Chrome Pointer

Oväntat, sorry

   Det kan hända att jag blir borta helt från bloggen åtminstone under helgen, då jag hamnade mitt i en gigantisk familjekris. Och då menar jag verkligen gigantisk, jag är mitt i tredje världskriget.
 
   Jag har ett antal tidsinställda inlägg ändå, så ni kommer inte märka så mycket av det, men jag lär inte vara särskilt näravarande och svara på kommentarer.
 
   Ha det bäst så är jag tillbaka snart!
 
   EDIT: Kommer glida runt i krokarna ändå, som vanligt är SSO det bästa ångestpillret man kan önska sig...
Djur i rött

   Bara för att rött är åzum. Och jag gillar att bildspamma.
 
 
 
 
 
 
Fina ♥

 
   Helios är så grymt fin, så är det bara! Ser fram emot att se nya stilar på man och svans i spelet (vilket jag hoppas kommer ske åtminstone innan sommaren) - jag skulle gärna ändra manstil på både Arwen och Helios. Skulle vilja ha längre man åt Arwen och en kortare, jämnare man åt Helios, om jag fick välja själv ^^
Snabba ryck i levlingsväg

   Jag spurtade Jorvik runt med Helios då jag kom hem från skolan, och nu är han strax i level 14. Han kommer inte hinna bli färdiglevlad innan Savoy kommer hem (eftersom jag köper hem honom på söndag), men aja. Jag har gott om tid!
 
   Jag hann dessutom ta ut Poppy en stund innan jag behövde gå från datorn. Snacka om att bli kär på nytt! Jag har inte hunnit ta ut någon annan häst än Helios sedan jag köpte honom, och återigen inser jag hur sjukt fin Poppy är. Grymt glad över att jag har henne, och förr eller senare kommer de båda andra tigererade hästarna också flytta in i mitt stall. Kan ni tänka er hur gulligt med Poppy plus de båda andra prickiga hästarna i en box?
 
   En lite äldre bild på Poppy som legat i min bildmapp ett tag
Klokt utdelande av hästar

   Jag tycker det är riktigt smart då SSO-teamet placerar ut nya hästar i flera olika stall. Varför? Då blir det inte samma massiva folksamling i ett enda stall. Nu är det ju nästan möjligt att faktiskt kunna se hästarna! Det tycker jag verkligen märktes igår - då jag red runt och kikade på de tre nya sötnötarna var det visserligen rätt många spelare nära hästen, men det var väldigt mycket lättare att se hästarna än vad det är i vanliga fall.
 
   Dock är ju jag nojjig som bara den, och blir lite "men stackars pålle, känner den sig inte utanför då det inte finnas någon annan av samma ras där?" Haha, man är så fjantig ibland!
It's the strangest thing

 
   Jasan Radford - Strange
Gissningstävling nr 4

   Dags igen, Esme ska köpa häst! Denna gång är det en häst vid namn Smokesong, aka Savoy. Mer än så tänker jag faktiskt inte säga - jag tror inte att ni behöver en ledtråd i det här fallet.
 
   Regler:
   - Ni får gissa på max tre specifika hästar. Ni behöver bara skriva en om ni vill, men ni får gissa på tre olika.
   - Om ni skriver fler än tre specifika hästar gills inte ert bidrag. Ni kan alltså inte skriva "någon av de i det här stallet eller någon i det där stallet", ni måste säga precis vilken häst ni menar. (t ex. "linfuxaraben, den bruna andalusiern, den svarta oldenburgaren i FP" - det skadar inte att vara övertydlig)
   - Skriv era gissningar i kommentarerna.
   - Tävlingens sista dag är lördagen den 1 februari. Tävlingen stänger vid midnatt. Jag återkommer senare under söndagen med vinnaren/vinnarna, som sedan får kontakta mig själv/a för att få sitt pris.
 
   Pris
   De tre som först gissar på rätt häst får en ritad bild på valfri häst i sitt hemstall. Om bara en enda deltagare gissar på rätt häst så är det bara den deltagaren som får en bild.
 
   Tips: Om ni vet vilken ridklubb jag är uppvuxen på (det har hintats lite här och var under tiden jag har varit aktiv inom SSO) har ni en fördel...
 
   Lycka till! (Och läs för i jösse namn reglerna, är ni snälla)
Sammanfattning

   Okej, sadelgjordarna - TACKTACKTACKTACKTACK, jag är så sjukt glad över dem! En sån enkel detalj som verkligen gör jättemycket, och nu har jag en av mina tio-i-topp-grejer på min önskelista till spelet avbockade. Grymt tacksam! Tror inte att jag är ensam om det heller, haha
 
 
   Dock så kommer majoriteten av bilderna på bloggen ett tag framöver bli utan sadelgjorden - jag har många fina bilder på lager som jag inte har hunnit visa än.
 
   De nya hästarna tycker jag är fantastiskt fina och jag tror att alla tre kommer få flytta in i mitt stall någon gång framöver. Ponnyn tycker jag nog bäst om, men den apelkastade araben var fantastisk (älskar de vita strumporna) och den tigererade araben var supersöt ♥
 
   Att Hästön kommer nästa vecka är en fantastisk nyhet. Det ska bli jättespännande att se hur funktionen fungerar, och jag kan säga att innan den kommer ska jag ha tio hästar. Yup, jag ska köpa häst nummer 10 den här veckan. Mer om det kommer senare idag!
 
   Det jag inte gillade med uppdateringen var de hjärtan som nu går att göra. Det är ett sånt här klassiskt fall av "det är därför vi inte kan ha fina grejer", folk kan helt enkelt inte hålla fingrarna i styr.
 
   Slutsats - fantastiskt trevlig uppdatering, jag är jättenöjd! Sjukt bra jobbat av SSO-teamet :D Vad tyckte ni om uppdateringen?
...skit också

   Såsom global har upptäckt så går det nu att skriva symboler i chatten, som typ ♥ och ©. Jag hade tidigare funderat över hur det skulle funka med ett smileysystem och kom i mitt egna huvud fram till att det skulle gå åt skogen eftersom alla skulle spamma.
 
   Min mardröm blev till verklighet. Skit.
Panikblogg-från-mobil

Jag har varit på studiebesök nästan hela dagen idag, men har uppdaterat SSOs hemsida från mobilen. Blev verkligen glad över fler hästar - hade gärna sett en brun arab, men det kommer väl snart. De ser jättefina ut, särskilt ponnyn!

Att hästön kommer nästa vecka är ju grymt, fasen så härligt! Bilden ser ju härlig ut också, blir jättespännande att se vad den funktionen innebär.

Men, medan jag stod och försökte se ut som att jag var vaken under en föreläsning om bomullsplantor, fick jag ett sms från Gen, som skvallrade om att det kommit sadelgjordar! HALLELUJAH! Så nu sitter jag på bussen hem och är astaggad, haha, kan knappt vänta på att se det här!

Dock hamnade jag på mjölkbussen så det kanske tar några år innan jag är hemma. But I'll be back!
Onsdag igen, tänk va

 
   Vad tror vi händer idag, en Hästö kanske? Om jag har otur kommer jag hem sent eftersom jag ska iväg på studiebesök, men idag kommer jag ha koll på SSO's hemsida i mobilen ända tills uppdateringen postas - är himla nyfiken nu!
SSO-fri för dagen

   Dunkande huvudvärk och lite allmänt "orkar inte ta tag i någonting alls"-humör, så jag struntar faktiskt helt i spelet idag. I morgon är det däremot onsdag, och det är ju alltid intressant om något.
 
   För att klaga av mig lite så är jag jättenervös över min externa hårddisk, som under en period har haft svårt att behålla kontakten med datorn - den hoppar in och ur hela tiden, och eftersom jag har i princip hela mitt liv på den hårddisken är jag oerhört rädd om den. Så som det ser ut nu måste jag göra något åt saken innan mina grejer försvinner för evigt - jag vet dock inte om det är fel på själva disken eller sladden som går mellan disken och datorn. jag har ändå haft den här disken i ungefär fem år nu, så det kanske är läge att uppgradera sig. Problemet är bara pengar som alltid, gah!
   Det råkar inte vara så att någon av er har tips på en riktigt bra extern hårddisk för ett rimligt pris?
Ett stort önskemål från min sida

   Ni vet då caféfunktionen kom, och alla blev som galna över att flickan på nyhetsbilden hade boots och ridstrumpor?
Fikadags!
 
   Nu har det ju faktiskt kommit ett par boots till Jorvik, de i Cupcake-setet. Jag tycker det är supernice, jag har verkligen ingenting emot utökningar i sortimentet. Dock så tycker jag inte det är så snyggt att ha bootsen till våra vanliga ridbyxor - de flesta byxorna slutar ju strax under knäna, och de som täcker hela benen... de ser så sjukt slimmande ut, jag gillar inte riktigt hur det ser ut.
   Ridstrumporna som vi såg på bilden har vi ju dock inte sett skymten av än, men jag hoppas verkligen att de blir ett helt nytt plagg. Att man får köpa ridstrumpor vid behov och kan para dem till boots/gympaskor och byxor hur man vill. Jag skulle verkligen älska det - jag är ett stort fan av att rida i gympaskor (särskilt nu i somras då jag hade gått upp i vikt och knappt kom i mina supersmala stövlar längre, körde skrittarbete utan stigbyglar istället) och det vore supermys att kunna göra det i spelet. Barbackaturerna skulle kännas snäppet vassare i spelet för min del då - om jag rider barbacka är ju det i ridbyxor, höga strumpor + gympaskor.
 
   Så det hoppas jag verkligen på - alternativet är väl att det skulle säljas byxor med "strumporna på", om ni förstår vad jag menar, och det skulle nog inte vara så populärt!
Ni väljer - framtida omröstningar på SSO Wiki

   Varje månad startar en ny omröstning på SSO Wikis startsida. Det är som en liten halvdan marknadsundersökning, som en kul grej bara. Jag tänkte att ni gärna kunde få komma med förslag gällande vad som kan komma där under nästkommande månader :)
 
   Omröstningar vi har haft (åtminstone såvisst jag minns, haha):
   - Hur många hästar äger du i SSO? (En fråga vi har haft flera gånger eftersom det kan ändras + att hästgränsen har utökats flera gånger)
   - Vilket är ditt hemstall? (En fråga vi har haft flera gånger eftersom det ofta ändras samt att nya stall har tillkommit)
   - Hur länge har du spelat SSO?
   - Vilket område i SSO tycker du bäst om?
 
   Vi har haft ett par stycken till, som jag faktiskt inte minns nu. Men nu tänkte jag att ni kan få önska omröstningar, så kör på! :)
God morgon

 
 
 
   Jag inser nu att jag var lite dubbeltydig i min ansökan efter en Wiki-Admin igår - Vi kan väl sammanfatta det hela som att jag är ute efter en glad och vänlig själ som gillar att skriva samt hjälpa folk + vet rätt mycket om SSO med omnejd. Mer än så är det inte så mycket krav, men det är ju uppenbarligen positivt om man dessutom vill redigera på Wikin. Jag har koll och skriver upp alla som har intresseanmält sig - som sagt, jag kan egentligen utnämna hur många som helst. Det viktigaste för min del är att det är någon som jag vet är trevlig och har koll på sin fakta ^^
Resten av dagen

   Jag har levling av Helios på schemat idag, och dessutom är jag på slutspurten med min nya design. Jag är... rätt lagom nöjd. Inte lika supernöjd som jag är med designen jag har nu, men det blir ändå trevligt med nya färger. Dock så spunkar designen på min iPad - har kollat den på datorn i både Chrome och IE, så nu ska jag rota runt i olika webbläsare och se om jag hittar något problem. Annars har jag några pyttesmå grejer kvar och sen är den helt klar. Vet inte exakt när den kommer upp här - ett vårtema känns liiite tidigt i januari, men eftersom det nu är varmt i spelet så...
   Tillbaka till ämnet, jag har ett tiotal inlägg i utkastet som jag tänkte skriva klart den här veckan, jag hoppas att det blir intressant läsning för er. Ni får självklart fortsätta önska inlägg, jag tar emot ny inspiration med öppna armar.
   Nejmen jag är lite glad just nu va.
 
 
 
   Faaast just nu tänkte jag sätta mig och skriva en artikel om svenska mjölkkor. Om jag hinner en bit idag behöver jag nämligen inte vara i skolan förrän halv elva i morgon, och det skulle ju inte sitta helt fel ^^
YES!

   Nu ska SSO Wiki vara spärrad för anonyma användare enligt ett mejl jag fått från Wikias support. Tack till er som hjälpt till i frågan, och nu hoppas vi att sabotaget minskar avsevärt. Om ni ser något suspekt får ni jättegärna säga till mig på stubben, så ska jag försöka fixa till det.
   Tycker det här är jätteskönt att få avklarat, jag tror att det blir trevligare för alla på Wikin att fästa blicken på namn istället för IP-adresser dessutom.
 
   OBS-TYP-VIKTIG-INFORMATION-TILL-ER-SOM-HÄNGER-PÅ-WIKIN
   Wikin är i behov av ytterligare en Admin, eftersom det i dagsläget bara är jag. Jag kan lätt peka ut folk som jag vet är ansvarsfulla eftersom jag har pratat litegrann med många av er, men Admintiteln ger jag helst ut till någon/några som gärna redigerar mycket. Med titeln Admin kommer från min sida inga krav alls på att man ska ta en massa ansvar och bygga ut Wikin hela tiden, däremot så kan man då vänta sig att få frågor från andra redigerare på Wikin. Om man nu vill utöka Wikin på olika sätt klagar jag självklart inte, men man behöver absolut inte få någon prestationsångest över att vara Admin.
 
   De krav som jag faktiskt har på en Admin är:
   - Trevlig och hjälpsam
   - På ett ungefär känna till Wikins verktyg
   - Relativt bra svenskakunskaper (man behöver inte vara värsta stavnings/grammatikexperten, men det underlättar mycket för Wikins utveckling om du känner dig trygg med att skriva språket)
   - Goda kunskaper om SSO/SSL/SS/SA. Kunskaper om alla spelen krävs inte, men det är ett stort plus om du har spelat mer än ett spel.
   - Hjälper till att stoppa upp felaktig information på Wikisidor
   - Hjälper till att radera spam och liknande vid behov
 
   Man behöver alltså inte redigera mycket, det viktiga är bara att man har koll, är mogen och ansvarsfull. Jag kommer vänta ett litet tag innan jag utser någon/några, men ni kan väl hojta till om ni tror att ni passar. Jag har en så länge en kandidat, men jag kan egentligen utse hur många som helst - det viktiga i mina ögon är att det är någon som är en bra förebild som spelare och som kan mycket om Wikins ämnen.
 
 
   Det var typ det jag hade att säga nu. Återigen, stort tack till er som hjälpt till i frågan om Wikins skydd, nu hoppas vi att vi slipper sabotage för ett bra tag framöver!
 
Ståtlig och med horn i pannan

 
   Nejmen skämt åsido, enhörningar. Jag drog ett kort snack om enhörningar... någon gång i somras, tror jag. Kopplade enhörningar till den söta t-shirten som går att köpa i Silvergladebyn.
 
