Chrome Pointer

"Den här ballongen går bara till Alingsås!"

   Ja, rubriken är jätterelevant för jag har varit i Alingsås idag. I hela fyra minuter. (Jag gillar att åka tååååååg)
 
   Jag har varit i Göteborg sedan i onsdags och är hemma nu. Jag och mitt gäng har varit med om massor - plankat på spårvagnen, åkt fel med spårvagnen (åkte i en kvart åt helt fel håll då vi skulle till vandrarhemmet), haft sing-a-long till Frozen (vi satt alla fem på en madrass på golvet i vårt rum medan vi tittade på min iPad som stod på en stol, bra hemmabio), kutat runt på Svenska Mässan, tittat på typ 60 ekipage i hoppning samt avslutat vår resa i sann thriller-anda då vi försökte ta oss genom Götet i jakt på insulin efter att vår diabetikers insulinpump helt plöstligt lade av helt och hon blev ashög. Så kan det gå!
 
   Självklart hamnade jag i SSO's monter på mässan, efter att ha vandrat runt och samlat lite mod först, haha. Släpade med mig den i gänget som jag faktiskt lyckats introducera för spelet tidigare, så jag var inte helt själv ^^ det var riktigt trevligt att möta Hanna och Malin (GM Heather och GM Lucia) som stod i montern, och jag var kvar där en liten stund (bland annat för att kika in uppdateringen som jag inte hunnit se än). Det blev lite allmänt prat, och jag tycker det var rätt informativt även fast jag inte hade några frågor att ställa :) Allt som är värt att höra ska jag självklart ta upp, jag tror det kan vara lite kul för er att höra. Det är ingen revolutionerande information, självklart, men det kan vara kul att veta :)
   Jag fick lite gratiskoder också - eller ganska många blev det faktiskt, haha. Sex stycken är reserverade för mig själv + övriga fem medlemmar från min klubb (jag ska skicka koderna till er!), men sen har jag ytterligare fem koder som jag kommer lotta ut! :) Varje kod ger 200 SC samt 15 dagars Star Rider. Varje kod kan användas en gång och man kan inte använda flera koder till ett konto. Jag drar upp utlottningen i morgon, så håll utkik då!
 
   Koderna ser ut såhär:
   (Notera mina snygga naglar - lacket ville inte sitta kvar D:)
 
   Kodernas framsida (eller baksida, beroende på hur man vill se på saken) är SJUKT söta, ska visa hur de ser ut i morgon ^^
 
   Nu måste jag dock sova (eller ja, ska in på SSO först, hehe), jag ska ju faktiskt jobba i morgon... ha det gött, så återkommer jag då jag kommer hem vid fyrasnåret!
Stalking Starshine

 
En snabb redigering

   Den här gjorde jag för några dagar sedan. Det var verkligen en snabb redigering, för jag visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till med den, men jag tycker den blev rätt trevlig ändå.
 
 
   Huvudet är nedredigerat (vilket syns ganska väl), man, svans och hår har målats på, vissa skarpa kanter har filats ner.
   Heh, det märks att jag inte har gjort något sånt här på länge...
Lär dig webbdesign - Fonter

   Det här blir inte så mycket inriktat på hur man använder fonter i sin design, utan mer vilka fonter man kan använda och hur man laddar ner dem till sin dator. Det här passar alltså bäst till er som vill installera fonter på er dator för att ha i t ex Gimp, Photoshop eller Microsoft Word. Då kan ni t ex använda er av fonterna på er header eller på bildlänkar på bloggen (t ex länkarna i min högra meny). Om ni vill ha speciella fonter på er blogg (t ex som rubrik till inläggen) kan ni säkerligen googla er fram till svaret. Det är ingenting jag någonsin har provat själv, så jag kan tyvärr inte hjälpa till med det i dagsläget.

   Det är lite av en konst att använda sig av textfonter. Man vill ju ha en font som är riktigt snygg, men om man ska ha den till text som bör läsas av många bör man inte ha för snirkliga stilar. På din blogg vill du ha lättläsliga fonter som vem som helst kan läsa. Många yngre läsare kan ha svårt att tyda skrivstil, och vissa dyslektiker kan även ha problem med det. Om man vill ha sin text i ljusa färger är det också väldigt bra att i sitt redigeringsprogram göra en kantlinje runt bokstäverna, så att det blir lättare för läsaren att se vad som står. För dig som gör hela designen kan saker och ting ibland verka självklara, men försök att nästan "idiotförklara" dig själv och tänk dig att någon som inte har någon som helst koll ska kunna hitta på bloggen, samt läsa allt som står.
 
   Till att börja med kan jag säga såhär - oavsett om det är en bild, en text eller designen överlag på en blogg - använd dig inte av fler än tre olika typsnitt. Om man överdesignar ser det nästan alltid konstigt ut, och ditt verk ser sällan sammanhängande ut. Det finns många typsnitt man kan kombinera för att få ett otroligt stilrent resultat, men det är inte helt lätt. Om man lyckas blir det dock fantastiskt snyggt, men det kan krävas lite träning för det. Också det går att googla på, testa typ "combine different font styles" eller något åt det hållet.
 
   Jag laddar ner alla mina fonter från Dafont.com. Det står på startsidan hur man installerar dem, läs bara noggrant (HELA intruktionerna, det är typ tre rader text) så borde det gå bra. Jag laddar ner bokstavligt talat alla fonter jag hittar som jag gillar, de tar inte mycket plats i datorn. Det finns fonter under många olika kategorier, och det ger nog mest att klicka runt och leta själv. Några favoriter som jag har är Windsong (en stilren och tunn "handskriven" font), Sweet Lady (har använt den på de senaste vinnarbilderna från mina gissningstävlingar), Waltograph (Disney-fonten), Sweetly Broken (en annan mycket fin handstils-font), Luna Bar (en mycket snygg font som var populär på Stallet.se för några år sedan) och Hobbiton Brushhand (en font inspirerad av LotR), men det finns självklart hur många snygga fonter som helst.
   Om ni laddar ner och installerar fonter och har t ex Photoshop uppe, glöm inte att starta om programmet så att fonterna kan laddas in!
 

  Om du inte vill använda dig av Dafont för att ladda ner fonter så finns det säkert många andra bra sidor. Man kan lära sig jättemycket genom att googla! Jag har t ex aldrig fått någon formell träning, all kodning jag gör har jag lärt mig själv genom att läsa på internet :)
Bloggtips - Rose Goldfield

   Just idag tänker jag tipsa er om Rose Goldfields blogg. Jag tycker Rose är en duktig skribent samt en minst lika duktig redigerare och jag tycker hennes blogg är väldigt trevlig att läsa. Kika in där ni :)
 
 
Lila och vitt

 
Se solen sakta sänka sig ner över horisonten

 
Slumpen får utvisa

 
   Känner ni igen bilden ovan? Det är menyn på SSO Wiki. Jag har hört att vissa har lite svårt att navigera sig på Wikin, och i ärlighetens namn gäller det även för mig ibland. Så är det på alla Wikis jag någonsin klickar in mig på, jag har inte en aning om vad jag egentligen är ute efter. Men ni ser att det finns en titel som heter "Slumpsida". Om man klickar på den hamnar man bara på en helt random sida, vilket ibland är väldigt trevligt. Det är den knappen jag använder mest på Wikin, för tack vare den hittar jag snabbt grejer som kan behöva utökas eller ändras.
 
   Så om ni inte har upptäckt slumpknappen än borde ni prova att använda den, man vet aldrig vad man kan upptäcka :)
#starstablehorseshow

Alla som är på GHS, kuta förbi SSO's monter om ni vill tävla om SC och SR! Ni som inte är där - icke att förtrösta, jag kommer lotta ut några gratiskoder nu i helgen :)Förolämpningar som borde undvikas

   Det här inlägget är inte SSO-relaterat, men jag tycker ändå att det här är en viktig punkt som jag vill ta upp här där jag kan nå ut till andra människor. Jag hoppas att folk kanske kan lära sig något av det här.

   Ni kanske har märkt att jag älskar att använda mig av uttrycket "spunk". "Jag får spunk", "det där är helt sönderspunkat", "nu börjar det spunka igen". Många andra kanske istället använder sig av "damp" eller "cp", och de två uttrycken tänker jag ta upp nu.
   Anledingen till att jag älskar ordet spunk är för att det egentligen inte har en betydelse. Det kan visserligen betyda "flygande fågel", men det känner nog få till. Många känner istället till ordet från Pippi Långstrump, där ingen vet vad en spunk faktiskt är. Därför är ordet riktigt bra, för det är ett ord som går att använda utan att förolämpa. Spunk.
 
   DAMP och CP (Cerebral Pares) är funktionsnedsättningar. DAMP kan (lite slarvigt) kallas för en form av ADHD. CP är nervskador till följd av en hjärnblödning. DAMP och CP används ofta som förolämpningar eller för att beskriva ofungerande eller jobbiga ting. Jag vet inte hur många gånger jag personligen har hört båda två användas. "ÖÖÖH jävla cp-barn", "jag får fan damp", etc etc. Min personliga åsikt är att det inte är rätt att använda sig av sådana uttryck. Att använda sig av sådana uttryck gör att man tillåter diskriminering av funktionsnedsatta människor, för det blir en sorts nedtryckning. Det är precis som att använda sig av "bög" och "homo" som förolämpningar. Vi är alla människor och oavsett läggning eller om vi har haft flyt eller inte (jag med mina egna funktionsnedsättningar kan väl säga att jag har haft lite oflyt) så är vi fortfarande människor. Att använda sig av andras oflyt eller läggning för att förolämpa känns inte rätt tycker jag. Personligen har jag två funktionsnedsättningar - mycket dålig syn samt Aspergers syndrom. Den dåliga synen har jag fått pikar av, ja, för det är något som märks. "Glasögonorm". Det är ingenting jag kan göra något åt. Ja, jag kan skaffa linser, men jag kommer alltid se dåligt. Varför ska jag förolämpas för mina gener, och hur jag till följd av dessa väljer att se ut? Med min Aspie har jag dock "turen" att det inte syns utåt, och därför är det inget jag behövt höra kommentarer av. Är inte det sjukt? Man råkar födas i en kropp som inte är perfekt, med en hjärna som fungerar aningen annorlunda, och för det får man väldigt lätt stämpeln "dum i huvudet". För den kan jag dock lova er att jag har fått. Och jag är inte ensam om det.
 
   Det jag vill komma fram till är att man bör försöka vakta sitt språk lite. Använd er inte av språk som kan vara stötande mot andra människor. Jag känner fem personer med CP-skador, och de är som vilka människor som helst, förutom att de ser lite annorlunda ut till följd av sin skada och behöver lite extra hjälp i vardagen. CP-skadan behöver absolut inte ha något med intelligens att göra, och därför gör det ont i min själ då jag hör människor jämföra CP med att vara dum i huvudet. Två av dessa fem personer jag känner som har en CP-skada är å andra sidan två av de mest intelligenta människorna jag har träffat. Precis likadant med ADHD eller ADD, som innebär koncentrationssvårigheter, det har ingenting med den egentliga intelligensen att göra.
 
   Vårda språket, stoppa andra som använder sig av andras diagnoser och funktionsnedsättningar som förolämpningar eller nedtryck. Att tänka en extra gång innan man hasplar ur sig saker. Vi är alla människor, men våra bra delar och våra sämre delar. Oavsett läggning, hudfärg, hårfärg, ursprung, funktionsnedsättningar, vad som helst - vi är människor. Låt inte små grodor i ert språk finnas och därmed främja diskriminering, för genom att normalisera uttryck som "cp", "damp", "homo" osv som något negativt, så kommer det faktiskt vara något negativt i delar av vårt samhälle.
 
   Tack för mig, tjofräs.
 
Tävlingar jag vill se i framtiden

   Det finns lite tävlingar från Star Stable-spelen som inte har följt med till SSO. Vi kan ju anta att vi kommer få se fler tävlingar framöver, och... det är kul att spekulera och önska.
 
   Den populära och högt saknade Six Bar-banan från Vinterryttaren
 
   Six Bar - en mycket simpel tävling, men ändå så rolig. Sex stycken hinder som står på en enda linje, och nästa hinder är alltid snäppet högre än det man nyss hoppat. Det saknar jag verkligen från Vinterrryttaren, och jag vet att jag inte är ensam om det.
 
   Dressyr - Okej, dressyren kanske det inte går att ha någon direkt topplista i, men dressyren, som är det viktigaste i all ridning, är det som lätt blir bortglömt i hästspel. Jag tror att dressyren kan bli bättre än i både SSL och Vårryttaren, nu då spelutvecklingen har tagit några stora steg framåt sedan dess, och jag tänker fortsätta hoppas på att vi får dressyr till spelet.
 
   Terrängbanor med hinder från Årstidsryttarna - jag saknar hindrena från Höstis så sjukt mycket! Upphopp, höbalar och den stora banken vid Firgrove. Ja, jag tycker verkligen att vi borde få nya sorters hinder i spelet.
 
   Reining och Trail - westerngrenarna som dök upp i Sommarryttaren påminner mycket om dressyren, men det vore så kul att få in det i SSO.
 
   Barrel Race - Vi har en Barrel Race-bana hos Marley, men det vore kul med en till bana, kanske med andra avstånd mellan tunnorna?
 
   Distanslopp - Jag var inget större fan av dessa lopp i Årstidsryttarna, men i SSO har jag ingenting emot att rida lopp utan hinder. Det kunde vara rätt kul för omväxlings skull, dessutom!
 
 
 
   Finns det någon särskild tävling ni vill se i SSO?
Photoshopgrejer?

   På fredag kommer det upp ett nytt avsnitt av Lär dig webbdesign (den här gången om lite olika fonter), men idéerna falnar. Även framöver kan jag självklart när som helst utöka med fler avsnitt efter önskemål (så ni får gärna önska närhelst ni vill), men förutom en genomgång av upphovsrättslagen har jag inte så mycket mer att komma med.
   Därför funderade jag på om jag skulle börja med en liknande Photoshopkurs. Jag kan inte utföra underverk, men det finns säkert något jag kan lära ut. Jag använder mig numera av Photoshop CS2 på engelska, men oavsett vilken version av Photoshop man har borde man kunna hänga med. Många program är dessutom ganska lika varandra, så det kan säkert gå att göra nästan samma saker i t ex Gimp.
 
   Är en Photshopkurs av intresse, och om ja, vad vill ni då lära er?
Mot Göteborg!

   Jag sitter just nu på tåget på väg mot Göteborg och är borta till fredag kväll. På lördagen kommer jag jobba såsom jag alltid gör, men jag har tidsinställda ända fram till lördag eftermiddag så bloggen rullar på som vanligt :) Kan dock inte lova att jag svarar på kommentarer.
 
