Chrome Pointer

Lär dig webbdesign - Vad bör finnas på din blogg?

   Nu har vi gått igenom rätt mycket koder. Men koder är bara en del - man måste vet vad man siktar mot, man måste veta vad man vill ha fram, man måste veta vad läsarna behöver. Webbdesign är inte bara koder, det är också innehåll och utseende.
 
   Innan jag kodar en ny design drar jag fram ett papper och skissar upp lite slarvigt hur jag vill ha den. Det är en stor hjälp för min del, och jag föreslår att ni gör samma sak. Det behöver inte vara snyggt, det kan vara snett och slarvigt, det är bara för att ni ska ha en idé om hur designen ser ut i slutändan. Om ni klickar på de två bilderna under ser ni min designplan, dagarna innan jag uppgraderade bloggen till PRO. Sådär stiltigt gör jag visserligen inte i vanliga fall, men om man är understimulerad i skolan hinner man med rätt mycket, kan jag lova.
  
 
   Ni ser att jag hade en klar plan. Det gjorde att det gick mycket fortare för mig att både koda samt redigera mina bilder, för jag visste vad jag ville komma fram till. Det kan ni tänka på oavsett vilka projekt ni pysslar med på datorn :)
 
   Vad ungefär bör finnas på din blogg i innehållsväg? Det ska vi gå igenom nu. Tänk på att det här inte måste finnas i din sidomeny - däremot kan det absolut finnas länkar till de här grejerna i sidomenyn. Det ska vara lätt för läsarna att hitta; föreställ dig att du är lite extra övertydlig.
 
   - Information om dig. Även om du bloggar om SSO och därmed är "anonym" (glöm inte att man faktiskt inte är anonym på nätet, trots att man kan tro det) så vill folk veta lite om dig. Lagom bra information är väl ditt namn (SSO-namnet duger självklart), hur gammal du är samt vad du egentligen gör på bloggen. Om du vill skriva en längre beskrivning om dig själv är det nästan bättre att länka till ett eget inlägg, så att du inte skriver en hel roman på bloggens meny.
 
   - Kontaktinformation. Om dina läsare vill ha fatt i dig, hur gör de då? Ska de mejla till en adress? Ska de breva i spelet? Finns du på t ex Facebook och Instagram?
 
   - Dina hästar. Du behöver inte hitta på en massa information om dem, men dina besökare lär tycka det är trevligt att veta åtminstone vad dina hästar heter och hur de ser ut. För många SSO-bloggare är ju hästarna en väldigt viktig del!
   Tips: Skriv inte en roman om dina hästar i en sidomeny. Länka till inlägg där du introducerar dem istället! Om du har tio hästar och skriver lång information om dem i menyn ser designen bara plottrig ut.
 
   - Kategorier. Du bör absolut försöka sortera dina inlägg i kategorier, för att underlätta både för dig själv och dina läsare. Det blir så mycket lättare att gå tillbaka i tiden om du sorterar väl! Tänk på att inte ha för många kategorier, det kan vara svårt att veta vad som hör till vad då.
   Tips: Ge kategorierna namn så att dina läsare förstår vad som finns i dem. Var inte rädd för att gå tillbaka senare och ändra namn på eller ta bort en kategori!
 
   - En länklista. Många av dina besökare lär undra vilka bloggar du läser. Länka dina favoritbloggar, eller dina vänner, eller både och. Dessutom kan jag lova att de du länkar till blir glada över uppskattningen :)
 
   - Möjlighet till översättning. Detta gäller väl mest om du vet att du har läsare från utlandet. Det är iaf en trevlig grej att ha - även om t ex Google Translate, som jag använder, inte alltid funkar så bra, så är det bättre än ingenting alls. Alla som vill ska få en chans att läsa :)
 
   - En sökruta. BloggEsse har haft problem med sina sökrutor, men om du lyckas hitta en kod som funkar är det super ^^
 
 
   Det här är bara basgrejer - översättning samt sökruta är lite överkurs, men kan uppskattas av många :) Kom ihåg att alltid besöka din egen blogg och testa alla nya länkar, så att du vet att de verkligen fungerar!
 


Haley Sunbear

Usch ja. Den där förbaskade sökrutan... Jag brukar ta bort den från bloggen eftersom den nästan aldrig fungerar. Men sen när man går in på andra bloggar som inte har en sökruta blir man frustrerad då man kanske vill söka på något på bloggen. Men när man har en och den inte fungerar blir det ungefär samma sak. Det är verkligen synd att den inte fungerar som den ska >.<

Svar: Ja, jättefrustrerande också då man verkligen inte får den att funka :( Har försökt "sno" sökrutor från alla möjliga sajter för att försöka koppla rutan till Google, men jag får ingenting att funka xP
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.