  Sedan dess har enhörningen i sig blivit lite viktigare för mig. Enhörningen är ju mitt signum - mitt namn och min logga. (För er som inte varit här så länge - Monokeros är latin/grekiska/+några andra språk för Enhörning.) Och vem gillar inte enhörningar, dessutom?
   Då jag skrev det förra inlägget sa jag typ "åh det vore väl lite kul med enhörningar i SSO, och man vet ju aldrig vad som händer i Jorvik, höhö". Det där att man aldrig vet vad som händer i Jorvik stämmer ju, det märker vi ju hela tiden.
   Jag är dock tveksam till om vi någonsin kommer få enhörningar i SSO. Jag har sett folk (mestadels i global) som sagt att de vill ha enhörningar och pegaser (en pegas, flera... pegas, pegaser? Hur fasen böjer man det ordet?) i spelet, och ja, det vore väl kul. Men det känns inte som att det helt enkelt passar riktigt i spelet. Jag kan ta om det blir någon häst med vingar i framtiden - ni som har varit med sedan SSL's tid känner nog till den vackra bilden på Anne och Concorde från SSL3 där Concorde har vingar. Men liksom att sälja magiska hästar i köpstallen känns inte som SSO's stil, även om det vore åzum. Tro mig, jag skulle säkert vara en av de första att införskaffa en om de faktiskt skulle komma till spelet, men jag tycker inte att det känns troligt, helt enkelt. Det skulle liksom inte riktigt kännas som SSO längre då, tror jag.
   Om jag övergår till en mer praktisk synpunkt, så skulle det antagligen vara pest och pina för SSO-teamet att försöka rigga en häst att flyga med snygga vingar. Kaos! Då skulle det uppenbarligen vara enklare med en enhörning, som helt enkelt bara skulle ha ett horn i pannan. Men där är det ändå ett problem, då det kommer till tränsens pannband. Det kan lätt krocka - har sett både spel och målningar som haft dilemmat med ett horn som krockar med pannbandet.
 
   Slutsats - Enhörningar (och pegas/er) är åzum, men jag vet inte om de skulle funka särskilt bra i SSO. Hästarna är grymma som de är, liksom. Faaaaast jag skulle digga att ha en enhörning, om inte annat som maskot.
 
 
 
Back on track

 
   Allt är som vanligt, hoppas på svar från Wikis support idag... säga vad man vill om dem, men de är sjukt duktiga på att ge svar fort som attan.
Hemma igen

   Så! Nu borde saker och ting återgå lite till det normala. Jag har haft några timmar med den närmaste familjen (vilket också innebär att jag stal styvbrors hund en stund), vilket har varit riktigt kul.
 
   Nu då jag kom hem mejlade jag återigen till Wikisupporten, eftersom sabotören från Rumänien är tillbaka. Det här är den fjärde IP-adressen jag blockar, jag fattar inte vad det är som pågår. Nu skickade jag med forumlänken där folk har sagt sin åsikt - tycker det också väger in att den enda som säger "nej" aldrig förr har redigerat på Wikin, iaf inte från den IP-adressen.
   Fasen vad människor är hemska ibland, att man tycker det är kul att förstöra andras arbete? Jag blir verkligen mörkrädd!
 
   Så nu hoppas jag att det här räcker, jag fattar inte riktigt hur många mejl jag ska behöva skicka för att rädda min Wiki. Jag tänkte dra in en vända på SSO igen, jag kom inte särskilt långt under min långsamma levlingsrunda med Helios i morse.
Som utlovat...

...en livsfarlig tröttweiler. Hundar är nog bland det bästa som finns!
Åh, man hade ju tydligen ett liv också

   Man är ju skillad på hög nivå, jag hade glömt att jag skulle ut på safari med familjen idag. Eller ja, jag och min styvsyrra ska fejka ett psykiskt sammanbrott (vilket inte blir svårt för någon av oss, heh) för att lura min mamma till förorten där vi ska överraska henne med en födelsedagsmiddag. Vi är så vänliga i vår familj.
   Jag kanske återkommer ikväll beroende på hur sent det här blir - om inte annat kan jag åtminstone halvt utlova att jag langar in en bild på en lycklig tröttweiler. Bara för att tröttweilers är åzum. (Särskilt "min" tröttweiler. Jag vill ha en egen huuuuund)
Förväxlade schabrak

   Jag har sett under veckan (bloggar + Facebook) att de rutiga schabraken som kom till spelet förra veckan hade fått ett fint anfall av spunk och bytts ut mot helt andra, nya schabrak. Jag hoppades lite på att det enda schabrak jag köpt hade fått behålla sin urspungsfärg, men mitt fina, lilarutiga schabrak som jag inte hunnit använda en enda gång blev rosa-lilarandigt. Meh, inte något för mig. Kommer dock behålla schabraket, för jag förväntar mig att de ändras tillbaka på onsdag.
 
   Jag kan btw nämna att det är dötrist att levla med en häst som har röd gubbe som smiley, det går suuuupersegt x) (ja, jag är alldeles för snål för att köpa superkurer så nu lär det väl ta en vecka innan alla pållar är på topp igen... ugh)
I'm baaack

 
   Nä, känns inte som att jag har missat så mycket under den här veckan. Eller jo, servertrassel, en massa omogna ungar på Facebook som gnäller efter Star Coins och gratis hästar till följd av detta + att någon rolig jäkel från Rumänien försöker radera en massa sidor på SSO Wiki. Kul. (Har blockerat tre stycken rumänska IP-adresser nu...) Wikis support verkar hata mig, vet inte hur många röster jag ska behöva samla in för att visa att jag inte är ensam i mitt tankesätt om att Wikin antagligen blir trevligare om den är stängd - för uppenbarligen är inte jag den enda som tänker så, det ser jag ju av de kommentarer inlägget har gett. Om ni känner att Wikin är ett bra hjälpmedel för er och för andra så uppskattas det om ni försöker ge folk en spark i baken (typ så som jag försöker göra nu) och ber dem att säga sin åsikt i WIkins forum. Länk HÄR. Wikin är uppenbarligen till ingen som helst nytta för någon alls om det finns några hjärnlösa skrällen som ska radera all info på den.
 
   OBS-TYP-VIKTIGT-FÖR-ER-SOM-HÄNGER-PÅ-WIKIN
   Nu gör jag den här sista insatsen och verkligen försöker, men om inget händer från Wikiasupportens sida letar jag upp någon som kan tänka sig att vara Admin på Wikin och sedan lämnar jag den. Btw så skulle det nog behövas minst en Admin ändå - är inte så mycket för att be folk att anmäla sig frivilliga, men om jag ser någon som visar framfötterna och verkar vara en klok prick så lär denne bli utnämnd. Inga krav alls kommer med den titeln, det är bara ett litet plus i kanten samt ger lite mer privilegier bakom kulisserna på Wikin. Om någon verkligen vill bli Admin för att hjälpa folk på Wikin samt upprätthålla lite ordning så får ni dock gärna hojta till - det underlättar för mig att veta om någon gillar ansvaret. Jag lovar inget, men som sagt, just nu ser jag allt på Wikin.
 
 
 
   Förutom hela den här Wikigrejen, som varit sjukt tråkig, så har jag undvikt SSO. Jag har bläddrat igenom massa bloggar på Bloglovin', men inte läst så mycket. Har inte spelat sedan förra söndagen, så hästarna är väl lite lagom glada nu då jag loggar in, hehe... Just den här veckan visade sig bli ganska bra, eftersom jag istället har blivit färdig med ett antal skolarbeten - vilket innebär att jag ligger sjukt bra till i skolan och har råd att bli en latmask igen. Score! Nu är jag dock sugen på att spela igen, får väl bli lite levling av min gula pålle nu också.
 
   (Btw, statistiken här på bloggen har varit i princip oförändrad under den här veckan - roligt att ni ändå återkommer. Stort tack också för era snälla kommentarer under veckan, även om jag inte svarar på dem så läser jag allt och uppskattar det verkligen ♥)
Nu håller jag fan på och ge upp.

   Uppskattas verkligen om ni går in HÄR och bestämmer om SSO Wikis framtid. Tack.
Jag vet att jag skulle ha en paus...

   ...men jag är lite trött, och förbannad.
 
   SSO Wiki har kommit upp i över ett tusen sidor. Och jag hade varit överlycklig över det om jag inte hade tittat in där i morse och sett att en ny lustigkurre hade raderat info på ungefär 10-15 sidor. Återställde allting, men jag känner verkligen modet sjunka. Jag är expert på att lägga min tid på saker som drar ner mig. Jag har inte ens fyllt tjugo och har redan varit deprimerad två gånger. Inte sådär lite halvdeppig, deprimerad. Medicinskt tillstånd.
   Jag trodde lite i min enfald att Wikin kunde funka mycket bättre om det faktiskt krävs en registrering av redigerarna. På så sätt blir det oerhört mycket lättare för mig att se vad som händer, folk kanske känner igen varandra och kan knyta nya kontakter (något som är aningen svårare om man ska känna igen folk på ett IP-nummer), och jag tycker faktiskt att man ska kunna stå för det man skriver, oavsett om det är på en Wiki, en blogg eller i ett spel. Vi är redan anonyma, bakom våra spelarnamn. Vad vet ni om mig? Inte mycket, trots att jag langat ur mig massa info om mig själv under tiden jag haft den här bloggen. Jag tror att kanske tio av er vet vad jag heter. Jag gissar att max tre av er har träffat mig IRL. Jag ser mig själv som relativt anonym, trots att jag gett ut ganska mycket information. Vad vill jag få ut av det här ni just nu läser? Jo, så länge som någon inte sitter och spårar IP-adressen på något lagom ingående sätt så är vi gömda bakom en fasad. Att inte ens våga ge ut sitt SSO-namn på en Wiki om ett spel - det tycker jag är lite överdrivet. Man behöver inte ens säga sitt SSO-namn, man kan ju bara hitta på något random. Men det är inte så svårt att skaffa sig ett konto på Wikin och jag tycker faktiskt att så mycket kan man kräva av folk - för uppenbarligen fungerar det inte som det gör nu.
 
   Just nu står det visserligen på Wikin att redigering är låst; det är den inte. Jag håller på och mejlar fram och tillbaka med Wiki-support. Men just nu ser det ut så här - antingen gör supporten så att Wikin blir låst så att registrerade användare kan redigera, eller så lämnar jag Wikin. Verkligen överger den. För jag mår personligen väldigt dåligt av att se det arbete jag, och många andra, kämpat med där förstöras. Visst går det att ändra tillbaka rätt enkelt, men det tar verkligen energi från mig att folk faktiskt vill förstöra för andra. Borde jag ge mig? Nej, det borde jag inte. Men i valet att hålla på och återställa en massa Wiki-sidor och att slippa ångest, så väljer jag att slippa ångest. Åtminstone över just det här, för jag har tusen andra problem att oroa mig över.
 
   Det är faktiskt mestadels på grund av Wikin som jag tog den här veckan, eller halvveckan, då jag inte varit aktiv inom SSO-communityt alls. Jag tycker det här är asjobbigt och jättetråkigt. Känns som att jag gjorde ett dumt val att be om ett lås på Wikin utan att fråga runt först, men i ärlighetens namn blir man lite less på att be om svar på ett forum där det finns en enda annan användare som man vet faktiskt kommer svara. Och den användaren valde att lämna Wikin efter det här. Jag försökte vara klok och tänka efter, men jag kan ha tagit ett dumt beslut. Var väl bara en tidsfråga egentligen, jag tycker själv att jag varit ganska oförarglig inom SSO-sammanhang förutom då jag varit på mobbare och spammare. Man kan inte alltid göra rätt.
 
 
   Typ så här kul har jag det. Det är alltså så det ligger till, att jag verkligen funderar på att överge skeppet. Självklart är det bara Wikin som gäller då, bloggen lämnar jag inte. Det hela hänger på hur Wiki-supporten tar mina mejl, egentligen.
   Jag är tillbaka på söndag.
 
  EDIT: Nu har någon rolig jävel återigen varit framme och raderat hela sidor... Jag vet inte om ni förstår min oerhörda frustration över det här. Tack Rose och Alicia som försöker hålla ordning på taket, ni är riktiga hjältar!
Kikar in lite snabbt...

  ...för att lämna ifrån mig ett par bilder jag utlovat. Ni fick inte välja hästar själva här, Myra och Siri, men förhoppningsvis tycker ni det var ett bra val med Electra och Loke!
   (^Häststackarn fick bli benlös för att det gick värdelöst att få till något i den vinkeln, mähäää)
 
 
   Och vråla till om jag ska mejla över bilderna åt er!
 
 
 
   (Jag tar det chill veckan ut, men är nog tillbaka på halvfart på söndagmorgonen. Hare gött!)
Just som allt började gå bra

   Det får bli en lite oväntad bloggpaus den här veckan. Dels är det för att mina lärare äntligen har gett mig information om vilka uppgifter jag har missat i skolan, dels är det för att mitt psyke håller på att kollapsa helt. Igår kom vi efter mycket om och men fram till att de konstiga attackerna av yrsel, tryck över bröstet och extremt illamående som dykt upp helt oförberett någon gång ibland helt enkelt är panikångest. Igår fick jag dessutom ytterligare en attack och... det var inte så kul. Det värsta är att attackerna inte verkar ha en utlösande faktor, utan de kommer bara pang på och håller i sig oroväckande länge.
 
   Vet inte om jag återkommer mot slutet av veckan, men jag ska försöka ha en blogg- och spelfri vecka. Varför? För jag pallar inte. Någonting är fel med mig och jag vet inte vad det är, vilket är asjobbigt. Dessutom känns det som att mitt beslut med Wikin kan ha tagits emot på fel sätt och jag försöker nu övertala mig själv om att jag inte är en vidrig människa. Ungefär så gott självförtroende har jag. (Och nu är jag brutalt ärlig, jag ligger i självömkan för att jag vill sätta ett halvt lås på Wikin. Inser att jag har ett äckligt svagt psyke men vad gör man.)
 
   Jag kommer inte röra bloggen under några dagar och kommer inte svara på kommentarer heller, så ni vet det. Förhoppningsvis ses vi mot nästa vecka!
Steniga vägar vid gröna skogar

 
Massa nya bilder

   Jag har rensat lite i min Fraps-mapp och därmed så har jag x antal nya bilder på lager. Har inte orkat bry mig om den mappen på några dagar och då fylls det på, haha.
 
   I övrigt? Jag ska kämpa vidare med vårdesignen. Ugh, det är svårt med färger!
Lär dig webbdesign - Källkodning i ditt blogginlägg

   Visste du att du kan använda dig av källkodning även i ditt blogginlägg? Det är t ex så man infogar Youtube-klipp på BloggEsse. Om något spunkar sig i ditt inlägg kan du också gå tillbaka och snabbt fixa det i HTML-kodningen.
   Där du skriver ett inlägg ser du denna toolbar, under rubriken och över själva inlägget. Jag vet att många inte riktigt vet hur man använder den, så vi spurtar igenom alla funktioner.
 
   B står för Bold, alltså tjock text.
 
   I står för Italic, kursiv text
 
   U är understruken text.
 
   S är överstruken text
 
   Nästföljande fyra knappar står för hur du vill placera texten. Texten är per default vänsterställd.
 
   De båda knapparna med tre punkter och tre siffror är för punktlistor och nummerlistor. Dessa är bra om man vill rada upp saker i sitt inlägg.
 
   De gröna pilarna står för Ångra senaste och Gör om
 
   Polaroidfotot med ett plus i nedre kanten står för Ladda upp bild
 
   Den lilla kedjan intill står för Länk. Man infogar en länk genom att markera en textremsa/bild och sedan klicka på kedjan. Om man vill ta bort den länken kan man göra det med den brutna kedjan bredvid.
 
   Strecket står för Horisontell skiljelinje. Om jag klickar på den blir det såhär:

 
   Omega-tecknet står för specialtecken. Genom att klicka på den kan jag infoga bland annat Copyright-symbolen (utan att behöva kunna skriva den på tagentbordet)
 
   Den sista knappen heter HTML. Om du klickar på den kommer ditt inlägg upp i HTML-format. Jag klickar på den nu, men jag skriver det här inlägget.
 
   Sådär ser inlägget ut. Jag skriver aldrig inlägg ur det läget (för det tar för min del längre tid), men om det blir något knas någon gång kan jag kolla hur det ser ut - t ex om en text inte vill placera sig som jag vill ha den.
Fyra cirklar, fyra inriktningar

Inspiration till det här inlägget kommer från Charlotte Snowborn.
 