   Jag kommer vara på Göteborg Horse Show på torsdagen den 27, och jag kommer möjligen springa förbi Star Stables monter någon gång under dagen (kan inte lova att jag vågar mig fram dock, haha). Det verkar som att några har listat ut hur jag ser ut (vilket jag förstod under Stockholm Horse Show), men jag kan lova er att om ni skriker efter mig så är jag relativt stendöv så jag ignorerar inte, det är bara det att jag hör så otroligt dåligt, haha. Om någon nu faktiskt råkar känna igen mig och hamna framför mig så kan jag nämna nu direkt att jag gärna pratar, men jag är blyg som bara den och supernervös med nya människor, så ni kan antagligen inte få ett vettigt ord från mig ^^'
 
   Hare gött och jag återkommer in person på lördag :)
Hum hum ~

 
På förfrågan

   Fick frågan om jag kunde visa Helios i hans nya man - inte världens bästa bilder, men typ såhär ser det ut. Mycket snyggare än övriga alternativ, tycker jag personligen!
 
 
 
 
Noll intresse för de vanliga hästarna

   Någonting kändes konstigt då jag köpte Gambit. Som att något inte stämde. Då jag bytte häst till Savoy för att kuta Jorvik runt kom jag fram till vad det var - standardtypen av häst rör inte på sig då de står stilla. Och det är astrist. Det känns som att de har noll charm och noll personlighet alls, jättesynd. Jag som nästan bara ridit Arwen och Helios på sistone hade nästan glömt den detaljen. Hoppas, hoppas och hoppas lite till på att även de "vanliga" hästarna kommer få samma rörelser som de stora hästarna, ponnyerna samt araberna snart, för annars kommer jag nog undvika att skaffa mig fler såna hästar. Det finns flera hästar som jag verkligen vill ha, men djuren ser ju ut som döda kor då de står still (till och med NPC-djuren rör sig ju mer) så det gör verkligen att jag tappar sugen.
 
   Gambit är ju dösnygg ändå, men jag tycker det är ett så pass stort minus att han ser så sjukt död ut varje gång man stannar...
 

  Det här bidrar också till att de "vanliga" hästar som jag just nu har i hemstallet (Ash, Freya och Gambit) ruttnar bort lite - de andra hästarna, som ser lite mer levande ut, är ju mycket roligare att ränna runt med...
Tänk vad man hinner

   Idag har jag fixat en massa framtida bilder till bloggen, tvättat, diskat, kokat en tomatsås (eftersom jag ska basa över familjens middag ikväll), friterat ost (chili cheese och mozarellastavar, bästa lunchen), packat, redigert lite på SSO Wiki, tittat på x antal avsnitt av QI (som btw är en helt åzum serie, går att se på Youtube) samt sett till att det blir minst tre blogginlägg per dag nu då jag är bortrest. Nu tycker jag att jag förtjänar lite tid framför datorn!
 
   Savoy gick upp i lvl 10 igår, nu är det den allra tråkigaste levlingen kvar innan jag ska ta itu med Gambit. Anledningen till att levlingen är tråkigare är väl mestadels för att ponnyn inte går upp en level per dag längre, men sen så är jag lite trött på att levla alls x) Så nu ska jag ta mig i kragen och dra igenom alla lopp idag - jag får nästan dåligt samvete då jag undviker levlingen, hehe... I morgon kommer jag inte hinna spela, nämligen.
   Nejmen nu fasen.
 
Den stora, bruna skönheten

 
Om ni har sett mig i spelet idag...

   ...kan jag bara erkänna att det var min nioåriga lillebror som levde rövare. Han bestämde sig snabbt för att Helios var den snyggaste av mina hästar (bra smak han har, den där) och kutade runt som en tok medan jag försökte peka vart han skulle. Vandal.
 
   Som vanligt har en hel dag av ledighet gått och jag har inte hunnit med någonting alls! Usch, smidigt. Tänkte ändå försöka levla lite idag, men kommer inte kunna spela ordentligt på några timmar ändå. Ska bli skönt den dagen man flyttar hemifrån så att man inte behöver anpassa datortiden efter övriga sörjande i familjen!
   I övrigt har jag verkligen lust att göra en redigering som är SSO-relaterad, men jag har inte riktigt inspirationen. Efter mycket funderade tror jag att jag vet vad jag vill göra, men det gäller väl att jag ger mig själv en stor spark i arslet så att jag pallar sätta igång med den också, heh...
 
   Ni får en bild på Arwen bara för att hon är så himla söt.
 
♫ ♪ Busy busy busy doin' nothing at all ♪ ♫

   ÅÅÅÅÅÅÅH jag har så mycket jag borde göra men inte pallar ta tag i så istället sitter jag och stirrar rätt in i datorskärmen utan att göra något vettigt alls. Eller jo, jag har bytt ut en massa infoboxar på Wikin, mycket duktigt - eller inte, för det borde jag ha gjort för typ ett halvår sedan.
   Jag har en massa bilder att sortera och ännu fler bilder att beskära - samt fota. Det är lätt att se vilka hästar jag har ridit på sistone genom att kika igenom min Fraps-mapp, hehe ^^'
 
   Nejmen jag har (typ) mycket att göra men jag ska försöka hitta på något roligt här också. Samt försöka spela, för jag har lite svårt att hitta tiden till det i dagsläget.
 
 
   Filosoferande på hög nivå så här på morgonkvisten, jaja (och visst är Helios dösnygg i sin nya långa man?)
Morgonsol

 
Hur perfekt får man vara?

   Om jag tyckte att Arwen var snygg innan så är hon minst tio gånger snyggare nu i sin långa man. Nu ser hon verkligen ut som en alvprinsessa, helt fantastisk!
 
 
   (Och sen passar hon dessutom fantastiskt bra i rosa!)
En dag på den segare sidan

   Jag håller på att sortera musik i mitt iTunes-bibliotek, mestadels för att jag behöver en spellista att lyssna till i skolan. Det blir en blandning av klassisk musik (ie. Beethoven och Mozart) och lite film- och tv-soundtrack. Alldeles utmärkt att lyssna till då man vill ha lite ljud i bakgrunden - jag blir lätt distraherad och börjar tänka på annat om jag hör låttexter då jag sitter med skolarbete, haha.
 
   I morse drog jag faktiskt igenom hela GåD med Savoy, skönt att ha det avklarat. Jag tänkte byta till Gambit, men sen vaknade resten av familjen och jag hann inte med. Nu har jag lite begränsat med tid just idag eftersom ridklubben jag tillhör har årsmöte och jag tänkte vara lite social för en gångs skull, men jag har ändå både måndag och tisdag på mig innan jag måste överge datorn i några dagar ^^
   Jag har börjat tidsinställa inlägg till då jag åker bort onsdag-fredag (samt lördag förmiddag), så bloggen rullar på precis som vanligt ändå. No need to worry!
 
   ...känns som att jag skulle säga något annat roligt, men jag minns inte vad det var. Avslutar istället med en fråga: Brukar ni lyssna på musik då ni pluggar, och i så fall vad för musik? :)
Moonwarrior till Mary

   Sista vinnarbilden och här har vi Mary Northwoods Moonwarrior. Jag hoppas att du gillar bilden Mary, och säg gärna till om du hellre vill ha den över mejl!
 
 
Morgonträning

 
Uppdaterad ledtrådslista

   Innan jag köpte Gambit fick jag ett förslag på inlägg där jag skulle berätta lite kort om mina kommande hästar. Jag tyckte det var en jätterolig idé, så jag gjorde så. Här är samma inlägg en gång till, fast uppdaterat så ni ser vart Gambit fanns med. Han var alltså Häst nummer 2 i den här listan :)

 
   Jag kommer nu berätta lite grejer om hästarna, som här får alias i form av siffror mellan 1 till 8. Varje siffra är alltså en häst :) Siffrorna står inte för i vilken ordning jag ska köpa hästarna, utan de är bara slumpvis utdelade.
 
   - 1 och 4 är ponnyer
   - Gambit har bytt smeknamn ett par gånger innan jag hittade precis rätt (Dock minns jag inte namnen jag funderade över först - men det senaste jag tänkte mig var Dice)
   - Nästan hela min klubb vet vilken häst 8 är
   - 6 och 7 har fått sina smeknamn efter låttitlar
   - 3 har fått sitt namn efter en karaktär i en film
   - Både Gambit och 8 har namn efter seriefigurer (Gambits namn kommer från Remy LeBeau från X-Men)
   - Jag har varit på väg att köpa hem Gambit flera gånger, men har stoppat mig själv och köpt en annan häst istället
   - Jag hade tänkt köpa 5 för några veckor sedan, men bestämde mig för att vänta lite och köpte sedan Savoy istället
   - 6 har jag velat köpa i evigheter, men jag undvek henne (ja, det är ett sto) eftersom jag redan hade en häst som jag tyckte hon var för lik
   - 4 har ett namn som jag länge tyckt varit perfekt för en häst, och jag har dessutom tipsat andra spelare om namnet då jag har frågats om råd (Jag vet dock inte om någon faktiskt använde sig av namnet)
   - 5 delar namn med en häst jag IRL har ridit på två gånger. Jag tänkte faktiskt inte på det då jag planerade namnet, jag tyckte bara att det var ett grymt snyggt namn.
   - Jag ser fram emot att klä 3 i ljusa färger, särskilt blått!
   - 1 är en häst jag har velat köpa ända sedan den kom till spelet, men eftersom vi då begränsades av antalet stallplatser lät jag bli - något jag har haft lite halvångest över, för jag tycker verkligen om den hästen.
   - Av dessa åtta hästar är tre av dem ston och fem av dem är hingstar.
 

   Tycker ni att jag ska uppdatera listan igen efter att jag har köpt nästa häst?
Farrain till Rose

   Bild nummer två färdig, den här gången Farrain till Rose Goldfield! Jag hoppas att du tycker om bilden, Rose, och säg till om du vill ha den över mejl!
 
 
   Borde förhoppningsvis bli färdig med den tredje bilden i kväll :)
Gröndal

   Jag vet att jag inte är den enda spelaren som är helt totalförälskad i Gröndal. Jag tycker det är en sån fantastisk plats, jag älskar färgsättningen och allt som tillkommer i skogen - trädkojan, fallna stockar, olika terrängnivåer, svampar, Starshine som för tillfället kutar runt i området, och snart lär det även komma ett lopp i skogen. Det ska bli riktigt roligt - dels för att Skörde i sig är i behov av fler tävlingar, dels för att Gröndal är ett perfekt ställe att hålla en tävling i. Ser verkligen fram emot vad som händer där i framtiden!
 
   Arkivbild
Bloggtips - Anna och Miranda

   Bara om ni har missat det så tänkte jag påpeka att Anna Waterdawn är tillbaka i bloggvärlden, och nu har hon startat en blogg tillsammans med Miranda Moonbell, som varit lite halvaktiv på sistone. De båda går nu att finna på Waterbell.blogg.se och eftersom båda bloggar på lite halvfart så blir det åtminstone ett par uppdateringar per dag. Om ni tidigare har läst deras respektive bloggar (Annawaterdawn.blogg.se resp. Moonbell.blogg.se) bör ni absolut följa denna nya!
 
   Länk genom att klicka på bilden ovan!
Vitgrön strand

 
Manförlängning

   Jag funderade lite över vad jag skulle ta mig till med Gambits man. Det känns lite trist att använda mig av samma manstilar till alla hästar, men jag kom fram till att han inte riktigt passade i den kortaste manen. Till hans färg smälte manen in för mycket, så den syntes knappt, och jag tyckte att svansen var döful. Snälla snälla SSO-team, låt oss få byta man och svans separat!
   Det blev alltså den mellanlånga manen då. Han såg lite för "tjejig" ut i den längsta manen, det var supersnyggt men han såg verkligen ut som ett sto. Nu tycker jag dock att min tärning är supersnygg, och han rockar järnet i mina favoritoutfits i rött respektive blått. Jag har velat ha hem Gambit länge och även fast det inte skriker "ESME-HÄST" lika väl som t ex Helios gör så tycker jag att han är en fantastiskt fin del av min SSO-familj ♥
 
   Korthårig kille...
 
   ...och långhårig kille en stund senare ♥
 
 
   Gambits namn finns nu med även i headern :) Diamon Dice är alltså hans riktiga namn, lite roligare än "Diamond Ice" ^^
Sunshadow "Sune" till Juliette

   Effektivitet på hög nivå här! Jag hoppas att du tycker om den här versionen av din Sune, Juliette! (Säg till om du vill ha den över mejl så skickar jag den!)
 
 
   (Rose Goldfield, glöm inte att berätta för mig vilken häst du vill ha avmålad!)
Diamon Dice

   Diamon Dice, utmärkt av slumpens förfall, med tärningens svarta prickar spridda över den annars så vita pälsen. En herre som är mycket bekväm av sig, men för sin ryttare skulle han ändå utan minsta tvekan kunna korsa både eld och vatten - dock går det antagligen då ganska långsamt. Ute på tävlingsbanorna vaknar dock spelaren i Gambit till liv och våghalsen visar sig då han sätter bakbenen inunder sig och kastar sig mot nästa utmaning - ibland även utan sin ryttares tillåtelse.
 
 
   Namn: Diamon Dice
   Tilltalsnamn: Gambit, Dice
   Namnbetydelse: Diamon Dice är en ordlek av det "officiella" namnet Diamondice, eftersom "Dice" betyder "tärning". Gambit är efter mutanten i Marvel-serien X-men.
   Ålder: 14
   Ras: Knabstrupper
   Lynne: Trygg och stabil, men lite lat. Taggar till vid hoppning i skogen.
 
 
Min nya horsie

   Till att börja med - jag tycker det är rätt intressant att jag säger att jag länge har tänkt köpa hästen, och väldigt många av gissningarna som trillade in gällde hästarna som kom den här veckan?
 
  Diamondice, Diamon Dice, Gambit, Gambler, en spelare. Märkt utav slumpens förfall. Min nya häst är en Appaloosa, en häst som jag faktiskt inte var särskilt förtjust i från början men som har fastnat i mitt hjärta. De senaste månaderna har jag verkligen velat köpa hem Gambit, men andra hästar kom ivägen - först Remus, sedan araberna och Savoy.
   Precis så här kommer min Dice dock inte se ut - manen kommer vara kortare. Exakt hur mycket kortare har jag dock inte bestämt än!
 
   Vinnarna den här gången är alltså Rose Goldfield, Mary Northwood och Juliette Starlord! Grattis till er! Kontakta mig antingen i en kommentar eller via mejl och berätta vad för häst ni vill ha avmålad - berätta vilken häst det är, länka en bild om ni tycker det är lättare än att förklara och berätta hästens namn om ni vill ha med det på bilden :) Grattis igen, och kom ihåg att kontakta mig den här helgen om ni vill ha bilderna innan nästa söndag! (Eftersom jag kommer vara bortrest i några dagar...)
Svart och rött

 
 
1000

 
   Ja, 1000 sidor på SSO Wiki! Jobb finns det alltid att göra på Wikin men det är verkligen kul att se hur det går framåt. Stort tack till alla er som hjälper till att redigera samt sprida vidare Wikin! :)
 
   Dessutom vill jag passa på att officiellt välkomna Lucy "Lys" Macwright, som numera är Admin på Wikin. Ni övriga fem som har ansökt om intresse har jag självklart fortfarande i åtanke, men jag måste se lite av vad ni kan innan jag kan fatta vidare beslut.
 
