Chrome Pointer

Jag vet att jag skulle ha en paus...

   ...men jag är lite trött, och förbannad.
 
   SSO Wiki har kommit upp i över ett tusen sidor. Och jag hade varit överlycklig över det om jag inte hade tittat in där i morse och sett att en ny lustigkurre hade raderat info på ungefär 10-15 sidor. Återställde allting, men jag känner verkligen modet sjunka. Jag är expert på att lägga min tid på saker som drar ner mig. Jag har inte ens fyllt tjugo och har redan varit deprimerad två gånger. Inte sådär lite halvdeppig, deprimerad. Medicinskt tillstånd.
   Jag trodde lite i min enfald att Wikin kunde funka mycket bättre om det faktiskt krävs en registrering av redigerarna. På så sätt blir det oerhört mycket lättare för mig att se vad som händer, folk kanske känner igen varandra och kan knyta nya kontakter (något som är aningen svårare om man ska känna igen folk på ett IP-nummer), och jag tycker faktiskt att man ska kunna stå för det man skriver, oavsett om det är på en Wiki, en blogg eller i ett spel. Vi är redan anonyma, bakom våra spelarnamn. Vad vet ni om mig? Inte mycket, trots att jag langat ur mig massa info om mig själv under tiden jag haft den här bloggen. Jag tror att kanske tio av er vet vad jag heter. Jag gissar att max tre av er har träffat mig IRL. Jag ser mig själv som relativt anonym, trots att jag gett ut ganska mycket information. Vad vill jag få ut av det här ni just nu läser? Jo, så länge som någon inte sitter och spårar IP-adressen på något lagom ingående sätt så är vi gömda bakom en fasad. Att inte ens våga ge ut sitt SSO-namn på en Wiki om ett spel - det tycker jag är lite överdrivet. Man behöver inte ens säga sitt SSO-namn, man kan ju bara hitta på något random. Men det är inte så svårt att skaffa sig ett konto på Wikin och jag tycker faktiskt att så mycket kan man kräva av folk - för uppenbarligen fungerar det inte som det gör nu.
 
   Just nu står det visserligen på Wikin att redigering är låst; det är den inte. Jag håller på och mejlar fram och tillbaka med Wiki-support. Men just nu ser det ut så här - antingen gör supporten så att Wikin blir låst så att registrerade användare kan redigera, eller så lämnar jag Wikin. Verkligen överger den. För jag mår personligen väldigt dåligt av att se det arbete jag, och många andra, kämpat med där förstöras. Visst går det att ändra tillbaka rätt enkelt, men det tar verkligen energi från mig att folk faktiskt vill förstöra för andra. Borde jag ge mig? Nej, det borde jag inte. Men i valet att hålla på och återställa en massa Wiki-sidor och att slippa ångest, så väljer jag att slippa ångest. Åtminstone över just det här, för jag har tusen andra problem att oroa mig över.
 
   Det är faktiskt mestadels på grund av Wikin som jag tog den här veckan, eller halvveckan, då jag inte varit aktiv inom SSO-communityt alls. Jag tycker det här är asjobbigt och jättetråkigt. Känns som att jag gjorde ett dumt val att be om ett lås på Wikin utan att fråga runt först, men i ärlighetens namn blir man lite less på att be om svar på ett forum där det finns en enda annan användare som man vet faktiskt kommer svara. Och den användaren valde att lämna Wikin efter det här. Jag försökte vara klok och tänka efter, men jag kan ha tagit ett dumt beslut. Var väl bara en tidsfråga egentligen, jag tycker själv att jag varit ganska oförarglig inom SSO-sammanhang förutom då jag varit på mobbare och spammare. Man kan inte alltid göra rätt.
 
 
   Typ så här kul har jag det. Det är alltså så det ligger till, att jag verkligen funderar på att överge skeppet. Självklart är det bara Wikin som gäller då, bloggen lämnar jag inte. Det hela hänger på hur Wiki-supporten tar mina mejl, egentligen.
   Jag är tillbaka på söndag.
 
  EDIT: Nu har någon rolig jävel återigen varit framme och raderat hela sidor... Jag vet inte om ni förstår min oerhörda frustration över det här. Tack Rose och Alicia som försöker hålla ordning på taket, ni är riktiga hjältar!






Matilda Greenstone

Går det inte att göra så bara de personer du godkänt får redigera?
Annars, gör så att man måste ha ett konto, om du vill ha en chans att ha den hel! Ta hand om dig!

Svar: Tyvär går det inte att godkänna enstaka personer - det närmaste som går att komma det är att spärra IP-adresser, vilket jag gjort alldeles för ofta :/
Esmeralda Silverforce

willow Winterborn

Oj vad hemskt. Känner verkligen med dig, fy för att lägga ned en massa jobb och sen se folk försöka förstöra bara för nöjes skull. Vad får man egentligen ut för sorts glädje av att sabba wikipedia sidor?? Det vore synd om du övergav Wikin, det är verkligen ett imponerande projekt och ett riktigt värdefullt inslag i vår imponerande community runt det här spelet. Man kan inte alltid göra rätt men att försöka göra rätt ska man ha credit och pluspoäng för.

Kan bara försöka skicka min sympati och empati för din situation och hoppas att du finner styrka att gå vidare.

Kram

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.