Chrome Pointer

Nämen tjeenare

   Jag har typ nästan-varit-påväg-hem sedan klockan tre idag och kom hem NU. Hej. Jag har haft tre jättebra dagar på paradiset på jorden samt fått träffa hästen jag älskar mest på jorden och är nu ganska nöjd med livet, trots att jag är äckligt trött samt rätt irriterad över att resan hem i slutänden tog fem timmar istället för de vanliga två (plus att jag har sovit dåligt under helgen, surt).
 
   Så som jag har fattat det så verkar SSO-communityt ha vaknat lite under de här tre dagarna; jag har inget internet på den där gården så jag kan typ se tre Bloglovin'-poster innan telefonen lägger av, men jag ska läsa in mig lite på vad som är på gång just nu. (Innan ni kommer kutandes - det är jättegulligt att ni vill informera mig om diverse nyheter som händer på SSO, men det är oerhört sällan jag ligger efter i själva nyhetsflödet; kom ihåg att det är jag som har yttersta ansvaret för Jorvikipedia, jag SKA liksom ha koll på allt och därmed HAR jag koll på allt. Så tack ändå, men jag har utmärkt koll på nyheterna själv!)
 
   Bloggflöde - sen sova. Isch, vad trött man kan bli. (I förbigående kan jag nämna att Norrköping Horse Show var en mycket regnig historia. Dock såg jag Malin Baryard rida och det är ju alltid åzum (y) )
Bloggtips!

   Min klubbkamrat Charlotte Snowborn har nu valt att ge sig ut i bloggträsket - kika in hos henne på Snowborn.blogg.se!
Speltips - Arvet från Rosemond Hill

   Hur i hela friden ska jag sammanfatta Arvet från Rosemond Hill? Äh, vi dyker rätt in.
 
   Spelstory: Annies faster har dött och Annie nämndes i testamentet. Inte bara fick hon fasters kloka fälttävlanshäst Alpha, utan också en stallplats på det anrika stallet Rosemond Hill, som en gång ägdes av Annies familj. Annie är överlycklig över den här möjligheten att börja träna fälttävlan, och den nya stallplatsen innebär att hon kan spendera mer tid med vännerna John och Melissa, som har sina hästar Rocky och Comet i samma stall. Helt lätt är det ändå inte - John är mycket lättare att tampas med än den högfärdiga Melissa.
   Annie måste nu träna inför den stora fälttävlingen The Kingswood Championship, men godset Rosemond Hill gömmer flera hemligheter - för vad var det som faktiskt drev bort Annies farfar från gården?
 
   "Men ge dig Annie, du är och förblir min hästskötare, inget annat. Du kommer åtminstone inte bli någon tävlingsryttare." - Melissa är inte alltid så trevlig att ha att göra med 
 
   Jag kan säga så här - om det här spelet skulle släppas idag, med dagens grafik, skulle det nog vara mitt absoluta favoritspel. Spelets största problem är att det bitvis ser ut som en stiliserad version av Minecraft, och karaktärerna rör sig hackigt och fult. Hästarna är dessutom dödligt sega och ibland känns det som att man inte ens kommer en meter framåt. Bättre blir det visserligen, men mer om det strax.
   Annie stapplar fram i stallgången. Det finns tio boxar, men det är aldrig mer än sju hästar i stallet.
 
   Ute på steeplechase med hästen Barbie. Man kan inte driva hästen hur mycket som helst - då går pulsen upp och jag har för mig att det slutar med att hästen tvärnitar och stegrar. Man får helt enkelt sitta och hacka på uppåt-pilen konstant medan man vaktar den gula mätaren till vänster, så att den inte fylls upp helt. På den vita linjen med det gröna blocket längst ner ser man hur långt man har kommit på banan.
 
   Det här var det allra första spelet jag spelade med grenen fälttävlan i fokus, så jag förstod inte att det var en grej som inte riktigt stämde - det finns ingen dressyr. Istället erbjuds Steeplechase - IRL är det ett lopp på galoppbana med höga häckar som hästarna ska hoppa igenom. I spelet är det egentligen bara en till terrängbana, som dock går längs en oval bana/en stor åtta. I spelets manual försvaras detta på följande vis:
 
   "OBS! Vi vill understryka att det vi har valt att göra är vår egen fiktiva fälttävlan. I riktig fälttävlan ser hoppbanan annorlunda ut och har annorlunda regler, i verklighetens fälttävlan ingår också dressyr. Anledningen till att vi har valt vår egen variant är att den i de olika momenten har passat bättre för ett datorspel."
 