   Jag utser gärna fler Admins på Wikin, det är bara att anmäla om intresse om det verkar intressant. Jag kommer dock inte utse någon utan att ha sett lite aktivitet på Wikin, eftersom jag verkligen vill ha en bra grund för mitt val :)
Levling, levling och mer levling

   Jag har försökt att börja levla i min vanliga takt igen, men jag kommer alltid igång så sent att jag inte hinner, eller så får jag Fatal Error mitt i ett lopp och pallar inte logga in igen.
   I morgon köper jag Gambit och då ska han levlas direkt. Tänkte att han ska få gå upp i lvl 4, sen växlar jag mellan honom och Savoy tills de kommer upp i nivå.
 
   Jag behöver uppdatera min header också, med Gambits namn. Det dyker upp efter att vinnaren/vinnarna har presenterats i morgon :) Jag har planer på en helt ny header faktiskt, men det kräver lite tid från min sida så det får tyvärr vänta lite.
 
   Förutom det så har jag bytt manstil på både Arwen och Helios. De är supersnygga i sina nya, långa manar, är verkligen glad över det alternativet! Ska se till att fota nya bilder på båda så att de kan få visa upp sig lite ^^
 
   Nejmen det var väl typ det jag hade att säga just nu. Tjofräs!
Lär dig webbdesign - Bildlänk till kommentarerna

   I sina inlägg kan det vara rätt kul, och väldigt praktiskt, att ha en bild som länkar till kommentarerna. Ni ser här på min blogg, att jag har en bild med min logga där det står "Kommentera här". Den bilden ligger i kodningen, så jag behöver aldrig fundera över den. Det är en bild som jag har lagt på samma ställe i kodmallarna Startsida, Kategori och Arkiv - inte i Inlägg, för det är ju just Inlägg man ska hamna i om man klickar på bilden. I Inlägg har jag istället en bild jag berättade om i förra avsnittet.
 
   Precis som tidigare behöver du ha koll på hur bred din blogg är och sedan göra en bild i rätt storlek, eller göra en bild som du sedan placerar på ett bra sätt på bloggen.
   Det viktiga är sedan att du placerar din bild där jag har placerat den. Här har du faktiskt allt gratis markerat där nere. Man behöver inte använda sig av taggen "center", som jag har gjort, det passade bara bäst här nu. Men hela länken, alltså hela <a>-taggen, måste se ut sådär. Självklart bytes bildkoden ut, annars får ni ju min bild och den lär ni ju inte ha någon större nytta av.
 
 
 
   Hoppas att det här var till någon hjälp!
Ponnytroll på äventyr

 
Nytt vare här

   Efter att ha tittat och funderat och skrikit i klubbchatten - ja, den här uppdateringen var riktigt bra, tycker jag. Jag får typ hjärtstopp varje gång en arab i den nya manstilen dyker upp, för de är så sjukt snygga! Jag kan lova att jag inte var ensam om den saken, om jag fattat saken rätt blev stackars Gen med hennes nya, snygga Legolas förföljd av några galna medlemmar, hum hum?
   Det här innebär att jag blir fattig i helgen - ska byta man på både Arwen och Helios, samt köpa hem min nya stjärna.
 
 
   I mitten av nästa vecka kommer jag inte vara hemma - jag ska nämligen åka tvärs över Svea rike till Göteborg. Jag ska gå på Göteborg Horse Show med mitt kompisgäng, och ärligt talat har jag faktiskt inte koll på vilka dagar jag ska vara där, haha. Någon mer som ska på GHS?
Bildspam på min fina, vita pålle

 
 
 
 
 
 
 
 
   Ja, jag älskar denna fina, vita häst. Och inom några dagar ska Arwen dessutom få sig en ny, lång frisyr, värdig en alvprinsessa!
Gissningstävling nr 5

   Återigen ska jag köpa mig en häst, denna gång en pålle som jag tänkt köpa rätt länge. För er som såg mina hintar om framtida hästar i mitt inlägg igår, så är det hästen med alias 2. Detta är en grabb som kommer gå vid namnet Gambit.
 
   Regler:
   - Ni får gissa på max tre specifika hästar. Ni behöver bara skriva en om ni vill, men ni får gissa på tre olika.
   - Om ni skriver fler än tre specifika hästar gills inte ert bidrag. Ni kan alltså inte skriva "någon av de i det här stallet eller någon i det där stallet", ni måste säga precis vilken häst ni menar. (t ex. "linfuxaraben, den bruna andalusiern, den svarta oldenburgaren i FP" - det skadar inte att vara övertydlig)
   - Skriv era gissningar i kommentarerna.
   - Skriv inga extra kommentarer som möjligen kan spoila för andra deltagare.
   - Tävlingens sista dag är fredagen den 21 februari. Tävlingen stänger klockan 13.00 och inga bidrag räknas efter det klockslaget. Jag återkommer senare under dagen med vinnaren/vinnarna, som sedan får kontakta mig själv/a för att få sitt pris.
 
   Pris
   De tre som först gissar på rätt häst får en ritad bild på valfri häst i sitt hemstall. Om bara en enda deltagare gissar på rätt häst så är det bara den deltagaren som får en bild.
 
   Lycka till! (Och läs för i jösse namn reglerna, är ni snälla)
Hästisar!

   Asså oj oj oj, jag hade faktiskt inte väntat mig två nya araber! Alla tre hästarna ser jättefina ut, och jag vill självklart ha allihop, som vanligt. Jag får nog nästan ta och köpa mig den där stackars pållen jag nu planerat i evigheter, annars kommer han glömmas bort till förmån för dessa nya sötnötar...
Vilka skönheter!
 
   Vad tycker jag om dessa nya? Araberna är fantastiska. Den bruna hade gärna fått glänsa lite mindre, den ser nästan lite överdriven ut in-game, men jag är väldigt glad över den ändå. Sabianon är PERFEKT, det är verkligen som jag sa häromdagen, färgerna blir bättre och snyggare för varje ny häst som kommer.
   En helt vit häst har jag väldigt länge velat ha, och jag gillar den här skimmeln. Dock vet jag inte om den är... för ljus? Den är supersnygg, men jag tror att jag behöver vänja mig lite vid att se den innan jag vet om det är en Esme-häst. Det var nog den färgen jag egentligen hade önskat att Arwen skulle vara, men... ja. Arwen är ju lite gråare, och nu har jag henne. Jag älskar henne ändå, min fina pålle ^^
 
   Jag har sett några bilder på arabernas nya manstil, HALLELUJAH! SSO-teamet ska ha så mycket cred för att man- och svansfunktionen har uppdaterats nu - jag vill självklart fortfarande kunna välja man och svans separat, men det här är en början och en förbättring, med de nya vinklarna, de nya "stånden" ser mycket proffsigare ut än de gamla och det är underbart att araberna fick en till manstil. Jag skulle faktiskt vilja byta på både Arwen och Helios, i ärlighetens namn. Kommer dock vänta lite, för jag tror att jag ska köpa mig en ny häst innan veckan är slut. Dock tycker jag det är lite synd att den stilen som den bruna araben på bilden ovan har inte kom med. Jag har hellre den som faktiskt kom till spelet nu, missförstå mig inte, men om det faktiskt finns ytterligare en stil... Jag älskar ju araberna och har planerat att köpa bokstavligen allihop någon gång (även de nya), men det vore kul om de fick lite olika frisyrer.
 
   Jag ska levla Savoy, och så ska jag knåpa ihop en ny tävling. Nu är jag nämligen väldigt tagg på en till häst.
Good Morning Sunshine

 
 
Lite kort om mina kommande hästar

   Detta inlägg föreslogs av Lilly Underwood.

   I dagsläget har jag åtta "färdiga" hästar planerade. Det innebär att jag har namn (i de flesta fallen), smeknamn samt en häst att para ihop namnen till. Sen har jag många namn som ligger och "skrotar" på lager och som jag gärna vill använda, samt en massa hästar som jag bara inte har hittat bra namn till än.
   Jag kommer nu berätta lite grejer om hästarna, som här får alias i form av siffror mellan 1 till 8. Varje siffra är alltså en häst :) Siffrorna står inte för i vilken ordning jag ska köpa hästarna, utan de är bara slumpvis utdelade.
 
   - 1 och 4 är ponnyer
   - 2 har bytt smeknamn ett par gånger innan jag hittade precis rätt
   - Nästan hela min klubb vet vilken häst 8 är
   - 6 och 7 har fått sina smeknamn efter låttitlar
   - 3 har fått sitt namn efter en karaktär i en film
   - Både 2 och 8 har namn efter seriefigurer
   - Jag har varit på väg att köpa hem 2 flera gånger, men har stoppat mig själv och köpt en annan häst istället
   - Jag hade tänkt köpa 5 för några veckor sedan, men bestämde mig för att vänta lite och köpte sedan Savoy istället
   - 6 har jag velat köpa i evigheter, men jag undvek henne (ja, det är ett sto) eftersom jag redan hade en häst som jag tyckte hon var för lik
   - 4 har ett namn som jag länge tyckt varit perfekt för en häst, och jag har dessutom tipsat andra spelare om namnet då jag har frågats om råd (Jag vet dock inte om någon faktiskt använde sig av namnet)
   - 5 delar namn med en häst jag IRL har ridit på två gånger. Jag tänkte faktiskt inte på det då jag planerade namnet, jag tyckte bara att det var ett grymt snyggt namn.
   - Jag ser fram emot att klä 3 i ljusa färger, särskilt blått!
   - 1 är en häst jag har velat köpa ända sedan den kom till spelet, men eftersom vi då begränsades av antalet stallplatser lät jag bli - något jag har haft lite halvångest över, för jag tycker verkligen om den hästen.
   - Av dessa åtta hästar är tre av dem ston och fem av dem är hingstar.
 
 
   Jag är lite extra hemlighetsfull för att kunna hålla i gissningstävlingarna innan varje inköp (och tävlingarna är ju rätt populära bland er, så det är väl bara positivt c: ), men det här kanske kan ge er en och annan ledtråd framöver ^^
I morgon är det onsdag, och onsdag innebär...

   ...ni vet vad.
 
   Gällande vad som händer i morgon tänker jag gissa på Lipizzanerhästar. Ingen har väl missat att Vingårdens stall har blivit utökat, så de flesta gissar nog på att det är just nya hästar som kommer. Jag är i ärlighetens namn oerhört taggad på att köpa en ny häst. Eller två... Dock gillar jag att ha fulltränade hästar, så jag hade tänkt vänta tills Savoy är "färdig", och han är än bara på lvl 7. Efter allt kaos som varit hemma de senaste veckorna har jag verkligen inte haft tid att levla alla lopp varje dag såsom jag brukar, och det har märkts. Hade gärna haft min lilla ponny i lvl 15 vid det här laget, men icke.
   Nejmen nu var det ju inte mina hästköparplaner jag tänkt mig att snacka om. Förutom nya hästar tror jag att Valentindekorationerna försvinner nu, annars vore det nästan lite konstigt. De kan ju inte hänga kvar alltför länge, det blev ju väldigt mycket dekorationer för en relativt liten högtid.
 
   Vad tror ni händer i morgon?
Lär dig webbdesign - Snygga upp kommentarsfältet

   På kodmallen "Inlägg" går det att fixa hur det ser ut nere i kommentarsfältet. Om ni vill kommentera här på min blogg ser ni en "skylt" med hänvisningar direkt efter inlägget, den lilla blom-ikonen som syns över hela bloggen dyker upp ett par gånger och i rutan där man skriver syns min logga. Det lyfter upplevelsen lite och det blir lite mer personligt.
 
   Vi säger att ni vill ha en skylt såsom min "Innan du kommenterar" efter inlägget. Jag hade kunnat lägga den så att den syntes från alla fyra olika kodmallar (dvs startsida, inlägg, kategori och arkiv), men den fyller bara sitt syfte på mallen inlägg. På de andra tre har jag istället en liten klickbar bild som leder till kommentarerna. En sådan behövs inte egentligen, men eftersom det tidigare ofta hände så att folk kommenterade på fel inlägg (alltså ett inlägg för tidigt) så valde jag att lägga in den, och det verkar fungera.
   Det första du måste göra är att kolla hur bred din blogg är. Min är... 700-710 px. Alla mina bilder är 700px breda, det ser bäst ut så. Därför är också "Innan du kommenterar"-skylten och 700px bred. Man får testa sig fram lite i sitt redigeringsprogram tills man hittar rätt. Tänk på att ha en fontstil som är lätt att läsa (vissa kan ha väldigt svårt att läsa snirklig skrivstil, i synnerhet yngre läsare och (vissa) dyslektiker) och se till att texten är lagom stor.
   Då bilden väl ska läggas in ska den förstås in i rätt kodmall, i det här fallet kodmallen "inlägg". Bilden ska förstås hamna under ditt inlägg - för det är ju inlägget läsaren ska se först.
 
   Här ser ni att jag har lagt in min bildkod (som är en helt vanlig bildkod med en img-tagg, såsom jag gått igenom tidigare i den här kursen) precis ovanför själva kommentarerna. Det går jättebra att testa sig fram här, så att man placerar sin bild precis där man vill ha den. Om du gör det här på en testblogg (vilket jag rekomenderar starkt), skicka en kommentar till dig själv för att se hur det hela ser ut.
 
   Nu tar vi nästa grej - själva kommentarsrutan. Här ser ni hur min ruta ser ut.
   Jag har som sagt min logga synlig i kommentarsrutan. Jag har också langat in en Lorem Ipsum-slinga för att visa hur det ser ut med text till. Det viktiga om du vill ha en bild i kommentarsrutan är nämligen att se till så att det dina läsare skriver fortfarande går att se. Jag har själv kommenterat på bloggar som haft svarta bilder, och då går det inte att se vad jag skriver i rutan.
   För att lägga in en bild i kommentarsrutan måste du först göra din bild i något program. Tänk noggrant på vilka färger du använder - tänk på att kommentarsrutan är till för text. Det måste gå att se vad man skriver. Det kan också hända att du behöver testa dig fram med hur stor din kommentarsruta är. Min är ca 400x130px.
   Då du är färdig med bilden laddar du upp den på din blogg, och sedan klistrar du in följande kod längst ner i stilmallen:
textarea{
background-image: url(adressen till din bild);
border: 1px solid black;
}
 
   Om du inte vill ha en kantlinje runt rutan är det bara att radera "border: 1px solid black;", eller så kan du också ändra till någon annan färg :) Svårare än så är det inte!
 
 
   Är det något mer åt det här hållet som ni är ute efter att lära er? Säg till då!
Tror du att du och jag har en chans mot alla andra?

 
   Petra Marklund - Händerna mot himlen
Upp, upp, upp...

   Känns som att saker lite halvt börjar vända mot det bättre. Jag har fortfarande jättemycket att göra men min inspiration till skrivandet börjar vända och humöret går också mot det bättre :) Jag har fått ännu fler trevliga tips på inlägg som just nu ligger i utkastet så att jag inte ska glömma dem, så ni kan absolut förvänta er fler analyser i veckan!
 
   Jag har faktiskt inte hunnit spela idag - jag har nämligen provat ut nya glasögonbågar idag, och i morgon ska jag på en ny synundersökning - jag har så pass dålig syn så det ska dubbelkollas så att allt verkligen blir rätt. Det innebär att jag får ännu mindre tid till SSO nu då jag faktistk verkligen vill spela (typiskt), men å andra sidan är det uppdatering på onsdag och då har jag inget som tar upp min tid :) yaaay!
 
