Chrome Pointer

Månen

   "För en Soulrider är månens kraft kunskap och vishet. Månen symboliserar också livets kretslopp, födsel som död och allt där emellan. Under särskilda omständigheter under särskilda nätter kan man i stilla vattendrag se månens ljus reflektera scener ur det förflutna och från framtiden... Månen är förknippad med avancerad magi som vissa druider studerat i århundraden." -Linda
 
 
Humhumhum

 
Nyfiken

 
   Det finns ju en öppen plats här hos Hästhårsstylisten. En av platserna är ju alltid tomma, den representerar ju manen hästen har för tillfället.
   Jag hoppas på att det kommer stubbman där, och hoppas att det kommer rätt snart också. Jag vet inte om någon av mina hästar ska ha det... eller jag tror verkligen inte att någon av mina hästar ska ha det, det passar inte den image jag har av dem, men det skulle kunna bli så snyggt och jag kan absolut tänka mig det på framtida hästar.
   Vi bör åtminstone ha hopp över att det kommer en manstil till - förhoppningsvis utökas sortimentet än mer, men det vet vi ju inget om än.
Färdig med de nya uppdragen

   Otroligt mycket uppdrag idag! Och bra uppdrag var det också. Det känns som att manuset blir bättre och bättre ju längre man kommer i spelet - ett par monologer idag tyckte jag var rätt fantastiska...
   Jag ska inte säga så mycket mer, ni får upptäcka själva, så utvärderar jag lite noggrannare i morgon. (kan ju iaf säga att jag fick min magi, wihihi ^^) Ash fick följa med mig på den här resan, han har ju förtur för druiduppdragen, men nu ska jag tillbaka och hämta lilla Popples (som jag våldsamt slängde in i stallet då jag kutade hem för att hämta Ash innan uppdragen) och sen blir det träning.
Score!

   Kanske blir något med magi idag, härliga grejer händer ändå ♥
Onsdag förmiddag...

   Då servern ändå är nere och uppdateras ska jag vara duktig och städa hemma, eftersom resten av familjen kommer hem om ett par dagar, så slipper jag göra det sen. Så ni ser ingenting av mig innan uppdateringen, helt enkelt ^^
   (Btw, bara jag som hoppas på något magi-relaterat eftersom... hallå, 31 juli? En viss snubbe som fyller 33?)
 
Jarls gravvalv

   Jag har bara nämnt det här i förbigående förut, men det är allt värt att ta upp i ett eget inlägg. Och håll i hatten nu, för det här blir djupt.
 
 
   Jarls gravvalv kan vara baserat på en riktig plats. Aideens grav.
   Känns det igen? Aideen är den första flickan som landsteg på Jorvik, till häst, enligt legenden om Jorvik. Den Aideen som gett namn åt gravplatsen IRL var dock en krigarfru som dog av sorg efter att hennes make dött i strid. Googla på saken om ni vill veta mer, det är rätt kul med de här småsakerna faktiskt.
   Jag tycker det här är alldeles för saftigt för att bara vara ett sammanträffande. Jarls gravvalv verkar ju ha flera nivåer i sig, man kan nu komma in i en del, där Jon Jarl är begravd, och det finns en till port där nere i valvet. Jag tror att de flesta tar för givet att det är fyra nivåer i valvet, med tre stycken som fortfarande är låsta.
   Jag tror att längst ner i valvet, där ligger Aideen begravd. Det känns som en logisk förklaring. Frågan är bara vad som i så fall skulle dölja sig ovanför henne. Jag har funderat på lite allt möjligt gällande vad som kan finnas där, med utgångspunkten att det faktiskt är fler gravar i valvet. Vi vet inte exakt när Aideen landsteg. Vi vet inte om hon levde i ensamhet på Jorvik, om hon dog ensam. Vi vet bara att Jon Jarl sett Jorvik i visioner och sökte efter ön, för att sedan komma dit vid 1200-talet. Vi känner inte till andra människor från den tidsåldern, så därför blir det lite "men vafasen finns där nere i djupet då?".
 
 
 
 
   Jag börjar fundera lite på om Jorvik är ett slags Nangijala. Aideen dog IRL, för att landstiga i Jorvik. Jon Jarl blev ihjälslagen vid Mälaren vid tidigt 1200-tal (det är inte helt bergsäkert exakt när, det var ju ändå x antal hundra år sedan), återuppstod på Jorviks vatten och seglade länge då han sett Jorvik i visioner och visste vad han sökte efter.
   Jag vet inte om jag är helt ute och cyklar nu, men det finns ju vissa parralleller. Och ni vet ju hur mycket jag älskar mina konspirationsteorier. Regeringen borde frukta mig.
Jag fastnade för annat

   Kanske det att det kommit upp nya avsnitt av Bones på Swefilmer och jag har suttit spikad i typ två timmar? Geez, den dagen jag faktiskt har pengar ska jag köpa samlingsboxar av så otroligt många olika tv-serier...
 
   Ska släpa mig in på servern för att ta tag i Poppy igen, men idag är jag så äckligt otaggad, haha. Skönt att det är uppdatering i morgon, förhoppningsvis är det något som håller mig uppe under den kommande veckan ^^
 
 
 
   Tänkte sätte mig med ritplattan sen, får se om man får lite inspiration till något. Förhoppningsvis får man det, för jag har inte mycket annat att göra. Tja, om man inte räknar med att städa hela lägenheten, men det känns lite lagom tragiskt just nu.
Tisdagar var det ja

   Jag vet inte om det är för att jag gjort uppdragen så många gånger vid det här laget, men de dagliga uppdragen i Firgrove tilltalar mig verkligen inte alls :P Såvida det inte kommer fler dagliga framöver (typ i Södra Jorvik) kommer tisdagar nog alltid bara vara "dagen-innan-uppdateringen" för mig.
 
   Aja, träning av Poppy var det. Så kanske jag kan köpa något roligt för de JS jag samlar in om jag har tur.
Snabbskiss

   Gjord på ca fem minuter. Ibland är det så sjukt kul att kalkera och sen bara sitta och kasta gråskalor på en bild.
 
 
En lugn dag idag

   Jag fick lite halvt oväntat besök av en kamrat på eftermiddagen, så jag har haft lite annat att göra för en gångs skull. Då jag väl har suttit vid datorn har jag börjat skriva på ett antal olika inläggsidéer, mestadels till då jag åker bort den elfte augusti.
 
   Jag har inte så mycket mer att säga just nu faktiskt, i morgon är det tisdag; och som jag har sagt tidigare är tisdagen för mig bara "dagen-innan.uppdateringen". Dock kanske Poppy kommer upp på lvl 10 om jag har tur :)
Att angöra en brygga

 
   Poppy passar fantastisk bra i svarta benlindor - hon har mörka ben från början och jag tycker det svarta framhäver hennes färger bra :)
   Tröjan köpte jag nu i morse. Jag försöker använda mig av t-shirts så mycket som möjligt just nu, i vinter då snön kommer passar det sig ju inte - då blir det till att använda alla snygga kappor och tjocktröjor jag samlat på mig ^^
   Jag har också en outfitidé som jag tror skulle passa Poppy (och de andra också för den delen) fantastiskt bra. Den innehåller några element som... jag vet att många säger "det här är snyggt men det går ju inte att matcha", men jag har det, eureka, jag måste bara tjäna ihop en jädra massa JS först...
 
 
 
 
   Hm, det luktar köttbullar. Vilket är konstigt eftersom jag är ensam hemma och inte har rört spisen på ett par dagar. Hoppas att det inte är en granne som försöker bränna upp huset...
Jippi

   Jag sitter fast. Nu på morgonen har det ju varit något tokigt med spelservern, så man blir utloggad om man ringer hem eller försöker åka transport. Därför ändrade jag lite på min levlingsrunda och gjorde allt hos Steves innan jag begav mig mot Vingården. Dock hade jag en godispåse bredvid datorn. Godispåsar är högst farliga kreatur. Då jag sträcka mig efter en vilsen liten laktrisbit råkade jag svänga åt höger, trillade ner från vägen och fastnade bakom försäljningsstallet hos Marley. Kom inte loss. Perfekt.
 
   Försökte ringa hem och blev utkastad, så nu låter jag spelet vara i någon timme innan jag försöker igen. Jag vet att några stycken har mejlat in om problemet så förhoppningsvis fixas det idag - annars får jag och Poppy sitta där bakom stallet ett bra tag :P
Fler karaktärer som Sonja!

   Jag tycker det är jättecharmigt med en karaktär som Sonja. En karaktär som faktiskt rör på sig.
 
   Jag hoppas på att det kommer fler karaktärer som är lite självständiga, nu då Södra Jorvik öppnar. Det bidrar lite till spelkänslan då man rör sig genom Hollow Woods och hoppar högt i luften för att Sonja och hennes häst kutar tvärs över vägen ^^
Tre trevliga bloggtips

   En av de bloggar jag tycker mest om i SSO-världen tillhör Genevieve Nightbard, den enda kamraten jag har i min spelklubb. Vi har ungefär samma åsikter om spelets chatt och har ofta rätt trevliga diskussioner.
   Genevieve skriver inte väldigt ofta, men hennes inlägg är väldigt läsvärda och om ni inte redan har besökt henne bör ni absolut göra det nu.
 
 
 
   En annan blogg jag vill lyfta fram just nu tillhör Enepsigos, en bloggare som åtminstone en så länge är anonym inom SSO. Enepsigos uppdaterar inte dagligen, men inläggen är absolut värda att läsa och sedan tänka på.
 
 
 
 
 
   Icke att förglömma är Maria Mountaindaughter, som liksom de båda andra skriver fantastiskt bra. Hon skriver en fantastisk novell som absolut bör läsas, och jag väntar spänt på nästa del :)
 
 
   Länk till var och en av dem både genom att klicka på deras namn och på deras bild.
Dagligt färdigt

   Jag har en vacker liten Appaloosa på lvl 8 och jag har lite extra pengar i ryggsäcken.
 
 
   Har funderat på en grej. Just nu gör jag av med 200 JS per dag för att kunna mata mina hästar. Jag vet inte om så många har åtta hästar, men de gör av med 400 JS per dag. Jag blir lite nervös över hösten, då jag kanske inte har samma tid för att kunna spela. Jag hoppas att det snart kommer fler dagliga uppdrag så att man får chans att tjäna mer pengar varje dag, så att all inkomst inte går bara till hästarna.
   Fast... de uppdragen kanske kommer nere i Södra Jorvik, för att man inte ska kunna tjäna för mycket pengar om man än inte kommit så långt i spelet?
På ett sätt...

   ...så känns det som att man borde ta en SSO-paus. Jag har sagt det här innan, men jag har spelat i princip varje dag sedan spelet öppnade i oktober 2011. Och det är inte det att jag tröttnat, absolut inte, det är bara det att man inte har så mycket att göra till sist. Om jag inte köpt Poppy nu hade jag inte haft ett smack att göra i spelet. jag hade bara stått på ett enda ställe och stirrat på chatten tills jag tröttnat helt på det med.
   Om jag skulle ta en paus, låt oss säga på två-tre månader, så finns det så mycket mer att komma tillbaka till. En av mina bästa vänner IRL lade spelet på is i ett halvår och då hon loggade in igen hade hon så mycket att göra igen, det hade hunnit komma både hästfunktion och massa uppdrag, och jag blev nästan lite avundsjuk.
 
   Faaast, jag kommer aldrig kunna slita mig från spelet, tror jag. Jag är för djupt nere i SSO's community. Jag har en hel jäkla Wiki. Jag får helt enkelt hoppas på att det hela tiden kommer något litet som kan hålla mig vaken och levande i spelet. Nu kom det lilla i form av min fjärde häst.
   Framöver hoppas jag på att det verkligen händer grejer. Södra Jorvik lär bli färdigt inom ett par-tre månader, om man inte vill vara alltför optimistisk, Dinodalen lär ju komma efter det. Det är väl åtminstone fem olika hästraser vi väntar på, det är väl något åt det hållet? Nya uppdrag, jag bara tackar och tar emot. Kanske något så att man har en realistisk chans att faktiskt komma någonstans med Jorviks Fiskeklubb...
 
