Chrome Pointer

Flygande fläng runt stora revben

   För er som inte har låst upp Dinodalens lopp:
 
   ...och kom inte och säg att jag redan har spoilat, för det stod på nyheterna redan för två veckor sedan att det skulle bli ett lopp inne i Dino.
 
 
 
   Nejmen igår stressade jag sönder för att hinna spela innan jag åkte till SIHS. Jag får väl säga att det var lite otur att det var en dag med nya uppdrag och inte bara ryktesuppdrag. Men, jag fick möta ingenjören Berzelius och hennes... lite intressanta hund. Är glad att jag hade ljudet på då jag träffade dem, haha x)
   Loppet i Dinodalen... jag tror inte att jag är den enda som tycker det är riktigt svårt. Visst kommer man lära sig vägarna, men jag kommer inte över isvakarna? Jag lyckas om jag hoppar igenom kontrollen, skickas tillbaka då jag landar i vattnet och sedan springer på sidan. Vet inte om det påverkas av att jag rider Darko på lvl 11 som dessutom påverkas av kylan... Det kan ju absolut vara så att jag helt enkelt inte lyckas tajma rätt då jag ska hoppa. Men hursom, musiken i loppet är underbar! Jag vet inte hur många gånger jag sagt det, men musiken i Dino är fenomenal. Jag påverkas rätt sällan känslomässigt av musik, men jag får rysningar över hela ryggen och ögonen nästan tåras av musiken inne i Dinodalen. Jag påminns jättemycket om Harry Potter-spåret Hedwig's theme, eftersom det finns några toner som nästan glider in på det, och jag tror att det är därför jag påverkas så mycket x)
 
   ...jag tror det var allt. Just nu försöker Elsa Einstein tydligen bygga en luftballong. Hm. Är väldigt nyfiken över vad det kommer leda till.
Det har ju varit låg aktivitet...

   ...och så får det förbli till i morgon. Det riktiga livet kallar just nu, helt enkelt! Jag har inte haft tid att ordna inlägg och inte heller har jag haft tid med nya videor. Ska se till att styra upp det i morgon - nästa helg åker jag iväg och jobbar igen så till dess måste jag ju hinna fixa tidsinställda och allt ;)
 
   Jag kanske återkommer ikväll, om jag nu kommer hem vid en dräglig tid. Jag har lite Dinodalsgrejer från gårdagen att diskutera! (Jag var uppe med tuppen igår och hann faktiskt göra dagens uppdrag innan jag åkte hemifrån!)
En annan dag tar en början

   Gårdagen började för min del med en panikångestattack (vilket var det minsta jag behövde) men blev bättre och bättre fram till att den blev typ bäst. Jag och Siri hade en grym dag på SIHS och spenderade ett antal timmar vid SSO's monter. Eftersom vi båda hade tröjor med loggan på så trodde nog flera att vi jobbade där, hehe... I slutänden så kom en tjej från Horse1 och bad oss vakta de tre hinder som de mindre barnen hoppade precis intill så vi fick avsluta vår dag på mässan som lekledare x)
 
   Vi fick prata med flera roliga typer under dagen, bland annat Lilly Underwood och Amanda Rainwood (vilka jag kände igen sedan innan till namnen - hade dock missat att de faktiskt var systrar!) och då Tobbe Larsson kom förbi så skymtade en Alice också... Alice hängde kvar med oss fram tills att hon var tvungen att åka hem men det var en lång och rolig pratstund.
 
   Sen får man ju också ge stor cred till de underbara människorna som faktiskt ser till att SSO fungerar och dessutom alltid är världens snällaste och trevligaste i möte med sina spelare. Det blev förstås lite prat fram och tillbaka om olika grejer både i och utanför spelet, och jag tycker det är så grymt kul att vi spelare faktiskt kan få chansen att säga vårt på det här sättet!
 
   Själva hästshowen i sig var förstås grym som vanligt! Poddkampen mellan Alex Schulman och Sigge Eklund var ju helt otrolig, jag skrattade nästan så att jag grät...Stackars Sigge lyckades trilla av två gånger och fick erkänna sig besegrad av Alex som trots några felridningar faktiskt kom i mål. Mycket annat kul hände, men det var nog ändå toppen av showen ;) Vet inte vad som har och inte har sänts av showen men om inte annat tror jag att SVT sänder lite av det i jul. Kanske finns på SVTPlay också?
 
   Ni som har varit på SIHS i år - vad tycker ni har varit roligast?
SIHS!

   Ja ni vet vad som gäller. Jag har inte haft inspiration till att göra tidsinställda idag, men jag lär uppdatera Instagram med bild samt film från dagen :)
 
   Idag ska jag göra smygreklam för SSO med både t-shirt och mobilskal med Star Stable-loggan - om det inte finns en goodie bag kvar åt Siri får hon ta min keps så att vi promotar bästa spelet ;)
 
   Mycket bra bildkvalité jao (y)
Den hoppande hästen

   ...som just nu travar. Men aja.
 
 
   Meteor är baserad på en Haflinger men har större huvud, tjockare hals och bredare ben med rejäla hovar. Bakpartiet är också mer välmusklat för att kunna ge bakbenen kraft att skjuta upp över hinder.
Den saknade hästen

 
   Fakiskt en målning istället för en redigering, för första gången på väldigt länge. Jag brukar undvika att måla för att jag tycker det är så otroligt svårt att få dimension i färgerna...
   Men här har ni honom - en semi-realistisk Concorde. Jag baserade honom på en Andalusier, dock så är halsen förlängd och tjockare, huvudet tunnare och ryggen är rejält avkortad. Dessutom har han självklart sina ögonbryn! Jag tänker mig att snobben Anne gärna skulle stalla upp honom vid Silverglades Hästsportcenter, därav bakgrunden.
 
   ...visst borde man försöka göra samma sak med de andra tre?
Yay, effektivitet

   Om man är igång tidigt får man saker gjort, det är nice! Nej, jag har inte fått igång mina högtalare. Jag har inte alls tålamod nog för det just nu så jag har gett upp och använder de inlånade för stunden. De har mycket bättre ljud än mina egna och jag råkar veta att ägaren kanske inte ens ville ha tillbaka dem så jag tänkte se om man kan köpa ut dem billigt, hehe...
   Eftersom problem 1 av 48 (okej, möjlig överdrift) är tillfälligt löst så ska jag se om jag kan använda mig av det material jag har liggandes på Horsez just nu. En sak som är så oerhört grymt med det spelet är att man kan spela om ett sparat spel från en viss veckas första dag! Tror därför att jag gör om hela vecka 6, eftersom jag fick en sån otroligt dålig start på det hela och inspelningarna inte blev bra alls vilket innebär att det dröjer innan nästa avsnitt kommer. Ska ta tillfället i akt och istället posta några andra videor jag har på lager :)
 
   Jag kom upp en ryktesnivå med Kallterna då jag tog en snabb vända på SSO i morse! Jag hade gissat vad som skulle dyka upp, men tyvärr var det inget i min smak. Ska dock fortsätta bygga rykte med dem och tänkte dra en lång vända i vildmarkerna senare idag på jakt efter saker att byta med Sedna :) Tänk på att man bygger rykte mycket snabbare om man använder sig av byteshandeln! Jag är verkligen nyfiken på om det är så att man måste stå högt i kurs med dem för att kunna köpa fjordingar sen - jag tycker det vore en häftig grej! Många skulle nog bli jättesura över det, men jag hade faktiskt väntat mig att man skulle behöva ha gott rykte med Ferdinand för att kunna köpa hästar på marknaden. Kanske det blir så att man inte kommer kunna köpa vissa hästar om man inte står högt i kurs hos dess ägare? Det vet vi inte än, man får se vad som händer. Jag skulle själv inte ha något emot det, jag tycker ofta det är rätt kul att bygga rykte. Undantaget är G.E.D., där man får 17 ynka ryktespoäng per uppgift. Huga.
 
   Hela den här dagen känns bara som en lång mellanlandning, för jag vill att det ska bli lördag nuuu :D Ska bli askul att gå på SIHS med Siri, och det är alltid roligare att gå på mässan då man faktiskt ska köpa något ^^
Torsdag på SIHS

   Hade igår en grym dag med mina bästa vänner, som alltid då vi är ute på hästshower. Inte kommer det bli sämre nästa gång jag ska på SIHS, för det blir redan på lördag med bästaste Siri!
 
   Vi gick till mässan egentligen direkt då den öppnade och spånade runt. Jag visste vad jag skulle ha så jag hade inte direkt bråttom, men jag blev ändå SSO's första kund för dagen! Jag köpte alltså Life Time Star Rider som ska användas till min nya Ride Through och fick dessutom en goodie bag! Dessa finns det dock begränsat av så risken finns att de tar slut.
   Det fanns inga gratiskoder den här gången, annars hade jag självklart sett till att få med mig några att lotta ut.
 
   Goodie bagen består av en rosa påse med Star Stable-loggan, och inuti den finns ett klistermärke (har dock redan några sådana från tidigare besök), en keps och en t-shirt (yeeeeeees) med Star Stable-loggan på framsidan. ÄNTLIGEEEEEN! Var tvungen att prova tröjan direkt då jag kom hem och den sitter perfekt, avgudar den redan hahaha... God Jul-kortet innehåller inte mer än koden jag fick då jag köpte Star Rider. EDIT: Var lite för trött då jag skrev det här så jag missade att det fanns fler saker i påsen! Två till stickers (med Star Stable-loggan), tre ballonger samt en magnet med loggan på.
   Sorry, påsen smälter in lite i påslakanet... och sorry för kass mobilbild dessutom hehe
 
   Jag ska som sagt tillbaka till SIHS på lördag och jag ska köpa lite smågrejer (typ hårprydnader - tror flera av er kan känna igen mig för mina hårprydnader!) men annars hänger jag gärna i närheten av SSO's monter :) Vore kul att träffa några andra spelare! Jag kommer självklart passa på att använda t-shirten, smygreklam är alltid bra... ;)
Alltid påväg

 
Låg aktivitet från min sida

   Jag är på SIHS under hela kvällen så jag återkommer här i morgon - ska förbi SSO's monter för att köpa ett presentkort åt mig själv så några ord om det kanske kommer i efterhand!
 
   I morgon får jag också ta itu med mina förbaskade högtalare...
 
   Minns ni Penny och Madonna?
Det går inte så bra här...

   Horsez fungerar just nu sämre än någonsin. Lagom hackigt överallt så jag har inte kunnat avsluta dressyrbanan på vecka 6, lyckades dra på mig x antal vägringar under terrängen samma vecka samt att spelet valde att helt stänga ner sig nästa gång jag försökte mig på dressyren. Fattar inte vad felet är, det gick så otroligt bra både då jag började spela in samt då jag spelade igenom hela spelet första gången?
   Jättetråkigt är det, man vill ju inte sluta mitt i spelet... :(
 
 
 
   Dessutom har jag enorma problem med mina högtalare. De slutade nämligen helt fungera efter att jag installerade den nya hårddisken... eller jag vet inte exakt när de la av för jag hade ju inte ljud på under den processen, men det känns som att jag har lyckats klanta till det reält någonstans. De brusar lite lågt och lyser och allt men inte ett knyst riktigt ljud kommer från dem... inte ens med anslutna hörlurar fungerar de. Men de högtalare som jag fick låna under gårdagen för att prova, tror ni inte att de fungerar felfritt?! Och tror ni inte samtidigt att mitt headset börjar bråka? Mitt dyra, USB-anslutna headset ändrar volym självt hur som haver så jag blir sjösjuk av att lyssna på musik. Har varit så himla rädd om dem och verkligen sett till så att dess sladd aldrig kommer till skada (har i övrigt en tendens att alltid köra över sladdar med min kontorsstol på hjul) så jag fattar inte vad felet är. Är så sjukt trött på det här, varför kan saker inte bara fungera?
 
   Uppskattar desperat och uppgivet hjälp av alla de slag. Och ja, självklart har jag provat att koppla in och ur högtalarna, man kanske inte är expert på teknik men helt dum är man ju inte...
Horse Show i morgon!

   I morgon är det första dagen på SIHS! Jag ska dit i morgon med mitt kompisgäng hemifrån för att strosa på mässan och titta på inomhusfälttävlan, och sen ska jag dit igen på lördagkvällen med bästa Siri. Jag har aldrig varit på Friends Arena (har dock åkt bil utanför) så det blir spännande att se själv hur nya arenan ser ut!
 
   SSO ska stå på mässan med häst-tvkanalen Horse1. De håller till i närheten av framridningen, så dit ska jag förstås - sen håller ju PS of Sweden till i en monter ännu närmre framridningen så jag måste ju dit och kika på mina favoritträns ;) Jag kommer nog ha mer tid på mig på lördagen men jag ska försöka ta mig dit i morgon också.
   Jag ska köpa ett Life Time till mitt framtida SSO-konto som jag ska spela in min Ride Through på. En lite större engångskostnad, men det är billigaste alternativet om den här videoserien ska hålla i sig. Eftersom det skulle vara extra bra priser känns det ju som att det här kan vara något för mig ^^ Dock har jag sån oerhörd tur att jag har snälla vänner, för nu får jag faktiskt hjälp med att köpa det här för att snabbare komma igång med min Ride Through!
   För att vara säker på att erbjudandet inte hinner säljas slut får jag väl släpa med mig mina helt ointresserade kompisar dit så fort jag kan! (Efter att ha försökt promota SSO för dem i flera år stod en av dem vid montern på GHS och sa "jahaaaaa, så det är nästan som Starshine?" och det är typ så långt jag har kommit i den kampen xP)
 
   Ska ni till SIHS? Vilken/vilka dag/dagar? :)
Jättemycket nytt! (aka. utvärdering av typ allt)

   Till att börja med så är det inte en spoiler jag kommer med, utan jag vill kort visa upp erbjudandet SSO håller. Presentkort säljs på SIHS i helgen och erbjudanden finns på hemsidan!
   Översta bilden är headern på SSO's hemsida just nu, den undre bilden går att hitta i deras nya webbshop (som endast innehåller dessa erbjudanden). Jag klistrade ihop bilderna för att jag var för lat för att öppna ett extra dokument i Photoshop.
 
   JÄTTEBRA att det är presentkort - känns inte det här mycket tryggare i SC-utlottningar och sånt?
 
 
   Men nu, dagens uppdatering, oooooch:
 
 
 
 
   Kallterna är här! Eller ja, två av dem. Nanook och Sedna är Kallter som pratar flera olika språk - och sa vi nu anta att våra karaktärer och alla i Jorvik talar Joriska? Jag skulle älska om det verkligen är så, ett officiell nationalspråk! Men, något annat smög också in...
   ...jag älskar alla nördreferenser. Det gör jag verkligen.
 
