Chrome Pointer

Segway

   Jag försöker att inte skriva IRL-inlägg här. Går inte alltid så bra. Ofta slinker det med en notis eller två om vad jag gjort under dagen.
   Och just nu måste jag få ur mig det här.
 
   Om du någon gång i livet får chansen att åka Segway - GÖR DET! Jag och fem vänner åkte segway i en halvtimme och gjorde en trekamp, och det var så inåt bängen roligt så jag kan liksom inte ens beskriva det. Okej, jag trillade av en gång (sån där fantastisk fail som bara jag kan göra, som tur var så såg typ ingen, hehe) men det var sjukt mycket enklare än jag trodde det skulle vara och trots att det var svinigt dyrt så var det värt vartenda litet öre.
   Jag är alltså lite lagom äckligt glad efter den där halvtimmen, som var så sjukt rolig, och säger nu att om ni kan åka segway någonstans där ni bor så bör ni absolut göra det så fort som ni får tillfälle. Vet inte om det finns särskilda åldersgränser, nu var väl jag kanske ansvarig för mina kamrater men... (blir lite tveksamheter om sånt då åldrarna i dagens gäng gick 19,18,17,15,14 och 11 (ja, det blir värre, jag är äldst och hela gänget var inte ens med (jag kan inte hjälpa att jag föddes typ fem år för tidigt)))
 
   Jag har ju tidigare kommit fram till att jag borde inte blogga då jag är så trött som jag är just nu, så jag ger mig för dagen. Hoppas att ni har haft en grymt bra lördag, simma lugnt, åk segway, jag återkommer i morgon.
Bildredigeringar

   Det har blivit så vanligt nu på sistone! Och jag tycker det är sjukt kul, för bildredigering är något som aldrig kommer ur tiden och nya idéer kommer alltid upp till ytan i takt med att redigerarna blir allt skickligare. Själv har jag inte hakat på det tåget, har inte riktigt haft inspiration nog. Dock lär jag börja någon gång då jag har tid, kanske på höstlovet? ^^ Kan ju inte lova att jag är någe vidare duktig, men jag vill åtminstone testa.
   Att klicka in på en SSO-blogg och se en riktigt snygg redigerad bild är jätteroligt, jag är glad över att de som har intresset delar med sig av sina fina skapelser :)
 
   Ett fantastiskt exempel har vi här ovan, av den otroligt duktiga Juliette Stardawn - Jstardawn.blogg.se
 
 
 
 
   Brukar ni redigera SSO-bilder eller nöjer ni er med att bara titta på dem? :)
Drottningen är fin i brunt

 
 
 
 
 
Förbättringar i garderoben

   Alla Star Riders har superbra möjligheter till att förvara kläder. Det finns massvis med utrymme, vilket är grymt bra för de som är som mig och älskar rejäla sorteringssystem.
   Men nu är det förbättringar som står på listan idag, och jag har två saker som jag vill ta upp då. Den ena tycker jag är relativt nödvändig och den andra är mer en grej jag saknar från Årstidsryttarna.
 
   Rätt symbol för rätt typ av klädesplagg. Vad menar jag då? Jo, om man tittar på ett plagg i ryggsäcken har det ju olika ikoner för att visa vad det är för plagg. T ex så här.
   Här ser vi ju väldigt lätt vad som är vad - ridhjälmar, hattar, mössor och kepsar. Problemet är att vissa plagg har missvisande ikoner. Jag som har lite OCD då det kommer till min sortering (Aspergers, deal with it) tycker det är väldigt irriterande att ikonerna inte stämmer. Detta gäller mestadels flera av mina byxor samt ett antal schabrak. Så jag hoppas att det fixas till, det är ju inte något jättestort direkt.
 
 
   Färger på ikonerna för att lättare hitta rätt. Jag har pratat om det här förut. I Star Stable-spelen var alla ikoner i ryggsäcken färgade. Det vore antagligen lite jobbigt att ha färgade ikoner till alla kläder/utrustning i SSO, men... aja, vad ska man säga, om jag fick ändra på saken skulle jag gärna göra det ^^
    Här har vi ett exempel, en screen på min ryggsäck då jag spelade igenom Sommarryttaren senast. Alla kläder har egna färger på ikonerna så att man lätt ser vad man är ute efter, och som en nick till min första punkt - ser ni westernsadeln? Vill så sjukt gärna att alla SSO's westernsadlar får den ikonen!
 
 
   Vad tycker ni? Håller ni med? Tycker ni att jag har helfel? Dela med er av era tankar ^^
I brist på annat

   Jag åker och jobbar nu, och ikväll är jag ute med mitt kompisgäng. Ska åka segway för första gången i mitt liv, det blir spännande ^^
   Så idag överger jag er med några tidsinställda inlägg, så återkommer jag i morgon :) Just nu får ni ett par bilder från Horse Life 2 ^^
 
 
 
 
 
Humhum

 
   Det vore så grymt häftigt att få fler sådana här kameror som den i cirkusen. Alltså på ridbanorna. Gärna i ridhuset. Det blir så väldigt lätt att ta fantastiska bilder ur olika vinklar, och dessutom kan hästen komma närmare kameran än i vanliga fall (om man nu inte typ krockar i ett staket eller något sånt).
 
 
Take a Look Into My Eyes

 
   The Ark - 2000 Light-Years of Darkness ♥
 
 
   Se bilden i större storlek genom att klicka på miniatyren nedan.
 
   
Snygga häst

 
   (Haha, ser ni det rosa skenet i bergen? ^^')
Men blä

   Kul då man har haft slagsmål med de nya dagliga uppdragen, har inte hunnit avsluta dem och är mitt i en levlingsrunda då man får Fatal Error...
   Fatal Error känns så vanligt numera, vissa har mer otur än andra men det verkar som att de flesta spelare råkat ut för det minst en gång. Jag är faktiskt en av de mer tursamma, jag får Fatal Error i snitt en gång/varannan vecka, och det kan jag oftast leva med. Fast just idag var det extra surt. :(
 
   På tal om det:
 
 
   Då man ska ta stjärnorna i de nya uppdragen, ni vet? Jag får intrycket av att min dator inte har hög nog skärm. Alltså, datorn är väldigt bred, men den är inte särskilt hög. Jag ser ofta hur en stjärna poppar upp knappt en centimeter från skärmens kant och sen försvinner ur bild innan jag hinner klicka på den, sen ser man det där lilla röda skenet då stjärnan försvinner och det tar dödligt lång tid för mig att bli färdig med uppgiften. Luddigt, haha, men ni kanske fattar?
   Men nu skulle ju SSO ändå uppdatera uppdragen nästa vecka så det blir säkert mycket lättare då :)
Mina länkar

   Häromdagen lade jag ju upp ett inlägg där jag länkade till gamla inlägg jag skrivit. Ett av de inläggen handlade om att vi SSO-människor som bloggar verkligen bör utnyttja att vi kan länka till varandra, hänvisa till varandra, och därmed hjälpa vårt community att hålla sig levande.
 
   Därför tänker jag nu återigen hänvisa till min länklista, som finns att se både vid headern och på bloggens högra spalt. De bloggar som finns med i den listan är de som jag läser mest av alla SSO-bloggar. Jag läser många, många fler dagligen, men dessa bloggar får flest klick från min sida.
 
 
   Vilka bloggar läser ni varje dag? :)
Skillanden mellan ponny och häst

   Jag har uteslutande ridit Gigi sedan i söndags då jag köpte henne, men då de nya uppdragen kom igår lämnade jag henne i hemstallet och hämtade Ash istället. Och holy moly vilken skillnad det var! Jag hade tyckt att Gigis takt var rätt bra, det gick att svänga och så fast hon var lite seg i starten - vilket jag självklart hade glömt då jag red iväg på Ash. Kraschade i ett träd, det första jag gjorde, skills på hög nivå (y). Nejmen då märktes det verkligen att det är skillnad på ponny och häst, och det var faktiskt rätt skönt att komma någonstans och inte bara trampa luft då jag red på min grålle igen.
   Då kände jag så här halvt spontant att om ponnyerna inte är lika snabba som de andra hästarna måtte de väl ändå vara smidigare och uthålligare? För hoppa suuperhögt, det känns väl inte så logiskt, men ett sånt där litet troll som Gigi bör ju vara kvick i fötterna. Får se lite hur det blir då hon kommer upp i nivåerna!
   Lilla trollponnyn, så sjukt söt ♥
 
   Då jag ändå snackar om hästar tänkte jag ta upp en grej som jag inte tänkte på förrän jag köpte Gigs. Alla ponnyer har rasbonusen +1 i uthållighet - förutom Gigi, alltså den isabellfärgade ponnyn, som har +2 i vighet. Ska det vara så? Det är väl den första hästrasen som faktiskt har olika bonus beroende på individ... Personligen har jag ju hellre vighet än uthållighet, jag vill kunna svänga kvickt, men jag är lite fundersam gällande det här.
 
En förbättring jag hoppas på

   Såg just nu på Lucys blogg att det kommit nya benlindor i veckans uppdatering. Jag var ju runt på en gigantisk shoppingrunda i helgen så jag vet bergsäkert att lindorna inte funnits innan.
Bild lånad från Lucy Westlake, Westlake.blogg.se
 
   Det är en sak som jag verkligen hoppas att SSO blir bättre på, att faktiskt informera om vad som kommer i uppdateringen. Det är väl inte så viktigt egentligen då det är såna här enstaka plagg som dyker upp, men jag tycker faktiskt att de kan säga till då nytt material kommer. En principsak liksom.
 
 
   Tycker ni att det är bra att veta vad som händer eller bryr ni er inte särskilt mycket?
Funktioner jag anser bör finnas i SSO

   - Kunna stänga av klubbinbjudningar. Vi säger att jag är klubblös. Jag attackeras av klubbinbjudningar. Jag vill inte gå med i en klubb. Jag går in i Alternativ och väljer "Stäng av klubbinbjudningar". Jag är klubblös, lycklig och folk kan inte skicka klubbinbjudningar till mig.
 
   - Kunna dölja andra spelare. Jag gör ett mystiskt huvuduppdrag som är så spännande så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Problemet är att det gör resten av SSO's x antal tusen spelare också. Jag går in i Alternativ och väljer "Dölj andra spelare". Poff! Jag ser inga andra spelare i spelet innan jag återigen klickat mig in i Alternativ och jag kan ostört göra uppdragen.
 
   - Brb från chatten. Jag vill inte använda chatten en dag/lämnar datorn på en kort stund medan jag springer iväg och gör annat. Jag väljer funktionen "Borta från chatt", och i Vän-chatten/över min karaktär i spelet visas ett tecken som påpekar att jag just nu inte är tillgänglig i spelet.
 
   - Offline-mode. Det här är nog det luddigaste jag har att komma med, och vore väl mer en kul grej, antar jag. Då menar jag inte direkt att man ska kunna spela SSO utan internetuppkoppling - iofs, om det kunde lösas t ex med att man köper en PC-skiva i butik så skulle väl det vara najs det med. Men det jag menar är att man döljer andra spelare samtidigt som ingen annan spelare kan se en själv. Typ så att spelet blir som Årstidsryttarna, att man kan koppla bort andra spelare vid behov för att vara helt själv samtidigt som man inte kan se chatten/delta i chatten/synas i spelet alls.
 
 
 
   Tankar? Idéer? Hit me.
Såg ni?

SSO's Facebookstatus, alltså. Det är bra att de informerar om när i spelet man har tillgång till vissa uppdrag, för det kommer alltid sitta någon på sidan och vråla "men jag då, jag kan inte göra uppdragen!".
De säger också att de ska förbättra funktionen som släpptes igår, om man nu ska kalla den för funktion. Säger inte så mycket mer om det, om nu någon läsare inte har kommit så långt i spelet. Personligen hade jag inga problem med saken, jag gillade att man verkligen behövde vara uppmärksam, men det är en förändring som är helt okej för min del, så bring it on :)

Jag skriver från mobilen just nu, har lunchrast och har inte så mycket mer att göra just nu än att leka med telefonen. Kan dock säga att det är grymt najs att ha lektioner i en mindre herrgård, lätt den snyggaste skolbyggnaden jag någonsin varit med om ^^ okej, det är väl inget Hogwarts men ändå...

I det förflutnas skugga, där blir alla minnen grå

 
   Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern - Jag reser mig igen
Känns som att alla...

   ...kommer upp i lvl 15 förutom jag :( Så är det väl inte antar jag, men känns rätt surt. Har för mig att vissa av de som började spela samtidigt som jag råkade ut för en miss med XP, och jag har aldrig mejlat in om den. Eller jag nämnde den senast jag mejlade supporten och frågade om jag var drabbad av den (vilket jag är rätt säker på), men då fick jag bara svaret att ingen spelare skulle kunna komma upp i lvl 15 (vilket inte var sant).
 
 
   Jag ska logga in senare och levla Gigi, hoppas hinna färdigt med det idag. Är iaf färdig med hela GåD + fisket där, jätteskönt att slippa det. Gjorde allt det innan jag hämtade Ash för dagens uppdrag.
 
Andningspaus

   Geez, har just gjort klart en del av dagens uppdrag och jag är så lyrisk att det inte går att sätta ord för det! För er som än inte börjat med dagens uppdrag och gjort klart Silvergladebyn:
 
 
 
 
   Så. Jävla. Genialiskt. Jag kan inte beskriva det här i andra ord egentligen. Att hela Silvergladebyn är höljd i en magisk dimma, som btw är så otroligt snyggt gjord (skulle nästan kunna rida i det där magiska diset 24/7, så oerhört vackert), att Silvergladebyns invånare är livrädda, skriker och springer - precis så som det ska vara. Vem är inte rädd om ens hem blir attackerat av galna utomjordingar? Hade inte väntat mig det, men det var en så fantastisk detalj som gjorde uppdragen trovärdiga.
   Att Alex Själakraft blev omdöpt till det engelska Soulstrike - BRA! "Själakraften" låter ju inte bra, det låter urmysko i mina öron. Soulstrike låter mycket, mycket bättre, ser bättre ut på pappret också. Att Blixtens Cirkel också kan kallas Åskviggens Cirkel är minst lika bra, det låter mer mystiskt och mer seriöst.
   En ny ryktesfraktion, en ny kraft, GAAAH, det här är så åzum så det finns inte! Och att man nu kan springa runt precis som man vill i Stenringen vid Fripp är helt underbart, en så otroligt härlig plats!
   Och inte nog med att uppdragen var otroliga, MUSIKEN och de nya ljudeffekterna är spot-on, kunde verkligen inte vara bättre.
 
   En av många fantastiska bilder jag fotat under eftermiddagen, de här ljussättningarna är helt underbara!
 
   Det ENDA jag kan anmärka på med de här uppdragen - jag vill kunna dölja alla andra spelare med ett knapptryck. Uppdragen än så länge är helt genialiska, men det sabbar stämningen att fyratusenfemhundraåttiotvå hästar och minst lika många ryttare kutar runt då man försöker leka med sin bärbara dammsugare- förlåt, skuggsugare. Det är svårt också då man ska stänga sprickorna i marken och folk springer fram och tillbaka i bakgrunden och distraherar.
   Annars är det här lätt den bästa uppdragsserien på länge (känns som att jag tycker det varje gång det kommer nya uppdrag), det här visar verkligen hur otroligt mycket SSO har utvecklats på de här snart två åren och jag är så sjukt glad över att få uppleva det här - det här är verkligen det absolut bästa spel jag någonsin spelat.
 
   Så, nu har jag fått ur mig lite lycka, nu ska jag fortsätta spela :D
Haha, frustrationen då man väntar på servern

   Jag har jättetråkigt och vill nu in och se uppdateringen. Jag ska iväg senare och fixa till tandställningen (har haft en metalltråd in i kinden i ett par veckor nu, har aldrig sett fram emot ett tandläkarbesök så här mycket) så jag har inte obegränsat med tid här. Kan ju visserligen spela ikväll, men inte ens då man är myndig slipper man föräldrar som tycker att man sitter för mycket vid datorn, haha.
 
 
   Nu har jag en fråga till er som använder er av SSO Wiki - Finns det en sida/någon information som ni verkligen saknar där? Just nu har jag verkligen soppatorsk och kan inte komma på något att skriva där, så jag uppskattar om ni bidrar om det nu är något som har missats :)
Nejmen oj

   Är det något Pandoriarelaterat som händer? Nu får man passa på att fota massor i spelet så länge som ljuset är annorlunda, sånt är så sjukt kul :D
 
Då man funderar

   Just nu kan jag verkligen inte tänka mig något alls som kan hända på dagens uppdatering. Det känns som att vi har så mycket, vad mer kan hända?
 