   Spelets största svaghet är dess ålder, imo. Förklaringen ovan skulle nog inte något hästdataspel komma undan med idag. Att dressyren inte fick en plats tror jag ändå gynnar spelet, för jag tror inte att dressyren hade kunnat bli bra; verkar som att spelets skapare förstod det också.
 
   Annie utför lite detektivarbete på stallets vind
 
   Det ser ut lite som de flesta spel gör idag - lite story, se till att din häst mår bra, träna inför varje tävlingsmoment och åk iväg och tävla, samtidigt som det ibland vävs in att Annie letar information om gården. Varje gång spelaren avslutar en tävling finns det chans att köpa en till häst. Spelaren kan ha som max 3 hästar och kan välja bort en häst till förmån för en annan. Beroende på hur bra det går på tävlingen finns det olika hästar att välja mellan. Hästarna är olika till både utseende och personlighet; man får läsa deras informationsblad noggrant först, så att man vet vad man får hem. Skaffa för guds skull inte en slö häst, det kommer ni få ångra bittert - Alpha är ingen direkt komet själv och om man köper fel häst är det inte helt lätt att klara nästa tävling. Efter den första tävlingen brukar Mosaik, Barbie eller Cocktail vara bra hästar att fortsätta med; jag gillar alla tre och det är synd att man inte kan spela en omgång med just de tre hästarna. Kan iaf säga att jag aldrig mer kommer spela med Amadeus, sjukt långsam. Man får läsa hästarnas informationsblad noggrant samt se till att hålla dem på bra humör, annars kommer man aldrig någonstans.
   Här är Alphas informationsblad. Texten gör egentligen ingen skillnad alls för hästen, mer än att man genom den kan se om hästen är seg eller pigg. Alpha är slö med stort S och det rekomenderas verkligen att du skaffar dig en ny tävlingshäst snarast. Till vänster ser vi hans behov - han vill nu bli ryktad. Om han inte blir ryktad snart kommer hans hälsa gå ner.
 
   Det finns några grejer i spelet som många SSO-spelare skulle älska. Det går att leda hästen (ojojoj), släppa den i hagen (jag brukar börja varje nivå med att langa ut Johns häst Rocky och Melissas häst Comet i hagen, bara för att det är kul - jag har iofs snott båda två och ridit dem några gånger också; föredrar utan tvekan Rocky), rykta hästen, duscha den, mocka, sopa stallgången osv. Det ger en riktigt trevlig känsla till spelet; jag ställer oftast hästen i spolspiltan och sadlar den där, bara för att det blir snäppet roligare. Dock tycker jag att det ibland blir riktigt stressigt med hästarnas behov - för om man inte håller hästen glad kommer den bli sur (no shit Sherlock) och den presterar sämre. Egentligen klarar man sig väl rätt bra om man håller just sin tävlingshäst i topptrim, men hästarna blir så lätt griniga och därmed får man så himla bråttom då man gör grejerna som egentligen ska vara lite roliga.
   Johns häst Rocky står i hagen. Hästarna rör på sig, gärna i galopp. Det ser rätt trevligt ut då man har släppt ut både Rocky, Comet plus sina egna tre hästar!
 
   Dags att ge sig ut i markerna med hästen Darling. Då Annie kommer utanför stallporten kan hon sitta upp, och då får hon automatiskt en ridhjälm på huvudet. Plus för det - rid alltid med hjälm!
 
   Värt att spela? Absolut. Dock är vissa aspekter av spelet ganska svåra tycker jag, man liksom förväntas ha både ögon i nacken samt fotografiskt minne. Rätt konstigt eftersom det är ett barnspel, det här. Desstom lider spelet både av ålder samt många buggar (jag kan t ex inte spara spelet på min dator, eftersom det då stängs ner, så jag måste spela hela i ett svep), men det är absolut värt besväret för att uppleva känslan på Rosemond Hill.
 