   Nejmen nu ska jag skriva en uppsats.
Lär dig webbdesign - Bildspel i headern

   Det mest efterfrågade inom den här serien, samt något som för en period sedan var oerhört populärt. Nu har bildspelen på bloggheadrarna nästintill försvunnit helt, men det kan fortfarande bli grymt snyggt.
 
   Jag har själv använt mig av tekniken tidigare, men i takt med att jag fick lite väl många hästar i spelet blev det opraktiskt. Det kan vara lite trassligt att få till det här, och jag kommer därför göra något jag inte brukar här - hänvisa vidare direkt. Det är dels för att jag inte har gjort kodningen själv, och dels för att det knappt går att berättas bättre än så här. Lättare för oss alla, helt enkelt.
 
   För att hitta rätt koder och lära er hur man gör, klicka HÄR. Om ni har problem med att få det att funka kan ni fråga mig, så bör det gå att lösas :)
Upptåg på morgonkvisten

 
I'm gonna wanna live and fight for you

 
   Laleh - Colors ♥
Svart bil på tomgång

   Detta inlägg föreslogs av Charlotte Snowborn.

   I SSO har vi inte sett mycket av bilar. Åtminstone inte innan Jarlaheim dök upp, för inne i staden finns det ett antal bilar. Jag tycker det är rätt kul - jag förstår att staden är den största (än så länge, man vet ju aldrig vad som kan hända i framtiden) i Jorvik, men vart tusan åker de någonstans? Jag menar, det känns ju inte så realistiskt att man kommer med en bil genom Gröndal för att ta sig mellan Moorland och Jarlaheim? Och Jarlaheim är visserligen stort, men det finns typ två gator som man faktiskt kan köra bil på, eftersom halva staden är upphöjd med trappor. Enda sättet att ens ta sig in och ut ur staden med bil är via den västra porten, den som vetter mot Jorvikstallet.
   Men nere på stora torget finns en svart bil som gått på tomgång ända sedan vi först kom till staden. I vanliga fall är ju Jorvikborna väldigt måna om sin miljö, men i det här fallet får Andrew 1959 stå och fortsätta med sina utsläpp i vår vackra medeltidsstad. Jag trodde faktiskt då Skörde öppnade att bilen skulle spela roll i uppdragsserien (varför skulle den annars stå där på tomgång utanför hotellet?), men nepp. Kanske inom en snar framtid?
   Tycker det är lite charmigt att bilarna faktiskt har Jorvikiskt regg-märke också, haha!
 
   Arwen och jag var ju tvungna att inspektera bilen noggrant för det här syftet - borde inte bilen få motorstopp snart, nu har den ju stått sådär sen i oktober?
 
   Förutom den bilen kan man väl sammanfatta det här som "varför i hela friden har man en bil om man bor i en stad med två gator och aldrig någonsin kör utanför staden?".
Nejmen ojsan

   Tomt vare här! Min helg har varit lite sönderspunkad och jag har väl sovit ungefär tre-fyra timmar i natt. Då jag öppnade bloggen möttes jag av ett antal mindre trevliga spamkommentarer (som självklart raderades samtidigt som jag spärrade IP-adressen - jäkligt onödigt och barnsligt, såna där grejer) samt påminnelsen om att... ja, det är tomt. Haha, vafasen ska jag hitta på här liksom? Jag har verkligen inte en enda idé, fast nu har jag verkligen lust att skriva! Jag har fått lite idéer från er som skulle kunna utveckla sig till bra konspirationsteorier, fast jag har fortfarande svårt att komma med något vettigt gällande dem.
 
   Dock så har jag bara varit hemma ett par timmar sedan i fredags och jag har lovat min mor att städa innan hon kommer hem. Typiskt. Dessutomm har jag en känsla av att jag borde äta något, för jag har inte fått i mig någon riktig mat sedan i fredags.
   ...jag lär återkomma.
Hjälper fortfarande med designer

   Jag vet att jag inte har släppt något nytt avsnitt av "Lär dig webbdesign" på ett tag, ska försöka skärpa mig och få ut åtminstone det med bildspel i headern! Några av er har dock mejlat mig och bett om hjälp med olika saker, och det får ni självklart fortsätta göra! Om ni har problem med en design får ni jättegärna mejla och fråga mig, jag hjälper gärna till så gott som jag kan ^^ Jag är bara glad över att jag kan vara till hjälp :)
 
 
   (Btw, det råkar inte vara så att någon av er är lite lagom skillad inom olika religionsfrågor? För jag försöker komma på något bra svar på min religionlärares fråga "Finns det en risk att bokstavlig tolkning av hinduismen kan leda till likgiltighet inför sociala problem? Varför?" och det går inte så bra, haha ^^')
Tävlingstips

   Jätteduktiga redigeraren Sally Bunnybrooke har just nu en tävling där man kan vinna en redigering av henne. Jag kommer själv inte delta men passa på ni, jag tror absolut att det är fler än jag som uppskattar Sallys talang :) Kika in på hennes blogg och läs tävlingsreglerna HÄR eller genom att klicka på bilden nedan.
 
Dadadam

 
Eternal chaos

   För det första har jag noll inspiration till att skriva, för det andra är det som vanligt kaos i min livssituation så bloggen, samt SSO, läggs lite åt sidan. På två veckor har det varit en blandning av ångest, sjukdomar, dödsfall, föräldrar som inte tar sitt ansvar, mycket skolarbeten och några fler jobbiga saker. Därmed blir jag självklart lite avtrubbad och... ja, saker som jag faktiskt vill göra, som att skriva produktiva inlägg här, blir istället saker som jag inte orkar med.
 
   Det är den stora anledningen till att mina inlägg är lite mjäkiga just nu. Synd tycker jag, för jag hade gärna velat skriva roligare saker.
   Meeeen det är alltså så det ligger till och jag hoppas att ni har lite överseende med det. Någon har sagt "det blir bättre" och även fast jag är en obotlig cyniker så skulle jag vilja tro på det.
   Så... ja. Har väl inte så mycket mer att tillägga. Tjofräs.
~

 
Alla Hjärtans Dag-brev

   I dagens uppdrag gällde det att hitta nio brev runt om Jorvik - lite i stil med spökena från Halloween. Jag tycker det var en riktigt kul idé, och jag tycker det är praktiskt att det kommer upp ett meddelande så att man vet när man ska hålla utkik. Jättebra också att SSO-teamet har tagit åt sig av Halloweenens kritik och att man nu vet när man har hittat alla brev.
   Tränsdekorationen man kan få tycker jag var supersöt, den är jag glad över! I övrigt var belöningarna tyvärr inget för mig. Benlindorna ville jag ha ur samlarsynpunkt, men jag har inte så mycket behov av mat i olika former. Okej, mat till hästen är väl alltid nice, menmen. Det får la till och bli fika med klubben i helgen ^^
 
 
   Jag säger god natt redan nu för jag är sjukt trött. Hare gött!
En hästras jag inte vill se i SSO

   Igår skrev jag ett inlägg om alla hästraser från de originala Star Stable spelen som än inte har dykt upp i SSO. Jag publicerade inlägget och tänkte inte särskilt mycket på det innan jag fick en ny kommentar idag, och då tänkte jag på en ny sak - hästar man inte vill se i spelet.
 
   Den ras jag tänker på nu är Tennessee Walking Horse. Det är åtminstone den ras som direkt ploppar upp i mitt huvud om jag ska associera en ras med något negativt.
   Anledningen är att många som tränar denna hästras gör det på ett inhumant sätt. De fäster tyngder vid hästarnas framben för att de ska lyfta dem högt, man sprutar in kemikalier i hovarna för att fräta sönder hovväggen så att det gör ont för hästarna att sätta fötterna i marken osv. Målet är höga benlyft i gångarterna och många tränare åstadkommer detta genom att plåga hästarna. Det är inte något jag tycker är försvarbart på något sätt. Därför vill jag helst inte se denna hästras, åtminstone inte med deras gångarter, i spelet. Det känns som att det skulle stötta djurplågeriet som pågår för att få fram de "vackra" gångarterna. Själva hästen har jag inget emot, men att se den med de framtvingade gångarterna skulle egentligen bara främja den dåliga behandlingen av dem.
   Det var en väldigt stor debatt om dessa hästar för ett par år sedan, så vitt jag minns särskilt runt sommaren 2012. Det går att läsa mycket om dessa hästar och de vidriga träningsmetoderna på internet, och det går också att se filmer om det - tänk dock på att filmerna kan vara väldigt brutala, jag har sett ett par stycken som jag har mått rätt dåligt av.
 
   Om nu den hästrasen skulle komma till spelet liksom bara som ras, inte med gångarterna, skulle jag tycka det var helt okej. (Så var det t ex i Star Stable, där hästen faktiskt fanns.) Jag är dock så påverkad av allt jag har lärt mig om denna utsatta ras att jag nästan får rysningar om jag hör namnet eller om jag läser det på dataskärmen. Jag tycker också att dess gångarter ser onaturliga ut och jag har då aldrig sett en video på en häst som rör sig i de här "nya" gångarterna (som jag kallar dem lite slarvigt) som ser tillfreds ut. Min åsikt utefter vad jag har sett och läst är att det inte känns positivt för hästens skull, och därför bör det inte uppmuntras i ett spel där många ungdomar, varav många kommer påverka hästvärlden i framtiden, spenderar mycket tid.
 
   (Att se t ex Islandshästar i spelet är självklart inget jag har något emot, då hästarna inte plågas för att tölta och passa. Det är djurplågeriet och hästarnas välbefinnande som oroar mig i frågan.)
Ris och ros - Ponnyerna

    Nu var det ett tag sedan jag gjorde något sånt här, så det är dags igen!
   Idag är det SSO's små ponnyer som står på agendan!
   Är ganska säker på att denna bild kommer från SSO's Facebooksida
 
+
   + Ponnyerna är så gulliga så det finns inte
   + Förutom sin egen manstil kan de ha alla manstilar som de "vanliga" hästarna har
   + Det är möjligt att köpa en ponny väldigt tidigt i spelet
   + Ponnyerna är i snitt spelets billigaste hästras (de kostar aldrig mer än 550 SC)
   + Ponnyerna har flest färger av alla raser (hela nio stycken olika)
   + Ponnyerna rör på huvudet och framben då den står still, precis som de största hästarna och araberna
   + Om man har en ponny kan man rida i Ponnyloppet (som är ett av mina favoritlopp)
 
-
   - Ponnyerna är väldigt långsamma
   - Om man vill tävla i championat är ponnyn helt fel hästtyp att köpa
   - Ponnyerna är också rätt värdelösa om man vill komma upp på resultattavlorna
   - Om man byter manstil på ponnyn kan dess hals se väldigt platt ut
   - Många tycker att ponnyerna ser lite konstiga ut i benlindor
   - Om man inte har en ponny kan man inte tävla i Ponnyloppet
Gorgeous ♥

 
Dagen

   Jag hade inte väntat mig att mötas av dekorationer runt om Jorvik idag! Tycker det var riktigt trevligt - det är kul då högtiderna märks på det här sättet. Undrar om det händer något liknande till påsk?
 
   Jag tyckte det var synd att den nya utrustningen/de nya kläderna i princip endast gick att köpa för Star Coins! Jag tror att jag lade typ 98 SC på grejerna... Aja, veckopeng på lördag, så man överlever, I guess. Tyvärr var verkligen inget av grejerna något för mig, men jag kanske använder något framöver ändå.
 
   Det blev lite Savoy-levling, sen hamnade jag med Siri och Myra på Café Pinta. Eller ja, först bestämde sig Myra för att hon inte tyckte om oss längre och istället vill hon ha en skylt som kompis. Tveksamt är vad skylten tyckte om det.
 
 
 
   Nä nu ska jag ta itu med lite skolarbete. Ugh.
Klubben Night Guards

   Jag får ganska mycket onödiga frågor gällande klubben jag är med i, så jag tänkte räta ut lite saker en gång för alla, så att ni vet vad det handlar om ^^

   Bild från en kväll då vi satt och tjötade om allt och inget i ungefär tre timmar
 
   Jag är med i en klubb som heter Night Guards, ibland kallad Guardians. Jag har varit med i den... ganska länge, vid det här laget. Vet faktiskt inte hur länge, men det här är en klubb jag aldrig kommer lämna.
   Innan SSO ens existerade skrev jag rätt mycket på Polluxklubbens internetforum. Vi var där ganska många som gillade Star Stable (det var ju från Pollux vi fått spelen) och allt eftersom många gick ur klubben och därmed inte längre hade tillgång till forumet startades det ett nytt forum, där jag skriver lite då och då än idag. Då SSO väl öppnade pratade vi mycket om spelet på det nya forumet, och det var ett gäng som bestämde sig för att ha en klubb tillsammans i spelet. Det var långt innan klubbfunktionen ens kom till SSO, inte ens gruppfunktionen fanns på den tiden. Dock så tappade vi en massa folk och från den ursprungliga gruppen hade vi... väldigt få kvar.
   Genevieve Nightbard startade Night Guards och äger fortfarande klubben. Hon bjöd in mig väldigt tidigt och efter en kortare period fick vi in den sista medlemmen som var kvar från forumet, dvs. Maria Mountaindaugther.
   Just nu är vi sex stycken medlemmar i klubben - vi har nämligen också Siri, Myra och Alva med oss. Så vitt jag har förstått tycker vi allihop att vi är rätt lagom många just nu.
 
   Night Guards ser för oss ut ungefär såhär:
   - Det råder väldigt stark demokrati gällande nya klubbmedlemmar, vilket innebär att om en enda av oss säger "nej" till en ny klubbmedlem så blir det inget av det.
   - Vi älskar att snacka om allt och inget. Vi är mycket förtjusta i att klaga över vår vardag, klaga över vad som inte händer i vår vardag, diskutera diverse världsproblem, diskutera diverse Disneyfilmer (hehe) etc etc. Trots... ganska mycket klagomål (vilket ändå är viktigt imo, det kan vara väldigt bra att få klaga av sig till folk som förstår) så har vi väldigt roligt (tycker åtminstone jag).
   - Det som händer i vår klubbchatt stannar i vår klubbchatt. Det är ingenting som behöver spridas vidare.
   - Vi har inga event. Alls. Klubben har vi bara för att vi ska kunna snacka med människor vi trivs med och litar på.
 
   Vem som helst kan alltså inte gå med i klubben. Vi söker inte aktivt efter nya klubbmedlemmar. Vi är i klubben för att vi gillar att snacka med varandra och vi trivs med varandra. Gen har skrivit lite utförligare om den saken HÄR. (<- Jag länkar till det där inlägget väldigt ofta men folk verkar aldrig läsa det, vilket gör att jag får svara på samma frågor hela tiden) Jag äger inte klubben. Vet inte hur ofta jag ska behöva säga det. Jag bestämmer inte vilka som ska gå med i klubben - det är ett beslut vi alla i klubben fattar tillsammans. Om du trots allt vill gå med i klubben kan du alltid breva Gen - hon sparar alla förfrågningar och då/om vi känner oss redo för en ny medlem så finns det en chans.
 