 
 
   Okej, jag vill ju jättegärna ha åtminstone en teaserbild från Södra Jorvik. En bild på ett träd och jag är typ glad. Snälla SSO?
   Jag har tidigare (var väl någon månad sedan nu) snackat om färjor, att jag tror att det kan vara ett alternativ med färjor mellan FP, ML och GåD. Förra veckan kom en hamn. Kanske det blir något sånt? Det är ingenting som jag skulle bli superlycklig över, men det vore logiskt och ett roligt tillägg som skulle göra spelet mer levande.
   Reed Kessler står ju i ridhuset och verkar inte ha något vettigt för sig. Kanske hon kan hålla i en tävling?
   En uppdatering av man- och svansfunktionen? (Ligger högt på min önskelista, vet inte hur det är med andra)
   Uppdatering av hemstallet så att det är större? Känns trist att en av boxarna är mörkerlagd, och att hästarna inte kan ha en box var om man har fler än fyra hästar.
 
   Skulle väl kunna dra på ett tag till, men pallar inte riktigt. Ska göra lite sysslor hemma nu medan jag väntar på uppdateringen ^^ Nyfiken är man ju, för nu då inget är självklart kan ju verkligen precis vad som helst hända...
Årstider

   Började fundera på det här redan i måndags, men tänkte vänta lite med inlägget för att sprida ut min uppdatering lite ^^' Det här är ett rätt långt och tufft inlägg dessutom, förhoppningsvis orkar ni läsa igenom hela och dela åsikter med mig.
 
   SSO öppnade hösten 2011. Det var inte särskilt många som spelade den hösten jämfört med antalet spelare idag, under de första månaderna kände jag igen alla i Stallchatten (dåtidens Global, för er som kommit in i spelet senare) och kunde lätt bilda mig en uppfattning om dem. Eller det var åtminstone lättare än vad det är idag då det är x antal tusen spelare som skriver i Global varje dag.
   Jag tappade spåret. Då spelet under 2011 närmade sig vintern ryktades det om snö. Alla som spelat Årstidsryttarna kände ju förstås till det kalla klimatet i Vinterryttaren, snön, isblocken utanför Anvil Bay och byn Pine Hill, det konstanta snöandet. Och alla undrade "kommer Jorvik täckas av snö?".
   Det skedde inte. December drog dock med sig en egen julkalender med nya juluppdrag varje dag. En julgran restes i Silvergladebyn och det dekorerades vilt runt om i Jorvik.
 
   Juluppdragen försvann i januari 2012 och året rullade på. Spelet överröstes i ett rus av Alla Hjärtans Dag i februari, med nya uppdrag, men först vid Halloween började det hända saker. Temakläder, temasmink, speciell utrustning. Om det nu satsades så mycket, skulle det kanske komma snö i år?
   Vintern 2012 överraskade. Snö täckte hela Jorvik - med undantag, förvånansvärt nog, av bergen i det norra, kyliga Valedale. Den plats som tekniskt sett borde ha varit svinkall under vintern. Inte heller GåD, som öppnats under sommaren, visade några tecken på vinter. De gyllene bladen stod som de alltid gjort.
   Snön var dock inte perfekt. Som sagt, den fanns inte i Valedalebyn, delar av Hollow Woods stod kala, GåD var orört. Den såg inte alltid så bra ut då hästar galopperade över de tidigare så gröna fälten. utan då flög gröna grästussar bakom hästarna.
 
 
   Snön försvann i början av 2013. Det nya året bjöd på ännu fler högtider och uppdrag. Hösten lär inte göra oss besvikna.
   Arkivbild från Höstryttaren.
 
 
   Spelet har funnits i snart två år. Det blir bättre för varje vecka. Mer perfekt för varje vecka, tycker jag nästan. Detalj efter detalj gör spelet ännu bättre hela tiden.
   Kommer snön även i år? Klart den gör, varför skulle snön inte få falla? Men, jag hoppas på förbättringar. Isblocken i vattnen i Vinterryttaren, de lade till en charm. Kanske det kan finnas isblock över Silversongfloden, som man kan hoppa över för att ta en genväg? Kanske Valedalesjön kan få frysa till över vissa delar? Se till att det faktiskt kommer snö i Valedalebyn denna gång?
 
   Arkivbild från Vinterryttaren
 
   Men det är inte bara snö jag vill prata om nu. Spelet har kommit så långt. Varför inte även höst och vår? En höst där... Jorvik inte blir helt som GåD. Sure, GåD i all ära, men stället är för gult. Om Jorvik kunde få gula, orange och röda löv, mörkare marker, men utan att få det här gyllene diset som finns i GåD? För det här att allting ser gult ut, det är därför jag har lite svårt att tycka om den där mytomspunna dalen. Men ja, en färgändring, kanske lövhögar på marken, såna saker skulle nog kunna charma oss ännu mer.
   Våren då? Ja... vårblommor? De första gröna löven på träden efter en vit vinter? Jag tror inte att våren på SSO skulle kunna bli lika karaktäristisk som en höst, men en möjlighet kunde det väl ändå vara...?
 
   Bild från Vårryttaren
 
   Ja. Historia, och funderingar. Mitt hopp är att SSO kommer bjuda oss på en vacker vinter. Annat vore en underbar bonus. Det här är inte saker som är ett måste för min spelupplevelse, men jag tror att det vore möjligt, om än kanske svårt och jobbigt att fixa (titta inte på mig, jag vet inte mycket om speldesign själv). Vet inte om det är något SSO-teamet tycker är värt att jobba på, vi vet ju inte vilka uppdateringar de planerar framöver.
 
   Vad är era tankar runt årstider i SSO?
Gigi är med i headern nu

 
   Så, nu är Gigi med i bloggens header! Jag tycker att hon är så grymt söt i alla nyanser av rosa, så hon fick ha Vingårdens schabrak och benlindor dagen till ära ^^
   Dock hann det bli mörkt innan jag hann levla klart :( Går så himla segt att levla just nu, orkar inte riktigt koncentrera mig på det. I morgon har jag dock mer tid på mig, hoppas att det går lite lättare då. Både Freya och Poppy vill också ha massa fler bilder...
 
   Om jag nu ändrar färgtemat på bloggen senare i år ska headerns struktur också ändras, har lite planer på hur jag vill ha det. Jag är ju en sån här tråkig människa utan kreativitet alls, men jag hoppas på att det blir bra ^^'
Saker jag skrivit om tidigare

   Jag har bloggat väldigt aktivt sedan i mars. Sedan april började har jag skrivit minst fyra inlägg per dag, ibland upp till nio, med undantag då jag varit bortrest. Jag har alltså hunnit skriva om väldigt många olika saker, och jag tänkte lista några av dem här, om ni nu har missat det och är intresserade av något att läsa. Dessutom är det ett bra sätt för mig att gå igenom vad jag redan har pratat om, så att jag inte upprepar mig för mycket. Varje punkt är en länk till gällande inlägg.
 
 
   Det är de inlägg som jag just nu i efterhand tycker är lite mer läsvärda, om något. Har skrivit hur många inlägg som helst där jag vrider och vänder på allt möjligt, men vissa saker är inte aktuella längre, typ då jag funderade över hästfunktionen innan den kom. (Säg till om en länk är helfel så fixar jag det!)
Mission completed

  Sa ju igår att jag skulle testa att ta en annan buss hem från skolan. Jag gick alltså ungefär fem-sex busshållplatser innan jag kom ut i civilisationen och kunde ta en buss hem, och då var jag ändå hemma 25 min tidigare än igår. Tror att jag kör på den framöver, praktiskt med en daglig promenad också ^^
 
 
   Tisdag var det alltså. Gigi ska tränas, alla ston ska jag försöka fota dessutom.
 
 
   I morgon är det ju som bekant en onsdag. Som det ser ut just nu kan jag vara hemma vid uppdateringen, får se hur det blir :)
   Känns som att jag just nu är lite dålig på att lägga upp inlägg som egentligen handlar om SSO, men jag är lite rädd för att få slut på idéer. Tänkte att någon gång framöver så får ni önska inlägg, så håll utkik om ni är intresserade av att läsa om något speciellt! :)
Fina foton

   Jag har alla foton jag tagit i spelet väldigt välsorterade i olika mappar på min externa hårddisk. En mapp för Wikin, en mapp för bloggen. Dussintals undermappar. Jag gillar att översortera, för då hittar jag det jag letar efter på bara några sekunder trots att jag just nu har gott och väl över tusen bilder sparade.
   I min mapp med bilder på mina hästar har jag än så länge tre mappar som är helt tomma. En av de mapparna har än så länge inget namn. Resten är döpta efter mina hästar, och två av dem har relativt mycket bilder - de mapparna som är döpta Ashdancer och Wildheart.
 
 
 
 
   I eftermiddag ska jag se till att även stonas mappar börjar fyllas upp, vilket ska bli roligt :) Gigi är självklart den som än har minst mapp, med bara två bilder, men sen så har hon ju bara varit i min ägo i ungefär tre dagar. Ska försöka fota mycket nu under perioden innan snön kommer, annars kommer jag sakna sommaren så himla mycket x)
 
   Sorterar ni alla era SSO-bilder på något sätt eller ligger de huller om buller?
Typiskt

   Hade tänkt fota Gigi till headern idag, men så blev det skymning. Jag som ville ha dagsljus på bilden, typiskt :/ Försök igen i morgon helt enkelt...
 
 
   På tal om header så hade jag tänkt mig att ändra färgtemat på bloggen nu då hösten kommer. Eller jag kan inte riktigt bestämma mig, om jag ska vänta till vintern istället och byta om då. Jag kommer inte ha mycket tid över till webbdesign framöver, så det gäller att prioritera om jag vill ändra om.
   Man får se lite vad som händer helt enkelt, men planen är att jag ska ändra designen minst en gång i år ^^
Så söt så man dör lite ♥

   Gigi är verkligen perfekt, det här är ett köp som jag aldrig lär ångra, hur kan något vara så här gulligt?
 
   Hoppas dock att glappen i pannluggen fixas till av SSO, det ser ju inte så jättebra ut. Om man bortser från det tycker jag dock att ponnyerna är helt makalösa ^^
 
Spontan skiss

   Igår drog jag fram papper och penna och gjorde en snabb skiss på bokstavligt talat två minuter. Trots att jag var rätt oseriös (syns på texten, haha) så tycker jag faktiskt att det blev bra, känns väldigt likt Gigi?
 
Heliga skräp

   Jag lever, mot all förmodan (vandrade runt på skolan ett bra tag innan jag fick tag i någon som kunde berätta vart fasen jag skulle ta vägen). Och är hemma.
   Den här veckan ser lite konstig ut eftersom det är en introduktion, men framöver kommer jag i princip alltid vara hemma runt halv fyra. Slutar tio i tre som senast varje dag, men bussarna som går åt mitt håll spunkar sönder. I morgon ska jag testa att byta buss åt höger och vänster, för jag har en känsla av att jag kan komma hem ännu tidigare då ^^ (Idag hann jag faktiskt åka till mammas jobb och husera där ett tag innan min buss äntligen dök upp, så det är allt värt försöket) Ska dock försöka göra så som jag sa förra veckan, att jag alltid har ett inlägg som dyker upp på morgonen/förmiddagen, så att bloggen inte är helt död då :)
 
 
   Så nu ska jag in på SSO, och lattja runt lite med pållarna. Gigi ska levlas. Tänkte langa på en sadel på henne idag också, igår red jag bara runt i min barbackaoutfit (hon var ju så ohyggligt söt ♥) men det vore najs med en extra bonus eller två i snabbhet, så att man faktiskt kommer någonstans ^^' Måndag idag dessutom, vilket innebär uppdrag i Valedale! Jag gillar de uppdragen, de har en viss mysfaktor över sig.
Stor dag

 
   Med denna bild säger jag adjö för stunden. Förhoppningsvis kommer jag överleva min första skoldag på väldigt länge (trots att skolan har varit helt hopplös då det kommer till att ge ut information) och isf är jag tillbaka i eftermiddag någon gång ^^
Hallå där

   Idag har ju varit sista dagen för mig innan skolan börjar. Jag har inte gått i skolan sedan oktober förra året så det är rätt nervöst och den här dagen har handlat om uppladdning samtidigt som jag försöker att inte panika sönder.
   Därför har bloggningen blivit lite lidande, men det har ju hänt grejer här ändå. Vet inte riktigt vad som här händer i morgon, men förhoppningsvis lyckas jag behålla ert intresse även då ^^
 
   Min fina rosa dagbok får alltså nu vila till i morgon :) Simma lugnt!
Asså hoppsan

   Innan klockan hade slagit tio hade över hundra besökare klickat sig in här, sjukt o.o Kommer alla från Allis lilla länk?
 
 
   Gigi är färdigtränad för idag och jag har gjort nästan alla dagliga uppdrag samt städat mitt rum här hemma. Ja, vad gör man då man vaknar klockan sex och inte kan somna om. Förutom hästträning, fiske, en massa stallsysslor och allt vad det nu var så har jag spenderat SC i multum för en gångs skull. Jag startade på 7302 SC, efter att ha köpt Gigi samt ett antal fina grejer jag velat ha länge (tre par benlindor, alla fyra baseballjackorna, två schabrak, två husdjur, en svansrosett, tror det var något mer också) så är jag nere på 5688. Nu vill jag bli av med 188 SC, jag klarar ju som sagt inte riktigt av att se en ojämn siffra - vill ha jämna hundratal. I värsta fall får jag köpa hö för att bli av med de där sista 8 SC, men jag pallar verkligen inte med en slutsiffra som visar annat än 0, hehe.
   Ska in och spela igen lite senare, ska sortera in mina nya fina grejer i garderoben samt göra Moorlands ridvägar osäkra igen med Ash. Fast först kanske jag ska färdigställa mitt rum efter dammningen innan mamma kommer in och ser oredan ^^'
Spendera klokt

   Det är inte alltid lätt då man vill köpa något i SSO. Man kan inte ha mer JS än 10 000 i ryggsäcken, vilket kan vara väldigt irriterande. SC kan man ha obegränsat av, men de glider gärna SSO's spelare ur händerna var gång det kommer nya hästar och kläder till spelet.
 
   En Star Coin är i snitt värd 10 Jorvik Shillings. Det är ungefär som den svenska kronan i jämförelse med Euron - lägg på en nolla på slutet. Ofta märker man på spelets kläder att priserna är rätt jämna, men ibland kan man tjäna multum på att spara sina värdefulla Star Coins och istället lägga ut Jorvik Shillings.
 • Titta alltid på priset. Ett exempel är Havstränset vid Silverglades Hästsportcenter. Det kostar 117 SC, om jag inte missminner mig. Alltså ungefär 11 700 JS. Men om man istället köper tränset för JS kostar det runt... 9500? Därför tjänar man ju på att använda sig av JS istället för SC. Alltså - om en vara kostar mer än 100 SC tjänar du på att spara JS för att köpa varan istället.
   Om man vill spara SC men ändå spendera lite, kan man lägga upp en sparplan. Varje lördag får en Star Rider 100 SC. Om man bestämmer att man av den summan bara får spendera en liten del, t ex 30 SC i veckan, så kan man ju köpa saker man verkligen vill ha men ändå få en bättre ekonomi.
 
 
 
 
   Jag har flera gånger sagt att jag vill ha en bank i spelet. Finns ju en i Fort Pinta som använts typ en enda gång i något uppdrag i spelets begynnelse. Det vore så bra att kunna lämna JS där, kanske till och med SC, för att kunna ha mer pengar med sig och kanske också för att inte frestas att spendera pengar för ofta.
   Arkivbild
 
Gigis namn

   Varför blev det just en Gigi? Jo, jag är väldigt förtjust i Jane Austens böcker. Då i synnerhet den mest kända av dem - Stolthet och Fördom. En bok som är lika bra även efter 200 år.
   Jag har en gång i bloggens tidiga dagar berättat om en webbserie jag tyckte väldigt mycket om, The Lizzie Bennet Diaries. Det är en modern nytolkning av Stolthet och Fördom, eller Pride and Prejudice som boken heter i originalformat. Det är en otrolig serie som faktiskt fick en Emmy häromdagen. Tumblr exploderade, tro mig. Nu kommer den här lite rejäla förklaringen (av webbserien), så häng med nu.
   Huvudpersonen Lizzie Bennet driver en vlogg där hon berättar om sitt liv under ungefär ett år. Hon gör videorna med sin bästa vän Charlotte och ibland dyker hennes två systrar Jane och Lydia upp för att hjälpa till. Några veckor in i vloggen flyttar en singelkille in i ett hus i närheten, och en av hans vänner gör ett... inte så gott intryck på Lizzie. Den vännen är William Darcy och Lizzie klagar gärna över honom under lång tid, innan hon får börja tänka över sina fördomar samtidigt som Darcy får fundera över sin stolthet.
   Darcy har en rätt finurlig lillasyster, Georgiana. I denna moderna tappning förkortas hennes namn till Gigi.
 
 
 
   Min lilla Gigi är alltså en hyllning till en av (enligt mig) de bästa webbserierna någonsin. Den går att se gratis på Youtube och om ni inte har sett den, se den. Den är otroligt rolig och charmig - då jag upptäckte den såg jag femtio avsnitt i sträck och satt sedan i ett halvår och såg videorna då de kom ut två gånger i veckan, parallellt med andra människor i Lizzies närhet lägger upp olika videor. Serieskaparna har efter seriens avslut gjort en spin-off som heter Welcome to Sanditon (efter Jane Austens oavslutade bok) och snart komma Emma Approved, som är en nyversion av klassikern Emma. Ser verkligen fram emot den och kan knappt vänta på seriestarten!
 
