Chrome Pointer

Det här med Copyright

Lite inspirerat från ett inlägg som Maggie Westbridge skrev för några dagar sedan.
 
   Upphovsrättslagen är något som dagens ungdomar inte bryr sig om att lära sig alls, psh. De langar istället upp ett litet "©" och tycker "sådär, nu är det mitt!".
 
   Då är det i synnerhet bilder saken gäller. Det har under många år märkts på Stallet.se, som jag nu har gett upp helt. Den gamla charmen på den sidan finns inte kvar längre.
   Det har börjats med lite såna fjantfasoner på SSO nu också, tyvärr. Folk säger sig ha rätten att vara ensam om en outfit, och om någon annan har likadan utrustning anklagas denne för att kopiera någon annan.
 
   Det är jättefjantigt. Vad äger vi i spelet? Inget. Jag vågar inte ens säga att vi äger rätten till de screenshots vi tar. Det kan jag inte styrka, men personligen skulle jag inte sätta ett copyrighttecken på en screenshot jag tagit från ett spel. För vem äger rättigheterna till SSO? Jo, World of Horsecraft, som producerar spelet. Alla rättigheter ligger på dem, och, och de nu har några, deras samarbetspartners.
 
   Så personligen gillar jag inte då man sätter copyrighttecken med sitt eget namn på screenshots. Särskilt inte då man bara använder sitt anonyma användarnamn från spelet. Det tycker jag inte känns okej.
 
   Det här med att anklaga andra för att kopiera outfits - stackars små barn, faktiskt. Om någon nu har rätt till att bråka om spelets utrustning är det spelskaparna. Hur många är det inte som spelar just nu egentligen? Jo, väldigt många, flera tusen spelare finns nu från olika delar av världen som roas av spelet. Det är oundvikligt att se ut som någon annan i spelet, särskilt eftersom det fortfarande bara finns begränsade val för sin avatar.
 
   Upphovsrättslagen är viktig att kunna. Läs på om den, för jag kan lova att alla brutit mot den någon gång utan att veta om det. Och straffet för brott mot den lagen är böter eller i värsta fall fängelse. Så säg inte att ni äger rätt till något inuti ett spel som ni själva inte har byggt upp. Det är inte korrekt enligt svensk lag.


Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.