Chrome Pointer

De kalla Kallterna

   Möjlig risk för spoilers i text (men tror att de flesta vet allt det här vid det här laget), så för säkerhets skull:
 
 
   På onsdag kan de spelare som jobbat sig in i Dinodalen få chansen att se de mytiska Kallterna. De är ett skyggt bergsfolk som håller till bortom Isenport. Jag antar att de länge har levt i isolering och därmed kanske inte har mycket kunskap om omvärlden som den ser ut idag. Inuiter, är nog det närmaste jag kan beskriva dem som! Jag har sett att många vill kalla dem eskimåer, men det vill jag ta avstånd från; jag fick nämligen lära mig för bara något år sedan att uttrycket kan räknas som nedsättande. (Vidare läsning om "eskimå"-betydelsen HÄR.)
   Men nu snart kommer Fjordingar till spelet. Många har gissat att Fjordingarna ska tåla Dinodalens kyla, vilket SSO har bekräftat i en kommentar till en spelare på deras Facebooksida. Vi vet att veterinären man hittar stelfrusen vid Frusna Dimmorna vill veta mer om en ovanlig hästras som ska finnas i kylan. Nic har också hört om den. Är det så att Kallterna, Jorvikbor som de faktiskt är, driver värsta Fjordinguppfödningen där uppe i de kalla breddgraderna? Är det så att vi kommer möta Fjordingen uppe hos Kallterna? Det finns argument åt båda håll:
   FÖR: Det skulle vara logiskt om Fjordingen var den ovanliga hästrasen som numera endast finns kvar som en tuff häst för dessa inuiter som klarar det hårda klimatet, och därmed kan spelaren endast hos Kallterna hitta hästen
   MOT: Fjordingen är rasen som ALLA har väntat på och halva spelarstaben skulle få tokfnatt om man behövde nå lvl 15 och ta sig in i Dinodalen innan man kunde köpa en Fjording.
 
   Jag undrar om det är så att vi kommer finna en primitiv by i ett hårt och kallt snölandskap. Igloos, isfiske, tält. Eller brukar de timmer och har timmerstugor, men har traditioner som gör att de ser ut så som de gör? Brukar de magi som schamaner? Är de logiska som Elsa? Dyrkar även de Aideen, eller tror de på en annan makt? Vad vet de om sin omvärld? Och det viktigaste av allt, har de en logisk förklaring till vem som dödade Denver? (<- kunde inte låta bli)
 
 
   Jag kan knappt vänta. Jag vill veta mer. Typ nu.






Emma Greenfall

Jag har också funderat på detta och har kommit fram till att deras hästar kanske är Starhästar? Vi vet ju inte så mycket om rasen förutom att dom dök upp efter ett meteorregn för hundratals pr sedan och har magiska krafter så det skulle väl kunna vara troligt att dom kan tåla kylan i Dinodalen? Det är bara en tanke men jag tycker också att det skulle vara väldigt skumt om dom hade högt efterlängtade hästar i ett level 15 område.

Svar: Nejmen, det låter väldigt klokt! Personligen tror jag dock verkligen på att fjordhästarna har fått hänga med Kallterna ett tag, men jag hade faktiskt inte ens tänkt tanken på Starhästar... Blir väldigt spännande att se!
Esmeralda Silverforce

Amanda Rainwood

Jag tror att det finns en möjlighet att det är just fjordhästar som är den där "ovanliga" hästrasen. Dock undrar jag om det är särskilt genomtänkt att ha de i dinodalen eftersom att spelare på lvl 14 och lägre kommer att få rage eftersom att de inte kommer kunna köpa rasen direkt när den anländer.. *herregudjobbaeruppilevelochshutup* Klok tanke ovan, Emma, det är ju mycket möjligt att det är starhästar eftersom att den typ är beskriven som ovanlig och speciell. Jag tror inte att Veterinären reste till dinodalen enbart för att forska om fjordhästar, haha :) Tagga fjordingar iallafall! :D

Nova

Hej! Vad har du för tema på din blogg? Eller har du kodat den själv? Tacksam för svar! <3

Svar: Jag har sammanfogat två olika designer samt kodat många element själv :)
Esmeralda Silverforce

Matilda Greenstone

Jag har också tänkt på Starhästar!

Kalkylerna kommer ju nästa vecka, medan fjordingarna släpps 10:e december. Hmm...

Jag hoppas de har unikare hästar än fjordingar, då fjordingar inte är mer unika än andra hästar för mig. Dessutom skulle de vara lite konstigt om man kunde köpa deras "unika" hästar :/

Jag tycker det skulle vara lite tråkigt om det speciella var fjordingar, samtidigt som det skulle vara gulligt!

Och så håller jag med om det det du skrev, folk skulle bli galna om de måste uppnå level 15 först hahaha...

Aja, spekulationer bara, vi får väl se! ^^

Rose

Personligen skulle jag tycka de är bra om de var en level gräns för fjordingar. Jag känner att SSO viker sig för lätt för alla spelares utbrott. De är ju faktiskt ett MMO-spel där man ska få fördelare och privilegium när man når en viss level, precis som andra mmos. De med lägre level ska ju faktiskt ha en anledning till att vilja komma upp i level och de som inte förstår de får ta och lära sig de ^^

Svar: För min del som spelare är det ju chill med gräns, för jag uppnår den ju utan problem, men jag har verkligen svårt att bestämma mig för vad jag tycker om level-gräns på hästar. Tyvärr tror jag mest att det beror på att jag är så oerhört trött på att höra låglevlade spelare gnälla - de tycker att de väntar länge då de ska spela i ytterligare 90 dagar för att nå de högsta nivåerna, medan några spelare har väntat i tre år på de nya uppdateringarna... Jag tror nog att jag har blivit indoktrinerad av gnällspikarna.
Esmeralda Silverforce

Allison Goldknight

Det skulle vara häftigt om det var fjordhästen, och att den sedan spreds vidare till resten av jorvik :)Men det är säkert önsketänkande! Och som flera skrivit, Starhästen skulle det kunna vara.

Filipa lightlake

Tror att den speciella hästen är starhästen. Det är ju den enda vilda rasen som finns på jorvik (va vi vet).
Det skulle va lite konstigt om kalterna skulle importerat fjordingar från Norge liksom

Matilda Greenstone

Oj hoppsan haha, menade Kallterna och inte Kalkylerna ^^

Rose

Självklart är de jobbigt att höra folk gnälla om något som man själv i princip älskar. De gör ju liksom ont. Men de kommer ju tyvärr alltid vara dom som gnäller och de enda man kan göra är att ignorera eller att faktiskt förklara för dom att man inte kan få allt på den silver tallrik. De är vad jag försöker med i alla fall på min blogg XD

Svar: Jag vet inte om du förstod min användning av ordet "indoktrinerad" - lite som hjärntvättad, men jag skulle här hellre beskriva det som "omedveten påverkan". Gnällspikarna bryter ner en tills man byter sida utan att ens inse det.
Esmeralda Silverforce

Rose

Haha, du hade rätt om att jag inte förstod ordet. Sorry!
Men de har du helt rätt i att de händer ibland. ^^

Lexipexi Östkulle 8v

Vem är Denver? lol

Svar: Jag har tjatat om det rätt mycket sedan i onsdags men det är vad jag har döpt Liopleurodonskelettet till!
Esmeralda Silverforce

Nadia Moonnight

Det är kanske dom som har den där gömda dalen med enhörningar som Einstein och Nic har snackat om? :)

Svar: Fullt möjligt! Nics informationstext fanns ju inte då jag skrev inlägget så jag visste inte vad han egentligen letade efter!
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.