   He, vad deppigt det här kändes helt plöstligt. Men det blir ju så ibland, att man tappar suget under vissa dagar. Jag är rätt avis på de som fortfarande är i typ lvl 10 och som har massor framför sig, jag känner ju till typ allt i spelet vid det här laget :P
Lista på lista

   Jag har nu två listor som växt sig sjukt långa - en lista med planerade inlägg till bloggen, för annars glömmer jag ju bort alla bra grejer jag kan skriva om, och en lista där jag skrivit upp låttitlar. De är till för då jag vill ha citat till bilder, har några finfina idéer.
   Jag är en sån där människa som ibland får riktiga snilleblixtar men som genast tappar dem igen, så nu försöker jag skriva upp alla nya idéer i mobilen ^^
   Glöm inte att ni får säga till närsomhelst om ni har ett önskemål på inlägg, jag är tacksam för allt sånt :)
Rosa är fint ibland

   Strax efter att jag köpt Iddy sa jag något i stil med "kan knappt vänta på att få hem nästa häst, jag kommer dränka henne i rosa". Jag visste redan då att Poppy skulle få ta plats i mitt stall och jag hade faktiskt tänkt vänta ända tills hon kom för att få min tredje häst. Nu blev det ju inte så, jag fastnade för Freya, men nu har jag fått hem Pops och kan hålla mitt lilla löfte ^^
 
 
Baronessans galoppbana

   Många vill att den ska rustas upp. Det vill jag också, det känns nästan lite tragiskt att den står där borta, öde och tom, då den skulle kunna vara en fantastisk plats för tävling.
   Det de flesta noterar då de vill att galoppbanan ska byggas färdigt är "men då försvinner ju loppet på banan". Jag tänkte mer "varför inte ha två lopp?"
 
   Om man vill köra det gamla loppet kanske det kan dyka upp häckar och blommor där det nu är cementsäckar och buskar, så att det faktiskt blir samma lopp som det är nu fast det ser snyggare ut. Det känns ändå som att det skulle kunna vara en rätt rimlig lösning, om man nu inte vill utöka det ytterligare och göra en riktig steeplechase på banan. Tja, varför inte tre lopp?
 
   Någon gång i SSO's historia hoppas jag att galoppbanan byggs färdigt. Det här med byggarbetsplatser är inte sådär jättecharmigt tycker jag... men förhoppningsvis finns det någon plan bakom banan. Det verkar finnas någon långsiktig plan bakom det mesta i Jorvik.
Vitt och blått

   Vissa färgkombinationer glömmer man bort så lätt, det är synd. Förhoppningsvis ska jag minnas det här ljusblåa i framtiden, för Poppy bär det bra tycker jag ^^
 
Snötränset

 
   Det här tycker jag är ett av de snyggaste tränsen i spelet. Vitt funkar till allt och det är snygg textur på tränset.
   Jag hoppas på att snötränset snart kommer i westernversion utan nosgrimma - det vita som finns i spelet just nu har ingen textur, det är bara vitt. Jag har inte ens köpt det, jag vet att jag inte skulle använda det. Men om snötränset nu kommer i en nyversion vet jag att det skulle användas väldigt mycket på både Iddy och Freya, det skulle framhäva deras huvuden väldigt snyggt :)
   Sen finns det ju andra westernträns som man vill ha, i synnerhet ett svart...
Läsvänliga texter

   Jag vet att min största svaghet då jag skriver är att jag älskar långa meningar. Kommatecken, en fantastisk uppfinning. Jag har försökt bättra mig på den punkten, tycker att det ofta går bra.
   Sen har jag ett rätt fult språk utanför den här bloggen. Jag svär mycket. Både svor och svär (fortfarande, alltså) på den gamla låsta IRL-bloggen. Jag har verkligen försökt hålla det fula språket till ett minimum, för att texterna ska se trevliga ut, och dessutom vet jag att den här bloggen har många yngre läsare. Jag vill hålla bloggen lite "ren", alltså.
   Styckesindelning är ju också fantastiskt viktigt, det är något jag alltid tänker på. Jag kan inte läsa texter utan styckesindelning, jag får en grym huvudvärk och bokstäverna flyter samman, och då har jag ändå väldigt lätt för mig då det kommer till läsning.
   Då jag skriver informativa texter försöker jag länka till Wikin. Från början var det mest för att jag bara tyckte det var kul och för att göra lite smygreklam för mig, men ibland kanske det är bra att kunna läsa på lite mer för att förstå vad jag gaggar om?
 
   Det är väl ungefär det jag har koll på själv. Stavningen är korrekt till 99%, jag missar en bokstav ibland då jag skriver snabbt. Jag har koll på styckesindelning. Jag försöker hålla ett rumsrent språk. Det är mina mål då jag skriver och jag tycker att jag kan hålla upp dem. Det jag fortfarande behöver jobba med är att inte låta mina meningar bli för långa.
 
   Det är nu ni kommer in. Jag vill att mina texter ska vara så läsvänliga som möjligt. Jag vill väldigt gärna ha respons - vad tycker ni är bra med mitt sätt att skriva på? Vad tycker ni att jag behöver förbättra? Är det något jag missar som jag absolut borde tänka på?
   Är jätteglad för all slags konstruktiv kritik :)
Titta vilken skönhet

   Är så glad att jag fått hem min Poppy, så fantastiskt fin :3
 
 
 
Varför så segt?

   Jag är ensam hemma och idag har jag gjort lite tråkigare sysslor som diskning, tvätt och allmän städning, plus att jag på mornarna är hemma hos en bortrest kamrat för att hålla hennes undulater sällskap, så därför blir det mindre datortid för mig. Vilket iofs är bra, jag sitter väldigt mycket vid datorn, men ändå.
 
   De inläggsidéer jag får nu försöker jag också sprida ut lite - jag ska ju åka bort igen i augusti och jag vill ha lite tidsinställda inlägg så att bloggen håller sig levande.
 
 
 
   Just nu vill jag faktiskt återigen tipsa om forumetSSO Wiki, där allt möjligt rörande spelen kan diskuteras. Jag ser gärna att forumet vaknar till liv litegrann, så om ni inte har något att göra är ni väldigt välkomna att skriva där :)
   Länk HÄR.
Seg levling

   Jag har nog aldrig haft det så segt då jag levlat. Har hållt på i snart två timmar, känns som att jag har suttit verkligen hela dagen.
   Poppy har dock fått sig sina helt egna skor nu, så jag ska avlämna de hon hade innan till Iddy, som fått stå barfota i ett par dagar. Dags att jobba upp ekonomin igen för att kunna köpa annat roligt... Men lilla Miss Poppy är uppe på lvl 6 nu, det går framåt, och dessutom är nu alla hästar inspirerade igen :) Synd bara att jag ska bort igen om typ två veckor, mähä...
 
Stylish

   Undrar bara om ni använder er av Stylish?
 
   Stylish är ett tillägg man kan ha i Google Chrome (tror det finns ett par fler webbläsare som kan ha det) som gör att man kan ändra utseende på vissa hemsidor. Jag använder Stylish på Tumblr, Wikipedia, Facebook, Youtube och på Wikin, och jag älskar det.
 
   Jag älskar ju allt som har med Harry Potter att göra, därför har jag ett sådant tema på min Tumblr. Jag älskar det, grymt snyggt!
 
 
   På Facebook har jag ett tema som påminner mycket om originalet, men med runda avatarbilder och lite andra snygga detaljer. (Självklart har jag själv suddat ut namn och bilder)
 
 
   Jag älskar att läsa ljus text mot mörk bakgrund, så Wikipedia ser numera ut så här.
 
   Youtube var jättesvårt att hitta ett tema till. Det finns många snygga, problemet är att många inte funkar helt och hållet. Den jag har just nu funkar dock bra. (Suddade ut rekomenderade klipp för de var inte riktigt kloka, haha)
 
 
   På Wikin använder jag bara ett tillägg som tar bort reklamvisningar på förstasidan, det gör rätt mycket tycker jag :)
 
   Om jag någon gång listar ut hur man gör och om jag någon gång får lite fantasi skulle jag absolut försöka göra ett Star Stable-tema till någon av sidorna :)
 
   Använder ni er av Stylish, eller kommer ni börja göra det?
Mycket problem för Blogg.se

   Det var trassel häromdagen och nu spunkar allt idag också. Jag ger upp på bloggvärlden till i morgon, jag sätter mig framför tvn istället med en skål ostbågar och ett par ätpinnar (värsta genidraget jag kom på i morse, sitta och käka ostbågar framför datorn utan att få kladdiga fingrar, dessutom blir det roligare att äta).
 
   Ni får en bild bara för att det ser trevligt ut. Tänk, va.
 
 
Tränad häst och nya skor

   Poppy är tränad för dagen, och i morgon har jag råd att köpa ett par egna skor åt henne. Vet inte vad jag ska spara till sen, kanske ska man satsa på att köpa ett till par skor direkt så att man har då nästa häst flyttar in i stallet? Dock är det rätt tråkigt att tänka så, det finns så mycket utrustning man vill köpa numera.
 
   Annars... det händer inte mycket. Storbråk i chatten idag också, kanske inte lika extremt som det var igår men liknande. Därför langade jag upp bilden på Stampe förut, för att man ska ha den lille harens visdomsord i åtanke. Personligen kastar jag mig sällan in i bråk, däremot anmäler jag dem alltid då det går till såna extrema längder så som det gjorde igår. Det var galet. Liksom... uppmuntran till självmord? Bara där anser jag att man ska kastas ut ur spelet för gott, för sånt där är inte okej. Många spelare har säkert mått dåligt i sitt liv, och det hjälper inte att någon sitter och kastar skällsord bakom en datorskärm för ingenting. Det kan faktiskt seriöst förvärra saker och ting. Tänk på att bakom varje namn du ser på datorskärmen sitter en riktig människa.
 
   Nä, nu ska jag inte börja deppa, adjö så länge.
Lyssna på Stampe

 
   Folk är ju inte kloka! Hålla på och kasta skit på varandra i chatten, skylla ifrån sig, kalla folk idioter för att de anmäler spelare som inte sköter sig. Svordomar och stök hör inte hemma i SSO. Om du spelar har du gått med på ett avtal, ett avtal att du ska hålla dig till spelets regler. Om du inte kan följa de reglerna har du ingenting i spelet att göra.
   Fred ut.
Fina Pops ♥

 
   Har planerat för Poppy så länge och hon är ännu snyggare i spelet än jag trott. Är grymt nöjd med mitt köp, och jag tror nästan att jag vet vem häst nummer 5 blir nu... det ska dock vänta tills Poppy är på lvl 15 och jag har kommit upp i över 6000 SC igen. Just nu har jag 5100, jag är ju lite beroende av att ha siffror i jämna hundratal så jag köpte den sjukt snygga västen på bilden ovan igår, har velat ha den i flera månader men varit för snål. Gjorde alltså av med 1000 SC igår, det kändes lite xP
 
   Nej nu ska jag cykla iväg och leka med små undulater.
Utvärdering av gårdagens uppdatering

   Mähä.
 
   Appaloosorna var fina. Finfina. Så fina att en av dem nu står i en box i mitt stall. Synd dock att de bara var två - för det här är rasen som kan se ut precis hur som helst. Mitt hopp är att det kommer fler i framtiden, eller kanske en Knapstrup bara för att ha fler tigererade hästar. Variation är underbart. Men jag tänker skylla det här på semestertiderna, tillochmed SSO-teamet måste ju ta ut semester. Är faktiskt förvånad över att vi har fått uppdatering varje vecka trots sommarlovet; men man är ju tacksam.
 
   Cowboysetet tycker jag är dösnygggt! Varför har det blivit så sjukt dyrt för? Vill ha, vill ha, vill ha... Kanske kan köpa lite i taget framöver, om jag vågar lägga Star Coins på det.
 
 
   Och tänk på det, ni som hela sommaren har klagat över att uppdateringarna är små. Semestertider. Var glada att vi får uppdateringar alls.
Bloggdesign är så grymt irriterande ibland

   Jag hittar inte koden för min header! Helt sjukt, jag vet att koden ska ligga mellan diven för Wrapper och den för Header, men koden finns inte och dive för Header är spårlöst försvunnen... är det någon som har erfarenhet av de här bildspelsheadrarna som vet varför det spunkar?
 
EDIT: Det är chill, jag hittade den förrymda koden - fast jag hittade aldrig den försvunna diven. Hm. Aja, så länge som det funkar så ^^
Kaos i chatten

   För en stund sedan loggade jag in för att fota till nya headern. Det slutade med att jag istället satt och läste globalchatten och undrade hur lågt folk kan sjunka.
 
   Att säga till någon "du borde hoppa från en bro", asså ni förstår väl att både hot och mordhot är emot Sveriges lag? Och att det kan leda till polisanmälan? Majoriteten av de som beter sig sådär är barn och unga tonåringar, och jag betvivlar att deras föräldrar blir särskilt glada över en polisanmälan mot deras barn.
 