   För att börja se The Lizzie Bennet Diaries, klicka HÄR.
 
   För att se dess spin-off Welcome to Sanditon, klicka HÄR.
 
 
   Skäms jag över all denna smygreklam? Nä.
 
   Det är det som är så bra med att ha en blogg. Jag kan skriva om vad jag vill. (Dessutom är TLBD så sjukt jäkla bra så det finns inte)
 
   (Den här serien har citat och gifs för allt, tro mig)
 
Gigagirl

   Gigagirl gör inte riktigt skäl för sitt namn. En flicka är hon visserligen, men stor är hon inte. En liten primadonna som alltid har något upptåg i kikaren, med typiskt ponnytemperament. En ängel att pyssla med men gör inte ett uns mer än hon behöver under ryttare.
 
 
 
   Namn: Gigagirl
   Tilltalsnamn: Gigi
   Namnbetydelse: Gigagirl översätts till "Stor flicka". Gigi är taget från The Lizzie Bennet Diaries version av Jane Austens karaktär Georgiana Darcy.
   Född: 2009
   Ras: Jorvikisk ponny kat. C
   Lynne: Pigg och vaken. Alltid med en busig glimt i ögat. Arbetar inte i onödan.
   Level: 15
 
 
Fisketankar

 
   Jag har sett att många skulle vilja ha in fler fiskespön i spelet, eller något liknande. Jag tänker mig direkt fiskesystemet i Pokémonspelen. I Pokémon finns tre olika fiskespön - Old Rod, Good Rod och Super Rod. Uppenbarligen är Old Rod relativt värdelös (i mina ögon) medan Super Rod fiskar upp mer sällsynta och höglevlade Pokémon. Skulle absolut inte banga på något liknande i SSO, men då kanske att det bättre fiskespöet man har väldigt sällan råkar ut för att fisken sliter sig. (haha, nu är man lite borta i bollen, höll på att skriva "hästen sliter sig")
 
   Sen finns det en till sak som jag skulle tycka var rätt åzum. En fiskebox/frysbox.
   "Vad gaggar hon nu om, har hon blivit helt tossig?" Nja, jag tänkte typ att om man har en låda att lägga ner fiskar i, så kanske man kan fiska när man vill, inte bara inom uppdrag. Då kan man liksom bara acceptera ett fiskeuppdrag, och om man har fem exemplar av önskad fisk i lådan så kan man avsluta uppdraget direkt. För min del skulle det vara hur åzum som helst, för då kan jag på t ex söndagar, då jag inte är så road av de dagliga uppdragen, rida runt och fiska på alla Jorviks fiskeställen för att sedan spara fisken till den kommande veckan då jag kanske inte har tiden att fiska.
 
 
   Vad tycker ni om det här?
Okej, dagen var det

   Jag lever, uppenbarligen. Det har varit en lång dag med mycket nya intryck men jag tror att jag kommer trivas väldigt bra med mitt nya helgjobb.
   Jag åkte hem, bytte om och vände tillbaka till stan, jag var ju grymt nyfiken på om SSO-gänget verkligen skulle ha med sig en riktig ponny. Det var en riktig ponny. Funderade på om jag vågade gå fram. Det vågade jag inte. Jag hade promenerat en bit fram till mötesplatsen (hoppade av en busshållplats för tidigt för att gå lite) så jag fortsatte till nästa hållplats och åkte hem igen. Nästa gång det är någon sån här SSO-grej hoppas jag att jag vågar gå fram :)
 
 
   Idag ska Poppy upp till lvl 15, så är det bara, haha. Ska försöka tjäna massa JS överlag - har ca 2000 just nu och vill inte lägga ut SC i onödan, och nu måste jag ju köpa ett par hästskor till min nya ponny. Tänkte att ponnyn får ta Iddys skor (stackars Iddy, den nya hästen får alltid ta hans skor) så länge.
   Så i morgon kommer ponnyskruttet, jag tycker verkligen att det känns som en Esme-häst och det ska bli så grymt kul att få en sån variation i flocken :D
Fråga nummer ett

Jag står typ i Slussen. Framför mig ser jag en livs levande shettis.
Vafasen fick de den ifrån?
(Nej, för feg för att gå fram, har sett ponnyn, nu åker jag hem)

Jag gav efter denna gång

   Jag är inte emot att köpa SC. Jag tycker det är bra att folk köper SC, för varje slant man lägger på dessa spelpengar går ju till SSO. Vi får alltså tillbaka pengarna i form av fler framtida uppdateringar, eftersom spelet håller sig levande längre.
   Dock har jag inte världens bästa ekonomi, särskilt inte nu då jag måste betala dyra pengar till min nya skola och kommunen vägrar hjälpa till med bidrag. Nu har jag ändå tjänat in egna pengar den här sommaren, och därflr kände jag att jag faktiskt kunde unna mig själv att köpa SC. Jag köpte igår sammanlagt 2000 SC, sen fick jag dessutom pengar av lilla mormor som tack för att jag hjälpt henne med hennes dator (81-åriga mormor har precis skaffat sig ny dator, high-tech liten tant det där) så jag gick ändå plus med trettio kronor :D
 
 
 
   Vad ska jag göra med mina stora pengar nu? Ja, idag har jag 7302 SC. Till att börja med ska jag i morgon köpa min nya ponny. Sen funderar jag på schabraket och benlindorna som kom med det här westernsetet i uppdateringen för ett par veckor sedan, och kanske något till husdjur. Det viktiga just nu är iaf att jag blir av med den där lilla tvåan som stör i siffran. Jag måste ha SC i jämna hundratal, annars blir jag tokig!
   Sen vill jag inte slösa SC i onödan. Då mitt stall är fyllt med de hästar jag vill ha, då kan jag börja slösa lite. Just nu känns det dock så trist att se en drömhäst och behöva vänta i flera veckor på att köpa den, därför är jag hellre snål.
 
   Är ni duktiga på att spara SC, eller slösar ni bort dem så fort de landat i plånboken?
Jag ska in till SSO-grejen i stan

   Nu åker jag snart iväg för första dagen på jobbet (får troligtvis rida dessutom, hallelujah), men i eftermiddag tänkte jag verkligen försöka åka in till stan för att dyka upp på den här SSO-träffen/grejen/vad-man-nu-ska-kalla-det. Vet inte hur det kommer se ut eller om jag vågar gå fram, men jag ska åtminstone inspektera situationen ^^
   På ett sätt är det rätt läskigt - jag kan ju lätt se mig själv framför datorskärmen då jag spelar SSO, men utan att jag egentligen tänker på det sitter tusentals människor runt om i Sverige, runt om i världen, som gör exakt samma sak. Och det är då man börjar tänka på att alla de här tusentals människorna har egna liv utanför datorskärmen - haha, jag får typ huvudvärk bara av att tänka på det, men man glömmer ju ofta hur stor världen är ;)
 
   Nu idag är det alltså rätt låg uppdatering, jag återkommer vid middagstid då jag är hemma igen. Idag händer mycket nytt och det är väldigt pirrigt, men det ska bli grymt spännande att möta den här ridklubben samt hästarna de får låna :)
På söndag...

   ...flyttar ett litet ponnysto in i min flock. Varför just på söndag? För att Pops ska hinna komma upp i lvl 15. Och jag har lite OCD då det kommer till hästarnas träning, jag kan inte levla klart en häst en dag och göra hälften av dagens lopp med en annan häst. Den hästen jag tränar ska göra ALLA dagens lopp eller inga alls.
   Ponnytrollet har namn, story och allting, nu vill jag bara ha hem mitt lilla skrutt :) Tror att hon kommer passa bra i min flock, men det får bli ommöblering i hemstallet. Ash och Iddy får dela på den stora boxen och ponnyn får Ashs gamla box. Rätt irriterande att det inte finns en egen boxplats till varje häst.
 
   Aja, då vet ni det.
En tanke

   Många som har köpt ponnyer har valt att knoppa deras man. Vilket jag kan förstå, ponnyerna är ju äckligt söta vad man än hittar på med dem, de passar bra i knoppar.
   Men. Ja, nu känner jag mig typ som Tony Irving. Men, ponnyerna har fler knoppar än de stora hästarna har. Inte nog med det, ponnyerna har pannluggen knoppad. I tre knoppar.
 
   Jag menar seriöst, vafasen? Tre knoppar i pannan? Och de stora har inte ens en? Återigen önskar jag mig verkligen att kunna byta pannlugg separat på hästen. Jag vet liksom inte riktigt vad jag mer kan säga, men ni kanske förstår min lilla frustration.
 
 
 
 
 
   Btw, har ni sett SSO's facebookstatus? Jag börjar ju jobba i morgon men jag borde hinna, så jag funderar på om jag ska åka in och kolla läget... menar de att det är en riktig ponny de släpat med sig eller? Feg som jag är lär jag väl typ stå femtio meter bort från platsen på tåspetsarna för att kunna se spektaklet, men det vore ju rätt åzum att kika in...
   Tänker någon av er åka dit?
Betten sitter fel till

   Jag har tänkt på saken tidigare, men det var först nu i onsdags som jag verkligen reagerade.
 
   Alla som har någon slags hästerfarenhet vet hur ett bett ser ut. Det är metalldelen hästen har i munnen då man rider med träns. Så långt är alla med. Bettet består av en lång, rak del, som kan vara delad, och i vardera ände sitter en bettring. Bettringen är den delen som sammanför bettet med tränset och tygeln.
   Källa genom att klicka på bilden.
 
   Men jag förstår inte riktigt hur betten ser ut på Jorvik. Eller rättare sagt, jag stör mig på att det ser så otroligt mysko ut. Ett exempel har vi här med Lucy Westlakes ponny Lillen.
 
   (Bild lånad från Lucy Westlake, Westlake.blogg.se)
 
   Betten är rätt långt placerade på de "vanliga" hästarna också, men det här kändes väldigt överdrivet. Det finns liksom ingen logik i hur bettet är placerat, eller faktumet att tyglarna verkar sitta fast direkt i sidostyckena. Jag hoppas verkligen att det här fixas till, för jag tycker det här ser jättekonstigt ut.
 
   Vad tycker ni?
Förändringar i SSO

   Jag har spelat SSO i snart två år nu. Och det har varit jätteroligt - den absolut bästa upplevelsen är nog att se spelet utvecklas. Saker har hänt sedan dag 1 - det var inte alls ovanligt under första veckan att man kastades ut från servern och loggade in två minuter senare för att hitta en ny buske någonstans. Det är ganska häftigt att titta tillbaka, och minnas att spelet var otroligt även utan alla extrafunktioner.
   Nu listar jag här en massa saker jag minns som har ändrats sedan jag började spela. Det kan vara både saker som hände från allra första början och saker som skedde förra veckan (inte bokstavligen).
 • Då jag började spela gick det inte att bjuda in andra till grupp - det var Vän- Stall- och Säg-chatt som fanns. Juste, klubbarna kom inte förrän långt efter gruppfunktionen.
 • Transporterna fanns inte från början
 • Postsystemet fanns inte från början
 • Ridhuset fanns inte. Där Vingårdens trädgård och paddocken intill numera finns, där var det bara gräs och ett taggtrådsstaket. Jag tror inte att Klipphärad var mycket för världen heller, har för mig att det inte ens fanns stigar över berget. Har för mig att det inte ens gick att rida ner till platsen där ridhuset nu finns?
 • Husen i Firgrove såg inte ut så som de gör idag. Jag minns inte riktigt hur det var, men det har blivit en stor förändring i byn.
 • Fort Pinta var i princip tomt. Det fanns två-tre butiker på torget, inget annat. Det fanns inga skönhetssalonger, ingen djuraffär, inget disco. Det var ett tomt torg med höga, sandfärgade murar som sträckte sig högt upp. Det gick inte heller att gå upp i tornet. Hamnen fanns självklart inte heller.
 • Stallet med hästarna tillsalu i Fort Pinta var från början det enda stallet som fanns där. Det stora stallet där man utför dagliga uppgifter tillkom tillsammans med hemstallet.
 • Hos Steve fanns ett mycket mindre stall, som byttes ut helt då hemstallet med sadelkammare kom.
 • På tal om hemstallet så kunde man ju inte heller gå in i det - då man klickade på stalldörren kom det upp en flik med kläderna man lämnat i sadelkammaren.
 • Vid spelets början fanns inga rosor i Valedale - byn var rätt färglös.
 • GåD fanns inte i början, inte ens utmärkt på kartan. Den femte juni 2012 öppnade grindarna för första gången.
 
   Det här är elva punkter. Det är ändå väldigt stora grejer på de här elva punkterna. Vilket är rätt häftigt, faktiskt.
 
   Finns det något annat som ni verkligen minns från då ni började spela?
Kalenderfix

   Jag har suttit i ett bra tag med Photoshop och gjort fram- och baksida till min nya skolkalender. Det är en sån där kalender med plastfickor där man kan peta i egna bilder, så nu har jag varit satsig. Framsidan består av en rätt enkel bakgrund, då en bild på mig och några av mina allra bästa vänner ska petas in tillsammans med den, men baksidan är full av hästbilder + SSO Wikis logga och en bild jag ritat på Esme. Det måste ju synas att det är min kalender, för farao!
 
 
   Medan jag har fixat med kalendern har jag funderat. Poppy har ungefär halvvägs kvar till lvl 15, så i morgon ska jag försöka ta mig i kragen och ta tag i levlingen igen. Gjorde bara ungefär hälften av alla lopp idag. Då jag är färdig med hennes levling tror jag faktiskt att ett litet ponnysto ska jag komma in i min flock. Jag har ett fint namn åt henne, och hon känns så perfekt. Och jag måste verkligen ha minst en ponny, de är så dödligt söta så jag vet inte vad.
   Men för idag har jag inte så mycket mer att komma med. Så simma lugnt, jag återkommer i morgon ^^
Bättre koll på klubbar

   Just nu är det svårt att få information om klubbar i spelet. Enda sättet att lära känna en klubb alls är egentligen att gå med i den.
   Jag skulle tycka det vore rätt bra om man kunde se klubbinfo om en klubb - kanske att då man får klubbförfrågningen finns det ett alternativ där man kan se klubb-loggen, för att se om det passar alls. Eller om det fanns någon rullista där man kunde klicka på en klubb för att sedan läsa mer om den.
 
   Just nu känns det som att man inte har något koll alls på klubbar. Jösses, jag har tappat all uppfattning om klubbar, vet ingenting om dem. Personligen har jag ju inget intresse eftersom jag inte pallar med en klubb, men borde inte något sånt här system rätt klokt för de som söker klubb?
   Sen tycker jag ju fortfarande att de anslagstavlor som finns t ex hos Conrad Marsdeen kunde användas för att göra reklam för klubbar, men man får la se vad som händer.
 
   Vad skulle ni tycka om att kunna se info om klubbar innan man går med i dem?
Mina åsikter om alla hästar på SSO

   Det här är något som många har gjort, men jag tycker ju om att överanalysera och skriva om typ ingenting så jag tänkte att "varför inte". Varning för ett grymt långt inlägg, helt enkelt. Notera att det här är mina åsikter och smaken är som baken - delad. Om ni gillar en häst som jag inte gillar är det väl roligt för er, för hur kul skulle det vara om alla red runt på exakt samma hästar?
 
   Holländskt Varmblod
   Jag gillar inte den här bruna färgen. Har en lite mer ingående förklaring längre ner i inlägget, men det här är ingen häst för mig.
Vill jag ha denna häst? Absolut inte, finns långt mycket snyggare hästar som jag hellre skaffar.
 
   Denna pålle är populär, och jag tycker den är sjukt snygg! Om jag startade ett SSO-konto idag skulle nog det här vara min starthäst, älskar färgen.
Vill jag ha denna häst? Ja, absolut! Tycker den är supercharmig.
 
   Min drömfärg - höga vita strumpor och bläs.
Vill jag ha denna häst? Uppenbarligen, eftersom jag har min Iddy. Jag tycker färgen är så underbart fin och jag tvekade inte en sekund då jag köpte Iddan.
 
   Painthäst
   Jag tycker den här hästen är snygg - från huvudet till bogen.
Vill jag ha denna häst? Näe. Den har ju någon slags rand över baken som jag tycker ser urmysko ut, så det här är inget för mig.
 
   Söt. Ja, söt.
Vill jag ha denna häst? Njae. Nej. Det jag gillar mest med den här hästen är de blå ögonen, men jag vill ha mer tecken på hästen.
 
   Det här var exakt det jag hoppats på inför Painthästarna! Blev verkligen inte besviken.
Vill jag ha denna häst? Åh ja, så gärna. Jag älskar stora tecken, och hästens lykta tycker jag är döcharmig.
 
   Liksom pållen ovan, så uppfyllde denna häst mina förväntningar. Så dödligt söt så det finns inte.
Vill jag ha denna häst? Självklart. Om jag inte hade Freya, som är svart och vit, hade jag nog köpt den här direkt.
 