   Och som ni såg för en stund sedan, FJORDINGAR! Och de är större än ponnyerna! Jag tycker de är perfekta, precis som jag hade velat ha dem i spelet. Kan ni gissa vilken av dem jag tänker köpa i december...?
 
   Sen det som är som mest nytt - byteshandel. Dels kan man göra dagliga blå uppdrag med Nanook för att öka sitt rykte, men man kan också utföra byteshandel med Sedna.
   Då man nu rider runt i Dinodalen kommer man ibland kunna hitta saker på vägen. Det kan vara ispärlor i grottor, snövesslor på isen runt Denver, iskastanjer längs med vägarna, pälstussar på staket, frysta bär på buskarna vid Isenskog - då man väl har hittat det är det bara att plocka upp det och lagra i väskan tills man träffar Sedna nästa gång. Dessa föremål kan läggas på hög i väskan och försvinner inte om man loggar ut. För varje föremål man lämnar till Sedna får man 15 nya ryktespoäng.
   Värt att nämna är att sakerna kanske inte går att hitta på exakt samma ställe för alla spelare. Jag och Siri försökte hitta grejer men det hände bara en enda gång att vi hade ett föremål på samma plats.
 
 
 
   Slutsats? ÅZUM. Jag har en känsla av att man behöver lite rykte med de här båda för att framöver kunna köpa häftiga saker inom deras ryktesfraktion samt kanske även om man vill ha fjordingar, så jag ska se till att samla grejer på löpande band!
Jag och Darko hittade två kompisar!


 
 
 
 
 
 
 
 
   Nej, de här går inte att köpa än!
En tanke

   Då jag började spela SSO var det standard att servern stängdes ner vid tio och åkte upp igen vid två. Så är det inte längre.
 
   Tycker det kunde vara nice med nya tider. Typ "vi tar vanligtvis ner servern mellan de här tiderna och den kommer vanligen upp mellan de här tiderna" eller "vi tar ner servern vid den här tiden och vi vet att den INTE är uppe INNAN just den här tiden". Då jag ändå inte har något riktigt att göra på onsdagarna finner jag mig sitta och uppdatera SSO's hemsida konstant, för jag vill ju förstås börja spela så fort som möjligt då servern är uppe.
   Med tanke på hur många som kommenterar "när öppnar/stänger servern?" på Facebook tror jag inte att jag är ensam. Men det var som sagt bara en tanke.
 
   Undrar när snön kommer till Jorvik?
Låt bli Darko och Denver!

   Idag fick jag äntligen ta itu med uppdragsserien jag helt missade på SSO-kontoret pga missförstånd med kartan - detta var dock tillfixat nu i de "riktiga" uppdragen så det fanns inte en tvekan om vart man skulle ta vägen (det var inte bara jag som hade svårt att hitta rätt, haha) ^^ Men för er som inte har hunnit göra dagens uppdrag: (Gäller INTE uppdateringen med Kallterna, det kommer senare)
 
 
   Ja, efter att ha byggt i ordning ett vindskydd och borrat en brunn vid Nics lägerplats så att man kan sköta hästar så fick jag två uppdrag jag har väntat på. Dels gällde det att få ner hissrädda Trond till Dalen, där han ska öppna butik. Blir jättebra att kunna köpa hästmat där nere! Jag har faktiskt inte åkt hissen neråt en enda gång utanför uppdragen som kräver att man ska använda hissen - jag har åkt uppåt ett par gången, men annars tar jag alltid bergsvägen ner. Vet inte varför, kanske för att det känns lite för hackigt att sitta av hästen varje gång man ska åka hiss?
   Just uppdragen med Trond har jag redan gjort en gång, så de har jag väntat på... Men nu tror jag att jag har avslutat/börjat på alla uppdrag som jag hann göra på SSO-kontoret!
 
   Sen var det tillbaka till mina hemtrakter söderut. Jag ringde hem och kutade iväg till Ed, som fått den (mindre) fenomenala idén att öppna restaurang i Dinodalen. Jag tror min nya catchphrase kan bli "Ed, nej"... Inte bara hotade Igor att käka upp Darko, utan han ville smaka på Denver också! Man kanske framöver hittar det lilla krypet liggandes under en av Denvers stora labbar, gnagandes på ett ben...
 
 
   ...usch. Rör varken min häst eller min Denver!
 
   Nejmen trots lite fina sabotageförsök från Esme så misslyckades Ed att se vilken puckad anställning han ordnat. Inte nog med att man får ner det här lilla kräket till Dinodalen, utan man ska ha med sig Franke också... Den förvuxna jättehönan virrade runt litegrann innan jag lyckades få honom att följa med.
 
Nästa vecka börjar december

   Nästa vecka börjar december och med tanke på vad SSO skrev i sin nyhetsuppdatering där vi fick höra massor om höstens grejer så undrar jag om julgrejerna börjar redan nu. Jag vet inte om jag bara missuppfattat, men jag fick intrycket av att julgrejerna skulle börja extra tidigt? Vet inte om de räknar de roliga uppdateringarna överlag till den saken. Men, julälskaren Will på sin Mill Hill pyntade väderkvarnen redan förra veckan. Visserligen tror jag att han brukar vara två veckor tidig - men de tänker väl inte vänta med julgrejerna till efter att december redan har börjat?
 
   Hur som helst kommer Kallterna idag! Kan bli spännande, tycker ni inte? Jag kan knappt bärga mig!
 
Denver, den sista Liopleurodon-hybriden

   Jag har klagat över två saker gällande Denver (förutom faktumet att han är stendöd): Att han inte är en dinosaurie och att en Liopleurodon inte blev större än sju meter lång.
   På en riktig Liopleurodon gick det inte att gå balansgång på näsan!
 
   Idag kom det dock en utvärdering/förklaring från Nic som jag kan köpa!
 
   Jamen du har fortfarande varit här inne i två och ett halvt år, du kunde ha gått hundra meter själv och därmed upptäckt Denver - Men kudos för att det faktiskt sägs "vattenlevande reptil", vilket är korrekt!
 
 
 
 
 
   Saker är ju ibland lite annorlunda i Jorvik - fortfarande tycker jag det är fel att säga att det här är en dinosaurie, för det är det inte, menmen... Sen så tycker jag faktiskt det känns lite slarvigt att "Liopleurodon" är felstavat i spelet. (Sorry SSO, men det där får ni allt ta och fixa!)
   Men aja, Denver kanske inte var just en Liopleurodon utan en Jorviksvariant som härstammade från Liopleurodon. Och det kan jag absolut leva med! Liopleurodon hade sin storhetstid under Jura, men jag är osäker på om den överlevde in i Krita eller om de långhalsade vattenödlorna tog över. Nu har jag inte läst på om just det men jag tycker det känns logiskt att halsen växte med evolutionen, likt en giraff (som, och nu har jag inte läst om det här heller men ändå, bör härstamma nära från en Sivatherium?). Man kan väl hitta svaret med en enkel Googling men idag tänker jag känna mig lite lat och strunta i det.
 
   Denver-rant over!
Vad är så bra med den här bilden?

 
   Och nu syftar jag inte på mina Star Coins! Nej, mitt hö! Jag älskar att kunna lägga grejer på hög nu :D Dock fick jag veta häromdagen att det inte stämmer för cafégrejer? Men en buggrapport skickades in så det är väl fixat inom åtminstone ett par veckor :)
   Jag tycker det var på tiden att funktionen fick komma till spelet, inte en dag för tidigt! Superglad över att vi har den nu, det kommer underlätta massor då man prackas på en massa cafégrejer och hästmat under högtidsuppdrag ^^,
Blääääh

   Har i ungefär två timmar försökt på olika sätt få igång en intern hårddisk. Mejlar efter hjälp nu eftersom jag uppenbarligen inte lyckas få ordning på skiten ens efter tjugotalet Googlingar - men tror ni inte att mina högtalare lade av helt efter att ha kopplat in hårddisken? Gah, jag orkar inte, jag vet ju att högtalarna är rätt inkopplade... och jag kan inte använda mig av hörlurar hela tiden, jag får bara ont i både öron och huvud (pga känslig hud, inte volym). Jag lär ju antagligen få ordning på det någon gång snart, för jag brukar alltid lyckas lösa såna här problem så fort som jag klagar högt över dem, men det är ju ändå irriterande.
 
   I morgon når jag "äntligen" den nya ryktesnivån med Elsa i Dinodalen! Ska bli nice att äntligen få lite ordning på Nics läger. Självklart ser man ju spoilerbilder typ överallt ändå så jag har sett att jag kommer få göra några uppdrag jag missade på SSO-kontoret. Jag var påväg att göra uppdragen men jag missförstod kartan samt omgivningarna så det sket sig, haha...
   Jag har jääääättemånga bilder i min Fraps-mapp att gå igenom, sortera, beskära och allt, så det får jag väl ta tag i medan jag väntar på svar på mitt mejl. Jag tycker att jag bara blir sämre och sämre på att visa upp bilder, jag får försöka bättra mig med det! (Självklart har jag inte bilder på lager just nu, haha...)
Gömd harpa

 
   Den här bilden har länge legat i utkastet men jag har aldrig kommit till skott att faktiskt posta den, hehe... en kommentar uppmärksammade mig för ett tag sedan om att Rosgården i Vingårdens trädgård faktiskt är formad som Aideens harpa! Jag hade aldrig listat ut det själv! Himla häftig grej tycker jag i övrigt ^^
Lite frånvaro till förmån från annat

   Jag sitter och kodar mallar på Jorvikipedia. Mallar är som CSS-mallar som man kan koppla på olika sätt inom Wikin. Mallarna jag sitter med nu har flera olika undermallar kopplade till sig för att se ut på ett speciellt sätt, vilket är nice. Det kommer bli bra då det väl är klart, men det är så himla mycket! Dels sitter jag och kodar ihop mallen nu, men då den är klar måste den fortfarande läggas in på närmare femtio olika sidor... Ack vad jag gör för min Wiki!
 
 
  Om ni vill se mer från mig så ligger två nya Horsez-avsnitt uppe på YouTube-kanalen, men i övrigt har jag inte så mycket roligare att komma med idag. Jag ska logga in på SSO för att sköta hästar + levla lite åt Steff, så man får väl se om någon idé ploppar upp...
Långmöte

   Idag har jag suttit i ett 2½ timmar långt Skypemöte med Gen och Maria för att diskutera nya medlemmar till Night Guards. Nu ska vi vänta en vecka eftersom vi behöver ytterligare information från ett par sökande (och dessutom kommer vi inte hinna prata igen innan dess) och sen ska resten av klubben få se ansökningarna så att vi kan bestämma vilka som passar bäst i vår grupp. Vi söker trygghet, vi söker lite humor, vi söker någon att diskutera med. Det är jätteviktigt för oss att alla i klubben känner sig nöjda med de nya vi tar in. Vi har också fått sålla lite för att vi i vissa fall varit osäkra på om de ansökande kommer trivas med oss och hur Guardians fungerar.
   Ni som har ansökt kommer alltså få veta mer om saken då vi är klara, men ni kan behöva vänta i ett par veckor :)
 
   På tal om Guardians så har jag lusläst bloggarkiv både här och hos Gen för att lista ut hur gammal klubben egentligen är, efter att Emlan frågade. Vi kan dock inte komma fram till exakt hur gammal den är, haha... Vi gissar på att den startades i maj-juni 2013. Det är inte så illa ändå, vi har hållt oss rätt länge :)
 
   Senaste klubbutforskningen - jag och Siri klättrade i berg i Dinodalen för några dagar sedan
 

  Vi pratade faktiskt om att spela in någon video tillsammans, jag, Maria och Gen. Vi tänkte att vi då skulle ta upp vårt absoluta favoritämne - konspirationsteorier. Vi får se om vi lyckas dra ihop något någon gång :D
Horse Life 2 - helt komplett spellista

   Det finns två delar av Horse Life 2 då det kommer till ridning - det finns tävlingar och skogsritter. Alla skogsritter går nu att finna i nedanstående spellista! Alla lopp är helt fristående och kan ses i vilken ordning som helst.
 
   (Tävlingarna kommer rulla upp i en egen spellista. Jag kan inte göra en Ride Through av det här spelet eftersom det inte fungerar korrekt på min dator.)
 
Som att gå på lina

   Esme är höjdrädd. Broar som den som leder ut till Fort Pinta är en av hennes största skräckmoment. Och tror ni inte att det dyker upp en likadan bro som är snötäckt, så att det dessutom är omöjligt att se om ytan är ishal?! Darko tål dock inte att stå still för länge och har saken i egna hovar - allt medan Esme nervöst kikar neråt och hoppas att den galna araben vet vad han sysslar med...
 
Det rullar vidare

   Det är inte många avsnitt kvar nu!
 
   Btw så fick jag äntligen komma vidare med uppdrag i Dinodalen idag. Jag ser dock fortfarande inte riktigt logiken, känns som att de som har sovit över har kommit någon dag extra före alla andra... Hoppas att ryktesbyggandet går ganska fort nu, vill gärna komma vidare med de nya uppdragen! Jag tror att jag kanske har några bilder som jag kan visa i morgon... väntar lite extra för att undvika spoilers ^^
Drömfunktion

   Ni vet då man stänger av gränssnittet i spelet, så att alla menyer och allting försvinner?  Jag tycker att den funktionen förstörs något av att 1) namn på platser ploppar fortfarande upp vart man än kommer och 2) man ser fortfarande namnen på alla andra spelare, vilket inte alltid är superkul.
 
   Vissa kanske vill se namnen på andra spelare även då gränssnittet är av, men jag tror inte det är någon som gillar att platsnamnen dyker upp. Vet ni hur många bra bilder jag fått sabbade pga det? Nej, dte vore helt underbart om man kunde få bort dem också, och kanske ha som ett valbart alternativ att dölja andra spelares namn. Då tycker jag att funktionen skulle vara perfekt :D
 
   Den här bilden är i full upplösning, då meny och allt är borta. Men den kunde ha förstörts av en text mitt i bilden!
De kalla Kallterna

   Möjlig risk för spoilers i text (men tror att de flesta vet allt det här vid det här laget), så för säkerhets skull:
 
 
   På onsdag kan de spelare som jobbat sig in i Dinodalen få chansen att se de mytiska Kallterna. De är ett skyggt bergsfolk som håller till bortom Isenport. Jag antar att de länge har levt i isolering och därmed kanske inte har mycket kunskap om omvärlden som den ser ut idag. Inuiter, är nog det närmaste jag kan beskriva dem som! Jag har sett att många vill kalla dem eskimåer, men det vill jag ta avstånd från; jag fick nämligen lära mig för bara något år sedan att uttrycket kan räknas som nedsättande. (Vidare läsning om "eskimå"-betydelsen HÄR.)
   Men nu snart kommer Fjordingar till spelet. Många har gissat att Fjordingarna ska tåla Dinodalens kyla, vilket SSO har bekräftat i en kommentar till en spelare på deras Facebooksida. Vi vet att veterinären man hittar stelfrusen vid Frusna Dimmorna vill veta mer om en ovanlig hästras som ska finnas i kylan. Nic har också hört om den. Är det så att Kallterna, Jorvikbor som de faktiskt är, driver värsta Fjordinguppfödningen där uppe i de kalla breddgraderna? Är det så att vi kommer möta Fjordingen uppe hos Kallterna? Det finns argument åt båda håll:
   FÖR: Det skulle vara logiskt om Fjordingen var den ovanliga hästrasen som numera endast finns kvar som en tuff häst för dessa inuiter som klarar det hårda klimatet, och därmed kan spelaren endast hos Kallterna hitta hästen
   MOT: Fjordingen är rasen som ALLA har väntat på och halva spelarstaben skulle få tokfnatt om man behövde nå lvl 15 och ta sig in i Dinodalen innan man kunde köpa en Fjording.
 
