Chrome Pointer

Förändringar i SSO

   Jag har spelat SSO i snart två år nu. Och det har varit jätteroligt - den absolut bästa upplevelsen är nog att se spelet utvecklas. Saker har hänt sedan dag 1 - det var inte alls ovanligt under första veckan att man kastades ut från servern och loggade in två minuter senare för att hitta en ny buske någonstans. Det är ganska häftigt att titta tillbaka, och minnas att spelet var otroligt även utan alla extrafunktioner.
   Nu listar jag här en massa saker jag minns som har ändrats sedan jag började spela. Det kan vara både saker som hände från allra första början och saker som skedde förra veckan (inte bokstavligen).
 • Då jag började spela gick det inte att bjuda in andra till grupp - det var Vän- Stall- och Säg-chatt som fanns. Juste, klubbarna kom inte förrän långt efter gruppfunktionen.
 • Transporterna fanns inte från början
 • Postsystemet fanns inte från början
 • Ridhuset fanns inte. Där Vingårdens trädgård och paddocken intill numera finns, där var det bara gräs och ett taggtrådsstaket. Jag tror inte att Klipphärad var mycket för världen heller, har för mig att det inte ens fanns stigar över berget. Har för mig att det inte ens gick att rida ner till platsen där ridhuset nu finns?
 • Husen i Firgrove såg inte ut så som de gör idag. Jag minns inte riktigt hur det var, men det har blivit en stor förändring i byn.
 • Fort Pinta var i princip tomt. Det fanns två-tre butiker på torget, inget annat. Det fanns inga skönhetssalonger, ingen djuraffär, inget disco. Det var ett tomt torg med höga, sandfärgade murar som sträckte sig högt upp. Det gick inte heller att gå upp i tornet. Hamnen fanns självklart inte heller.
 • Stallet med hästarna tillsalu i Fort Pinta var från början det enda stallet som fanns där. Det stora stallet där man utför dagliga uppgifter tillkom tillsammans med hemstallet.
 • Hos Steve fanns ett mycket mindre stall, som byttes ut helt då hemstallet med sadelkammare kom.
 • På tal om hemstallet så kunde man ju inte heller gå in i det - då man klickade på stalldörren kom det upp en flik med kläderna man lämnat i sadelkammaren.
 • Vid spelets början fanns inga rosor i Valedale - byn var rätt färglös.
 • GåD fanns inte i början, inte ens utmärkt på kartan. Den femte juni 2012 öppnade grindarna för första gången.
 
   Det här är elva punkter. Det är ändå väldigt stora grejer på de här elva punkterna. Vilket är rätt häftigt, faktiskt.
 
   Finns det något annat som ni verkligen minns från då ni började spela?


Sabrina Eastforest

ja gamla goda tider när man blev utloggad varje timme xD Kommer ihåg att hästarna kunde röra sig så som friserna kan göra nu. Jag vill att alla hästar ska röra på sig när dem står still och inte bara friser och ponnyerna.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.