   Appaloosa
   Jag gillade inte den här hästen första gången jag såg den, men nu...
Vill jag ha denna häst? JA! Den är jättesöt och jag blir bara mer och mer sugen på att köpa den.
   Då jag såg denna häst i SSO's reklamer kände jag efter ett tag "den vill jag ha". Och jag tycker faktiskt att hästen är ännu snyggare i spelet än i reklamerna, den bruna manen känns mer naturlig.
Vill jag ha denna häst? Jag har ju min Poppy, så ni kan ju gissa ^^
 
   Achal-Teke
   Innan hästfunktionen var jag så säker på att jag ville ha en bork. Och jag tycker den här är dösnygg! Dock så... klickar det liksom inte.
Vill jag ha denna häst? Om jag hade obegränsat stallutrymme skulle hästen köpas på tre röda sekunder. Fast jag skulle byta man på den, den är så snygg i lång man!
 
   Jag hoppades verkligen på en cremello inför hästfunktionen. Blev inte besviken, tycker den här är fantastisk.
Vill jag ha denna häst? Ja förstås, det vill jag. Men det är utrymmesfrågan som sätter stopp.
 
   Morganhäst
   Den här hästen gjorde inget riktigt intryck på mig. Det är en fux. Punkt.
Vill jag ha denna häst? Njae. Den är inte riktigt min stil tror jag.
 
   Jag förstår mig fortfarande inte på hästens färg. Ingen logik alls.
Vill jag ha denna häst? Nä. Absolut inte, jag stör mig på de svarta benen och den bruna manen. Går inte ihop liksom.
 
   Den här hästen är det inte många som äger. Jag gillar inte pälsfärgen, men manen är ändå rätt häftig på sitt sätt.
Vill jag ha denna häst? Nä. Den är inte min stil alls.
 
   Morab
   En vanlig fuxfärg med mörkare man. En rätt klassisk fux.
Vill jag ha denna häst? Nä. Den tilltalar mig inte riktigt, det är liksom en fux med bläs. Den är väl okej, men jag är inte intresserad.
 
   Jag tycker det känns som att den här hästen är rätt populär. Jag gillar inte tonen i fuxfärgen, så den är ingen hit för min del.
Vill jag ha denna häst? Näe, den vill jag verkligen inte ha. Den ser ju visserligen ännu fulare ut på denna bild än den gör i vanliga fall, eftersom GåD ger ett så konstigt sken på allt, men jag tycker inte om den.
 
   Så många som köpte denna häst då den kom! Och den är jättefin, MEN!
Vill jag ha denna häst? Aldrig. Dels för att jag stör mig så otroligt mycket på de svarta benen, dels för att den nya isabellfärgade ponnyn är mycket sötare i mina ögon.
 
   Frieser
   Så häftig, svart som natten.
Vill jag ha denna häst? Ja, det vill jag verkligen.
 
   Skinande, så... glansig.
Vill jag ha denna häst? Jaaaa...
 
   Denna ser nog mest naturlig ut av Friesrarna, döhäftig.
Vill jag ha denna häst? Ja, jag vill ju ha alla tre egentligen, haha...
 
   Jorvikisk Ponny
   Titta på denna vita gullunge. Hur man man inte charmas av den uppsynen?
Vill jag ha denna häst? Ja, absolut! Dock vågar jag inte slå till - är rädd om mina stallplatser just nu. Och Ash är ju ändå en skimmel, så jag vet inte om jag ska ha en till... Ack, denna ångest.
 
   Sötnöt! Jag hade hoppats att denna färg skulle komma med Appaloosorna, men nu kom den på denna ponny istället. Färgen är härlig, men frambenen... näe.
Vill jag ha denna häst? Ja för farao! Men jag har ju Poppy och vågar inte slå till på den här.
 
   Jag är kär! Har länge velat ha en isabell och titta på'n, helt fantastisk!
Vill jag ha denna häst? Ja, ja, JA, jag vill så gärna ha hem den här hästen. Jag har ett namn, jag har min historia, jag behöver bara modet för att våga utöka min hästflock.
 
   Då jag såg den här hästen tänkte jag direkt "Iddy". Iddy är ju döpt efter en Welshponny jag kände, och den här ponnyn fick mitt hjärta att smälta.
Vill jag ha denna häst? Självklart! Varje gång jag ser den skriker mitt hjärta "IDDY!". Tyvärr tror jag nästan att jag kanske måste byta ut min stora bruna Iddy mot en liten fuxfärgad Iddy - de är ju lika, men den här ponnyn ar den där extra charmen som min stora Iddy inte riktigt har haft. En helt annan utstrålning. Ska avvakta och hoppas på att jag ändrar mig, känns så trist att sälja Iddy...
 
   Engelskt Fullblod
   Alla verkade ha den här hästen då hästfunktionen kom. Sen har många bytt ut den mot Oldenburgaren eller en Frieser...
Vill jag ha denna häst? Om jag hade stallplats för den, ja, varför inte liksom. Den är ju häftig.
 
   Den här hästen ser lite... smutsig ut. Sån konstig brun färg att kombinera med svart man, och gråa strumpor? Det funkar liksom inte i min bok.
Vill jag ha denna häst? Nej för sjutton.
   Dösnygg. Se det Danska Varmblodet nedan i övrigt.
Vill jag ha denna häst? Om jag hade platsen... kanske. Fast skulle nog hellre köpa varmblodet.
 
   Danskt Varmblod
   Den är snygg, den här. Jag var så irriterad då hästfunktionen kom att det fanns en likadan häst i Valedale, fast med svart man. Fast den här är nog snäppet snyggare, manen utgör inte lika stor kontrast som den gör på fullblodet.
Vill jag ha denna häst? Jag avgudar färgen. Jag skulle absolut kunna tänka mig den här hästen i mitt stall.
 
   Den är... grå. Metallic. Det här är nog den häst jag tycker minst om av alla Star Stables hästar.
Vill jag ha denna häst? Absolut inte. Skulle aldrig kunna tänka mig att köpa den här, jag gillar verkligen inte färgen.
 
   Då folk började spekulera om hästfunktionen tänkte jag "jag vill ha en mörkt brun häst med strumpor som ska heta Angel". Så kom den här och jag funderade. Och funderade.
Vill jag ha denna häst? Nej. Strumporna är gråa. Om hästen haft vita strumpor eller inga strumpor alls, då kanske jag skulle fundera på saken igen.
 
   Oldenburgare
   Inte många har denna bruna häst, men jag tycker den är grymt gullig! Den ser kanske lite plastig ut i färgen, men jag tycker den är charmig.
Vill jag ha denna häst? Jag tror att jag kunde falla för den om den hade en annan manstil, men jag tror inte att jag har sett någon som bytt man på hästen. Har nog bara sett en enda ryttare med hästen. Asså... kanske...
 
   Denna pålle tycker jag är så grymt söt. Uppsyn som en unghäst, påminner mig jättemycket om en fyraårig Connemaraponny jag känner. Texturen är fantastisk och hästen är så snygg i nästan vilken outfit som helst.
Vill jag ha denna häst? Gud ja. Om jag inte hade haft Ash hade jag köpt hästen direkt.
 
   Denna svarta skönhet slog ner som en blixt i Jorvik den dagen Oldenburgarna kom till Fort Pinta. Mååånga red runt på den och jag blev rätt störtförälskad. Jämn bläs och vita strumpor, min drömhäst!
Vill jag ha denna häst? Haha, självklart! Först tänkte jag mig den här hästen som en hingst, men sen då jag funderade över hur den skulle se ut i lång man insåg jag att den skulle vara perfekt som min Firequeen. Så samma dag som Hästhårstylisterna dök upp köpte jag Freya pang bom. Denna häst är absolut en av mina favoriter i hela spelet, tycker den är fantastiskt vacker - dessutom kan man ha många olika outfits, för vad passar inte på svart liksom?
 
 
   Haha, vad mycket text det blev! Men nu vet ni vad jag tycker om SSO's hästar ^^
Jag ser ett problem med SSO just nu

   Då SSO utökade maxgränsen för antal hästar vi kan äga från sex till åtta tyckte jag kort "men holy moly, ingen kommer väl palla fylla ut det utrymmet". Fast sen så kom det häst, på häst, på häst, och för varje uppdatering kommer allt häftigare hästar och man vet knappt vart man ska ta vägen - för man vill ha alla.
 
   Om hästgränsen skulle utökas ytterligare tror jag nästan att SSO skulle tjäna på det. Åtminstone jag skulle absolut lockas att köpa mer SC så att jag kunde köpa alla de hästar jag vill ha. Tror att många skulle göra samma sak.
   Genevieve Nightbard skrev ett inlägg igår om utökat stallutrymme. Vi diskuterade saken över spelchatten också, och jag gillar hennes idé. Att ha åtta-tio hästar i hemstallet och ha möjlighet att "förvara" ytterligare hästar i en slags beteshage för att kunna hämta hem dem vid behov.
 
 
   Jag kanske klarar mig med åtta hästar, men SSO-teamet gör ett så sjukt bra jobb att man inte kan låta bli att sukta efter fler hästar. Jag vet inte riktigt vad jag hoppas på inför framtiden, men jag vill så gärna kunna fylla upp mitt stall med massa vackra hästar utan att få ångest över att jag inte fick med någon favorit.
 
   Min första bild någonsin på Iddy, den första hästen jag någonsin köpte, i min ägo. Börjar fundera på om han ska bytas mot den lilla bruna ponnyn, vilket jag helst inte vill då jag älskar min Iddypiddy, men om det inte kommer fler stallplatser vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till med pållen.
 
 
 
 
   Vad tycker ni om det här?
Full av idéer

   Jag har en massa inläggsidéer på lager, så jag hoppas att jag kan göra något bra av dem :) Tänkte dra en kort vals som hur det kommer se ut här framöver.
 
   På lördag börjar jag jobba. Kommer jobba med en ridklubb i Stockholm varje lördag, jag hoppas att det kommer gå bra. Blev tillfrågad av dem om jag ville ha jobbet, så jag har inte träffat alla medarbetare och jag har aldrig varit på anläggningen.
   På måndag börjar jag plugga på heltid. Eftersom jag läser en högskoleförberedande kurs och redan har med mig MVG:n i några kurser från gymnasiet kommer jag ha med mig lite gratis (hoppas på att slippa skolan då resten av klassen läser de kurserna), så förhoppningsvis kommer jag orka hålla mig uppe där samt fortsätta spela SSO i nästan samma utsträckning som jag gör nu.
 
   Planen här på bloggen är att jag ska lägga upp en inlägg varje förmiddag - det kommer ju bli tidsinställt varje dag som jag är i skolan. Sedan utökas det med fler inlägg då jag kommer hem efter skolan, hur många inlägg det blir vet jag inte. Målet jag ska ha med bloggen är hursomhelst att den inte står still, utan jag vill själv att något ska hända på den varje dag.
 
 
 
   Så ser det ut alltså. Mitt liv kommer ta en helomvändning nu, men jag ser faktiskt fram emot det även fast jag oftast inte gillar förändringar. Jag kommer hålla fast vid både SSO och den här bloggen så länge som jag vill och orkar, för det är något som jag tycker är roligt och mår bra av. Tänkte bara informera lite om läget så att ni vet varför jag inte kommer vara riktigt lika aktiv ^^
Mina svar på era frågor

Från Sylvie Yellowstone:
   Har du slagit rekord alternativt innehar du något rekord på någon bana? c: 
I spelets tidigare dagar var jag under en kortare period bäst någonsin på ridbanan som Tan håller i (Moorlands ridbana?), och jag var med i topp 20 på alla lopp som då fanns, men jag tappade mina placeringar i takt med att fler spelare tillkom. Idag har jag inga rekord alls, men jag tänkte att jag ska försöka göra en insats och börja träna lopp för att få åtminstone något rekord värt att skryta med inom någon slags framtid.

   Vilken är din favoritbana? 
Det är nog just Moorlands ridspår. Fortfarande. Jag tycker det är rätt skönt att det finns en bana ute på vägarna utan hinder. Skulle inte klaga på fler sådana, som omväxlings skull ^^

   Vilket är ditt hemstall? 
Moorland. Jag har bott på Steves och i Valedale under väldigt korta perioder, men det är i Moorland jag trivs bäst.

   Var brukar du hänga mest, när du inte gör uppdrag? 
Hm... Jag står ofta i ett hörn i Silvergladebyn och läser globalchatten då.

   Bästa vs sämsta saken med SSO (allt från småsaker till stora saker) 
Bästa är spelkänslan. Jag blir glad bara av att tänka på spelet, hela känslan runt om spelet liksom. Sämsta... det är nog bara småsaker jag kan peka ut då, såsom jag gjorde i ett inlägg för någon månad sedan. Det sämsta med SSO just nu skulle jag nog säga är den dåliga censuren i chatten.

   En förändring du skulle vilja se/en funktion du skulle vilja ha
 Förändring - jag vill uppdatera funktionen med att byta man och svans så att man kan byta manen och svansen separat. Helst skulle jag också vilja byta pannlugg separat, men det är inte lika viktigt. Vill också se fler valbara alternativ. En ny funktion jag skulle gilla vore att kunna lämna hästarna i hemstallet och traska iväg på egna upptåg utan häst. Ett exempel på det är discot på helgerna, jag skulle absolut kunna lämna hästarna hemma och gå till Fort Pinta. Vore rätt mysigt.
 
Från Miranda Moonbell:
   Har du någon favoritoutfit, och kan du i så fall visa den? :3 
Har nog ingen direkt favorit egentligen. Jag gillar att växla och byter outfit varje gång jag byter häst. de jag gillar bäst just nu är nog de som jag har i headern :)
 
   Hur ser din absoluta drömhäst på sso ut? Ras, färg, tecken, namn, etc. 
Nu tänker jag faktiskt göra något jag inte gjort innan - delge mig av en hästplan. Jag vill ha en Tinker/Shire som är större än de vanliga hästarna. Svartskäck/Brun med höga strumpor och bred bläs (beroende på vilken ras då, ofc), en hingst vid namn Supermane. Jag skulle då skriva det som Superman E och hästen skulle ha tilltalsnamnet Clark. Det är just nu min stora hästdröm.

   Varför tävlar du aldrig championat? 
Jag har så sjukt dåliga tävlingsnerver! Jag fastnar överallt och blir bara sur och vill sluta spela, dessutom spunkar datorn i starten så jag startar typ fem sekunder efter alla andra. Väljer då att stå över championaten, jag klarar mig utan dem :)

   Du framställer dig ganska ofta lite som en ensamvarg i bloggen, men umgås du aldrig med folk i spelet och typ rider ut eller så? :) 
Nej, jag rider aldrig med andra spelare, och då menar jag verkligen aldrig. Jag tar otroligt sällan initiativ till att chatta med folk och är inte så intresserad av kontakt med andra spelare. Tyvärr, får jag väl säga, för alla som jag har pratat med är verkar så himla trevliga. Jag har dock som jag tidigare har berättat Aspergers syndrom och har väldigt svårt att läsa av andra människor och att veta hur andra ser mig, så jag tycker det är lite jobbigt att chatta med andra. Undantag finns självklart, vissa skriver jag gärna med, men jag spelar helst spelet för själva spelet skull. Det finns dock de på min vänlista som jag skriver med någorlunda ofta, vilket känns rätt bra.

   Finns det något klädesplagg som du länge velat köpa, men som du av någon anledning aldrig har köpt? Och varför? 
Det fins några stycken, tror jag. Ett par mörka jeans, ett par svarta jeans, den gula "träningsoverallen" som många numera förknippar med Lily Rainstorm. Jag tror det är för att jag sparar gärna mina SC och även fast jag är rätt duktig på att spara JS så hittar jag ofta lite billigare grejer att köpa som bara råkar slinka in i garderoben.
 
Från Siri Moonbear:
   En hästfärg/ras du vill ha i spelet? 
Jadu... Just nu är Andalusier, Tinker, Shire och Fjordhäst högst upp på önskelistan. Vet inte riktigt vilka färger jag vill se... En mörk fux med väldigt ljus man vore trevligt :)

   Vad gör du när du inte spelar SSO? 
Jag har ju ägnat ett helt år nu åt nästan enbart SSO eftersom jag mått väldigt dåligt, och SSO har varit en fantastisk undanflykt och har hjälpt mig att må bättre. I övrigt gillar jag dock att skriva, att rita och att fota. Tyvärr är jag alldeles för lat för att utveckla mina fotokunskaper, men jag har en redig kamera och då jag väl ger mig ut med den brukar det bli rätt okej bilder. Jag lägger också väldigt mycket av min fritid på SSO Wiki.

   Vilka bloggar läser du? 
Väldigt, väldigt många. Alicia Starnights, Alice Winterbells, Lily Rainstorms, Sally Bunnybrookes, Sylvie Yellowstones, Mariorna Moondaughter och Mountaindaughters, Genevieve Nightbards, Siri Moonbears, Juliette Stardawns, Jenny Snowhills, Miranda Moonbells, det är inte ens hälften av de jag läser dagligen. Har tonvis av SSO-bloggar på Bloglovin'. Otroligt nog så läser jag just nu inga IRL-bloggar alls. Visst ja, Lucy är väl tillbaka i bloggvärlden också?