  Melissa må vara bitter, men John kan alltid glädjas åt Annies vinster!
10 grejer om mig

 • Den bästa känslan på hela jorden är den då man sitter på en häst man bara klickar med, och man knappt hinner tänka tanken på vad man ska göra innan hästen förstår vad man vill ha ut av den, samtidigt som det hela liksom är enkelt. Då man väl har fått känslan av att ha hästen i en bra form i bra balans och allt bara fungerar, då är det nästan omöjligt att toppa det - åtminstone till nästa gång man återupplever känslan.
 
 • Det näst bästa är en rejäl galopp på en lång sträcka ute i naturen. Det ska vara antingen sommar och sol med grönt gräs eller ett tjockt lager luftig snö.
 
 • Jag har ett stort anteckningsblock där jag skriver upp det mesta jag måste göra på SSO Wiki. Det ligger alltid bredvid mig på skrivbordet då jag spelar SSO.
 
 • Jag har fyra bloggar - den här, min gamla IRL-blogg som nu har gått i graven samt två testbloggar där jag testar kodning. Testbloggar är jättebra att ha :D
 
 • Jag har bara spelat ut hela Starshine Legacy 4 en enda gång. Har tänkt dra igenom det igen men tröttnar alltid innan sista nivån och har inte lust att göra den.
 
 • Det bästa med att jag är så lat som jag är är att jag är expert på att hitta smarta lösningar och genvägar till saker som jag egentligen inte vill göra. (Ett exempel är då jag skulle fylla vatten i ponnyernas vattenhinkar då jag var stallvärd på min gamla ridskola - genom att dra loss ett redan löst plaströr från vattenledningen kunde man lätt fylla vattenhinkarna då de stod på marken, istället för att lyfta upp dem till vattenkranen (vilket var galet tungt), och metoden blev så uppskattad att till och med ett par anställda började göra på samma sätt)
 
 • Jag står inte ut med Stallet Gyllenbladet. Då jag levlar och gör dagliga besöker jag stallet inte en sekund mer än jag behöver. Vet inte varför jag har så svårt för det, men jag trivs verkligen inte där.
 
 • Det som jag tycker är värst med att översätta SSO Wiki till engelska är att spelets översättning till engelska från början inte är den bästa, och om man ska använda sig av texter från spelet får man dras med många stav- och grammatikfel. (T ex som platsbeskrivningarna man kan se vid kartan, som finns både på svenska och engelska Wikin.) Jag blir jättenervös över att vissa grejer inte blir perfekta!
 
 • Jag har aldrig gått Photoshopkurser eller liknande och är mestadels självlärd. Nästan varje gång jag har lärt mig något nytt är det för att någon säger "man kan göra sådär också" och först då inser jag att jag har krånglat till det för mig själv i flera år.
 
 • Jag älskar sidan UltraFacts på Tumblr. Massor av random fakta som man inte hade en aning om, men som kan vara kul att veta. Alla grejer som postas där finns det också källor till, så att man an läsa mer direkt om man är intresserad. Kika in på Ultra Facts HÄR.
ultrafacts:

Source More Facts
   Översättning: Presidentfrun Eleanor Roosevelt tillät endast kvinnliga journalister på hennes presskonferanser för att se till att dagstidningarna skulle vara tvungna att anställa kvinnor.
Glöm inte!

   Röstningen om vilken Jorvikipedia-logga som ska vinna pågår fortfarande! Se till att rösta om ni inte har gjort det än! (Se längre ner på bloggen)
Rött och vitt och ganska mycket svart

 
Hur söt är inte den här?

   Jag älskar den här Gelderländarens färg. Hästen går att hitta i Cape Point-stallet i Vinterryttaren!
 
 
Den älskade banken

   Ni som har varit med ett tag vet att om det är något jag vill ha i SSO så är det det här hindret från Höstryttaren.
 
