Chrome Pointer

30 day Disney Challenge #30

   Dag 30: A song you want to share
 
   Vi avslutar denna månad med en låt jag skulle vilja lyfta då den är så, så fin. Tack för att ni följde med under min Disneymånad!
 
 
 
30 day Disney Challenge #29

  Dag 29: A song with many meanings to you
 
   Lycka, lekfullhet och enorma mängder sorg. Det här instrumentala spåret är nog det mest könslosamma genom hela Disneys historia.
 
 
 
30 day Disney Challenge #28

   Dag 28: A song you never get tired of
 
   Har det blivit mycket Mary Poppins under den här månaden? Ja. Do I regret it? Never.
   (Inget svenskt klipp idag då jag inte hittade något!)
 
 
 
Det tar aldrig slut, eh?

   Precis då jag började se ett slut i min stresstunnel påmindes jag om att jag accepterat ett projekt som timjobb den här månaden, och det droppade i fredags, haha. Det är "bara" några dagars jobb dock, så jag väntar på att få svar på några sista frågor jag har om projektet innan jag sätter igång och mitt mål är att jag ska jobba med det på kvällar den här veckan för att kunna leverera det nästa helg. Ska bli jätteroligt, jag ska klippa lite filmer och efter att ha kikat igenom lite av materialet igår är jag sjukt taggad på att sätta igång. Kul med något jag aldrig gjort förut, intressant material att jobba med och just nu sitter det väldigt bra med lite extra pengar.
   Samtidigt väntar jag på århundradets telefonsamtal, men jag misstänker att det kommer dröja ytterligare en vecka. Min polare Elin Wolfworth håller samtidigt på att göra lite inköp åt mig (Elin är min go-to prylexpert och eftersom hon jobbar i en butik där jag handlar rätt mycket hjälper hon mig med inköp så jag slipper åka land och rike runt) och jag är i stort behov av att hinna städa min lägenhet så för min trötta autismhjärna känns det som att alldeles för mycket just nu händer på en gång.
 
   Sent igår öppnade jag Steam för att se om jag skulle orka testa något spel och det slutade med att jag öppnade ett Disneyspel jag köpte i en bundle för något år sedan: Disney Princess My Fairytale Adventure. Jag var inte jätteimponerad, hehe. Jag spenderade en timme i spelet, men jag skojar inte då jag säger att hälften av tiden bestod av att jag satt fast i obligatoriska informationsskärmar där spelet berättade för mig hur jag skulle "döda" min fiende trots att jag gjorde exakt samam sak 60 sekunder tidigare. Jag blir lite förbannad över sånt, för det skulle aldrig hända i ett spel gjort för pojkar. Det är som att speldesigners, särskilt för ca 10 år sedan, tar/tog för givet att tjejer inte är smarta nog för att spela spel och det gör mig arg. Jag har också spelet Brave från Disney i mitt spelbibliotek och jag är väldigt intresserad av att testa det nu för att se hur stor skillnaden är mellan spelen. Jag har spelat ett antal Disneyspel inriktade för tjejer senaste åren men det jag spelade igår var utan tvekan den sämsta upplevelsen jag haft med dem. Jag kokar men samtidigt vill jag utforska mer - man kan lära sig mycket av dålig game design likväl som bra game design.
 
   Här nedan ser ni några minuter från spelet. Kanske ni förstår varför jag är så frustrerad med det, trots att det är ett barnspel? Jag kanske ärännu argare just för att det ÄR ett barnspel, haha. Det ska inte behöva vara så störande bara för att det är gjort för små flickor.
 
30 day Disney Challenge #27

   Dag 27: A song you always want to sing along to
 
   Tycker nästan den här förklarar sig själv, haha. Älskar den här låten!
 