   I SSO har vi än så länge mött Solens Cirkel och Åskviggens Cirkel. Solens Cirkel bringade druidträningar (som jag verkligen saknar i efterhand) medan Åskviggens Cirkel bringade en mycket mer fridfull uppgift - att stänga portaler till Pandoria. Men är inte det lite konstigt? Efter vad vi minns från Starshine Legacy är det ju Solens Ödesryttare som kan röra sig mellan världar, medan Blixtens Ödesryttare är den enda med en offensiv kraft - vilket mer liknar de aktiva övningar vi känner till från druidträningen. (Jag är ju btw uppvuxen med SSL så i mitt huvud heter de Ödesryttare, Soul Riders känns bara feeeeeel)
 
 
   Titta så stiligt. (Bilderna kommer från SSL2 och går även att se på Ödesryttarnas sida på SSO Wiki)
 
   Jag tycker det är fler saker som inte riktigt stämmer in i druid-grejset. Eller, fler saker som jag reagerar på. Trots att vi hade två Ödesryttare som kutat runt i spelet under lång tid så... var det en annan Cirkel vi först mötte. Anne har vi aldrig sett i SSO, men det var ändå hennes Cirkel som vi först fick jobba med. Okej, på ett sätt kan jag nog förstå att Solens Cirkel kunde kännas relevant eftersom vi hade Elizabeth Sunbeam (<-"Solstråle") som ändå basade över Cirkeln, men jag hade faktiskt verkligen hoppats på att nästa Cirkel vi då fick möta skulle vara Stjärnans.
   Jag undrar om det är lite "av misstag", det här med att Åskviggens Cirkel ska stänga sprickor. Om det var typ "Hoppsan, det var egentligen en annan Cirkel som skulle göra det här men vi kör nu". Kan bara inte låta bli att undra över det.
 
   Vi har alltså två Cirklar vi inte vet något om än. För visst känns det rätt uppenbart att det kommer två till? Men jag är riktigt nyfiken över vad de kan handla om. Lindas krafter är om att se det förflutna och framtiden, i visioner, och Lisa har helande krafter. Lisas krafter syntes inte mycket i SSL (typ tre gånger under alla fyra spel), så jag hoppas att de syns bättre nu - men jag undrar verkligen hur fasen det här ska gå till. För det känns ju inte vettigt att vi ska få uppdrag som bara gäller "nu ska du få en syn" eller "traska ut i skogen och hela en fågel".
   Det gör att jag är änu mer tagg och nyfiken på nya uppdrag, för jag undrar verkligen hur det här ska bli. Det kanske inte alls blir druidträningar eller uppdrag som har med Cirkelns huvudsakliga inriktning att göra - precis som att Solens och Åskviggens inte riktigt var som man tänkte sig. Fast just nu vet vi ju inget, så vi kan bara spekulera.
 
   Har ni några tankar om saken?
Vad hände igår kväll?

   Jag loggade in på spelet klockan fem. Loggade ut strax innan elva. Hade då suttit på fiket Grå Munken med ytterligare tre femtedelar av klubben (+ Juliette ett tag) och tjötat i två timmar om typ allt. Bestämde mig för att sova då jag insåg att jag inte hade den blekaste om vad jag faktiskt skrev (samt började langa ur mig en massa engelska fraser som jag inte är riktigt säker på om de alltid passade i sammanhanget).
   Titta så söta Siri och Myra är, vet inte riktigt vad som hände där borta - Gen är bara allmänt fab, kom vi fram till
 
   Vi hade ganska många diskussioner under de där två timmarna, men den jag vill dela med mig av var då vi snackade om att borden på caféerna kanske är lite små. Nu är jag lite osäker på hur det ser ut i t ex FP, där det åtminstone förut har funnits större bord, men jag tycker det skulle kännas rimligt om det fanns åtminstone ett bord per fik som rymmer plats för fem personer. Varför just fem? För att en full grupp skulle få plats (dessutom är vi bara fem i klubben, haha). Så, ett bord som räcker för fem (gärna ett runt, tycker jag - riddarna kring runda bordet, haha) och dessutom vore det väl lite nice om grejerna man köper i caféet finns kvar på bordet liiiite längre. Det kändes som att det man köpte var där i typ tio sekunder, och det gjorde mig ju inte mer tagg på att lägga ut pengar på funktionen.
 
   Då jag sedan övergav det sjunkande skeppet, för att citera mig själv, började jag av någon anledning fundera över SSO's grupptävlingar. Ni vet, försten till, fånga flaggor och vad mer det nu är. Jag kan säga direkt att det är sällan jag minns att dessa tävlingar faktiskt existerar. Och det är synd, för jag tävlade några precis då de kom (i spelets yngre dagar då jag var lite modigare och bara råkade hamna i grupp med människor som ville tävla) och tyckte det var riktigt kul.
   Så vad kan man göra för att lyfta fram dessa tävlingar? Till att börja med så kanske man kunde få göra åtminstone någon av dem som daglig tävling, som man kan dra igenom under levlingsrundan. SSO kanske kunde påminna om dem i nyheterna eller något. Eller, så ändrades funktionen - för att kunna tävla i tävlingen måste man antingen vara i en grupp, eller i en klubb. Grupperna just nu anser många vara alldeles för små, och det förstår jag att de tycker. Men om det fanns någon funktion med tävlingsgrupper inom klubben, så att man kunde starta en tävling om fler klubmedlemmar fanns inom en viss radie från tävlingen? (Tänk er typ att det finns en fyrkant typ som en parkeringsplats vid tävlingens anslagstavla - alla klubbmedlemmar som står i den hamnar automatiskt i en grupp eller något)
 
   Det var typ det. Jag måste panikstäda hemma (vilket är den enda anledningen till att jag är vaken så här tidigt på den enda dagen jag kan ta sovmorgon) men jag återkommer under dagen.
Dressyrekipage

 
   Jag är verkligen störtförtjust i dressyrkavajerna, de är supersnygga! Jag äger både den svarta och den blå + Reed Kesslers röda, men jag skulle jättegärna se fler i spelet - ni har väl sett Tyra Sjöstedts rosa kavaj från Star Rider? (passande namn hon valde på företaget också, haha) En sån skulle jag faktiskt vilja ha till spelet, även fast rosa inte riktigt är "min" färg. Tycker den är riktigt häftig!
En kul grej - eller inte alls så kul, faktiskt.

   "ALLA SOM ÄR EMOT SPAM SÄG 111!"
 
   ...välkommen till Kedjespam AB. Ironi på hög nivå är vår specialitet!
 
 
 
   Är så äckligt trött på då folk säger åt andra att skriva siffror i global. Tack för mig. (ja, jag är bitter, men jag har något barnsligt hopp om att saker kanske blir bättre om jag belyser problemen. Tveksamt hur den saken går, dock.)
Dumdumdumduuuuuum

   Om ni läste rubriken i takt till inledningen av Beethovens femte - congrats, you're doing it right! (Eller så behöver jag bara lära mig att hitta på kloka rubriker. Mähähä.)
 
   Nämen jag kom nyss hem från jobbet. Är trött. Tänkte vara puckad nog att fortsätta jobba på vårens design. Varför? För att färgtemat jag hade tänkt mig inte funkar. Jag får inte till rätt ton på det hela, så det blir skrikigt och jobbigt att titta på. Jag vet liksom hur jag vill ha det och i huvudet är färgen fantastisk, men jag får inte till den då jag väl ska sitta och mixtra själv.
 
   Jag tänkte dessutom skriva två till inlägg till Lär dig webbdesign, för det är typ de två inlägg jag kan komma på just nu. Dessa är bildspel i headern samt typ det du behöver veta om upphovsrättslagen. Ni får, som tidigare konstaterat, jättegärna önska fler inlägg dit. Vissa grejer är så pass små att jag kan svara direkt i en kommentar, men om det gäller en större fråga skriver jag gärna ett inlägg om saken. För den delen, förslag om inlägg alls uppskattas just nu, eftersom min hjärna verkar ha bestämt sig för att ta semester. Fick några superbra förslag från Charlotte Snowborn häromdagen och de ska jag försöka dra ihop något om.
 
   Det var typ det. Luuuuuunch
Lär dig webbdesign - Kom ihåg alla delar!

   Det är ofta väldigt lätt att se om en bloggare använder sig av en gratisdesign där färgtemat är ändrat. Och det kan man oftast se på inläggssidan, där man skriver en kommentar.
   Många designer har nämligen färgad text i kommentarsrutan. Vi säger att jag använder en gratisdesign i färgtemat rosa/vitt. Då händer det ofta att texten i kommentarsrutan blir rosa då jag skriver. Därför är det viktigt att man verkligen vet hur sin design är uppbyggd, för om man missar såna där smådetaljer kan det sticka i ögonen på de som är lite vassa på design.
 
   Vad gör man för att förhindra det här?
   - Besök din egen blogg. Klicka på allt, skicka en kommentar till dig själv, allt för att se till att du inte har missat något. Det här är faktiskt ett väldigt lätt och effektivt sätt att dubbelkolla bloggen!
   - Om det är färgen på text som inte fungerar som du vill ska du in i din stilmall, din CSS. Prova att ändra färgkoder överallt och förhandsgranska för att se hur det ser ut!
   - Skriv gärna upp de färgkoder du använder på ett papper bredvid dig, så att du hela tiden vet vilken kod som står för vilken färg. Det kan underlätta jättemycket!
   - Om du håller på att byta färgtema på bloggen, ha koll på vilken färg du ska byta bort. Den färgen behöver antagligen inte vara kvar, så du kan ta för vana att ersätta den helt med den nya färgen.
   - Om du inte orkar koda i ett svep är det klokt att ha allt på en testblogg, så att du kan gå tillbaka senare. Det är ibland jättebra att ta en paus från kodningen om man känner att man inte kommer någonstans.
Bloggtips - Stephanie Mountainhill och Alva Moonfall

   Nu för tiden är det sällan jag hittar nya SSO-bloggar som jag fastnar för. Känns allt mer som att SSO-bloggningen håller på att dö lite - jag hoppas att det bara är tillfälligt och att folk snart återvänder till detta häftiga community.
   Nu har jag dock hittat två nya bloggar som åtminstone jag kommer fortsätta följa, och jag tycker absolut att ni ska kika in på dem ni också. Dessa bloggar tillhör Alva Moonfall och Stephanie Mountainhill. Kika in hos dem båda!
 
   Länk till Alva HÄR
 
   Länk till Stephanie HÄR
Ett mycket viktigt inlägg

   Globalchatten är spelets hetaste ämne just nu, mestadels för att alla hatar den. Och det finns ett inlägg om den som alla verkligen borde läsa. Jag har tidigare sagt att det finns en tid och plats för allt, men SSO kommer aldrig bringa båda för vissa ämnen. Jag tycker absolut att ni ALLA ska läsa DET HÄR inlägget av Genevieve Nightbard. Och tänk på att försöka respektera andra människor, och andra människors svaga sidor. För respekt är, förlåt, tamefan en bristvara i SSO.
 
   Gens inlägg HÄR.
Gröna skogar

 
   Får med lite dåligt samvete erkänna att Gigi verkligen är bortglömd just nu. Stackars lilla ponnyskrutt, då all levling är färdig för den här gången ska jag verkligen försöka ägna lite tid åt min lilla gyllene snigel ♥
Ugh

Jag hatar då datorn bara får för sig att dö helt plötsligt. Särskilt då man är mitt i en chattkonversation. (Sorry Siri, min dator är inte snäll idag!)
 
EDIT: Vet ni på ett ungefär vad en schyst bärbar dator som pallar lite spel kan kosta? Jag tror att min älskade Hugo (min nuvarande dator, that is) börjar sjunga på sista versen...
 
//Esme-från-mobilen
En tråkig sak...

   Jag har nu mejlat Wikias support för att be om hjälp att spärra SSO Wiki från anonyma redigerare. Detta för att jag nu har fått återställa över tio olika sidor som raderats helt av någon rolig sabotör. Jag blir trött, ledsen och besviken över det här, men hoppas att ni ändå vågar er till Wikin. Det går väldigt fort att skapa ett konto ändå, så det är inte direkt någon raketforskning.
 
   Så nu vet ni det. Supporten brukar vara fantastiskt bra så förhoppningsvis är det fixat till tidigt nästa vecka.
Superpraktiskt

   För några veckor sedan fick jag ett paket Sticky Notes från mamma. Ni vet såna där gula papperslappar med lim längsmed en sida som man kan sätta fast på väggar och papper. (I mitt fall, väggar ^^') Grejen med just det paketet är att de är mycket bredare än vanliga notes, vilket innebär att jag får plats med mer text (y) använder dem hela tiden just nu och skriver upp bloggidéer (t ex häromdagen fick jag tips på blogginlägg, så de skrev jag upp så ska jag försöka komma fram till hur jag kan skriva dem) samt vad jag ska tänka på inför bloggdesignen jag drar upp till våren. Alltså typ färger (skriver upp färgkoderna så att jag inte tappar bort dem), om jag ska ha nya ikoner, hur headern ska se ut samt funktioner jag funderar över. Om man har ett sånt sjukt dåligt minne såsom jag har så behövs det!
   På tal om vår så är det totalt snökaos utanför mig. Det blåste som bara den då jag åkte hem från skolan och sen precis då jag kommit innanför porten blev det en galen snöstorm! Jag älskar stormar så länge som jag är hemma och kan se dem genom fönstret, haha ;)
 
   Okej, SSO. Helios kom upp i lvl 10 igår, nu kommer man till den tråkigaste delen av levlingen - då man inte längre går upp en nivå per dag. Det går undan iaf! Vet dock inte om jag ska köpa häst nummer 10 då Helios är färdig eller om jag ska vänta med det. Kan inte heller bestämma mig för vilken häst jag faktiskt vill ha, eftersom jag har ett antal planerade. Nästa häst blir också en grabb, så att jag har fem ston och fem hingstar/vallacker. Har två ston i åtanke som ska flytta hem då Hästön kommer, och de är båda så fina och efterlängtade så det finns inte.
   Lång historia kort - jag hoppas verkligen att Hästön kommer snart, jag vill fylla ut stallet med ännu fler fina hästar ^^
 
   Nu - levling. Tjofräs!
Mot vildmarken

 
Jag vet att det här aldrig hjälper...

   ...men jag tänker ändå avsluta den här kvällen med att åter påminna om hur viktigt det är att försöka stoppa mobbning, spam och allmänt regelbrott i SSO. Just nu håller jag personligen på att ge upp. Jag tycker det är vedervärdigt att försöka påstå att spelet är en trygg och vänlig miljö för barn. Jag är vuxen och tycker inte att den allmäna chatten är trygg och vänlig. Om man vill ha den så får man ta och stanna hemma från skolan under veckodagarna, för typ strax innan lunch är chatten så nice den kan bli.
   Varför klagar jag och är så jäkla bitter? För att jag bryr mig. Och ärligt talat - det finns bara två sätt för mig att sluta klaga. Det ena är om SSO faktiskt ser till att det här fixas. Det andra är om jag helt enkelt slutar spela.
 
   God natt, då.
 
Visuella fails

   SSO är ett jättehäftigt spel på många sätt. Men det finns en grej som är... ovanlig, för ett hästspel. Ganska utmärkande för både Star Stable och SSO dessutom, måste jag nog säga.
 
   Självklart pratar jag nu om vår avatar, ryttaren vi spelar som. För trots att hon (väljer att använda "hon" eftersom avataren rätt uppenbart är en flicka oavsett vilket kön man har bakom datorn) är en duktig ryttare så håller hon på att trilla av hästen varje gång den tar ett hopp, och de där stigbyglarna... ugh.
   För er som inte spelat Årstidsryttarna så var ryttarens sits relativt askass även där. Tyglarna var ute på egna äventyr, ryttaren såg inte ut att passa alls i sadlarna. I den lite snabbare galoppen stod ryttaren upp i fältsits, men stigbyglarna hängde under hennes fötter. Det såg urmysko ut.
   Här har ni ett trevligt exempel på den saken.
 