   Favoritoutfit? 
Ändrar mig hela tiden och de jag just nu tycker bäst om är de på headern.
 
Från Nadia Moonnight:
   Vilket är ditt favorit starshine soundtrack? 
Stonehedge, Devine Friends och Winner Circle. Kan inte välja, alla tre är underbara ^^

   Hade du kunnat tänka dig att ha en annan starthäst? Hur hade det sett ut, och vad hade den hetat? 
Då jag startade spelet hade jag aldrgi kunnat tänka mig att ha något annat än Ash. Om jag startat spelet idag tror jag dock att det hade blivit en häst med Iddys färg och vit man, eller den populära mörkbruna Holländaren som finns hos Marley. Har ingen aning om vad jag skulle döpa den till då, haha.
 
   Vilket av starstable-spelen gillar du mest? Vilket gillar du minst?
Jag ska rätt snart starta en bloggutmaning om Star Stable som jag satt ihop, så ni får vänta lite till innan ni får svar på det ^^
 
Från Sabrina Eastforest:
   Vad heter klubben du är medlem i? 
Den heter Night Guards och ägs av Genevieve Nightbard. Inaktiv och trevlig (det är bara jag och Genevieve som är medlemmar, haha).

   Vilken ut av Starhine legacy spelen tycker du bäst om? 
Hemligheten på Pine Hill. Jag älskar både Linda och Meteor, och jag tycker det är en himla härlig känsla i spelet.

   Vilken ut av Starstable spelen tycker du bäst om?
Det kommer i den framtida bloggutmaningen :)
 
Från Anonym:
   Vilken kille tycker du är sötast på sso :3? 
Ehm... Har inte riktigt tänkt på det. Har inte riktigt det intresset liksom, är mer inne i själva spelstoryn... Josh?

   Vem gillar du mest i ssl? 
Linda och Herman är mina favoritkaraktärer.

   Har du instagram? 
Yes, men bara en privat. Lägger inte upp SSO-grejer på den. Om det är av intresse heter jag där Zijena.

   Kan du skriva en historia? 
Det... kan jag väl? Lite mer specifika önskemål kanske?
 
Från Maria Mountaindaughter:
   Om det anordnades en officiell SSO- träff, skulle du fara på den? :>
Kanske. Har funderat på saken, men det är svårt. Jag har svårt för att träffa nya människor, och jag tycker det är så läskigt då man byggt sig en uppfattning om någon bakom en datorskärm och sedan möter någon som kanske inte alls är som man trott. Det vore nog en kul grej, men jag skulle antagligen aldrig våga komma själv på en sådan träff. Om den är officiell så är det dock större chans att jag skulle våga, haha.
 
 
 
   Tack för era frågor, hoppas att ni fick ut något av svaren ^^ Det verkar passa ganska bra att ha frågestunder då jag reser bort, så jag tror att det är ett koncept som får fortsätta om det nu inte förfrågas om mer sånt här framöver :)
Äntligen påväg

   Nu ska jag äntligen ta itu med de nya fiskeuppdragen, har längtat efter det här! Poppys träning får nog vänta till i morgon, det är ändå så lite kvar upp till level 15 så jag behöver inte skämmas över att strunta i träningen en dag ^^
 
Jorvikisk ponny

   Klokt! Jag tycker verkligen att det var smart att introducera ponnyn som en helt ny ras. Jag ser det lite som ridponnytypen av det Jorvikiska Varmblodet, vilket skulle vara väldigt logiskt. Om det nu kommer fler ponnyer, vilket åtminstone jag inte skulle banga på, så är det väl ändå smart att testa med en ras ingen kan känna till sedan innan.
   Annars känns det som en typisk ponny. Envis och busig står det i rasbeskrivningen. Det är nog de två ord som först ploppar upp i mitt huvud då jag tänker på en ponny.
   Om ponnyn nu är motsvarigheten till varmblodet, vår starthäst... kommer det fler sådana med fler färger? Eller...? Känns som att jag är ute och famlar lite nu. Fyra hästar, det kanske inte kommer fler av denna ras.
   De är så fluffiga och ulliga och gulliga och jag vill ju ha hela bunten ♥
 
 
   Just nu tänker jag mig lite att en fjordhäst gärna kan vara som en ponny. Rasen är ju inte så stor som man tror, och nu i veckan mötte jag en liten fjordhäst som verkligen fångade mitt hjärta. En liten nätt c-ponny vid namn Jolly, det sötaste jag någonsin sett på fyra ben. Men.. det här med fjordhäst kan ju vara svårt. Just nu om jag tänker på en fjording tänker jag på lilla nätta, urgulliga Jolly från Björkvik, även om min första erfarenhet av fjordingar var den lite tyngre typen som många anser vara "tröga och tråkiga". Kanske om det kunde komma... olika typer av fjordingar? (Jag är rätt insnöad på fjordingar just nu, ponnyn var så dödligt söt)
Påminnelse återigen

   I morgon lägger jag upp svaren på den senaste frågestunden, så om det är något ni undrar över bör ni fråga det typ nu på momangen ^^
 
   Arkivbild
Men gud vilken beslutsångest

   Ponnyerna är ju dögulliga! Jag vill ju ha allihop *-* Nu hoppas jag verkligen på att hästgränsen kommer tänjas på, att vi kan ha fler än åtta hästar, för jag vill ha så många, haha.
 
   Fast... det första jag reagerade på med den hr uppdateringen var inte "OMG EN PONNY" utan "Whuut, en hamn i FP?". Dock är ju det väldigt logiskt. Fort Pinta ska väl vara en hamnstad, jag har ju alltid undrat varför det är en sådan avsaknad av båtar.
   Ska det komma båtar till hamnen? Kommer det komma nya affärer? Kanske mer fiskerelaterat? Ingen vet.
 
Vad har då hänt?

   Jag är ett steg närmare ett PRO-konto på Blogg.se, i och med lönen jag fick nu från jobbet. Därmed också ett steg närmare ett eget domännamn, åzum! :D
   Detta är alltså efter tio intensiva jobbdagar på ridläger. Dag tre vaknade jag och en annan ledare och insåg att ledare nummer tre blivit magsjuk. Underbart. Ledare nummer tre åker hem. Ledare nummer två blir dålig. Åker hem. Jag blir dålig. Åker till granngården och sover där helt ensam ute i skogen i ungefär femton timmar i sträck, vaknar och mår bra och kan återvända till gården. Två nya ledare ringdes in i panik och jag överlevde veckan, woho!
 
 
 
   Men nu ska det bli till roligare grejer. Jag har länge velat ha nya fiskeuppdrag, så det ska bli så härligt nu att logga in och se den där gula pricken som visar att det finns nya grejer att göra. Vad har jag mer att säga? Inte så mycket. Jag vet att jag sällan genomför fisket, men det blir nog lättare nu då man faktiskt har en chans att komma någonstans alls med ryktesbyggandet.
 
   Ponnyerna. Jag trodde verkligen inte att det skulle ske nu. Känns som en stor grej. Och jag... jag vill nog ha en ponny. Eller det vill jag, men jag hakar upp mig på att jag "bara" har fyra platser kvar i stallet. Sen hade jag också tänkt mig att min nästa häst skulle bli en hingst, men nu finns det två ponnyer som jag skulle vilja ha in i stallet - och båda ser jag under samma stonamn. Kan inte riktigt bestämma mig för vilken, och dessutom vill jag ju ha hem Misty. men om jag nu köper Misty, och det fjärde stoet - då har jag bara två stallplatser kvar, och dessa blir reserverade för hingstar. GAH, så svårt :(
 
   Till att börja med nu, så ska jag fundera vidare över hästarna. Ska titta på ponnyerna. Ska fiska. Fast först ska jag nog äta. Jag åt frukost vid åtta och har sedan dess gjort ungefär fem miljoner olika stalluppgifter plus släpat mig hem kommunalt. Kaos.
Tjena

   Är hemma i min håla igen. Ska packa upp min resväska innan jag sätter mig vid datorn och skriver något seriöst (ska vara snabb nu, vill så gärna spela SSO, haha), men nu är jag åtminstone hemkommen ^^ var inte så najs att släpa på en tung resväska från Centralstationen över tunnelbanan och sedan på bussen för att ta sig hem till mig, så tycker att jag förtjänat att äntligen få spela igen ^^
Party Popple

 
   (Jag kommer hem i eftermiddag någon gång!)
Snyftare

   En "Snyftare", det är i princip en sån människa som helt plötsligt i spelchatten börjar skriva "snyft, snyft", ofta i samband med "Alla hatar mig".
   Det perfekta sättet för en spelare att tappa all min respekt, det är att skriva just "snyft snyft". Jag vet inte ens vad människorna vill komma fram till, kanske vill de ha uppmärksamhet, men det är det perfekta sättet att få sympati från alla under elva år. För det finns ju de som genast skriver "omg, vad har hänt", ofta med det klassiska "<3".
   Att säga "Alla hatar mig", "jag är mobbad i skolan och i SSO och ingen tycker om mig", "alla mobbar mig" - sånt gör ingen mer omtyckt. Om man mår så dåligt av spelet, spela inte. Om man mår så dåligt i skolan, prata med dina föräldrar, en lärare eller skolans kurator. Ingen kan trolla med knäna. Ring BRIS, skaffa kontakter hos BUP, jag vet inte, men ingenting blir bättre av att gnälla i globalchatten i ett hästonlinespel.
   "Ni förstår inte hur det är", så skriver många också. Och innan folk klagar på mig för det här kan jag säga att jag har mått sjukt dåligt i mitt liv, under flera långa perioder. Jag hamnade i min första despression då jag var tio år gammal. Jag har fått hoppa av skolan och sluta med allt jag tyckte om för att jag mått så dåligt. Jag har ätit mediciner för att jag mått dåligt och mått ännu sämre av medicinerna. Men ingenting hade blivit bättre av att jag börjat skriva "SNYFT HELA VÄRLDEN HATAR MIG" i spelchatten.
 
   Om folk börjar gnälla "jag är mobbad, tyck synd om mig", hänvisa istället åt en psykolog eller BRIS eller en kompis, vad som helst. Eller ta problemet i någon privat chatt, men saker löser sig inte av att "snyfta" lite på internet. Särskilt inte på ett onlinespel för barn. Personligen stör jag mig mycket på dessa snyftare - det bara skriker "jag vill ha uppmärksamhet".
   Skaffa riktig hjälp, det finns folk som kan hjälpa. Om en psykolog inte funkar på ett ställe, gå till ett annat ställe. (Jag vet hur det är med psykologer man inte går ihop med, första snubben jag hamnade hos var ett sånt grymt stolpskott att jag vägrade träffa honom efter ett par gånger.) Saker kan bli bättre, men inte om man inte gör ett försök.
After an endless time spent dreaming, in this world where nothing exists

 
   Kouji Wada - Butterfly ♥
 
   I'll become a happy butterfly, and ride on the glittering wind 
   I'll come to see you soon 
   It's best to forget the unnecessary things 
   There's no more time to be fooling around 
 
   What do you mean, wow wow wow wow wow? I wonder if we'll reach the skies 
   But, wow wow wow wow wow, I don't even know what my plans are for tomorrow 
 
   After an endless dream, in this world of nothingness 
   It seems as if our beloved dreams will lose 
   Even with these unreliable wings, covered in images that tend to stay 
   I'm sure we can fly, on my love 
Speltips - Zoo Tycoon

   The Sims, Rollercoaster Tycoon - och Zoo Tycoon. Alla har nog någon gång fastnat för ett av alternativen, och det var Zoo Tycoon som fångade mitt intresse. Kanske för att det passade mig bättre än The Sims, som jag inte lyckades förstå kontrollerna till då jag var liten.
 
  Zoo Tycoon är ungefär vad det låter - en djurpark. Du bygger och driver en djurpark och ska se till att både djur och besökare är så nöjda som möjligt. Vid den första januari år 1, då djurparken öppnas, finns det inte många djur att välja mellan, det finns få staket som alla lätt går sönder, och det finns heller inte mycket alternativ för besökarnas välbefinnande. Men genom att lägga pengar på forskning går det att vidareutbilda sin personal, få möjlighet att köpa in terrarium och fågelhus och till sist till och med kunna köpa den sällsynta jättepandan. Ju äldre djurparken hinner bli, desto fler alternativ kan du köpa för att förbättra parken, och fler djur blir också tillgängliga. Man får dock hela tiden hålla koll på djurinhägnadernas staket - så att ett lejon eller två inte slipper lösa och börjar attackera besökarna.
 
 
   Men i mina ögon är Zoo Tycoon inte bra nog för sig själv. Jag köpte alltså Complete Collection, som förutom originalspelet innehåller två expansioner - Marine Mania och Dinosaur Digs.
 
   Marine Mania introducerar vattentankar och ett stort antal vattenlevande djur. Det blir möjligt att skapa stora vattenshower för parkens besökare, och att kombinera vattentankar och vanliga inhägnader för att skapa den perfekta miljön till de vattenlevande djuren.
 
 
   Dinosaur Digs ger möjligheten att införskaffa dinosaurieägg till parken. Då äggen kläcks har man där plötsligt en vildsint dinosaurie som det gäller att hålla så nöjd som möjligt - annars kanske den bryter sig ut och börjar förstöra djurparken.
 
 
   Jag har spelar Zoo Tycoon i många år, och numera spelar jag nästan bara uppföljaren, som jag ska prata om någon annan gång. Det här är ett otroligt prisvärt spel som är fantastiskt roligt, särskilt då man är lite mer van vid det och vet hur man på lättaste sätt driver djurparken - samt känner till alla små Easter Eggs som finns i spelet... Så om du någon gång får chansen att spela, ta den chansen. Det är ett otroligt roligt spel.
 
   (Inga bilder från detta inlägg är mina utan är lånade via sökmotorn Google. Varje bild har en länk till sin originalsida.)
Funderingar över snön

   I vintras föll snö över hela Jorvik. Fantastiskt faktiskt, man hade ju hoppats på något sådant men det kändes ju som så mycket jobb, så jag trodde inte att SSO-teamet verkligen skulle genomföra det.
   Det fanns ju vissa grejer som inte var bra med snön. Marken såg mysko ut ibland, där marken var vit men gräset fortfarande var typ grönt. Valedale, som ligger i norr och bör vara kallt, hade inte en snöflinga i sikte. GåD var lika gyllene som alltid - jag hade hoppats på någon som helst vintervarning där.
 
   Det blir väldigt trevligt då juletiderna närmar sig, att få tillbaka snön. Jag tycker visserligen att det lätt ser tråkigt ut med snön, men det ger en fantastisk känsla till spelet. Dock hoppas jag på att snöns negativa sidor får sig ett lyft i år - jag vill ha ett snötäckt Valedale. Kanske isblock i vattnen. Vet inte riktigt, men spelet har utvecklats så mycket det senaste året så det känns som att snön borde uppdateras lite.
 
   Det ska bli kul att se hur det blir med snön i år :)
Hej sötnötar

Nejmen goddag. Jag har en ledig stund och ägnar den till lite mobilbloggning.
Jag har som sagt varit på ridläger sedan förra söndagen. Jag rider inte, utan jobbar som ledare. Hade dock turen att få rida på min favorit igår, det var härligt.
Just nu är det här ett läger för mammor och barn, med sexton deltagare på gården. Lägret slutar i morgon eftermiddag och på onsdag tar jag tåget hem.

Har förstått att mycket har hänt i SSO. Jag är jätteavis på alla er som kunnat spela, haha. Kommer lätt kasta mig ner framför datorn direkt då jag kommer hem, sen ska jag försöka komma in i bloggning och allt igen ^^ dessutom ska Poppy lyckas färdigt, sen kommer den här frågan om Misty ska flytta in i stallet... Fast det kanske inte blir så om jag vill ha en ponny istället. Åtta hästar känns plötsligt för lite, jag vill ju ha nästan vartenda häst!

Aja, på återseende ^^

Att lämna en klubb

   Jag har aldrig varit en del av en stor klubb. Eller en riktig klubb alls egentligen, jag håller mig ju i Guardians med Genevieve och trivs superbra i denna lugna situation. Men jag ser på bloggar här och var, att då folk går ur klubbar verkar det bli hysteri, och bråk, och allt vad det nu blir. Jag kanske har uppfattat det här fel, men det här är min uppfattning efter att ha hängt med i SSO's bloggvärld i över ett år.
 
   Ett exempel är väl om någon går ur en klubb, skaffar sig en egen klubb som blir jättepopulär och typ vartenda kotte i spelet vill vara med där. Det känns som att det ofta blir storbråk för att denne nye klubbägare "stjäl" medlemmar. Jag tycker det låter jättekonstigt; är det så konstigt att vilja pröva något nytt? Att samla en egen grupp?
   Om någon går ur en klubb bara för att prova andra klubbar verkar det också kunna bli kaos. Den som gick ur klubben verkar ibland få en massa skit kastat på sig bara för att vilja prova något nytt och skriver lååånga förklaringar på blogg eller i chatt eller vad det nu är och ska förklara sig. Jag blir lite förvirrad över det här. Räcker det inte bara att säga "jag vill testa något nytt, men vi ses igen"? Det finns ju ändå en god chans att möta folk i spelet helt random, så man behöver ju inte försvinna helt om man inte vill det. Man kan ju till och med återvända till klubben senare.
 