 
 
 
 
30 day Disney Challenge #26

   Dag 26: A song that brings happy memories
 
   Tänker alltid på min lillebror då jag ser den här filmen eller hör någon av låtarna som hördes i den, eftersom vi sett den tillsammans så många gånger då han var liten. Lillebror är bäst ♥
 
 
 
 
Snart är det helg

   Stressnivåerna är extremt höga, jag har lite krämpor och vet inte om det är pga stress eller pga om något annat är fel i kroppen, och jag längtar efter helg. Momma Duck blev redigt sparkad av en annan häst igår så utöver jobbstress har jag sjukt mycket ångest över henne och hoppas det inte är för illa. Då en 25-årig häst som visat hältor under sommaren dessutom blir kickad precis då hon är på uppsving igen känner man sig verkligen hopplös och jag vill inget hellre än att hästen ska få vara frisk. Hon ska röntgas efter helgen och vi hoppas, hoppas, hoppas att det inte är någon spricka efter sparken. Ingen hälta idag åtminstone.
   Jag väntar på nyheter gällande en annan sak och även fast det är något väldigt bra så är det stressigt att inte veta vad som händer, eller när nyheterna ska levereras. Jag hoppas på idag, för då blir dagen åtminstone lite bättre.
 
   Jag har ett projekt på jobbet med deadline nästa vecka som jag verkligen måste reda ut de sista detaljerna i nu, men jag funderar på att ta någon dag ledigt efter det. Hälsan är inte på topp just nu och jag har konstant ont i magen, vilket jag tror enbart är för att jag känner mig stressad och pressad. Jag behöver verkligen ett break från livet just nu...
 
30 day Disney Challenge #25

   Dag 25: A song you LOVE
 
   No words needed.
 
 
 
Nu finns det på Switch också!

   Känns typ som att jag smygreklam lol men jag tyckte så sjukt mycket om det här spelet!
 
30 day Disney Challenge #24

   Dag 24: A song from a live-action movie
 
   Om jag fattat det rätt är det här en vaggvisa som funnits långt mycket längre än filmen den varit del av, men jag hade aldrig hört den innan Cinderella släpptes!
 
 
 
Årets stora nyhet

   Bomben är släppt! Eller ja, två bomber.
 
   1) Japp, Star Stable Online utvecklas just nu för att släppas på mobila enheter, just nu enbart iPhone. På frågan "varför" är det så enkelt som att det är ganska trassligt att utveckla spel för flera olika plattformar, särskilt då man redan har ett helt spel med 9 år av content som ska översättas till en ny plattform, och därmed behövdes projektet scopas ner till en enhet för att se hur möjligt det är att göra. Jag har spelat SSO på mobil och jag som hatar mobilspel (ey, jag är åtminstone ärlig om det - jag kör på PC eller Switch all the way) kan säga att det är roligare än jag hade trott!
   (Projektet blev presenterat av Marcus som är programmerare, och det var på tiden att han fick visa upp sig för SSO-communityt - det går inte att lyssna på något Marcus säger utan att bli glad!)
 
   2) Ett nytt område kommer i år! Jag har inte varit involverad i detta långa projekt mycket själv då jag just nu jonglerar två tjänster på något vänster, men... det kommer bli magiskt.
   (Jag spenderar 99% av mina dagar med att prata med Stacy men jag blir lika glad av att se hennes fina fejs ändå då hon råkar poppa upp i en video ♥)
 
Bilder från Lost Ember

 
 
 
 
 
 
30 day Disney Challenge #23

   Dag 23: A song you have grown to enjoy
 
   Då Disney gjorde sin långfilm av musikalen Into the Woods tänkte jag att jag skulle se den, men jag kom aldrig in i filmen. Även nu då jag försökt ge den flera chanser kommer jag aldrig igenom den, men introlåten till musikalen har fastnat och blivit en sån där låt som man nynnar eller visslar på lite för ofta!
   Det som är intressant i denna prolog är att flera olika narrativ utspelas samtidigt - Cinderella förösker gå på bal medan hennes styvmor och systrar stoppar henne. En pojke som heter Jack skickas iväg av sin mamma för att sälja en ko för att få pengar för att kunna överleva, men Jack byter istället bort kon mot några magiska bönor. En bagare och hans fru försöker få barn, men får av en häxa veta att en förbannelse vilar över bagaren sedan hans föräldrar stulit från hennes grönsaksland för många år sedan, vilket kopplar samman till bröderna Grimms historia om Rapunzel. Rödluvan är påväg till sin moromr men svänger förbi bageriet på vägen - och alla dessa historier kopplas samman då alla karaktärer inser att de måste bege sig mot skogen, Into the Woods, för att nå sina mål.
 
   Förr fanns ett helt klipp av den 15 minuter långa prologen på YouTube, men jag lyckas inte hitta det nu! Här är ett kort klipp från där de olika narrativen koppla samman, plus det fulla spåret!
 