 
   Hoppas att det rätade ut lite frågetecken och att det klargör lite!
 
   EDIT: FAQ om Night Guards
Hjärtan på schemat

   Jag hade faktiskt helt missat att Alla Hjärtans Dag är den här veckan. Kanske för att det är en högtid som jag aldrig har firat eller brytt mig mycket om, men det är roligt att olika högtider får uppmärksamhet på det här sättet.
   Kläderna och utrustningen på den officiella bilden ser tyvärr inte ut att vara något i min stil. Jag köper alltid all "högtidsutrustning", så det kan säkert hända att jag ändrar mig i framtiden ändå ^^ Jag är lite nyfiken på vad flickan på bilden har i håret, är det en prydnadsrosett?
 
   Uppdragen med Derek kan lika gärna vara exakt samma uppdrag som det var förra året. Om det är så blir det antagligen samma belöning som förra året också, och jag kan ju säga att jag inte har använt den någon gång. Men förra året fick vi ju också en liten present från vår starthäst i brevlådan - den har använts lite då och då av mig, det vore väl trevligt om alla lite nyare spelare fick samma fina grej nu :)
 
  Nämen nu ska jag dra en vända på Tumblr, så blir det till att kika in på spelet sen.
Fler Årstidsdjur i SSO?

   Alla hästraser vi har fått i SSO (förutom ponnyn) har tidigare setts i Star Stable-spelen. Kommer trenden fortsätta?
   De här hästraserna fanns i Starshine Legacy/Star Stable-spelen men har än inte dykt upp i SSO. (Det går att läsa om alla dessa raser samt se bilder på de flesta på SSO Wiki!)
 
   - Starhäst (En häst som visserligen inte gick att köpa, men ändå - Starshine)
   - Shagya-arab
   - Irish Draught
   - Choctaw
   - Kanadensiskt Varmblod
   - Lipizzaner (Vi vet dock att denna häst ska komma till SSO någon gång framöver)
   - American Standardbred
   - Mangalarga Marchador
   - Donhäst
   - Fransk Travare
   - Missouri Fox Trotter
   - Nonius
   - Belgiskt Varmblod
   - Hannoveranare
   - Finsk Häst
   - Cleveland Bay
   - Furioso
   - Tennessee Walking Horse
   - Trakehnare
   - Rysk Häst
   - Salernitano
   - Alter-Real
   - Holsteiner
   - Svenskt Halvblod (rasen heter dock numera Svenskt Varmblod)
   - Mustang
   - American Curly Horse
   - Amerikanskt varmblod
   - Angloarab
   - Australiskt Varmblod
   - Azteka
   - Budjonni
   - Colorado Ranger
   - Criollo
   - Einsiedler
   - Gelderländare
   - Kigermustang
   - Lettisk Vagnshäst
   - Lusitano
   - Persano
   - Quarterhäst
   - Sardinsk Häst
   - Sella Italiano
   - Ukrainsk Ridhäst
   - Waler
   - Tjeckoslovakiskt Varmblod
 
   Många av de här raserna är rätt intetsägande för mig som en häst i SSO. Och jag är, som jag sa häromdagen, väldigt nöjd med de hästar som redan finns i spelet. Dock så tror jag absolut att "sortimentet" ska/kommer utökas, och det blir spännande att se vad som händer då. Såsom jag har sagt innan ser jag då hellre helt nya raser (ie. Fjording och Tinker), men att se hästar från den här listan kunde väl också vara intressant.
   Om jag ska välja någon från den här listan blir det Svenskt Halvblod (Jag vet att det numera betäcknas som varmblod, men i mitt huvud betyder det "varmblodstravare" medan halvblod står för den svenska ridhästen - har inte lyckats vänja om mig än). Anledningen är att jag tycker det vore kul med en svensk hästras, spelet är ju ändå grundat i Sverige och det vore lite kul om vi fick en av våra inhemska raser i spelet. Iofs vore det häftigt med en American Curly också, med tanke på hur fina hästarna har varit på sistone tror jag att det skulle kunna bli en häftig häst. Mustang skulle väl vara nummer tre på min lista, men i övrigt... tja.
 
   Finns det någon häst från Star Stable-spelen som ni saknar i SSO?
Onsdagar är bra dagar

 
   Då man inte har mer än att levla ponny samt göra GED-uppdrag ser man fram emot onsdagarna rätt mycket, haha! Jag har inte den blekaste om vad som händer idag, men jag skulle inte klaga om Gröndal får sig ett terränglopp ^^
Återigen på förfrågan

   Det frågades om jag kunde lägga upp mallen till en skäckfärgad Starshine jag använt tidigare i SSL, så här är den! Jag har INTE gjort den här mallen och vet tyvärr inte vem som har gjort den.
 
 
 
   Btw har min datorfläkt gått sönder idag så jag vågar seriöst inte spela SSO - min dator överhettas och dör direkt. Har någon tips på en bra och tyst kylplatta med fläkt i sig? Är verkligen i akut behov av en ny (eftersom jag inte kan använda min dator innan jag har en) så svar uppskattas jättejättemycket!
 
EDIT: Har fått igång plattan men har lite smärre panik ändå... den kan liksom braka närsomhelst. Egentligen är jag i desperat behov av en ny dator, men för det behöver man pengar och så mycket pengar kan jag inte lägga ut just nu :(
10 saker om mig igen

  • Det är bara två hästraser i spelet som jag äger två hästar utav - ponnyerna och araberna
 
  • Det är aldrig någon alls som vet något om mina nya hästar innan jag köper dem, för att jag ska kunna hålla gissningstävlingarna. En av mina framtida hästar är dock spoilade i "min" klubbchatt, får väl hoppas att Gen och Siri är lite tysta om det då den dagen kommer ;) (Verkar som att Myra också kände till den, oops!)
 
  • Jag brukar byta outfit i spelet minst en gång per dag - ibland hamnat jag dock i perioder då jag bara har med en extra tröja/schabrak i ryggsäcken och växlar lite då och då under några dagar.
 
  • Jag har rätt långa ögonfransar naturligt. Så långa att de tar i mina glasögon då jag blinkar. Tur att jag tycker det är snyggt med långa ögonfransar, annars hade jag nog nästan klippt dem.
 
  • Jag har ca 20 hästnamn på lager som jag funderar på till framtida hästköp i spelet
 
  • Åtta av de namnen vet jag bestämt att jag kommer använda - har nämligen redan bestämt exakt vilka hästar som ska heta vad.
 
  • Jag är totalt beroende av att leta efter helt onödiga saker på Etsy. (Mest ursnygga iPhone-skal, haha) Dock är jag för snål för att faktiskt handla något, det har bara hänt en gång att jag faktiskt har köpt något själv.
 
  • Den enda anledningen till att jag inte har köpt alla araber än är att jag inte är superförtjust i deras manstilar. Jag vill helst inte ha knopparna och tycker det vore lite trist att ha fem araber med exakt samma manstil. (ja jag älskar araberna, haha)
 
  • Jag har aldrig lärt mig att hålla i en penna såsom man "ska" göra. Jag har försökt göra på samma sätt som "alla andra" gör men det är ju jättesvårt, haha.
 
  • Just nu har jag Star Coins i ett femsiffrigt belopp. Den som spar den har!
För en gångs skull har jag skolarbete

   Dels är jag i fasen jag kommer in i typ varannan månad, dvs "jag har inte den blekaste om vad jag ska skriva om/jag har typ noll inspiration för att hitta på nya grejer", dels är det så att jag under fyra veckor (fem, om man räknar in sportlovet) nu går religionkursen som min skola erbjuder. Den är sjukt komprimerad och samtidigt ganska tuff, och jag tänkte försöka vara lite duktig och passera kursen med goda omdömen. Därmed är det väl att räkna med att jag inte är så jätteaktiv här, åtminstone inte tills jag faktiskt kommer på något kul att skriva om. Det är lite jobbigt då man har bra idéer och sen tappar dem helt då man väl sitter framför datorn!
 
   Ja, jag har faktiskt inget roligare att komma med just nu. Friden vare med er!
 
Den svarta skönheten

 
   Känner att det var ett alldeles utmärkt beslut att låta Freya stanna hemma nu medan jag skickade iväg ett gäng hästar till Hästön. Jag tycker fortfarande att Freya är en av de allra snyggaste hästarna i spelet och det blir jag påmind om varje gång jag tar ut henne. Så fantastiskt fin!
Savoy till Sasha

   Jag visste då jag gav mig in i det här att det skulle bli svårt, men med tanke på hur hästen bilden är baserad på ser ut är jag nöjd med mitt resultat. Det här är också första gången som jag baserar en målning på en bild som jag själv fotat - med tanke på färgerna hade det blivit väldigt svårt annars. Det här är alltså Sasha Shadowsides ponny Savoy! (Som har samma namn som min egen ponny eftersom vi har baserat dem på samma häst IRL.)
 
   Jag hoppas att du tycker om bilden Sasha, och säg gärna till om du vill ha den över mejl!
Åh så typiskt

   Håller på att starta om datorn (igen), eftersom min ritplatta har spunkat upp sig... vissa gånger då jag kopplar in den vägrar den svara på olika tryck, vilket gör måleriet kanska hopplöst för min del. Så himla typiskt, då man väl har tid att måla så ska det spunka :( Aja, bara att prova igen antar jag...
 
   Det var ganska trevlig stämning i Globala då jag loggade in snabbt då jag kom hem från skolan, men det var himla trist att inte kunna se vad som hände då jag rörde mig utanför Jarlaheim. Jag har inte tid att bara stå still då jag spelar, då kan jag lika gärna göra något annat på datorn. Jag kan väl ta att inte kunna skriva i Global då man är ute och kutar, men det hade faktiskt varit trevligt att ändå kunna läsa den. Om inte annat borde den döpas om till "Stadschatt" eller något.
   Jag har inte märkt några större förbättringar med den nya chatten. Kanske för att jag aldrig ens kan se den längre, om jag spelar som jag brukar. Då jag väl kommer in i ett chattområde är det typ reklam som dyker upp. "Gå med i min klubb", "besök min blogg", "gör det här och det där". Trist. (För er som är lite nya här - att klaga över reklam är en av mina favoritsysselsättningar.)
 
   Nejmen starta om datorn var det. Tjofräs.
Nya äventyr

 
Bilder och foton och allt

   I morse hann jag logga in på SSO mitt i all städning här hemma för att snabbt levla upp Savoy till lvl 6 och fota några bilder på både honom och Ash. Sen har jag inte hunnit med någe mer, eftersom jag har varit ute hela eftermiddagen fram tills nu.
   Jag jobbar med sista vinnarbilden från senaste tävlingen just nu och eftersom jag just nu har lite andra grejer som stoppar upp mig från att sitta och måla hoppas på att ha den färdig innan onsdag. Förhoppningsvis blir den värd att vänta på!
 
   Just nu ska jag sortera litegrann på min nya hårddisk så att allt ligger exakt där jag vill ha det, ska logga in på SSO åtminstone för att sköta hästarna. I morgon är det ny vecka och jag hoppas att denna nya vecka bringar lite inspiration till mitt trötta huvud ^^
På förfrågan -

   Det frågades tidigare idag om denna mall till SSL1, så varsågod!
 
 
 
   Mallarna är redigerade av mig men får användas av alla!
 
 
Ut ur boet!

   Bio blev det, tjoho! Återkommer någon gång ikväll ^^
 
 
Varma hälsningar från andra breddgrader

   I onsdags skickade jag iväg Iddy, Gigi, Poppy och Misty till Hästön. De här små scenerna som visas tycker jag är urgulliga - blev inga bilder på Poppy eftersom hon hade samma cutscene som Gigi, och stod still som en staty och såg typ död ut. Skulle verkligen vilja att se "vanliga" hästarna såg lite mer levande ut! (Vilket jag redan har sagt typ tusen gånger men det tåls att sägas igen, hehe ^^)
 
 
 
 
 
   Jag älskar verkligen alternativet att kunna ta en paus från hästarna såhär, jag känner redan att det är riktigt tomt i stallet utan de fyra. Iddy ska hämtas hem någon gång i mars (eftersom han av vissa anledningar ska vara i mitt hemstall åtminstone över april), men annars har jag inga större planer. Blir redan tagg på att ränna runt på Misty igen, då man ser hur snygg hon är, haha ♥
Söndag, o du söndag

   Jag har massor av grejer jag vill göra idag, den stora frågan är om jag hinner. Om jag har tur hinner jag åka till stan för att se Frozen med en kompis, det har jag sett fram emot :D
   Just nu vill jag spela SSO, men hemma hos mig råder det nu storstädning under hård övervakning från min Mammosaurus Rex. Ugh, städning är inte min grej!
 
   Jag ska försöka vara snabb här hemma, så kanske jag hinner spela ett tag innan jag ska lämna mitt fort. Har ni sett Frozen?
Westmist till Juni

   Färdig med bild nummer två - vågar påstå att denna var en av de svåraste jag gjort än så länge. Varför? För att färgerna var svåra att få till. Jag är dock nöjd med resultatet och jag hoppas att du tycker om denna bild på din Westmist, Juni Friendcamp!
 
 
   Vråla till om du vill ha den över mejl!
Mello nummer två

   Jag kommer sitta spikad framför Mello om en halvtimme - som sagt, Melodifestivalen är något jag tycker är sjukt kul ^^ (dessutom är det ju Sherlock efteråt och det är ju minst lika åzum!) Jag har faktiskt inte hunnit spela SSO än idag eftersom jag var på jobbet fram till typ tre, och sen har jag gjort lite annat. Just nu sitter jag med en av vinnarbilderna från förra veckans tävling, förhoppningsvis blir den färdig idag, så har jag en kvar sen :)
 
   Aja, jag återgår till min bild nu, så ska jag väl logga in och dra en vända med Savoy sen. Jag har inte pallat levla som jag brukar, så han är på... level 5, tror jag? Typ halvvägs till lvl 6. Har ju inte direkt bråttom, men jag gillar att ha hästarna färdiglevlade innan jag köper en ny - och jag är lite tagg på ett par stycken hästar nu, haha ^^
Drömhäst

Detta inlägg föreslogs av Isabella Moonwater.

   Jag har tidigare berättat om drömhästar både IRL och i SSO. Jag har haft turen att till och med få rida på en av mina absoluta drömhästar IRL. Eller nä, tre av dem. Kommer inte gå så väldigt djupt här, däremot finns det många olika småsaker jag vill snacka om den här gången.
 
   Om jag IRL skulle köpa häst enbart efter utseende skulle det vara en välmusklad häst av halvblodstyp, svart, brun eller fux med en bred bläs/lykta och tre eller fyra höga vita strumpor. En häst med långa ben mot lite kortare rygg. Rätt bra man- och svansväxt. Antingen det eller en Nordsvensk brukshäst - inte en av de allra tyngsta, utan en med lite smäckrare kropp och aningen längre ben än kusinerna som drar timmer. Maffig och välmusklad med lång, tjock man och svans. Ljusbrun skulle den vara. (Sen har jag ytterligare tusen alternativ som jag skulle kunna rada upp, men de här två typerna av häst lyser starkast i mitt huvud.)
 