   Jag undrar om det är så att vi kommer finna en primitiv by i ett hårt och kallt snölandskap. Igloos, isfiske, tält. Eller brukar de timmer och har timmerstugor, men har traditioner som gör att de ser ut så som de gör? Brukar de magi som schamaner? Är de logiska som Elsa? Dyrkar även de Aideen, eller tror de på en annan makt? Vad vet de om sin omvärld? Och det viktigaste av allt, har de en logisk förklaring till vem som dödade Denver? (<- kunde inte låta bli)
 
 
   Jag kan knappt vänta. Jag vill veta mer. Typ nu.
Är han inte snygg?

 
   Sånt himla bra köp, jösses i min lilla låda vilken snygg häst det här är!
O häftiga plats

   Dinodalen kanske inte har så mycket att erbjuda i dagsläget efter att man har slutfört de tillgängliga uppdragen, men visst är det en makalös plats? Jag tycket också att musiken tillför otroligt mycket, jag blir nästan tårögd då jag hör den! Och det märks att området är häftigt då jag som avskydde Vinterryttaren och aldrig har gillat snö alls prisar det så högt det går, haha ~
 
 
   Jag har dock kommit fram till att Ash får vila från området ett tag. Mina ögon pallar inte ljust grå pålle mot vit bakgrund, haha...
Vi kommer till ett träsk

 
   Känner ni igen det här? Det är Castle Swamp. Men den uppmärksamme ser att hästen är en som inte finns i Sommarryttaren - för det här är Castle Swamp sett från Vårryttaren. Jag skulle utforska någon gång i somras och hittade då det här. Snön ligger kvar här, vilket den inte gör i Sommarryttaren. Notera att Herman Castle och Castle Bay i sig är som bortblåsta!
De 'e dark nu

 
   Vi ska ha stor fest hemma idag, som det har förberetts för sen typ i augusti. Stor fest innebär att det kommer myyyycket folk och jag som lätt känner mig pressad och stressad bland människor vill helst gå i ide.
   Just nu flyr jag från förberedelserna genom att gräva ner mig i en ny redigering. Har haft den här linearten liggandes sedan september och egentligen bara väntat på att snön skulle komma till Jorvik. Nu duger det. Jag tror den här kommer bli sjukt grym, den ser jättebra ut just nu! Tror dock inte att jag hinner klart idag, pga festen.
Juli är tillbaka!

   En av mina favoritbloggare har alltid varit Juliette Stardawn, som dessutom är en grymt begåvad redigerare. Nu har hon varit tillbaka i bloggträsket under en kort period - ni följer väl hennes fina blogg? Klicka på bilden nedan för att komma till Julis blogg!
 
 
Men... nej :(

   Dag 4 i Dinodalen och jag har fortfarande inte tillgång till de uppdrag som så många andra har fått... Det här är varför jag inte gillar övernattningsfunktionen, om man vill spela dag för dag som det är menat så ser man ändå spoilers överallt...
 
   På tal om dinosaurier, har ni mött professor Jura? Han är en ny NPC som hänger i Firgrove. Har en såndär vag känsla av att vi kommer få snacka med honom framöver!
 
Ett år med egen domän

   Idag har jag ägt domänen Monokerus.se i ett helt år! Tycker det var ett sånt himla bra val, namnet bloggen hade innan bevisade sig igen och igen vara för krångligt (jag hade ju inte en tanke på att bloggen skulle bli så här stor då jag startade den, haha...) så TACK till er envisa själar som lyckades övertyga mig om att Monokerus var namnet för mig!
 
   Ett år också sedan jag började använda mig av min logga med enhörningen. Tror absolut att den har hjälpt till att lyfta bloggen lite!
SÖKES - Wiki-fotografer!

   Har ni bra bilder, fotade utan posteffekter som kan få finnas på Jorvikipedia på lämpliga sidor? Det finns många sidor som behöver bilder just nu och er hjälp behövs! Om ni inte vill eller kan lägga in bilderna själva kan ni jättegärna få mejla dem till mig. Om ni ser en Jorvikipedia-sida utan bild och ni spontant känner "jag har en bild på det där som kan få finnas på den här sidan" - snälla, gör mig en jättetjänst och skicka den till mig!
   Jorvikipedia är ett sjukt stort arbete att ha koll på och jag har inte ork att göra allt själv. Det uppskattas till tusen om ni vill bidra med vad som helst från rättning av ett stavfel till en bild! Dock vill jag verkligen be er att tänka till lite om vad ni skriver om ni redigerar för första gången - vissa redigeringar har jag plockat bort helt för de har helt enkelt inte funkat på Wikin. Det här är ett fullt seriöst arbete och innan ni redigerar vill jag jättegärna att ni läser Wikins ledord så att ni vet vad som gäller!
 
 
 
   (PS: verkar som att det är några fler som bestämt sig för att Liopleurodonen heter Denver, har jag sett lite här och var. Det är inget officiellt namn, det är bara något som jag har hittat på så tro inte för mycket på mig nu haha)
Välkommen till Dinodalen ~ Dag 3 (Sista dagen)

   Sista dagen som jag spelar in Dinodalsuppdrag. Lyssna på slutet av sista videon för att höra mer om den Ride Through jag tänker börja spela in under nästa år!
 
 
 
 
Vet inte var det gick på tok

   Kommer snacka om rätt grova spoilers, kanske även för de som har gjort alla uppdrag i Dino (<- mina sista videor från det äventyret är på väg upp), så...
 
 
   Okej, nu är det sisåhär: såvitt jag vet har jag gjort alla uppdrag i Dinodalen. Har gjort blåa med Elsa så länge som hon har varit tillgänglig, är färdig med veterinären och har gjort alla uppdrag med Nic. Då jag kikade in på Facebook i morse såg jag bilder som jag kände igen, från ett uppdrag jag då förväntade mig att få idag. Då menar jag att jag förväntade mig att fixa butiker nere i Dinodalen. Men nej! Jag fick aldrig det uppdraget, utan jag har fortfarande rätt mycket rykte kvar att bygga med Nic och Elsa. Visst ska man inte få nya dagliga blå uppdrag om man sover över? För jag fattar inte hur folk kan börja bygga butiken (och därmed kunna köpa snygga vintermössor) medan jag inte har ett enda uppdrag kvar på den här ryktesnivån... Inser ju själv att det bara är att vänta några dagar, men jag förstår inte var det gick snett!
 
   Åh, som ni har märkt så har jag äntligen, efter nästan ett års väntan, köpt Darko. Känns fantastiskt bra, det här är verkligen en Esme-häst! Det var faktiskt ingen som gissade att der var en arab jag skulle skaffa mig - men det kanske var lite oväntat...?
Darktorch

   Han kan ibland se skrämmande ut, den svarta arabhingsten med böljande man och ögon brinnande som eld. Elak är han dock inte, men nybörjarhäst kan man inte heller påstå att han är - denne herre kräver en modig och ödmjuk ryttare som kan lirka honom rätt samtidigt som man inte får bli rädd för hans vilda temperament. Fort ska det gå anser Darko, gärna med rejäla bocksprång på vägen. Att bli tillsagd avskyr han; Darko anser att han vet bäst om allt och hans ryttare får försiktigt övertala honom om att han faktiskt ville gå snällt på tygeln på dressyrbanan från början.
 
 
   Namn: Darktorch ox
   Tilltalsnamn: Darko
   Namnbetydelse: Darktorch betyder "Mörk Fackla". Darko är valt för att namnet passade hästen.
   Född: 2009
   Ras: Arabiskt fullblod
   Lynne: Ogillar att bli tillrättavisad. Tycker att han alltid vet bäst och vill helst bestämma allt själv.
   Level: 15
 
 
Med nyhetens behag...

   Igår fick vi ju veta när fjordingen kommer till Jorvik, men den kommer senare än jag hade förväntat mig. Därför gör jag faktiskt så att jag köper en ny häst innan dess - och han flyttar hem redan idag.
 
   Minns ni vem Darko är? De som har gissat rätt då jag visar upp honom senare idag får en länkning ^^
 
 
   Som jag har nämnt i förbigående några gånger så har jag börjat spela Horsez 2. Jag tycker att det är ännu svårare än det första (vilket antagligen beror på att jag inte är van vid spelet) och jag blir jättestressad över att varje dag i spelet går på tid - men det är faktiskt riktigt roligt än så länge!
   Oliver hoppade upp på staketet, tappade balansen och föll in i hagen - Emma har inte hunnit uppfatta situationen riktigt...
Nörden Esme slår till

   Då jag såg första sneak peek-bilden på dinoskallen i Dalen tänkte jag "Deinosuchus", för jag tyckte det såg ut som en krokodil. Vad är en Deinosuchus? Åh inget alls, bara en tio till femton meter lång krokodil som var helt ÅZUM! (Notera att den bilden jag tänker på var en Instagrambild då man endast såg lite av skallen och ingenting omgivande!)
 
   Jag tänkte alltså på den orange krokofjanten. Och jag tyckte att det kändes helt ok, för om någon säger "dinosaurie" kan jag ändå tänka mig en Deinosuchus för krokodiler och dinosaurier har inte så långt mellan sig.
 
   Men... så kom man väl till zhe Dino Valley. Och det pratades om skelettet. Och... det var en Liopleurodon. Och missförstå mig inte, Liopleurodon är en av mina favoritreptiler! Och där har ni det - reptil.
 
   Jag har sagt det här förut, men då jag var liten älskade jag dinosaurier. Och jag lärde mig rätt mycket under min dinosaurieperiod - jag har ju Aspergers och det är oerhört lätt att man snöar in sig på ämnen i perioder som man lär sig allt om. Jag lärde mig så mycket om dinosaurier som en sju-åttaårig Esme kunde trycka in i sin lilla skalle. (<- vilket sorgligt nog inte var så mycket, men ändå.)
   Det fanns en sak som mini-Esme lärde sig som har följt med genom åren - hur skiljer man en dinosaurie från andra skojsiga monster som levde under samma tidsperioder? Jo:
 • Dinosaurier kan inte flyga. Grejer som flyger tillhör en annan art.
 • Dinosaurier kan inte simma. Grejer som simmar tillhör en annan art.
   Ser ni problematiken här? Om man går längre in i Liopleurodonen ser man snabbt att den är en plesiosaurie. Vad är en plesiosaurie?
   Tjenamors. det här är en plesiosaurie. Svanödlor kallas de nog ibland. En Liopleurodon är en korthalsad plesiosaurus. De flesta som tror på Loch Ness-odjuret tror att Nessie är en svanödla (<- Hej, jag är en av dem).
   Okej, ämnet. Vad är då en plesiosaurus? Jo, den är en reptil, ingen dinosaurie. Det innebär alltså att Den Gömda Dinosauriens Dal, som är döpt efter Den Gömda Dinosaurien, aka. Liopleurodonskelettet, egentligen borde heta Den Gömda Reptilens Dal. Jag kan inte låta bli att tycka det här är oerhört komiskt, eftersom vi har väntat på Dinodalen i tre år och det slutar med att det blir Reptildalen...
 
   Wait up, jag är inte klar än! Jag har ju värsta flytet här. Storleken! Vi får inte glömma storleken! Jag tycker det ser ut som att Denver (som jag kallar det ståtliga skelettet - Denver the last dinosaur) storleksvis är baserad på denna bild som jag hittade efter en kvick Googling:
   Okej, nu finns det ungefär trehundrafemtioåtta punkter med just ovanstående modell som inte stämmer men enligt sökningen är det en Liopleurodon så vi säger så.
   Jag har letat runt gällande det här. BBC sände för en massa år sedan dokumentärer som hette Walking with Dinosaurs(♥), där de visade upp denna best - och där visade de att en Liopleurodon kunde bli upp till 25 meter lång. Det är gaaaanska långt. En blåval kan sträcka sig till 30. (Skalan ovan stämmer därför fortfarande inte, som ni ser.) Det var då. Innan man riktigt hade fattat hur man skulle räkna ut pliosaurers längd utefter fragment av det originala skelettet. De senaste åren har forskare och paleontologer dock kommit fram till att en Liopleurodon sällan sträckte sig över 7 meter. Alltså typ så stor som en väldigt stor nilkrokodil blir. Eller en typ normal vithaj. Nedan har ni en mer korrekt skala, med en fin lien Liopleurodon i rosa:
   Är det inte pinsamt hur otroligt fel paleontologerna lyckades beräkna Liopleurodons storlek? Under 1999 trodde de att den var stor som den gula modellen, medan man idag vet att den var i samma size som den rosa. 
 
  ...you're welcome.
 
   Slutsats - vad i hela friden är det som pågår med dinosaurien-som-inte-är-en-dinosaurie och varför valde de just en Liopleurodon och inte... en dinosaurie?
 
 
Det är bekräftat!

   I morse skrev jag om en möjlig spoiler, men nu är det officiellt bekräftat och nu säger jag rakt ut att det här är hästrasen jag har väntat på så länge! Jag tycker det här är helt underbart, äntligen en fjording i ett välgjort hästspel! Och det här är inte den tunga, trötta och feta fjordingen många fördomsfullt tänker på; det här är den uppavlade, moderna fjordhästen som är så mycket vanligare idag!
   Dessa skönheter vandrar in i spelet den tionde december!
 
 
   Helt ljuvlig! Jag undrar dock vilken storlek det blir på dem - blir de stora som ponnyer? Jag hoppas inte det, jag vill ha dem lite större!
 