   Det hoppas på ett sätt i Jessicas terrängtävling i Firgrove, men om man kutar runt själv kan man hoppa det på oändligt många olika sätt. Tyvärr buggar det lite för mig, så jag fastnar i hindret och studsar tillbaka hela tiden (gäller mestadels staketet mitt på banken), men jag kan tänka mig att det skulle vara relativt felfritt i SSO. För att visa min poäng har jag ritat upp några exempel på hur man kan hoppa banken:
 
 
 
 
 
 
   Som sagt - otroligt mångsidigt hinder. Just det här står där sandtaget står i SSO (alltså där Andy har sina får), men det är ju inte direkt brist på plats i SSO ändå, särskilt inte om Södra Skördebygden öppnar, eller om Firgrove plattas ut lite. Eller varför inte på Glömda Hedarna, då Bedrövade Dews farm har öppnat?
Minns ni...?

   ..att under första april i år så byttes alla invånare i Silvergladebyn ut mot en massa Barneys/Carneys/Marleys/Courtneys. Jag och Siri hade roligt då vi inspekterade saken på våra färgglada hästar!
 
 
 
En sväng på stranden

 
Får liiite feels

   Någon gång tidigare har jag visat en bild på en Tinkerhäst som jag tycker väldigt, väldigt mycket om, och jag fick nästan lite feels över den svartskäckade Tinkern. Det ganska kantiga och grova huvudet påminde mig jättemycket om min gamla favorithäst och det ska bli riktigt roligt att få se hästen själv i spelet!
 
 
 
 
   Särskilt lika varandra är de ju inte, men just huvudet tyckte jag gav samma känsla. Åhåhåhå...
Speltips - Harry Potter och Fenixordern

   Tidigare har det här kommit en mindre recension av HP&tPoA. Det första, andra och fjärde spelet hoppar jag här över; spel 1 vill inte fungera på min nya dator, spel 2 har jag aldrig spelat och spel 4 äger jag inte trots att jag har spelat det mycket, så det känns lite värdelöst att snacka om det - särskilt eftersom det bleknar så otroligt i jämförelse med det femte spelet, Harry Potter and the Order of the Phoenix (förkortat OotP).
 
   Spelstory: Superskurken Lord Voldemort är tillbaka från de döda men Englands trolldomsministerium vill inte se sanningen i vitögat och sprider därför ut att Harr Potter är en lögnare som bara söker uppmärksamhet. Hogwarts rektor Albus Dumbledore återsamlar sin gamla styrka från det första trollkarlskriget - Fenixorden - och dess medlemmar jobbar i hemlighet med att underminera Voldemorts allt växande verksamhet som snart inte ens den blåögde och pompöse trolldomsministern Fudge kan förbise. Fudge litar inte på Dumbledore och har därför placerat sin trogna medarbetare Dolores Umbridge på Hogwarts, och hon gör allt i sin makt för att göra livet surt för eleverna samtidigt som hon förhindrar dem från att lära sig praktisera försvarsmagi. Harry, Ron och Hermione löser detta genom att starta en egen, hemlig studiegrupp, som får namnet Dumbledores Armé - just för att det är just det trolldomsministern inte vill ska ske.
   Harry, Ron, Hermione och Neville inspekterar Vid-Behov-Rummet inför det första DA-mötet. (Spelet går självklart att spela på svenska, men jag föredrar den engelska versionen)
 
   Spel 4 i serien var väldigt begränsad och tillät inte alls spelaren att utforska Hogwarts fritt, så som det gick i PoA. Det blev det ändring på nu! Allt du har sett i en av HP-filmerna kan du räkna med att hitta i spel 5, samt lite till. Slottet Hogwarts är gigantiskt och döljer många hemligheter, trots att de har mognat oerhört från PoA's tid. Borta är de låsta kistorna och gargoylerna som visar dolda områden; inte ens chokladgrodekorten finns kvar. Det här är för en mognare publik som är vana vid ett annat slags spelande.
   Harry, Ron och Hermione springer upp från båthuset till slottet
 
   Till skillnad från tidigare spel måste spelaren själv hålla koll på olika trollformler, eftersom man behöver göra olika saker med muspekaren får att utföra en trollformel. Tack och lov så får man en genomgång med Sirius Black direkt då spelet börjar, och ytterligare en genomgång väl på Hogwarts med tvillingarna Weasley - som gärna passar på att häckla sin lillebror då de ändå är igång. Ytterligare ett par trollformler dyker upp under spelets gång.
   Sirius vet vad han snackar om
 
   Ehm ja, som sagt...
 
