Chrome Pointer

Fångarna på Alcatraz- nej förlåt, Hästön

   Då Hästön äntrade SSO var jag riktigt besviken över att funktionen kostade. Jag skrev om saken flera gånger redan då, och kände att det inte var riktigt schyst att vi som redan har betalat mycket riktiga pengar för att köpa dyra hästar i spelet ska behöva betala ännu mer för att kunna skicka iväg dem och göra plats för nya hästar. Jag tyckte det kändes som en sån onödig utgift, som att vi nästan blev bestraffade för att fortsätta stötta SSO med hästköp.
 
 
   Sen bleknade den grejen lite för mig. Jag spelade väldigt mycket under en period och hade alltid mycket Jorvik Shillings att använda för att skicka iväg hästar. Jag flyttade hästar fram och tillbaka, och då man hade tolv-tretton hästar var det inget problem alls.
   Men nu inser jag problemet.
 
   Jag har sett både bloggare och Instagrammare skriva om det här förut (inte på exakt samma sätt dock - jag tror vi ser saken från olika vinklar), och jag har alltid tyckt att de har överreagerat. Jag behövde rätt mycket tid på mig för att omvändas och förstå vad de egentligen menade, och det är nog egentligen först nu då jag står här med arton hästar som jag känner av problemet.
   "Men vad är problemet, kom till saken nu då!"
   Jo, problemet är att vi kan ha max tio hästar i vårt hemstall. För min del innebär det att minst åtta av mina hästar måste vara på Hästön. Och de är enkla att hämta hem, kostar inget alls - men de är inte helt glada. Och vad måste jag göra för att kunna ta hem dem? Jo, skicka bort en häst. Det kostar. Och då man inte kan spela tillräckligt mycket varje dag för att få ihop JS för det, då blir det svårt. Det slutar med att jag varje dag ligger på under 1000 JS och får planera noga för att ha råd att mata hästarna, för jag har inte orken att göra alla dagliga uppdrag längre så som jag gjorde förut.
   Jag anser att jag har lagt ner mycket pengar på mitt SSO-konto. Jag vill inte lägga ut mer för jag har viktigare utgifter. Jag vill spara mina Star Coins för att köpa hästar, inte för att behålla hästar. Kommer argumentet då låta "men det är ju inte gratis att behålla en häst IRL heller"? Hoppas inte det. För det här är ett spel.
 
   Om jag fick välja skulle jag vilja att Hästön blev gratis. Som det är just nu kan jag inte flytta mina hästar fram och tillbaka som jag vill. För min del innebär det att vissa hästköp nästan blir helt onödiga, eftersom vissa hästar kanske får spendera nästan all sin tid på Hästön för att jag prioriterar andra. Det här går också ut över mina redigeringar, för jag måste hela tiden planera så att jag får hem hästen till stallet så att jag kan fota den om jag vill redigera den. Ja, jag begriper ju själv att jag kan fota bilder låååångt i förväg och spara på datorn, men då är det ännu mindre chans att jag vill rida min häst.
   Jag tror att både spelare och SSO skulle vinna på om Hästön blev gratis. Spelare skulle nog hellre köpa nya hästar, om det var lättare att flytta hästar fram och tillbaka, och det skulle innebära nya pengar till spelet. Om jag skulle gissa själv tror jag inte att SSO har tjänat så himla mycket på att ha en del av Hästön betalad via Star Coins, för min gissning är att spelarna hellre sparar sina SC och skickar sina hästar på budgetsemester istället. Det är dock en gissning.
 
   Vad tycker ni om det här? Är Hästön fantastisk som den är eller vill ni ha en förändring? Jag har sett att många har funderat över liknande saker och jag undrar om spånande av idéer mellan oss spelare kanske kan leda till en lösning fler är nöjda med.
 
EDIT: Jag menar inte att jag vill slippa hästskötseln. Säg istället att hästen kommer tillbaka från Hästön i exakt samma skick som man skickade dit den, så att om den inte sköttes om dagen den skickades dit så är den fortfarande i samma behov av skötsel då den kommer hem.
 


Genevieve Nightbard

Kanske gratis efter en viss mängd hästar, om inget annat? När det liksom börjar bli rent nödvändigt att skicka bort hästar?

Svar: Det tycker jag låter som en idé!
Esmeralda Silverforce

Alexandra Mistdawn

Jag har alltid tagit hästön som 'fine', nu kan vi ha hur många hästar vi vill vi ska vara glada.

Men nu när du skriver det, så har jag fått en tankeställare. Jag tycker nu att det borde vara gratis, jag menar, om man skickar hästen till hästön och den får gul smiley, då kan man ju inte utnyttja det om hästen har grön smiley från början?

Skrev lite konstigt, insåg det först nu. Men jag är jätte trött, hoppas du förstod hur jag menade.

Alanis Moonstorm

Det enda som skulle hända med gratis hästö är att då behöver vi varken ta hand om våra hästar, använda stallhjälpen eller betala veterinären. Jag menar, jag klagar inte om jag aldrig mer skulle behöva ta hand om en häst. Om jag kan skicka en ledsen häst till hästön gratis och hämta hem en som stått där i en dag och då har gult/grönt humör, varför ska jag då betala för hö?