 
   De här två bilderna finns alltså för stunden. (Ja jag vet att det finns en annan, bläddra ner några inlägg) Jag tycker det här bådar gott. Jag trodde i morse att jag hade jättemycket att säga om rasen, men jag känner att näe, jag är nöjd. Jag är nöjd. Det här uppfyller helt mina förväntningar.
 
   Det jag tycker är synd är att jag har sett många spelare, mest utländska, klaga på Facebook under dagen. De tycker att hästarna, i brist på korrekt översättning, ser "cartoony" ut. Men, jag tror att de har missuppfattat vad det är för spel vi spelar. Det är en del av grafiken, en del av världen, hästarna ska liksom se ut så här... Jag tror själv inte att det hade funkat om de sett annorlunda ut.
  Hursom - I'm happy. Vänta bara till de kommer, för jag ska ha en! Det kommer bli en tävling också, som kommer sluta med att en av er läsare får en redigering, så...
Klubben Night Guards

   Jag är med i en klubb som heter Night Guards. Jag har skrivit rätt mycket om den genom åren här - det som alltid återkommer är att vi är en liten grupp kompisar som bara snackar. Inga aktivitetskrav, inga event alls - det enda riktiga kravet är att vi ska kunna känna oss helt trygga med varandra i klubben och det är otroligt viktigt att vi respekterar varandra. Bara för det är vi inga stela tennsoldater, vi har jätteroligt tillsammans!
 
   Nu börjar vi i vår lilla grupp känna oss redo för att ta in en ny kompis. Är du intresserad? Kika in på vår hemsida genom att klicka på bilden nedan.
 
   Observera att vi inte vill ha in oseriösa anmälningar - skicka bara in en anmälning om du tror att Guardians faktiskt är något för dig! Det är bara tråkigt om vi släpper in någon som direkt går ur...
 
 
Titta så fint

 
   Nice med vinterdesign på SSO's hemsida :D
Välkommen till Dinodalen ~ Dag 2

   Notera att spoilers för uppdrag som kommer framöver i Dinodalen kan dyka upp i dagens videor! Kom inte och säg att jag inte varnade er. Trodde nämligen att uppdragen skulle komma i en annan takt och i en annan ordning.
 
 
 
Oj, oj, oj...

   Jag är lite osäker på exakt hur man ska ta upp det här inlägget men jag vågar kanske påstå att det här är en extrem spoiler, men jag tror det är en spoiler som många känner till eller har gissat sig fram till. Hur som helst:
 
 
   Jag gick och lade mig sent igår. Precis då jag dragit av mig brillorna (vilket verkligen betyder "natt") öppnade jag Instagram för att kika igenom om det hänt något kul. Satt med iPaden två decimeter från ansiktet för att se något alls i min lathet och fick en smärre chock. Kastade ifrån mig paddan, satte mig ovanpå högen med ren tvätt på min kontorsstol och försökte dålig syn till trots navigera mig på internet. Dålig idé btw, då man är närsynt som en fladdermus. Meeeen jag hittade inget. Jag har hittat lite mer idag, men fortfarande ingenting som tillfredsställer mig då det kommer till källkritik.
 
 
   Mhm. Ovanstående bild cirkulerar runt på Instagram. De som var snabbast med att få upp den säger att de har hittat den på Facebook, men ingen som har letat har hittat ursprungskällan. Frågan är då om det här är en bild som är menad att finnas för oss, eller om det är en läckt bild som fått spåren igensopade efter sig fort som attan.
 
   Jag vill inte säga mer än så för jag vill inte diskutera spoilers som inte hör samman med officiell information. Om de tre finingarna ovan blir officiellt bekräftade kan jag dock lova att jag kommer prata mer om dem!
Denver

   Ni som såg mina Dinodals-videor igår vet att jag döpte den hundra meter långa Liopleurodonen till Denver. Varför?
 
 
   ...kunde inte låta bli helt enkelt. Heh.
 
   På tal om Denver (<- Liopleurodonen alltså) så kommer ett rejääääält inlägg om honom senare ikväll. Det vill ni nog inte missa!
Första dagen i Dinodalen

 
   Ja, första dagen är för många avklarad. Många har börjat sova över för att få fler uppdrag - tänk då på att det är ännu viktigare att spoilervarna. Det är oerhört ohyfsat att sova över så att man får tillgång till uppdrag inte ens de som spelat som mest kan ha för att sedan trycka upp bilder och information i ansiktet på någon. Jag gissade vad som väntade i morgon och efter att ha fått just spoilerbilder rakt i nyllet så vet jag lite mer precist vad det är. I morgon blir det alltså de uppdrag som jag redan har gjort. Om det blir alla uppdrag vet jag inte, men det är lugnt. Jag klagar inte över att ha lite extra att göra i några dagar!
 
 
   Vad tycker ni om Dinodalen än så länge? Är den som ni förväntade er? Är ni besvikna över något? Fanns det något ni tyckte var riktigt bra?
Välkommen till Dinodalen

    Jag liksom... råkade komma på tanken att spela in. Och först var det inte ens menat att jag skulle visa upp det. Men jag ändrade mig inom typ femton sekunder och sen var det kört. Alla dagens uppdrag plus lite sightseeing!
 
 
 
 
Isenport

 
 
   Jag är ungefär 97,3% säker på att vi får se mer av Isenport i morgon. Det här tycker jag är en av de häftigaste platserna i Dalen - men jag säger inte mer idag. Vi får se exakt vad som sägs i uppdragen som kommer :)
 
   Btw så är videor på väg upp! Jag har spelat in alla uppdrag i Dalen idag (förutom möjligen ett, men oavsett vad så låter jag bli med den saken just nu) och videor som täcker alla dem kommer rulla upp här snart :)
I'm in!

 
 
 

 
HALLE-BLOODY-LUJAH

   Uppdateringen syns redan på SSO's hemsida, och inte bara står det om alla bra grejer som vi möter i Dinodalen - utan MATGREJERNA I RYGGSÄCKEN HAR BLIVIT STACKABLE! ÄNTLIGEN kan man lägga saker på hög, få in cafégrejer vid högtider utan att ryggsäcken blir full efter två dagar. Jag har tänkt skriva om saken jättelänge men har allid glömt bort det, men nu behöver jag inte fundera över det längre :D
 
   Tycker att det hela kan öppna nu-nu-nu, jag vill göra uppdrag och fota och utforska och gaaaaaah
Dagen D som i Dinosaurie

   ...jag kände bara ett väldigt stort behov av att använda en GIF och det slår aldrig fel med lite Lizzie Bennet.
 
   Vad tycker ni om nya designtemat btw?
I morgon är det dags!

   Under förra veckan var Siri och jag tvungna att springa upp och dokumentera den blockerade öppningen ordentligt innan den försvinner... Ser fram emot att kunna ta sig igenom ingången!
 
   I morgon händer det! Återigen, det kommer krylla av spoilers här. Jag kommer lägga upp min spoilerskylt i inläggen så att ni hinner vända bort om ni inte vill se. Dock så vistas ni här på egen risk!
   Jag tror faktiskt att jag ska spela in mig själv i morgon - inte för att visa upp, men för att jag ska få någon ordning på den där förbenade Jorvikipedia. Jag ligger efter med jättemycket information och jag orkar aldrig gå igenom de screenshots jag tar. Jag vet inte om ni inser vilket sjukt monsterjobb jag har gjort med den där Wikin under de snart två år den varit öppen...
 
   Jag har sett att många har planerat sin Dinodals-entré in i minsta detalj med hästval och allt. Jag har ingen Nordis så jag rider in på Ash. Jag vill ändå se hur stor skillnaden blir om jag rider en häst som påverkas av kylan... Jag har inte planerat någon outfit heller utan jag har bara langat in grejer av olika färger i ryggsäcken x) Jag vet att jag tänker försöka få tag på några av de nya klädesplaggen som kommer där inne (det finns speciellt ett plagg jag tänker på och jag kan knappt vänta på att få tag i det... tror dock att det dröjer innan det går :c), men inga planer i övrigt. Well, jo, Esme ska vara varmt klädd, annars kommer jag frysa bara av att titta på henne...
 
   ...kanske blir det något i den här stilen? Jag har verkligen underskattat de vita ridstövlarna de senaste månaderna!
 
Höstryttaren, Del 18 - Sista delen

   I det artonde och sista avsnittet av Höstryttaren är det slutligen dags för tävlingen Claymore vid McKilkerncock-slottet. Höstigare kan det inte bli - gyllengult, regnigt och oerhört lerigt. Visst passar det bra att hösten avslutas här precis innan vinterns intåg i morgon?
 
Jag som bara skulle ha en header

   Jag satt redan för ett par veckor sedan och knåpade ihop en vinterheader, men den hann jag självklart tröttna på. Så igår gjorde jag en ny - och helt plöstligt hade jag kodat om färgtemat på hela bloggen. Jag som inte skulle ändra på något, suck...
   "Men varför är det fortfarande rosa?" Jo govänner, jag har en testblogg. En oerhört bra idé. Då man kan koda lite då och då, bara då man känner för det, och bloggläsarna slipper se en design som ser ut en ett Picasso-verk. Dessutom har man då en back-up om kodningen skulle gå helt åt skogen.
 
   Aja, allt det nya kommer precis innan jag går och lägger mig ikväll, så att det är vintrigt och frostigt och allt vad det är inför Dinodalens öppnande i morgon. Jag som vanligtvis hatar snö är faktiskt taggad!
   Bild från förra årets snöväder
Jag tror jag håller på att bli knäpp

   Jag har alltid uppskattat klassisk musik, men just nu KAN jag inte lyssna på något annat! Jag blir bara irriterad och byter låt på iPoden, känns konstigt... Jag började lyssna igenom min klassiska musik lite noggrannare sedan jag började ha sådana spår till mina redigeringsvideor (det är skönt att slippa allt copyright-trassel, då passar klassisk musik superbra), men nu är jag helt nerkörd, haha... send help?
 
   Nejmen seriöst, jag tycker faktiskt om klassisk musik. Lyssnar överlag helst på Mozart och Tchaikovsky. MEN, och det här är poängen med inlägget, mitt favoritstycke är Ode to Joy. Också känt som Beethovens nionde. Eller så är den ena en del av den andra. Inget är riktigt solklart här, haha. Men jag kan inte riktigt förklara de rysningar jag får då kören stämmer in i detta magiska stycke, det är en sån underbar känsla. Kanske det är den känslan jag är ute efter då jag kombinerar mina redigeringar med denna musik?
 
   Lyssnar ni någonsin på klassisk musik? Har ni ett stycke som ni tycker extra väl om?
 
Höstryttaren, Del 17

   I den sjuttonde delen av Höstryttaren är det dags att dra ihop alla lösa trådar innan den stora tävlingen. Alla uppdrag slutar här! (Och Penny lär aldrig mer vilja se en kräfta i sitt liv...)
 
D-I-N-O-S-A, U R A DINOSAUR

   Satt på bussen och letade runt på nätet till en framtida Jorvikipedia-sida (alltså kan vi säga att det var väldigt dinosaurierelaterat) och följande låt dök upp i min iTunes-spellista. Visste inte ens att jag hade den på mobilen så det var kul, haha x)
 
 
   Nej nu ska jag vara lite seriös. Ny info har släppts på SSO's nyhetssida gällande Dinodalen! Det är en lite mer ingående beskrivning av några nya karaktärer.
 
   Först av alla har vi självklart Nic. Han behöver nog inte någon större presentation - majoriteten av er har mött honom förut och jag skrev dessutom kort om honom för någon vecka sedan.
Nic Stoneground
 
   Elsa Einstein kommer från den smarta delen av släkten Einstein. Henne mötte jag då jag red fel. Någon som är förvånad? Hon är lite bossig ibland, om vi ska sammanfatta denna överkloka karaktär.
Professor Einstein
 
   På bilden nedan ser ni Folke och Swedenborg. Folke, tillsammans med Trond, är affärsmän som man kommer möta på vägen. Swedenborg är faktiskt en karaktär jag inte har mött än! (Man hinner bara med ett begränsat antal uppdrag på begränsad speltid då man dessutom ägnar mycket tid till att utforska! (Dessutom slösade jag tid då jag fastnade och fick ringa hem x antal gånger, heh))
Swedenborg the Dog
 
   Igor mötte jag inte heller, men det berodde på ett kommunikationsfel mellan mig och spelkartan. Jag tror att uppdragen med honom kan bli lite intressanta! Ed Field tycker att det här är hans bästa anställning någonsin, men jag tror det blir fler än en som kommer reagera på den saken...
Igor
 
   Franke är nummer tre som jag inte har träffat än! Men jag som älskar myter och legender om monster tycker det ska bli spännande att se exakt hur lik denne herre är Monstret som Victor Frankenstein skapade!
Franke
 
   Den sista bilden gäller Berzelius, Swedenborgs ägare. Henne har jag inte heller sett! Det ska därmed bli väldigt roligt att se om denna dam är lika intelligent som proffessor Einstein, eller om hon gör något annat spännande i området.
Berzelius the Engineer
 
 
   I slutänden vet jag inte mycket mer än alla andra ;) Jag kommer sitta spikad framför datorn på onsdag, ser verkligen fram emot att göra alla uppdrag på riktigt - och jag vet fortfarande inte exakt hur man kommer in i Dinodalen från början, för de uppdragen har jag inte gjort, så jag är minst lika nyfiken som alla andra är :)
Klant

   Jag satt och spelade in ett avsnitt av Horsez i morse och pratade om morgondagens uppdatering - innan jag kom på att det var måndag. Fail. Var helt bergsäker på att det var tisdag, haha...
 
   Jag måste iväg under några timmar men just det avsnittet kommer upp då jag är hemma igen. Men, nu vill jag komma med en varning! Då Dinodalen öppnar kommer jag i vanlig ordning blogga om det. Jag kommer lägga upp min spoiler-skylt som vanligt i början av inlägget, men härmed är ni varnade. Jag kommer dock inte nämna något i förhand, dvs jag skriver endast om det som går att nå utan att sova över osv. Jag kan knappt vänta på att få spamma sönder med bilder, och jag vet precis var jag vill börja fota också x) Så om ni vill upptäcka själva under första dagen är det nog en bra idé om ni håller er borta härifrån :)
 
   En sak jag ser fram emot att se är om det finns nya gömda guldstjärnor att hitta i Dinodalen! Såvitt jag vet (jag kikade bara som hastigast och tittade inte ens riktigt noggrant) så är det inga, men det kan ju ha lagts till nu innan det öppnar? Om det nu finns guldstjärnor tror jag att jag kommer behöva mååånga timmar för att hitta dem, haha x)
 
En exklusiv tjuvkik på vårt helt nya område: Den gömda dinosauriens dal!
 