   Jag har spelat många hästspel genom åren, men bara Star Stable hade den där egenheten. I alla andra spel jag har kommit över kan ryttaren hålla i tyglarna och sitta i sadeln. Okej, Full Fart i Stallet kanske inte var det snyggaste exemplet, men trots att tyglarna bara var delvis animerade (och delvis påmålade direkt på hästen) så höll ryttaren i tyglarna.
   Så då SSO öppnade tänkte jag typ "nejmen hallelujah, nu har väl sisten rättats till!" Nope. Ja, ryttaren håller i tyglarna, det var ju helt fantastiskt tyckte jag. Men sen i skritt, trav och galopp... tyglarna kan jag leva med. Jag gillar inte att de hänger och slänger för att de är så sjukt långa, men då de väl är i sitt... "nedsänkta" läge, så ser de ju faktiskt riktigt bra ut. (Kan säga att det är den största anledningen till att jag bara klarar av att fota hästar i galopp under ett visst språng - tyglarna behöver ju också se vettiga ut.)
 
   Här är ett gränsfall imo - jag gillar inte hur tyglarna ser ut här, men jag var för lat för att redigera dem.
 
   Okej, tyglarna är avklarade. Nu går vi till stigbyglarna. De är mycket, mycket bättre än de var i Årstidsryttarna, men de är fortfarande långt ifrån perfekta. Ryttarens fötter åker ofta in och ut ur stigbygeln, och då är det alltså genom den solida ytan foten åker. Varför? Ja, det är väl typ för att ryttarens ben är vridet på så sätt att foten sticker ut. Jag gissar att det är svårt att få karaktären att sitta på ett snyggare sätt, för annars hade nog det här åtgärdats för evigheter sedan. Stigbyglarna ser alltså fortfarande inte ut som de ska i förhållande till ryttaren, och westernsadlarna... ååh, jag ska inte ens börja gällande dem. Eller jo, på ponnyerna och araberna ser de åzum ut. De är dock i desperat behov av ev fix då det kommer till övriga hästar, för då är stigbygeln... ja, nånting.
 
   Nu kommer vi in på den sista saken - sitsen. För att vara lite mer exakt menar jag hoppsitsen. Yup. Precis som i Årstidsryttarna kan vår avatar knappt hålla sig kvar i sadeln då det kommer till ett språng över ett hinder. Det var, och är, jag rätt besviken över. Det gick ju ändå ett antal år mellan Årstidsryttarna och SSO, jag hade hoppats att den grejen faktiskt hade åtgärdats. Nu tycker jag nästan att den ser värre ut, och det är ju himla trist.
   Jag tänker fortsätta hoppas på att ryttarens hoppsits någon gång blir... bra. Det gäller ju att SSO-teamet faktiskt fixar till den då. Just nu känns det dock ganska avlägset - de lägger antagligen sin tid på nya funktioner och liknande för framtiden istället. Jag kan tycka att det ibland blir för mycket, att det vi redan har glöms bort i ett nästan ofärdigt läge medan nytt innehåll tillkommer hela tiden. Med det menar jag t ex gruppfunktionen, som bara kan ta fem spelare, och klubbfunktionen, där många klubbar skulle behöva kunna skicka klubbmejl samt låta andra spelare läsa deras klubbinfo innan de faktiskt går med i klubben.
 
   Det där var ungefär det jag har att säga om saken. Vad tycker ni om dessa visuella fails?
En Anmäl-knapp

   I spelets alternativ, ni vet då man klickar på mobiltelefonen nere i högra hörnet, borde det finnas ett alternativ som heter "Anmäl spelare". Där skriver man i namn samt vad spelaren har gjort och skickar till support direkt med ett knapptryck, utan att ens tabba ner spelet. Jag är faktiskt väldigt irriterad över att det i dagsläget inte finns något sånt, för numera är det dagligen bråk/spam i global då jag loggar in, och såsom jag sa häromdagen blir man lätt attackerad om man säger till. Jag för min del står inte för att folk skriver opassande saker, det är då jag blir förbannad och säger "lägg av".
 
   Någon mer som anser att en liknande funktion borde komma till spelet?
 
//En-oerhört-irriterad-Esme
Finns så mycket jag vill göra!

   Jag vill skriva klart Vinterryttaren, jag vill måla, jag vill skriva långa reflekterande inlägg här på bloggen, jag vill spela SSO i flera timmar ovh bara glida runt... Grejen är det att även fast jag vill så funkar det inte riktigt. Har inte inspiration för att skriva (eller då det kommer till skrivandet på bloggen har jag helt enkelt svårt att komma på något nytt), har inte orken att måla, har inte tålamodet att bara traska runt i SSO helt planlöst. I-landsproblem.
 
   Jag tycker dock att jag har förtjänat att ha lite kul, idag har jag skrivit ett rätt viktigt matteprov som gick superbra (hallelujah, jag lyckades faktiskt med en skoluppgift!). Såååå nu ska jag dra en vända med Helios, lvl 10 blir det idag :D
Rosa och svart

 
   Jag gillar verkligen tränsen med annan färg på käkremmen - supersnygga! Hoppas att det kommer ännu fler framöver, jag älskar att kunna välja bland en regnbåge av färger ^^
Dagens uppdrag

   Jag tänker gå lite djupare än jag brukar göra såhär första dagen, så...
   (Gäller dock endast uppdragen som kom idag; jag har inte sovit över för att göra morgondagens.)
 
 
 
 
   Jag gissar att det var fler än jag som redan förra veckan förstått att det faktiskt inte var Loke som låg bakom hönsstölden. Tristans beteende var aningen suspekt och... ja, det var väl inte så svårt att förstå att hela grejen var hans fel, det bekräftades ju helt då han ville stoppa Isolde från att ta sig till Sunfieldgården.
   Jösses, de där hönorna drev mig till vansinne idag! Slutade med att jag fick fatt i tre stycken på något sätt, men enda sedan jag lämnade in dem till Tristan har det ändå exploderat höns i buskar längsmed vägen x antal gånger. Tydligen är mitt ponnyskrutt Gigi ett monster, sett ur en hönas ögon?
   Jag gissar att de flesta av er hade hört om trädkojan i Gröndal redan innan. Jag hade nog tänkt skriva om den, men glömde helt enkelt bort saken. För er som inte vet så dök den upp för några veckor sedan men togs bort bara efter ett par timmar, eftersom den enligt GM inte var färdig än. Jag hann aldrig se den själv, men har sett bilder på Tumblr (Tumblr äger min själ, jag erkänner). Jag gissar att det blir tillgängligt att faktiskt gå upp i kojan med morgondagens uppdrag, det känns åtminstone logiskt.
   Förutom det så är jag positivt överraskad över att det kom nya uppdrag två veckor i rad, det var ett tag sedan det hände tror jag. Uppdragen är ju den största anledningen till att jag spelar spelet, så det är alltid nice då det kommer nya. Måste dock säga att monologernas manus inte alls kändes lika skarpa som de gjorde under många uppdragsserier förra året - t ex Vingårdens trädgård var ju helt genialisk, med den skogstokiga Agnetha. Jag uppskattar verkligen ett bra och genomtänkt manus, men sen får ju jag också ta i åtanke att jag inte tillhör spelets huvudsakliga målgrupp (eftersom jag helt enkelt egentligen är för gammal - tragic but true).
 
   Stort plus på att det blev nya uppdrag, och dessutom blev jag rätt förtjust i de nya schabraken. Jag har lovat mig själv att köpa ett par vita ridstövlar, men sen ska jag nog försöka köpa in schabraken så fort som jag kan - tror att de kan liva upp litegrann, mönster har vi ju inte sett överdrivet mycket av än så länge ^^
Mähähä

   De dagar man råkar vara hemma över en onsdagsuppdatering och vill att servern ska öppna...
 
   Nejmen i brist på annat så har jag stirrat lite på mina båda Weebly-sidor. Esmes egna Weebly är rätt uppdaterad just nu, har inte så mye mer att göra där för stunden. Däremot Weeblyn för SSO Wiki, den... precis som på Wikin har jag ett sjukt writer's block. Jag vet liksom vad jag borde skriva, men fingrarna vill inte röra sig över tagentbordet. Och det är synd, riktigt synd, för jag tror att om jag skulle få ordning på den sidan kunde den säkert vara en bra hjälp för många spelare.
   Jag kan säga så här - om ni har lust att bidra till SSO Wikis weebly får ni jättegärna mejla text/bilder till mig så kan jag lägga upp det där. Det skulle för min del uppskattas till tusen (självklart kan ni få både cred och länk för det ni vill bidra med) och jag tror verkligen att sidan skulle uppskattas av många lite mer ovana spelare om den fick spridning.
 
 
   Nejmen kolla, servern är öppen. Nya uppdrag, here I come!
Mill Hill of Christmas

   Okej, idag är det onsdag - igen. Det var någon som påpekade för mig häromveckan att en sjundedel av mitt liv har varit en onsdag. Ack, avancerade tankegångar här.
   Jag har verkligen inte den blekaste om vad som händer i SSO idag. Det känns nästan som att det borde komma någon ny häst till spelet, det brukar väl komma en i snitt var fjärde vecka. Jag ska ju inte köpa häst innan Helios är i lvl 15, men det är alltid roligt att se nya hästar ^^ OM det nu kommer en häst, så hoppas jag på att det är antingen Lipizzanerhästarna eller nya färger till ponny/arab. (Varför? För att ponnyerna och araberna har unika modeller, och då är det ju extra kul om det finns många olika färger att välja mellan ^^) Om det kommer info om Hästön blir jag väldigt glad kan jag be att få tala om - jag skulle gärna skicka iväg några hästar ett tag för att kunna "bli kär på nytt". Jag är sjukt nöjd med alla mina hästar, men ibland tror jag det är extra bra att längta lite ;)
 
   Förutom det - har ni lagt märke till att julgranskulorna på väderkvarnen i Silverglade fortfarande är kvar? Jag hoppas att de tas bort nu, nu är ju julen verkligen över!
Terrängritt

 
Wiho!

   Den stora skoluppgiften till nästa vecka är färdig (och jag hade den färdig så pass tidigt idag att jag hade ungefär två timmars fritid - satte mig i en soffa och hann läsa ut "A study in scarlet", bästa skoldagen någonsin ^^), jag ligger otroligt bra till i min mattekurs (vilket är chockerande eftersom jag alltid har haft svårt med matten, men just nu ligger jag i framkanten av klassen) och i morgon är det temadag och skolans temadagar ger mig äckligt mycket ångest så i morgon tar jag faktiskt ledigt. Just nu ser livet ganska nice ut och så har det inte varit på väldigt länge, och jag hade faktiskt helt glömt hur det känns.
 
   I SSO-väg är Helios på lvl 8, det går undan här! Levlingen är faktiskt fortfarande rätt rolig, det är nice ^^ Jag brukar tröttna rätt fort på levling, tror att jag inte är ensam om den saken. Den här gången går det dock lite lättare än det gjort på länge, så det får allt ta och hålla i sig nu! 
 
   Har ni en häst (eller flera) att levla just nu?
Hedvig McFields vinnarbild

   Hedvig McFields vinnarbild blev på hennes Jorvikiska Varmblod Silvermist! Kan ju genast säga att det här var en av de svåraste hästarna jag har ritat, just för att skäckfärgen är så svår x) Jag hoppas verkligen att du gillar den, Hedvig! (Säg gärna till om du hellre vill ha den över mejl!)
 
 
Lär dig webbdesign - Två stycken sidomenyer

   Får be om ursäkt för att det här kanske är svårt att förstå, men om ni läser riktigt noggrant kan ni säkert förstå vad jag menar.
 
    Den designstil som är populärast bland SSO-bloggare är den med en stor box med brödtext (alltså där alla inläggen ligger) med en meny på vardera sida om den. Detta går att göra själv, men man behöver tänka till lite. Min design år 2014 består av två stycken olika gratisdesigner som jag har pusslat ihop lager på lager och sedan satt min egen prägel på. Det är inget jag skulle råda nybörjare att göra, för det är inte alltid helt lätt.
   Ett första alternativ är att ladda ner en bloggdesign som redan har boxar på var sida. Detta passar bäst om man känner att man inte vill lägga tid på att koda själv, eller tycker det är för krångligt. På Designadinblogg.se kan man hitta många fina gratisdesigner att ladda ner.
 
   Alternativ nummer 2 är att koda själv. Om du aldrig har gjort något sånt här förut råder jag dig absolut att koda på en testblogg, så att det inte gör så mycket om det går åt skogen. Dessutom bör du läsa de tidigare avsnitten av serien "Lär dig webbdesign", i synnerhet det om Div-taggar. Det är dock inte överdrivet krångligt, men häng med nu.
 
   Vi fortsätter med Alternativ nummer 2. Vi säger att du har en design med en sidomeny, men du vill ha en till som sitter på andra sidan av skärmen.
 
   Börja nu med att leta upp din sidomeny i kodmallen, se vad den heter. Jag kommer kalla sidomenyn för Side nu, så att det blir lättare för er att hänga med. Det är dock inte säkert att din sidobox har det namnet.
   På många gratisdesigner med en sidomeny kan man själv välja var man vill ha sidomenyn - åt höger eller vänster. Detta justeras ofta i stilmallen med "float: right;" eller "float: left;". Vi säger att Side har attributet "float: right;", och alltså sitter på högra sidan av bloggen. Nu vill jag göra en box på vänster sida. Jag måste göra en ny div-tagg för det i stilmallen, men vi kan fuska lite. Vi kopierar Side's div-tagg i stilmallen, och klistrar in den strax under. Då har jag alltså två exakt likadana div-taggar i stilmallen som båda heter Side. Den ena döper jag nu om till Side2. På den så ändrar jag också attributet "float" till "float: left;". Nu har vi alltså två olika div-taggar - den ena heter Side och den andra heter Side2. Spara det.
   Div-taggen måste nu läggas in i kodmallen, annars kommer Side2 inte synas alls. Det gör ingen större skillnad var i kodmallen du lägger in Side2, men förslagsvis lägger du den under Side för att lättare ha koll på allting. Kom ihåg att du måste lägga in div-taggen i ALLA kodmallar för att Side2 ska synas på alla sidor.
   Då man har lagt in Side2 i sina kodmallar måste man ju skriva något i den, eller lägga till bilder. Om ni är osäkra på hur ni ska göra kan ni se hur det ser ut i er första sidobox. Testa er fram! Och glöm inte bort, återigen, att ändra i alla kodmallar!
 
Har du problem med bredden på bloggen och de tre boxarna?
   Här får man tänka till lite. De båda sidomenyerna ska gärna vara lika breda, så att det ser jämnt och trevligt ut, men de får inte vara för breda eller för smala. Boxen i mitten, med all text, får inte vara för bred den heller. Tänk på att oavsett hur stora datorskärmar dina läsare har ska de kunna se hela bloggen utan att behöva scrolla åt höger och vänster.
   En bloggdesign (hela designen förutom bakgrunden) bör inte vara bredare än 1200px. Även om man har en stor datorskärm med stor upplösning så kanske inte alla andra har det. Min bloggdesign är ca 1200px bred, och jag tycker nästan att den är lite för bred ibland. Om ni har chansen att se era designer från olika datorer, ta den chansen. Att titta från olika webbläsare är också väldigt bra. (Webbläsare innebär alltså t ex Internet Explorer, Opera, Firefox, Chrome etc)
   Man får alltså räkna lite matte för att få ihop allting. Någonstans runt 200px är ganska bra för en sidomeny, boxen i mitten bör inte vara mindre än 400px, särskilt inte om du vill visa bilder. Helst borde den boxen vara mellan 500-700px. Om man ska ha ett mellanrum mellan de tre boxarna måste det också räknas in. Det gör ingenting om ni inte räknar rätt första gången - jag räknar alltid fel och det löser sig ändå. Det är bara att ändra värdena och se vad som händer :)
De här pikétröjorna asså

 
   Om det är något plagg som får mig att tänka på hästar så är det pikétröjor. Är jätteglad över att de kom till spelet nu, särskilt eftersom de är dösnygga! Än så länge har jag bara två stycken, men nu kommer alla JS jag sparar gå till att köpa resten ^^ Hoppas på att det kommer en rosa pikétröja framöver :D
Fasen vad trött man blir

   Just nu ligger uppdateringen lite lågt på SSO Wiki. För min del beror det på att jag har inte så mycket att skriva, jag har inte riktigt ork att ta tag i det som verkligen behövs och det finns inget som jag verkligen vill skriva där. Maria Moondaughter kämpar dock på med sitt fantastiska arbete med Wikins kodning och det finns ett par redigerare som duktigt lägger till ny information.
   Dock händer det nästan varje vecka att någon går in och lägger till nonsens på sidor, raderar grejer och... bara förstör. Det gör mig så trött och besviken, och det bidrar till att jag inte pallar med Wikin just nu. Jag blockerar alla som saboterar, under perioder på minst tre månader. Även om man inte är inloggad kan jag blockera IP-adresserna, och det gör jag mer än gärna om folk förstör sidor. Wikin är min bebis och även om jag inte skriver så mycket där just nu kommer jag försvara den för evigt.
 
