Chrome Pointer

Speltips - Zoo Tycoon

   The Sims, Rollercoaster Tycoon - och Zoo Tycoon. Alla har nog någon gång fastnat för ett av alternativen, och det var Zoo Tycoon som fångade mitt intresse. Kanske för att det passade mig bättre än The Sims, som jag inte lyckades förstå kontrollerna till då jag var liten.
 
  Zoo Tycoon är ungefär vad det låter - en djurpark. Du bygger och driver en djurpark och ska se till att både djur och besökare är så nöjda som möjligt. Vid den första januari år 1, då djurparken öppnas, finns det inte många djur att välja mellan, det finns få staket som alla lätt går sönder, och det finns heller inte mycket alternativ för besökarnas välbefinnande. Men genom att lägga pengar på forskning går det att vidareutbilda sin personal, få möjlighet att köpa in terrarium och fågelhus och till sist till och med kunna köpa den sällsynta jättepandan. Ju äldre djurparken hinner bli, desto fler alternativ kan du köpa för att förbättra parken, och fler djur blir också tillgängliga. Man får dock hela tiden hålla koll på djurinhägnadernas staket - så att ett lejon eller två inte slipper lösa och börjar attackera besökarna.
 
 
   Men i mina ögon är Zoo Tycoon inte bra nog för sig själv. Jag köpte alltså Complete Collection, som förutom originalspelet innehåller två expansioner - Marine Mania och Dinosaur Digs.
 
   Marine Mania introducerar vattentankar och ett stort antal vattenlevande djur. Det blir möjligt att skapa stora vattenshower för parkens besökare, och att kombinera vattentankar och vanliga inhägnader för att skapa den perfekta miljön till de vattenlevande djuren.
 
 
   Dinosaur Digs ger möjligheten att införskaffa dinosaurieägg till parken. Då äggen kläcks har man där plötsligt en vildsint dinosaurie som det gäller att hålla så nöjd som möjligt - annars kanske den bryter sig ut och börjar förstöra djurparken.
 
 
   Jag har spelar Zoo Tycoon i många år, och numera spelar jag nästan bara uppföljaren, som jag ska prata om någon annan gång. Det här är ett otroligt prisvärt spel som är fantastiskt roligt, särskilt då man är lite mer van vid det och vet hur man på lättaste sätt driver djurparken - samt känner till alla små Easter Eggs som finns i spelet... Så om du någon gång får chansen att spela, ta den chansen. Det är ett otroligt roligt spel.
 
   (Inga bilder från detta inlägg är mina utan är lånade via sökmotorn Google. Varje bild har en länk till sin originalsida.)






Maria Moondaughter

Jag älskar Zoo Tycoon-spelen! :D Har Zoo Tycoon: Complete Collection och Zoo Tycoon 2(+ alla tilläggspakten till tvåan). Jag sitter fortfarande och hoppas att de ska släppa Zoo Tycoon 3 någon gång i framtiden...

Svar: Det ska faktiskt komma något nytt Zoo Tycoon, fast än så länge är informationen runt det nya spelet väldigt luddigt... hoppas iaf att det ska komma på PC ^^
Esmeralda Silverforce

Sylvie Yellowstone

Åh, jag brukade älska de spelen :D

Sally Bunnybrooke

Åh, spelade alltid Zoo Tycoon när jag var liten c: Nu fick jag lust att pröva det igen 8D

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.