Chrome Pointer

Photoshop för SSO-spelare - Klistra in bilder

   Fick en förfrågan om det här, so here goes:
 
   Det finns tre olika sätt för att klistra in bilder i Photoshop.
 
   1) Högerklicka på en bild på din dator eller online, välj "Kopiera" (Ctrl+C), gå till Photoshop, välj "Klistra in" (Ctrl+V)
 
   2) I Photoshopdokumentet du vill ha bilden i, välj "Arkiv" -> "Montera" -> välj bilden du vill ha in
 
   3) Används lassoverktyget för att markera området du vill flytta, välj "Kopiera" (Ctrl+C), gå dit där du vill ha in urklippet och klistra in (Ctrl+V)
 
   Metod nummer 3 är den ni alltid ser i mina redigeringsvideor. Metod nummer 2 använder jag alltid då jag ska lägga in min logga på en bild - min logga är en PNG-bild som jag alltid klistrar in på alla bilder jag visar här på bloggen. På bilden nedan är fyra lager monterade - först bakgrunden, sedan Clark, Ash och slutligen loggan. Var sak man monterar hamnar på ett nytt lager, så jag hade ihop alla fyra delar på ett lager innan jag lade dit linsöverstrålningen.
 
 
   Ta-daaa!


Hedvig Highcamp

Hej!
Var installerar man Photoshop? Ska man typ bara söka på Photoshop CS6 på datorn eller nåt? Har provat installera Gimp, men när jag försökte öppna filen så gick det inte, så jag undrade om du kunde berätta hur du gjorde för att installera Photoshop?PS. Älskar din blogg jättejättemycket! Du är världens bästa bloggare och jag måste ha tittat på dina videos på yt hur många gånger som helst!:D<3

Svar: Först och främst - tack så väldigt mycket!Photoshop finns inte på datorn som ett standardprogram, utan man måste köpa det. Och det är dyrt. Om du är ute efter ett gratisprogram så är nog Gimp att föredra!
Esmeralda Silverforce

Freja Friendfoot

Åh, skulle du kunna göra en likadan "klistra in" guide till gimp?
:D

Svar: Jag använder inte Gimp så jag kan tyvärr inte hjälpa till med det!
Esmeralda Silverforce

Madelyn Flowerwright

Hej! Kan du göra en "steg för steg" redigering i PSCS6 på YT? Det skulle underlätta för mig då jag inte vet riktigt hur det fungerar...

Svar: Problemet med en steg för steg är att jag tror det sabbar andras kreativitet. Många som vill redigera SSO-bilder vill bli duktiga pang-bom. Man BLIR INTE duktig pang-bom. Det har tagit många år med många misstag för mig att lära mig Photoshop, och jag kan inte ens hälften av dess funktioner. Det allra bästa är att försöka själv, och göra fel, och göra rätt. Man lär sig jättemycket av att göra fel. Om jag skulle visa en av mina redigeringar steg för steg, då blir det just det folk kommer göra. Hur kul är det om alla gör exakt samma sak? Är det inte roligare om folk testar själva och hittar sina egna trix genom att lära sig programmet genom att helt enkelt våga försöka sig på det? Man kanske hittar något jättebra som jag helt har missat själv!
Därför känner jag mig ganska negativt inställd till en steg för steg, för jag tycker det är så mycket roligare om man bygger en egen bekantskap med sitt redigeringsprogram och på så sätt hittar sin egen stil. Jag ger gärna ut tips om specifika grejer folk vill lära sig mer om, men jag tycker inte det skulle vara särskilt roligt om jag skulle visa exakt hur jag gjorde ditten och datten, för många skulle då göra exakt samma sak bara för att jag gör det. Mitt sätt är långt ifrån det enda rätta sättet!
Esmeralda Silverforce

Zsuzsanna Shadownight

Hej Esme!

Jag undrar en liten sak om Photoshop. :)

Om jag nu vill tillexempel kopiera en hov (Alltså på hästen. xD) på en bild jag redigerar, och sätta in den på den andra benet, hur gör jag? Då menar jag att duplicera hoven så att det blir två st helt enkelt. :)

Tacksam för svar! :D <3

//Zsuzsanna Shadownight

Svar: Se metod 3.
Esmeralda Silverforce

Corinne Snowmountain

villka penslar andvänder du när du målar hår?

Svar: http://monokerus.se/2014/august/photoshop-for-sso-spelare-mala-man-svans-och-har.html
Esmeralda Silverforce

Corinne Snowmoutain

asså jag är jäte rädd att ladda ned Photoshop för jag tror att det ska kommma virs.eller är det ingen virus?

Tacksam för svar:)

Svar: Om du köper programmet från Adobes hemsida lär du inte få virus. Om du laddar ner programmet illegalt finns risken för virus. Så enkelt är det!
Esmeralda Silverforce

Rebbecca Silvernose

Om du skulle välja mellan att spela på esme eller penny hella dit liv villken skulle du älja då?Svår fråga ?

Svar: Esme, utan att tveka
Esmeralda Silverforce

Nadja silverseal

Jag skulle lada ner paint tool sai så kom det en massa virus occh jag vet inte hur jag får bort det!

Svar: Virus är inte så roliga att handskas med så prata gärna med dina föräldrar om vad ni borde göra, så att det inte slutar med att hela datorn dör!
Esmeralda Silverforce

Tuva Diamondwright

Hej Esme!

När jag kollar på dina Youtube klipp om hur du redigerar dina bilder så har du en slags ¨mall¨ och sen själva sso hästen, Jag undrar hur du får över delen du ¨klippt¨ av från sso hästen till mallen... Svårt att förklara men hoppas du fattar!

// Kram! Tuva Diamondwright <3

Svar: Precis så som jag beskriver i det här inlägget!
Esmeralda Silverforce

violet papapie

hej!

Jag undrar en sak som jag har försökt att komma på hur man gör länge men har aldrig lyckats.
när man har klistrat en ex ett huvud under sin lineart, hur ska jag sedan göra för att "dra" i den? alltså göra den större, mindre eller vända på bilden så att den helt enkelt passar in i linearten!
tacksam för svar.

Svar: Använd toolet "flytta" från menyraden med tools och högerklicka på "ramen" som uppstår runt ditt lager för att se fler alternativ på hur man kan manipulera bilden!
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.