   Jag kan nog inte riktigt bestämma mig för hur min drömhäst i SSO skulle se ut. Det finns redan så många hästar som jag är väldigt förtjust i, och jag vet inte om jag verkligen kan föreställa mig hur något snyggare kunde se ut. Ni kanske har lagt märke till att jag också i spelet har dragits som en magnet till hästar med bläs och strumpor. Det har verkligen inte skett medvetet, det bara hände liksom, haha.
   Jag är ganska nöjd med de hästar som redan finns i spelet - jag tycker de är jättefina och i dagsläget har jag åtta(!) planerade inköp bland dem. Både ponnyer, vanliga hästar, stora hästar samt fler araber. Jag har tänkt mig ännu fler, men jag har inte färdiga namn åt dem. (Det blir många hästar, jaja, men det är ett spel, jag har massvis av SC på lager som jag behöver lägga på något, haha.)
   Om jag nu ändå fick drömma så vill jag gärna se Fjordingar i spelet. Jag skulle vilja ha dem... som en lite större typ av ponny. Tänk typ en Jorvikisk ponny som "hästas till" lite, så att den ser lite mer ut som en större häst, i samma size som en arab. Med den karaktäristiska manen, ofc. Det finns ju många olika variationer av färgen black, så det vore kul med typ en rödblack, en musblack och en gulblack. Jag skulle lätt köpa allihop då, kan jag säga!
   Tinker- och Shirehästar vill jag ju gärna också se. Tinkern är väldigt efterfrågad, det är väldigt många spelare som vill ha den rasen, så jag tror stenhårt på att den dyker upp en dag. Tinkern är ju inte särskilt stor egentligen, men eftersom Frieserhästar egentligen inte är så jättestora så kanske det ignoreras och Tinkern ändå får ta formen av SSO's största hästar. Dock vet jag inte hur den formen ser ut med färgen skäck...? Shire är en åzum hästras och... ja. De är ju ofta svarta eller bruna med bläs och strumpor = en av mina favoritkombinationer.
 
   Precis så som jag sa tidigare idag ser jag fram emot en eller flera skäckfärgade ponnyer, annars är jag just nu rätt neutral i hästfrågan. Jag tycker att de hästar vi just nu har i spelet är fantastiska, men självklart är det sjukt kul varje gång det faktiskt kommer nya djur. Se bara på senast, de två araberna samt ponnytrollet var ju jättefina alla tre.
 
   Jag avslutar med en bild på en av mina tio drömhästar som redan finns i min ägo. Berätta gärna om era drömhästar för mig! :)
 
Namntema i kulturhistorien

   Då Skördebygden släpptes kutade jag runt till vartenda hörn jag kunde tänka mig och försökte lära mig området, samt var olika karaktärer fanns, så gott jag kunde. Och det var en grej jag väldigt snabbt reagerade på - karaktärernas namn. De har ju nämligen olika teman på namnen, många av dem, och jag tycker det är en rolig grej. Jag vet inte om det kommer märkas något i spelstoryn, men det är ändå värt att påpeka, tycker jag.
   (Vill också påpeka här att det finns väldigt många olika källor då man vill lära sig om olika mytologier. Bara för att det jag här berättar inte är exakt såsom en annan har lärt sig måste det inte vara fel. Jag dubbelkollar alltid min information då jag skriver sådana här inlägg.)
 
 
   De tre barnen Sunfield heter Saga, Loke och Freja. Dessa tre kommer alla från nordisk mytologi.
   Saga var en asynja, en kvinnlig gud. Hon ska ha varit seendets gudinna och enligt vissa källor var hon samma figur som Frigg, Odens fru. Beror väl lite på var man hittar sin information.
   Loke var en jätte, som dock ofta räknas som en av asagudarna. Han gillade att ställa till med besvär och... det blev ibland väldigt stora besvär = han var ofta den stora mästerskurken. Detta ledde till att han ofta var "osams" med resterande gudar i Valhall (vilket typ innebär att de försökte döda varandra).
   Freja var valkyriornas ledare, fruktbarhetens gudinna. Hon sågs som mycket vacker och reste i en vagn dragen av katter. (Ni minns väl att lilla Freja hade en katt vid namn Casper?)
   Uppe på Goldspurs gård har vi en till gestalt från Nordisk mytologi.
   Idun var en asynja, gudinna över kärleken och kunskapen. Idun ansvarade för Ungdomens äpplen, som asagudarna åt av för att hålla sig evigt unga.
   Det finns fler karaktärer med namn från den Nordiska mytologin, men vi har inte hunnit möta dem än. Därför lämnar jag dem till senare bekantskap.
 
   Vi övergår till barnen Goldspur.
   Tristan och Isolde kommer från den uråldriga historien med samma namn (därför var jag lite förvånad över att de var syskon här). Tristan var systerson till en kung, medan Isolde var en prinsessa. Tristan fick i uppdrag att föra Isolde till sin morbror för giftermål, men under resan råkar Tristan och Isolde dricka av en kärleksdryck. Nu är jag inte särskilt insatt i denna legend då jag inte har hunnit läsa genom verket från 1180 själv, men vi kan väl sammanfatta det som en Kung Arthur-Guinevere-Lancelot-triangel.
   Tvillingarna har jag pratat om förut. Hannibal förde elefanter över alperna, Alexander den store dundrade in i Europa och erövrade en halv kontinent på bara några år.
 
   Vad har man fler? Björn och Agnetha har jag också snackat om förut, jag är typ 99% säker på att det är en hint mot ABBA. Avalons namn är lite intressant (jag har tagit upp honom också men vafasen) - Avalon är namnet på en mystisk ö i legenden om Kung Arthur. Mer om den saken kan ni läsa HÄR. Jag har tidigare kommit med en teori om Mrs Packard också.
 
   Det är himla kul det här, och jag är glad över att SSO-teamet uppenbarligen har tänkt till lite över namnen på dessa NPC's. Det gör SSO ännu lite roligare, särskilt för mig som älskar mina konspirationsteorier ^^
Ponnyskrutt

   Jag har skrivit om ponnyerna förut och hade tänkt ta upp det igen, men kom inte ihåg det själv innan jag såg Alicia Starnights inlägg från förra veckan. Bra minne som vanligt, haha!
 
   Asså ni anar verkligen inte hur glad jag blir varje gång jag ser att en ny ponny kommer till SSO. Jag älskar och avgudar mångfalden av hästarna. Trots att jag verkligen tycker att det finns många saker som måste ses över i SSO (mestadels gällande vad som händer i chatten) så finns det en sak som lyckas gång på gång på gång, och det är hästarna. Dessutom blir hästarna överlag snyggare och snyggare, det känns som att SSO-teamet (eller den/de på kontoret som faktiskt gör hästarna) blir tryggare och skickligare för varje ny häst som dyker upp.
   Men nu var det ponnyerna jag tänkte prata om. Just för att... det är fortfarande rätt nytt i hästspel att man faktiskt har möjlighet att välja bland hästar som faktiskt verkligen ser olika ut. Det är inte bara en ny färg, det är en ny form.
 
   Min lilla prinsessa - arkivbild
 
   Just nu har vi nio fantastiskt gulliga små troll som ses kuta runt i Jorvik. Jag äger två. Jag tänker absolut skaffa fler, det finns ingen tvekan om saken! Sen hoppas jag absolut på att vi i framtiden får se fler ponnyer, just för att de är så fantastiskt söta. En svart, en fux (gärna utan tecken, tycker jag!), en skäck. Tänk er en skäckfärgad ponny i spelet, måste ju vara dögulligt!
   Det som är trist med ponnyerna är ju dock att... de är bara söta. De är långsamma, eftersom man aldrig kommer någonstans tar det fyra år att levla en ponny, man har inte en chans på topplistor eller i championat.
   Jag har sett att många andra spelare hoppas på championat till ponnyer eller fler lopp till ponnyer. Det tycker jag själv kanske är lite radikalt, men att ha championatgrupper och egna topplistor för ponnyer vore en annan sak. Alltså, eftersom ponnyerna är så mycket långsammare än alla andra hästar kunde det finnas två topplistor för varje lopp - en för "stora" hästar och en för ponnyer. Varje championat ska ha hästgrupper och ponnygrupper.
   Det jag kan tänka mig är att det kanske är lite jobbigare att fixa än det låter. Jag hoppas fortfarande att vi kommer kunna levla flera hästar i samma lopp på en dag (så som det utlovades med Hästfunktionen, fast så blev det ju inte, heh), och då hade jag personligen gärna sett olika resultatlistor för varje häst - men det kanske blir lite för mye data att lagra? Jag vet inte, jag har aldrig försökt hålla ett sånt här spel uppe, om man säger så.
 
   Jag tycker att ponnyerna lätt är bland det gulligaste som finns i spelet, och de är nog de mest välgjorda ponnyerna jag någonsin sett i ett hästspel. Vad har jag att jämföra med liksom, typ Häst & Ponny? Nä, det här är riktigt fina djur och trots att de rör sig som sniglar är de helt underbara. Men det vore som sagt kul om det satsades ytterligare lite till på dem, lockade folk att faktiskt skaffa sig en sån här liten plutt.
 
   Har du en ponny? Eller kanske flera?
Mindre fail

   Den här är faktiskt den enda bilden från SSO någonsin på denna blogg som är helt obeskuren. Då jag sorterade min Fraps-mapp häromdagen hittade jag den här, som måste ha uppstått då jag red runt en tunna hos Marley. Haha, jag tycker den är lite skön faktiskt ^^
 
Uppföljning från förra veckan

   Förra veckan skrev jag ett inlägg gällande att jag tycker SSO-kontoret är rent av urkassa på att gå ut med information. Jag hade tänkt släppa ämnet ett tag för att inte hålla på och gnata här, men jag har sett två inlägg av andra bloggare som jag vill ta upp i samband med det här. För att se mitt ursprungliga inlägg, klicka HÄR.
 
   Evangeline Silverbell mejlade in till SSO för att fråga om informationen. Hon fick svar, ett svar som åtminstone jag inte är nöjd med. Se Evangelines inlägg HÄR.
 
   Maria Moondaughter har också funderat över ämnet och hon gjorde en uträkning för att se hur stor publik SSO når genom Facebook och Twitter. Se Marias inlägg HÄR.
 
   Vi spelare har makten att påverka. Vi är betalande kunder till spelet och nöjda kunder köper mer. Jag tycker personligen att det är jätteviktigt för SSO att ge alla möjligheten till samma info, och jag tror att många håller med mig på den punkten.
SSO-tidning

   Duktiga Alva Moonfall har gjort en SSO-inriktad webbtidning, tycker att ni alla ska vandra över till henne och kika in den :) I första numret går det att läsa om både Hästön och SSO Wiki!
 
   Kika in hos Alva HÄR!
Ut i vida världen

 
   Jag ska ut och "resa" nu (rättare sagt, Esme-åker-vilse-i-Stockholms-tunnelbana-som-vanligt), vilket kan bli spännande, kommer hem någon gäng i eftermiddag/kväll. Friden vare med er!
Mindre utvärdering - den nya Global

   Nu har vi haft den nya Globalchatten i snart tre dagar. Vissa tycker det är underbart, för det är nästan som den gamla Stall-chatten. Andra hatar den nya chatten, och vill ha tillbaka Global såsom den var förut.
   Jag kan tycka det är lite tomt ibland. Då klubbchatten är tom och jag kutar runt och gör stallsysslor finns det inget "extra" att titta på längre. Jag vet, jag har alltid varit en av Globals hårdaste kritiker - men det är inte själva chatten som varit mitt problem. Mitt problem är vad som finns i chatten. Att kunna se Global överallt har jag tyckt varit bra, det går att snacka även fast man är på språng (som jag sagt innan så har det ofta varit en väldigt trevlig stämning i Global på vardagmornar). Nu blir det en konstig övergång, man har inte en aning om vad som händer i chatten om man lämnar ett område. Man kan missa meddelanden, vilket kan skapa missförstånd och det har ju bevisats igen och igen att många i Global bara är där för att starta bråk. Det märks.
   Jag gissar att denna övergång var SSO's sätt att säga "vi vill göra något åt allt trassel i chatten men vi har inte en aning om vad vi ska göra så vi skär ner på chatten istället". Det känns lite som att problemet grävs ner som en landmina, och när som helst kan någon kliva på den och allt är galet igen. Man bara gömmer problemet istället för att faktiskt ta itu med det.
   Mitt stora hopp är att de försöker fixa moderatorer på något vänster, men att de under tiden bestämde sig för att skära ner chatten i hopp om att det ska lugna sig lite. Dömande utifrån vad jag har sett (vilket, mind you, inte är mycket, eftersom jag missar väldigt mycket av vad som händer där då jag springer runt i Jorvik) så är det mer reklam än någonsin i chatten just nu. Jag kommer alltså undvika den framöver, för reklam är störande för min spelupplevelse.
 
   Sedan jag började spela SSO har det hänt två-tre gånger att det släppts varningsmeddelanden som säger "var rädd om ditt konto", och "om någon går in på ditt konto och mobbar någon annan blir du avstängd". Just det där sista har jag verkligen reagerat på - för ALDRIG har det kommit ett varningsmeddelande där det står "om du beter dig illa i chatten och mobbar någon blir du avstängd". Jag tror att bristen på sådana påminnelser är skadlig. Precis som att det ibland påminns om att vi ska vara rädda om våra konton (vilket btw är JÄTTEBRA, sådana påminnelser behövs nästan ännu oftare) bör det absolut påminnas om hur man ska bete sig mot andra och vad som är och inte är tillåtet i spelet. Vad är spam och varför är det inte tillåtet? Till vilken längd får jag gå för att göra reklam? Vilka samtalsämnen är inte tillåtna? Igår var det t ex en tjej som bad mig om mitt telefonnummer. Såvitt jag vet är det inte okej att fråga efter - nu är jag myndig och lite klokare än många små barn och vet att om någon frågar mig efter mitt mobilnummer och sedan ber mig om min spelinloggning så anmäler jag den personen.
 
   Jag säger såhär - Bra gjort SSO-teamet som åtminstone försöker göra något åt chattfrågan, men se till att era medlemmar vet vad de får och inte får göra i ert spel.
Positivitet

   De senaste två veckorna känns det som att jag bara har klagat, klagat och klagat lite till. Jag tycker visserligen att mycket av det har varit befogat, men nu fasen får det ta och bli lite glädje här istället!
 
   Yaaaaay, feel the happiness!
 
 
   Kom jättegärna med idéer som jag kan använda mig av i inlägg, gärna lite glatt och positivt :D (fast helst inte för oseriöst, tack!)
Ugh

   Kropp och knopp säger ifrån så jag säger ett tidigt "god natt". I morgon... är det fredag. Fredagar brukar vara bra dagar, dock så har jag haft rejäl otur med dem på sistone. Morgondagen bådar inte heller gott - hoppas att jag överlever. Mähä.
 
   Jag avslutar dagen med att säga såhär: Om du försöker lura ur mig epost och lösen för att få tillgång till min spelarkaraktär, då har du kommit rejält fel. Det du kan förvänta dig då är en genomgång av spelreglerna samt en anmälning. (Tyckte det var lite underbart ironiskt att det hände just idag också, haha.)
Bra gjort, SSO!