   Det här kommer bli så sjukt grymt!
Fri lek

   Gambit är en riktig klant - så fort som han får chansen att komma ut i en hage som är större än 10x10 meter sätter han av i full rulle och ger sig inte innan han lyckats kicka sig själv på något konstigt vänster. Senskydd är ett måste för denne vanligtvis så lata herre!
 
   Har i efterhand märkt att jag lyckades få bakskydden på fel ben, fail... Man ska inte göra sånt här då man är trött!
 
 
Höstryttaren, Del 16

   I den sextonde delen av Höstryttaren är det dags att samla de sista medaljerna i Jorvik innan den stora Claymoretävlingen! Nu tar jag mig an de två tävlingar jag tycker är allra svårast i spelet - vilket ändå går helt över förväntan!
 
Wiiii

 
  Är så sur över att allt trasslade tidigare idag men nu är den klaaaaaar
...crap

   Igår kväll började jag på en ny redigering som jag dessutom spelade in. Idag kutar min Mammosaurus Rex runt och tjatar om att jag måste flytta på vår internetrouter (vilket hon hittade på typ igår) och ha den inne i mitt rum trots att det inte finns någon plats för den på mitt skrivbord. Jag ligger alltså under mitt skrivbord i en halvtimme medan min styvpappa sitter på andra sidan väggen och vi försöker föra sladdar genom ett litet hål (vilket gick mindre bra), och då allt väl är inne hos mig är jag så stressad att jag direkt börjar flytta om sladdarna under bordet, vilket jag gör alldeles för snabbt, och då jag drar ur sladden jag trodde gick till tvn... så slocknade datorn. Tillsammans med både redigering och inspelning, som bara var pausad. Efter väldigt mycket svärande och letande på datorn hittade jag redigeringen, som jag varit klok nog att spara, men inspelningen försvann. Kul.
 
   Så nu är jag lite bitter över det. Skulle ju förstås kunna starta inspelningen mitt i men den lilla OCD jag har tillåter inte det.
   Annars väntar jag mest på att kunna spela in fler avsnitt av Horsez, för jag har bara två kvar att posta nu. Jag har dock en granne som borrar i väggen typ konstant (vilket låter så högt så att man knappt hör sig själv tänka) så jag vet inte om jag vågar spela in idag...
   En av mina absoluta favoritbilder!
Om ni fick chansen...

   ...att ändra på något i spelet, vad skulle det vara då? Tänk er det som kanske redan finns i spelet, men som skulle bli ännu bättre om det ändrades till hur ni vill ha det. Ju mer ingående ni förklarar desto bättre!
   Vill jättegärna höra vad ni har för tankar och idéer!
   Gnugga geniknölarna och fundera på nu!
Winter is coming

   På onsdag, med Dinodalens intåg, övertar vintern även bloggen. Okej, inte sådär överdrivet för jag gillar svart och rosa just nu, men min vinterheader kommer upp. Det blir nice, jag älskar min vinterheader och jag hoppas att ni kommer gilla den lika mycket som jag gör :)
   Hoppas att snön kommer till SSO tidigare än förra året - jag tycker nog att Jorvik ska få vara snötäckt genom hela december.
 
   En av mina favoritbilder från förra vintern!
Höstryttaren, Del 15

   I den femtonde delen av Höstryttaren återvänder vi till Firgrove och tar tag i lite uppgifter i närområdet. Återigen har jag en möjlighet att prata om mitt absoluta favorithinder i spelserien!
 
Nordisfundering

   Jättemånga köper Nordsvenskar nu, inför Dinodalen. Och jag har tänkt tanken, klart att jag har. Då jag fick provspela Dinodalen på SSO-kontoret spelade jag inte på mitt eget konto (eller ja, jag hette Esmeralda Silverforce men jag var på en annan server så jag hade inte en enda av mina egna hästar, mina kläder och min utrustning - karaktären såg inte ens ut som Esme Silverforce), och då jag loggades in i spelet satt jag på en Nordsvensk. Eftersom jag hade i princip obegränsat med SC traskade jag upp till Valedale och köpte mig en till (så att jag ägde båda nordisarna från Valedale), men det kändes inte rätt. Jättesöta båda två, men de kändes inte alls som Esme-hästar. Och jag har kommit fram till att jag vill helt enkelt inte ha en nordis just nu. Jag har inte lust och även fast hästarna tilltalar mig så tycker jag inte att de passar mig.
   Men visst hade jag en jättechans, chansen att lyfta frågan om varför Tinkerhästarna inte tål kylan. Och jag ställde frågan. Det verkar som att det inte är omöjligt att även Tinkerhästarna kommer palla kylan, men det verkar inte vara någon prio eftersom just nordisarna ska vara lite speciella i det här fallet - eller något sånt. Ta mig inte helt på orden nu är ni snälla, det här är bara hörsägen.
   Jag började mitt spel på hästen till vänster och köpte hästen till höger ett tag senare. Ingen av dem kändes dock som en riktig Esme-häst. Kanske någon av dem får följa med på min resa då jag gör en Ride Through (yes folks, it's happening) av SSO under nästa år, med en annan karaktär?
 
   Personligen anser jag att en tungt bygg ras som Tinkerhästen, som dessutom har mer behåring än en måttlig Nordsvensk IRL, utan tvekan ska kunna klara sig minst lika bra i kallt klimat. Jag skrev om det här en gång förut och det var jättemånga som höll med om det! Tänkte alltså att vi gör såhär - vi ser om efterfrågan är lika stor som jag har gissat. Svara i nedanstående poll, så skickar jag sedan in resultatet till SSO om det visar sig att många håller med om saken.
 
 
Ska Tinkerhästarna tåla kylan i Dinodalen lika bra som Nordsvenskarna?
 
 
 
 
pollcode.com free polls
Vad har jag nu gjort idag?

   Det var så många i veckan som frågade mig "varför deltar du inte i SSO's utlottning för att komma till kontoret", och jag försökte glida ur frågan genom att svara typ "jag har redan planer" - vilket var sant. Men jag sa ju aldrig vad planerna faktiskt handlade om, right?
 
   Esme Silverforce i sitt naturliga habitat - framför datorn
 
   JA, jag har idag varit på SSO's Östermalmskontor (och tror ni inte att jag gick vilse IGEN? Jag är ju helt hopplös!) och provspelat Dinodalen. Jag, Alice Winterbell samt de fem spelare som vann sina platser fick under närmare tre timmar göra uppdrag och utforska platsen till max. Och efter tre timmar har jag FORTFARANDE inte hunnit se varje skrymsle och vrå av det här stället!
 
   Jag har inga bilder att visa upp, men jag kan säga så här:
 • Ni kommer vilja spela med spelets musik. Den nykomponerade musiken är EPISK.
 • Ni kommer garanterat rida vilse femhundratrettioåtta gånger
 • Flera nya spännande karaktärer kommer dyka upp
 • Det finns ett par ställen som kommer få er att helt tappa hakan
 • Ni kommer bli slagna med häpnad innan ni ens har ridit ner i dalen
 • Ni som gillar genvägar kommer garanterat fastna väldigt många gånger innan ni lärt er området ordentligt - man tar inte genvägar obestraffat i Dinodalen! (Vilket jag tragiskt nog lärde mig den hårda vägen då jag fastnade totalt och var tvungen att börja om från Valedale... ugh)
 • Skelettet vi fick se i gårdagens trailer fick mig att nästan börja hoppa upp och ner av glädje. Det visade sig nämligen vara en av mina favoriter. (Vilket jag verkligen borde ha fattat efter att ha sett dess skalle, haha...)
 
   Vi fick var sitt mobilskal till iPhone5 (Hallelujah säger jag) och i paketet fanns ett skrivblock med Lisa och Starshine på framsidan, två Star Stable-stickers samt två rosa ballonger med Star Stable-loggan.
 
 
   Slutligen kan jag nämna att om ni har problem med att jag eller Alice var där utanför lottningen så är det något ni får ta upp med SSO direkt. Jag blev inbjuden, jag hade inte frågat/bett om att få komma förbi!
En dag utöver det vanliga

   Stor dag idag. Just nu säger jag att det blir askul. Vi får se vad jag säger då jag återvänder från den här dagens äventyr. Efter en video som släpptes igår så kan jag iaf säga att jag är mer taggad än någonsin!

 
 
   "Kyla har aldrig varit något jag gillat. Att rida med halsduk är aldrig något jag gillat. Tänk om den lossnar, skrämmer hästen, flyger iväg någonstans - men i den här sänkan är det kallt. Och helt plöstligt är jag glad över råden jag fick på andra sidan bergspasset. Varm jacka, halsduk, tjocka vantar, ett rejält ridtäcke till Ash. För ett par dagar sedan hade jag skämts över att jag inte ryckt hans man på nästan ett år, denna dag var jag glad över min lathet då hans vita kalufs skyddade honom lite från de isande vindarna. Han frös också, det var inte svårt att förstå. Han knep ihop hela bakdelen mot kylan då kalla vindar åkte in under hans svans och han gick inte alls framåt som han gör i klimatet vi fram tills nu varit vana vid. Jag vet inte om det berodde mest på den bitande kylan eller den höga och tunga snön som kylde ner hans ben och trängde sig inunder de varma lindorna - så mycket för de utlovade vattentäta paddarna jag lindat med.
   Snö överallt. De höga bergen som gränsade till Valedale låg under snö, helt täckta. Hur kom det sig att det här sanslösa ovädret och de obarmhärtiga vindarna inte nådde över topparna? Hur kunde klimatet ändras så fort? Men i och för sig, under de senaste åren hade jag verkligen insett att den här ön aldrig någonsin skulle sluta förvåna mig.
   Nä. Kylan har aldrig varit något för mig. Men vid Aideen, vilken plats vi upptäckt."
Höstryttaren, Del 14

   I den fjortonde delen av Höstryttaren har Penny köpt sig en Polly och nu reser vi söderut för att besöka ett fyrtorn. Tuffa distanser och långa distanslopp!
 
PÅ ONSDAG

 
 
 
 
   Jag tycker att det ska vara lördag nu. NU. Och ja, jag menade lördag. Sen direkt efter det får det gärna bli onsdag.
Erbjudande!

   Kolla kolla! Alla Life Times kan använda er av värdekoden TWOTEES för att få två stycken t-shirts! Inte illa va? Ni som inte är Life Times har också erbjudandet att få 4000 SC om ni köper LT det här helgen!
   Så är det återigen det här erbjudandet att vi Life Times kan köpa 3000 SC för 199kr. Jag känner mig lite fattig just nu så jag ska inte köpa något, dessutom har jag SC så det räcker ett tag framöver. Det lönar sig att vara snål!
 
Star Stable - Double Star Coins
 
   Bild från mejlet jag fick till ett inaktivt konto
Fler videor

   Jag har spelat in Horsez fram till måndag vecka 5. Bara två spelveckor kvar, sen är det klart! Dock blir det inga fler inspelningar igen på några dagar nu. Videorna får rulla upp allt eftersom.
   Jag har faktiskt inget roligare än så att komma med. Jag har mått dåligt idag så det här "ja-nu-ska-jag-redigera"-humöret försvann ju helt, heh... Mår dock bättre nu så jag kanske kommer med ny redigering om inspirationen tillåter ^^
 
   Jag tycker att jag har lite brist på bloggidéer i övrigt, så jag tycker att Dinodalen kan öppna typ pronto så att man har saker att skriva om igen, haha... Har ni sett de båda senaste sneak peek-bilderna på Franke och hunden Swedenborg?
 
 
 
En dag kvar

   I morgon händer något som jag tycker är stort och häftigt så idag är en sån där "ugh-varför-är-det-inte-bara-imorgon-nu"-dag. Menmen, jag ska se om jag kanske får ihop en ny redigering idag :) Kan åtminstone utlova att ett par nya Horsez-videor kommer upp under dagen.
 
 
   Nedanstående bild är just nu mitt flaggskepp - ni får se den i morgon!
 
Den glänsande travaren

 
Höstryttaren, Del 13

   I den trettonde delen av Höstryttaren blir det en massa spring i Valedale innan vi slutligen rör oss över bergen och besöker Firgrove, som... ser lite annorlunda ut än vi är vana vid.
 
Nya videor på väg upp

   Min hårddisk är nästan helt full så jag håller på att flytta runt grejer för att den ska klara sig lite till. Dels har jag nu några rätt tunga spel på datorn (får överväga att avinstallera några - jag är en riktig samlare då det kommer till spel, vilket slår tillbaka på mig ibland; jag hinner inte ens spela alla), dels så har mina videor tagit upp lite utrymme, heh... Jag har fått ihop över 230 videor sedan jag började med inspelningar i somras, sanslöst!
   Jag spelade in några nya Horsez-videor i morse så en eller två nya kommer upp senare idag. Jag har inte klippt ihop något än och datorn jobbar hårt med att flytta många stora filer just nu. Jag blir också lite extra tagg på Zoo Tycoon 2, för videon jag laddade upp igår visade sig vara mer intressant för er än av trodde. Dessutom var det riktigt kul att spela in det! Och då man gör sånt här är det ju i slutänden viktigast att man har kul :)
 
   I övrigt gjorde jag en ny redigering igår, men den får ni inte se på ett par dagar. Den gjordes för ett speciellt syfte, kan vi säga.
 
 
   Jag har dessutom helt ur det blå börjat lyssna på Taylor Swift. Jag tror det är min dash på Tumblr som har påverkat mig, men jag älskar hennes nya album.
 
 
De magiska klubbrummen

   Utseendemässigt sett tycker jag nog att man såg allt som finns att se i SSO's sneak peek-bilder, men de funktioner som finns i rummet är riktigt härliga! Jag och Siri räknade stolarna och kom fram till 93 stycken - 93! Vi är 6 stycken i Night Guards och nu känner vi att det är läge att få in åtminstone ett par nya kottar i gänget, nu då vi nästan bleknar bort i det gigantiska rådshuset.
   En sak som jag reagerade på var att det är "fasta" platser gällande stolarna i rummet. Jag tycker själv att alla medlemmarna ska kunna sitta vid långbordet om de vill, men om jag förstod det rätt kan varken novis eller stallflicka ta plats vid bordet? Just för Guardians gör det dock ingen skillnad, eftersom den lägsta ranken vi har är Mästare.
   Jag har själv varit Mästare typ för evigt, men jag blev uppgraderad till Klubbledare igår för att kunna sitta i fina stolen. Vi har alltid haft en väldigt stark demokrati i Guardians men vi har bestämt att vi nu har en styrelse på tre personer för att underlätta med beslut. Vi håller på att bygga upp en hemsida för klubben med information + möjlighet till ansökan, det blir nog himla bra då vi fått den lite mer färdig!
 
 
 
 
   Faktumet att klockan går i realtid får två stora tummar upp från mig!
 
