Chrome Pointer

Riding High

Detta inlägg önskades av Sabrina Eastforest. Eller ja, hon bad mig att skriva om spelet, sen har jag valt alla klagomål själv.

 
   Många av er har nog åtminstone hört talas om Riding High. På Facebook kan man se några teaserbilder och egentligen allt som skrivs om spelet får det att framstå som det mest episka hästspelet någonsin. Jag måste dock säga att jag är djupt skeptisk.
 
   Jag upptäckte Riding High då jag startade en Facebook-profil åt Esme. Det var väl någon gång i oktober antar jag, för jag vet att jag reagerade på 1 november - jag fattade inte riktigt vad som skulle hända med RH då, om det var en beta-version eller något som skulle släppas, men ingenting hände alls.
   Spelets Facebooksida visar upp några få bilder på fantastiska miljöer, samt en halv häst sedd bakifrån. Det utlovas en mängd olika funktioner, bland dem flera som saknats i SSO (därav att många SSO-spelare verkar dras till spelet som flugor flockas kring en fluglampa), och just nu samlar spelet in donationer från olika håll för att kunna släppa spelet så snart som möjligt. Om man ska kunna registrera sig på deras hemsida har jag för mig att man måste ge en donation på minst en dollar (vilket är typ 7 spänn eller något åt det hållet).
 
   Och om man litar på det som sägs kommer spelet vara fantastiskt! Det finns dock ett antal saker som gör att jag är mycket misstänksam:
 
   - Det finns inga riktiga bilder från spelet. Alla bilder är översiktsbilder och verkar vara redigerade så att de ser ut att vara hämtade från animerade filmer. Det är liksom alldeles för "välgjort" för att vara sant.
 
   - Från början sades det på RH's officiella FB: "Vi ska släppa spelet i 3D men vi börjar med en betaversion i 2D", och igår ändrades det plötsligt till "Nejmen det är två olika spel, ett i 2D och ett i 3D och det ska bli betaversioner till båda två". Alltså - det gäller TVÅ olika spel, och med tanke på 2D-hästarnas bilder ser det ut som en rip-off på Howrse. Inser ni hur mycket pengar som krävs för att bygga upp två spel, för att inte tala om samtidigt?
 
   - Tydligen är det en otrolig detaljrikedom i 3D-spelet (vilket vi självklart inte har sett än), och jag kan inte låta bli att undra hur fasen det ska gå ihop. Många datorer klappar ihop bara av SSO, hur fasen ska man med en normal Svensson-dator kunna spela ett onlinespel som ska vara så otroligt mycket större på alla sätt?
 
   - Det verkar inte finnas något företag bakom spelet. Jag har letat, men jag hittar ingenting. Ingen mejladress, inget företagsnamn, inga kontaktuppgifter alls. Dreamringer Studios, visserligen, men det företaget verkar bara existera på Facebook.
 
   - Notera att de inte har visat något konkret alls från spelet, men de ber ändå om pengar.
 
   - De spelare som donerat något skulle alla nu få varsitt föl i förskott som de sedan kommer ha i spelet. Och alla föl skulle tydligen designas efter spelarens önskemål, av spelskaparna? Känns helt orimligt, har inte de jobb nog med att färdigställa själva spelet?
 
   - De har en Wiki-sida med typ fem sidor, och inte heller där finns det något som helst info om företaget bakom spelet.
 
   - Trots deras "hårda jobb med att färdigställa spelet" så svaras det väldigt, väldigt fort på frågor på deras facebook-sida, och nästan oavsett vad folk frågar så låter det "Jamen det ska vi ha i spelet så ni behöver inte oroa er".
 
 
   Jag råder er att INTE betala för den här tjänsten, för än så länge finns det inget som stödjer att det här är ett riktigt, seriöst företag. Om det spelet utlovar verkligen är sant - visst, då lär jag börja spela det också. Men just nu ser det mest ut som fusk och båg, och jag tror inte alls på det.
 
   Om ni vill veta mer om spelet kan ni besöka deras (tomma och nästintill värdelösa, imo - ytterligare en anledning till att jag är skeptisk) hemsida HÄR, eller söka på "Riding High" på Facebook.
 
