Chrome Pointer

Kaos i chatten

   För en stund sedan loggade jag in för att fota till nya headern. Det slutade med att jag istället satt och läste globalchatten och undrade hur lågt folk kan sjunka.
 
   Att säga till någon "du borde hoppa från en bro", asså ni förstår väl att både hot och mordhot är emot Sveriges lag? Och att det kan leda till polisanmälan? Majoriteten av de som beter sig sådär är barn och unga tonåringar, och jag betvivlar att deras föräldrar blir särskilt glada över en polisanmälan mot deras barn.
 
   Jag hoppas att SSO-teamet sätter upp rejäla regler för chatten - "Du får göra det här, du får inte göra det där", och ser till att verkligen kasta ut de som inte sköter sig. Det här är verkligen inte okej, jag tror att ungefär tio personer blev anmälda för opassande beteende i chatten på mindre än en halvtimme under den här episoden. Att hålla på och hota varann, det är ju sjukt hur folk vågar bete sig sådär.
 
   Var inte rädda för att anmäla de som verkligen missköter sig i chatten. Självklart ska man inte anmäla någon i onödan, men då någon börjar hota en annan spelare har det verkligen gått över gränsen.


Emma Greenfall

Jag brukar läsa global chatten ibland och blir äcklad av vad som skrivs där, t.ex såg jag en person skriva "gå och dö " + en massa andra fula ord till en stackars tjej som bara frågade om någon ville rolla...hon blev anmäld direkt.

Genevieve Nightbard

Hahah, jag fick en utskällning av den ena personens fans...

Svar: Men de är ju helt bortkollrade... Vad har de där stackars ungarna fått för uppfostran?
Esmeralda Silverforce

Emmy Lightlord

Ja verkligen! Alltså, hur kan man göra så? En del skriver typ "hon är dum i huvet" när någon som nyss loggat in och frågar vad som händer i Global :/ Och så skriver de med Caps. Ser inte särskilt trevligt ut.
tråkigt att det ska vara så :(
<3

Nicole Seaknight

Usch :(

Gjorde även tyvärr min första anmälan av någon för några dagar sedan eftersom de gick på en tjej i grupp och kallade henne massa fula saker bara för att hon sagt något liiitet :s

Charlotte Snowborn

Jag står fast vid att aktiva moderatorer, som inte jobbar med spelutvecklingen och därmed har massvis av annat att göra, borde tillsättas. Det skulle ju räcka om det fanns bara en enda med befogenhet att direkt banna dem som missköter sig som faktiskt har möjlighet att sitta vid chatten under en betydligt längre tidsperiod än dem som faktiskt arbetar med utvecklingen. Just nu är det min drömuppdatering, för den där chatten börjar gå utför rejält. Självmoderering och censur fungerar inte riktigt lika bra som en oberoende människa.

Alicia Starnight

Är kaos just nu med, en unge håller på och är elak och kaxar sig, alla spammar och usch ;_;

Sylvie Yellowstone

Jag är antagligen helt bortkollrad, men hur anmäler man någon för att de t.ex spammar eller hotar folk i chatten?

Svar: Lättaste sättet antar jag är genom att klicka på "Kontakta oss" längst ner på SSO's hemsida. Då kan det vara bra att veta vilken tid det var trassel och berätta kort om det så att spelteamet vet vad de ska leta efter.
Esmeralda Silverforce

Rose Greenhill

Herrejisses, jag är glad att jag inte såg det... Nu längtar jag ÄNNU mer efter två saker.
1) En avstängningsknapp för global - tryck på en knapp så ser man inte vad som skrivs. Aah så skönt.
2) Aktiva moderatorer, skulle dö av lycka om de tillsatte några...

Ruth

Jag har aldrig anmält någon... troligtvis för att jag är lite emot banningssystemet. Om jag ser någon bete sig illa brukar jag ta ett snack med den personen, de flesta går (tro det eller ej) faktiskt att samtala med. Uppenbart arga personer brukar skärpa till sig i allmänna chattar om man lyckas få fram budskapet till dem på ett hänsynsfullt sätt, vilket kan vara svårt.
S.k. bråkstakar är också människor med anledningar till sina ageranden. Hade inte folk velat slå så hårt på dem vid deras åsyn hade de inte ställt till med så mycket. Naturligtvis finns det alltid undantag som är till synes hopplösa att få kontakt med, men jag har ännu inte mött en sådan på SSO.

Jag skulle kunna tänka mig att anmäla någon, men inte utan att ha försökt mig på det jag skrev om ovan, först. Det är kanske svårt att ha ett trevligt samtal med en för tillfället dum person om man är arg själv. Men det är så jag gör.

Athena Moonbell

När jag loggade in igår och skulle kolla klubb chatten och sen gick helt planlöst till global...ASSÅ JAG FICK NÄSTAN HUVUDVÄRK!. alla skrev med caps och samtidigt bråkade 2 personer. tillslut logade jag ut för att jag inte pallade mer.

Filippa Goldforest

Jag saknar stallchatten ;_; Där var det aldrig sådär mkt spam o bråk. Mest typ reklam för bloggar, "vill någon rolla?", "DRESSYRTÄVLING PÅ STEVES GÅRD! SÄG DRESSYR OCH KOM! 1:A PRIS ÄR 5 REDIGERADE BILDER!" (x'D) osv osv. Äckel global är nåt jag stör mig på HELA tiden. R.I.P. Stallchatten. Älskad chatt som ersattes av Globalchatt, Globalchatt även känd som Bråkchatt. SSO gjorde globalchatten för att man lättare och snabbare skulle kunna hitta nya vänner. Globen ska vara för att hjälpa spelare att hålla sig sociala i spelet och få vänner, och ja samt att några kan få annonsera om tävlingar/bloggar och att de som är rastlösa alltid har något att göra. Inte för att personer ska sitta och bråka tills den ena eller kanske båda ska sitta och storgråta/explodera av ilska framför datorn. Och ja AKTIVA MODERATORER <3 Skulle vara så HIIIMLA bra om vi fick några aktiva moderatorer *-*

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.