   Jag gillar verkligen att det inte bara är olika kameravinklar då man sitter ner, utan att man också kan välja vinkel helt själv! Nu har jag inte varit på ett café sen efter uppdateringen så jag vet inte om det är samma sak där, men jag tycker att den egna kameravinkeln bör vara en självklar del även där!
 
 
 
 
   Vi kan väl sammanfatta det hela: Jag tror inte att jag kommer hänga här överdrivet mycket, åtminstone inte på ett tag, men det är ett himla fräckt ställe och det var verkligen på tiden att spelets klubbar fick lite uppmärksamhet! Det nya med klubbschema och allting är så mycket proffsigare än vad det tidigare har varit och det är jättebra att klubbarna nu kan ha både information och klubbregler i olika flikar.
   Nu tycker jag egentligen bara att det saknas en funktion för klubbansökningar av klubblösa spelare, sen tycker jag att klubbsystemet skulle vara rätt fulländat!
 
 
Den nya spelkartan

 
   Ser lovande ut, eller hur?
Höstryttaren, Del 12

   I den tolfte delen av Höstryttaren kan vi äntligen hämta upp Disco och vi slutför alla uppdrag på vägen tillbaka upp till Valedale - allt för att slippa springa fram och tillbaka hela tiden. Men, denna gång möter vi slutligen Antlerson!
 
 
Asså jag orkar inteeeee

   De får sluta göra så söta hästar... Jag känner bara "vill ha" om alla tre, men jag väntar ju på min speciella, kommande pålle...
 
 
 
   Har en massa annat att komma med men det blir ett sånt inläggsspam så det får nog vänta till i morgon!
Det här med information

   Åååh det är så trist att jag ens sitter och skriver det här! Men jag skriver för att jag vill ha en förbättring och jag är inte ensam.
 
   Bristen på information. Alltid samma fråga. Då jag var på Pixel Tales och verkligen fick säga mitt i våras var det en punkt jag verkligen tog upp. Innan dess hade jag skrivit om det flera gånger. Och det är så många spelare som är irriterade och förvirrade över att inte få veta något.
 
   Nu var det ju en utlottning som hölls på Facebook igår. Tre spelare i sällskap av målsman (om man inte var myndig) skulle få chansen att besöka SSO-kontoret nu på lördag. Tävlingen annonserades ut endast på Facebook. Om man är under tretton år får man inte ha Facebook. Många vill inte ha Facebook. Har inte SSO flera miljoner spelare världen över, men bara 130 000 gillar deras Facebook-sida?
   Snälla SSO - ge era spelare en ärlig chans och berätta åtminstone om det på er nyhetssida, som alla spelare har tillgång till.
 
   Idag stängdes spelservrarna inte ner. Klockan tickade mot två, utan att servern stängdes. Men nyheterna var uppdaterade och spelare kutade kors och tvärs över Jorvik och undrade vad som hände med den utlovade uppdateringen. Till slut stängs servern och det kommer ett meddelande på Facebook som säger "Vi var tvungna att fixa med en massa extra grejer innan vi stängde ner servern men nu är vi igång".
   Snälla SSO - skriv det på er nyhetssida nästa gång, och skriv det då ni inser att ni inte ska stänga servrarna vid vanlig tid.
 
   Jag tycker inte att det här är orimligt - jag tycker att Star Stable Entertainment som företag ska se till att ta hand om sina kunder och hela tiden hålla dem informerade om vad som pågår. Att inte veta vad som pågår är sådant som skapar missnöje bland kunder.
   Och för att förtydliga så klagar jag för att jag verkligen bryr mig. SSO är mitt stora intresse och jag vill självklart därmed försöka påverka och förbättra de brister som finns runt spelet.
 
   I slutänden - cred till Star Stable Entertainment för att vi faktiskt fick ett förklarande meddelande om varför uppdateringen inte har gått till som vanligt. Men det är fortfarande något som skulle ha dykt upp på deras egen hemsida, tillgängligt för alla spelare.
Fy vad jag blir sur!

   Det är rätt många som skickar privata meddelanden till mig på Facebook och frågar om jag kan redigera åt dem. Då jag svarar att "nej, jag vill inte det för jag tycker det är jobbigt" (<- med "jobbigt" menar jag "det är så tufft att jag får grym ångest"), då får jag alltid ett snäsigt och drygt svar tillbaka tiillsammans med en "-.-"-smiley.
   Jag har ingen som helst skyldighet att redigera bilder åt andra. Usch vilken attityd folk har :(
DET ÄR HÄR

Det nya klubbhuset ser fantastiskt ut, eller hur?!
 
Rid till Silvergladebyn och kolla in din klubbs nya tillhåll!
 
   Och whut, två nya ponnyer och en arab? Hahaha neeeeeej, de kommer säkert vara jättesöta och jag som inte ska köpa en ny häst innan nya hästrasen kommer...
 
EDIT: När fasen får vi reda på vilka som vann utlottningen till lördagens besök på SSO-kontoret? Det är väl bra om de får reda på det så fort som möjligt?
Vandring i ett litet zoo

   Häromdagen var det tioårsjubileum för ett av mina favoritspel genom tiderna - Zoo Tycoon 2. Mitt favoritdesignteam, Aurora Designs, firade detta genom att släppa ett stort pack med nedladdningsbart material. Jag upptäckte detta först i natt och är så lyrisk så jag var tvungen att spela in en video på ämnet. Den kommer upp senare idag, i just det här inlägget, så om ni är intresserade är det bara att hålla koll neråt!
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder sparade sedan länge

   Jag försökte sortera bilder i veckan och hittade då dessa som legat sparade (och ovisade) ända sedan första april tidigare i år. Men nu så!
 
 
 
 
 
Det är skillnad på att måla och redigera

   Det finns en sak som jag tror att flera har missuppfattat angående bilder som åtminstone jag visar upp; vet inte om andra har "råkat ut" för det, men jag har det iaf.
 
   En målad SSO-bild är då man använder penna eller pensel för att rita det man är ute efter.
 
   En redigerad SSO-bild är då man använder sig av en bild från spelet och klipper/klistrar i den för att få önskat resultat.
 
   Det enda jag egentligen målar på mina bilder är skuggor, man och svans. Linearten får väl räknas också, men jag anser att det är stor skillnad på att dra några streck och att kunna kombinera färger och texturer för att skapa magi!
 
   Jag håller på med redigerade bilder. Mitt mål är att rita så lite som möjligt (då min lineart är klar) och att redigera så mycket som möjligt. Jag är ingen vidare duktig konstnär på det sättet, att rita och måla är jag egentligen inte så himla duktig på (att rita/måla texturer, skuggor, blanda färger osv, det är ju bland det svåraste som finns!).
   Tänkte bara räta ut det frågetecknet.
 
 
Btw verkar det som att vi inte får veta mer om vinnarna i SSO's utlottning idag? Jag gissar att det då blir till morgondagens uppdatering. Jag vill gärna se vad SSO säger officiellt om saken av flera olika anledningar.
Höstryttaren, Del 11

   I den elfte delen av Höstryttaren blir det först jämförelse med Gyllenåsarnas Dal, innan vi återvänder till Hillcrest. Det blir några turer fram och tillbaka, men vi plockar ved åt Kevins mormor, plockar lin, och slutligen skickas vi upp i Valedales berg för att möta skogens spöke - Antlerson. Men, vi har annat att göra först!
 
 
Angående pågående utlottning

   Jag är inte en med i utlottningen om att få åka till SSO-kontoret och är asnervös ändå... (Vet ni inte vad jag snackar om? SSO's Facebook!)
 
 
   Nejmen jag kan inte låta bli att hoppas att de som vinner är rätt "små" spelare, eller åtminstone spelare som är unga, om man säger så. Just för att jag kan tänka mig vilken otrolig upplevelse det måste vara för någon lite yngre att komma till SSO-kontoret. (Självklart är det en upplevelse även för vuxna men ändå) Särskilt om det också blir en liten resa av det hela...
 
   Nej jag ska inte säga mer än så, men jag är lika asnervös som typ alla ni som deltar och önskar er alla all lycka som finns!
   (Jag sitter och hoppar upp och ner och tycker det ska bli superkul att höra vilka som vann, haha...)
 
EDIT: Tror ni SSO-teamet tänker dra ut på spänningen ända till morgondagens uppdatering? För det känns som om risken finns... :s
Frågor och svar

   Minns ni att jag hade en frågestund på YouTube för ungefär en vecka sedan? Här är alla svaren.
 
Elsa och Nic

   Igår släpptes en bild på SSO's Facebook föreställande Elsa Einstein, som är professor vid universitetet i Jorvik City. Idag släpptes ytterligare en ny bild, men på ett bekant ansikte - nämligen den vilsne kotten Nic Stoneground, som vi äntligen kommer återse! Jag har nog inte sett honom på över två år nu, tror jag?
 
   De rosa länkarna leder till relevanta Jorvikipedia-artiklar. Jag råder er att ha koll på Jorvikipedia framöver, särskilt i helgen!
 
 
   Elsa verkar även till utseendet vara lite baserad på den mer kände herren med samma efternamn - åtminstone om man ser till håret!
 
 
   Nic är medlem i A.A.E., vilket kanske är varför han har Ödesryttarnas sigill på sin varma klädnad. Hans varmluftsballong kraschade i Den Gömda Dinosauriens Dal för ett tag sedan, och Jorviks invånare har varit lite oroliga för hans skull...
 
   Nu är det antagligen inte långt kvar till Dinodalens öppning. På lördag kommer några få spelare få chansen att se dalen innan alla andra, på SSO's Östermalmskontor (<- det som jag endast hittade till via GPS på mobilen eftersom jag är expert på att gå vilse), och det känns därmed som att a) i morgondagens uppdatering kommer vi få veta mer om den saken, antagligen med fler sneak peeks och b) Dinodalen kan fullt möjligt öppna redan nästa vecka om spelare nu får provspela på området.
~

 
Jag-vet-jag-skulle-inte-skriva-mer-idag

 
   Jag kommer inte delta i utlottningen. Kommer ni göra det?
Höstryttaren, Del 10

   I den tioende delen av Höstryttaren håller vi oss västerut - vi besöker en badstrand, Frågelkräm- nej förlåt, FågelSKRÄMSåsen, och stirrar dessutom ut på Västkobbens Fiskeby, som ligger helt öde utan byggnader alls där ute i vattnet. Tänk vad som kan hända från spel till spel!
 
På väg!

Jag sitter på tåget hem men skriver inte något mer förrän i morgon, allt har varit kaos den här helgen haha.. Jag är dötrött helt enkelt. Svarar på kommentarer och sånt i morgon och det kommer ett eller två tidsinställda senare ikväll.

Hint: något som ni antagligen kommer tycka är väldigt spännande kommer hända senare den här veckan: håll ögonen öppna!
Horse Life

   Många av er har ju bett om Horse Life-videor och det ligger ett antal upp på min YouTube-kanal. Fler kommer, för jag ska spela in alla tävlingsbanor (dressyr, hoppning och terräng), men det kan dröja lite eftersom det är så himla mycket material. Men till dess:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den väldigt bortglömda bergsvägen

 
   Jag tror verkligen inte att jag är ensam om att många gånger ha stannat upp, tittat mot bergen och tänkt "Hm, vad hände med Fornkungens bergväg?"
   Gyllenåsarnas Dal öppnade den 5 juni 2012. Dalen har varit öppen i över två år, men området som så många av oss har försökt ta oss till (vet inte om ni minns hur vanligt det var att folk försökte bugga sig över vägen) är fortfarande avstängt. Eftersom Dinodalen stundar känns det som att det kommer dröja lite till innan något händer på det här planet.
   Jag har tidigare någon gång försökt hitta på vad som kan finnas där uppe. Jag har nog övergett de flesta teorierna på vägen. Just nu antar jag att det är någon slottsruin som ruvar på något konstigt. Kanske så att om man väl kommer upp möter man Rob och Bob, som skulle gräva sig till Kina men grävde fel och kom vilse? (Ingen av oss skulle väl bli förvånade om det hände) Kanske man möter ett spöke i stil med Jon Jarls ande? Kanske Aideen höll hus där uppe under sina levnadsdagar?
 
   Har ni någon konspirationsteori gällande vad som finns bortom Fornkungens bergsväg?
Dressyr i arenan

 
Höstryttaren, Del 9

   I den nioende delen av Höstryttaren utförs lite olika sysslor i Valedale innan det blir en lååååång färd tillbaka till Lisa, med många små depåstopp på vägen. Dessutom tycker Camilla Turnstone att vi ska besöka Scarecrow Hill - ack, den skräcken!
  
Önsketävling till SSO

   Jag spelade RIding Club Championships häromdagen. En gång var det ett onlinespel som jag avgudade - idag nedgraderat till ett Facebookspel som är långt ifrån lika bra som originalet. Därmed det, jag spelar rätt sällan. Och då jag spelade nu igen fick jag en liten chock, för jag kastades in i en tävling jag aldrig varit med om i spelet förut.
   En hinderbana. Bokstavligt talat. Slalom, tunnor att runda, hinder att hoppa, allt i en spännande bana med sammanlagt nitton kontroller.
 
   Det finns en tävling i Penny Girl-spelet som fungerar på exakt samma sätt. Fast mycket sämre. Den är så ointressant att den bidrog till att jag struntade i att spela spelet under en hel månad. Men då jag nu spelade en nästan likadan bana i ett spel där kontrollerna är mycket bättre och man faktiskt ser vart man ska ta vägen - det fungerade så bra!
 
   Önsketävling till SSO, helt klart. Steget närmare Working Equitation. Ett bryt från vardagen. Det skulle jag verkligen uppskatta.
 
Påminnelse

   Det finns några frågor som väldigt ofta återkommer till mig, och svaren till nästan alla av dem går att lista ut bara genom att se sig om på bloggen. Tänk därför såhär:
 
   Är min fråga av den sorten som kanske frågas lite då och då?
   Då finns svaret antagligen i min FAQ (Frequently Asked Questions) i menyn till höger. Oerhört lätt att hitta - "Svar på vanliga frågor".
 
   Hur kan man tänkas kontakta Esme?
   Titta i menyn till vänster. Högt upp. Jepp. Brevikoner pekar ofta på att det har något med kontaktinfo att göra.
 
   Och, den vanligaste: Vilken klubb är Esme med i?
   Menyn till vänster. Eller FAQ.
 
