Chrome Pointer

Funderingar kring Jorvik

   Som ni kanske har märkt så gillar jag att filosofera lite över spelets funktioner. Tycker ni att det är kul med långa inlägg eller hoppar ni bara över dem? Vore kul om ni ville svara på den frågan, jag vet att det ändå är tiotalet människor som läser det här.
 
   Vi har i princip blivit lovade att området kring Jorvikstallet ska öppnas upp nu under våren. Och det är nog ingen som inte är nyfiken. Särskilt de som spelat Starshine Legacy och Star Stable är eld och lågor, för Jorviks ridskola har redan haft en makeover och kommer med 99% säkerhet få ytterligare en. Det är unikt i spelserien.
   Frågan är hur Jorvikstallets omgivning kommer se ut. Kommer vi få se Djävulsklyftan igen? Kommer området se ut som det i Höstryttaren?
   Detta kräver en obligatorisk jämförelse mellan spelkartorna.
   Här ser vi den delen av området som syns på spelkartan. Den ön som ligger i kartans södra kant, den tror jag inte vi kommer få använda oss av. Än, i alla fall. Som ni ser så finns det där inga stigar alls.
 
   Här ser vi spelkartan som den såg ut i Höstryttaren. (Bild lånad från Pennyklubbens forum.) Det finns vissa likheter. Silversongfloden känner ni försås igen, den ringlar sig genom landskapet innan den försvinner borton Valedale. Den blå pricken högst upp intill floden utmärker Valedalebyn. Den gula pricken på andra sidan floden utmärker var Mr Andersson, som där hette Antlerson, står. Valedalesjön existerade inte vid den tiden, men det fanns där fortfarande en liten tjock karl som höll ordning på en terrängbana.
 
   Det finns två stora skillnader mellan de båda kartorna. I originalet satt allihopa samman. Detta för att Moorland tillsammans med hela Silverglade inte existerade. Inte heller Gyllenåsarnas Dal fanns. Men, i nordväst finns en mystisk plats där man kan plocka ett guldäpple... Ja, Fågelskrämsåsen, eller Scarecrow Hill, som jag är uppvuxen med och absolut föredrar, fanns ungefär där ridhuset skulle ha funnits på den gamla kartan.
 
   Om man återgår till den karta som nu är aktuell för oss, den nya kartan, det vi en ringlande stig i bergen norr om Jorvikstallet. Jag antar att det är Djävulsklyftan. Det finns också en liten ö söder om stallet - i Höstryttaren hade Linda en hoppbana där. Jag har inget emot en till hoppbana, så det vore riktigt roligt.
 
   Men nu är det också så att det nya området är jättestort. Hur mycket kommer att öppnas? Hela ön, eller kanske bara halva? För om det nu skulle vara så att vi får hela ön, så blir det lite... öde, om det bara är ett enda stall på hela stället.
   Jag hoppas på Hillcrests återkomst. Jag älskade Hillcrestbyn. En trevlig liten by högst upp på ett berg. Det var riktigt fint, faktiskt. Om det finns ett stall där också, det skulle jag inte klaga på. Nya butiker? Bring it on, det skulle vara fantastiskt.
 
   En sak jag är ganska bergsäker på är att det kommer bli ett championat på denna nya ö. Jag har nämligen inbillat mig att jag sett skymten av en tävlingsplats på andra sidan stranden, och det vore jätteroligt om det nu var så. Nu ska man inte hoppas på för mycket, vi lär ju antagligen få championaten i Gyllenåsarna och i Firgrove först, men ändå.
 
   Inser ni hur mycket SSO-teamet har hunnit med sedan spelservern öppnade hösten 2011? Med tanke på hur mycket de redan har gjort kan jag knappt vänta på hur de ska lösa utmaningen med att återskapa Jorvikstallet, som antagligen är den mest ikoniska plats som finns i de originala spelen.


Maggie Westbridge

Det var bokstavligt talat år sedan jag spelade pc-spelen star stable. Men jag kommer ändå ihåg en del. Det som är mest klart för mig var nog när jag skulle rida iväg & hämta det gyllene äpplet. Det var jättelångt att rida och jag fick planera en hel dagstur. Jag kom ihåg att det var för att bota någon som var sjuk (eller) men tyvärr inte mycket mer än det. För mig finns det inget annat jag ser mer fram emot än att få återse Jorvikstallet. Jag är lite rädd för jag att precis som du sa, det kommer bli öde där... Men man får ta det som det kommer. Men jag tror dock på Jorvikstallet. Dinodalen kommer förmodligen bli som GÅD roligt i början. Lite uppdrag där, ny natur, shopping. Men sen slutar folk att hänga där för skoj skull...

Hehe. Hoppas & tror på Jorvikstallet! :'D

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.