   Tvillingarna demonstrerar Expelliarmus på varandra
 
   Visserligen finns det inte direkt hemliga områden på skolan, men det finns galet mycket att upptäcka ändå. Missnöjda Myrtle dyker tidigt upp och berättar mer om den saken, och efter det kan man göra många olika saker i varje rum man besöker i slottet. Det gäller allt från att laga trasiga föremål till att hänga upp fallna tavlor på väggarna och tända facklor. Ryktet går också om ett visst hemligt rum...
   Rons värsta skräck - fast jag lovar, man slipper spindlarna
 
   En sak har också förändrats radikalt sedan tidigare spel. Etthundrafyrtiotvå trappor på Hogwarts? Så många sägs de vara i böckerna, och här i spelversionen kan man nog åtminstone räkna till hälften. Den stora trapphallen är helt fantastisk med galet många trappor och levande porträtt som trängs på väggarna (porträtten kommer ibland med antingen råd till eller klagomål över eleverna), men trapporna är aningen nyckfulla och ibland kan man få vänta en liten stund på att trappan ska flytta sig och man ska få komma fram dit man vill.
   Ja, porträtten! Genom att prata med speciella porträtt kan trion få tillgång till porträttgenvägar, för att snabbt kunna ta sig till en helt annan del av slottet. Vissa porträtt kan gärna prata en stund innan lösenorden är funna, medan andra är... mindre trevliga. (Percival Pratt lär driva er till vansinne, notera det.) Att hjälpa klasskamraten Dean Thomas att hitta talande, bevingade gargoyler över skolan kan nog frambringa ett och annat skratt; samt en någorlunda skamsen Harry Potter, då han inser att han är orsaken till att en av gargoylerna slogs sönder året innan. Andra delar av upptäckandet innefattar dueller med andra elever, gobbstens-spel samt trollkarlsschack.
   De flesta av trapporna närmast väggen är fasta, men för att komma tvärs över till en annan vägg kan man behöva vänta på att trapporna ska få lust att flytta på sig.
 
 
   Det är ju dock en skola vi är på. Trion måste sköta sina lektioner, och förhoppningsvis få bra betyg. Och... ehm, försök att inte förhäxa lärarna. (Jag var tvungen att testa en förhäxning på Snape en gång, okej, han blev inte glad...)
   Hermione: "We can take these of now!" (om öronmuffarna)
   Harry: *Hör inte* "What?"
 
   Ja, förutom själva upptäckandet, som jag tycker är roligast, så finns det ju en story att spela efter också. Trion har ett himla jobb med att hålla koll på Dumbledore's Armé, och ibland kan det till och med bli så att de hjälper tvillingarna Weasley med ett nytt upptåg. Ni som har läst bok eller sett film vet ju vad som händer mot slutet, och man kan ju säga att det är en händelse som gör både mig och klubbkamraten Gen mindre glada...
   Test av Weasleytvillingarnas fyrverkerier nere vid båthuset 
 
   Jag tänker bara snabbt återgå till själva Hogwarts-slottet. Det är gigantiskt. Det är så stort att Marodörkartan är omgjord så att den kan guida spelaren rätt, för det är verkligen inte svårt att gå vilse. Om man har spelat igenom spelet ett par gånger får man ett hum om att det porträttet leder dit och det klassrummet ligger där, men det är så stort så att om man ska springa ett par varv för att lära sig hur det hela hänger ihop får man räkna med att det tar en stund att bara besöka varje plats en gång. Och det är underbart! Hogwartsslottet är plötsligt levande; det är stort, fyllt av trappor, man kan höra vad elever pratar om då man springer förbi dem, man kan höra något grinigt porträtt klaga över något, ibland kan Nästan-Huvudlöse-Nick dyka upp från ingenstans... Allt till den karaktäristiska musiken, i synnerhet Hedwig's Theme (som alla antagligen känner till, även om de kanske inte vet att det heter just så.) Imponerande också, om man jämför med det mer hackiga PoA, så är det inga laddningstider alls mellan de olika områdena utan det är bara att gå varthelst man vill.
 