   Funktionen med klubbar tror jag från början var för att skapa en sammanhållning. För att kunna lära känna andra spelare lite bättre. Sen började det här med klubbscheman och event och allt vad det nu blev. Fantastiskt roligt, men jag börjar nästan undra om det går överstyr. Folk kräver event och tävlingar i sina klubbar, men dyker inte upp då det väl har planerats.
   Jag lär nog aldrig gå med i en klubb där mycket händer. Dels för att jag inte är så väldigt bra med människor, jag är blyg och har svårt att läsa andra (särskilt då det gäller att göra det över korta textmeddelanden), dels för att jag helt enkelt trivs väldigt bra i skuggorna. Även om event och tävlingar säkert är väldigt roligt så känner jag att jag helt enkelt inte vill lägga tiden på det - jag blir nervös över situationen och gör hellre något annat.
 
   Jag menar absolut inte illa mot någon med det här, jag förstår bara inte allt ståhej. Om ni förstår varför det ständigt blir kaos får ni gärna förklara, för jag känner mig allmänt vilse inom ämnet :P
Iddypiddypö

 
   Ridhusets tomma del är helt fantastiskt att vistas i under kvällstid... jag älskar hur ljuset faller där inne.
Far and Away

 
   Enya - Book of Days ♥
Twinkle

 
Jag är lite konservativ

   Då det kommer till outfits i spelet åtminstone. Jag har jättesvårt för att låta Esme rida i annat än ridhjälm och svarta stövlar. Gympaskor kommer fram ibland, men bara då det kommer till barbackaridning.
   Det är lite intressant egentligen. Jag kanske gillar det realistiska i det? Ibland blir det bruna stövlar, men jag använder nästan bara de där svarta LT-stövlarna i spelet numera. De påminner mig på de stövlar jag har IRL och jag tycker nog att de är de snyggaste i spelet dessutom. Fast jag skulle nog kunna tänka mig att införskaffa ett par vita stövlar, ändå. Det kan vara snyggt till vissa grejer.
   Att låta Esme ha gympaskor i sadeln skulle väl funka. Fast jag tycker liksom att det... ser lite fel ut. Jag tycker att det ser lite mysko ut, det är nog därför jag föredrar stövlarna. Jag tror att jag IRL har ridit med gympaskor + sadel typ två gånger någonsin under min åttaåriga hästerfarenhet. Det känns lite läskigt, faktiskt, särskilt då man har dåliga stigbygelplattor. (Så var det åtminstone senast, hade ridit utan stigbyglar men ville rida lätt då jag travade av hästen och jösses vad fötterna gled)
 
   Hjälmen då. Jag kan verkligen inte gå ut ur hemstallet utan en hjälm antingen på Esmes huvud eller i ryggsäcken. Ofta har jag med mig två stycken, faktiskt. Jag vet inte varför jag är så fixerad på ridhjälmar. Jag har tillochmed svårt för western- och dressyrhattarna, vilka spärrar man har i huvudet ibland. Det är ju liksom bara ett spel, och ändå har jag så svårt för det?
 
 
   I övrigt har jag lite svårt för spelets kjolar, men det är nog mest för att det ser lite mysko ut med kjolen sittandes i sadeln. Annars antar jag väl att de är helt okej, det ligger nog mest i att jag inte är någon kjolmänniska. (Jag gillar kjolar men jag kan inte riktigt bära dem, hehe.) Jag gillar mössorna, men kepsarna är inte riktigt något för mig heller. Men jag är absolut inte någon kepsmänniska så det är nog den faktorn som spelar in ^^
 
 
   Så... kepsar, färgade stövlar, och kjolar är det som verkligen inte används. Fast jag ska nog försöka ändra på det, variation är väl aldrig fel ;)
Spelets huvudstory

   SSO's huvudstory är det som håller oss alla vid liv. Det är liksom den man väntar på hela tiden, eller hur? Man vill veta vad som händer emd Justin, var är Lisa och Anne, kommer vi störta Dark Core (barnspel, goda vinner alltid, skulle tro det ja), etc.
 
 
   Men... sen då? Jag är nästan förvånad över att de fortfarande har manusmaterial kvar, och det verkar vara mycket kvar med tanke på alla outforskade mysterier, men någon gång måste ju storyn avslutas. Kommer det bli ett avslut? Eller komme SSO ha gått under innan det händer?
   Jag får lite dystopikänslor då jag börjar tänka på sånt, men jag är lite orolig över saken. Då alla huvuduppdrag är avklarade, vad spelar man då för? Dagliga uppdrag och tävlingar man gjort hundratals gånger?
   Jag älskar spelet, men då huvudstoryn och allt är avklarat vet jag inte om jag kommer kunna hålla mig intresserad hur länge som helst. Liksom... det här är något jag aldrig sett någon skriva om, jag tror att jag och Genevieve hade någon mindre diskussion om det här för ett tag sedan, men det känns lite tabu. Det är svårt att egentligen säga något om det också. Jag tycker bara att... jag vet inte, att det kan vara något att tänka på.
Påminnelse

Återigen - jag är just nu bortrest och har ingen tillgång till dator. Jag kommer hem igen på onsdag och svarar då på mejl och kommentarer igen :)
Påminner dessutom om att jag på onsdag lägger ut svaren på frågestunden. Jag har innan dess ingen chans att se vad som händer här på bloggen, så vänta er inga snabba svar ^^

Moorlands östra stallplan

   Det är den man börjar spelet på. Ni vet, det konstiga utrymmet som just nu har byggställningar överallt. Eller just nu, de har ju varit där ett tag. De dök ju bara upp en dag, och har nu funnits där i... typ ett år?
 
 
   Jag undrar verkligen vad som är syftet med den stallplanen. I början av spelet är det ju där Justin håller hus, men platsen kan väl inte bara existera för hans skull? Är den till bara för att de som nyss anlänt till spelet ska kunna testa spelets grunder i lugn och ro utan att massa annat folk kutar rakt igenom dem? Vad gör då byggställningarna där? Ska utrymmet stå tomt för resten av dess existens?
 
 
   Jag tycker att denna stallplan (jag säger stallplan i brist på bättre ord för jag vete katten vad det egentligen är) har en viss charm över sig. Kanske för att det är där man tar sitt allra första steg i Jorvik, kanske av någon annan anledning.
   Jag trodde från början stenhårt på att hästhårstylisterna skulle hamna i Moorland, eftersom byggställningarna varit där så länge, men nu är jag verkligen osäker. Innan dess trodde jag att det skulle bli försäljningsstall till hästfunktionen. Vad skulle kunna hända där egentligen?
Tio saker - igen

   1. Jag har fortfarande inte skrivit klart min "novell" Vinterryttaren. Jag tänker dock släppa början av den framåt september.
   2. Min stora dröm just nu IRL är att äga en iPad. Ja, så långsiktigt tänker jag. Jag vill kunna samla min musik, spela spel och läsa e-böcker på språng, och en iPad vore perfekt.
   3. Jag vet nu nästan till 97% att Misty, hästen jag pratat om långt innan Poppy, snart kommer flytta in i mitt stall.
   4. Jag lyckas ofta bli påkörd av den blå bilen som susar runt i spelet. Den brukar attackera mig bakifrån, och särskilt då jag har ljudet på hoppar jag högt i luften och blir livrädd då bilen kommer farandes.
   5. "Alla" tjatar om att de vill kunna leda hästarna i spelet, men jag förstår inte det roliga med det och är inte alls intresserad av en sådan funktion
   6. Jag är schlagernörd i kropp och själ och årets höjdpunkt är alltid Melodifestivalen och ESC.
   7. Om jag ska köpa allt på min önskelista över grejer jag vill ha i spelet måste jag lägga ut ca 400 000 JS eller 4500 SC.
   8. Jag har en iPhone som jag kallar Alfons. Han är en mycket sympatisk telefon, och jag har blivit så skadad av Alfons att jag antagligen aldrig kommer överleva utan en iPhone. Telefonerna styr dagens människor, mähä.
   9. Jag dricker nästan alltid kaffe då jag spelar SSO. Jag har en väldigt stor tekopp från Indiska som får stå till tjänst. Te? Dricks ibland, men min hals brukar kännas konstig efteråt.
   10. Jag har väldigt svårt för Gyllenåsarnas Dal. Jag vill tycka om den, men det går liksom inte.
How the Golden Road Can Seize To Glare

 
Och vi tycker ryttarens sits är dålig i SSO

 
   Jämför bara med en screen från Vintris, haha :P Fötterna är inte ens i närheten av stigbyglarna och tyglarna är ute på egna äventyr. Dock finns det där en sadelgjord. Ack, denna sadelgjord.
You're Everything I Need And More

 
   Beyoncé - Halo
Ni kanske har märkt en sak

   Numera sätter jag alltid min signatur på nästan alla mina bilder här. Vet inte om det är något som faktiskt syns? (Ibland glömmer jag bort att sätta dit den själv dessutom, fail)
   Yup, det där... är min handstil. Jag skriver som en kråka, så det tog ett tag innan jag fick det att se prydligt ut ^^
 
   Jag sätter inte min signatur på mina bilder för att jag är rädd för bildstölder. Det är ett spel, ändå, den enda gången jag blivit sur över en bild på SSO var då en tjej tog en bild av mig och Ash från bloggens tidiga dagar, laddade upp den på Facebook och sa att det var hon och hennes häst. Det tyckte jag var lite "men va?", särskilt eftersom det var en grymt ful bild, haha.
   Nä, signaturen är där för att visa lite mer "ja, det här har jag gjort, ja, det här är min dagbok", något i den stilen. Jag tycker mest att den är en liten kul grej helt enkelt, också som en liten stämpel jag kan se tillbaka på med glädje i framtiden ^^
 
   Så om ni mot all förmodan har undrat, nu vet ni det x)
Härliga vinklar

 
   Jag gillar att ta foton där träd och buskage kommer in i bilden. Jag gillar mysfaktorn som uppstår. Dock sker det rätt sällan att jag får bra bilder med växter i förgrunden, men aja ^^
Stressad under tävlingar

   Ibland då jag gör något lopp i spelet och blir stressad, typ att jag missar en kontroll för att jag red in i något och fort som attan måste hinna dit, då börjar jag smacka. Alltså smacka på hästen, oftast med det där ekorrliknande ljudet. Himla konstig reflex. Fast iofs - då jag rastar hundar åt folk börjar jag med det där ekorrljudet då jag vill ha deras uppmärksamhet, de brukar bli lite konfunderade och undra "vad är det för fel på den där människan", så det verkar funka ^^'
   Det är något jag gör i alla hästspel nu för tiden. Smackar på hästen då det måste gå fortare.
 
 
   Har ni någon konstig (o)vana på det sättet?
Schabrak i Sommarryttaren

 
 
 
   Dessa filtar är från Sommarryttaren. Visst finns inte den översta i spelet, va? Har för mig att det bara finns ett par liknande, men ingen som är mer exakt...
   Åtminstone den orange-bruna och den gröna skulle jag älska i SSO. Den gröna skulle antagligen sitta perfekt på alla mina hästar, de klär alla bra i grönt :) Dock finns det ju redan ett grönt schabrak, men jag tycker nyansen på det ovan är snyggare faktiskt.
Moorlands paddock

   Moorlandstallets paddock. Den som Loretta och Tan står framför. I hela spelets historia har det varit en enda tävling där inne - ett lopp man fick rida som nybörjare.
 
 
   Jag vill att det korta loppet ska komma tillbaka som en daglig tävling. Det är kort och simpelt, rätt enkelt också, men jag tror det vore ett trevligt tillägg till de tävlingar som finns i Moorland just nu. Loretta kanske kan hålla i den tävlingen?
 
   Vad tycker ni?
Vårens Andalusier

   Senast vi såg en Andalusier i Star Stable såg den ut så här. Det syns inte väldigt väl i den här bilden, men både man och svans har aningen lockig struktur. I övrigt ser hästen ut som andra hästar i de originala spelen - lång hals, aningen mysko rörelser, jag vet knappt vad jag ska säga om dem. Jämfört med de hästar som nu finns i SSO är det här en avdankad käpphäst gjord av en illaluktande socka.
   Andalusiern stod ut lite, tycker jag. Det var nog den första hästen i Vårryttaren som jag verkligen tyckte om. Den var unik i dess färg, unik med strukturen i man och svans. Det är nog något sådant jag hoppas på i SSO, något som utmärker sig. Men med tanke på hur fantastisk Friesern blev jämfört med dess föregångare i Vårryttaren så hoppas jag på att Andalusiern kommer bli minst lika häftig :)
Speltips - Pokémon

   Äger du ett Nintendo DS? Eller går det så långt bak i tiden att du har ett fungerade GameBoy? Äger du ett Pokémonspel? Inte?
 
   Det här är lite av ett nostalgiinlägg för min del, att återuppliva barndomen lite ^^
   Slutet av 90-talet och början av 2000-talet handlade för min del väldigt mycket om två saker - Digimon och Pokémon. Digimon var min absoluta favoritserie och på helgmornarna var det katastrof om jag inte satt framför tvn vid rätt tidpunkt för att kunna se det nya avsnittet. Pokémon hade inte samma fasta story, därför hade jag inte samma behov av att följa den serien.
   Men, Pokémonspelen! Små pojkar överallt runtom mig sprang runt med sina GameBoy Color, vilket vid den tidpunkten var helt otroligt (ett spel man kan hålla i handen med fyra olika färger, ermagahd), ibland såg man någon enstaka liten tjej sitta och spela med stor entusiasm. Och vad spelade alla i min omgivning? Pokémon. Red, Blue, Silver och Gold. Och jag var så dödligt avundsjuk. Jag ville också spela Pokémon, det kändes bara så häftigt.
 
 
   Sen kom GameBoy Advance år 2001. Jag var sju år gammal och jag ville så gärna ha ett för att kunna spela Pokémon. Så jag fick ett i julklapp efter ett par års tjat. Dock blev det inte mycket spelande - för trots att jag så många gånger förklarat exakt vad jag ville göra med spelet så fick jag bara något Super Mario-spel. Arkadspel är verkligen inte min grej, så den lilla konsolen glömdes bort.
 
 
   Jag såg nya Pokémonspel komma - FireRed, LeafGreen, Ruby, Sapphire och Emerald. Och spelutvecklingen hade kommit så långt att spelen var helt i färg. Wow.
   En sommar blev det så att lillebror, nio år yngre än mig, fick ett Nintendo DS Lite, i slutändan efterträdaren till mitt numera utdaterade Advance. Och till det fick han det som jag alltid önskat mig, men gett upp på - ett Pokémonspel. Pokémon Diamond, för att vara exakt.
   Pokémon är mer komplext än man tror och lillebror som knappt än kunde prata på svenska klarade inte att hitta rätt i spelet. Resten av familjen fattade inte ett dyft av det. Så jag satt där med lillebror i knäet och spelade spelet åt honom. Ack den lyckan, att efter så många år äntligen ha ett så efterlängtat spel i min hand. Det slutade med att jag köpte mig en egen spelkonsol, och ett eget Pokémonspel; och sedan ett till, och ett till, och ännu ett.

 
   Att spela Pokémon är att ge sig ut på en resa. Upptäcka platser, möta människor, på det sättet är det väl lite som SSO. Det är humor i spelen, och varje storyline är helt fantastisk. Den är det ju själva varelserna, de olika Pokémon som finns. I Oktober kommer två nya spel, X och Y, och de markerar Generation VI. Idag finns det 649 Pokémon, med ytterligare 25 bekräftade till oktober.
   Att ge sig ut på denna resa, det kan göras på så många sätt. Mer än 649 sätt. Det finns så många Pokémon att resa med, att uppleva storyn på olika sätt med dem.
   Pokémon har influerat många människor. Jag köper fortfarande spelen - jag utökade min samling rejält efter det där första spelet. Jag köpte mig ett Nintendo DSiXL, som i vinter ska uppgraderas till ett 3DSXL, jag köpte Pearl, och följde sedan serien långt nog för att förbeställa alla spel som kommit efter det: Platinum, HeartGold, SoulSilver, Black, White, Black 2 och White 2. Det finns alltså olika versioner av samma spel, som ni kanske ser på deras namn. Vanligen är det två versioner som släpps samtidigt, med en uppdaterad samlingsversion som släpps senare. Och jag tycker faktiskt att spelen blir bättre och bättre. Även om man som jag inte är jätteförtjust i de nya Pokémon som tillkommit de senaste åren så kan jag fortfarande ta en Pikachu och spurta igenom ett av de nyaste spelen, om jag nu skulle vilja det. Och det ligger så mycket strategi i att ta sig igenom alla strider i spelet, man kan göra så mycket av det.
 