   Jag säger det här igen - jag är jätteglad över er som vill redigera på Wikin, men snälla, skapa ett konto om ni vill redigera. Att råka skriva fel information är inte straffbart, däremot att spamma och radera text på sidor (något som händer ofta just nu) är något som inte accepteras alls.
Sluta vara så perfekt ♥

   Helios var verkligen en perfekt Esme-häst, det känns som om jag har haft honom i evigheter. Så självklar del av min hästflock, ljuvliga häst!
 
   Igår kom jag btw på att vi har cowboyhattar i spelet - för typ ett år sedan använde jag hattarna hela tiden men jag har verkligen helt glömt dem på sistone. Nu kutar jag dock runt med Mississippi Jones gamla hatt på huvudet - den passar perfekt till Esmes nya, helt raka frisyr ^^
Skolan tar öveeeeer

   Nejmen jag blir frånvarande under åtminstone några timmar, ska försöka göra klart ett skolarbete. Det ska in nästa vecka, men det vore nice att få det ur världen.
 
 
Lila är bra grejer

 
   Eller ja, vet inte om det är mer rosa, men snyggt är det iaf, haha!
Då var denna vecka slut då

 
   Vad händer nästa vecka? Jag vet inte riktigt. Jag har ett par skolgrejer att fixa, men i övrigt ska jag försöka levla Helios så mycket jag kan. Jag har planer på några redigerade SSO-bilder också, får se om jag faktiskt pallar ta tag i dem. Vill måla en bild av Helios också, vill sitta och ludda med den där underbara färgen, haha.
   Sen är jag supertagg inför onsdagens uppdatering också. Just nu är jag så himla nyfiken på info om Hästön, fast jag klarar mig absolut med lite mindre uppdateringar också. Gillade verkligen den här veckans uppdrag, det var kul med något som var lite svårare än vanligt (trots att man får lite spunk på alla ungar som i månader klagar över att det inte finns några uppdrag och sen skriker efter hjälp i globalchatten för att de inte ens pallar prova själva...).
   Aja, hursom så hoppas jag på en bra vecka ^^
Amanda Rainwoods pris

   Är nu färdig med Amanda Rainwoods pris från den senaste tävlingen, hoppas att du gillar bilden :) Den föreställer Amandas starthäst, som jag tyvärr inte vet namnet på. (Amanda, säg till om du hellre vill ha bilden över mejl så skickar jag den till dig!)
 
 
   Hedvig McField, glöm inte att berätta för mig vilken häst du vill ha avmålad så att du kan få ditt pris!
En tankeställare.

   Väldigt ofta i globalchatten då någon säger "sluta med det där" kommer någon och kontrar med "om du inte vill se reklam/spam eller om du blir mobbad" (jag skojar inte,) "stäng ner chatten".
 
   Jag hoppas att ni inser att det är exakt samma sak som "Åh, du är mobbad? Du kanske borde byta skola då" eller "Men oj, såg du någon som bröt mot lagen? Ja du har ju inget att göra med det så du kan ju bara gå härifrån och låtsas som att du inte har sett något".
 
   Tänk på det.
 
 
   (Sen fattar ju jag också att det är skillnad på användarvillkoren och svensk lagstiftning, men i SSO är användarvillkoren den enda lag vi har att gå efter.)
Uppför backen

 
Snön invaderar

   Känns så skumt att det nu är sjukt mycket snö ute, åtminstone hos mig. Det har snöat hela dagen och jag hade liksom vant mig vid tanken på en grå vinter - fy, vad jag avskyr halkan, det är verkligen läskigt då man tappar fotfästet. Har ni snö hos er nu?
 
   Aja, jag är hemma från jobbet och tänkte ta itu med dagens levling av Helios, så ska jag också börja på Amanda Rainwoods vinnarbild från gissningstävlingen eftersom jag nu har fått en beskrivning av hennes häst :)
 
   Bild från häromdagen
 
Mitt hemstall just nu

   Det är så fullt! Det är svårt att komma åt alla ston då jag ska sköta om dem, ugh :(
 
   Jag vill ju ändå inte använda den lilla mörka boxen, den är ju typ inte ens en box. Nu har jag nio hästar, det blir ju ännu värre då jag har tio... Fast, då Hästön kommer... Det sades ju att man kan ha MAX tio hästar i hemstallet. Det kanske innebär att jag kan ha färre? Jag skulle tycka det var rätt nice att bara ha kanske fem-sex hästar åt gången hemma, det skulle göra saken så mycket lättare. Frågan är bara om det är möjligt, så man får se vad som händer med den funktionen. Hoppas att den kommer snart, iaf!
Den brutna tandens ö

   Bild från igår kväll
 
   Första dagen Skörde öppnade försökte väl minst ett hundratal ryttare att ta sig över till denna lilla ö genom att hoppa från den trasiga bryggan vid Paddockön. Det gick ju inte så bra. Det går ju nämligen inte att ta sig till denna ö än.
   På håll påminner huset om det övergivna sommarhuset i Hollow Woods. Jag undrar om det blir en liknande plotline också. Ön kan ju inte finnas där bara för syns skull, något måtte väl ha hänt där. Jag hoppas nästan på en tragisk historia med antingen spöken, andar eller någon creepy utomjording (typ Mr Sands). Och... kanske man även någon gång får rusta upp huset? Bara för att det känns trist att det ska stå där, förfallet. Kanske kan någon NPC sedan flytta in där? (Nä, jag tänker inte föreslå att vi ska få ha det som eget hus. Det verkar vara populärt bland många att önska det, men även om det vore lite kul så känns det som lite väl mye... The Sims?)
   Jag hoppas iaf att vi inom en rätt snar framtid får veta mer om ön, det vore nice!
Jag vet inte om jag inbillar mig...

   ...men det känns som att något är annorlunfa ute i Jorviks marker. Det känns som att det inte är riktigt samma färg på allt som vanligt? Nu har jag visserligen ett otroligt dåligt bildminne (jag tänker i ljud och ord och har väldigt svårt att minnas bilder) och minns knappt hur det såg ut innan snön kom, men... Är det bara jag?
 
   Är btw dökär i Helios, det har nog aldrig sagt "klick" så fort som det gjorde nu. Känns så underbart naturligt att se Esme på den gyllene araben!
Full fart

 
Nämen åh

   Jag älskade Arwen redan då jag köpte henne, men den här kvällsturen fick mig att älska henne ännu mer. Hon är verkligen ännu vackrare i det gröna landskapet, där hon verkligen sticker ut. Åååh, så fin hon är ♥
 
   Något som jag faktiskt är väldigt tacksam för är att jag inte ångrar ett enda av mina hästköp. Dock känner jag nu att mitt hemstall börjar bli äckligt trångt, hoppas verkligen på att hemstallet får nya boxar i någon kommande uppdatering!
Jag blir ju bara förbannad.

   Numera om man säger åt folk att sluta spamma i chatten kommer det några nya inhoppare som ba "Låt hen spamma om hen vill, global är inte till för att vara tyst."
 
   Vet ni?
 
   Jag är så sjukt jävla trött på globalchatten och hur den hanteras så det finns inte. Jag är sjukt jävla trött på att SSO faktiskt inte tar tag i chatten. Jag är sjukt jävla trött på spammet, mobbningen, nedtryckningen. Jag är asförbannad och är trött på att jag dels låter andra idioter ta min energi, dels att jag tillåter andra idioter att ta min energi från början.
   Sen är jag också sjukt trött på att folk inte kan stå för att de bryter mot reglerna utan istället börjar nedvärdera sig själva för att folk ska tycka synd om dem. "JAMEN JAG KAN INTE GÖRA NÅGOT RÄTT", kanske någon skriver. Och? Ärligt talat bryr jag mig inte. Ja, nu är jag rak, ärlig och skitarg. Jag skiter fullständigt i om folk tydligen har det så jäkla dåligt, det ger dem ingen som helst rätt att bryta mot användarvillkoren.
 
   Jag känner mig maktlös inför chatten. Just nu känns det som att jag inte kan göra något alls åt den. Och det gör mig så sjukt förbannad, för jag vill spela SSO men chatten, som är en rätt stor del av spelet, sabbar upplevelsen så jäkla mycket.
 
   Sorry för fulare språk än vanligt.
Sunmaster

   Solens härskare Helios vet inget bättre än att njuta av solens varma strålar. Mycket mer oberäknelig än sina stallkamrater är han ena sekunden en lugn och trygg häst och i nästa en tickande bomb som hotar att explodera i vilda sparkar närsomhelst. Han är mycket uttålig och älskar att sträcka ut i snabba galopper under varma sommardagar, likt hans förfäder på Österns varma slätter.
 
 
 
   Namn: Sunmaster ox
   Tilltalsnamn: Helios
   Namnbetydelse: Sunmaster betyder "Solhärskare". Helios är namnet på solens gud i den grekiska mytologin.
   Född: 2003
   Ras: Arabiskt fullblod
   Lynne: En lite oberäknelig häst som trivs i solens hetta.
   Level: 15
 
 
Vinnare av tävlingen

   Till att börja med får jag be om ursäkt för att jag bara kunde utse två vinnare den här gången. Anledningen är att jag försöker lägga lite extra tid på skolan just nu, eftersom mina lärare börjar sammanställa ungefär hur duktig jag är på att studera. (Så funkar nämligen betygssystemet på folkhögskolor - mycket mer humant än i "vanliga" skolor, må jag säga) Nästa gång hoppas jag ha tid nog för att kunna ha tre vinnare, som tidigare!
 
   Min nya häst Helios är en linfux av rasen Arabiskt fullblod, döpt efter solguden från Grekisk mytologi. De första två som gissade på rätt häst var Amanda Rainwood och Hedvig McField, grattis till er båda! Lämna en kommentar med vilken häst ni vill ha avmålad (länka en bild eller berätta vilket häst det är) så ska jag färdigställa era priser så fort jag kan! Grattis igen!
 
 
 
   (Till er som också gissade på samma häst - i de här tävlingarna är det ALLTID de FÖRSTA som svarar rätt som vinner. Jag vet inte vad jag gör för fel i instruktionerna, för ingen verkar förstå det; man tjänar inte på att gissa på samma häst som alla andra...)
Mot muren

 
Eftersom jag inte har koll

   Började bygga på ett hus från scratch i TS3 igår, men det blev helt åt skogen och jag vill ta bort hela alltet på tomten för att bygga om. Hur fasen raderar man? (Då jag nu har slaktat min delete-knapp men det inte tycks funka alls) Jag får inte bort staketen jag satt ut på fel ställe heller, och de verkar inte gå att byta ut... har googlat som en tok men fattar ingenting :/ Snälla hjälp, haha
Vill återigen...

   ...tipsa om Nina Southbells nya SSO-forum. Bra tillfälle att träna på sin engelska i samband med att man kanske lär känna spelare från andra servrar :)
 
   Länk HÄR!
Välkommen o du älskade grönska

 
    Åh, jag måste verkligen säga att jag har saknat grönskan. Jag hade absolut klarat mig med snön ett tag till, men SSO är som allra vackrast under varmare tider.
Nämen hoppsan

   Jag glömde att sköta om mina hästar igår, jag min klant xP Fick ju äntligen hem mina The Sims-spel från CDON och försökte lära känna spelet lite under kvällen och glömde därmed helt bort SSO. Jag tror att The Sims verkligen är ett spel för mig, om inte annat bara för att kunna bygga fantastiska hus.
 
   Idag är min femte dag i rad med illamående, huvudvärk och yrsel. Jag har inte den blekaste om vad det beror på, men idag var det nog för att jag skulle gå hem från skolan några timmar tidigare.
   Kan väl inte lova några jätteroliga inlägg just idag då, eftersom jag också har en rätt stor läxa till i morgon (dock innebär den bland annat att jag måste se The Matrix igen, man klagar ju inte då läxan är att titta på en schyst film, hehe), men om idéer dyker upp så kanske jag kan dra ihop något ^^
The Cold Never Bothered Me Anyway

 
   Jag tycker nog det är lite skönt att vintern är över i spelet, men det är synd att det är typ nu det faktiskt ska bli lite kallt på riktigt. En av mina klasskamrater bor i Umeå (men bor numera på skolans internat) och efter alla skämt om hur insnöad han skulle bli under julen var det lite trist för hela klassen då han kom tillbaka till skolan utan att ha sett så mycket som en snöflinga (fast han var nog mest besviken själv, han gillar tydligen snö och vinter). Aja, om vintern nu ska komma så hoppas jag på att man slipper den värsta halkan åtminstone! Om man bortser från halka tycker jag att vintern är rätt okej ^^
Det här med design

  I och med att snön är borta från spelet för denna gång tror jag att många snart börjar växla till vårigare bloggdesigner - det kommer inte jag göra på än ett tag. Jag väntar med vädret IRL - det kanske blir ytterligare en vinterheader, det vet jag inte riktigt än.
 
   Gällande Lär Dig Webbdesign försöker jag just nu skriva ett inlägg som ett par stycken har bett speciellt om, nämligen hur man kodar egna sidoboxar till sin blogg (alltså två menyer). Det... går inte så bra. Ärligt talat fattar jag knappt själv vad jag menar just nu, men jag ska försöka få ordning på det hela.
   Ni får självklart fortfarande önska inlägg till Lär Dig Webbdesign så ska jag försöka skriva ett inlägg om saken!
Dagens uppdatering

   Jag har nyss gjort klart alla uppdrag för dagen. Det var väldigt många uppdrag, vilket var trevligt, och det var faktiskt lite svårt den här gången. Dock tycker jag det är rätt trevligt och jag lyckades lösa allt ganska fort ändå. Ser verkligen fram emot fler uppdrag i den här andan - dock var det lite synd att de tog slut på en dag. Men aja ^^
   De nya stövlarna... rätt snygga, men väldigt smala. Tror inte att jag kommer köpa några än, jag har helst svarta stövlar själv.
   I övrigt är jag rätt tacksam över att snön är borta. Jag gillar verkligen snön, men det ser mycket roligare ut med det gröna. Nu kan jag börja fota fina bilder på Arwen ute i naturen också :D
 
   Nu har mina efterlängtade The Sims-spel (som jag beställde två dagar efter jul) ÄNTLIGEN kommit, så jag ska sätta mig och inspektera dem ^^
Vitt i spel men grått i liv

 
   Börjar bli lite trött på Stockholms urkassa väder - antingen får det ta och bli vargavinter eller så får det bli vår nu, urgh (jag ser ju helst en vår, menmen)
Nytt SSO-forum

   Spelaren Nina Southbell (som jag tror är på... WE-servern?) har nyligen startat ett SSO-forum. Jag är personligen ganska blyg då det kommer till att skriva på engelska, men det vore riktigt kul om det här kunde komma igång ordentligt :)
 
   Länk till forumet HÄR!
Gissningstävling nr 3

   Eftersom ingen läser reglerna - om två stycken har gissat på en häst vinner du inget av att gissa på den, det är bara de två första som gissar rätt som kan vinna!
 