   Jag hoppas att SSO-teamet sätter upp rejäla regler för chatten - "Du får göra det här, du får inte göra det där", och ser till att verkligen kasta ut de som inte sköter sig. Det här är verkligen inte okej, jag tror att ungefär tio personer blev anmälda för opassande beteende i chatten på mindre än en halvtimme under den här episoden. Att hålla på och hota varann, det är ju sjukt hur folk vågar bete sig sådär.
 
   Var inte rädda för att anmäla de som verkligen missköter sig i chatten. Självklart ska man inte anmäla någon i onödan, men då någon börjar hota en annan spelare har det verkligen gått över gränsen.
Halvfärdigt

   Poppy är tränad för idag, jag har fyra grunder färdiga för de nya headers jag ska lägga in. Dock måste jag fota nya bilder på både Iddy och Poppy (förstås, har ju bara en bild på henne), de bilder jag hade sparade för det här syftet på Iddy är inte särskilt bra.
 
   Jag funderade lite på om jag ska klippa manen på Poppy. Hon är väldigt fin i lång man, men den halvlånga manen som både Ash och Iddy har är också grymt snygg på henne... Gah, beslutsångest :P
 
   Okej, nu ska jag slita mig från datorn en stund.
Två hingstar och två ston

   Poppy var inget impulsköp, långt ifrån. Jag älskar namnet, och då jag insåg att det gick att ha "Pop" i namnet var det en självklarhet att ett av mina ston skulle bli en Poppy. Sen har jag sedan länge varit otroligt förtjust i Appaloosan som prytt både hemsida och reklamutskick från spelet, och då jag kände att Poppy skulle passa bra som tigererad visste jag vem jag ville ha hem till stallet.
 
   Nu är det jämnvikt i stallet - två hingstar och två ston. Poppy ska få sin plats i bloggens header (ska uppdatera hela headern lite faktiskt), hon ska tränas idag, det ska tjänas in JS så att hon får ett par egna skor. För tillfället fick hon ta Iddys skor, men så kan vi ju inte ha det. Jag har ändå ca 6500 JS redan, så det tar inte alltför lång tid.
 
   Köpte ni er en ny pålle idag?
Popstar

   Popstjärnan Poppy gör inget annat än lever upp till sitt namn. Lätt på foten och nästintill dansar med spänst i steget, som om hon poppade fram över marken. Pratsam, med små mullringar och gnäggningar. Hon är snygg, och hon vet om det.
 
 
   Namn: Popstar
   Tilltalsnamn: Poppy
   Namnbetydelse: Popstar översätts till Popstjärna. Poppy betyder "vallmo", men är också ett engelskt namn. I Litteratur dyker det bland annat upp i Harry Potter-serien - Madam Poppy Pomfrey.
   Född: 2004
   Ras: Appaloosa
   Lynne: Modig och självsäker. Ibland någorlunda nonchalant mot ryttaren.
   Level: 15
 
 
ÅHÅHÅHÅ ♥

 
 
   Om vi säger så här - det är tur att alla mina hästar är på lvl 15 just nu...
Designval

   Min rosa dagbok har sett likadan ut länge. Och jag kan säga att den antagligen kommer se likadan ut under väldigt lång tid framöver.
 
   Jag älskar webbdesign och tycker det är jätteroligt att koda. Dock tar jag väldigt lång tid på mig, för jag har alltid svårt att komma på vart jag vill komma med designen. Jag brukar begrava mig helt i mina designer och sitter nätterna igenom hög på koffein från cola och kaffe och kodar, men det är alltid antingen eller - skrivandet eller kodningen.
 
   Därför lägger jag kodningen åt sidan med denna blogg - för meningen med den är att skriva. Jag tänkte att mot hösten ska jag byta färgtema, men jag gillar hur bloggen är uppbyggd. Därför lär den alltid se ungefär likadan ut i uppbyggnaden, medan färger ibland kan ändras. Bara att ändra färgerna i sig är ju en pain in the ass, att få exakt rätt nyans på rätt ställen och se till att hitta en schyst bakgrund, nya ikoner i rätta färger - kaos från början.
 
   Det var väl typ det. Tänkte bara förklara mig gällande det här, om någon undrar varför jag aldrig byter design :)
Vad tror vi om morgondagen?

   Ny plats? Nya uppdrag? Nya kläder? Ny utrustning? Linda och Meteors återförening?
 
   Gah, man är ju nyfiken...
   Bild från tidigare idag
Varför envisas folk med bloggreklam i chatten?

   Jag har aldrig gjort reklam för den här bloggen inne i SSO. Aldrig. Ändå har den här bloggen i snitt 90 läsare om dagen.
   Hur har jag gjort reklam för mig? Via SSO Wiki, genom att ha lämnat kommentarer på andra bloggar, genom att utmärka mig. Vissa andra bloggare har länkat till mig, och det är inte för att jag är den som spammat mest, det är för att jag har lyckats med mitt stående mål - att hålla denna blogg intressant.
 
   Vissa säger "Men ingen hittar ju min blogg om jag inte gör reklam i spelet" - men det stämmer ju uppenbarligen inte. Det viktiga är att göra sig minnesvärd på något sätt, förhoppningsvis ett positivt sätt, och sedan visa upp sig. Så får man läsare. Inte genom att spamma globalchatten.
 
   Jag drar mig inte för att anmäla de som spammar i chatten. Särskilt inte de som spammar bloggadresser, de åker dit fort som bara den. Reklamen stör min spelupplevelse, och då upprepad reklam blir spam anmäler jag det för spam.
 
   Många tycker att jag överreagerar. Men... jättemånga störs av all reklam. Och vi har ett bevis här på att man inte behöver reklamen för att få en relativt stor blogg. Det som krävs är lite engagemang, och något värt att komma tillbaka för.
 
   I vanliga fall hade jag frågat er vad ni tycker om saken i spelet, men det gör jag inte nu. Blir så grymt irriterad av all bloggspammning att jag vill helst inte läsa mer än nödvändigt om saken - och nu behövde jag klaga av mig. Sorry.
Extremt långa meddelanden

   "Hej, jag leder klubben Bladibladi som är fantastisk och aktiv och flummig och har massa medlemmar, blablabla, breva om du vill gå med!"
 
   Sånt ser man typ hela tiden i Globalchatten. Ännu värre blev det då folk började fatta att man kunde skriva meddelanden utanför spelet för att sedan klistra in dem i spelchatten, för att fuska och skicka längre meddelanden än som egentligen är möjligt.
   Alldeles nyss var det någon i spelet som frågade hur man gjorde - och en idiot (ja, jag säger det rent ut för fasen vad trött jag blev) berättade självklart hur man gör. Två minuter senare och chatten spammades typ sönder.
 
   Jag står inte ut med all denna reklam. Jag blir tokig. Chatten har ett maxantal tecken av en anledning, för att chatten ska vara läslig.
 
   Snälla, klistra inte in extremt långa meddelanden, gör inte reklam för bloggar och klubbar och sånt skit 24/7. Det stör spelupplevelsen för väldigt, väldigt många - antagligen många fler än som har glädje av saken. All publicitet är inte bra publicitet. Gå fram till någon och fråga istället, jag vet inte, men jag vill inte se er reklam i chatten.
 
   Blä.
Dekorationer

   Jag minns att jag skrev ett inlägg om dekorationer vid bloggens begynnelse, men det var så länge sen så nu kör vi igen.
 
   Självklart pratar jag om hästdekorationerna. Tränsdekorationerna, svansdekorationerna och benlindorna.
 
   I början hade jag jättesvårt för rosetterna. Jag tyckte de var otroligt fula och skulle aldrig ha kunnat tänka mig att använda dem. Men på vägen blev jag lite tagg på att ha åtminstone en svansrosett, för skulle det inte vara rätt snyggt ändå?
   Tränsrosetterna tycker jag faktiskt är vidriga, ber om ursäkt till er som älskar dem men jag tycker de är klumpiga och konstiga. Däremot svansrosetterna är fantastiska till rätt outfit, det funkar till nästan allt. Jag äger två stycken just nu och ska absolut köpa in fler.
 
   Blommorna har jag alltid gillat - om man bortser från priserna, haha. De är mycket mer diskreta på tränsen, men är söta. De är fina i svansen också, tycker jag. Just nu är jag väldigt snål med mina SC, men då jag har mina åtta hästar i stallet ska jag börja slösa lite x)
 
   Sen har vi medaljerna från championaten. De är anledningarna till att jag så gärna vill tävla, men det går alltid så grymt dåligt så jag blir bara sur. Medaljerna är otroligt fina och jag skulle väldigt gärna ha en komplett samling av dem. Faaast det får vänta tills jag skaffar mig lite tävlingsnerver.
 
   Det sista vi har är den lövformade medaljen från Carin, den lilla spindeln från Halloween, midsommarkransen, ja, de där grejerna som är lite unika.
   De. Är. Döhäftiga. Jag vill bara ha fler och fler, jag älskar de olika formerna och det lite unika jämfört med andra grejer i spelet. Mitt stora hopp är att det kommer fler grejer vid varje högtid - en snöflinga till jul (jag skulle avlida av lycka om vi fick en sån där liten tomteluva som sitter över ett öra), en liten dödskalle till årets Halloween kanske, ni förstår vad jag menar.
 
   Självklart har vi benlindorna också. Jag var en av dem som mejlade in och bad om benlindor, jag saknade dem från Star Stable. Visserligen passar vissa hästar nästan bättre utan benlindor - både Iddy och Freya har ju fantastiskt fina strumpor på benen, och de döljs av benlindorna. Men benlindorna kan lyfta en outfit på ett kick, ge den där sista touchen. Bara ett par vita benlindor kan ge vad som helst lite extra elegans. Jag gillar den stora valmöjlighet som finns; visst blir det svårt att matcha nyanser ibland, men man kan dra ihop nästan vad som helst.
 
 
   Vad tycker ni om spelets dekorationer?
Onsdagsuppdateringar framöver

   Har funderat lite på vad som kan komma att hända på Onsdagsuppdateringarna framöver - låt oss säga under den kommande månaden. Endast spekulationer, säger inte att allt kommer hända men jag tror att något av det här kommer hända framöver.
 
   Platser
   - Södra Jorvik skulle väl egentligen kunna vara färdigt nästan när som helst? Jag tror nästan att vi snart får ett releasedatum åtminstone...
   - Vi har fått ett mindre område i GåD öppnat. Jag tror inte att det öppnades för en så pass liten uppdragsserie för att sedan aldrig mer dyka upp, något måtte väl hända där? Och då vi ändå är inne på GåD, Fornkungens bergsväg och allt som tillkommer med det - GåD har varit öppet i över ett år, och jag vill så gärna veta vad som döljer sig i de dimmiga bergen.
   - Med tanke på den nya porten uppe i Valedale känns det som att något kommer hända där också, vilket bådar gott. Kanske är det någon slags passage till Den Gömda Dinosauriens Dal?
 
   Uppdrag
   - Meteor hintar ju om nya uppdrag - med hans uppdrag kanske Södra Jorvik kommer, så...
   - Nya bryggor har ju tillkommit nere vid Moorlandområdet, och jag hoppas på nya fiskeuppdrag snart. Dels för att höja sitt rykte med Jorviks Fiskeklubb, dels för att kunna tjäna mer pengar. Jag tycker det är dyrt att föda tre hästar, hur jobbigt är det inte för de som har åtta?
 
   Utrustning/kläder
   - Svarta westernträns måtte väl dyka upp snart, är så förvånad över att det inte kommit än...
   - På sistone har det kommit jättemycket nya kläder, det känns som att det kommer dyka upp ännu mer framöver. Roligt tycker jag, senaste laddningarna med kläder har ju varit galet snygga.
 
   Annat
   - Nästa uppdatering som tar med sig en häst till Jorvik... Det kan vara något normalt, som den Westfaliska hästen. Det kan vara något efterlängtat, som Appaloosan. Det kan vara något revolutionerande, som en helt ny häst vi inte vet något alls om - en ponny, en arab, ett kallblod. Vi vet verkligen ingenting om Hästfunktionen längre, och det tycker jag är roligt. Vi trodde att vi hade stenkoll, och sen ändrades systemet om lite - och vi kan få en fantastisk överraskning en dag. Otroligt roligt, faktiskt.
 
 
   Vad tror ni kommer hända under sommarens uppdateringar?
Jorvikstallets bygd

   Under den vecka som vi kunde se namnen på platserna nere på Södra Jorvik kunde vi se att strax nordöst om Jorvikstallet låg något som hette Jorvikstallets bygd.
 
