Chrome Pointer

Namntema i kulturhistorien

   Då Skördebygden släpptes kutade jag runt till vartenda hörn jag kunde tänka mig och försökte lära mig området, samt var olika karaktärer fanns, så gott jag kunde. Och det var en grej jag väldigt snabbt reagerade på - karaktärernas namn. De har ju nämligen olika teman på namnen, många av dem, och jag tycker det är en rolig grej. Jag vet inte om det kommer märkas något i spelstoryn, men det är ändå värt att påpeka, tycker jag.
   (Vill också påpeka här att det finns väldigt många olika källor då man vill lära sig om olika mytologier. Bara för att det jag här berättar inte är exakt såsom en annan har lärt sig måste det inte vara fel. Jag dubbelkollar alltid min information då jag skriver sådana här inlägg.)
 
 
   De tre barnen Sunfield heter Saga, Loke och Freja. Dessa tre kommer alla från nordisk mytologi.
   Saga var en asynja, en kvinnlig gud. Hon ska ha varit seendets gudinna och enligt vissa källor var hon samma figur som Frigg, Odens fru. Beror väl lite på var man hittar sin information.
   Loke var en jätte, som dock ofta räknas som en av asagudarna. Han gillade att ställa till med besvär och... det blev ibland väldigt stora besvär = han var ofta den stora mästerskurken. Detta ledde till att han ofta var "osams" med resterande gudar i Valhall (vilket typ innebär att de försökte döda varandra).
   Freja var valkyriornas ledare, fruktbarhetens gudinna. Hon sågs som mycket vacker och reste i en vagn dragen av katter. (Ni minns väl att lilla Freja hade en katt vid namn Casper?)
   Uppe på Goldspurs gård har vi en till gestalt från Nordisk mytologi.
   Idun var en asynja, gudinna över kärleken och kunskapen. Idun ansvarade för Ungdomens äpplen, som asagudarna åt av för att hålla sig evigt unga.
   Det finns fler karaktärer med namn från den Nordiska mytologin, men vi har inte hunnit möta dem än. Därför lämnar jag dem till senare bekantskap.
 
   Vi övergår till barnen Goldspur.
   Tristan och Isolde kommer från den uråldriga historien med samma namn (därför var jag lite förvånad över att de var syskon här). Tristan var systerson till en kung, medan Isolde var en prinsessa. Tristan fick i uppdrag att föra Isolde till sin morbror för giftermål, men under resan råkar Tristan och Isolde dricka av en kärleksdryck. Nu är jag inte särskilt insatt i denna legend då jag inte har hunnit läsa genom verket från 1180 själv, men vi kan väl sammanfatta det som en Kung Arthur-Guinevere-Lancelot-triangel.
   Tvillingarna har jag pratat om förut. Hannibal förde elefanter över alperna, Alexander den store dundrade in i Europa och erövrade en halv kontinent på bara några år.
 
   Vad har man fler? Björn och Agnetha har jag också snackat om förut, jag är typ 99% säker på att det är en hint mot ABBA. Avalons namn är lite intressant (jag har tagit upp honom också men vafasen) - Avalon är namnet på en mystisk ö i legenden om Kung Arthur. Mer om den saken kan ni läsa HÄR. Jag har tidigare kommit med en teori om Mrs Packard också.
 
   Det är himla kul det här, och jag är glad över att SSO-teamet uppenbarligen har tänkt till lite över namnen på dessa NPC's. Det gör SSO ännu lite roligare, särskilt för mig som älskar mina konspirationsteorier ^^


Myra Riverfall

Jag reagerade också på Tristan och Isolde, varför dem valde att ha dem som syskon :P ..
Absolut är det superkul när dem väljer sådana namn, än bara helt slumpmässiga!

Alicia Starnight

Älskar små detaljer verkligen!

Calimbi

Detta är så intressant! Din blogg är så kul att läsa! man vet aldrig vad man får läsa om här näst ^^

Fiona Underland

Jag har också funderat en hel del på det här. Namnen är riktigt coola samt att det är sjukt kul också att skördebyggden verkar väldigt nordisk.

Izabella Swiftbell

Very interesting, har aldrig tänkt på att namnen kanske hade en betydelse :o

Nichole starrock

Om du inte redan har tänkt på detta, så betyder ju alfa,beta,gamma och delta. 1,2,3,4 på latin! :) kom att tänka på det nu när jag läste detta! ^^

Anonym

Det finns ett barn till i sunfields och han heter Tor

Svar: Jag har sett honom, men jag tror faktiskt inte att han fanns där då jag skrev det här inlägget från början :)
Esmeralda Silverforce

Ella riverfall

Det var jag som skrev som anonym

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.