   Nu är det dags för den tredje gissningstävlingen här! Återigen ska jag köpa mig en häst och ni får chansen att gissa vilken.
 
   Denna gång är det en hingst med smeknamnet Helios. Er ledtråd utöver det är att det inte är en av de största hästarna. Mer än så säger jag inte nu - jag kan ju inte göra det för lätt för er!
 
   Regler:
   - Ni får gissa på max tre specifika hästar. Ni behöver bara skriva en om ni vill, men ni får gissa på tre olika.
   - Om ni skriver fler än tre specifika hästar gills inte ert bidrag. Ni kan alltså inte skriva "någon av de i det här stallet eller någon i det där stallet", ni måste säga precis vilken häst ni menar. Ni kan alltså INTE säga t ex "En frieser", ni måste säga VILKEN frieser isf.
   - Skriv era gissningar i kommentarerna.
   - Tävlingens sista dag är fredagen den 10 januari. Tävlingen stänger helt runt klockan ett på dagen. Jag återkommer senare under dagen med vinnaren/vinnarna, som sedan får kontakta mig för att få sitt pris.
 
   Pris
   De två som först gissar på rätt häst får en ritad bild på valfri häst i sitt hemstall. Om bara en enda deltagare gissar på rätt häst så är det bara den deltagaren som får en bild. Jag har satt maxantalet på två för att inte få för mycket att göra om ni alla nu kan lista ut vilken häst det är - just nu har jag kommande skolarbeten som gör att jag inte kommer palla med för mycket.
 
   Tips: Ha koll på era medtävlare! Om två personer redan har gissat på en häst så behöver inte du gissa på samma häst, eftersom det ändå bara är två personer som kan vinna. Isf har du bara slösat en gissning.
 
   Lycka till! (Och läs för i jösse namn reglerna, är ni snälla)
Caféerna i Jorvik

Det här inlägget önskades av Ida Hawkberg.

   I torsdags kom det ju som bekant caféer till Jorvik. Många tycker det är jätteroligt. Typ runt då jag började blogga (och iofs även långt efter det) verkade det vara rätt populärt bland bloggare att rolla hur de beställt mat och ätit i Café Pinta. Nu är ju jag själv inte mycket för rollspel, så jag ser själv fortfarande inte det roliga i det.
   Grejen med hela den här cafégrejen är väl att de tilltalar väl mer de som antingen vill rolla om att de äter, eller de som har lust att sitta och chatta utan att bara stå still och se ut som fågelholkar. Jag hör inte till någon av dessa kategorier - jag föredrar att faktiskt göra saker då jag spelar. (Då menar jag typ att jag gör det jag tänkt mig på spelet och sen loggar jag ut - finns ju inte så mycket att göra då man t ex gjort alla blåa för dagen. Om jag skulle vara inne i fem timmar varje dag skulle jag tröttna på spelet otroligt fort, så jag försöker hålla nere lite på spelandet.) Om jag chattar så blir det typ mitt i en levlingsrunda och jag kan stå typ mitt ute i ingenstans ett tag. Jag kan nämligen omöjligen röra mig en meter i spelet samtidigt som jag skriver något alls - eloge till er som faktiskt kan det, men det är en talang som jag helt enkelt inte besitter. Visst kanske det är lite fränt att kunna sitta och chatta i en fin miljö, men... för min del är det inte värt det. Dock tycker jag inte att funktionen är helt värdelös - även om jag har noll glädje av den så tycker många andra om den, så varför inte?
   Det jag faktiskt tycker är irriterande med caféerna är att det finns typ inget som kostar jämna pengar. Jag tycker det är jätteirriterande att ha ojämnt antal JS eller SC, jag måste ha tillräckligt mycket/lite för att sista siffran ska vara antingen 0 eller 5. Det bidrar till att jag faktiskt inte vill använda mig av funktionen, men det är ju ett tics i mitt eget huvud.
   Så personligen - couldn't care less, jag menar det. Den här funktionen gör ingen nytta för min spelupplevelse. Men med tanke på att funktionen uppskattas av många ser jag inga som helst problem med den, om man säger så. Jag är bara rätt likgiltig. (Dessutom är det ännu lättare att inte vara bitter eftersom det är uppdatering i morgon, haha)
 
   Vad tycker ni om caféfunktionen?
Patch till Vårryttaren!

   Ni som har spelat Vårryttaren vet att det är ett fel i spelet som gör att man inte kan slutföra tävlingarna hos Linda och dessutom buggar spelet sönder om man stänger ner det med accepterade uppdrag. Patchen som Polluxklubben släppte för en massa år sedan trodde jag hade försvunnit helt, men tack vare Maria Moondaughter har jag upptäckt den igen! Åzum, äntligen kan jag spela Vårryttaren till fullo igen :D
 
   Ladda ner patchen HÄR!
Åååh så arg man blir

   Man kan inte somna, sover i tre timmar under natten, vaknar och mår illa som bara den, släpar sig ändå till skolan till halv nio, väl där får man veta att man börjar tio (trots att ingen lärare sagt något alls om det innan julen). Bestämmer sig för att stanna kvar och vänta innan nästa lärare kommer och säger "nejmen ni börjar halv två, efter lunch". SATAN I GATAN vad jag är arg! Hur svårt ska det vara för dem att skicka ut information? Som tur är hade en till klasskamrat också kommit fram tidigt och hon körde hem mig. Nu har jag alltså fram till kl 1 på mig att hitta på andra dumheter hemma, kul.
   Eller rättare sagt, jag ska försöka sova i ett par timmar - jag har inte kunnat sova ordentligt på flera dagar och jag håller på att haverera.
 
#rant over
Ugh, tillbaka till verkligheten

 
   Jag viiiiiill inteeeeeeeeee...
Lite frånvaro

   Jag har spenderat min helg med serien Sherlock och det är väl den största anledningen till att jag inte har suttit spikad framför bloggen. Jag har med flit låtit bli att se serien sedan jag upptäckte den eftersom jag visste att säsong 3 inte kommit ut än, och nu sitter jag i halv panik och vill se avsnittet som kommer nästa söndag eller någon gång åt det hållet, heh... Kan ju säga att om någon här inte har sett den och som jag älskar crimeserier som förklarar mänskligt beteende (ie. Lie to me, The Mentalist, Bones) så borde ni absolut se Sherlock så fort ni kan.
 
   Ehm... hästspel var det... Jo, Arwen är på lvl 15! Yaay! Det är jätteskönt, och nu tror jag att det ständiga SSO-spelandet hamnar på hyllan i åtminstone ett par dagar. Skolan börjar i morgon (jag som fortfarande har kvar rutinerna från perioden jag var sjukskriven minns knappt vad man gör i skolan), vilket är både pest och kolera, och dessutom borde posten äntligen komma med mina The Sims-spel som jag beställde för snart två veckor sedan.
 
   Jag har inte så mycket mer att säga just nu, men jag lär väl återkomma om något dyker upp.
Vem blir nästa drömhäst?

   Idag blir Arwen level 15 (hallelujah!) och nu ska jag ha fram till minst fredag då jag slipper levla. Men sen tänkte jag skaffa mig häst nummer 9, för... varför inte? Jag har ju stallplats och så mycket SC att jag skulle kunna köpa tio hästar på en gång.
   Problemet är att jag kan verkligen inte bestämma mig för vilken häst jag vill ha hem. Dessutom kör jag gärna på med ytterligare en gissningstävling, eftersom det verkar vara rätt populärt. Så ni kan ju typ... svara på vilket namn ni tycker låter nice just nu, så försöker jag under tiden komma fram till vilken häst jag faktiskt vill ha just nu xP
 
Vilken pålle ska komma hem härnäst?
  
pollcode.com free polls 
 
   Som ni ser så har jag ett antal val, hehe... x) (har en massa fina namn på ston också, fast nu behöver jag verkligen fylla ut med grabbar i stallet!)
Men jösses vad folk beter sig

   Jag blir fasen mörkrädd över hur äckligt giriga många SSO-spelare är. Har ni sett SSO's Facebooksida? "Servern funkar inte, kan vi få SC?", "Nu funkar det inte IGEN, FIXA DET", "Snälla, fixa servern och ge oss gratis SR och SC och några gratis hästar då ni ändå är igång!"
 
   Igår funkade inte spelet för väldigt många spelare under ett antal timmar, pga något fel som gick ut över många företag i hela europa. SSO blev i princip bombade av medlemmar som klagade, bönade och bad över att de skulle fixa servern - eller ja, servrarna. Efter att ha fått ordning på allt fick alla medlemmar 200 SC, något som jag dels tycker är väldigt bra (för efter sådana här problem bör spelarna alltid få en ursäkt av någon form - se på spelet Hay Day, om servern är nere så mycket som tio minuter får spelarna en ursäkt samt lite premiumpengar) och väldigt dåligt. Varför tycker jag att det är dåligt? Jo, för att det är så många medlemmar som beter sig som svin och genast ska ha mer, mer och mer.
   Asså jag lovar, om servern ligger nere och det är problem på gång finns det ingen som jobbar hårdare än stackarna på SSO-kontoret som blir begravda i klagomål. Om de inte får spelet att fungera förlorar de pengar, och därför måste de uppenbarligen se till att allt funkar till belåtenhet. Att folk kastar skit på dem på Facebook hjälper ingenting, däremot så ser det ut som att hela spelarstaben är en bunt otacksamma nioåringar som inte bryr sig om annat än gratis premier.
 
   So what om spelet ligger nere i några timmar? Gör något annat. Geez, ni har hela livet på er att spela spel, ni klarar er i en dag. Och visa för i jösse namn lite respekt för SSO-teamet som antagligen jobbar arslet av sig (notera att det dessutom var söndag och HELG igår) för att få det här att fungera.
 
Ljuvliga häst

 
  Är så nöjd över det här hästköpet så det finns inte, snygga, maffiga djur ♥
Nattelinatt

 
   Åååh vad jag älskar Jorvikstallet, är så himla glad över att det äntligen finns i SSO. I dagsläget skulle jag aldrig kunna tänka mig att flytta därifrån, Jorvik har ju varit "hemma" sedan jag var typ tolv.
   En sak jag dock inte riktigt gillar med Jorvikstallet är att det är så bra att de andra stallen verkligen sjunker i mina ögon. Ett konkret exempel är då man gör stallsysslorna, vilket ser mycket naturligare ut i Jorvik än i övriga stall. Det tycker jag faktiskt borde ändras på så att det är samma i alla stall - det är ju egentligen exakt samma uppdrag.
 
   (Jag mår lite bättre och lär vara tillbaka med lite mer normal uppdatering i morgon ^^)
Vidrigheter på hög nivå

   Idag kan jag inte lova att det händer så mycket här, då jag har varit vaken hela natten i någon slags otroligt konstig magsjuka (som innebar bland annat sån frossa att jag hoppade upp och ner i en kvart medan min mamma började panika lite). Kan hända att jag mår lite bättre och kommer på någe roligt att skriva om, men om inte så ligger jag antagligen och sover xP
 
   (Tack btw för era fina kommentarer över bilden från igår kväll ♥)
Remake på gammal bild

   Såsom jag sa häromdagen är det här en av mina absoluta favoritbilder från spelet någonsin:
 
 
   Så jag försökte göra en nyversion av den. Jag är inte... jättenöjd, men jag antar att det är okej ändå.
 
   Det blev inte samma vinkel som jag var ute efter (red runt och tog ca 100 bilder bara i trav i gläntan) och... det ville sig inte, helt enkelt. Anledningen till att jag från början ville ha en nyversion på den var för att jag har hunnit byta frisyr på Esme och... ja.
 
   Äh, bättre lycka nästa gång.
Sisådär

   Jag blev rätt nöjd med det hela i slutändan ^^ Bara det att jag absolut inte kan rita ansikten, haha, så jäkla värdelös fortfarande efter nästan tjugo år x) Tur att det inte syns så bra på håll, hehe.
   Bakgrunden kommer från Hayden Eveningwoods gratis album på Facebook ^^
 
 
   På både pannbandet och förbygeln har Arwen ett smycke som ni LotR-fantaster säkert känner igen ^^ Lyckades rita det själv också, och det såg vettigt ut, hallelujah :D
Wiho

   Hade tänkt göra en redigering, men... det blev inge bra. Det blev för litet för detaljerna jag ville ha med, så nu förstorade jag dokumentet och började måla istället. Jag hoppas att det blir som jag vill ha det... ska nog göra om svansen till att börja med, hehe ^^
 
 
   EDIT: En timme senare
 
 
Känner att jag behöver lite större arbetsyta...


   Yup, jag har ritplattan i knäet... Och den är gigantisk, haha
Specialinriktade lopp - eller ja, lopp

   Jag älskar Ponnyloppet. Jag tycker det är en fantastiskt bra idé med något endast för ponnyerna, eftersom de inte kan hävda sig i andra tävlingssammanhang. Dessutom ger det en sån där liten myskänsla över att det ligger något speciellt över just ponnyerna.
   Jag skulle jättegärna se liknande lopp för både stora hästar samt araber. Ni vet araber, de är ju snabba och klarar lätt långa distanser, så om de fick ett eget distanslopp? Jag vet inte riktigt vad man kan hitta på åt Friesers/Andalusiers, men jag tycker det vore lite kul med någotjust för dem, eftersom de är rätt mycket större än andra hästar.
   Det som inte var nice med Ponnyloppet var ju det där att man var tvungen att ha en ponny för att slutföra uppdraget. Jag tycker att det bör ändras så att medan man gör uppdragsserierna kan man ha vilken häst som helst, men för att faktiskt kunna tävla i loppet "på riktigt" måste man ha en häst som uppfyller rätt krav.
   Ett dike från Höstryttaren
 
   Just nu är jag iofs rätt desperat efter nya lopp överlag - särskilt i Skördebygden. Jag och Siri diskuterade om terränghinder tidigare idag - vi vill ha in nya terränghinder, i synnerhet sådana som fanns i Årstidsryttarna. De hinder jag saknar mest är upphoppet från Alex terrängbana i Höstryttaren, samt banken från Jessicas bana i samma spel. Helt nya hinder som t ex en vattengrav skulle jag absolut inte banga på heller. Och jag vill jättegärna ha diken...
 
   Vad har ni för tankar kring det här?
Webbdesign-serien

   Jag har just nu inte så mycket kvar på webbdesign-serien - jag har tre-fyra inlägg i utkastet som ska skrivas klart. Bland dem finns info om hur man kan göra bildspel i sin header. Efter det så... ja. Jag tänkte att jag kan fortsätta med det här lite då och då, om ni har önskemål om speciella koder eller sånt. Om så önskas kan jag också visa specifika grejer i Photoshop; dock inte för avancerat kanske, eftersom jag är långt ifrån ett proffs.
 
   Så, helt enkelt, ni får önska saker när ni vill (precis som det också står i min sign-off) så ska jag försöka fixa så gott jag kan. Just nu kan jag inte lova att resten av delarna i serien kommer varje dag, utan jag får se när jag kan färdigställa dem :)
Lär dig webbdesign - Dropdown-meny

   Något som är populärt både på bloggar och hemsidor är en dropdown-meny. Den har sitt namn eftersom den "droppar" ner och fäller ut sig då man hovrar (håller muspekaren) över den. Menyn över min header är en dropdown-meny.
   För det här råder jag er att använda en testblogg, så att ni inte råkar göra fel på er egen blogg. I det allra första avsnittet av den här serien berättar jag hur man gör en testblogg.
 
   För att göra en dropdown-meny måste vi använda oss av både kodmall och CSS. Det är egentligen ganska enkelt, men det kan lätt krångla till sig i huvudet. Till att börja med så gör vi en grundkod som ska ligga i kodmallarna. Glöm inte att alla kodmallar fungerar var för sig. Du måste alltså lägga in samma kod i alla fyra kodmallar.
   Jag kommer nu visa er ett exempel från Designadinblogg.se, eftersom jag helt enkelt inte orkar bygga en ny dropdown-meny för det här. Varför? Jo... som sagt, det kan lätt krångla till sig.
   Till att börja med langar vi in en kod i vår CSS. Notera att hela dropdown-menyn heter Navbar. Om du vill ändra namn på den till Dropdown eller något annat måste du se till att du döper om allt. Det är jätteviktigt, annars kommer koderna inte fungera. Samma sak i kodmallen.
 