 
 
 
30 day Disney Challenge #22

   Dag 22: A song that tends to get stuck in your head
 
   Denna underbara visa från nyversionen av Skönheten och Odjuret är en såndär låt som jag går runt och nynnar på alltför ofta - men den är så himla fin!
 
 
 
Det hände!!!

   Ni som följt mig på YouTube har nog länge hört mig svära över orealistiska hoppbanor i spelet - och äntligen har någon tagit upp utmaningen att rida någon av dem IRL! Det välkända paret Systrarna Elfstrand har ridit den hemska lilla hoppbanan från Gyllenåsarnas Dal och det gick väl ungefär som man kunnat tänka sig - åtminstone första rundan x)
 
30 day Disney Challenge #21

   Day 21: A song sung by an animal
 
   Det här är lite fusk - men Kala sjunger faktiskt först, innan soundtracket i sig börjar. Och jag älskar den här låten, och har alltid gjort. ♥
 
 
 
 
 
30 day Disney Challenge #20

   Dag 20: A great ballad or lullaby
 
   All Is Found var en vaggvisa som golvade mig totalt då jag först såg Frozen 2 och den är verkligen helt magisk. Den svenska versionen är dessutom oväntat bra! 
 
 
 
 
30 day Disney Challenge #19

   Dag 19: A song that makes you wanna dance
 
   Hur kan man inte bli glad av den här? En massa skurkar och banditer som sjunger och dansar om sina väldigt oskyldiga och lyckliga drömmar? Omöjligt att inte digga med!
 
 
 
 
Klaus

   I vintras såg jag den 2D-animerade filmen Klaus och var helt golvad av konsten bakom filmen. 2D-animation är så ovanligt i film numera att då Disney gjorde Mary Poppins Returns behövde de skrapa samman 2D-artister från vartenda projekt de kunde för att lyckas med uppgiften framför dem.
   Här har ni en trailer för Klaus (som absolut inte gör filmen rättvisa! Filmen är en miljon gånger bättre än trailern kunnat visa!), och sedan en video med en timelapse på hur några frames animerades. Så häftigt!
   24 frames per sekund är industristandard för 2D-animation - men ofta kapar man det i två och 12 teckningar per sekund!
 
 
30 day Disney Challenge #18

   Dag 18: A song from the year you were born
 
   Jag är född samma år som Lejonkungen landade i biograferna, såååå...
 
 
 
 
Mys!

   Då vi spelade in trailern för Dorcha och Solas på jobbet förra veckan (lol på jobbet, jag satt då i samma kontorsstol som jag suttit i hemma i mitt eget vardagsrum det senaste året while in a phone call) passade jag på att ta lite bilder på hästarna medan våra video magicians filmade lite klipp från olika vinklar. Älskar våra Irish Cobs, de är så uttrycksfulla!
 
 
 
30 day Disney Challenge #17

   Dag 17: A song which makes you want to whistle
 
   Jag har sett Frozen 2 en gång, och det var i vintras på jobbet. Vi var kanske tio pers som släpade in sackosäckar i vårt stora utrymme vi vanligtvis använder för möten med hela företaget, drog fram en stora tv-skärmen vi använder under stora presentationer och kopplade in den till en laptop, och sen låg vi i mörkret och käkade snacks och tittade på film. Det var en så himla fin kväll och nu då jag inte träffat mina kollegor på ett halvår känns det lite extra i hjärtat att tänka tillbaka på det.
   Den här låten fastnade direkt och det händer allt som oftast att jag står och visslar på den medan jag diskar.
 
 
 
 
 
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH

   JAG HAR VÄNTAT PÅ DET HÄR I HELA MITT LIIIIIIIIIV!!!!!
 
  Om det här är enbart till PS5 vet jag inte vad jag gör, jag måste få spela det här och jag kan inte köpa PS5 för en enda titel...
 
 
 
   Må detta vara spelet vi Potterheads förtjänar!!!
 
 
Dorcha & Solas

   Är de inte vackra? Irish Coben är en av mina favoritraser i spelet och jag har längtat efter en magisk häst i det här paketet. Jag älskar de magiska versionerna av de här hästarna och även fast de "normala" färgerna också är fina hade jag föredragit att behålla hästen i de magiska färgerna hela tiden. Se bara den mjuka fjäderdräkten på Dorchas sida och de fantastiska långa fjädrarna under Solas mage!
 