   Jag undrar om det består av fältet med väderkvarnen, och träskmarkerna, som vi fick stifta bekantskap med i Starshine Legacy? Eller liknar det mer den havskust vi såg i Höstryttaren?
   (Bild lånad härifrån)
 
   Det har också ryktats om ifall denna bygd innehåller fler element från Starshine-serien, som t ex Pine Hill. Det tvivlar jag på, även fast jag mycket gärna skulle vilja ha Pine Hill i spelet. Jorviks läroverk har det också pratats om, men hur mycket jag än skulle älska en ny version av skolan så finns det ingen anledning för den att ha en plats i South New Jorvik County - inte en kotte verkar ju ha en utbildning.
 
   Jag är väldigt nyfiken på vad som kan finnas i denna bygd, som faktiskt var ett rätt stort område om jag inte minns fel, så det blir väldigt spännande den dagen man väl kan galoppera igenom det :)
Det som förväntas av Södra Jorvik

   Alla väntar. Alla hoppas. Men vad är våra förväntningar?
 
   - Jag hoppas att Södra Jorvik utmärker sig. Inte på samma sätt som GåD, jag klarar inte riktigt av allt det gula, men jag hoppas på någon slags känsla så att man liksom förstår vart man befinner sig. Så som man känner att man rör sig genom Firgroves skogar, över Valedales berg, genom diset i Gyllenbladsskogen. Jag väntar mig en varm spelkänsla, helt enkelt.
 
   - Jag hoppas på lite uppdateringar i områdets terränghinder. Nya hindertyper som ser lite annorlunda ut - upphopp, någon bank, kanske ett nedhopp, ett dike, ni fattar.
 
   - Jorvikstallet är det som vi alla har sett förr, och antagligen också det vi alla längtar mest efter. Jag skulle lätt kunna tänka mig att flytta dit, trots att det ligger långt från Silverglades centrum. Jag förväntar mig att Jorvikstallet ska vara vackert som alltid, men med träd och växter som gör stället mer rättvisa än i tidigare spel, några olika affärer, uppdragsgivare - och självklart Herman som ska välkomna oss dit.
 
   - Grådaggsbergen... Det måste vara något slags bergsmassiv, om Lisa är försvunnen i bergen måste det finnas många olika vägar, kanske grottor och tunnlar.
 
   - Djävulsklyftan har alltid sagts vara en ond plats. Jag hoppas att Devil's Gap kommer leva upp till sitt rykte.
 
   - Nya Hillcrest är något jag ser fram emot. Jag hoppas att det kan göra originalet rättvisa, med vackra hus, ett vackert läge (det ligger ju relativt nära vatten, så kanske en fantastisk utsikt?) och ett rejält stall.
 
   - Jag förväntar mig många nya uppdragsserier, självklart. Att med uppdragen möta nya karaktärer, återknyta till gamla, lära sig nya saker om den fantastiska världen.
 
 
   Egentligen kan man väl skriva tiotusen saker till, men jag kommer inte på så mycket mer just nu. Jag längtar så sjukt mycket, och jag kommer antagligen dö av lycka då uppdateringen vi alla väntat på väl kommer.
 
   Har ni någon speciell förväntning, eller något ni verkligen hoppas på där nere i söder?
Tillbaka på banan

   Ash och Iddy har ruttnat i stallet i ungefär fyra veckor nu, eftersom jag ville spara på hö och därmed bara ridit på Freya. Nu får Freya stå i ett par dagar istället och det känns grymt bra att kunna göra Jorvik osäkert med Ash igen.
 
   Btw så är jag färdig med Rob och Bobs uppdrag nu. Första dagen var helt sjuk, andra dagen kändes lite onödig, är idag tacksam över att dag 3 inte bjöd på för långa smugglarfärder. Kanske inte den bästa av uppdragsserierna, men den var värd att gå igenom - jag tycker att kappan man fick är grymt snygg, är tacksam för den.
   Tillbaka till spelet nu, ska försöka samla ihop så mycket JS som möjligt så att jag kan handla lite :)
Visst ja

   Tänkte bara nämna att under den här veckan är jag fågelvakt, jag ska nu ut och leka med ett par undulater, så det händer inte mycket här på förmiddagarna. Däremot ska jag försöka få in ett antal inlägg på kvällarna, har börjat ta igen mig lite från den galna förkylningen jag fick förra veckan ^^
 
 
 
   Nu då det ändå är sommar får man ju passa på att njuta, särskilt då man är i regionerna med mindre insekter :) (tro mig, ni vill inte veta hur många bromsbett jag fick förra veckan, haha)
Hästarnas Lambourghini

   Jag tror inte att någon har missat att de arabiska fullbloden verkar stå för SSO's portar. En text på SSO's hemsida hintar om den nya rasen, som är en av de mest berömda i världen, för att inte tala om den ädlaste.
 
   Då vi fick den originala listan med hästraserna som planerades för framtiden trodde jag verkligen att den listan skulle följas och avslutas innan någon annan ras skulle dyka upp alls. Sen kom Friesern och den teorin sprack. Det är dock inte många raser kvar på listan - Westfalisk häst, Lipizzaner, Andalusier, Selle Francais och Appaloosa är de vi väntar på. Och nu har vi fått den berömda araben bekräftad också.
   Men då listan först släpptes blev jag förvånad över att det arabiska fullblodet inte var med. Jag hade väntat mig att listan skulle bestå av väldigt vanliga hästraser som alla skulle känna till, därför är jag fortfarande lite förvirrad över den där Westfaliska hästen. Om den inte varit med i Star Stable hade jag aldrig hört om rasen, och jag tycker ändå att jag är rätt intresserad av hästens raser och har relativt bra koll på dem. Dock är det självklart roligt att spelet kan lyfta fram ovanliga raser för att visa "vi finns också".
 
   Vad förväntar jag mig av araben? Jag vill att man ska kunna se att det är en arab. Jag vet inte hur SSO-teamet hade tänkt sig att lösa denna uppgift, eftersom en arab lätt ser lite mysko ut i dataspel. Det fina gäddhuvudet med stora näsborrar, den välvda halsen, de torra benen med små hovar, den högt burna svansen. Jag vet inte vilka av arabens stiliga drag som kommer utmärkas i spelet, jag vet inte vilka drag som kommer dras ner på, men jag hoppas att det ska vara lätt att känna igen araben.
   Jag och Genevieve hade en mindre diskussion om saken i början av sommaren, där vi funderade på om araben (eftersom vi antog att det verkligen skulle komma en redan då) skulle vara speciell liksom Friesern, att den kanske skulle ha lite luftiga gångarter. Tänk er en arab som blåser upp sig lite och säger "hej, titta på mig, här är jag".
 
   Det ska bli fantastiskt roligt att få in denna fantastiska ras i spelet, jag är lite svag för araber eftersom min favorit IRL sedan nästan tio år tillbaka är en. Jag är alltså väldigt nyfiken på hur det här ska utspela sig :)
Det bästa med SSO

   Nu under min semesterperiod skrev jag ett inlägg gällande det jag tycker minst om med SSO. Det var ganska lätt att pricka in, det var väl en fyra-fem saker som jag inte gillar.
 
   Men att slå huvudet på spiken och pricka in höjdpunkten, anledningen till att man inte kan slita sig från spelet... det är så mycket svårare. För vad tycker jag är det allra bästa med SSO?
 
   Av allt jag gjort, vad är det som gör att jag alltid vill logga in och spendera flera timmar åt gången på servern? Uppdragen? Tävlingarna? Människorna?
 
   Nej.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Det absolut bästa med SSO är spelkänslan. Spelet är välkomnande, varmt, levande. Alla valmöjligheter gällande allt från kläder till om hästen ska ha knoppar eller ett svall av lång man, de fantastiska miljöerna som breder ut sig, hur SSO-teamet vid varje högtid IRL ser till att det finns uppdrag för att sätta spelet i samma stämning - spelet lever med dess spelare.
 
   Ja. Det är därför jag knappt kan vänta på att få logga in varje dag. Spelet omfamnar mig och välkomnar mig in i den ljusa världen där jag trivts så bra ända sedan Starshine Legacys tid. Efter åtta hästspel hittade jag hem, i en värld som liksom aldrig tar slut. Uppdragen och de fantasifulla tävlingarna är egentligen mest som ett stort plus i kanten, liksom ni läsare är för den här dagboken.
 
   Det är grymt svårt att sätta det här i ord, men jag tror inte att jag är den enda som blir så glad av att lufsa runt i denna virituella värld.
Måste bara passa på och tacka

   Har fått finfina kommentarer på inlägget där jag frågade vad ni vill läsa om här, tack så mycket för er respons! Nu har jag dragit ihop ca 35 rubriker som jag kan skriva under, så jag kan hålla en uppdatering med många inlägg om dagen som förhoppningsvis också är intressanta. Jag kommer ju åka bort igen mot slutet av augusti, vet inte riktigt hur jag gör med uppdateringen då. Får väl göra som jag gjort under den här månaden jag varit borta och kasta in ett eller två inlägg om dagen, så att det faktiskt händer något här. Semesterperioderna är svåra, man vill ju inte tappa läsare, särskilt inte ni som kommenterar och delar era åsikter med mig, sånt tycker jag ju är jätteroligt :)
 
   Så ett stort tack för er respons, det är också roligt att höra att ni gillade de texter jag skrev om Fort Pinta och GåD - jag ska absolut skriva fler såna, de är jättebra övningar för mig som inte går i skolan längre och ändå vill hålla upp min skrivförmåga bäst jag kan och dessutom är det fantastiskt kul att skriva dem.
 
   Om det är något särskilt ni vill att jag ska skriva om är det bara att säga det närsomhelst, jag blir jätteglad över förslag :) Det jag dock antagligen inte kommer göra på ett tag är bloggutmaningar, såna där listor där man skriver lite dag för dag. Varför? Jag har nämligen redan skrivit två utförliga sådana (som jag har konstruerat själv), de ligger under kategorin "Bloggutmaning" - självklart ska jag skriva en om Årstidsryttarna, men inte just nu.
 
   Så återigen, tack för ert engagemang här :)
Ingen har väl missat den gyllene travaren

   Genom det gyllene diset i Gyllenbladsskogen travar den gyllene hästen. Tror att alla har sett det vid det här laget.
 
   Jag var nästan rädd för att Meteor inte skulle finnas kvar eftersom Linda tidigare har sagt att hon inte hade en häst. Men nu är han här, jag tycker nästan att hans nuvarande färg, som ger honom lite mer detaljerade muskler än i SSL, är snyggare än originalet.
   Hur kom han till Gyllenbladsskogen? Blev han smugglad till strandkanten utanför, liksom Justins häst? Kom han skuttandes ut genom någon slags dimensionsport? Vad gör han där? Varför har Linda än inte begett sig i flygande fläng till skogen med de höstfärgade löven för att hämta sin andra hälft?
 
   Meteorens nedslag har skapat så många frågor och nu inväntar alla nästa veckas uppdatering. Om han nu dansar runt i skogen måtte väl det tyda på att nya uppdrag står för dörren, att vi får en fortsättning på den uppdragsserie vi hoppats så på.
 
   Jag har funderat lite på om den nya porten in i Valedales snötäckta berg har något med saken att göra. Jag får intrycket av att den porten har något att göra med Den Gömda Dinosauriens Dal, men det känns konstigt att porten ska dyka upp nu om den bara ska stå där i några månader utan att göra någon som helst nytta sedan.
   Sen vet jag ju inte om den legendariska hästen och den mystiska porten har något att göra med varann, det kan ju bara framtiden utvisa.
 
   Just nu är jag grymt spänd inför uppdateringen på onsdag, känns som att något spännande kan hända...
Buggvideon

   Jag har förstått att nu i veckan har en video spritts bland SSO-spelare. En video där någon har buggat sig in i Södra Jorvik och visar hur det ser ut där.
 
   Jag tänker INTE se den filmen. Jag råder er att inte titta på den och inte sprida den vidare. SSO-teamet har inte menat för oss att se Södra Jorvik än. Buggar är inte tillåtet på SSO. Jag tycker att det är grymt respektlöst att lägga upp videon, och det är lika respektlöst att sprida den vidare och uppmuntra folk att titta på den.
 
   Bryt inte mot SSO's regler, uppmuntra inte andra att bryta mot SSO's regler. Jag vet att SSO-teamet har koll på olika bloggar inom det här lilla "samhället", och förhoppningsvis har de stenkoll på videon vid det här laget och har bett Youtube (som jag antar "hostar" videon?) att plocka ner den fortast möjligt.
 