   Det här ska in i din CSS:
#navbar {
    margin: 0;
    padding: 0;
    height: 1em; }
#navbar li {
    list-style: none;
    float: left; } /* Ändra till right om du vill ha menyn till höger istället*/
#navbar li a {
    display: block;
    padding: 3px 8px;
    background-color: #cccccc; /*Ändra färgen på menyflikarna här*/
    color: #fff; /*Ändra färgen på texten här*/
    text-decoration: none;
        font-family: verdana; /*Ändra typsnittet här*/
        font-size: 10px; } /*Ändra storleken på texten här*/
#navbar li ul {
    display: none;
    width: 10em; /* Ändra bredden på undermenyn här */
    background-color: #69f;}
#navbar li:hover ul, #navbar li.hover ul {
    display: block;
    position: absolute;
    margin: 0;
    padding: 0;
        z-index: 1; }
#navbar li:hover li, #navbar li.hover li {
    float: none; }
#navbar li:hover li a, #navbar li.hover li a {
    background-color: #889988; /*Ändra färgen på undermenyn*/
    border-bottom: 1px solid #fff;
    color: #ffffff; } /*ändra textfärgen på undermenyn här*/
#navbar li li a:hover {
    background-color: #000000; } /*Ändra färgen när man håller musen över undermenyn*/
 
    Lägg in hela den ovanstående kodremsan i din CSS. Instruktionerna som finns i koden kan ligga kvar, för det som står inom "/*" och "*/" syns inte i koden. Det är ganska vanligt i gratisdesigner att den originala designern har lämnat kvar instruktioner för att göra det lättare för användaren.
   Det är ganska mycket kodning i CSS:en, men det är inte alls lika mycket i kodmallen.
 
 
   Nu måste vi lägga in en kod i kodmallen så att CSS-kodningen syns. Man får tänka lite var man vill ha dropdown-menyn - över eller under headern. Min dropdown ligger över div-taggen header, eftersom den är ovanför min header. Glöm inte att lägga in denna kod på samma ställe i alla fyra kodmallar!
 
<ul id="navbar">
  <li><a href="#">Kategori 1</a>
    <ul>
      <li><a href="#">Länk 1</a></li>
      <li><a href="#">Länk 2</a></li>
      <li><a href="#">Länk 3</a></li>
    </ul>
</li>
<li><a href="#">Kategori 2</a>
   <ul>
      <li><a href="#">Länk 4</a></li>
   </ul>
</li>
<li><a href="#">Länk 5</a></li>
<li><a href="#">Kategori 3</a>
   <ul>
      <li><a href="#">Länk 6</a></li>
      <li><a href="#">Länk 7</a></li>
      <li><a href="#">Länk 8</a></li>
      <li><a href="#">Länk 9</a></li>
   </ul>
</li>
</ul>
 
 
   Men, sådär vill man nog inte ha sin dropdown. Ofta vill man kanske ha kategorier, arkiv, länkar eller speciella inlägg. Det är ganska lätt att fixa. Här nedan har ni koden till min egen dropdown - ni får självklart ta den här direkt om ni vill. Det är inte svårare än så här för att automatiskt få in sina senaste inlägg, sina kategorier, sitt arkiv samt sina länkar i en dropdown.
 
<ul id="navbar">

<li><a href="#">Senaste Inläggen</a>
<ul>{% for entry in entries[:15] %}
<li><a href="{{ entry.url }}">› {{ entry.title }}</a>
{% endfor %}</ul></li>

<li><a href="#">Kategorier</a>
<ul>
<li>{% for category in categories %}
<li><a href="{{ category.url }}">› {{ category.name }}</a>
{% endfor %}</li>
</ul></li>

<li><a href="#">Arkiv</a>
<ul><li>{% for month in archive_months %}
<li><a href="{{ month.link }}">› {{ month.name }}</a>
{% endfor %}</li></li></ul>

<li><a href="#">Länkar</a>
<ul><li>{% for link in linklist %}
<li><a href="{{ link.url }}" title="{{ link.description }}">› {{ link.name }}</a>
{% endfor %}</li></ul>

</ul>

 

   Okej, nu har ni en dropdown här - men den är grå och ganska trist. Man ändrar storlek och utseende i CSS:en, och ni har här ovan riktlinjer med hjälp av kommentarerna i kodningen.

Tänk på:

- "a" betyder länk

- "hover" betyder att detta bara syns om man håller muspekaren över elementet

- Om du vill ha en hemsida att leta färger på så kan du gå tillbaka till inlägget där jag pratade om Webbfärger

 

 

   Lycka till!

Tre gyllene bilder på Aftonstjärnan

 
 
 
En av mina favoritbilder just nu

   Börjar bli lite tagg på att köpa hem fler stora hästar... Om det är något som SSO-teamet verkligen har lyckats med så är det att skapa vackra hästar åt oss, så är de bara ♥
Level 14, tjoho!

   Det går framåt med Arwen, trots att jag inte riktigt pallat levla under den sista veckan. Level 14 är hon på nu, jag ska verkligen försöka lägga manken till så att det hela är färdigt på tisdag.
   Då snön försvinner blir det en massa bilder på Arwen ute i naturen, men just nu tycker jag mest att hon försvinner in i bakgrunden xP Är hon inte snygg i grått, btw?
 
   På tal om levling så kan jag inte låta bli att fundera över nästa häst, trots att jag är utled på levling. Just nu är iaf SC inga problem eftersom jag har på lager, och jag har två platser kvar. Nu är det en hingst eller vallack som ska in i stallet, känns som att jag måste väga upp för alla ston nu x) Och jag hade en färdig plan, det hade jag, men... Jag tror inte att jag kommer följa den. Problemet är bara vad jag ska köpa istället... Jag vill ju gärna variera mig lite med färgval på hästarna, så att alla inte ser likadana ut, så det är prio ett. Sen vill jag ha olika namn, olika kön. Då Hästön väl kommer kan jag ju köpa häst på häst utan vidare dåligt samvete, men till dess... Gah, beslutsångest :(
Lär dig webbdesign - Din länklista på Blogg.se

   Det är faktiskt många som inte vet hur man utökar sin länklista, så det står på tavlan idag. Det kommer självklart mer inlägg som handlar om just kodning, men jag varvar lite nu ;)
 
   Gå in på bloggens arkiv (Logga in på BloggEsse, välj "Arkiv" uppe i menyn), välj "Länkar" och skriv in de bloggar/hemsidor du vill länka till. Glöm inte att dubbelkolla så att länkarna fungerar! Det händer alldeles för ofta att det blir misstag och att dina läsare inte kan nå bloggarna. Se till att hålla din länklista uppdaterad, så att den inte länkar till tio raderade bloggar ;)
 
   Vad bör finnas i din länklista? Du bör länka till bloggar du själv läser och tycker om, för att uppmuntra andra att också hitta dit. Om du känner till webbsidor som du tycker är bra och som är relevanta för din blgogning kan du också länka dem!
 
   I morgon blir det en genomgång om hur man på enkelt sätt löser en dropdown-meny!
Levla andras hästar

   Man ser rätt ofta i Globalchatten "Jag kan levla hästar åt dig gratis" eller något åt det hållet. Deeet är ganska farligt. Skulle ni lämna ut ert lösenord till en total främling? För att denne vill levla dina hästar? Är chansen att få färdiglevlade hästar utan besvär större än risken för att bli av med ditt konto?
 
   Igår råkade min kamrat Genevieve Nightbard ut för en spelare som gärna ville levla hennes hästar - trots att spelaren själv inte hade fullevlade hästar. Nu gjorde hon ju ett väldigt oturligt val av spelare för hennes del, eftersom Gen faktiskt anmäler sånt (såsom man alltid borde göra om någon vill ha ens lösenord), men hon kunde ha valt en yngre, mer oerfaren spelare som faktiskt gett ut lösenordet utan att tveka.
   Självklart finns det ärliga spelare som bara vill hjälpa till. Problemet är att om man sitter bakom en datorskärm så vet man ju aldrig vem som sitter bakom nästa skärm.
 
   Ge inte ut era lösenord till andra om ni inte är bergsäkra på att inget kommer hända. Byt lösenord ofta. Var rädda om era konton helt enkelt, för om ni gett ut lösenordet till någon som sedan tar kontot för egen vinning får man faktiskt skylla sig själv - då kan man inte säga att man har blivit hackad. Då har man bara varit naiv nog att lämna ifrån sig sina uppgifter.
 
   Gen skrev ett blogginlägg om saken själv, läs det HÄR.
Vitt i kylan

 
Jarvis

Jag börjar i år med en sak jag aldrig gjort förut, men som jag tror kommer göra mig gott - en Happy Jar som jag har döpt till Jarvis. Varje gång något riktigt bra händer mig skriver jag en lapp och lägger i Jarvis, och i december öppnat jag Jarvis, häller ut alla lappar och minns de stunder som är värda att minnas. Än så länge har det gått knappt två dagar på det nya året och jag har redan en lapp.
   Jag tror det här blir en riktigt bra grej och jag hoppas att Jarvis kommer fyllas med många fina minnen ^^
   Jag tänker mig att både IRL-grejer och fina saker inom SSO kommer hamna i denna lilla glasburk :3
Lär dig webbdesign - Sätt in en egen header

   Det som 99% av alla bloggare ser till att göra, oavsett nivå på bloggningen, är att sätta in en egen header. Det är enkelt att göra och även om man kanske inte kan koda själv och använder sig av gratisdesigner så kan en header lyfta bloggen rejält.
 
   Till att börja med måste vi ladda upp headern på bloggen. Gå till Arkiv och välj att ladda upp en bild. Tänk på att du inte kan ladda upp en bild som är bredare än 1000px. Din header kommer inte behöva vara bredare än 1000px ändå, så tänk på det då du gör den.
   Om du missar att ladda upp din bild i stort format kommer den bli för liten. Missa inte detta första steg! Sedan gör du precis som då du ska göra en bildlänk, du kopierar bildadressen till den fullstora bilden.
   Nu ska vi in i din CSS. I princip alla grunddesigner har en divtagg som heter #header. Om det redan finns en bildlänk där så tar du bort den och klistrar istället in din nya bildlänk. Det borde se ut ungefär såhär då du är färdig:
 
#header {
background: url (DIN BILDLÄNK) <-paranteserna ska vara där, ta inte bort dem!
width: 1000px
}
 
   Notera att bredden, "width", får anpassas om du har en design där headern ska vara mindre, eller beroende på om bilden helt enkelt är mindre än 1000px. Man kan lägga till "height" (höjd) också, men höjden reglerar sig efter bredden i det här fallet. Om det finns andra värden som t ex "padding" och "margin", låt dem vara kvar åtminstone precis då du sätter in den för att se hur det blir! Glöm inte bort att förhandsgranska innan du sparar heller!
   Självklart kan man anpassa mycket mer, men i en rätt grundläggande design behövs sällan mer.
Spunk och café

   Till att börja med så spunkar BloggEsses statistik. Jag tycker det är riktigt trist - jag sitter ju inte och följer den vidare noga, men om man ändå betalar massa pengar till bloggportalen tycker man ju att det ska fungera? Ser så trist ut i kurvan då en dag står helt på noll liksom. Blää -.-
 
   För det andra så har dagens uppdatering kommit ut på SSO's hemsida. Café? Jag förstod väl att något sånt här skulle hända någon gång, eftersom det tydligen är väldigt populärt, men jag förstår tyvärr inte grejen. Kostar det på något sätt? Eller är det gratis? Kommer kameran susa runt såsom den gör på picknik? (Jag har iofs själv suttit vid en picknik en enda gång under hela min tid i spelet menmen) Kommer det stoppa spammet om "VEM JOBBAR HÄR" i globalchatten under discokvällarna?
   Nä, ingenting för mig helt enkelt. Fast roligt för er som... ville ha det. Jag vet faktiskt inte vad jag annars kan säga, eftersom jag inte riktigt fattar vad det är om xP
 
   Aja, nästa uppdatering kommer på onsdag, det positiva med dagens är att det är kortare tid kvar till nästa ^^ Just nu lockar inte spelet särskilt mycket, fast det kanske är lika bra då jag ändå vill koda klart mina nästa design rätt snart ;)
Uppdateringar jag tror/hoppas på under 2014

Detta inlägg är önskat av Stefanie Diamondhill.

 
   Det här är ju alltid den svåra delen, för vi vet aldrig vad SSO-teamet hittar på. Om jag kommer ihåg kan jag pricka av den här listan i slutet av året, så ser vi hur värdelös jag är på att gissa x)
 
 
   - Uppdaterat hemstall. Det är något som är önskat av väldigt många spelare så jag antar att någonting kommer hända med den saken. Förhoppningsvis blir det mer plats i stallet, helt enkelt.
 
   - Moderatorer som övervakar chatten. Hoppas på antingen anställda kottar på SSO-kontoret eller att vissa äldre spelare väljs ut att hjälpa till (typ såsom det funkar på de flesta forum)
 
   - Fler hästraser/hästtyper. Lipizzanerhästen är väldigt efterfrågad (och dessutom officiellt bekräftad) och jag tror att en Tinkerhäst är åtminstone halvt planerad. Eftersom SSO är baserat i Sverige hoppas jag på nordiska hästraser såsom Svenskt halvblod (den i Vårryttaren var det snyggaste någonsin - som en korsning mellan Iddy och den bruna Selle Francais-hästen) och Norsk Fjordhäst. Gällande typer så menar jag då t ex Fjordhästen, som inte är en särskilt stor hästras - tänk er en lite bulkigare häst i arabens storlek?
 
   - Utveckling av Man- och svansfunktionen. Jag hoppas på fler alternativ (det är väldigt efterfrågat så det händer nog någon gång), en bättre kameravinkel så att man ser både man, pannlugg och svans, samt valet att välja man och svans var för sig.
 
   - Hästön. Vi vet att den kommer, men inte när. Jag hoppas vid Jon Jarls ande att funktionen är gratis!
 
   - Nya uppdrag som låter oss bygga rykte med de olika gårdarna i Skördebygden
 
   - Nya tävlingar, särskilt i Skördebygden
 
   - Nya huvuduppdrag, alltså mer om Lisa och Anne
 
   - Fortsättning på uppdragen med G.E.D.
 
   - Förklaring till varför Ydris har en hel jädra karneval i släptåg
 
   - Att byggställningarna i Moorlandstallet utvecklas till något... färdigbyggt
 
   - Södra delen av Skördebygden
 
   - Nya butiker i Skördebygden - nu är ju mer än hälften stängda.
 
   - Färjor som går mellan GåD - Jarlaheim - Fort Pinta (eftersom det enligt våra NPC's går färjor, och dessa tre ställen har riktiga hamnar)
 
   - Fler benlindor som ser ut som benskydd (eller "riktiga" benskydd, ofc) i fler färger
 
   - Och, förstås... SADELGJORDAR FÖR FASEN!
 