   Jag vet inte vilket av dem jag gillar bäst, men det lutar mot Dorcha. Vilken tycker ni mest om?
 
 
30 day Disney Challenge #16

   Dag 16: An inspiring song
 
   Nu var det ett antal år sedan jag sist såg Princess and the Frog, men Tiana är en av mina favoriter bland Disneyprinsessorna. Jag tror nog hon är den av dem som jag kan connecta mest med, just för den ärliga kampen mot ett bättre liv med hårt arbete. Jag kunde absolut ha haft det värre, men jag har jobbat arslet av mig under hela mitt vuxna liv för att kunna leva ett lagom okej liv där jag inte måste vända på vartenda slant för att få livet att gå ihop.
 
 (Hittade ingen bättre svensk video idag! Låter är mycket bättre på engelska ändå.)
 
 
 
Disney+!!!

   Idag släpps Disney+! Jag har längtat så länge efter denna nya streamingtjänst och det första jag vill se är Mary Poppins Returns. Nummer två på listan är Hamilton, men jag tänkte att jag skulle vänta med min favoritmusikal till en helg då jag kan ligga och slöa i soffan större delen av dagen.
   Med tanke på utbudet på Disney+ är det mer prisvärt för mig än Netflix just nu, så jag köpte ett abonnemang på ett år direkt. Känner att en av de tidiga grejerna jag kommer ta itu med nu är ett helt Marvelmaraton i tidsordning enligt canon istället för release...
 
   Har ni skaffat Disney+ och vad ser ni mest fram emot att titta på?
 
Trailer från Disney+-releasen i USA
30 day Disney Challenge #15

   Dag 15: A song that gives you all the feels
 
   Typ sekunden som Coco släpptes på Netflix kastade jag mig över den och då de sista tre minutrrna rullade satt jag som ett vrak med sprutande tårar, haha. Den här filmen kröp genast långt, långt in i hjärtat! Har inte sett filmen på svenska, men ni får förstås denna underbara låt på både svenska och engelska.
 
 
 
 
En spännande vecka

   Just nu längtar jag något otroligt efter helgen då jag ska iväg på spännande äventyr, men jag längtar också efter i morgon då jag ska rida ut med en grupp i stallet där jag spenderar rätt mycket tid. Som tidigare nämnt är jag hästvakt lite då och då för att avlasta en familj som behöver lite extra hjälp just nu, så det är det som gäller. Lördagen blir dock veckans stora höjdpunkt!
   Idag vaknade jag riktigt tidigt men efter att ha ätit frukost insåg jag att jag inte mår särskilt bra. Det känns lite som en vanlig höstförkylning som för mig brukar börja med att jag känner mig febrig utan att ha feber, och det är för mig ofta utlöst av stress. Mina stressnivåer är för höga och har varit så väldigt länge, men så fort som jag sjukanmält mig på jobbet kändes det lite bättre så det är nog just stress det handlar om. Jag har avbokat allt jag tänkt göra idag, skickade iväg ett par mail på jobbet och nu ska jag spendera resten av dagen i soffan varvat med att hänga tvätt. Eftersom mycket av min stress kommer från att jag tycker det är svårt att få ordning på livet och skilja på fritid och jobb känns det bra att beta av några uppgifter så resten av veckan blir lugnare. Nu har jag också ett skoskåp stående i hallen som jag måste bygga ihop någon dag, men det kanske får vänta till nästa vecka...
 
   Nu är det i huvudsak vila som gäller så jag orkar rida i morgon och åka bort på lördag. Det här är verkligen inte rätt tid för att bli sjuk!
 
   Bild från Red String Trail Ride
30 day Disney Challenge #14

   Dag 14: A song about one of the four elements
 
   Det finns faktiskt fler Disneylåtar än man kanske först kunnat anta som på något sätt involverar något av de fyra elementen, så medan de flesta som tar sig an den här utmaningen kanske kör på Colors of the wind eller Under the sea så kör jag på den här!
 
 
 
 
30 day Disney Challenge #13

   Dag 13: FREE CARD!
 
   Då jag gör mina musikutmaningar slänger jag alltid in ett Free Card som innebär att man får dela typ precis vad man vill inom ämnet. Perfekt för min del - här har ni dagens låt!
 
