Chrome Pointer

Star Academy

   Maria Moondaughter har börjat gräva i spelhistorian, antagligen för att kunna utveckla Wikin (tack o du underbara människa), och har då dundrat in på Star Academy. Jag vet inte särskilt mycket om det spelet själv, men jag tänkte berätta det jag vet och hoppas att någon som kanske vet mer vill fylla i lite info.
 
   Star Academy utvecklades ungefär samtidigt som Starshine Legacy för att släppas i Pollukklubbens systerklubb TL-klubben, som är inriktad bara till unga tjejer. Pixel Tales är företaget som producerat spelet. Känns det bekant? Pixel Tales har nämligen också tagit fram Starshine Legacy, de fyra Star Stable-spelen samt SSO.
   Målet med Star Academy var att bli popstjärna. Om jag har fattat saken rätt med hjälp av diverse Youtube-kommentarer fanns det fyra spel. Jag har spelat ungefär en halvtimme in i första spelet en gång för cirkus fem-sex år sedan eller något sånt. (Holy Cow, nu känner jag mig gammal) Okej, första spelet, det finns tre karaktärsval. Naomi, Brittany och Lisa. Ja, ni läste rätt, Lisa. Jag tror att det är samma karaktär som i Starshine Legacy. Eftersom Lisa i SSO försvann under en turné med sitt band så stärks detta ytterligare. Känns som att Lisa har många ollar i luften va?
   Jag har märkt att många som bara spelat Starshine Legacy och ser screenshots av Star Academy tror "men vad gör Lisa och Anne där?" FEL! Anne är inte med. Jag är ganska säker på att den blonda tjejen heter Brittany. Det är hursomhelst inte samma karaktär.
   Tjej nummer tre heter Naomi. Det är faktiskt den första svarta karaktären inom Pixel Tales olika spel inom denna serie. I ärlighetens namn tror jag faktiskt att hon fortfarande också är den enda. Hon var med i Star Stable: Sommarryttaren också, minns ni det? Hon var stallföreståndare i Cod Point, tydligen bara för sommaren, och erkände då att hon inte visste mycket om hästar. Om jag inte minns helt fel är Naomi nämligen en dansare i första hand.
   Tjejerna har en kompis som heter Kevin. Kevin finns också i Star Stable. Jag tror att han är med i alla fyra spelen. Liksom Disco. Hunden. Tillbaka till Kevin. Han är... ljudtekniker?
   Herman är med på ett hörn. Vad han gör där har jag inte den blekaste om, faktiskt.
 
   Samma skola, återvändande karaktärer. Om jag nu skulle kunna lägga vantarna på spelet skulle jag absolut göra det. Bara det att det verkar vara lite svårt numera.


Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.