   Titta inte, sprid inte. Bryt inte mot SSO's användaravtal så är alla nöjda och belåtna.
Uppdrag på tur

 
   Så. Hästar skötta, lite pengar intjänade och uppdragen gjorda. För idag, alltså. Jag har för mig att Marios uppdragsserie slutar i morgon (har ju inte kunnat hålla mig undan alla spoilers) och jag har gjort första dagen på Rob och Bobs uppdrag - sjukaste uppdragsserien hittills, men jag fick mig ett gott skratt.
 
   Det händer inte så mycket mer roligt här idag, för jag är dötrött och ska gå och lägga mig snart. En veckas ridläger tär lite på mig, trots att det var galet kul och jag red en häst som passade mig helt perfekt. I morgon ska jag försöka hitta på lite nya grejer här, jag ska göra lite Wiki-fix och planera för lite framtida inlägg, eftersom jag bad er tycka till och fick finfin respons - tack för det :)
 
    Men, god natt säger jag just nu.
Hej sötnötar

   Hemma igen, denna gång är jag hemma i ett par veckor. Jätteskönt, jag har haft roligt i sommar men jag behöver vila lite nu innan jag åker tillbaka till ridlägret för tredje gången den här sommaren för att jobba i ungefär en och en halv vecka.
 
   Postivit överraskad blev jag nu då jag kom hem - 33 kommentarer den här veckan. De var fantastiskt roliga att läsa, jag älskar de här långa, genomtänkta kommentarerna. Tyvärr kommer jag inte svara på dem, åtminstone inte idag. Har ingen riktig ork att tänka till i mina svar, därför.
 
   Jag ska äta middag, sen ska jag kika in på veckans uppdatering. Tror att jag blir populär eller beundrad eller vad man nu blir med A.A.E. idag också...
 
   Jag återkommer då jag fått i mig mat och är mindre halvdöd, så säger vi.
Sommargalopp

 
   (Jag är btw hemma vid det här laget, så... dator igen ♥)
 
"Jaha, du Mr Hotshot-kamera-nisse"

   Yes, äntligen ett citat av Heman!
   Det där sa han för en herrans massa år sedan. Närmare bestämt första gången den klassiska dressyren dök upp i spelen.
 
   Dressyren är Annes gren. Därmed såg vi ju den i SSL3. Den dressyren var banne mig inget att hurra för - ett program med lite halvdana serpentiner och volter i skritt. Ja, skritt.
 
   I Vårryttaren å andra sidan... Där hände något. Dressyren blev det ett bra system av. Som jag har sagt förut är dressyrfunktionen i Vårryttaren en av de bättre i alla de hästspel jag spelat. Den återkom på ett liknande sätt i Sommarryttaren, men maskerades där som trail och reining och allt vad de nu kallade den.
   Vi har sett något dressyrliknande i SSO. En del av druidträningen påminde litegrann om dressyren. Nu hoppas jag verkligen att den dressyr vi saknar från Vårryttaren ska dyka upp i SSO... Jag tänker mig antingen paddocken vid Utsiktsstupet eller kanske något borta i Södra Jorvik då den delen väl öppnar. Kanske att Herman kan hålla i dressyr på Jorvikstallets ridbana?
 
   Problemet med dressyren är det som någon klok kotte påpekade i kommentarsfältet på något gammalt inlägg jag skrev, att det kan vara väldigt svårt att ha dressyr som tävlingar då hig score-listorna skulle vara typ omöjliga att sammanställa. Fast iofs är jag inte direkt ute efter dressyren som en tävlingsform, mer som en daglig träning där man kan tjäna lite xp till hästen och dessutom ha lite kul.
   Nu är det väl tur att inte jag är spelutvecklare, för jag hade säkert trasslat till så himla mycket, men jag kommer nog aldrig sluta tjata om min dressyr - nu fick vi ju till sist tillbaka kavajerna i spelet dessutom ^^
Vad vill ni se?

   Det känns som att jag har vridit och vänt på vartenda grässtrå som finns på Jorvik vid det här laget - vilket jag självklart inte har gjort än, men inläggsidéerna börjar tryta lite nu, haha. Jag estimerar att jag har skrivit över 150 inlägg med åsikter, analyser och funderingar sedan jag började blogga lite mer seriöst i typ februari, och det är rätt mycket faktiskt. Jag kommer ju antagligen ha tusen nya grejer att skriva om då jag har Södra Jorvik framför mig, men det kan ju vara ett tag kvar till dess. Det vet ju inte jag, i dagsläget har jag ju inte tillgång till en dator - men tanken är att jag ska börja skriva mer på söndag.
 
   Finns det något ni vill att jag ska skriva om? Analysera, dra fram åsikter om, tipsa, vad fasen som helst, just nu är jag grymt tacksam för alla idéer som kan rulla in ^^
   Ni får med en trevlig liten bild bara för att (y)
Fler Horse Life-bilder

 
 
 
 
 
Mr Sands hängivna bufflar

   Var hittar Sands de där sjuka snubbarna egentligen?
   I SSL var de ju bara grymt läskiga, jag vet inte hur många gånger jag skrek rätt ut då man blev fångad av en Dark Core-snubbe på någon nivå. Sen i Star Stable, då de sades vara robotar, då kände jag typ "Det känns ju rätt rimligt, Sands programmerar sina kompisar, han är som en lite lagom dramatisk Gepetto" (kanske spårade lite där men ni fattar). Så ja, robot. Programmerad för att vara ilsken.
   Men nä, sen kom ju SSO och stjälpte den teorin. Om Mr Sands nu inte har uppdaterat programvaran ett antal miljoner gånger och nu har någon superversion av människorobotarna, vilket jag tvivlar lite på.
   Dark Core-snubbarna är läskiga, på ett sätt är det nog rätt bra - de ger spelet lite mystik och man blir lite lagom vaksam då de dyker upp. Utan dem skulle Dark Core antagligen inte vara hälften så skrämmande - woho, Garnok är på rymmen, men han har inga hantlangare längre så det är chill - nja, det är lite värre om man måste hålla utkik efter de ilskna bufflarna som kutar runt, även fast de verkar vara ungefär lika intelligenta som ett mindre begåvat blötdjur.
 
   Jag borde verkligen inte skriva sånt här sent på kvällen.
Skötselzoner

   Någonsin hamnat mitt ute i ingenstans och sett den fruktade ikonen då din häst plöstligt är hungrig?
   Jepp. Vem har inte varit med om det?
 
   Då jag började spela gick det att fylla på vattenhinken i Silvergladebyns fontän. Om jag inte minns fel gick det också att sköta hästen där.
   Vore det inte rimligt med tätare skötselzoner? Vi har en vid ridhuset, det är bra. Men jag tycker att det borde finnas en hos Marley, en hos Mario i bergen. En vid bergspaddocken vore vettigt också tycker jag. Kanske tillochmed en hos Andy. Tekniskt sett, där ryttaren kan tänkas varva ner för att göra andra saker bör hästen kunna skötas.
 
   Vad tycker ni?
Klubbköer

   Det här inlägget kan säkert få mig hatad av många, men vafasen, jag behöver få ur mig lite åsikter om saken. Och jag menar inte direkt illa, jag har bara funderat över det här under en period och vill skriva om det.
 
   Klubbar är det alltså. Klubbar verkar skapa så mycket bråk mellan SSO's medlemmar, samtidigt som de för många andra är en ljuspunkt i spelandet.
   Jag gick väldigt länge utan en klubb. Jag avslog förfrågan på förfrågan, höll på att bli tokig då jag fick tio förfrågningar på raken av samma människa (kan folk bara inte ta ett nej?) och gick till sist med i Bronze Panthers. Men, insåg jag efter bara ett par dagar, klubbar var nog inget för mig. Jag är inte särskilt social av mig, jag hade inte kunnat vara med på event och sådant som klubben ville ha, så jag gick ur. Sen råkade jag springa in i Genevieve Nightbard, som jag inte sett i spelet på evigheter, och jag hoppade in i hennes klubb. Det är rätt lagom för mig - en inaktiv klubb med två medlemmar. Jag trivs bra med den situationen.
 
   Men nu är det väl inte riktigt min klubbhistoria jag är ute efter. Nä, det är allt det här med klubbköer.
   Många stora klubbar säger sig vara som en familj. Man ser de största klubbnamnen vart man än vänder sig i spelet och deras ägare har nästintill helgonförklarats. Och klubbarna har säkerligen förtjänat den status de har, med fantasifulla event och väldigt engagerade ägare, ledare och medlemmar.
   Men jag är lite skeptisk till de milslånga klubbköerna, och hur folk kickas ur klubben varje vecka för att ge plats till nya medlemmar. Kan en familj kasta ur sina familjemedlemmar, ta in nya och sedan låtsas som ingenting?
 
   På ett sätt förstår jag den saken. Man vill få bort de som inte är aktiva för att ge plats för nytt blod. Men på ett annat sätt kan jag nästan tycka det är opersonligt att säga "du har inte varit så aktiv som vi har önskat så du är inte en av oss längre". Det kanske inte är så, jag har som sagt aldrig varit del av en sån klubb, men det är intrycket jag får.
   Om jag var en del av en sådan klubb skulle jag ha grym ångest, om jag nu verkligen ville stanna kvar. Skulle jag kunna bli kickad? Skulle de personer jag trivs bäst med i klubben kunna bli kickade?
 
   Man ser ju att många är intresserade av de här stora klubbarna. De jag har i huvudet just nu är Moon Warriors, Ocean Panthers och DBC - de kanske är de tre största som det är just nu va? Finns säkert ett antal andra riktigt stora, men jag har inte stenkoll. Senast jag kollade DBC's klubbkö var det på 200 pers. Och det är galet. Jag kan tänka mig att det blir en press på klubbägarna som vill att alla ska ha chansen att vara med.
 
   Jag vet inte riktigt vad mer jag kan säga egentligen, jag vet nog inte riktigt vad jag ville med det här. Så ett frö, kanske. Det är kul att klubbarna har blivit så stora, men det är synd att det är så stor rundgång i dem. Om jag skulle äga en klubb skulle jag nog vara som allra gladast om jag hittade ett stabilt gäng att ha med i klubben som jag trivdes med och kunde ha kul med - sen om de hoppar av är en sak, men att kicka någon från klubben pga inaktivitet tycker jag inte känns så roligt.
 
   Hoppas att ni förstår vad jag menar med det här - jag menar inte att jag tycker att klubbägarna gör fel eller på något sätt är taskiga, det är inte det jag är ute efter. Jag menar mer att det är synd att klubbarna inte kan hålla sig levande med de medlemmar de har, utan hela tiden måste kasta ut och ta in.
 
   Jag är personligen mycket nöjd med min klubbsituation och lär stanna med Night Guards så länge den finns. Jag har inget behov av en proppfull klubb med tusen event, men det kanske bara är jag.
 
Små, små människor

   I Star Stable-spelen var alla NPC's väldigt korta. Oavsett vem man ställde sig intill så var spelarkaraktären längre än alla andra. Kanske finns några enstaka undantag, men så här såg det ut i 90% av fallen.
   Typ... två decimeters längdskillnad? Tur att det fixades i SSO...
 