 
 
30 day Disney Challenge #12

   Dag 12: A Hero song
 
   Det här var svårare än jag tänkt mig, haha. Jag grävde ganska länge för att se om jag helt enkelt glömt bort något uppenbart, men det är helt enkelt så att jag inte är lika förtjust i låtarna som Disneys manliga hjältar sjunger, haha. Till slut blev det en klassiker som finns i flera olika versioner med olika dubbningar - jag har inte sett Oliver & gänget på väldigt många år så jag vet faktiskt inte vilken version jag lyssnade på som liten, men därmed passar det lika bra att pressa in båda versionerna!
 
 
 
 
 
Spel jag ser fram emot

   Även fast man har ett enormt spelbibliotek är man ju ofta taggad på saker som ligger i framtiden. Här är de spel som jag längtar efter allra mest just nu!
 
   The Crown Tundra Expansion Pack
   Pokémon har aldrig förr släppt DLC's, åtminstone inte förrän Isle of Armor droppade för Sword & Shield under sommaren. Jag har haft jättekul med Isle of Armor och längtar efter mer content för att ha mer att göra medan jag spelar Pokémon på mitt älskade Switch!
   Del 1, Isle of Armor är redan ute, så nu längtar jag ihjäl mig efter Del 2, Crown Tundra! Trailern för del 2 börjar vid 1:34!
 
   New Pokémon Snap
   Jag har förstås pratat om det här spelet här på bloggen tidigare, men det förtjänar att nämnas igen för jag kan knappt vänta på att äntligen få spela det!
 
   Prehistoric Kingdom
   Jag älskar alla typer av zoo management games, och om disnosaurier är en del av det är det ännu bättre! Det här spelet är i Early Access-läge just nu, men jag har inte fattat hur man ska få tag i det. Längtar efter release! Här har ni den senaste officiella trailern, släppt för ett år sedan.
 
   Dinosaur Fossil Hunter
   Det här är ännu ett dinosauriespel i Early Access som jag inte har spelat än, men visste ni att min stora dröm då jag var liten var att bli paleontolog och gräva upp dinosaurier? Är jättetaggad på minsta lilla chans att få gräva ut dinosaurieskelett åtminstone digitalt!
 
 
   Dordogne
   Det här tipset fick jag faktiskt på jobbet, då någon av mina kollegor kände till personerna bakom det här spelet och delade en första video från det för att visa hur otroligt vackert det är. Jag har aldrig sett ett spel som det här förr och jag är väldigt nyfiken på att få utforska det, när det än släpps!
 
 
 
   Finns det några kommande spel som ni längtar lite extra efter?
30 day Disney Challenge #11

   Dag 11: A Heroine Song
 
   Ja, igår nämnde jag allas vår Disneyprinsessa Lin-Manuel Miranda som ärade oss med att skriva låtarna till filmen Moana/Vaiana (den mannen är en skatt till mänskligheten med den musik han ger oss), och det här är en låt jag önskar skulle få lite mer uppmärksamhet. Det är lite av en repris på How Far I'll Go, men den är så mycket mäktigare för Moanas resa.
   And the call isn't out there at all, it's inside me - rysningar rakt igenom, varje gång! Hade aldrig hört den svneska versionen innan jag satte mig för att skriva det här inlägget, men den engelska slår den med hästlängder imo.
 
 
 
 
Bilder från PoA

   Jag vet inte hur många gånger jag spelat Harry Potter & Fången från Azkaban, och jag vet inte hur många bilder jag har från spelet heller - men det är verkligen ett sjukt roligt spel!
 
   Trion i utmaningsrummet, där de kan upprepa olika lektioner för att träna vidare med olika trollformler
 
   Gryffindors uppehållsrum
 
   Dementorträning med Remus Lupin (som, jag svär, gjorde sitt bästa för att ta död på både Harry och Ron under lektionerna han höll med dem i det spelet)
 
   Spelets första chokladgrodekort - jag ÄLSKADE de här korten! Jag som älskar lore och trivia tyckte det var underbart att scrolla igenom dem och läsa upp om historiska personer i den magiska världen.
 
   Genom att kasta Lumos på gargoyler...
 
   ...kan man hitta hemliga gångar!
 
   Harry tar emot Marodörkartan från tvillingarna Weasley samma stund som han sätter en fot i skolkorridorerna i det här spelet. Synd att det aldrig förklarades var kartan kom från - det framgick aldrig i spelets story.
30 day Disney Challenge #10

   Dag 10: A great duet
 
   Det här är nog min favoritballad från Disney, från en av mina absoluta favoritfilmer! Älskar Tangled, tycker faktiskt den är bättre än Frozen.
 