   Sen hör jag gärna era tankar om spelet - vad tror ni? Fusk och båg eller ett nytt paradis för hästälskande spelare?






Siri

Jo, jag tvivlar djupt på att det kommer vara så himmelskt som de beskriver att det är. Jag skulle aldrig donera innan jag visste vad det var - och jag vill gärna se mer bilder ur 3D spelet som är hur det kommer se ut för spelarna!

Jag vet inte om jag kommer spela det om det visar sig vara riktigt - min dator kommer troligtvis inte klara det.

Svar: Jag tycker verkligen det är väldigt oroväckande att de inte visar någonting alls från själva spelet... bådar inte gott :/
Esmeralda Silverforce

Myra R

Tror det hela är en bluff där de vill lura stackars optimistiska hästtjejer på pengar.. :/ Helt klart för bra för att vara sant, logiken går inte ihop. Både 2D & 3D, inget företag.. Såklart finns det väl en teoretisk möjlighet att ett sådant spel skulle kunna skapas med alla möjligheter med tekniken man har nuförtiden. Men trovärdigt? Nae.

Svar: Sant, sant och sant :/
Esmeralda Silverforce

Haley Sunbear

Gud jag kollade upp spelet nu. Det såg helt fantastiskt ut på de bilder som visades. Men precis som du säger så verkar det inte alls vara seriöst och det är för vackert för att vara sant. Min stationära dator klarar knappt av SSO. Har väl runt 20 fps en vanlig dag (på vetefälten säckar min dator nästan ihop, har väl runt 8 fps där.) Så jag skulle aldrig förstå hur en vanlig dator skulle kunna klara av ett spel som det...

Svar: Haha, du kanske förstår min oro ^^ OM det nu ändå är sant vore ju det underbart, men... höh x)
Esmeralda Silverforce

Alicia Starnight

Håller med alla ovan och dig. Tror det är bluff och de bara luras på pengar. Bilderna ser ut att vara från någon film eller redigerat, och ön ser inte alls ut att vara tänkt för hästar. Hästarna ser målade ut och liksom det låter för bra för att vara sant. Vi vet inget om företaget osv. Helt klart bluff.

Daniella 🌙

Skänkte sju spänn och fick ett föl efter en vecka. Så den delen fungerar ju iallafall. Och vad har ni för kassa datorer om ni inte klarar sso knappt? c: en vanlig speldator SKA klara mer än så... photoshop tex kräver mer än sso. kram!

Svar: Kan säga att det är jättemånga spelare som faktiskt har stora problem med SSO, så det är inget jag hittar på. Många kan inte spela alls utan att sänka grafiken till så lågt som det bara går :P Och jag tycker det är sjukt suspekt att det inte går att hitta något om företaget bakom spelet...
Esmeralda Silverforce

Sabrina Eastforest

Tack för att du skrev detta! Intressanta funderingar :) jag kiollar deras fb ganska ofta och 2D verisonen släpps efter att deras Crowfounding går bra. Men ja man ska noga inte slösa pengar på dem än. Jag tänker vänta tills 3D verisionen släpps ut :)

Nadia Moonnight

Asså, det låter faktiskt för bra för att vara sant. Jag kollade på deras FB sida och bilderna såg för fantastiska ut. Och tänk vad mycket jobb med både ett 2D och 3D spel. Det är säkert väldigt dyrt också, och om det skulle varA så fint som bilderna utlovar, så skulle det säkert vara ursvårt att få spelet att fungera. Och min dator skulle aldrig klarat av spelet

Nadia Moonnight

I början blev min dator överhettad flera gånger varje dag när jag spelade sso. Tänk då hur datorn skulle fungera men Riding High som 3D spel.
Nu blir datorn inte överhettad länge, mamma gjorde några inställningar och så kanske den har vant sig lite.
Jag tror inte riktigt på Riding High...

Lova was here

Jag har också funderat lite på det där. Jag tror helt enkelt att det är en bluff, de försöker lura folk på pengar. "Jamen det ska vi ha i spelet så ni behöver inte oroa er" det låter liite.. ja.
Om de nu är ett så seriöst företag som jobbar så mycket. HUR kan de ha tid att svara på allt på facebook? Och varför finns det inget företag? Nae, jag tror inte riktigt att det kommer komma. Isåfall, inte sådär vackert som de visar. Jag tvivlar starkt på att det kommer.