Södra Jorvik och Wikin

   En sak som ska bli grymt kul då Södra Jorvik har öppnat är att kunna uppdatera Wikin. Det lär ju bli minst 50 nya sidor för att kunna täcka allting, och jag som älskar att skriva kommer vara i himlariket, haha. Tänk hur många nya NPC's vi kommer möta? Alla nya platser att utforska? De nya tävlingar som väntar oss? Alla nya affärer, kläder, utrustning... Och då har jag inte ens nämnt uppdrag, ryktesfraktioner och huvudstroryn. Tänk, va?
   Jag undrar om det blir nya försäljningsstall där nere - vi säger att det finns ett försäljningsstall i New Hillcrest (Jag tänker aldrig särskirva Hillcrest på den här bloggen, skandal att de försöker byta namn på stället), tänk om det då står tre nya hästar och väntar oss där nere? De vore rätt najs, fast SSO-teamet verkar ju ha så galet mycket att göra så de kanske inte kan/vill släppa hästar tillsammans med uppdateringen första veckan. Det kan ju på ett sätt vara rätt dumt, om de efter Södra Jorvik har idétorka på grejer att släppa.
   På tal om det, jag har faktiskt funderat över den saken. Om uppdateringarna alla är planerade ett halvår i förväg eller om det ibland hoppar med något spontant som det jobbats med under bara någon vecka. Det kanske beror på hur snabbt det tar att färdigställa saker, men det är ändå en liten fundering.
Diamonds in the Sky

 
Tävlingsryttare här

 
   Den nya jackan kanske är lite väl slimmad för min smak, men snygg är den ändå ^^
Skrivövning - Fort Pinta

   Den här skrevs för ett tag sedan, några dagar efter att jag skrev den beskrivande texten av GåD, och även fast jag är långt ifrån lika nöjd med den här tänkte jag dela med mig av den (dels som en belöning åt er stackare som faktiskt hänger kvar här trots att jag inte är hemma) - kom gärna med kritik av alla former, det läses med glädje då jag är hemma igen! ^^

 

Fortet strålade. Eller fortet i sig kanske inte strålade, men de skarpa ljusen från Café Pinta lös upp hela torget, färgerna svepte över havet och gav illusionen av en regnbåge ute i det stilla vattnet som långsamt slog mot den uråldriga borgens mur på den södra sidan. Sommarsolen värmde oss och trots att jag satt uppe på murväggen högst upp i ett av fortets högsta torn kände jag marken runga under mig, vibrerandes av den höga musiken från discot. Jag såg hur James sprang så fort som hans korta ben kunde bära honom tvärs över torget – kvällar som den här hade han så mycket att göra, så många hästar att hålla uppsikt över medan deras ägare dansade i discot. Caféets säkerhetsvakt hade också han fullt upp – för tillfället drog han isär två flickor som börjat skrika på varandra av någon trivial anledning medan hans lilla valp Rambo ivrigt skällde och hoppade runt benen på dem.

   Att se saker från ovan så som jag nu gjorde var fantastiskt, särskilt med den lilla kikare jag hade med mig. Jag såg hur en grupp på fem ryttare badade med sina hästar vid Törneklipporna. En av hästarna ville inte gå ner i vattnet utan trampade oroligt runt vid strandkanten och lät framhovarna lätta från marken var gång den lilla ryttarens skänklar sparkade till dess sidor. En av ryttarna, vars häst lugnt hade halvsovit med vatten upp till hasorna, skrittade fram till ekipaget och grabbade tag i hästens tyglar för att hjälpa till att dra ut den i vattnet. Hästen stegrade dock igen och ryggade undan fort som blixten, vilket bara ledde till att båda ryttarna trillade av sina riddjur.

   Jag sänkte kikaren från blicken och såg ner över torget. En flicka klev just ut från djuraffären, med en liten valp i famnen, och det leende hon visade upp då hon gick fram till sin väntande häst och höll fram valpen för att de skulle få nosa på varandra, det leendet var obetalbart. Valpen viftade på svansen och kunde tas för den lyckligaste lilla hunden i världen, och hästen pressade mulen rakt mot dalmatinerns nos, innan den gav ifrån sig en hög fnysning och vände bort det stora huvudet igen. Flickan klättrade upp på sin häst och skrittade iväg, fortfarande med valpen i ett fast grepp i famnen.

   En grupp mindre barn lekte kurragömma på torget. De gömde sig bäst de kunde bakom murar, packlårar, buskar och butiker, sprang mellan de få hästar som fortfarande var i rörelse då de fnittrande letade efter det perfekta gömstället. En liten pojke snubblade rakt ner i torgets fontän, men kastade sig upp och fortsatte springa medan han hissade upp de dyngsura byxorna över höfterna.

   Nere i discot byttes låt, och borgen dånade av ett nytt beat. Den uråldriga statyn av Guvernör Gareth såg än äldre ut än vanligt, då den långsamt försvinnande solen kastade mörka skuggor över hans redan slitna bronsansikte. Alger och sjögräs hängde över hans axlar sedan den vilda stormen för ett par dagar sedan, och den gigantiska statyn hade aldrig varit mer skrämmande. Eller vacker, i sin forntida glans. Ett kulturarv, för vårt fort. Jag såg hur ett av de små barnen kämpade sig upp på statyns stod och kröp in bakom Gareths ena ben. Det var ett bra gömställe, faktiskt.

   Några ryttare kom springandes ut från discot, rusade mot stallet. Championatet skulle börja snart, och även de mest erfarna tävlingsryttarna kände sig tvungna att anmäla sig tidigt, nervösa över att inte få en startplats i kvällens tävling. Alla ville ha de vackra medaljerna, kunna skryta med att de vunnit Fort Pintas berömda championat. Jag såg hur några stallflickor började släpa fram hinder att ställa på torget – hindrena var tunga och de kom inte så långt innan den mer välbyggda säkerhetsvakten dök upp för att hjälpa dem. Han placerade med lätthet ut hindrena på sina rätta platser medan Rambo med nästintill rabiat uppsyn sköt fram och tillbaka mellan torget och stallet. Om den hunden viftade på svansen mer än han redan gjorde skulle han lyfta från marken vilken sekund som helst. Han var nog lite galen, den valpen, men hans ägare var väl inte mycket bättre egentligen.


 

Gårdagens projekt

 
   Jag försökte rita på fri hand. Men det är så äckligt svårt att rita människor alls, jag tappar formerna helt. Så den här är liksom byggd på en bild på Esme. I slutändan blev jag rätt nöjd ändå, må jag säga. Nästa gång ska jag försöka märka ut skuggorna lite tydligare, tror jag dock.
 
 
Utmärkelser

   I många spel man spelar får man små utmärkelser på vägen. Typ "Här har du ett litet plakat på din profil för att du har nått det här målet". Så som det är på Wikin, t ex. Jag har funderat på sånt i SSO, och jag tror att det skulle kunna vara en liten rolig grej, även om man bara kan se sina egna plakat. Man kan ju ha lite allt möjligt typ, plakat för att ha loggat in varje dag under en vecka, plakat för att ha vunnit en guldmedalj i ett championat, plakat för att ha köpt en häst, är ni med? ("Är ni med", nu börjar det märkas att jag spenderat många somrar på Nybygget, hehe...)
 
   Jag tror det hade kunnat bli riktigt roligt, det blir ju ytterligare en liten sysselsättning att försöka samla plakat. De sidor/spel jag mest har i åtanke då jag tänker på detta är Howrse och The West - skillnaden är att i The West ser man inte alls sina utmärkelser och sånt innan man slutfört målet, så man vet liksom inte om man kan få något för saken. Eller det kanske går att kolla, men jag är ju som sagt mindre begåvad i många spel och jag har inte hittat något iaf.
 
   Sen vet jag inte riktigt om det passar för SSO, vi har ju stjärnletningen, men ändå. Brainstorma är alltid kul ^^
Fina Iddyluren ♥

 
Nu åker jag igen

   Idag åker jag iväg på ridläger, eftersom jag fyller nitton senare i sommar blir det här mitt sista ungdomsläger. Jag kommer vara äldst av alla, men vad gör man då man är född några år för tidigt och ens bästa vänner bara är runt femton än.
   Jag återvänder till dator och pick och pack på lördag, men tidsinställda inlägg dyker upp för er skull. Men jag kommer inte svara på mejl och kommentarer förrän på lördag, så känn er inte ignorerade :)
 
   Ha det gött!
 
   The Ark - The Apocalypse Is Over ♥
Vet ni hur stor Wikin har blivit?

   Jag har fått typ tre mejl där det står något i stil med "Administratör på största Wikis", och jag har blivit riktigt nyfiken på hur stor Wikin egentligen har blivit. Så nu rotade jag runt på Wikin och lyckades äntligen hitta statistik för en himla massa olika grejer, det var rätt svårt att hitta. Men så hittade jag listan där man kan se antalet sidor på svenska Wikis.
 
 
   Femte. Största. Wikin. Wikin startades den femte december 2012. Den är strax över sju månader gammal, och är den femte största Wikin till sidantalet bland de svenska Wikias. Sett över unika användare, vilket jag antar påvisar hur många redigerare det är på Wikin, så är den störst.
   Jag håller typ på och smälla av nu, fasen vad häftigt det här är :')
Humhum

 
Få skäckar i sikte

   Jag trodde att jag skulle få se de vackra Painthästarna vart jag än vände mig då jag loggade in igen igår, men icke. Har spelat i ungefär en halvtimme idag och har sett en enda av de nya skäckarna.
 
   Är det för att halva servern har semester just nu? För jag tror knappt det är någon som inte sett fram emot de här hästarna, och jag tycker inte att SSO har gjort oss besvikna, det är mycket vackra hästar.
 
   Just nu funderar jag på om en av dem ska bli min... försöker hitta på ett möjligt namn. Fast det lär få vänta ett tag ändå, nu har jag äntligen 6000 SC igen och jag gillar den jämna siffran ^^ Nej jag skojar bara, det finns några andra faktorer som väger in också.
 
   Har du köpt en Paint eller är du intresserad av att köpa en?
Domännamn

   Jag har just nu ingen inkomst (får ju inget studiebidrag längre), men jag tänkte mig att då jag väl har en så ska jag uppgradera bloggen till PRO och då även skaffa ett domännamn. (Just nu ser det ju ut som att jag kan få jobb mot hösten så det ser rätt ljust ut ^^)
 
    Varför? Jo, dels vill jag gärna ha de funktioner PRO-användare har tillgång till. Sen är väl inte bloggens nuvarande adress den lättaste att komma ihåg, så jag startade bloggen hade jag ju inte en tanke på att den skulle bli så stor som den faktiskt är idag.
   Byta blogg? Aldrig. Jag tror inte på att byta bloggar fram och tillbaka. Det är det perfekta sättet för att förvilla läsare, och den nya bloggen får sällan samma charm som den gamla. Jag älskar den här bloggen, det är min dagbok för tillfället, och jag kommer stanna på den här bloggen tills slutet, helt enkelt.
 
   Så nu funderar jag. Ashdancer.se? Silverforce.se? Något som pekar mot SSO Wiki? Än så länge är det ju verkligen inte bråttom med domännamn, men man funderar ju ändå. Man vill ju inte ha något jätteflummigt heller, det ska ju vara relativt enkelt att se att det här är Esme Silverforce som huserar runt.
 
   Om ni har någon idé får ni gärna dela med er av den, för min skalle står still just nu, haha :P
Det sämsta med SSO

   Det här inlägget är lite inspirerat av frågan som Amanda Lightfield ställde för ett par dagar sedan.
 
   Jag älskar SSO. Spelet har blivit en stor del av mitt liv och jag trivs så fantastiskt bra i spelet, och jag trivs så otroligt bra med den här bloggen, som inte skulle finnas om det inte var för spelets skull. Men självklart finns det negativa saker med SSO. Jag tänkte att jag skulle lista saker om jag inte tycker om med spelet här, eftersom jag i övrigt verkligen öser beröm över det.
 
   - Khaan, Ann och Hill Crest. Är jättebesviken på att Khaan fick ett nytt utseende från SSL till SSO, och hans utseende passade inte ens det som alla NPC's sa om honom. Och hur i hela friden kan Anne och Hillcrest bli omdöpta? Inte okej, det är väl det jag alltid kommer strida om i spelet. Att en av spelseriernas viktigaste karaktärer får en ny stavning på namnet efter alla år, det tycker jag är så sjukt fel. Detsamma med Hillcrest, det kan ju inte bara få ett nytt namn sådär.
 
   - Funktionen med att byta man och svans på hästen. Inte för att det är en dålig funktion, absolut inte, men jag är besviken på den. Jag vill kunna välja mellan olika manstilar till olika svansar, för jag tycker bara att två av svansarna är snygga medan jag kan tänka mig alla olika manstilar. Jag vill verkligen att funktionen ska få en uppdatering, jag kan tänka mig att det är fullt möjligt för framtiden, men jag tycker verkligen att svansarna till knopparna och den kortaste manen är grymt fula. Dessutom vill jag ju gärna ha fler valmöjligheter, men det hör nog inte riktigt hit. Har skrivit ett inlägg om det tidigare, ska finnas någonstans i arkivet.
 
   - Orealistiska färger på vissa hästar. Isabellen med svarta ben, den "typ-isabellfärgade-hästen-med-brun-man", de halva helstrumporna, visst har det blivit bättre men jag tycker inte om de "felfärgade" hästarna som blivit. Självklart ska SSO ha galet mycket cred för de hästar som blev lite bättre, ie. den grå oldenburgaren, Freya, Frieserhästarna, de båda hästarna vid Silverglades Hästsportcenter etc.
 
   - Den undermåliga censuren. Jag vet att det jobbas på, GMs måste ha sagt det tusen gånger, men den är så sjukt irriterande. Jag är rätt blyg då det kommer till chatt och allt och edn dåliga censuren gör att jag ännu mindre vill använda chatten.
 
