Chrome Pointer

En Anmäl-knapp

   I spelets alternativ, ni vet då man klickar på mobiltelefonen nere i högra hörnet, borde det finnas ett alternativ som heter "Anmäl spelare". Där skriver man i namn samt vad spelaren har gjort och skickar till support direkt med ett knapptryck, utan att ens tabba ner spelet. Jag är faktiskt väldigt irriterad över att det i dagsläget inte finns något sånt, för numera är det dagligen bråk/spam i global då jag loggar in, och såsom jag sa häromdagen blir man lätt attackerad om man säger till. Jag för min del står inte för att folk skriver opassande saker, det är då jag blir förbannad och säger "lägg av".
 
   Någon mer som anser att en liknande funktion borde komma till spelet?
 
//En-oerhört-irriterad-Esme






Selena Flowerfall

Tycker absolut att en sån funktion borde komma!

Michelle Southwright

Absolut, stör mig på alla som spammar. En anmälningsknapp skulle sitta fint :)

Bella Eastfield

Är praktist taget förvånad över att de inte utvecklat en funktion som denna tidigare,
det är ju de minsta de skulle behöva eftersom de i föräldra-vilkoren lovar en 'säker chattmiljö' På detta vis så skulle det förhoppnings vis förbättra stämmningen i chatterna lite iaf. :) Men dock så började jag fundera om det skulle vara så lyckat. Någon kommer ju troligen börja missbruka denna typ av funktion vilket kan leda till spam osv, men jag förstår dig helt och hoppas endå på en liknande funktion i framtiden! :D

Charlotte Snowborn

Jag tycker att det är både en bra och en dålig idé. Det positiva är att mer lättillgängligt anmälningssystem förmodligen skulle göra så att flera spelare anmälde då det i dagsläget är en rätt krånglig process, speciellt med tanke på att de ständiga bråken eskalerar i en sådan fart att man knappt hinner anmäla ett regelbrott innan man ser minst ett till. Speciellt okynnesspammande tycks ha en rejäl kedjereaktion hos en hel del spelare. Att då bara kunna klicka lite snabbt inne i spelet skulle nog öka antalet spelare som faktiskt anmäler och missnöjet med chatten skulle bli betydligt tydligare än vad det i dagsläget tycks vara.
Så de spelare som tar illa vid sig och störs av tonen, men kanske hellre stänger ner chatten istället för att anmäla skulle säkert öka och det är en enorm fördel.

Det negativa om det är lite för enkelt är att en hel del förmodligen skulle missbruka anmälningsfunktionen börja anmäla folk till höger och vänster för oenigheter som de skulle kunna lösa i privat (eller varför inte den fantastiska ignoreringsfunktionen) eller rent v för att jävlas med andra spelare. I och med att straffsystemet inte heller tycks vara särskilt hårt så tror jag inte att det skulle avskräcka folk från att missbruka en sådan funktion, och då skulle istället det ta upp tid från riktiga problem och kränkningar.

Eftersom det dessutom ofta är samma spelare man kan se bete sig på de mest regelvidriga sätten så tror jag mer på att faktiskt banna folk och göra det ordentligt.
Det ska inte gå att komma runt en avstängning genom att låna ett annat konto, spärra IP-adressen istället. Och kanske då och då påminna alla spelare vad det är de har skrivit under på. Kan de skicka massutskick med reklam så borde de kunna skicka ut massutskick där de kan be spelarna att kanske se över reglerna de har godkänt lite då och då.

Jag spelade World of Tanks en period med min man (maken till elaka människor, de fick globalchatten att framstå somen riktigt mysig chatt.) och de hade en funktion där man fick ett begränsat antal anmälningar för varje dag. Och det infördes just för att människor anmälde andra av ren elakhet. Det systemet är inte heller perfekt men man tänker nog till ett par gånger extra om man vet att man bara har möjlighet att anmäla tre gånger om dagen. Nackdelen är ju att det oftast är många inblandade och att bråk tycks starta mest hela tiden så jag vet inte hur långt man skulle nå med ett begränsat antal anmälningar heller.
Den absolut bästa lösningen skulle såklart vara moderatorer som har möjlighet att banna en person direkt efter en varning, men det tycks inte vara något vi lär få inom en närmre framtid.

Jösses vad virrigt det kändes som att det blev, förhoppningsvis inte alltför rörigt. Jag skulle uppskatta en enklare anmälningsfunktion, men jag tror att det är en stor risk att den skulle missbrukas kort och gott.

Svar: Jag förstår absolut hur du menar med att systemet kan missbrukas, men jag tror verkligen att det kan vara värt risken. Om man känner sig utsatt av en spelare eller ser att en spelare mobbar/nedvärderar andra spelare måste man på ett enkelt sätt kunna anmäla saken utan att behöva print screena och mejla och allt vad det nu är. Om man lägger till att det är straffbart att skicka helt ogiltiga anmälningar också... asså jag fattar att det kan låta överdrivet, men jag tycker verkligen inte att det är hållbart såsom det är nu.
Esmeralda Silverforce

Matilda Greenstone

Det är en väldigt bra idé!
Dock tror jag att om man säger åt någon i chatt för något litet så kan den personen anmäla bara för att den blev sur, så omogna småungar som det finns. Men det kan de iofs göra nu också så Go for it Esme!
(Personligen har jag tröttnat totalt på det ständiga tjatet överallt i SSO och man får aldrig vara ifred för tjafs eller nojs, så själv har jag en, faktiskt rätt skön, paus)

Drahoslava Bunnysky

Omg thank you tack så hemskt mycket❤️❤️Älskar dig

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.