Chrome Pointer

Gigis namn

   Varför blev det just en Gigi? Jo, jag är väldigt förtjust i Jane Austens böcker. Då i synnerhet den mest kända av dem - Stolthet och Fördom. En bok som är lika bra även efter 200 år.
   Jag har en gång i bloggens tidiga dagar berättat om en webbserie jag tyckte väldigt mycket om, The Lizzie Bennet Diaries. Det är en modern nytolkning av Stolthet och Fördom, eller Pride and Prejudice som boken heter i originalformat. Det är en otrolig serie som faktiskt fick en Emmy häromdagen. Tumblr exploderade, tro mig. Nu kommer den här lite rejäla förklaringen (av webbserien), så häng med nu.
   Huvudpersonen Lizzie Bennet driver en vlogg där hon berättar om sitt liv under ungefär ett år. Hon gör videorna med sin bästa vän Charlotte och ibland dyker hennes två systrar Jane och Lydia upp för att hjälpa till. Några veckor in i vloggen flyttar en singelkille in i ett hus i närheten, och en av hans vänner gör ett... inte så gott intryck på Lizzie. Den vännen är William Darcy och Lizzie klagar gärna över honom under lång tid, innan hon får börja tänka över sina fördomar samtidigt som Darcy får fundera över sin stolthet.
   Darcy har en rätt finurlig lillasyster, Georgiana. I denna moderna tappning förkortas hennes namn till Gigi.
 
 
 
   Min lilla Gigi är alltså en hyllning till en av (enligt mig) de bästa webbserierna någonsin. Den går att se gratis på Youtube och om ni inte har sett den, se den. Den är otroligt rolig och charmig - då jag upptäckte den såg jag femtio avsnitt i sträck och satt sedan i ett halvår och såg videorna då de kom ut två gånger i veckan, parallellt med andra människor i Lizzies närhet lägger upp olika videor. Serieskaparna har efter seriens avslut gjort en spin-off som heter Welcome to Sanditon (efter Jane Austens oavslutade bok) och snart komma Emma Approved, som är en nyversion av klassikern Emma. Ser verkligen fram emot den och kan knappt vänta på seriestarten!
 
   För att börja se The Lizzie Bennet Diaries, klicka HÄR.
 
   För att se dess spin-off Welcome to Sanditon, klicka HÄR.
 
 
   Skäms jag över all denna smygreklam? Nä.
 
   Det är det som är så bra med att ha en blogg. Jag kan skriva om vad jag vill. (Dessutom är TLBD så sjukt jäkla bra så det finns inte)
 
   (Den här serien har citat och gifs för allt, tro mig)
 






Genevieve Nightbard

Pride and Prejudice!!!! Åh, älskar. Fast har inte sett den där ^ x) älskar däremot versionen från 1995 :D

Lara Mcfield

AHAHA, skolans värsta fotbollsproffs i vår skola kallas Gigi, honom var det första jag tänkte på när jag hörde Gigi 8D

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.