Cass

En sak jag vet är att man behöver inte donera pengar för att bli medlem ... :3

Svar: Åh, det funkade inte då jag försökte registrera för nyhetsbrev, då ville de ha pengar xP Fast jag kan lika gärna ha gjort fel, den där hemsidan är verkligen inte mycket att hurra för...
Esmeralda Silverforce

Maria Moondaughter

Skeptisk, skeptiskt och skeptisk. Om det de säger verkligen kommer är det helt underbart, men de verkar gapa efter lite väll mycket... Dessutom ger jag alla "företag" höjda ögonbryn som startat en wikin om sig själva...

Elizabeth Silverfield

Jag måste hålla med. Jag menar, hur bra kan ett spel vara? Vad folk än har frågat så har svaret varit "Ja, vi jobbar på det just nu, snart kommer det trailers!" ungefär. Det känns så... Fejkat... På vissa bilder ser det nästan ut som om det är mer detaljerat än verkligheten! Och sen, jag vet att jag bara upprepar alla, jag hittar inte heller någon fakta om företaget. Dessutom, enligt flera kommentarer så ska spelet vara gratis. Ehm... De "har jobbat så hårt" med "de bästa i branschen" vilket säkert inte är gratis. Jag menar, vill de inte ha något tillbaka mer än våra glada leenden? Känns som jultomten... Nåväl, nu har jag väl redogjort för mina åsikter :3

Bella Mcdawn

Jag tänker inte donera någonting eftersom det kan vara en bluff. Bättre att vara på den säkra sidan. Men jag hittade en kommentar där någon frågade vad som skulle hända om de inte skulle få in tillräckligt med donationer för att kunna skapa spelet. De svarade med att de hade en plan B och att de skulle få igång spelet men att det skulle isåfall ta lite längre tid. Men jag har både till och från för det här spelet. Nu har jag ändå spelens grafik utvecklats så pass mycket att fotona kan mycket väl vara tagna direkt från spelet utan redigering. Kolla bara på spel som Call of duty och Beyond Two Souls. Där är grafiken väldigt bra. Så varför inte.

Frida Mountainstone

Nu tycker jag att du överdriver väääldigt mycket hurru! Jag har följt deras FB och dom säger att dom har ett jättestort team som jobbar och dom har redan jobbat på spelet i 1 år. När jag registrerade mig kostade det INGENTING. Så försök att skaffa mer info innan du skriver sånt här.

P.S. din blogg är jättefin och jag vill inte skapa bråk :)

Svar: De säger att de är ett jättestort team - men företaget verkar bara existera på Facebook. Jag har letat info, både inför det här inlägget och för de senare diskussioner jag har haft. Jag kommer fortsätta häva att jag tror spelet är fejk ända tills jag har konkret bevis på att det faktiskt går att spela - i dagsläget ser det mest ut som att de bara fiskar pengar.
Esmeralda Silverforce

lina

Grafiken kan mycket väl vara sann, jag menar se på GTA5, call of duty o.s.v
och om man kollar nya bilder ser man även att deras grafik på hästarna och så har förbättras, vilket visar på att de jobbar med grafiken, annars skulle det ju inte gå frammåt.

folk har fått sina föl, och int sett nån som inte har fått sitt föl ännu heller.

jag själv ser fram emot att se när det kommer :3

leia

EN teori är att de är en grupp normala människor som VILL skapa ett bra hästspel men inte inte har något företag, eras enda reklam är ju antagligen facebookdå och de måste isåfall göra insamlingar för att ha råd för alla program då de inte har ett företag. :3

(Sen är det JÄTTE svårt att göra ett spel som privat personer,så det är ju inte säkert att de lyckas :P )

ta feralheart som ett exempel, de tär ett spel gjort av privatpersoner ;P

Svar: Teorin funkar dock inte i praktiken. Om det är privatpersoner som vill göra ett spel och tjäna pengar på det har de inget annat val än att starta ett företag, och det bör självfallet göras innan man börjar be barn om pengar.
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.