Chrome Pointer

Det tar aldrig slut, eh?

   Precis då jag började se ett slut i min stresstunnel påmindes jag om att jag accepterat ett projekt som timjobb den här månaden, och det droppade i fredags, haha. Det är "bara" några dagars jobb dock, så jag väntar på att få svar på några sista frågor jag har om projektet innan jag sätter igång och mitt mål är att jag ska jobba med det på kvällar den här veckan för att kunna leverera det nästa helg. Ska bli jätteroligt, jag ska klippa lite filmer och efter att ha kikat igenom lite av materialet igår är jag sjukt taggad på att sätta igång. Kul med något jag aldrig gjort förut, intressant material att jobba med och just nu sitter det väldigt bra med lite extra pengar.
   Samtidigt väntar jag på århundradets telefonsamtal, men jag misstänker att det kommer dröja ytterligare en vecka. Min polare Elin Wolfworth håller samtidigt på att göra lite inköp åt mig (Elin är min go-to prylexpert och eftersom hon jobbar i en butik där jag handlar rätt mycket hjälper hon mig med inköp så jag slipper åka land och rike runt) och jag är i stort behov av att hinna städa min lägenhet så för min trötta autismhjärna känns det som att alldeles för mycket just nu händer på en gång.
 
   Sent igår öppnade jag Steam för att se om jag skulle orka testa något spel och det slutade med att jag öppnade ett Disneyspel jag köpte i en bundle för något år sedan: Disney Princess My Fairytale Adventure. Jag var inte jätteimponerad, hehe. Jag spenderade en timme i spelet, men jag skojar inte då jag säger att hälften av tiden bestod av att jag satt fast i obligatoriska informationsskärmar där spelet berättade för mig hur jag skulle "döda" min fiende trots att jag gjorde exakt samam sak 60 sekunder tidigare. Jag blir lite förbannad över sånt, för det skulle aldrig hända i ett spel gjort för pojkar. Det är som att speldesigners, särskilt för ca 10 år sedan, tar/tog för givet att tjejer inte är smarta nog för att spela spel och det gör mig arg. Jag har också spelet Brave från Disney i mitt spelbibliotek och jag är väldigt intresserad av att testa det nu för att se hur stor skillnaden är mellan spelen. Jag har spelat ett antal Disneyspel inriktade för tjejer senaste åren men det jag spelade igår var utan tvekan den sämsta upplevelsen jag haft med dem. Jag kokar men samtidigt vill jag utforska mer - man kan lära sig mycket av dålig game design likväl som bra game design.
 
   Här nedan ser ni några minuter från spelet. Kanske ni förstår varför jag är så frustrerad med det, trots att det är ett barnspel? Jag kanske ärännu argare just för att det ÄR ett barnspel, haha. Det ska inte behöva vara så störande bara för att det är gjort för små flickor.
 






Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.