   SSO har satt ut en ny varning på sin nyhetssida gällande att skydda sitt konto. Samma information finns också på Facebook. Jag hoppas att de nu fortsätter se till att posta samma info på båda ställena, för alla spelares skull.
 
   Tumme upp till SSO både för spridningen av information samt informationens egna innehåll!
Määää

   Jag gick hem från skolan vid lunch idag eftersom jag hade en allmänt dålig dag och inte orkade koncentrera mig alls, och då jag kom hem fick min mage spunk och nu sitter jag här och har jätteont, uscha. Jag har haft några jobbiga veckor nu och det blir inte så mycket bättre, riktigt trist :(
 
   Jag har en liten grå ponnyplutt som jag tänkte få upp till åtminstone level 5 idag (han är halvvägs där så det lär inte ta lång tid), sen behöver jag börja med de två kvarvarande vinnarbilderna från förra veckans tävling, som jag inte har hunnit med alls än. I övrigt har jag verkligen lust att skriva något, så jag ska ta en safaritur genom mitt utkast och se om jag hittar något roligt. Jag har ganska många intressanta idéer där, gäller ju bara att man faktiskt ska komma på något att göra med det också x)
 
   Nu ska jag dock ignorera min onda mage en stund för jag ska hänga tvätt. Friden vare med er!
P!nky the second

   Igår gjorde jag av med lite pengar och köpte en ny extern hårddisk. Det blev en blå efterträdare till min gamla rosa P!nky, och nu kan jag återigen komma åt bilder och liknande utan att hela tiden vara livrädd för att de ska försvinna när som helst. Skönt för mig och tur för bloggen, annars kan jag lova att det inte blivit några nya bilder på ett tag, haha.
 
   Igår skickade jag också Iddy, Gigi, Misty och Poppy till Hästön. Budget och för JS, ofc, jag tänker inte slösa 150 SC per häst, det är ju bara fjantigt (sorry, det känns som att jag inte gör mer än att klaga här just nu, men jag tycker verkligen att det är alldeles för dyrt).
   För min del kunde jag inte bry mig mindre om hur hästarna mår då de är på ön, det går ju snabbt att få upp dem till en schyst hälsa igen. Jag skulle inte ha något emot att ha ett ännu billigare alternativ där hästarna har snäppet sämre humör - anledningen till att jag skickar iväg dem är ju för att jag vill kunna köpa fler hästar.
   Iddy och Gigi skickades iväg för att jag behöver "bli kär på nytt". Det vet jag att jag kommer bli då de har varit borta ett tag. Poppy och Misty har blivit ridna väldigt mycket sedan de köptes, och därför fick de åka för att lämna plats åt sina nya kamrater. Helios blev lvl 15 igår, så han ska nog faktiskt joina dem - har fullt upp ändå med fem hästar, varav en ska levlas upp. Orkar inte rida runt på Savoy då han är så himla långsam xP
Hemma igen, puh

   Jag har fortfarande inte hunnit spela än idag. Ugh. Nejmen... jag är lite besviken på att Hästön ska kosta. Precis som jag har sagt innan är det redan svindyrt att köpa hästar, och ju fler man köper desto mer pengar ger man ju spelet. Att belönas genom att behöva betala ännu mer... Nä. Är dock tacksam i det här för att det går att skicka iväg hästar för JS - om det bara gått att skicka iväg hästar för SC hade det verkligen varit larvigt.
 
   Jag har ju inte hunnit se den nuvarande Global heller. Får se vad att säga om den. Har inte sett de nya kläderna i spelet heller, men att döma av bilder jag sett på bloggar ser de rätt fina ut.
 
   Ska ni skicka iväg hästar på semester nu eller ska ni låta dem stanna hemma?
The stallchatt is back

Hästön bådar verkligen gott! Verkar vara gratis och allt, ser fram emot att skicka några pållar på semester nu.

Och kolla, stallchatten är tillbaka! För det är ju essentiellt så, stallchatten var ju typ "om du hänger i det här området kan du chatta". Jag... Tror det är bra. Vet inte än. Men förhoppningsvis kanske spam minskar. Reklam kanske minskar. Kanske bråken överlag kan minska? Jag hoppas att folk själva tar lite ansvar för vad de skriver, för det är ju faktiskt det grundläggande problemet. Det svåra med barn på nätet alltså.

Nu kommer ju jag hem sent idag, men jag ska försöka dra igenom saken lite mer då jag har undersökt uppdateringen själv i spelet :)

//Esme-från-mobilen 
Grådaggskusten

   Jag glömmer alltid bort att Grådaggskusten existerar! Känns som att lite saker behöver hända nere vid Wolf Hell Inn, samt att den stängda delen av Skördebygden... ja, borde öppnas upp. Jag kan lova att jag hade glömt den delen helt fram till att jag skrev det här nu, haha! Blir spännande att se vad som väntar där - och vi får väl hoppas att det öppnar under 2014 va?
 
 
Jag säger god natt...

  ...med en bild på min nye lille prins. I morgon kommer jag hem rätt sent men jag lär langa in något gällande Hästön då uppdateringen har kommit upp på SSO's hemsida :)
   Så sjukt gullig
Etsy

   Jag kan inte komma på något SSO-relaterat att tjöta om just nu, men det behöver inte betyda att det måste vara dött här!
 
   Jag är ju en nörd. På många sätt. Och... för lite mer än ett år sedan råkade jag snubbla över Etsy. Och där finns det många, många superfina grejer, särskilt olika fandom-baserade grejer. Som ofta är väldigt billiga. (Ofta är det privatpersoner som säljer egengjorda grejer, antar att det håller priset nere.) Då jag fyllde arton köpte min mamma rätt många grejer därifrån, däribland en klocka formad som en Gyllene Kvick (som man bär i en kedja om halsen) för 15 kr. Frakten från Kina kostade mer än själva Kvicken! (Som jag btw använder ofta, så himla fin ♥)
   Så här ser min Kvick ut, fast med silvervingar. Vet inte om exakt den jag har går att köpa längre, den på bilden kostar ca 24 kr. Klicka på bilden för källa!
 
   Tyvärr finns det inga SSO-grejer där, men jag tycker absolut att ni kan kika in på sidan ändå. Nu ska jag själv köpa ett antal affischer som jag ska sätta upp i mitt rum - Två med LotR-tema, en med Harry Potter-citat och en med Sherlock-citat. Tänkte slå till med en Barney Stinson då jag ändå är igång, jag skämmer sällan bort mig själv men nu behöver jag verkligen uppdatera mitt flickrum lite!
 
   Kika in på Etsy och sök efter er favorit-fandom (eller något annat roligt ni kan tänkas vara ute efter), jag lovar att ni inte kommer ångra er - däremot vågar jag inte tala för era plånböcker, haha ^^
 
   Har ni köpt något via Etsy förut? vad isf? :)
Eastsong till Charlotte

   Färdig med den första av vinnarbilderna! Det här var första gången jag försökte mig på fuxandalusierns färg, och själv är jag nöjd med resultatet :)
 
   Hojta till om du hellre vill ha bilden över mejl, Charlotte, och jag hoppas att du tycker om den!
Så!

   Nu borde designen se liiite bättre ut i mobilversionerna. Just nu ser det drägligt ut, och jag tänker inte mucka mer med den nu. Allt syns ungefär som det ska, och det viktigaste är ju ändå att inläggen visas som de ska :) Tack så mycket till alla er som lämnat kommentarer och skickat mejl för att hjälpa mig se hur det ser ut, jättesnällt av er!
 
   Idag ska jag testa en teori som Myra lade fram för mig igår, om vi har sån tur att den stämmer... ja då blir jag glad ^^
   Eftersom den älskade hårddisken håller på att haverera ska jag försöka komma ihåg att fota lite bilder på hästarna. Jag har överlag väldigt få bilder på Remus, han har blivit lite bortglömd, stackars pixelhäst, eftersom jag köpte honom då jag hade rätt mycket att göra IRL och efter honom köpte jag ju direkt mina båda araber. Dessutom blir bilderna ännu mer åzum nu då sadelgjordarna finns också :D
 
   EDIT: Men vafasen, så går det inte att komma in på servern, blir bara omdirigerad till att skapa en ryttare från start... Det här är ett sådant tillfälle då det krävs ett "Sorry, vi jobbar på det" från SSO, så att vi vet att något faktiskt händer.
På förfrågan

   Det frågades igår om jag kunde lägga upp den här bilden, så visst kan jag det. Den var ju också min header nu under den senaste månaden!
 
 
   Tror inte att jag faktiskt lagt upp bilden såhär obeskuren och allt förut? Aja ^^ (Det tog btw typ tre veckor innan jag märkte att jag hade glömt Gigis bläs, faaail x) )
Min skola är inte sann

Jag har varit färdig med min artikel om mjölkkor i evigheter och mina klasskamrater börjar med sina artiklar idag, medan jag inte har några uppgifter att göra... Asså inte konstigt att jag bör knäpp i den här skolan, min stackars hjärna kräver stimulans!
   Bifogar bild på kossa. Muuuuu

(Märks det att jag har astrist, haha?)
I morgon...

 
   I morgon kommer Hästön :D
Inte så mye SSO-relaterat just nu

   Jag har ju ett antal inlägg i utkastet, men har inte riktigt inspirationen för att skriva klart dem. Därför blir det lite halvlågt här vissa dagar, då jag inte har bättre för mig. Just nu spunkar ju min externa hårddisk också, och på den har jag alla bilder, samt resten av hela mitt liv... Dock så ska jag iväg på onsdag och kolla efter ny hårddisk, nu har jag ändå haft den här i ett antal år och den har fått sig några smällar av misstag, vilket jag antar bidrar till att den inte alltid kan koppla in till datorn. På onsdag missar jag alltså hela uppdateringen, heeemskt! Det är en massa viktiga grejer jag ska fixa då, men jag kommer inte kunna inspektera Hästö och allt förrän mot kvällen. Förhoppningsvis slutar ändå dagen med att jag har köpt mig ett par nya brillor, och gudarna ska veta att det behövs, haha. Blind som en jädra fladdermus är jag!
 
   Nämen jag återkommer i morgon. Friden vare med er!
 
   Arkivbild
Måndag igen

   Ännu en gång hänvisar jag er över till Bergdotter, om ni nu har missat hennes inlägg från igår. Mycket läsvärt, samt viktigt.
 
   Bild från förra veckan, har massor av fina bilder på min Pops nu igen - älskar att fota henne, hon ser fantastisk ut på alla bilder ♥
 
   Idag ska jag faktiskt kuta Jorvik runt med Helios. Savoy ska tränas upp till lvl 4 (eftersom han är typ 3xp därifrån), men i övrigt satsas det på min gyllene arab tills han är i topp.
   Jag tänkte sätta mig och måla också. Den första vinnarbilden är typ-på-ett-ungefär-klar, ska måla man samt dra på x antal lager med extra skuggning... Tycker att de här tävlingarna ger mig personligen rätt mycket också, det är ju ett utmärkt tillfälle för mig att träna och utvecklas som konstnär :)
Stallhjälp

   Jag har faktiskt aldrig använt mig av stallhjälpen förrän förra veckan. Och jag tror faktiskt att jag kör på endast stallhjälp nu, det är så himla skönt. Tar lite tid att mata nio hästar, nu blir det ju ännu värre med tio.
   Grymt billigt är det ju också! Om man inte har skött om sina hästar en dag och köper stallhjälp för 1 dag, så tar ju stallhjälpen hästarna både den dagen plus dagen efter. Det är ju alldeles perfekt om man då köper stallhjälp varannan dag - det kostar aldrig mer än 28 SC i veckan, om man kör på det systemet. Jag som är LT får ju ändå alltid in SC varje vecka och just nu har jag rätt mycket, så... Det är absolut ingen större förlust! (Trots att jag tyckte det i början, snål som jag är, haha)
 
  Dock kommer jag nog inte köpa stallhjälp då jag är bortrest. Känns lite onödigt att lägga extra pengar på att ha hästarna på gott humör då jag ändå inte kan spela - sen tar det ju bara ett par dagar att få upp dem till vettigt humör igen.
 
   Använder ni er mycket av stallhjälpen?
Morgonsolen lyser klart

 
   Asså jag fattar verkligen inte vad som händer på Wikin, igår var det nytt sabotagekaos... jag kunde visserligen lösa det på ett snabbt och vänligt sätt, men det är verkligen jobbigt, det här. Jag har noterat fem spelare som uttryckt intresse för att hjälpa till som Admin på Wikin, men jag vill helst inte bara utnämna någon pga tidigare meriter. Jag håller fast vid det jag sagt om att en Admin inte behöver redigera mycket, men det behöver vara någon som jag vet finns tillgänglig på Wikin relativt ofta (kanske inte varje dag, men ett par gånger i veckan?). Det är anledningen till att inget mer har hänt på den fronten, jag behöver ändå se något slags driv.
   Känner mig lite dubbeltydig, haha, men jag vill vara säker på att ha en, eller helst flera, duktiga Admins. Det är ju inte helt lätt för er som är intresserade att få visa er på styva linan heller, det förstår jag.
 
   Aja, inte helt lätt, det här.
Ett viktigt inlägg

   Lite som en fortsättning på inlägget om askass information i spelet tänker jag nu hänvisa er till min klubbkamrat Maria Mountaindaughter. Jag hade själv velat skriva något liknande, eftersom jag tycker det här är en viktig grej - särskilt det att trots att vi alla ska leva under samma regler i spelets chatt så är det vissa som kan få snacka om pubertet, sexualitet osv utan att någonsin bli avstängda för den saken. Jag har fått höra från säkra källor att sådana ämnen behandlas med nolltolerans, men det verkar inte stämma.
   Och precis som Bergdotter nämner, ingen ilska alls mot spelare som kan känna sig "träffade" - det hela handlar om de vuxna människor som startar hela problemet.
   Klicka på bilden för att komma till inlägget.
 
   Läs inlägget och sprid det mycket gärna vidare.
Heh, oops

   Sidvisningarna för bloggen har skjutit i höjden idag. Vet ni varför? För att jag har haft problem med designen, tjoho! Haha, så kul har jag haft, och det syns. Tack så jättemycket för att ni har gett respons, det var lite svårt att hitta problemen med designen då jag inte kunde se dem själv x) Jag vet att headern fortfarande är ute och flaxar på mobil/iPad/säkerligen en massa andra surfplattor också, men det tar jag itu med en annan dag.
   ...förhoppningsvis den här veckan.
 
   Meeen förutom sönderspunkade designer... jag har köpt en ponny, yaaay! Jag är jättenöjd med mitt lilla ponnyskrutt, känns som att min hästflock blir mer och mer komplett. Jag hoppas att man kan skicka iväg flera hästar till Hästön då den kommer, jag tycker det är lite trist att det är så fullsmockat i hemstallet. Djuren får ju knappt plats, stackars satar! Tänkte att Iddy, Gigi, Misty och Poppy skulle behöva en kortare semester - jag vill inte skilja på Misty och Gigi (eftersom jag har fått för mig att de gillar varandras sällskap, trots att de är pixelhästar), Iddy och jag behöver en liten semester från varandra och Poppy är bara så allmänt åzum och har röjt runt med mig i skogarna så hon kan också få vila ett tag. Då har jag alltså kvar Ash, Remus, Helios, Arwen, Freya och Savoy hemma, och det skulle räcka gott och väl. (Nu hoppas jag bara att Hästön inte kostar, ughughugh vad man är nyfiken och spänd inför den funktionen!)
 