Dessutom skulle man förlora på att ta hand om sin häst, eftersom det endast är när skötsel-ikonerna under hästens namn är röda som den presterar sämre, och vid det här laget är det väl allmänt känt att de inte förändras från gult förrän man tagit hand om hästen första gången för dagen.

Men som sagt, jag skulle inte klaga på att aldrig behöva använda en hovkrats igen. Så man kanske kulle skrota skötseldelen av spelet helt? Och med den också hästarnas humörgrej, eftersom den blir onödig om det inte krävs någon skötsel?


Svar: Med det här ville jag inte alls mena att det är hästskötseln jag vill slippa. Jag kom fram till redan då funktionen kom att hästskötseln är något som trasslar med Hästön. Det som är huvudpoängen är att det blir svinigt dyrt att ta hästar fram och tillbaka från Hästön som det är nu. Exakt hur hästens mående då den är borta skulle fungera är något som jag inte har brytt mig om att fundera på, eftersom det inte är min poäng. Jag ser att det är ett problem, men ärligt talat utför jag hellre manuellt skötsel på arton hästar varje dag än att ser att några bortglömda stackare ruttnar bort på Hästön för att det är för dyrt att skicka dem fram och tillbaka. (Och ja, jag fattar att det kostar att betala maten ändå, men för min del skulle det bli mycket mer värt det i längden.)
Esmeralda Silverforce

April Goldfall

Jag förstår din tanke, vi har ju faktiskt betalat (ganska mycket) för hästarna och borde få tillgång till att använda dem utan att behöva lägga ut en massa js/sc. Däremot håller jag med Alanis Moonstorm. Skulle det vara gratis att skicka hästarna till hästön skulle varken veterinär eller stallhjälp behövas, eller ens den dagliga skötseln. Plötsligt skulle man inte behöva lägga ut pengar på att hålla hästen i topp längre.
En lösning jag skulle kunna tänka mig är att man tar bort bugdet/lyx-alternativen, och att hästen kommer tillbaka med samma humör som man skickade iväg den med. Även då kan jag tycka att det borde kosta typ 50 js att skicka iväg en häst, annars skulle man ju ändå komma ifrån att betala den dagliga skötseln.

Svar: Okej, om vi då säger att om jag skickar iväg en neutral häst som jag inte har utfört dagens skötsel på, och sedan väljer att ta tillbaka den en vecka senare - om den då fortfarande är neutral utan att den dagliga skötseln är utförd, då är man väl ändå förbi problemet, är man inte?Annars tycker jag att 50 JS vore en oerhört mycket rimligare summa än den vi har i dagsläget.
Esmeralda Silverforce

April Goldfall

Vet inte om jag missuppfattade dig nu, men man "slipper" ju inte den dagliga skötseln mer om det är så än vad man gör nu. Du kan ju inte använda hästen under den veckan den står på hästön, och kan man inte använda den ska man ju inte behöva betala en massa för att hålla humöret uppe (tycker jag).
Skillnaden blir att det inte är svindyrt och du kan inte tjäna något på det dvs att få hästen på bättre humör utan att betala.

Jag har lite svårt att förklara hur jag tänker, det här med ord är inte min grej..

Svar: ...vi kanske går i cirklar runt varandra, för jag är inte säker på om jag förstår dig heller. Jag ska försöka förklara hur jag menade: Grejen just nu är väl den att om man inte vill utföra dagens skötsel på en häst kan man skicka den till Hästön och sedan hämta hem den igen direkt (vilket skulle vara dyrare än att faktiskt sköta den så jag vet inte om folk ens gör så). Om man skickar iväg hästen i dagens läge är det dock så att dess humör kan ändras. Om jag skickar min inspirerade häst till Hästön är den inte alls lika glad då den kommer hem, om jag skickar den idag (eftersom jag endast använder budget). Men, om det ändras till så att hästen skickas iväg till Hästön och kommer tillbaka i exakt samma skick, då tycker jag det är en annan sak. Om min häst är jätteledsen då jag skickar den ska den alltså vara jätteledsen också då den kommer tillbaka. Om jag har hästen på jättebra humör då den åker är den på jättebra humör då den kommer tillbaka. Men, om hästen inte sköttes om innan den åkte kommer den fortfarande ha kvar skötselsymbolerna då den kommer tillbaka, i exakt samma status som de var då hästen åkte. Does that make any sense?
Esmeralda Silverforce

April Goldfall

Ja det var typ min tanke, hästen kommer tillbaka i samma skick som den åkte. Har inte tänkt igenom det så noga då det bara var en tanke som slog mig då jag läste din text och kommentarer :)
Jag tycker i alla fall att det känns som en bättre lösning än att skicka hästarna för dyra pengar fram och tillbaka eller att det ska vara helt gratis och man kan "fuska" med skötseln.