 
 
 
Fort Pinta-festivalen

   Jag känner att strandfestivalen i Fort Pinta inte är mitt favoritevent i spelet, men jag vet att många har bett om det under sommaren. Strandloppet som går genom vattnet tycker jag är kul och jag uppskattar att få prata med NPCer under sådana här event, så just nu är det nog just alla NPCs som är min favoritdel med eventet, haha.
 
   Jag är mer taggad på nästa veckas uppdatering just nu - kommer bli grymt!
 
 
30 day Disney Challenge #9

   Dag 9: A song that makes you happy
 
   Vi går in på väldigt nya marker nu, med en Disneyfilm jag inte ens har sett (!), men som jag kommer kasta mig över sekunden Disney+ släpps. Inte nog med att denna låt bjuder på Disneyprinsessan Lin-Manuel Miranda (han är the cinnamon roll of cinnamon rolls och dessutom skrev han ju How Far I'll Go och alla andra låtar från Moana/Vaiana, för att inte tala om min favoritmusikal of all time, Hamilton), men vi får också en livslektion som alltid med Mary Poppins - och vid det här laget vet ni väl hur mycket jag älskar originalet från 1964.
   Jag hade aldrig hört den svenska versionen förr men den hamnar här med nu! Hittade tyvärr ingen videoversion av den.
 
 
 
 
Favoritrenderingar

   Allt visuellt arbete i det här inlägget är gjort av mig på uppdrag av Star Stable.
 
   Jag arbetar väldigt mycket med posering av 3D-modeller, och jag gör poser för minst två olika promobilder vartenda vecka året om. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av några av mina favoriter från det senaste halvåret!
 
   Porträtt av en American Quarter Horse
 
   Clydesdale tillsammans med åsnor (personligt projekt gjort med tillåtelse av Star Stable för spelartaggen #SSODonkeysWanted)
 
   Irish Cob & Andalusier på Red String Trail Ride
 
   American Quarter Horse & Chincoteague på Red String Trail Ride
 
   Marwari
 
   Engelskt fullblod för att promota Lindas banhoppning
 
   Tellina och en Knabstrupper i en promotion för Midsommar 2020
 
30 day Disney Challenge #8

   Dag 8: A villain song
 
   Det här är inte en song som sjungs av skurken i fråga - men jag tycker att den förtjänar att vara med!
 
 
 
 
En helt ny videoserie!

   Jag har faktiskt velat göra det här väldigt länge, och nu händer det - jag har startat upp en recensionsserie av The Sims 4-pack på YouTube! Det innebär att jag kommer gå igenom alla pack som hör till spelet och diskutera kring de grejer som tillhandahålls i Build & Buy-mode. Varje video avslutas med att jag visar upp en basbyggnad jag byggt upp, där jag använt det relevanta packet så mycket som bara möjligt för att visa vad man kan använda det till.
   Det kommer bli en rätt lång serie som kommer släppas ungefär en gång i veckan (ibland mer sällan) framöver, men det är roligt att äntligen kunna göra något jag velat göra länge och samtidigt är videorna så pass lätta för mig att producera att jag kanske hinner med lite extravideor ibland!
 
30 day Disney Challenge #7

   Dag 7: A film soundtrack you love
 
   Aaaah, ATLANTIS! Hela filmen är så underskattad, men musiken från den är helt otrolig. Det är inte en musikalfilm alls, men James Newton Howard, som ansvarar för flera av mina favoritsoundtrack (som Fantastic Beasts and Where to Find Them och Treasure Planet) gjorde underverk med vad den här filmen blev.
   Om ni inte har sett den, SE DEN! Sprängmedelsexperten Vinny är min favoritkaraktär, no doubt.
 
   Hur som helst, här nedan kan ni lyssna på mina absoluta favoritsoundtrack från filmen!
 
 
 
 
 
 
Gamla bilder

   Jag sparar på mig så mycket bilder som ibland aldrig visas, så idag får några av dem synas här!
 