   Det är nog det jag tycker är dåligt med själva spelet. Sen stör jag mig på folk som inte sköter sig i chatten, men det kan ju inte spelet göra något åt - jaja, moderatorer visserligen, men nu ska jag inte tappa ämnet här. Jag tycker att väldigt mycket är bra med spelet, så jag tänkte lägga upp ett inlägg framöver med vad jag tycker är bra med SSO, för att väga upp det här negativa :)
 
   Vad tycker ni då? Tycker ni att jag har missat något? Eller slagit huvudet på spiken? Finns det något som ni själva inte gillar med spelet?
Veckans uppdatering

   Sådärja, jag är installerad hemma - jag ska visserligen ut och åka igen på söndag, men just nu behövde jag verkligen få mellanlanda lite.
 
   Har nu kutat förbi Marleys för att se de nya hästarna. Tummen upp till SSO-teamet, jättefina är de! Underbart att de är så olika varann, precis så som det ska vara enligt min mening :) Dock stör jag mig på då hästarnas strumpor bara syns på utsidan av benet, vilken häst har bara en halv helstrumpa liksom? (Haha, det där lät lite knäppt) Jag ska låta det sjunka in lite - jag väntar nu spänt på en speciell häst, men det kan absolut hända att en av de nya, stiliga skäckarna flyttar in i mitt stall.
   Fuxen till höger, ser ni att strumpan bara syns från en vinkel? Skärpning SSO, det där måste ju nästan fixas till, ser ju inte klokt ut...
 
   Sen har ju stallet där blivit större dessutom. Det bådar gott! Vem vet hur många hästar som finns där i slutändan? :D Jag älskar den här valmöjligheten som börjar utvecklas, det finns verkligen något för alla.
 
   Den nya grejen att man i Vänchatten kan se vem som skriver - åzum! Helt perfekt, det var efterlängtat. Visserligen har jag sällan alla vänner inloggade och ska leta mellan dem efter vem som skrev, men det känns logiskt, trevligt och lär vara grymt bra för de som använder sig mycket av Vänchatten.
 
   Ja, det var väl allt som kom den här veckan va? Jag har en känsla av att det är semestertider även på SSO-kontoret, men jag tycker det är bra om det är lite mindre uppdatering under sommaren. Många är ju bortresta och för de som är väldigt aktiva i spelet (typ som jag, hehe) känns det så surt att komma efter i uppdragsserier och inte kunna se allt nytt så fort som det kommer. Som jag har sagt innan så skulle jag ha blivit typ förkrossad om Södra Jorvik kommit nu - att veta att det finns utan att kunna nå det.
   Det var allt för just nu, har inte haft datorn på typ fem dagar och jag har verkligen saknat skrivandet x)
Mobilblogg - har snart en dator

Nämen goddagens. Jag ska ut och åka tåg nu, ska från Skåne till min lilla Stockholmshåla, så jag bör vara hemma vid typ halv elva i kväll. I morgon ska jag försöka utvärdera lite grejer här, men på söndag åker jag vidare igen till sommarens sista anhalt.
Så i morgon svarar jag på mejl och kommentarer igen :)

Derek och hans jobb

   I Starshine Legacy var Derek fotograf och jobbade för regeringen. Nu är han postnisse. Ska det föreställa något spionjobb eller råkade han bara hamna där av någon slags mysko slump?
 
   Nu gillar jag ju de här konspirationsteorierna jag brukar vara inne på, jag vill tro att allt i spelet har en mening. Sen kanske det inte är så, men det är mitt hopp eftersom jag gillar att analysera.
 
   Men vad sjutton pysslar grabben med? Först något superviktigt uppdrag ute i Jorvikstallet och sen bara "nämen jag jobbar på posten, grymt viktigt jobb serru". Okej, om man jobbar på posten kan man ju mygla och öppna misstänkt post, men Derek verkar ju faktiskt vara relativt undermålig på jobbet eftersom man har hjälpt honom x antal gånger.
 
   Vad tror ni om Mr Hotshot-kameranisse?
Silverskimrande galopp

 
   En sak som är så kul med Freya är att jag kan använda mig av färgkombinationer som inte passat Ash och Iddy särskilt bra. Grått som ett exempel, är en färg som syns väldigt dåligt på båda två.
   Jag skulle faktiskt inte banga på ett par grå benlindor till det här ^^
Jag lär bli typ fattig snart, hehe

   De där nya baseballjackorna... Jag vill ha allihop. Egentligen är väl priset inga problem, jag har så mycket SC att jag skulle kunna köpa det mesta jag vill ha just nu. men jag har lite svårt att bli av med den jämna, fina siffran, man kan nog nästan säga att jag har något mindre "tvångssyndrom" då det kommer till mina SSO-pengar, haha. Är lite nervös över att grejer i den nya affären kommer försvinna i senare uppdateringar? Dock tolkade jag texten på nyhetssidan som att dessa grejer också kommer vara tillgängliga i Södra Jorvik, så jag hoppas att så är fallet. Jag vill ju ha dressyrsetet också, tyckte att det var fantastiskt snyggt.
 
   Haha, jag och mina kvällsflum, det här kan ju knappast vara intressant för någon att läsa ändå...
Mobilblogg - Falsterbo

Har spenderat två dagar och alldeles för mycket pengar på Falsterbo nu, grymt härligt! Jag och mitt gäng har känt oss som värsta turisterna här nere i Skåneland, med bussar och allt, haha.

Jag har alltså fullt upp, men jag har sett vad dagens uppdatering handlar om. Kanske en till häst snart flyttar in i mitt stall? :)

Någon annan som varit på Falsterbo igår eller idag?

De fyra bröderna Summers

   Först då jag fick idén till att skriva det här inlägget var det typ "åh, Tripp, Trapp och Trull, tre brorsor som ser likadana ut, typ som bröderna Wetton" (för er som inte har varit med här så pass länge = Herman, Coyote och Mr Wetton), Sen spelade jag Vårryttaren, och då kommer pappa Ronnie Bob och sabbar allt för mig. "Nämen tja, här är min son Joseph, kör ner honom i din ryggsäck och rid till Beate!"
 
   Det var ju lite i förbigående man först fick veta att Marley, Barney och Carney var bröder. Sen att det nämndes att deras pappa som dött tio år tidigare var Ronnie Bob Summers, jag höll nästan bokstavligen på att trilla av stolen då jag läste det. Jag älskar återkopplingar till Star Stable, och jag blev nästan lite besviken över att inte få veta mer. Däremot satt jag och skrev något inlägg om att James måste vara typ dvärg med tanke på att han bör vara minst 20 år gammal i SSO.
 
   Det jag först undrade då jag återupptäckte Joseph Summers var "vem är äldst?". Var Joseph, som var ett spädbarn i Vårryttaren, äldst eller yngst i skaran? Om han är yngst är han självklart minst 10 år gammal i SSO, och jag skrev tidigare något lagom flummigt inlägg om att Joseph kan vara = Scarecrow Joe. Håkan-Kråkan, alltså. Om han är äldst, vilket jag tvivlar lite på, tog Vårryttaren plats ännu längre bak i tiden än vi nu antar. Det skulle inte riktigt funka. Däremot kanske han är något mellanbarn? Men om det är så borde vi väl nästan ha hört något om honom vid det här laget... Jag tror mest på att han är bortglömd även av spelskaparna just nu faktiskt, liksom Aaron, stackarn.
 
   Jag ser gärna mer av brödernas familjeband, och jag vill se något livstecken från Joseph också. Nu har ju SSO lite gratis iochmed att det är byggt på sammanlagt åtta helt fantastiska spel, och man kan plocka mycket ur de spelens story för att stärka SSO's trovärdighet och charm.
Ny färg på häst?

 
   Visst har inte cremellon i spelet sån här ljus man och svans? Tycker det här påminner lite mer om en palomino (påminner endast, det är ju långt ifrån), vilket jag gärna ser i spelet. Om de nu inte tar bort de svarta benen på isabellen som redan finns, förstås.
   Det kanske bara är önsketänkande, men jag tycker att det är en färgskillnad. Är så galet taggad på nya hästar nu, haha ^^
 
   The Ark - The Most Radical Thing To Do
Oj

   Jag har ju sagt att jag började spela SSO i November 2011, men nu då jag tittade på gamla betalningar jag gjort i spelet såg jag att den första var från den femte Oktober. Jag minns att jag var hemma och sjuk då jag började spela, jag hade feber så jag satt i sängen med datorn i knäet och var helt förkrossad då gratisdelen tog slut - jag var ju inte myndig då och min lilla mamma har alltid varit rätt emot att betala saker på nätet. Men jag frågade försiktigt och hon sa att det var lugnt så länge jag betalade med egna pengar - eget kontokort hade jag ju, så jag kastade mig efter den där lilla betaldosan man har då man sköter bankärenden över nätet och köpte en månads SR så fort jag kunde. Jag tror att det var samma dag som jag började spela.
 
   Så - jag har spelat SSO sedan den femte Oktober år 2011. Är inte det rätt sjukt ändå? Jag har varit borta från spelet under ett par veckor då jag varit bortrest eller på ridläger, men annars har jag spelat nästan varje dag, med en enstaka veckas paus och några missade speldagar här och var.
 
   Vet inte om jag ska vara stolt för att jag är en trogen spelare eller rädd för att jag är så sjukt beroende, haha x)
De dimmiga bergen i fjärran

 
   The Hobbit Soundtrack - Misty Mountains
 
   En av mina rörigare redigeringar, det blev inte så bra som jag tänkt mig, men varför inte visa fails också :P "The pines"-raden borde inte ha blivit så indragen... Fast jag tycker ändå att det blev lite halvcharmigt.
Bara lite snabbt här va

   Jag har hunnit skriva lite fler inlägg under dagen då jag fick en lucka ifred här hemma i sommarstugan, så det kommer några fler inlägg än tidigare planerat under nästkommande två veckor :) Har skrivit klart ett gäng inlägg som legat i utkastet länge, känns skönt att ha de grejerna färdiga nu ^^
 
   Nu har jag en fråga till er, eftersom jag ändå kommer kunna läsa bloggar då jag är borta även om jag inte kan skriva - vilken/vilka SSO-bloggar tycker ni är allra bäst? Om ni själva har en ni vågar dela med er av är jag också tacksam, jag vet att det finns många där ute som jag inte lyckats upptäcka än ^^
 
   I övrigt får ni ha det grymt bra nu, så återvänder jag om två veckor :)
 
Kan det inte bli höst och uppdatering och allt

   Längtar så grymt mycket, haha ♥
 
Den bortglömde brodern

   Aaron. Aaron. Vi vet inte ens om snubben har ett efternamn.
 
   Vem är Aaron? Baronessans son som sitter med i Silverglades råd. Ja, så mycket vet jag om honom. Tror inte att någon vet mer, för han har bara nämnts en enda gång i spelets historia. Vi vet inte vem hans far är, vi vet inte om han är äldre eller yngre än hans bror Thomas Moorland.
   Mitt stora hopp just nu är att den bortglömde sonen, brodern, Aaron helt enkelt, ska dyka upp i själva spelet. Kanske som någon snubbe man ska konsultera med innan man får ta sig över till Södra Jorvik. Jag vill veta om han också är halvutomjording, likson brodern, eller om Baronessan gifte om sig vid tillfälle eller vad farao som hände där.
 
   Aaron är ett mysterium för oss alla just nu, haha.
Nu blir det mindre datortid igen

   Ska vara lite social för en gångs skull ikväll, i morgon ska jag ut med familjen och söndagen är min sista dag i paradiset innan jag åker vidare till nästa resemål, så om ni vill ha fler blogginlägg/vill ha kontakt med mig på något sätt så får jag tyvärr göra er besvikna. Nästa lördag är jag dock hemma under dagen, så då svarar jag på mejl och dyl igen.
 
   Och bara för att jag liksom igår är så glad över min chans att få rida lite här så langar jag upp en bild från idag. (Urklippt ur film, har för länge sedan insett att min mamma inte förstår sig på min kamera alls, haha)
 
 
 
   Så, från och med nu återgår min rosa dagbok till endast sina tidsinställda inlägg igen. Ha det gött fram till nästa lördag! :D
Den trasiga bron

   Funderingar över Södra Jorvik. I ett par uppdrag än så länge så har den trasiga bron över Southsilvervattnet nämnts. Jag har ju ingen större erfarenhet av saken, men jag har en känsla av att det kan bli lite krångligt att koda ihop bron så att vissa kan rida över den medan vissa inte kan det.
 