   Det känns liksom lite fånigt att behöva svara på frågor som det är så lätt att finna svar på, så jag uppskattar verkligen om ni försöker hitta svaren själva innan ni frågar :) Tack på förhand!
Mellan vinrankorna

 
Liten input

Hej fina ni! Jag ser här från mobilen (jag är ju borta och jobbar - hemma pä måndag!) att det kommer in lite frågor och trots att jag har svarat på några undrar jag om jag inte missförstår er ibland.
Som många av er vet har jag Aspergers syndrom och en del av det innefattar att man ibland tar saker väldigt bokstavligt. Jag har märkt att jag har haft lite extra problem med det under de sista veckorna - jag ser inte riktigt meningen med de frågor jag får utan jag ser dem ord för ord och jag tror det blir fel ibland. Om ni tycker att ni har fått ett svar på något som kanske inte riktigt stämmer överens med er fråga så kan ni gärna fråga igen och försöka omformulera er lite så kan jag försöka svara på nytt. Det eviga problemet med att leva med ett handikapp vet ni!

I övrigt måste jag kasta ut ett kollektivt tack - jag har fått många fina kommentarer på sistone men jag är riktigt dålig på att svara på dem, det är just frågorna jag verkligen försöker svara på. Men ni fortsätter kommentera och jag vill bara att ni ska veta hur glad man blir över att läsa både tankar, funderingar och komplimanger. Tack för att ni lyser upp mitt bloggande!
Höstryttaren, Del 8

   I den åttonde delen av Höstryttaren besöker vi Hollow Woods och Valedale. Väl där rider vi CLassic River-loppet, som korsar Silversongfloden, och dessutom tittar vi på alla de hästar som finns att köpa i Valedale.
 
Photoshop för SSO-spelare - Klistra in bilder

   Fick en förfrågan om det här, so here goes:
 
   Det finns tre olika sätt för att klistra in bilder i Photoshop.
 
   1) Högerklicka på en bild på din dator eller online, välj "Kopiera" (Ctrl+C), gå till Photoshop, välj "Klistra in" (Ctrl+V)
 
   2) I Photoshopdokumentet du vill ha bilden i, välj "Arkiv" -> "Montera" -> välj bilden du vill ha in
 
   3) Används lassoverktyget för att markera området du vill flytta, välj "Kopiera" (Ctrl+C), gå dit där du vill ha in urklippet och klistra in (Ctrl+V)
 
   Metod nummer 3 är den ni alltid ser i mina redigeringsvideor. Metod nummer 2 använder jag alltid då jag ska lägga in min logga på en bild - min logga är en PNG-bild som jag alltid klistrar in på alla bilder jag visar här på bloggen. På bilden nedan är fyra lager monterade - först bakgrunden, sedan Clark, Ash och slutligen loggan. Var sak man monterar hamnar på ett nytt lager, så jag hade ihop alla fyra delar på ett lager innan jag lade dit linsöverstrålningen.
 
 
   Ta-daaa!
Tillbaka i bloggandet

   En av de bloggarna/redigerarna som har gjort mest intryck på mig är Sally Bunnybrooke. Det är mestadels pågrund av hennes otroliga målningar och redigeringar, som verkligen har etsat sig fast på min näthinna. Otroligt talangfull tjej! Hon har börjat blogga igen efter en längre paus och jag hoppas att hon håller igång bloggen nu, för jag har alltid gillat hennes inlägg. Jag tycker absolut att ni ska kika in hos henne! Gå till hennes blogg genom att klicka på bilden!
 
 
Sicksack mellan stenar

 
Höstryttaren, Del 7

   I den sjunde delen av Höstryttaren fastnar Penny ute i skogen mitt i natten, hämtar hö åt Monica, tänder facklor runt Hillcrest och återser både Kevin och Disco.
  
Level 15!

   Alla mina arton hästar är nu på level 15! Woho!
 
 
   Shari kom iofs upp i lvl 15 tidigare i veckan men jag glömde nämna det, haha... Men det blir ingen ny häst nu innan nya hästrasen kommer. Ser så oerhört mycket fram emot den och hoppas att den kommer uppfylla inte bara mina, utan alla spelares förväntningar!
   Förutom den har jag ytterligare ett hästköp planerat i år - en häst som heter Darko (Han är inte döpt efter Donnie Darko, utan jag har ridit en häst IRL med samma namn och tyckte bara det skulle passa så bra till en häst i spelet). Jag har tänkt på honom i nästan ett helt år, men har inte kommit till skott än. Han kommer köpas hem någon gång under December, hade jag tänkt! Jag vill att snön ska anlända först.
 
   Tanken är alltså att avsluta 2014 med tjugo hästar i min ägo. Med tanke på att vi trodde att man bara skulle kunna äga 6 stycken hästar då hästfunktionen först kom är det ganska många, haha... jag vet att jag hade väldigt låga förväntningar bara för att jag inte ville bli besviken, så jag hade tänkt mig att jag skulle ha max 3 hästar, vilka då skulle vara Ash, Iddy och en häst jag tänkte mig som Angel. Den planen gick ju bra, haha x) Jag är iaf stolt över att jag aldrig har sålt en häst, för jag är väldigt nöjd med mina köp :)
 
   Iddan var ju den allra första hästen jag köpte - han har hängt med ett tag nu! Ser fram emot då snön kommer till spelet, för han ser så himla fin ut i vinterlandskap!
Photoshop för SSO-spelare - Tränset

   Många som redigerar bilder har träns på sina hästar. Det kan vara antingen för att hästen också har en ryttare, det kan vara för att det bara är snyggt. Oavsett av vilken anledning vill man måla ett snyggt träns - som gärna också ser ut som ett riktigt träns.
   För att demonstrera har jag lånat en lineart från DeviantArt, en konstsida. Denna lineart är gratis att använda och ni hittar källan genom att klicka på bilden. Där finns även många andra linearts. (<- Jättemånga har frågat om man får använda mina linearts, tyvärr inte, men här har ni en gratis sida så ta tillvara på den!)
 
   Eftersom jag tycker det är lättare att måla på en häst som är vänd åt andra hållet så har jag spegelvänt bilden nedan. Här ser ni en häst med ett bett i munnen och med det enklaste man kan ha i tränsväg. Ni får ha lite överseende med att jag inte har varit superdupernoga med det här.
 
De vanligaste tränsen
   Hästen har alltså här en käkrem och ett pannband, vilket är standard på de flesta träns. Detta träns har ingen nosgrimma = remmen över hästens nosrygg. Man förknippar ofta träns som detta med westernridning, men oftast används då andra slags bett. Käkremmen, remmen som sitter under hästens käke, ska sitta så att man kan få in en knytnäve mellan hästen och remmen. Därför är det bra att rita den så att den hänger lite löst.
 
 
   Det absolut vanligaste är att hästen har en Engelsk nosgrimma. Den visas ovan i ljusblått. Nosgrimman sitter hårdare åt än käkremmen - man ska få in två fingrar innanför remmen. Den sitter ungefär halvvägs nedför nosryggen.
 
   Det är väldigt vanligt att den engelska nosgrimman kombineras med en extra rem. Då kallas det Aachennosgrimma. Den extra remmen kallas ibland också för snokrem. Snokremmen sitter fast i nosgrimman mitt på hästens nosrygg och går under bettet. Under hästens huvud vilar remmen i en grop som heter kindkedjegropen. Ser ni att remmen går nästan helt rakt från hästens nosrygg ner till kindkedjegropen? Man målar ofta bettet för långt ner, och det kan skapa problem då man är ute efter den linjen. Tänk därför direkt på att bettet bör hamna i höjd med kindkedjegropen!
 
   Denna nosgrimma är väldigt vanlig på ridskolor och heter Remont. Detta för att man ofta använde den på militära unghästar förr i tiden, och militära unghästar kallas remonter. Nu vet ni det.
   Remonten sitter längre ner än den Engelska nosgrimman, och har en liten metallring på sidan. Precis som snokremmen spänns den under bettet.
 
   Denna nosgrimma heter Pullargrimma. Den går i ett kors över hästens nosrygg och används av väldigt många privata hästägare i Sverige just för att det är en snygg nosgrimma. Där nosgrimman korsas över nosryggen är det ofta en liten rund platta. Precis som på remonten finns det en liten metallring på denna nosgrimma, och den undre remmen spänns under bettet.
 
Andra träns
   Micklemtränset är ett anatomiskt träns. Ni ser att käkremmen sitter längre ner och sitter hårdare åt. På det här tränset sitter nosgrimman fast på ett annat vis, vilket är varför jag målat tränset i samma färg.
   OBS! På denna bild glömde jag att rita ett pannband.
   Som många av er vet är jag ett stort fan av tränsen från Perfect Sit of Sweden. Det är en samling anatomiska träns som jag tycker är jättesnygga. Det som utmärker dessa träns är:
 • Ingen käkrem. (Käkremmen behövs egentligen inte på träns, vilket är varför den är borttagen på dessa träns. Det går dock att köpa till käkremmar om så önskas.)
 • Stycket i nacken är utskuret för hästens öron för att ingenting ska trycka där. Nackstycket är alltså bredare, mer utsvängt och hamnar lite längre bak.
   Ovan ser ni ett träns som heter Jump Off Revolution. Ni ser att tränset påminner om både Aachemgrimman och Micklemtränset.
   OBS! På denna bild glömde jag att rita ett pannband.
   Detta träns heter High Jump och är Perfect Sit's version av en Pullargrimma. Istället för att remmarna går i kors över nosryggen finns det där en platta som håller dem samman.
 
 
   Kanske inte så mycket av en praktisk teorilektion (för jag skulle kunna gå in på nosgrimmornas funktioner), men här ser ni hur som helst hur olika träns kan se ut. Man kan variera sig lite med dessa - det går att göra pannband av olika former också. På bilderna ovan har hästen ett rakt pannband, men man kan ha v-formade pannband, svänga pannband, delade pannband mönstrade pannband osv.
   Om ni vill se t ex. hur spännen sitter på tränsen kan ni göra en enkel Googling.
 
   Genom att veta hur hästens utrustning ser ut kan man med väldigt enkla medel lätt höja kvalitén på sina redigeringar. Det kan lätt se ut som att man har mer koll än man faktiskt har om man är noggrann med detaljerna! (Jag höftar till det ca 99% av min tid, jag lovar att jag egentligen inte har en aning om vad jag pysslar med, haha)
Prickig häst

 
   Jag åker till hästgården igen och är hemma igen på måndag eller tisdag. Tidsinställda kommer självklart som vanligt!
Lite besviken på Live-chatten

   SSO hade ju en Live-chatt med Tobbe Larsson nu på kvällen och jag var redo direkt med en fråga som skickades ca 5 minuter efter att chatten öppnats - sen satt jag i 55 minuter och väntade på svar. Jag hade verkligen sett fram emot ett svar på frågan eftersom det hade hjälpt mig i min nuvarande ridning så det var himla surt... då man väl fick chansen att fråga ett proffs på hästars beteende! Men inte mycket att göra åt, I guess.
 
   Jag var inte ute efter att vinna biljetter till SIHS, för jag ska redan gå två dagar. Dels på torsdagen, vilket har varit planerat sedan i somras; då går jag med mitt kompisgäng. Sen fick jag erbjudande för bara några dagar sedan om att gå med bästa Siri söndagen lördagen (hej, jag har aldrig någonsin koll på varken datum eller dagar haha), vilket man inte kunde tacka nej till! Jag kommer alltså vara där under två dagar och jag kommer ju lätt gå till SSO's monter. Jag är väldigt feg av mig men vid det här laget har jag träffat alla Game Masters IRL (jag tror iaf att det är alla...?) så nu kommer jag inte vara lika nervös över att komma fram och säga hej, haha...
 
   Nejmen okej, som slutgiltig punchline - Ska ni på SIHS och vilka dagar ska ni gå?
Höstryttaren, Del 6

   I den sjätte delen av Höstryttaren besöker vi den gamla väderkvarnen bortom Hillcrest, där Lisa håller hus. Vi genomför distansloppet jag anser vara det tråkigaste i hela spelet samt börjar plocka rovor att ha i ryggsäcken som extra hästmat.
 
 
Hästar bryr sig inte om dåligt väder

   Regn och snöblask? Hagarna må vara leriga och tråkiga, men den explosive Ash behöver springa av sig även då det är dåligt väder! Tur att ridhuset finns - bara att dra på sensydd och boots så att blådåren inte drar av sig skorna och sen får han leva rövare bäst han vill!
 
 
   (Notera att tränset inte finns med på inspelningen - valde att lägga till det efter att jag avslutat filmningen.)
 
Det måste vara svårt att köra den här bilen!

 
Kämpar vidare

   Jag jobbar hårt med att försöka ta mig igenom Penny Girl-spelet, men det är svårt. Spelet handlar nästan enbart om att springa fram och tillbaka och plocka växter som man aldrig lär sig var de finns och laddningstiderna är vidrigt långa. I förrgår låste jag upp Episod 4, sista delen av spelet, och fick därmed tillgång till en fjärde häst, en brunskäck. Tror att jag gillar denna bäst av de hästar jag haft i spelet (de övriga var två bruna och en svartskäck) - riktigt synd att alla är förutbestämda! Men, hur som helst, trots att spelet har många negativa sidor så är det fantastiskt att se på.
 
 
   Titta på det här liksom?! Helt makalöst!
Höstryttaren, Del 5

   I den femte delen av Höstryttaren tar vi oss över den skrämmande Djävulsklyftan och träffar Alex, som håller till mitt ute i ingenstans och tränar terrängritt. Vi får också plocka äpplen, som fungerar utmärkt att ha i ryggsäcken till då hästen blir hungrig.
 
Försöker få lite inspiration

   Jag vill redigera mer, men inspirationen tryter lite trots att jag har fått några superbra tips runt om mig.
   Nedan ser ni de hästar jag kan tänka mig att redigera. Vore jättesnällt om ni ville klicka i vilken ni tycker att jag ska redigera härnäst - ni kan välja flera alternativ om ni vill!
 
 
Vilken/vilka hästar?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pollcode.com free polls
Uppdateringen är redan uppe!

   Halloween-grejerna är fortfarande kvar - kommer vi få nya chanser med äppelhinkarna undrar jag dock? Jag tror inte att jag fick en fefilt...? Eller jag har jättedålig koll, jag vet att jag glömde ta hinkarna en dag och nästa dag var det bara hästmat i alla hinkar. Jag har två spöken kvar men jag pallar inte jaga efter dem, jag har ändå inget behov av att fylla ut min ryggsäck med mer café-grejer. Skulle det inte vara underbart om ryggsäcken hade två flikar - en flik för mat och en flik för uppdragsgrejer/utrustning? Just för att man inte kan flytta maten till sadelkammaren och min ryggsäck börjar bli sjukt full med cafégrejer.
 
