Chrome Pointer

Lär dig webbdesign - Kom ihåg alla delar!

   Det är ofta väldigt lätt att se om en bloggare använder sig av en gratisdesign där färgtemat är ändrat. Och det kan man oftast se på inläggssidan, där man skriver en kommentar.
   Många designer har nämligen färgad text i kommentarsrutan. Vi säger att jag använder en gratisdesign i färgtemat rosa/vitt. Då händer det ofta att texten i kommentarsrutan blir rosa då jag skriver. Därför är det viktigt att man verkligen vet hur sin design är uppbyggd, för om man missar såna där smådetaljer kan det sticka i ögonen på de som är lite vassa på design.
 
   Vad gör man för att förhindra det här?
   - Besök din egen blogg. Klicka på allt, skicka en kommentar till dig själv, allt för att se till att du inte har missat något. Det här är faktiskt ett väldigt lätt och effektivt sätt att dubbelkolla bloggen!
   - Om det är färgen på text som inte fungerar som du vill ska du in i din stilmall, din CSS. Prova att ändra färgkoder överallt och förhandsgranska för att se hur det ser ut!
   - Skriv gärna upp de färgkoder du använder på ett papper bredvid dig, så att du hela tiden vet vilken kod som står för vilken färg. Det kan underlätta jättemycket!
   - Om du håller på att byta färgtema på bloggen, ha koll på vilken färg du ska byta bort. Den färgen behöver antagligen inte vara kvar, så du kan ta för vana att ersätta den helt med den nya färgen.
   - Om du inte orkar koda i ett svep är det klokt att ha allt på en testblogg, så att du kan gå tillbaka senare. Det är ibland jättebra att ta en paus från kodningen om man känner att man inte kommer någonstans.


Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.