   Esme & Sonja under ett uppdrag där Evergray försökte öppna någon slags portal till nån potatisdimension... eller ja, något åt det hållet
 
   På väg mot Pandoria med Ödesryttarna
 
   En liten räv tagen på bar gärning inne i Jorvik City
 
   Tävling mot Anne
 
   Red String Trail Ride med Linda
30 day Disney Challenge #6

   Dag 6: A song you know all the words to
 
   Vi ger sjutton i den svenska versionen här, haha. De senaste tio åren har jag enbart sett Disneyfilmer på engelska, så jag har helt tappat alla mina gamla svenska texter (kanske finns någon här och var där jag kan rulla igenom hela texten på rent muskelminne fortfarande), men då Frozen 2 släpptes var jag helt GOLVAD av Into the Unknown. Jag försökte att lyssna på den svenska versionen någon gång men nä fy farao, orignalet går inte att slå. Jag lyssnar mycket både på soundtrackversionen samt på covern av Panic! At the Disco!
 
 
   Ni får ett underbart bonusklipp också!
 
 
 
Lisas rum

   Inte nog med att Ödesryttaren Lisa Petersons rum är magiskt vackert - hela tre stycken bilder jag har gjort för Star Stables räkning finns med i rummet!
 
   Den här bilden på Lisa och Starshine är en av mina absoluta favoritbilder på dem
 
   Fotot uppe till höger på de fyra Ödesryttarna tillsammans var den första poseringen jag gjorde så fort som jag fick lägga vantarna på Annes slutgiltiga 3D-modell!
 
   Medan bilden inte syns jättebra här har Lisa ett foto på henne och Starshine som musmatta - en bild jag absolut älskar som jag gjorde inför Alla Hjärtans Dag för ett par år sedan! Den fina bilden på Lisa som är signerad Linda är egentligen målad av vår concept artist Matilda.
30 day Disney Challenge #5

   Dag 5: A song with no lyrics
 
   Kanske är det uppenbart - men den mest visslade låten i Disneys historia får vara med här!
 
 
 
Ute i vildmarken

   Jag gillar tanken på att "hitta" magiska hästar ute i Jorviks vilda natur. Det här kanske utvecklar sig till en hel bildserie med alla spelets magiska hästar?
 
 
 
30 day Disney Challenge #4

   Dag 4: A song you haven't heard in a long time
 
   Utmärkt ursäkt för att gå tillbaka i tiden lite! Här är en låt från ännu en av mina favoritfilmer, Bernard och Bianca (på engelska The Rescuers). Jag såg filmen igen och igen och igen då jag var liten, men sen glömde jag lite bort att den existerade fram tills för ett par somrar sen då jag fick en ny kollega på jobbet. Mitt i sommaren är det väldigt tomt på Star Stable och min nya skrivbordsgranne (den spektakulära @DistortedSockPuppet) började plöstligt nynna på någon låt - bara ett par toner, men jag kompletterade med rätt text, med följden att hon flippade och nästan skrek "OMG ATT DU VISSTE VAD DET VAR FÖR LÅT???" Needless to say, vi spenderade den kommande halvtimmen med att titta på Disneyvideor på YouTube och bondade över det, haha.
 
 
 
 
Favorit bland husdjuren

   Vilket husdjur gillar ni bäst? Jag tycker aldrig jag kan bestämma mig riktigt för vilket jag gillar mest. Känns som att det beror så mycket på utrustningen kan sätter på sin häst! Den lilla pumpan är ju dock väldigt nära hjärtat, och jag älskar även fiskmåsen med mössa och halsduk. Det djur jag tror jag använder allra oftast är dock den vita räven!
 
   Bild sammansatt av mig för Star Stable Entertainments räkning - och företaget äger även allt arbete som visas.
30 day Disney Challenge #3

   Dag 3: An underrated song
 
   Jag visste då jag gjorde den här utmaningen att den här låten MÅSTE få vara med någonstans, och även fast den skulle passa på några andra dagar också känner jag att det här är en bra plats. Den förtjänar så mycket mer uppmärksamhet!
   Titta på den engelska versionen i första hand though. Jag var så taggad då jag letade upp den svenska versionen eftersom jag inte hört den på många år, men så visade det sig att det enda som fanns på YouTube är en annn dubbning än den jag växt upp med?? Det här är alltså inte samma version av filmen som jag delade i förrgår.
 
 
 
   Bonus, från filmen Saving Mr Banks, som jag knappt kan vänta på att få se på något sätt!
 