 
   Tycker ni att jag har missat något? ^^ (Snälla säg inte "leda hästen", SSO har sagt tusen gånger att det antagligen inte kommer hända)
Ridhusbilder i vintertider

 
 
 
   Jag älskar ju verkligen ridhuset, och det är så himla härligt att använda det särskilt under vintertid. Riktigt mysigt att kunna se snön utanför! Härligt är det också på kvällarna - ljuset är liiite annorlunda, men det är fortfarande starkt upplyst. Helt underbart!
Nya koder

   I brist på annat har jag börjat med min vårdesign. Designen jag har just nu är sjukt slarvigt kodad - det finns koder som tar ut varandra och sabbar varandra och Jon Jarl vet vad. Därför sitter jag nu från allra första grunden, med tre olika bloggar uppe (den här samt mina två kodbloggar), och pusslar ihop allting kod för kod så att ingenting ska spunka ur. Jag har redan en helt klar plan för headern samt färgtema, men jag ska göra färdigt kodningen nu direkt så är det bara att ändra lite färger då våren kommer över oss om några månader ^^
 
   Jag kan iaf säga en sak såhär på rak arm i förskott - det kommer bli grööööönt :D
Åååh så surt

   Jag beställde The Sims + Husdjur i torsdags, och enligt Cdon.com har beställningen inte ens paketerats... :( Har aldrig haft problem med Cdon förut, så hoppas verkligen att det bara är spunkat för att det har varit juletider. Jag är så sjukt sugen på att sätta igång och bygga stall! Visserligen kan jag göra det i Zoo Tycoon 2, men min dator pallar inte alla nedladdningar som krävs för att nå nivån jag vill komma till så det är liksom kört ändå...
 
   Pallar inte riktigt med SSO heller. Fatal Error alltså, och sen de där julönskningarna... Jag känner lite press att samla alla jag kan eftersom jag fortfarande inte har fått all utrustning jag vill ha, men jag vill typ kräkas över uppdragen just nu för det känns som att jag gjort dem så många gånger. Särskilt den där julsläden, det uppdraget har jag inte gjort på hela veckan. Det är ett genialt uppdrag och det var jättekul första tre gångerna man gjorde det, men det är ett alldeles för långt uppdrag med alldeles för mycket väntan medan man är på väg mot nästa skorsten. Dubletterna jag får i julönskningarna har jag inte vågat sälja heller, ifall det nu skulle komma någon slags bytesfunktion så att man kan få utrustningen man har missat. Jag har fortfarande inte fått misteln, och den är väl det enda jag verkligen vill ha, men nu är jag så sjukt trött på uppdragen.
   Aja, i morgon blir det åtminstone uppdatering, jag hoppas på att något händer. Siri gissade på att det kommer araber i fler färger - jag skulle tycka det var fantastiskt, för araberna är lätt min favorittyp av häst i spelet. Dock så gynnar det inte mig så mycket, jag har bara två stallplatser kvar och vi vet än inte när Hästön kommer... Mest hoppas jag på någon liten uppdragsserie så att man pallar vakna till liv igen.
 
   Men det är ju ändå den första uppdateringen under 2014 :D Det är ju alltid något ^^
Men orkar inte...

   Två Fatal Error på typ en timme? Tack...
2014 - hopp för året

   Vad hoppas jag ska hända på SSO under 2014?
 
   - Nya uppdrag
   - Nya hästar (kommer aldrig sluta hoppas på Tinker, Shire och Fjording ♥)
   - Hästön
   - Uppgraderat hemstall (boxar så att tio hästar får plats, ljusa upp den mörka boxen)
   - Södra delen av Skördebygden
   - Profilblad (se mitt inlägg från i förrgår)
   - Moderatorer i spelet
   - Ytterligare förbättrad censur. Under december fungerade censuren bättre än den gjort på över ett år, otroligt skönt, men det är fortfarande mycket som man inte kan skriva. Att man kan skriva "Alkohol" men inte lite mer akademiska ord? Seriöst? (Sen att det faktiskt går att skriva t ex Superhärligfraggelistighäxlikhalledosen, vilket btw är världens bästa ord, det är faktiskt åzum)
 
   Sen har jag ett litet eget önskemål - Life Time-medlemmar har inte mycket mer bonus än övriga Star Riders just nu. Jag skulle gilla att LT's skulle kunna klicka på en knapp för att automatiskt sköta om alla hästar i stallet för dagen - dock skulle det bara funka om man har tillräckligt mycket mat åt hästen i ryggsäcken. Tror inte att det kommer hända, men det vore en trevlig grej ^^
 
 
   Vad har ni för förhoppningar på 2014?
Riding High

Detta inlägg önskades av Sabrina Eastforest. Eller ja, hon bad mig att skriva om spelet, sen har jag valt alla klagomål själv.

 
   Många av er har nog åtminstone hört talas om Riding High. På Facebook kan man se några teaserbilder och egentligen allt som skrivs om spelet får det att framstå som det mest episka hästspelet någonsin. Jag måste dock säga att jag är djupt skeptisk.
 
   Jag upptäckte Riding High då jag startade en Facebook-profil åt Esme. Det var väl någon gång i oktober antar jag, för jag vet att jag reagerade på 1 november - jag fattade inte riktigt vad som skulle hända med RH då, om det var en beta-version eller något som skulle släppas, men ingenting hände alls.
   Spelets Facebooksida visar upp några få bilder på fantastiska miljöer, samt en halv häst sedd bakifrån. Det utlovas en mängd olika funktioner, bland dem flera som saknats i SSO (därav att många SSO-spelare verkar dras till spelet som flugor flockas kring en fluglampa), och just nu samlar spelet in donationer från olika håll för att kunna släppa spelet så snart som möjligt. Om man ska kunna registrera sig på deras hemsida har jag för mig att man måste ge en donation på minst en dollar (vilket är typ 7 spänn eller något åt det hållet).
 
   Och om man litar på det som sägs kommer spelet vara fantastiskt! Det finns dock ett antal saker som gör att jag är mycket misstänksam:
 
   - Det finns inga riktiga bilder från spelet. Alla bilder är översiktsbilder och verkar vara redigerade så att de ser ut att vara hämtade från animerade filmer. Det är liksom alldeles för "välgjort" för att vara sant.
 
   - Från början sades det på RH's officiella FB: "Vi ska släppa spelet i 3D men vi börjar med en betaversion i 2D", och igår ändrades det plötsligt till "Nejmen det är två olika spel, ett i 2D och ett i 3D och det ska bli betaversioner till båda två". Alltså - det gäller TVÅ olika spel, och med tanke på 2D-hästarnas bilder ser det ut som en rip-off på Howrse. Inser ni hur mycket pengar som krävs för att bygga upp två spel, för att inte tala om samtidigt?
 
   - Tydligen är det en otrolig detaljrikedom i 3D-spelet (vilket vi självklart inte har sett än), och jag kan inte låta bli att undra hur fasen det ska gå ihop. Många datorer klappar ihop bara av SSO, hur fasen ska man med en normal Svensson-dator kunna spela ett onlinespel som ska vara så otroligt mycket större på alla sätt?
 
   - Det verkar inte finnas något företag bakom spelet. Jag har letat, men jag hittar ingenting. Ingen mejladress, inget företagsnamn, inga kontaktuppgifter alls. Dreamringer Studios, visserligen, men det företaget verkar bara existera på Facebook.
 
   - Notera att de inte har visat något konkret alls från spelet, men de ber ändå om pengar.
 
   - De spelare som donerat något skulle alla nu få varsitt föl i förskott som de sedan kommer ha i spelet. Och alla föl skulle tydligen designas efter spelarens önskemål, av spelskaparna? Känns helt orimligt, har inte de jobb nog med att färdigställa själva spelet?
 
   - De har en Wiki-sida med typ fem sidor, och inte heller där finns det något som helst info om företaget bakom spelet.
 
   - Trots deras "hårda jobb med att färdigställa spelet" så svaras det väldigt, väldigt fort på frågor på deras facebook-sida, och nästan oavsett vad folk frågar så låter det "Jamen det ska vi ha i spelet så ni behöver inte oroa er".
 
 
   Jag råder er att INTE betala för den här tjänsten, för än så länge finns det inget som stödjer att det här är ett riktigt, seriöst företag. Om det spelet utlovar verkligen är sant - visst, då lär jag börja spela det också. Men just nu ser det mest ut som fusk och båg, och jag tror inte alls på det.
 
   Om ni vill veta mer om spelet kan ni besöka deras (tomma och nästintill värdelösa, imo - ytterligare en anledning till att jag är skeptisk) hemsida HÄR, eller söka på "Riding High" på Facebook.
 
   Sen hör jag gärna era tankar om spelet - vad tror ni? Fusk och båg eller ett nytt paradis för hästälskande spelare?
Lär dig webbdesign - Vad bör finnas på din blogg?

   Nu har vi gått igenom rätt mycket koder. Men koder är bara en del - man måste vet vad man siktar mot, man måste veta vad man vill ha fram, man måste veta vad läsarna behöver. Webbdesign är inte bara koder, det är också innehåll och utseende.
 
   Innan jag kodar en ny design drar jag fram ett papper och skissar upp lite slarvigt hur jag vill ha den. Det är en stor hjälp för min del, och jag föreslår att ni gör samma sak. Det behöver inte vara snyggt, det kan vara snett och slarvigt, det är bara för att ni ska ha en idé om hur designen ser ut i slutändan. Om ni klickar på de två bilderna under ser ni min designplan, dagarna innan jag uppgraderade bloggen till PRO. Sådär stiltigt gör jag visserligen inte i vanliga fall, men om man är understimulerad i skolan hinner man med rätt mycket, kan jag lova.
  
 
   Ni ser att jag hade en klar plan. Det gjorde att det gick mycket fortare för mig att både koda samt redigera mina bilder, för jag visste vad jag ville komma fram till. Det kan ni tänka på oavsett vilka projekt ni pysslar med på datorn :)
 
   Vad ungefär bör finnas på din blogg i innehållsväg? Det ska vi gå igenom nu. Tänk på att det här inte måste finnas i din sidomeny - däremot kan det absolut finnas länkar till de här grejerna i sidomenyn. Det ska vara lätt för läsarna att hitta; föreställ dig att du är lite extra övertydlig.
 
   - Information om dig. Även om du bloggar om SSO och därmed är "anonym" (glöm inte att man faktiskt inte är anonym på nätet, trots att man kan tro det) så vill folk veta lite om dig. Lagom bra information är väl ditt namn (SSO-namnet duger självklart), hur gammal du är samt vad du egentligen gör på bloggen. Om du vill skriva en längre beskrivning om dig själv är det nästan bättre att länka till ett eget inlägg, så att du inte skriver en hel roman på bloggens meny.
 
   - Kontaktinformation. Om dina läsare vill ha fatt i dig, hur gör de då? Ska de mejla till en adress? Ska de breva i spelet? Finns du på t ex Facebook och Instagram?
 
   - Dina hästar. Du behöver inte hitta på en massa information om dem, men dina besökare lär tycka det är trevligt att veta åtminstone vad dina hästar heter och hur de ser ut. För många SSO-bloggare är ju hästarna en väldigt viktig del!
   Tips: Skriv inte en roman om dina hästar i en sidomeny. Länka till inlägg där du introducerar dem istället! Om du har tio hästar och skriver lång information om dem i menyn ser designen bara plottrig ut.
 
   - Kategorier. Du bör absolut försöka sortera dina inlägg i kategorier, för att underlätta både för dig själv och dina läsare. Det blir så mycket lättare att gå tillbaka i tiden om du sorterar väl! Tänk på att inte ha för många kategorier, det kan vara svårt att veta vad som hör till vad då.
   Tips: Ge kategorierna namn så att dina läsare förstår vad som finns i dem. Var inte rädd för att gå tillbaka senare och ändra namn på eller ta bort en kategori!
 
   - En länklista. Många av dina besökare lär undra vilka bloggar du läser. Länka dina favoritbloggar, eller dina vänner, eller både och. Dessutom kan jag lova att de du länkar till blir glada över uppskattningen :)
 
   - Möjlighet till översättning. Detta gäller väl mest om du vet att du har läsare från utlandet. Det är iaf en trevlig grej att ha - även om t ex Google Translate, som jag använder, inte alltid funkar så bra, så är det bättre än ingenting alls. Alla som vill ska få en chans att läsa :)
 
   - En sökruta. BloggEsse har haft problem med sina sökrutor, men om du lyckas hitta en kod som funkar är det super ^^
 
 
   Det här är bara basgrejer - översättning samt sökruta är lite överkurs, men kan uppskattas av många :) Kom ihåg att alltid besöka din egen blogg och testa alla nya länkar, så att du vet att de verkligen fungerar!
 
Gästbloggning - Siri Moonbear

   Strax innan jul hade jag en utlottning där vinnaren fick en gästbloggning här. Den vanns av Siri Moonbear, och därmed inviger hon år 2014 på Monokerus.se.
 
 

Hejsan!
Jag är då Siri Moonbear, som bloggar på moonbear.blogg.se, och det har jag gjort sedan 3 februari 2013. Jag spelar SSO varje dag, och har även spelat både Starshine Legacy och Starstable. Jag äger nio hästar vid namn Emberknight "Ember", Wintersoul "Winnie", Silversister "Sissi", Farlove "Loke", Starchaser "Zpiroh", Frostspot "Sally", Sunflyer "Sune", Silverrunner "Bezzie" och Lionking "Chamör" och tycker själv att jag spenderar alltför mycket tid och pengar på mina hästar, spelet och min blogg. 
 
Så, jag har faktiskt tänkt på vad jag skriva om sen jag fått reda på att jag skulle gästblogga. Det är väldigt svårt att komma på något som kan jämföras med det Esme skriver ^^ Jag har ändrat mig väldigt många gånger men tillslut valde jag att skriva lite om klubbfunktionen efter jag mycket åsikter om just den :D
 
Jag själv har ju varit med i ett flertal klubbar. Allt från ganska små där alla vet exakt vem alla andra är och man känner varandra superduperväl, till stora klubbar med aktiviteter varje dag och hela tiden folk som vill gå med. Och klubbar är just något som skapat en del bråk inom SSO. Klubbar upplöses, det kommer nya klubbar som helt plötsligt blir superstora, rykten går. 
 
Jag tycker det finns flera saker som skulle kunna göra för att förbättra klubbfunktionen, öka kontakten mellan olika klubbar med mera. Mina idéer är följande:
   ☞ En regelsida. Där "medlemmar" och "klubbinfo" finns, finns det även en flik som säger "regler". Här kan klubbägaren och även klubbledaren (jag kommer till detta senare) skriva in regler. Detta för att man enklare ska kunna se reglerna :)
   ☞ Skicka "klubbrev". Istället för att skicka ett mejl skickar Klubbägaren eller Klubbledaren ett mejl till hela klubben genom att klicka på en knapp på klubbsidan. Detta för att enklare nå ut till klubben.
   ☞ Klubbägaren kan välja vad klubbledaren får göra. Klubbledare är ju bara en titel, men skulle det inte vara mycket bättre om klubbägaren kunde göra så att klubbledaren exempelvis får bjuda in folk, kicka folk, skicka klubb brev, ändra regelsidan, ändra infosidan mm. 
   ☞ En anslagstavla för klubbar! Söker du en klubb? Ta dig en titt på anslagstavlan och se om det finns några tillgängliga som passar dig eller skriv en egen annons. Söker du medlemmar till din klubb? Kolla igenom annonserna eller skriv en egen. Detta skulle troligtvis minska all klubbreklam i global (och varför inte ha en likadan för bloggar?)
  ☞ Kunna se mer än 50 personer. Det är nämligen ofta så att klubbar vill ha event tillsammans, och kommer det mer än 50 pers ser man inte alla, och då kan man inte leka. En aning jobbigt. Och detta leder till nästa punkt...
   ☞ Samarbete mellan klubbar! Har din klubb en samarbetspartner kommer en extra chatt aktiveras som båda klubbarnas medlemmar kommer kunna skriva i, även denna funktion för att underlätta event för mer än en klubb. Hur börjar två klubbar samarbeta? Om en klubbägare klickar på en annan klubbägares namn kan den även "fråga om samarbete". Jag är fullt medveten om att stora klubbars klubbägare kan bli en aning spammade, så därför kan man sätta av och på denna funktion som klubbägare.
 
Det var allt jag hade att föreslå idag, så jag avslutar med en bild på mina hästar och önskar att alla kommer ha ett underbart 2014!
 
 
 
Gratis grafik

   Klicka på länkarna för att hitta just det du är ute efter! Sidorna kan komma att uppdateras.
 
 
 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.