Svar: Ja skötselfusk är man ju inte alls ute efter, man vill ju bara kunna använda sig av hästarna man betalat för redan!
Esmeralda Silverforce

Stephanie Snowhall

Jag skulle vilja att Hästön var gratis först och främst ELLER att man kunde åka dit och hälsa på hästarna, samt rida dom lite.
Men helst så ska det kunna gå att köpa boxplatser (om man vill ha mer än 10 i stallet)så att man kan ha fler hästar hemma. Jag själv skulle aldrig skicka iväg en häst som inte är i level 15 till Hästön, vilket ibland blir svårt när det kommer nya hästar till stallet och jag inte hinner levla som jag kunde tidigare - vill gärna se ändringar!

Stephanie Diamondfall

Det skulle funka på ett vilkor. Att humöret inte ändrades på hästen. Annars om det var gratis skulle man skulle man skucka sina hästar dit ist för att mata dem och få dem på bättre humör. Så att det skulle vara gratis är en bra idr men då mst de ta bort funktionen att hästarna mår bättre och böir matade.

Rose Greenhill

Håller med kommentaren ovan - jag håller med dig om att det känns trist att behöva ha hästar på hästön, särskilt för folk som mig som helst inte har fler än 4-5 hästar att ta hand om, utan att vilja sälja dem. En variant vore att budgetsemestetn endast ger orange smiley men är gratis, och lyxsemestern förblir oförändrad.

Freja Friendfoot

Jag tänker såhär, om det skulle vara gratis skulle man ju bara ta en ledsen häst, skicka till hästön och vips, glad igen. Det skulle leda till att ingen gjorde daglig skötsel utan skickade bara hästarna till hästön och så är de i tävlingsskick. Så ja, jag tycker om att det kostar men billigt ska det vara!

Genevieve Nightbard

^ Men när hästarna kommer tillbaka är de ändå bara gula, och de är gula i flera dagar dessutom. Så riktigt så lätt är det ju inte! Det gör dem ridbara, men inte på topp. Lyxsemestern tycker jag är självklart att den ska kosta. Man kommer ju behöva ta hand om hästarna om man inte vill ha gul-röd!

Lea Bravedaughter

En liten dröm ang. det här är ju då att man kan hälsa på sina hästar där,blev väldigt besviken då man inte kunde göra det,för att kunna åka se hur dem har det,skulle vara min dröm.
Som t.e.x att man kunde se hästarna springa runt i en hage?
Men jag tycker som du skrev i nån komentar där uppe att hästen ska komma tillbaka med samma humör.
Jag skickar dit mina hästar då jag faktiskt inte vill andvända boxen i hörnet som är mörk med tunnor,och jag känner mig lite "stressad" med att ha många hästar i stallet så jag har då min gräns på högst 6 hästar hemma,och sen byter alltid en häst.
Men till saken nu.
Smart idé men skulle det inte vara enklare och hälsa på sina hästar?
Det kan ju hjälpa dig om du kan åka dit och fota dem,och är ju kul för andra spelare.
Men sorry för lite rörlig komentar cx

Sofie Dolphinknight

Jag håller inte med dig (första gången haha). HUr mycket ska du/ni kräva? räcker det inte med att man får ha hur mycket hästar som helst? Jag tycker det är bra att hästön kostar, då blir man mer eftertänksam innan man köper en ny häst. Om det skulle vara gratis, då får hästen bli röd medans den är där faktiskt! Skulle den komma tillbaka i samma skick blir det också bara fel... Då kan man ju strunta i att mata en grön häst, skicka dit den till hästön och sedan, dagen efter ta tillbaka den, fortfarande grön fast man inget gjort. Att hästön skulle vara gratis känns nästan likadant som om ni skulle kräva att hästar skulle vara gratis... Sen får du tycka vad du vill såklart, men jag håller inte med dig!!

Svar: Jag tänker direkt kasta tillbaka frågan åt dig - räcker det inte med att man får ha hur många hästar som helst? Jo, det tycker jag. Jag tycker att det är kostnad nog. Jag har lagt rätt mycket pengar på det här spelet - många har lagt mycket mer, men för mig som inte har mycket så tycker jag att jag har lagt nog med pengar på spelet. Jag skulle dock gärna fortsätta stötta spelet med mer pengar om det jag redan lagt på spelet tar slut, om jag nu verkligen kunde utnyttja det jag köper i spelet. Genom att skicka hästar till Hästön för än mer pengar tycker jag inte att jag riktigt kan utnyttja det jag köper i spelet. Nu hakade alla i kommentarerna upp sig på skötseln och om vi nu ska dra det ännu längre, jag kunde inte bry mig mindre om skötseln. Det jag i slutänden faktiskt bryr mig om är att jag vill kunna rida de hästar jag har köpt utan att behöva lägga en massa extra pengar bara på att flytta dem fram och tillbaka. Jag verkar verkligen inte kunna få fram min poäng eftersom alla hakar upp sig på hästens mående, men det är tillgängligheten av hästen jag är ute efter.
Esmeralda Silverforce

Sofie Dolphinknight

Vi har olika åsikter, punkt ;)

Lara Goldstreet

Vet att det inte är bara jag som tänkt på detta,
men skulle det inte vara lättare om man helt enkelt byggde ut hemstallet eller gjorde det möjligt att ha fler än 10 hästar i hemstallet åt gången.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.