Chrome Pointer

Lär dig webbdesign - Källkodning i ditt blogginlägg

   Visste du att du kan använda dig av källkodning även i ditt blogginlägg? Det är t ex så man infogar Youtube-klipp på BloggEsse. Om något spunkar sig i ditt inlägg kan du också gå tillbaka och snabbt fixa det i HTML-kodningen.
   Där du skriver ett inlägg ser du denna toolbar, under rubriken och över själva inlägget. Jag vet att många inte riktigt vet hur man använder den, så vi spurtar igenom alla funktioner.
 
   B står för Bold, alltså tjock text.
 
   I står för Italic, kursiv text
 
   U är understruken text.
 
   S är överstruken text
 
   Nästföljande fyra knappar står för hur du vill placera texten. Texten är per default vänsterställd.
 
   De båda knapparna med tre punkter och tre siffror är för punktlistor och nummerlistor. Dessa är bra om man vill rada upp saker i sitt inlägg.
 
   De gröna pilarna står för Ångra senaste och Gör om
 
   Polaroidfotot med ett plus i nedre kanten står för Ladda upp bild
 
   Den lilla kedjan intill står för Länk. Man infogar en länk genom att markera en textremsa/bild och sedan klicka på kedjan. Om man vill ta bort den länken kan man göra det med den brutna kedjan bredvid.
 
   Strecket står för Horisontell skiljelinje. Om jag klickar på den blir det såhär:

 
   Omega-tecknet står för specialtecken. Genom att klicka på den kan jag infoga bland annat Copyright-symbolen (utan att behöva kunna skriva den på tagentbordet)
 
   Den sista knappen heter HTML. Om du klickar på den kommer ditt inlägg upp i HTML-format. Jag klickar på den nu, men jag skriver det här inlägget.
 
   Sådär ser inlägget ut. Jag skriver aldrig inlägg ur det läget (för det tar för min del längre tid), men om det blir något knas någon gång kan jag kolla hur det ser ut - t ex om en text inte vill placera sig som jag vill ha den.


Sofia Diamondnight

Man kan trycka på "Ändra Redigerare" under själva skriv-fältet också så får man det i HTML-läge c: Vet inte om det finns på alla webbläsere, men jag använder firefox ;p

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.