Chrome Pointer

30 day Disney Challenge #23

   Dag 23: A song you have grown to enjoy
 
   Då Disney gjorde sin långfilm av musikalen Into the Woods tänkte jag att jag skulle se den, men jag kom aldrig in i filmen. Även nu då jag försökt ge den flera chanser kommer jag aldrig igenom den, men introlåten till musikalen har fastnat och blivit en sån där låt som man nynnar eller visslar på lite för ofta!
   Det som är intressant i denna prolog är att flera olika narrativ utspelas samtidigt - Cinderella förösker gå på bal medan hennes styvmor och systrar stoppar henne. En pojke som heter Jack skickas iväg av sin mamma för att sälja en ko för att få pengar för att kunna överleva, men Jack byter istället bort kon mot några magiska bönor. En bagare och hans fru försöker få barn, men får av en häxa veta att en förbannelse vilar över bagaren sedan hans föräldrar stulit från hennes grönsaksland för många år sedan, vilket kopplar samman till bröderna Grimms historia om Rapunzel. Rödluvan är påväg till sin moromr men svänger förbi bageriet på vägen - och alla dessa historier kopplas samman då alla karaktärer inser att de måste bege sig mot skogen, Into the Woods, för att nå sina mål.
 
   Förr fanns ett helt klipp av den 15 minuter långa prologen på YouTube, men jag lyckas inte hitta det nu! Här är ett kort klipp från där de olika narrativen koppla samman, plus det fulla spåret!
 
 
 
 


Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.