   Det jag försöker säga är att om du inte har spelat Pokémon, gör det för allt i världen. Vilket som helst av huvudspelen är värt att spela, men för en nybörjare rekomenderar jag absolut Pokémon Platinum, som är relativt enkelt, fantastiskt charmigt och jättebra att börja med. Om du älskar 3D-grafik bör du nog hoppa direkt till Black/White eller deras uppföljare Black 2/White 2 - eller varför inte börja spela i Oktober med Pokémon X och Y?
   Det är absolut värt att ge spelen en chans, och med de många timmar jag spenderat med dem har även min engelska förbättrats.
 
   Pokémon Diamond/Pearl/Platinum
 
 
   Pokémon HeartGold/SoulSilver
 
   Pokémon Black/White
 
   Pokémon Black 2/White 2
 
Spelet finns inte på svenska och jag spelar endast de engelska versionerna.
Frågestund

   Jag åker iväg nu och kommer tillbaka om ungefär en och en halv vecka. Nu har ni möjlighet att fråga i princip vad som helst här, så svarar jag på det då jag kommer hem igen :)
 
 
   (Tidsinställda inlägg kommer självklart nu då jag är borta som vanligt :) Räkna med ungefär två inlägg per dag ^^)
Jag kan inte tacka nog

   Jag vet att jag är jättedålig på att svara på kommentarer, förlåt. Det ligger mycket i att jag har grymt dåligt självförtroende och ofta har svårt att veta vad jag ska säga för att uppfattas på rätt sätt.
 
   Men jag får så mycket fina ord från er och jag blir så glad, jag kan inte tacka er tillräckligt för den boost min krossade självkänsla får varje gång jag ser en av era uppmuntrande kommentarer. Jag börjar känna att jag faktiskt kan göra något rätt, för jag lyckas ju hålla den här öppna dagboken flytande samtidigt som folk faktiskt tycker om den.
 
   Så ett fantastiskt stort tack till er alla, ert stöd är otroligt ♥
För er som inte såg hästarna i klippan

 
Klippor och hästar

 
   Det här är en bild från Horse Life 2, ett av mina favoritspel. Ser ni hästarna i klippan?
 
   Under den veckan vi på spelkartan kunde se namnen på olika platser i Södra Jorvik, under den veckan väcktes mycket hopp. En plats hette då Sjöhästklippan, om jag inte minns fel.
   Det är nog typ såhär jag hoppas att Sjöhästklippan kommer se ut. Antingen att man kan skymta en häst i klippan, eller att klippan är formad som en sjöhäst.
   Dock känner åtminstone jag lite att man kanske inte ska hoppas för mycket. Platsernas namn kan ju fortfarande ändras, som ett exempel har vi ju Billys blomsterträdgård som ändrades om helt. Det är ju väldigt svårt för oss att veta hur det kommer bli där nere i söder - det enda vi vet säkert är väl Jorvikstallet, Grådaggsbergen och det förstörda Hillcrest.
 
 
   Man är ju så grymt nyfiken, haha ^^
Väldigt vänligt av er

   Tack för era gratulationer igår, det var väldigt snällt av er :)
 
 
   Idag har jag massvis med grejer att fixa, och i morgon åker jag iväg för att jobba. Ska färdigställa några tidsinställda inför de här tio dagarna då jag är borta, men jag ska försöka hitta på något roligt här idag ^^
   Random bild jag drog ihop häromdagen. Det där underbara molnet är gjord med ett klick med en pensel. Varför har jag aldrig lyckats göra det här förut, haha? ^^
19

   Idag, kära vänner, händer ingenting här. Jag ska spela SSO, men jag tänker inte blogga.
 
   Anledningen till det är att jag idag fyller 19 år och känner mig allt mer som en pensionär än jag gjort tidigare, trots att jag är så långt ifrån en vuxen individ man kan komma. Ska idag spendera lite tid med det där andra livet jag tydligen har.
 
   Så ha det trevligt allihop, så återkommer jag i morgon :)
Viktiga grejer - check

   Den här veckan har mycket hänt. Jag har fått ett mindre jobb samt blivit antagen på en folkhögskola. Jag har precis skrivit på avtalet för skolan, och ska skicka in det i morgon. Jättepirrigt faktiskt, särskilt nu då jag gått hemma i ett år.
   Nu kommande två-tre veckor kommer bloggens uppdatering mest bestå av tidsinställda inlägg - jag åker iväg för att jobba på ridläger nu på söndag och stannar där i minst tio dagar. Då jag kommer hem har jag två-tre dagar på mig att ladda om, sen blir det första dagen på jobbet, en dags ledigt och sen börjar skolan. Så om ni börjar undra vart jag tagit vägen under de mindre aktiva dagarna så kan jag ju säga att jag har fullt upp ^^'
   Jag tänker ändå försöka hålla upp den här bloggen så gott som jag orkar. Jag tycker det här är jätteroligt och jag mår bra av att skriva på det här sättet :) 
 
 
   Så nu vet ni ungefär vad som händer här framöver :)
Blådåre till bil

   Jag är fortfarande så grymt nyfiken på den galna blå bilen som susar runt och gör Bondestråket osäkert. Jag blir påkörd i snitt en gång per dag - antingen har jag inget ljud på och blir överkörd ut ur det blå, eller så har jag ljudet på och hoppar tre meter upp i luften av skräck innan jag blir påkörd.
   Först då den kom till spelet trodde jag att det var Dark Core-bilen som fått sig en ny design, liksom Khaan, men jag tror inte det längre. Nu undrar jag mer vilken myndighet som gav ut den hopplöse förarens körkort :P
   Nejmen seriöst, den kan väl inte köra runt där av ingen anledning alls? Den måste väl ha ett syfte? Det är ju liksom Jorviks enda bil (förutom bilarna som drar stallens transporter, men de räknas fasen inte tycker jag), och den maniske föraren roar sig med att försöka slakta små oskyldiga barn  utanför SIlvergladebyn.
 
   Jag har verkligen inte den blekaste om vad bilen är där för. Har ni några teorier?
SSO-grejerna tryter lite

   Jag har en massa grejer att göra IRL och just idag finns inspirationen inte riktigt med mig. Jag kanske återkommer senare ^^
 
 
Hästraser jag vill se i spelet

   Vi har fått många fina hästraser i SSO, och fler kommer dyka upp. Här är lite olika hästar som jag gärna skulle vilja se i spelet.
 • Svenskt Halvblod (Finns i SS)
 • Norsk Fjordhäst
 • Finsk häst (Finns i SS)
 • Nordsvensk brukshäst
 • Shirehäst
 • Tinkerhäst
 • Arabiskt fullblod (Finns i SS)
 • Mustang (Finns i SS)
 • Haflinger
 • Connemara
 • Welsh Cob
 • EDIT: Islandshäst (Haha, hade helt glömt den x) )
   Ja, jag har inget emot ponnyraser på SSO - stora ponnyraser, that is. Jag tror inte alls på idén med shettisar, sen vet man ju aldrig om det kommer ändå.
   Lade till araben eftersom... ja, den finns inte än och den är ju inte mer än antydd. Jag är relativt bergsäker på att den dyker upp, men den fick vara med här ändå.
 
   Är det någon ras ni väldigt gärna vill se i spelet?
Vill du lära dig om Star Academy?

   Star Academy var en av de tre spelserierna - Starshine Legacy, Star Stable och Star Academy. Personligen vet jag väldigt, väldigt lite om Star Academy eftersom jag inte äger något av spelen och bara har spelat igenom en mycket kort del av ett av spelen.
   Om du liksom jag tycker det är väldigt intressant med spelet kan jag informera om att Maria Mountaindaughter just nu har lite av en temavecka och hon berättar om spelen samtidigt som hon visar upp fina bilder. Jag lär mig åtminstone nya grejer varje dag, haha ^^
 
   Länk HÄR.
Sådär

 
   Jag var ju tvungen att testa de penslar jag laddat upp till Photoshop - jag är ju ingen vidare konstnär, har ingen teknik alls, så jag behöver fortfarande öva massor, men jag tycker att min skuggning blir bättre för var gång jag försöker mig på det här porträttet :) Känns som ett vinnande koncept att rita samma motiv tills man faktiskt hittar skuggorna och ljuskällorna, så kan man röra sig vidare sen ^^
   Det som är absolut svårast är att rita hår. Är inte nöjd med det, och jag har läst på massor om hur man "ska" rita hår, men det verkar inte gå in i min skalle xP Men aja, helheten tycker jag blev helt okej :)
Bokstavligt talat på två minuter

 
   Om ni har chansen att ladda upp nya penslar till ert Photoshop/Gimp/vad ni nu använder, gör det. Efter att ha laddat upp lite olika penslar drog jag ihop det här på mindre än två minuter. Det är liksom bara några klick och det blir ett mindre konstverk.
   Jag har fått fram massa strukturpenslar, så jag tänkte testa en grej lite senare, får se om det kommer upp idag eller i morgon ^^
195 SC fattigare

   Det tar alltid emot att handla för SC, men jag köpte två svansrosetter jag velat ha väldigt länge - en lila med mindre vit detalj och en svart. Blev 1500 JS fattigare också, då jag köpte en till sadelväska.
 
   Medan jag kutade runt och letade efter de perfekta rosetterna kom jag fram till att det finns väldigt många rosetter, men jag tycker faktiskt inte om de flesta. Jag vill ha enfärgade rosetter som matchar outfits på ett bra sätt, men det är svårt, för många nyanser är helt fel jämfört med typ all annan utrustning jag äger. Jag hoppas på att många nya rosetter, utan mönster eller med... lite mer lättmatchade nyanser överlag, dyker upp i Södra Jorvik. Stackars ställe, vi hoppas så mycket av det.
 
 
 
   Måste vara jobbigt att vara speldesigner för SSO. Det är så otroligt många element som ska spela in - design på hästarna, design på karaktärerna, design på alla kläder, all utrustning, alla strukturer både i byggnader och marker, träd och växter... Jag antar att det är ett roligt och omständigt jobb, men det är ju sjukt mycket grejer som designats sedan spelets början.
   Jag vet inte varför jag fortfarande ens flummar runt. Jag ska sluta nu. Puff.
Oväntad uppdatering

 
   Fast nu kan folk inte klaga över den saken iaf :D Jag vill helst in och se det nya cowboysetet nu ^^
 
   Edit: Okej, alla klagar över att det kostar att träna hästen. Men seriöst, vad hade folk förväntat sig? Det är ju meningen att man ska träna sin häst själv, då är det ju rätt uppenbart att en funktion som löser problemet kostar mycket :P
   Jag hade väntat mig att det nya tränset skulle vara utan nosgrimma, så jag blev lite besviken där. Men förhoppningsvis så fixas det?
   Jag har ingen större lust att spela just nu, så jag väntar litegrann ^^ Lunch kanske man skulle äta?
Min datorhörna

   Har tänkt visa det här ett tag så jag tänkte passa på nu då jag väntar på uppdateringen ^^
 
   Det är här magin händer - jag spelar, jag ritar, jag skriver. Jag har ett väldigt litet rum så jag får pressa ihop dator och tv på samma ställe ^^' Men det är såhär der ser ut - datorn står på en kylplatta för att inte överhettas, den rosa disken till höger innehåller allt jag någonsin skrivit + alla bilder jag visar på bloggen och lägger upp på wikin. Den gigantiska tekoppen innehåller alltid någon slags 50/50 blandning av kaffe och mjölk.
   Ovanför datorn har jag lite lappar för att jag ska minnas grejer, mitt minne är urkasst. Dödsannonsen hör till en bekant, ett år äldre än mig, som väldigt oväntat gick bort förra vintern. Den är en fin liten påminnelse att ta tillvara på tiden, efter en väldigt fin text den flickan en gång skrev.
   Den fina teckningen som skymtar bakom min bordslampa har jag inte gjort, då jag fortfarande var stallvärd på gamla ridskolan fick jag den av en elev.
 
   Jag trivs bra i min hörna, men jag ser ändå fram emot att få göra om den på nytt då jag flyttar hemifrån. Jag har just nu inte plats för min ritplatta i rummet, så jag har den alltid i knäet då jag ritar. Det är en grej jag vill ändra på i mitt framtida hem, då ska jag verkligen ha plats i min datorhörna :)
 
   Så, det var inte roligare än så här ^^' Hur har ni det med era datorer, sitter ni i era egna rum, har ni någon familjedator, eller hur ligger det till? :)
Inflikar bara snabbt - Pottermore

   Ni som skickat mig vänförfrågningar på Pottermore, ni får gärna berätta vilka ni är så att jag kan sätta namn på er, känns lite förvirrande att bara se användarnamnen ^^'
 
   Om någon undrar vem jag är så är det WolfWolfsbane15005 ^^
Photoshop-fix

   Min morgon har mest gått ut på att leta rätt på nya penslar till min uråldriga version av Photoshop (som jag dock tycker mycket om, nu då jag är van vid den) för att sedan lägga in filerna på rätt plats så jag slipper läsa in penslarna varje gång jag ska måla. Trodde först inte att det skulle gå, men det funkar utmärkt upptäckte jag ^^
 
   Anledningen till detta är att jag tänkte försöka göra en målad version av en SSO-bild, nu är ju jag verkligen ingen Picasso men tänkte att det vore kul att testa ^^ Sen hade jag sett massvis med helt fantastiska penslar och jag blev så inspirerad att försöka måla Gyllenbladsskogen, så vi får se hur det går :D
 
 
   Om ni har tips på häftiga penslar att ladda ner på t ex Deviantart så får ni jättegärna dela med er av dem! ^^
Tror ni på det övernaturliga?

   Efter en trevlig chatt-konversation i spelet tror min mamma att jag har en stalker med kikare på andra sidan gatan och jag... tror lite mer på det övernaturliga än jag gjorde innan. Jag gillar visserligen att tro att det ska finnas mystiska krafter i världen, man kan väl säga att jag är en ologisk ateist. Sen kan slumpen alltid spela in, men hur kul är det att bara tro på slumpen?
   Övernaturliga krafter i Jorvik - jag är övertygad. Övernaturliga krafter IRL - jag skulle inte klaga, så länge som det inte kom någon blodtörstig våldnad eller vampyr eller något åt det hållet och slet huvudet av mig.
 
   Tror ni att det finns övernaturliga krafter i världen, såsom andar, spöken och annat åt det hållet? Eller tror ni att världen är byggd endast på vetenskapens logik?
 
 
   Jag blev lite omtumlad, så jag kände mig tvungen att ställa frågan trots att det inte riktigt är SSO-relaterat ^^'
HAH känner mig så dum

   Kastade mig in i Höstryttaren för att kolla lite grejer till Wikin. Jag startar spelet i Firgrove. Jag har i alla år trott att det inte gick att rida över bergen för att ta sig snabbt till Valedale, därför blev jag väldigt glad över Firgroves Bergspassväg i SSO. Men jag behövde ta mig till Valedale, tänkte nu att "man måste väl testa" och tror ni inte att jag genast hittar den väg jag saknat i spelet i alla år, en väg som varit där hela tiden? Haha, man är ju så puckad ibland x)
 
   Edit: Asså man blir ju bara glad över att röra sig runt Jorvikstallet ♥
 
Nytt träns

 
   Jag tycker det här tränset är dösnyggt, ska köpa det vitblåa vid observatoriet också så fort som jag har JS nog :D Tyvärr funkar inte lila så bra på Freya, det syns inte riktigt mot hennes mörka päls, men jag hoppas att det ska pryda Iddy bättre :)
Level 15

   Det har varit lite snack i chatten sista veckan om att spelarkaraktären ska kunna komma upp i lvl 15. Jag mejlade alltså SSO. Skrev såhär:
 
   "Hej! Är lite konfunderad gällande nivån på spelarkaraktären. Om jag förstått det rätt har vissa spelare nu kommit upp i lvl 15. Jag har en bit kvar och jag har ändå spelat sedan oktober 2011 och har gjort alla uppdrag som finns att göra. Jag vet att vissa har haft någon xp-bugg så att de har haft mindre xp än andra efter att nya uppdrag tillkommit (eller något åt det hållet), är det så det är? Undrar bara lite hur det ligger till på den fronten. Vänliga hälsningar!"
 
   Fick svar häromdagen:
 
Hejsan!

Inga spelare har ännu kommit upp i level 15 då vår maxelevel för tillfället är level 14. 

Mvh,
Maria, Star Stable support
 
   Såå... Jag litar på Supporten helt enkelt :P Om någon nu mot all förmodan faktiskt har kommit upp i lvl 15 kanske det är läge att mejla Supporten och kolla läget?
Skriftligt trassel

   Jag läste igenom min FanFic Vinterryttaren igår med tanken på att snart lägga upp den, men jag vågar seriöst inte göra det. Den är helt urkass, så jag ska skriva om delar av den innan jag vågar lämna ut den. Jag vill ändå inte ändra på för mycket - Vinterryttaren står ju också för min utveckling med skrivandet, jag vill kunna se tillbaka och se hur mycket jag har utvecklats. Men bara så ni vet, det är på gång men det kommer nog ta tre-fyra veckor innan jag har tid att verkligen ta tag i den. :)
Att uppdatera om läget

   Jag hoppas att vi snart får lite info från WoH (World of Horsecraft, för er som inte är lika djupt nedgrävda i SSO-träsket som jag har blivit det här året) angående vad som händer med Södra Jorvik. Händer det något där? Börjar saker falla på plats? Eller kommer det ta ytterligare ett år innan vi kan börja invadera de sydligare breddgraderna?
 
