa andra spelare på sin häst, fast ja att de då kan hoppa av när de vill. Typ att det kommer upp en ruta: Matilda SweetPie vill skjutsa dig och så får man acceptera eller neka. Och att man ska kunna dölja alla spelares namn ifall man typ ska spela in en film. O juste! Att man ska kunna dölja uppdrag ifall man ska ta kort eller spela in. Asså så man kan gå fram till en karaktär utan att den har ett blått utropstecken över huvudet för när det är en sånhär sova över sak så går det ju inte att göra. Och att det då inte häller syns på kartan alla prickar för då kan man ju ta kort och lägga tex ut en fin fiskekarta utan prickar.

Kram!
Ps. Älskar din blogg

Tuva Skyfall

Två saker som jag önskar väldigt högt är bettlösa träns och en anslagstavla för klubbreklam. Tänk, hur coolt att rida runt med ett hack, sidepull eller grimma? Och de eviga klubbreklamerna i Global börjar ju nästan gå en på nerverna. Tänk då en anslagstavla (med utseende som de man tar de dagliga stallsysslorna från) med ett glitter runt, där man kunde läsa en massa små "lappar" med info om klubben. Hade man egen klubb skulle man ju förstås kunna skapa en egen "lapp" som skulle kunna sitta uppe i valfri mycket tid (upp till 1 dag) beroende på hur mycket JS man betalade.
Hade varit awesome!

My Mightystar

borde gå och led skulle vilja ha Derssyr tävlingar typ att det satt en knap nar man gjort ett udrag med Tex med Anne satt hästen och ryttaren kan göra tex piaff skulle vara jätte kul om man vill ta ett foto till sin blogg eller Youtube kanal

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.