 
 
Nya Marwaris

   Då är sju stycken Marwaris ute i SSO! Jag kan fortfarande inte bestämma mig för vilken som är favoriten. Jag har inte köpt någon i den här batchen, men jag tror jag ska köpa både den svarta och skäcken at some point. Cremello är dock inte en favoritfärg för mig på riktigt någon häst, så jag tror inte jag kommer köpa den. Däremot skimmeln då den väl släpps, den kanske jag skaffar mig!
 
   Vilken är er favorit nu då så många av dem är i spelet?
 
 
Här är btw trailern för hästen, om ni missat den!
 
30 day Disney Challenge #2

    Dag 2: A song from your favorite movie
 
   Jag har mååånga favoritfilmer, och eftersom jag nämnde Mary Poppins igår blir det en annan idag - Svärdet i stenen. Åh vilken underbar film det är, och den är så underskattad! Jag älskar mytologi, och myten om Kung Arthur är en av de som jag varit väldigt påläst om (men mycket har man glömt över årens lopp).
   Låten som gäller idag är That what makes the world go round, när Merlin förvandlar lille Arthur (mest känd som Pysen) till en fisk för att lära honom några livsläxor.
 
 
 
 
Jag har köpt en webbkamera

   Nej, det betyder inte att jag kommer börja visa mig själv på kamera på internet - jag skulle aldrig utsätta mig själv för något sånt. Däremot köpte jag en då det blev allt mer tydligt att jag lär jobba hemifrån väldigt, väldigt länge.
   På rekommendation köpte jag en Logitech C922 Pro och har än så länge varit väldigt nöjd med den. Lätt att komma igång med och den har ett litet tool som gör att man kan köra i ett greenscreenläge där kameran känner av vad den ska visa eller inte. Det har varit lite kul att leka med och jag har använt en bunt olika bakgrunder för att göra tillvaron lite roligare.
 
   Är än så länge nöjd med köpet och förhoppningen är att den ska hålla så länge att den går att använda åtminstone i jobbsyfte för många år framåt!
 
 
 
30 day Disney Challenge #1

   Jag har under ungefär ett år gjort ett antal olika Instagram Story templates och något jag verkligen gillar är att göra musikutmaningar eftersom jag har ett väldigt stort musikintresse. Jag tittade först efter utmaningar som jag bara kunde använda rakt av, men jag började göra egna då det var så många "utmaningsdagar" som jag kände att jag inte ville delta i.
   Min senaste template är en utmaning för 30 dagar av Disneylåtar, och eftersom jag med skräck insett att flera gamla låtar jag älskar något enormt inte finns på Spotify bestämde jag mig för att göra denna utmaning här på bloggen i första hand, eftersom jag då kan dela med mig av YouTube-klipp istället. Under hela september kommer jag därmed posta en del av denna utmaning tidigt på morgonen med ett vanligt inlägg senare under dagen.
   Om ni vill delta i utmaningen på Instagram kan ni hämta hem bilden i rätt format antingen i highlighten "Templates" på mitt IG-konto @GamingByEsme, eller genom att ladda hem bilden genom att klicka HÄR!
 
   Dag 1: A song that reminds you of your childhood
 
   Varje gång jag och min kusin träffades då vi var små - eller ja, vartenda gång vi setts under hela våra liv och spenderat mer än några timmar tillsammans - har vi tittat på filmen Mary Poppins. Det har på något sätt bara blivit en tradition för oss och filmen har blivit en av mina absoluta favoriter någonsin, troligen tack vare de underbara minnena.
  (Nice också med att ha den här utmaningen på bloggen - vissa dagar kan vi extraknäcka och kasta in videor för både engelska och svenska, så ni har fritt val på vad ni helst vill lyssna på!)
 
 
 
  Btw - jag har i ÅRATAL undrat hur i hela friden Mary Poppins, en film från 1964, kunde använda sig av en greenscreeneffekt som ser BÄTTRE ut än greenscreen idag. Jag fick faktiskt svaret på den frågan häromveckan, så om ni är intresserade av att veta mer om lite cool filmhistoria kan jag inte gör anant än att rekommendera videon nedan! Delen med Mary Poppins börjar på ca 10.02, men om ni är intresserade av film eller bara specialeffekter (jag som jobbar med spel tycker jag har stor nytta av de här videorna) kan jag absolut rekommendera att ni ser hela serien från Corridor Crew!
 
 
 
 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.