   Skulle jättegärna vilja få en update, liksom den vi fick innan hästfunktionen kom, där vi får veta ungefär vad vi ska förvänta oss och kanske tillochmed får en fin lite teaserbild. Först sades ju stället komma under "tidigt 2013", men nu har ju mer än halva året gått så det stämmer ju inte. Jag skulle iaf verklgien uppskatta lite mer info, och dessutom älskar jag ju SSO's officiella nyhetsbilder och vill jättegärna se minst en sådan söderifrån ^^
Alla dagens färdiga

   I morgon har jag äntligen råd att köpa ett träns jag velat ha ett tag :D 9100 JS kostar det, kommer bli grymt fattig...
 
Man och svans

   Ni som varit med här ett tag vet att jag gärna vill göra om funktionen med att byta man och svans på hästen - jag vill kunna välja man och svans separat.
 
   Helst av allt vill jag ha det såhär:
 • Ash: Mellanlånga manen, lång och tjock svans
 • Iddy: Kortaste manen, lång svans
 • Freya: Längsta manen, lång och tjock svans (så som hon har nu alltså)
 • Poppy: Mellanlånga manen, lång och tjock svans
   Nu tror ju jag att man- och svansfunktionen kommer utvecklas, åtminstone med nya stilar, men jag hoppas att det i slutändan blir som jag vill så att hästarna blir precis så som jag tänker mig dem ^^ Jag skulle kunna tänka mig att ha knoppar på en framtida häst också, bara jag får välja bort svansen, eftersom jag inte gillar den alls :P
 
   Har ni någon sån här vision? Eller vill ni ändra på funktionen på något annat sätt? Kanske ni är helt nöjda med hur den är? Berätta! :)
Level 13 och A.A.E.

   Sådärja, Poppy på lvl 13 och dessutom blev jag idag beundrad med A.A.E.! Jag tyckte faktiskt att uppdragen med Vingården var mycket roligare än Marios uppdrag, så det är skönt att vara färdig med ryktesbyggnationen. (Kan man ens säga så? Haha)
   Varför gillade jag inte Marios uppdrag? Antagligen blev det för mycket resor. Så mycket fram och tillbaka och kalibreringar och stjärnletning - det blev lite för mycket, tycker jag. Vingårdens uppdrag passade mig nog bättre, det hände väldigt mycket men det var ändå så tätt inpå att man inte behövde röra sig över halva spelkartan (kanske går lite till överdrift, men ni fattar vad jag menar).
 
   Vilka uppdrag gillar/gillade ni bäst - Vingårdens Trädgård eller A.A.E.?
Poppy-träning

   Kutar runt i Jorvik och tränar Poppy, idag blir det lvl 13 :D På ett sätt är det ju väldigt bra att levla varje dag så som jag gör nu, man får ju ihop grymt mycket JS, fast jag börjar bli så trött på alla tävlingar nu. Ska ändå försöka köra lite dagliga lopp då Poppy är färdigtränad, jag behöver varje liten shilling jag kan dra in ^^
   Kommer ta ett tag innan det händer något roligare här, måste bli färdig med pållen för dagen först.
 
 
   Btw så vet jag nu att jag kommer kunna uppgradera bloggen till PRO någon gång i slutet av året, det ser jag fram emot :)
Bloggtips - Sally Bunnybrooke

   Sally Bunnybrooke är en SSO-bloggare som är fantastiskt duktig på att redigera. Jag tycker att ni ska kika in på hennes blogg snarast och kika på hennes fina bilder :)
 
   Länk genom att klicka på bilden.
Långa tyglar

   Snilleblixt, måste skriva innan jag tappar den igen.
 
   Spelarkaraktären rider alltid med långa tyglar. Tyglarna flaxar - ibland är det charmigt, ibland undrar man hur tyglarna kan flaxa upp över öronen på hästen.
   Men är de alltid så långa tyglarna en symbol, en symbol för tillit? Att ryttaren har kontroll över sin häst, litar på sin häst, så att korta tyglar helt enkelt inte behövs, alltså.
   Jag tycker det känns rätt trevligt att se det på så sätt. Tyglarna har blivit längre sedan både Starshine Legacy och Star Stable. Vet inte om det är en designmässig slump eller om det på något sätt är menat så, menmen...
Starshine i trav - har för mig att både Starshines päls och utrustning är gjord av Caitlin Winterfield, Lisas kläder är gjorda av mig.
 
 Ash i trav
 
 

  Jag skulle ändå inte ha något emot att tyglarna kortades upp - särskilt i den korta galoppen flyger tyglarna åt alla håll och jag tycker de är lite för sladdriga. Fast jag gillar det som det är nu också ^^
 
Vad händer här?

   Poppy är tränad för dagen, alla blå uppdrag är klara och jag känner att jag inte har så mycket att göra på SSO under resten av kvällen. Jag råkade fastna på Pottermore för ett par timmar sedan och drog mig ut ur träsket typ nu - hade missat att det var uppdaterat med ny layout och de sista kapitlen från PoA. Remus Lupins livshistoria, om man inte blir rörd av att läsa den har man nog inte hjärta alls.
 
 
 
   Nejmen det händer inte mycket mer förrän i morgon. Jag gillar de dagliga uppdragen i Valedale, de är rätt lätta och ändå får man mycket lön :)
Lights Will Guide You Home

 
   Coldplay - Fix You
 
   Jag har länge velat göra något av det här - det blev väl inte så bra som jag hoppats (jag borde ha hämtat ritplattan), men aja, den är väl ändå värd att visa ^^'
Grönska, vatten och längtan

 
Ytterligare funderingar över hästarna

   Vi har nu en massa hästraser i spelet. Alla i grupper om tre - förutom just tre raser. Painthästen, som finns i fyra exemplar, och Achal-Teken + Appaloosan som det än bara finns två av.
   Kommer de där två få varsin kamrat i sina stall? Jag hoppas faktiskt på det. Jag gillar då man kan se mönster i saker och ting. Att en ras har fyra hästar gör mig inget, men jag ser gärna åtminstone tre stycken.
   Att utöka Jorviks "hästsortiment" är nog aldrig fel. Att se spelets unika hästar sida vid sida tycker jag är otroligt häftigt.
 
 
   Väldigt många har reagerat på att vi än inte har fått en skimmel. Vi har en apelkastad häst, en cremello och en tigererad (okej, två tigererade, men bara en som skulle kunna antas vara skimmel), men ingen skimmel. Vita hästar har väl alla drömt om att ha någon gång.
   Jag känner att det finns tre alternativ för en skimmel. Lipizzanern, Andalusiern eller araben. Lipizzanerhästen är jag väldigt nyfiken på. Kommer det bli Frieserns motsats och vara tre nyanser av vitt? Eller kommer det vara en skimmel, en brun och en svart? Om det inte kommer åtminstone en brun Lipizzaner blir jag nog lite besviken ändå, just för traditionens skull - alltid en brun häst på Spanska Ridskolan.
   Andalusiern är jag så nyfiken inför. Fantastiskt vackra hästar IRL och jag hoppas att SSO lyckas göra dem rättvisa. Om man googlar på "Andalusier" är nästan alla hästar skimlar. Jag hoppas att det blir någon färgvariation i spelet ändå; jag har verkligen sett fram emot den här rasen. Svart, brun, bork, cremello, skimmel, flugskimmel... isabell, det skulle jag gilla. Skulle åtminstone passa bra i mitt stall.
   Nummer tre, den berömda araben. Jag har pratat om araben förut, så den diskussionen behöver jag nog inte ta nu. Färgen på araben, å andra sidan. En vit arab, hur najs vore inte det? Jag tycker det känns rätt logiskt, eftersom araben inte har särskilt stora färgvariationer. Skimmel, brun, svart, fux. Hela färger.
 
 
   Det är väldigt intressant att spekulera på den här nivån. Egentligen vet vi ju verkligen ingenting om hästfunktionen längre. Vi trodde att vi hade koll - och sen kom Friesern och sopade oss helt av banan.
   Tja, det ska bli väldigt spännande att se hur hästfunktionen utvecklas framöver. Fast jag är ganska nöjd för tillfället ändå. Eller det är inte helt sant, jag är väldigt nöjd med spelets hästar. Jag har siktet inställt på något annat för tillfället. Något på andra sidan Southsilvervattnet.
Dagliga - check

 
   Poppy är tränad och Ash fick komma ut nu på kvällskvisten för att göra klart de blå uppdrag jag inte gjorde förut idag.
   Söndag i morgon, vilket innebär att det är de dagliga uppdrag jag tycker minst om. Eller okej, jag gillar inte tisdagarna, men det sker så lite på söndagarna. Det värsta är att jag måste nämna det vaje lördag också. Det känns så nödvändigt.
Vad finns egentligen på Wikin?

   Har några gånger (senast idag) fått frågan "Vad är SSO Wiki?".
 
   Jo, SSO Wiki är en Wiki jag har startat för att samla information om allt rörande Star Stable Online och dess tidigare tre spelserier - Starshine Legacy, Star Academy och Star Stable. Jag har lagt ner otroligt mycket jobb på sidan, har verkligen jagat efter feedback; det har varit lite svårt faktiskt. Jag ser att många tittar på Wikin, men jag vet inte vad som tycks om den. Den responsen jag faktiskt har fått har dock varit mycket bra, och om det varit kritik har den varit konstruktiv och hjälpt till att göra sidan bättre. Min största hjälp på Wikin är Maria Moondaughter, som också är ensam Admin på sidan förutom jag själv. Tyvärr har Maria just nu inte möjlighet att spela SSO, men det hoppas vi att det blir ändring på snart.
   Wikin är just nu en av de tio största svenska Wiki-sidor som finns, vilket jag är väldigt stolt över. Vilken plats vi har just idag vet jag inte, men senast var den nummer 6. Detta är för min del helt otroligt, men efter allt jobb som lagts på Wikin är jag glad över att det faktiskt lönar sig.
 
   På Wikin finns bland annat:
 • Fiskekarta
 • Tider över alla championat
 • En otroligt massa info om SSL, SS och SSO (med aningen mindre info om SA)
 • Info om vartenda karaktär som än dykt upp i SSL, SS och SSO
 • En lista med sjukt många SSO-bloggar
 • En lista över Fan Fiction rörande spelserierna
 • Ett forum (som jag hoppas ska komma igång på något sätt)
 
   Om ni än inte har sett Wikin hoppas jag att ni kikar in åtminstone, kanske lämnar ett avtryck i forumet eller till och med bidrar till en sida. För det är ju i princip såhär:
 
Ytterligare en seg dag

 
   Jag har varit ledig i några dagar men är nu återigen fågelvakt, jag var där nu i morse och lät de kacklande undulaterna flyga lite. Nu har jag bara några timmar kvar i "frihet" innan familjen kommer hem och jag har lite att göra hemma trots att jag dammsög lägenheten vid halv sju i morse. Jag återkommer om några timmar då jag är färdig med allt och vågar sätta mig framför datorn igen utan att min Mammosarus Rex mördar mig då hon kommer hem ^^'
Påminnelse om adressen

   Har hört från några "Din blogg är lösenordsskyddad så jag kan inte läsa den!" Grejen är det att min gamla IRL-blogg är lösenskyddad. Den här bloggen har ju ingen vidare lätt adress heller - om man tar bort "/sso" i adressfältet hamnar man på min gamla blogg. Så om ni någon gång försöker komma in här och det inte funkar, dubbelkolla i adressfältet. (Det är därför jag vill byta till eget domännamn, för att förenkla för alla.)
   Om ni nu verkligen är inne på just den här bloggen och lösengrejen kommer upp ändå, skriv användarnamnet "Potterhead" och lösenordet "alohomora". (Ni får läsa min IRL-blogg om ni vill det också, det är chill, men jag har gett upp den helt och den uppdateras inte.)
 
 
 
   Då jag ändå snackar om domännamnet så är jag fortfarande ute efter en bra domän. I höst/vinter/då jag faktiskt har en inkomst (har ett mindre jobb på gång, hoppas på att det ska funka) så ska jag köpa PRO-medlemsskap och då blir det domän. Dock vet jag inte riktigt vad. Har funderat på följande alternativ:
   Ashdancer.se
   Esmesilverforce.se
   Silverforce.se
 
   ... och det är typ så mycket fantasi jag har. "Esmeralda.se" var tyvärr upptaget redan, bää :/ Tycker ni att något av alternativen låter bra? Har ni ett förslag till mig? Jag vill väldigt gärna höra era åsikter och idéer :)
Skönheten syns i ljuset

   Varje kväll blir det mörkt i spelet. Ljusen finns på sina håll - Gatulampor, ljusen från husen i Fiskebyn (hehe), discot, ridhuset etc. Men en grej som verkar ha glömts bort är skönhetssalongerna.
 
   Det är väldigt mycket mörkare i salongerna på kvällstid. Jag kan tänka mig att det är irriterande för de spelare som bara kan spela sent på kvällen, för säkerligen finns det sådana också. Eftersom det ändå är inomhus tycker jag det är lite mysko att de verkar ha så dålig belysning.
   Sååå jag skulle gärna vilja att det fixades till, bara som en fin liten detalj - det kan ju vara bra att se det man är intresserad av att köpa ^^
 
Ack så skönt

   ALLA dagliga färdiga, efter att spelet stängts ner x antal gånger. Jätteirriterande, men nu är det klart. Och i morgon går Poppy upp i level 12, underbart ^^
 
 
 
 
   Ja ni... Jag har som tidigare konstaterat inte så mycket att komma med. Jag har ett antal halvfärdiga inlägg, men har inte riktigt inspirationen för att fixa dem just nu. Vad gör man :P
   Det är faktiskt grymt fint väder och jag ska passa på att slöa på balkongen med en bra bok - det här är min sista dag hemma ensam innan familjen kommer hem, och det får man ta vara på ^^
Fasen vad irriterande

   Jag har börjat få det där Fatal Error lite då och då - varje gång kommer det mitt i en seg levlingsrunda då jag typ vill skjuta mig själv från början. Vafasen beror det på egentligen?
 
 
   Och bara för att bringa lite ljus in här idag - kom de här i onsdags? Och vad farao gör en massa höbalar på en övergiven gård? Känns åtminstone som att jag aldrig sett balarna förr :s
 
Det händer ju inte mycket för tillfället

   Just nu har jag lite soppatorsk. Jag har inte så mycket mer att skriva än att jag tränat Poppy, har faktiskt ingen större lust att sitta framför datorn just nu. Men sånt händer, jag är väl på banan snart igen ^^ 
 
 
Vila idag

   Jag har faktiskt ingen lust alls att skriva något just nu, så medan vädret lever rövare utanför mitt fönster sätter jag mig och tittar på film i ett par timmar :) Kanske kommer ett inlägg ikväll, annars är jag tillbaka i morgon ^^
Gårdagens uppdrag

 
   Ja, nya uppdrag igår alltså. Det var väldigt många uppdrag faktiskt, jag hade inte väntat mig att det skulle bli så mycket på bara en dag. På ett sätt var det fantastiskt att bara kunna fortsätta och fortsätta och att det liksom inte tog slut, på ett annat sätt satt man bara och väntade på den fruktade klockan. Jag hade nog ändå kunnat leva med klockan, bara för att ha något att göra i morgon också, men det var faktiskt skönt att slippa den.
   Jag trodde inte att vi skulle möta en karaktär som Spejarmäster. Han verkar så grymt åzum att det finns inte, jag vill absolut se mer av honom. Jag älskar hans kappa/rock/mantel/whatever-det-nu-är, jättehäftig. Och sen att han bara dyker upp där i en grotta mitt ute i ingenstans med en häst och en droska, helt genialiskt. Självklart måste han ju ha ett snabbt transportsystem om han ska kunna ha koll på allt som händer i området. Logiskt också att han bor nära Mario, så att han kan använda Observatoriet för att observera. Ja, ja kände mig tvungen att skriva det.
   Meteor, äntligen, älskade Meteor. Härligt att han äntligen återförenades med Linda, dock tycker jag nästan att hästen borde få en sadel och ett träns så att Linda inte behöver sitta som en jag-vet-inte-vad med händerna i sidorna så som hon gör nu. Och om vi nu visade ridhjälmen för Meteor, varför tog inte Linda på sig hjälmen sen? Hallå, alla NPC's, ridhjälmar är viktiga grejer!
   Ljusceremonins bok, jag trodde att det skulle vara väldigt mycket svårare att få tag i delarna. Nu har vi samlat halva boken, och det gick väldigt smärtfritt. Och om Elizabeth vet vilka som har övriga delar...? Min första tanke är Herman. Vad har vi annars för kompisar till Aideens druider, typ... Conrad? Om det nu är Lisa och Anne som har delarna så är det ju trassel eftersom båda två är puts väck...
 
 
   Sen måste ju den här lilla cut-scenen med Linda vara en av de snyggaste grejerna vi sett i spelet än så länge, är glad över att jag typ spammade sönder Fraps för att få så många bilder som möjligt ^^
 
 
 
 
 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.