   Det finns nya mössor och skor - mössa har jag inget behov av för jag är ett stort fan av ridhjälmar, men däremot ska jag titta på de utlovade stövlarna. Esme Silverforce fruktar kylan och tänker klä sig väldigt varmt inför den stundande utflykten till Nordpolen Dinodalen!
Ny mössa eller ny sko, vad ska man välja månntro??
   Bilden är från SSO's nyhetssida - jag börjar nästan bli lite tagg på den där nordisen, den är ju faktiskt grymt söt...
 
   I övrigt - uppdrag med Säkerhetsvakten, som antagligen ger lite xp (och vi spelare älskar ju xp) och JA har dragit vidare. Jag lär inte få slippa dem ändå - radion på jobbet är alltid påslagen och alltid inställd på P4 Sörmland. Häromveckan då jag stod och mockade sköt jag en halvmeter upp i luften och var ungefär "WHUT-varför-spelas-SSO-på-radion?!" - Ehm, ja, det var JA. Caroline gick på radion. Och har spelats typ en gång om dagen efter det. Känns sjukt skumt, haha... undrar om de fortfarande spelar den där? Jag ska jobba i helgen så jag får se då antar jag xP
 
   Dessutom, ny sneak peek från Dinodalen! Känner ni igen vår vilsne ballongresande?
Vi har sett honom förr och vi kommer se han igen...
 
   Om man följer SSO på Instagram dyker det upp nya bilder lite då och då. Kontot har inte uppdaterats så jättteofta men just nu kommer det bilder med några dagars mellanrum, vilket är asnice - klart att man alltid vill se vad som pågår bakom kulisserna!
 
 
   Jag hade hoppats på en tjuvkik på kommande hästrasen, för jag är så himla taggad. Jag är 99% säker på att min nästa häst blir av den rasen men jag vill se hur de ser ut och vilken känsla man får av dem... Men, ibland har det ju kommit tjuvkikar på fredagar så om vi har tur kanske man får en hint senare i veckan? Om inte annat borde vi ju absolut få se något nästa vecka, hoppas jag!
Mitt vita hjärta

 
 
 
 
 
   Idag är det onsdagsuppdatering och jag tänker hoppas på en sneak peek på nya hästrasen! Jag har ju inte haft någon högtidskänsla alls under Halloween så för min del kan alla dekorationer och sånt gärna försvinna direkt, men det brukar ju hålla sig i två veckor...
Höstryttaren, Del 4

   I den fjärde delen av Höstryttaren träffar vi Thorsson, som berättar hur man övernattar i områdets vindskydd. Vi reser sedan österut för att besöka den vackra byn Hillcrest, där stallägaren Monica behöver lite hjälp med olika sysslor. Vi träffar också apotekaren Camilla Turnstone samt hovslagaren Bob, och vi tittar på alla de hästar som går att köpa i denna fina by.
 
Det bidde lite tomt

   Jag hade någon bra plan på grejer att skriva om, men oavsett hur många bra planer jag kommer på så är jag alltid ännu lite bättre på att glömma bort dem. Typiskt! Jag har iaf gjort en massa andra saker idag - hade tänkt göra en redigering med tillhörande video men jag fastnade istället med målarpenseln i handen framför en byrå som vi målar om hemma. Jag kanske gör redigeringen senare idag istället! Linearten tar mest tid och den är klar; sen brukar själva redigeringen gå på ca 40-50 minuter. Då är det alltså arbetsprocessen, jag tar många pauser emellan. Jag ser ju exakt hur lång tid det tar då jag spelar in redigeringarna! (Sen hur lång tid linearten tar, det vågar jag inte uttala mig om, haha)
 
   Okej, i övrigt:
 • Jag är lite otagg på SSO men jag ska ta dagens alla äppelhinkar
 • Det finns nu några fler Horse Life-videor på YouTube-kanalen.
 • Om en stund kommer ett nytt avsnitt av Horsez upp
 • Ska försöka göra den där redigeringen, helt så att jag blir klar idag, och isf kommer det upp en video till den med
 • Jag har försökt spela Penny Girl-spelet idag. Jag har inte spelat på ett tag men idag blev jag äntligen färdig med Episod 3! Valde då att låsa upp Episod 4 och området man vistas i är sanslöst vackert - spelet är inte det bästa jag spelat men jag ser verkligen fram emot att spela in det just för att visa de otroliga miljöerna! Har ni någonsin sett ett hästspel där man ser havsvågorna slå in över en strand, eller där man kan hoppa över små porlande bäckar i skogen och krama om sin häst? Det är synd att både laddningstider och spelstory är så sjukt sega, för visuellt sett är spelet perfekt.
Nytt skrivbordsunderlägg

   Tyckte det var dags med något nytt, så gjorde ett nytt skrivbordsunderlägg häromdagen. Igår ändrade jag lite på det för att jag hade laddat ner Marvel Heroes-spelet, men så här ser det ut nu!
 
 
   Dessutom har bloggen nu en ny header. Den kommer inte hålla sig så väldigt länge - jag väntar i princip på att vintern ska göra sitt intåg. Vänta bara till december, jag tror verkligen att ni kommer gilla min vinterheader!
Älskade Morgondimma

 
 
Höstryttaren, Del 3

   I tredje delen av Höstryttaren lämnar vi Jorvikstallet, men vi rider inte långt - vi går till Paddockön, som är mycket mindre än vi har sett i SSO. Där möter vi Linda, och vi provar på banhoppning och får leta upp morötter, som växer i området. Vi tittar också på hästar som går att köpa, och vi kikar kort in i Jorvikstallets affär.
 
Bild

   Hade utlottning på Instagram. Steff vann. Jag gjorde en redigering. Jag blev nöjd. Hoppas att Steff blir lika nöjd!
 
 
Snyggaste headern just nu

   Har ni sett Rose Goldfields bloggheader? Jag tycker lätt att det är den snyggaste headern ute i communityt just nu! Hon är grymt duktig, tycker ni inte? Besök hennes blogg genom att klicka på bilden!
 
 
Strandritt

 
Höstryttaren, Del 2

   I andra delen av Höstryttaren är det dags att komma till ridning, och Penny får testa Hermans dressyrträning i Jorvikstallet. Vi tittar också på Jorvikstallets Arena, som inte alls ser ut som den gör varken i Starshine Legacy, Star Academy eller SSO.
 
Fångarna på Alcatraz- nej förlåt, Hästön

   Då Hästön äntrade SSO var jag riktigt besviken över att funktionen kostade. Jag skrev om saken flera gånger redan då, och kände att det inte var riktigt schyst att vi som redan har betalat mycket riktiga pengar för att köpa dyra hästar i spelet ska behöva betala ännu mer för att kunna skicka iväg dem och göra plats för nya hästar. Jag tyckte det kändes som en sån onödig utgift, som att vi nästan blev bestraffade för att fortsätta stötta SSO med hästköp.
 
 
   Sen bleknade den grejen lite för mig. Jag spelade väldigt mycket under en period och hade alltid mycket Jorvik Shillings att använda för att skicka iväg hästar. Jag flyttade hästar fram och tillbaka, och då man hade tolv-tretton hästar var det inget problem alls.
   Men nu inser jag problemet.
 
   Jag har sett både bloggare och Instagrammare skriva om det här förut (inte på exakt samma sätt dock - jag tror vi ser saken från olika vinklar), och jag har alltid tyckt att de har överreagerat. Jag behövde rätt mycket tid på mig för att omvändas och förstå vad de egentligen menade, och det är nog egentligen först nu då jag står här med arton hästar som jag känner av problemet.
   "Men vad är problemet, kom till saken nu då!"
   Jo, problemet är att vi kan ha max tio hästar i vårt hemstall. För min del innebär det att minst åtta av mina hästar måste vara på Hästön. Och de är enkla att hämta hem, kostar inget alls - men de är inte helt glada. Och vad måste jag göra för att kunna ta hem dem? Jo, skicka bort en häst. Det kostar. Och då man inte kan spela tillräckligt mycket varje dag för att få ihop JS för det, då blir det svårt. Det slutar med att jag varje dag ligger på under 1000 JS och får planera noga för att ha råd att mata hästarna, för jag har inte orken att göra alla dagliga uppdrag längre så som jag gjorde förut.
   Jag anser att jag har lagt ner mycket pengar på mitt SSO-konto. Jag vill inte lägga ut mer för jag har viktigare utgifter. Jag vill spara mina Star Coins för att köpa hästar, inte för att behålla hästar. Kommer argumentet då låta "men det är ju inte gratis att behålla en häst IRL heller"? Hoppas inte det. För det här är ett spel.
 
   Om jag fick välja skulle jag vilja att Hästön blev gratis. Som det är just nu kan jag inte flytta mina hästar fram och tillbaka som jag vill. För min del innebär det att vissa hästköp nästan blir helt onödiga, eftersom vissa hästar kanske får spendera nästan all sin tid på Hästön för att jag prioriterar andra. Det här går också ut över mina redigeringar, för jag måste hela tiden planera så att jag får hem hästen till stallet så att jag kan fota den om jag vill redigera den. Ja, jag begriper ju själv att jag kan fota bilder låååångt i förväg och spara på datorn, men då är det ännu mindre chans att jag vill rida min häst.
   Jag tror att både spelare och SSO skulle vinna på om Hästön blev gratis. Spelare skulle nog hellre köpa nya hästar, om det var lättare att flytta hästar fram och tillbaka, och det skulle innebära nya pengar till spelet. Om jag skulle gissa själv tror jag inte att SSO har tjänat så himla mycket på att ha en del av Hästön betalad via Star Coins, för min gissning är att spelarna hellre sparar sina SC och skickar sina hästar på budgetsemester istället. Det är dock en gissning.
 
   Vad tycker ni om det här? Är Hästön fantastisk som den är eller vill ni ha en förändring? Jag har sett att många har funderat över liknande saker och jag undrar om spånande av idéer mellan oss spelare kanske kan leda till en lösning fler är nöjda med.
 
EDIT: Jag menar inte att jag vill slippa hästskötseln. Säg istället att hästen kommer tillbaka från Hästön i exakt samma skick som man skickade dit den, så att om den inte sköttes om dagen den skickades dit så är den fortfarande i samma behov av skötsel då den kommer hem.
 
Frånvaro kvarstår

   Hej, jag som är superberoende av allt Marvel gör råkade hitta ett gratis MMO och nu kutar jag runt som Natasha Romanova och dödar Hydra-snubbar, ack så underbart mitt liv är ♥
 
 
   Om ni vill prova detta spel (som än så länge är ASGRYMT) så kan ni googla på typ "Marvel Heroes 2015" eller något, haha...
Igång sent

   Jag måste sluta planera saker, det är alltid då det inte funkar för mig x) Ett nytt avsnitt av Horsez är på väg upp på YouTube-kanalen i vilket fall. Jag måste fortfarande leta spöken i SSO och jag minns inte vilka jag redan har hittat, fail... Har lite halvkoll, men på vissa ställen är jag osäker.
 
   Jag har två redigeringar framför mig, en på Misty och en på Stephanie Snowhalls häst Marabou eftersom hon vann utlottningen om en redigering jag hade på Instagram. Den sistnämnda är jag typ-på-ett-ungefär halvfärdig med och jag tror den kommer bli asgrym, jag blir nästan lite kär i hästen eftersom den har en sån sjukt snygg färg haha... Vänta tills ni får se den, jag tror nästan att det blir en av mina mest stilrena redigeringar någonsin!
 
   I övrigt så kommer jag relativt snart lägga upp en video på YouTube där jag svarar på frågor som läsare, tittare och Instagramföljare har ställt. Har ni en fråga som ni vill ha med där? Klicka HÄR.
 
   Det var allt för nu, återkommer senare. Tjofräs.
Den grå

 
 
 
 
Höstryttaren, Del 1

   Jag börjar med en ny grej nu. Några kommer nog gilla det, några kommer nog inte gilla det. Om man inte gillar det är det bara att scrolla förbi, bra va?
 
   Nejmen nu är hösten här. På riktigt, nu är det riktigt höstrusk och det är kallt och ruggigt. Eftersom det är just höst tänkte jag att "nejmen vilken tur att jag har en massa höstvideor liggande!". Japp. Höstryttaren.
   Under kommande dagar kommer jag lägga upp ett avsnitt om dagen vid samma tid. Ett avsnitt om dagen är ofta väldigt lagom, om man vill se hela spellistan. Jag har gjort en liknande grej då jag hade en IRL-blogg, men nu är det mina egna videor jag lägger upp. Då alla avsnitt av Höstis ligger uppe blir det ett kortare uppehåll - och vid den första riktiga vintermånaden blir det ytterligare ett spel. Ni kan alla gissa vilket, eller hur?
 
   I första delen av Höstryttaren kommer Penny till Jorvikstallet. Hon möter Herman samt hennes nya häst, och spelets kontroller förklaras utförligen.
 
Planering och planer

   Eftersom jag är bortrest mycket men ändå vill hålla bloggen igång krävs det hela tiden mycket framförhållning för att ni ska få inlägg då jag är borta. Känns lite ironiskt att det blir mindre inlägg då jag faktiskt är hemma för att jag tidsinställer till då jag är borta, haha... Det är iaf vad jag pysslar med just nu.
 
   Nya avsnitt av Horsez är på väg upp, jag har sju stycken som ligger och väntar. Jag vill göra redigeringar, men jag har ett sjukt artblock som jag tror är grundat på prestationsångest. En Instagramtävling avslutas idag, jag har rätt många tidsinställda att få upp (om jag gör det idag slipper jag göra det senare), och vi ska inte ens tala om alla miljoner Jorvikipedia-grejer jag skulle behöva ta tag i. Har en idé till kodning som skulle ta upp enorm tid, men som skulle bli sanslöst bra om jag bara kunde ordna det.
 
   Haha, jag som skulle jaga spöken... mina planer går aldrig som jag tänkt dem i förväg x)
Socialisera mera

   Jag som vanligen är rätt anti-social har varit ute och träffat folk två dagar i rad och idag blir det ytterligare en sådan dag. Då man har fantastiskt goda vänner som bor utomlands får man värna om de stunder då de är hemma!
 
   Jag har faktiskt inte hunnit leta upp särskilt många spöken i SSO, eftersom jag har haft begränsad speltid på mig. I eftermiddag är jag dock fri från annat så då tänkte jag se till att försöka hitta alla spöken! Problemet är att jag inte minns vilka jag redan har hittat, haha... Minne som en guldfisk! Synd att Halloween egentligen är över, men aja, jag lär väl fortsätta kuta runt med Halloween-outfit åtminstone över helgen! Jag har inte märkt av högtiden alls, jag har inte ens sett dekorationer i mina lokala butiker så jag har noll högtidskänsla alls...
   Tillbaka till ämnet, jag tycker att häx-setet är grymt snyggt och fe-setet är inte så himla illa det heller så jag ser fram emot att komplettera dem ^^

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.