   Under veckan ska jag måla vinnarbilderna till Juni, Charlotte och Sasha, dessutom. Jag kan inte lova när de är färdiga, det händer lite grejer runt om mig just nu, men jag ska verkligen försöka ha bilderna färdiga innan nästa söndag :)
 
   Vi kan åtminstone konstatera att det bli en intressant vecka nu. Vi ser alla fram emot Hästön, och jag ser fram emot att köpa mig ett par nya glasögon IRL ^^ (hade den galna idén om att det kunde vara kul att se något ibland, haha)
Mina kategorier

   För ett par månader sedan var det väldigt populärt bland bloggare att förklara vad deras kategorier innebär, så jag tänkte dra igenom mina. Notera att nästan alla inlägg har minst två kategorier var, eftersom de ofta passar i flera fack.
 
   Allmäna skriverier: Den kategori som hos de flesta andra bloggare bara heter "allmänt". Nästan alla mina inlägg ligger i den här kategorin.
 
   Andra spel: De gånger jag skriver om något annat än SSO och "tillhörande" spel hamnar det här.
 
   Bloggutmaning: Några gånger har det hänt att jag har gjort såna här "10-dagars-utmaning", och de ligger här.
 
   Did you know?: Om jag hittar något lite extra kul som kan vara värt att veta hamnar det här. Händer tyvärr inte alltför ofta, haha
 
   Fan Fiction: Ryttarna: Såsom det låter så finns i den här kategorin smakprov från ett par olika kapitel av mina Fan Fics.
 
   Gästinlägg/Bilder från er: Gästbloggningar samt bilder som ni har gett mig, uppenbarligen. Jag tycker själv mycket om den här kategorin, det är så kul att jag "behöver" ha den här :)
 
   Hjälpavsnitt: Då jag går igenom olika saker lite steg-för-steg hamnar de i denna kategori.
 
   Idéer: Då jag flummar runt efter nya idéer runt SSO hamnar de här.
 
   IRL: De gånger som jag faktiskt lämnar spelet blir det en del av denna kategori.
 
   Klagomål: Då jag klagar av mig hamnar det i denna kategori. Vi kan ju inte bara spara mina ljusa stunder x)
 
   Lär dig webbdesign: Min webbdesignskola. Den verkar ha hjälpt flera spelare och det är verkligen jättekul! Det tas fortfarande gärna emot önskemål om nya avsnitt.
 
   Mina hästar: I denna kategori finns mina hästars presentationer, så att man lätt kan läsa om dem.
 
   Mina svar på era frågor: Frågestunderna ligger här!
 
   Mitt egna skrivande: Då jag lämnar bloggskrivningen och skriver fiction hamnar det här.
 
   Nytt i Jorvik: Varje gång jag skriver om en ny uppdatering ligger det i den här kategorin.
 
   Outfits/Trevliga bilder: Nästan alla bilder går att hitta i den här kategorin.
 
   Redigering och teckning: Målat, redigerat... ja, typ saker åt det hållet.
 
   Ris och Ros: Så som det låter, jag radar upp bra och dåliga saker så opartiskt jag bara kan om en funktion.
 
   Småfix med blogg, spel och liv: Då det händer lite nya grejer som kan vara värda att ta upp gällande mitt spelande, bloggen eller IRL kan det hamna här.
 
   SSO Wiki:  alla inlägg som rör SSO Wiki hamnar här.
 
   Star Academy: De få inlägg som rör Star Academy finns här.
 
   Star Stable: Varje gång jag tar upp något från Årstidsryttarna... ja, ni förstår.
 
   Starshine Legacy: Allt SSL-relaterat hamnar här.
 
   Tankar och utvärderingar: Då jag drar åsikter samt funderar över saker hamnar det alltid här. Det här är en av bloggens största kategorier.
 
   Tips: Om jag hittar någon kul grej som jag tror att andra kan ha nytta av hamnar det i den här kategorin.
 
   Tävlingar: Bloggtävlingarna ligger här.
 
 
   Hoppas att det här klargjorde lite grejer för er!
Jag måste be om ursäkt för en sak...

   ...och det är för att jag är så oerhört urkass på att svara på kommentarer. Den stora anledningen till det är att jag ofta inte vet vad jag ska säga utan att framstå som en total idiot.
   Jag läser alla kommentarer jag får, och det uppskattas verkligen då ni säger ert. Jag försöker svara, så gott jag kan, men ofta vet jag helt enkelt inte vad jag ska säga er. Det är jättekul att ni bollar åsikter med mig, det gör hela bloggningen ännu lite roligare. Särskilt nu under de här dagarna då jag hade lite körigt med panikångest samt Wiki-sabotaget var det verkligen upplyftande att läsa era kommentarer, hade inte väntat mig så vänlig och stöttande respons men det gjorde mig verkligen glad.
 
   Så tack så mycket, fina ni ♥
Smokesong

   Smokesong, lilla Savoy, en liten skadad själ på uppsving. Min äldsta häst, en ponny som efter tidiga upplevelser i sitt liv är mycket osäker och blir aggressiv om han inte kan lita på sin ryttare. Hans dag är som gjord då någon slår armarna om hans hals och småpratar med honom. Trivs och frodas i skogen, och älskar att få spurta runt i naturen.
 
 
   Namn: Smokesong
   Tilltalsnamn: Savoy
   Namnbetydelse: Smokesong översätts till "röksång", och jag ser det som en mörk rök, som efter en brand, stigandes mot himlen under ljudet från magisk musik. Savoy kommer från en ponny jag känt IRL.
   Ålder: 25
   Ras: Jorvikisk ponny kat. C
   Lynne: En ponny som vill kunna lita på sin ryttare. Älskar att bli ompysslad och kramad.
 
 
Och vinnarna är...

   Ja, nu var det ju (som väntat, från min sida) ganska enkelt för er att lista ut vilken pålle jag skulle köpa. Min lilla ponnyskrutt Savoy är nämligen en liten herre från Paddockön. Hästen han fick sitt namn från?
 
   (Bilden är fotad av en vän till mig - se men inte röra)
 
   Jag hade verkligen inte tänkt mig att döpa hästar efter djur jag känt IRL, men det här var alldeles för perfekt för att bortse från.
   Vinnarna av tävlingen är alltså Juni Friendcamp, Charlotte Snowborn och Sasha Shadowside - grattis! Lämna en kommentar och berätta vilken häst ni vill ha avmålad (lämna en beskrivning så jag vet vilken häst det är eller länka till en bild - om ni vill ha med hästens namn på bilden underlättar det om jag får veta det också, haha).
En av favoritbilderna just nu

 
   ...får liksom bara en bra känsla av den.
 
   Btw, vad tycker ni om nya designen? (Jag vet att den inte funkar riktigt som den ska på alla datorer, men på min dator ser den perfekt ut i alla webbläsare så jag kan inte riktigt hitta problemet. Om ni tycker den ser konstig ut får ni jättejättegärna mejla en screenshot till esmesilverforce@hotmail.com så kanske jag lyckas få bukt med problemet!)
Fina fläcken

   Ååh, är så himla glad över att ha Misty i mitt stall! Jag kommer absolut köpa fler skäckar i framtiden - eller ja, en av de svarta. Hoppas på att det kommer fler skäckar, eftersom det ändå är en unik färg för varje häst ser jag gärna fler variationer. Helst en skimmelskäck och en brunskäck också! (Innan någon går på mig för det - Misty är en rödskäck, alltså fux och skäckanlag. En brunskäck är en brun häst med skäckanlag!)
 
   Oooooch bildspam, bara för att den här hästen är så grymt fin.
 
 
 
 
 
 
 
Norikerhästar

    Häromdagen då jag slöade på någon random hemsida (minns inte ens vilken det var) stod det något om Norikerhästar. Jag hade väl hört namnet någon gång men kunde inte riktigt koppla det till någon hästtyp, så jag googlade på hästen för att se lite bilder. Och jag blev verkligen överraskad, en otroligt mångsidig ras (åtminstone färgmässigt) som ser jättehäftig ut!
 
   Ingen av nedanstående bilder ägs av mig. Jag har hittat dem genom att söka på "noriker horse" via Google.
 
 
 
 
 
 
   Det här är en ras som jag tror skulle funka åzum i SSO, med Frieserns/Andalusierns kroppform. Jag älskar ju "ovanliga" färger på hästar, så det här vore verkligen något för mig, haha.
   Mina absoluta drömraser i dagsläget är ju dock Tinker och Fjording - jag skulle också tycka det vore jättekul om det kom vanliga Svenska Varmblod till spelet, för visst vore det lite kul att ha en svensk hästras också?
 
   Har ni några speciella raser ni verkligen vill se i spelet?
Tillbaka igen

   Jag har haft två helt vidriga dagar och saker och ting ser inte mycket bättre ut för mig. Efter att jag hamnade här och skrev lite på inlägg i utkastet insåg jag dock att SSO som vanligt är min räddning från ångestträsket. So I'm back once again!
 
   Jag är, som tidigare konstaterat, världens största Mello-nörd. Sedan jag var tio har det gått som internskämt hemma att jag ska lönnmörda Christer Björkman för att ta hans jobb, typ så beroende har jag varit. Direkt efter Mello ikväll är det dessutom Sherlock på tv, hallelujah så trevligt! Har visserligen sett alla avsnitt redan men de tåls verkligen att se igen.
   Nu tänkte jag dock sätta mig och levla Helios, det blev nämligen inget spelande alls för mig igår. I morgon flyttar Savoy hem och jag tänkte dela upp levlingstiden lite mellan dem tills Helios blir lvl 15, sen blir det Savoy för hela slanten. Dessutom tänkte jag langa in min nya design i morgon... jag vet faktiskt inte själv vad jag tycker om den, haha. Jag tänker hoppas på att ni gillar den iaf!
   Så - småfix med nya designen samt Helios-levling. Btw, om ni håller med om inlägget angående allmänt askass information från SSO-teamet får ni gärna sprida det. Bara så ni vet.
 
Tjingeling.
Öppet klagomål - bristen på information

   Jag tycker det är riktigt trist att skriva sånt här, men jag tycker faktiskt det är värt att ta upp. Om någon spelare känner sig träffad så är det absolut inte min mening - det här är endast riktat till hur SSE, Star Stable Entertainment AB, väljer att gå ut med sin information.
 
   Vi är kunder till ett företag som producerar ett spel. Vi betalar företaget för att kunna spela spelet. Vad har företaget för skyldigheter gentemot oss som kunder? Jo, att se till att vi får valuta för våra pengar, att spelet vi betalar för fungerar och alltid är möjligt att spela (undantaget då spelet uppdateras, då det borde vara en självklarhet för alla spelare att spelet inte är tillgängligt under några timmar) samt att vi spelare hela tiden får information om vad som händer i spelet. Om det finns en bugg som gör att spelet kan krascha har vi rätt att få veta det. Om något har blivit fel i spelet och ska rättas till har vi rätt att få veta det. Om något har blivit fel i spelet och inte ska rättas till har vi rätt att få veta det.
   Men får vi den informationen? Nej. Ibland har man tur och ser ett meddelande på Facebook, där företaget informerar oss om vad som händer. Ibland är det någon lycklig, enstaka spelare som fått reda på vad som händer, och som försöker informera sina medspelare, antingen via chatten i spelet eller via en blogg.
   Det finns ett stort problem med hur informationen i dagsläget sprids. Och det är att alla inte har tillgång till samma information som kund. Tänk om jag inte har ett Facebook-konto? Tänk om jag inte ens vet om att det finns SSO-bloggar? Och varför ska spelare av spelet, alltså företagets kunder, behöva informera andra kunder om saker som alla borde få veta direkt?
   Jag anser att vi som spelare av Star Stable Online har samma rätt till information om spelet. All information som postas på Facebook ska också postas på spelets nyhetssida. Att en enstaka spelare, en kund, ska behöva sprida information till andra kunder, är inte på något sätt okej. Särskilt inte eftersom majoriteten av spelets kunder är under arton. Ska företaget, som drivs av vuxna människor, sprida informationen, eller ska kunderna, som är barn, göra det åt dem?
 
  Det senaste som hände i den här vägen var schabraken som byttes ut i förra uppdateringen. Jag hade väntat mig någon slags kompensation för det, eftersom ett schabrak jag köpt hade bytts ut, men inget hände. Sedan ser jag på en annan blogg att enda sättet att få kompensation är att mejla in till spelet själv. Något sånt ska SSE själva gå ut med! Vi har en sån sjuk brist på officiell information att det finns inte, och det är något jag inte tycker är acceptabelt.
 
   Skärpning till er där på Star Stable-kontoret, se till att alla spelare får veta samma information!
Mitt stora hopp inför Hästön

   Nu är det inte långt kvar, snart är den här! Jag kommer just nu inte ha behov av den, eftersom jag inte skaffar häst nummer tio förrän i morgon, men då även Helios och Savoy är färdiglevlade blir det ju fler hästar.
   Jag tänker dock återigen yrka på att jag hoppas att ön kommer vara gratis. (Sen har det blivit några nya läsare sedan jag drog igenom det här sist dessutom.) Jag har sett flera (åtminstone bloggare) som inte verkar ha något emot en avgift på att skicka iväg hästar - men det håller jag inte med om. Hästarna är dyra som det är. Om jag från noll ska spara till spelets dyraste häst måste jag vänta i tio veckor. (990 SC.) För min del är det inget problem, jag är rik som ett troll just nu. Jag har dock sparat noggrant och tagit tillvara på mina pengar, samt haft lite tur, får man väl säga. För väldigt, väldigt många spelare är det något stort att komma upp över 1000 Star Coins. Just nu känns det som om allt i spelet är asdyrt - dyra kläder, dyra hästar, dyr utrustning. Att lägga en avgift på Hästön blir lite som "krama ut den sista droppen ur de där oförskämda musikaliska bönderna" (ja, jag citerade nyss ur en Disneyfilm, deal with it).
 
   Vad är argumentet FÖR en avgift? Jo, det där om att hästarna kommer vara "i toppskick" efter att ha varit på Hästön. Det handlar då om att man tror vissa människor kommer skicka sina hästar till Hästön, för att sedan direkt hämta hem dem igen - och därmed slippa sköta om dem. Personligen tror jag att det lätt går att lösa genom att sätta en spärr typ "Du skickar nu din häst till Hästön. Du kommer inte kunna hämta hem den igen på minst 3 dagar. Är du säker på att du vill skicka iväg din häst?" eller något åt det hållet. Visst blir det ändå gratis, men priset blir att hästen "sitter fast" på ön i några dagar.
 
   Faktum kvarstår att jag inte har den blekaste om hur det faktiskt kommer se ut. SSO-teamet har säkert löst grejen på ett jättebra sätt, det är bara för oss att vänta och se. Sjukt nyfiken är man iaf!
Tävlingshästar

 
 
 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.