   Nu då Södra Jorvik öppnar kommer folk uppenbarligen kuta över bron i full hallaballå (försökte hitta ett bra ord, misslyckades), men de som inte gjort uppdragen som krävs kan ju rimligen inte komma över bron, den bör ju vara spärrad eftersom... ja, det är ju en del i spelet, man ska inte kunna komma över den.
 
   Kommer de ryttare som än inte kvalificerat sig att falla ner i vattnet om de försöker ta sig över bron, eller kommer den där röda stoppskylten dyka upp framför dem då de försöker korsa bron? Är lite nyfiken över det där.
 
   Arkivbild
Wihihi :D

   Just nu händer inte mycket på SSO-fronten. Jag blir datorlös igen på måndag och det är liksom ingen idé att ens försöka få upp hästarna till högsta humör och försöka dundra in på topplistorna (lär inte hända ändå, jag är som sagt relativt urkass på spel överlag), därför är aktiviteten väldigt låg här trots att jag har dator. Dessutom är jag en person som är väldigt beroende av att få ha ett eget space, vilket jag inte har i stugan vi bor i just nu. Jag har datorn på köksbordet, och köket är ihopslaget med vardagsrummet - och i vardagsrummets bäddsoffa sover resterande familj. Där har vi förklaringen till att jag är lite bortkopplad.
 
   Varför är jag ändå glad? Om ni är helt ointresserade av IRL-inlägg kan ni strutta iväg och göra något roligare nu, men jag är glad så jag vill skriva ^^ Jag spenderar dagarna på ett av de finaste stallen jag någonsin varit med om, så som varje sommar ser ut, och gör lite allt möjligt som kan behövas göras på dagarna. Mestadels gäller det städning, men på eftermiddagarna får jag rida och det är najs :D Måndag till onsdag red jag på en nittonårig arabkorsning som jag velat testa i många år, han var verkligen fantastiskt fin. Dock går han på pessoabett och jag hatar pessoabett. Hästen bara knäpper av och försöker komma undan trycket som uppstår i nacken, nä. Kopplade om det så att det blev som ett tränsbett och helt plöstligt hade man en häst som vågade ta lite stöd i handen.
   I morse red jag barbacka på en av stallets unghästar till deras bete, han sökte sig ner och traskade på i en trevlig form bara man höll om med skänklarna och höll en stadig hand. Sen blev han jätterädd för en presenning i skogen som jag inte hade sett, så helt plöstligt började han hoppa och stegra och där satt jag och tänkte typ "godnatt, nu är jag körd", fast vi kom förbi hemskheten på något sätt, jösses. Ägaren verkade dock tycka att jag klarade det bra, för istället för de små ponnyskruttarna jag brukar få rida så fick jag på eftermiddagen rida på ett av de fina halvbloden, åhåhå! DET är anledningen till att jag är så glad, för det gick grymt bra! En häst på 180 i manken som bar sig själv så man knappt hade ett hekto i handen, som bara dansade fram då han väl var framme vid handen. Satt och tragglade ett bra tag eftersom han verkligen tvärvägrade att fatta höger galopp, så jag fattade vänster och gjorde ett galoppombyte på diagonalen, då blev det tillsist höger! Mycket häst att rida ändå, men för mig som ridit på lite lagom omusklade ridskolehästar i hela mitt liv är det så grymt häftigt att få rida hästar som har lite muskler och som kan bära sig själva. Om jag rider samma häst i morgon ska mamma försöka filma och då lär jag antagligen inte kunna hindra mig själv från att langa upp någon bild här också för hästen är så galet snygg!
 
   Puh, nu är jag lite avskriven. Har inte så många att prata med här nere och min stackars mamma som inte kan ett dyft om hästar har fått höra alltför mycket så jag behövde få ur mig lite glädje ^^
Inte en kjol i sikte

   Jag äger faktiskt inte en enda kjol i SSO. Jag har lite onödiga grejer som inte används särskilt ofta, men jag har inte en enda kjol.
   Det beror väl mycket på att det känns så fel att ha kjol då man sitter på hästen. Det ser lite knäppt ut. Ungefär som att ha shorts och gympaskor utan att rida barbacka. (Red faktiskt så IRL igår, pallade inte dra på mig ridstövlarna så jag red utan stigbyglar hela passet, grymt skönt var det faktiskt!)
 
   Om det blev så att man kunde lämna alla hästar i hemstallet och traska ut till fots, då skulle jag nog köpa några kjolar. Typ till discokvällarna. Men annars får det nog vara, ser inga tillfällen att använda dem i övrigt. Det är ändå lite synd, för jag tycker att vissa är väldigt fina. Samma sak med linnen, jag äger i dagsläget bara ett enda och det fick jag i något uppdrag för evigheter sedan.
 
   Finns det något klädesplagg i spelet som ni aldrig använder?
Har funderat på...

   ...om jag skulle byta man på både Ash och Iddan. Den där långa manen som Freya har är grymt snygg och passar båda jättebra, men. Känns lite trist att ha tre hästar med samma frilla, om man säger så :P
 
   Såhär skulle Ash se ut i den långa manen - bild lånad av Lucy Westlake.
 
   Ackackack, beslutsångest...
 
Onsdag igen

   Jag hade helt missat det! Är så inne i dagarnas stalljobb att jag har inte riktigt tid att tänka på datorn. Hann jobba, rida, gå och för att duscha och gå ut på smultronjakt i en närliggande hästhage innan jag ens kom på tanken att öppna datorn.
 
   Äntligen vet vi vad butiken i Silvergladebyn var till för! Jag tycker det är roligt med det här nya sättet att se kläder på, sen är det rätt förståeligt att allt där inne bara kostar SC - antar att det är för att man inte ska bli för lat och bara gå dit? Dressyrsetet var gaaalet snyggt, men jackan var så dyr att jag väntar några veckor. Äntligen riktiga kavajer, som jag har längtat ♥ Det jag har att invända är att jag tycker de är för tajta. Det ser ut som att ryttaren är nästintill anorektisk, precis som i Star Stable, jag hoppas att det fixas till. Ryttaren är smal som det är, det behövs verkligen ingen korsett.
   Baseballjackorna var grymt snygga! Helt fantastiska. Men, går de att köpa någon annanstans än i den affären? Min internetuppkoppling är inte den bästa här och det går lite segt att spela så jag orkar verkligen inte dra runt hela Jorvik för att leta efter dem.
 
   Inte nog med det, vi fick också stifta bekantskap med Reed Kessler. Jag vill ha hennes hår, helt ljuvligt o.o jag har klippt av mig mitt hår IRL, gjorde det i förrgår - har alltid haft långt hår som Reed men efter min depression blev det så tunt och slitet så jag var nästan tvungen att klippa av det. Det faller precis över axlarna nu och det känns lite tungt, jag har alltid trivts med mitt långa fina hår.
   Nejmen jag ska inte tjafsa om Reeds hår, det är kul med en ny NPC. Kavajen hon gav ut tycker jag är snygg också, bara det att den är så smal. Det ska bli spännande att se vad Reed kommer bidra till spelet med, för hon kan ju inte stå där helt utan anledning, eller hur?
   De här officiella bilderna är ju så snygga så man dör ♥
Wildhearts

 
   Melody Club - Wildhearts
 
   Låten som gav Iddy sitt namn, helt enkelt. Det är en sådan låt som jag kan lyssna på igen, och igen, och igen...
 
   Men, texten stämmer inte riktigt in på min Iddylur. Han stannar alltid hos mig ♥
Pållens midsommarkrans

   Jag tyckte det var riktigt kul att det kom en liten midsommardekoration till hästarna, riktigt söt var den ju också!
 
 
   Jag hoppas att detsamma händer nu i jul, att det kommer en tomteluva till hästen - ni vet de där söta sakerna som sitter över ena örat. Vore en grymt söt detalj :)
   Närmast har vi ju dock Halloween, vet inte om det finns något smart till det? Förra året fanns det ju ett antal klädesplagg, och det kom en liten spindeldekoration att sätta på tränset. Den lär väl komma igen för de som inte var registrerade förra året, men det kanske kan komma något mer, som en liten dödskalle eller något? Vet inte riktigt, men det kunde bli kul.
Vad har den i sadelväskan sin?

    Husdjur. Söta, men till ingen som helst nytta.
 
   Alla väntade på husdjuren. Jag vet inte riktigt vad vi egentligen hoppas på, men jag tror att vi alla hoppades på mer än bara en rörlig dekoration.
   Husdjuren, det känns verkligen som att de har glömts bort. Det finns fyra sidor för husdjur inne i sadelkammaren. Fyra. Om man köper alla husdjur som finns så fyller man inte ens upp en sida.
   Vad är planen? Vad, hur, när, varför? Jag har själv blivit riktigt dålig på att uttnyttja mina husdjur, det är sällan de åker med i sadelväskan, och det är synd.
 
   Nä, hoppas verkligen att något planeras med de små krabaterna.
IRL-fråga - Ryttare med funktionshinder

   Jag måste bara fråga nu för jag är nyfiken. Fick nu under förra veckan då jag jobbade på ett ridläger ett jobberbjudande, inom handikappridning. Jag kan få möjlighet att gå olika ledarutbildningar och jobba med människor med funktionshinder i möte med hästar, något jag tycker är väldigt roligt.
 
   Jag har sedan innan varit i kontakt med ryttare med funktionshinder tack vare detta ridläger, men jag undrar, vad har ni för erfarenhet av handikappridning? Har ni en handikappridklubb i närheten? Vad som helst egentligen - ridklubben där jag red förut ville inte driva aktiv handikappridning och jag tror att det är en av klubbens ca 600 medlemmar som har en tydlig funktionsnedsättning, så jag är nyfiken på hur det ser ut på andra håll i Sverige.
Jag saknar SSO-bloggarna...

   Jag älskar att läsa SSO-bloggar, men jag vågar inte riktigt just nu. Jag ligger ju galet mycket efter med uppdrag och allt så jag vill inte ha spoilers. Så det är ju himla synd :(
 
   Nu ska jag göra dag 2 på midsommaruppdragen, är nyfiken på hur det ser ut idag. Igår var det otroligt mycket uppdrag, vilket visserligen är roligt, men det blev alldeles för mycket transportsträckor. Jag brukar inte ha något emot att rida fram och tillbaka, men att rida mellan Everwindfälten och Steve typ tio gånger var rätt irriterande, särskilt med en häst som inte var överdrivet glad. Så, roliga uppdrag men alldeles för mycket resor.
   Spela nu, så var det.
Varför

   Nu innan jag åkte iväg och övergav datorn så satt jag under nästan en hel dag och bara läste Globalchatten. Inte lusläste, men jag satt och tittade på tv och gjorde annat och bara lät datorn stå på, satte mig och läste rätt ofta.
   Det var en sån där dag då det var massvis med bloggreklam i chatten. Ni som har hängt med i minst ett par veckor vet hur mycket jag avskyr bloggreklam. Men så blev det snäppet värre - "besök min blogg, den kanske läggs ner för det är för få besökare".
   Att blogga endast för att bli ett igenkänt ansikte i spelet tror jag verkligen inte alls på. Jag tror inte att det kommer någonstans. Att haka upp sig på besökssiffror endast är döden för en blogg. En blogg är att skriva. En blogg är att dela med sig av en känsla. Att skriva är att dela med sig av en känsla.
 
   Den dagen jag startade den här bloggen hade jag inte en tanke på att bli en av de större SSO-bloggarna. Men det blev den, på kort tid också. Jag skriver om det jag tycker om, jag skriver om det jag tycker är roligt, jag bollar åsikter, jag har jättekul. Sen att ni vill läsa det, det är något som värmer. Ni bollar tillbaka med era åsikter. Det är ännu roligare.
   Den här bloggen är till för mig. Den finns för min skull. Att ni också tycker om den, att ni får ut något av den, det är bara ett litet plus i kanten för mig. Skrivandet är mitt sätt att uttrycka mig på, bloggen är mitt sätt att ge utlopp för mina tankar.
 
   Det jag vill ha sagt är att även om folk tröttnar på den här bloggen, slutar läsa den, om den blir helt öde på kommentarer och besökare, så kommer jag inte sluta. För jag gör faktiskt inte det här för att få se en siffra på en datorskärm som säger "så här många var här", jag gör det här för att jag tycker det är fantastiskt roligt.
 
   Så kämpa inte för att hålla uppe en fasad. En blogg har ingen själ om författaren inte trivs med att uttrycka sig, att skriva, precis som med en bok. Skriv för er själva, och inte för någon annan.
 
   Att betrakta andra är ibland väldigt lärorikt, vet ni.
 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.