   Stora salen på entréplan
 
   Prefekternas badrum på femte våningen
 
    Träbron som leder från slottet ner till Uggletornet och Hagrids stuga
 
   Manuset är också bra, måste jag säga. Jag är inte direkt superförtjust i HP-filmerna, just för att jag tycker att Ron och Hermione porträtteras på fel sätt (Ron är mer som den dumma gorillan som bara ska vara rolig men istället blir elak och Hermione är så superperfekt att hon knappt är mänsklig), men jag tycker att manuset här på sina sätt ligger närmare böckerna. Inte mycket, men märkbart på sina ställen. Tycker dock fortfarande att Rons karaktär ofta känns för elak, vilket är ett stort minus.
 
   Av hela det här tror jag ni förstår att jag älskar det här spelet; Jag älskar den här magiska världen och Hogwarts-slottet är... tja, om jag säger såhär: Home is where the Heart is.
 
   Om inte annat är det här ett spel som är värt besväret för alla otroliga detaljer, och alla Harry Potter-fantaster lär bli roade av att få en djupare inblick i den magiska världen. Jag avslutar det här med ett porträtt från Gryffindortornet, som blev mycket irriterad då en invånare från ett annat porträtt invaderar hans ram:
 
Borta över några dagar

  Wiiiii, idag ska jag till paradiset på jorden :D Min ridklubb har alltid ett litet helgläger på ett ridläger innan sommaren startar och jag åker med dit som medhjälpare. Jag kommer spendera lite över en månad på det lägret utspritt under sommaren (världens bästa sommarjobb på bästa stället med bästa hästarna) så det blir jättebra med en liten mjukstart ^^ Ska springa och krama på min älsklingshäst direkt då jag kommer dit, har inte sett henne på snart ett år!
 
   Hör och häpna så har jag dock kirrat några tidsinställda, så jag kan locka med hela två spelrecensioner (en idag och en på lördag) samt lite bilder och annat nice, och jag är själv tillbaka på lördag kväll :) Hare bäst så länge!
Morgondressyr

 
Försöker lista ut hur stora de är

   Jag får intrycket av att Tinkerhästarna är typ gigantiska. Tänk så som man verkligen tänker arbetshäst - stora, breda och kraftiga. Men jag blir ändå så osäker, för jag tycker det ser ut som att den svartskäckade är större än rödskäcken?
 
   (Alla bilderna kommer från den officiella trailern och är aningen beskurna)
 
 
 
 
   Tänker då i synnerhet genom att se var ryttarens fötter finns på hästen. Det kan ju vara så att man blir lurad av vinkeln, men... asså jag blir lite osäker. Galet nyfiken är man ju nu i vilket fall! (Jag ÄLSKAR btw manen och svansen, fantastiskt snygga! Känns som att det här kommer bli min nya favorittyp av häst :D)
För jag råkade-liksom-ta-studenten-utan-att-jag-ens-visste-om-det

   HUR KAN MAN TA STUDENTEN UTAN ATT VETA OM DET?? Den här skolan är ju inte sann, noll information alls! Det var min mentor som typ sparkade upp mig ur min stol och skuffade upp mig på scenen i skolans aula med motiveringen "men du har ju gått klart nu, upp där". Mycket smidigt. I övrigt har min jättekonstiga avslutning på skolgången kantats av underbara klasskamrater och några mindre, väldigt trevliga överraskningar på vägen. Ett konstigt år som har bringat fina människor med sig!
   Det innebär alltså att jag är färdig med skolan - och för stunden också arbetslös. Under sommaren har jag jobb men i september... heh... finns det någon kurs att gå, typ "hur blir man vuxen och skaffar sig ett liv"?
 
 
   Nu ska vi återgå till huvudämnet, vilket är ett onlinespel vi alla känner till (så himla fyndig man är idag). Dagens uppdatering - jag var faktiskt grymt besviken då jag satt på bussen hem och checkade nyhetssidan på mobilen, det var jag. Nu då ajg kom hem och öppnade Facebook å andra sidan, då kände jag att jag absolut kan leva med dagens uppdatering. (Om ni undrar vad fasen jag snackar om, se inlägget under.) Tinkerhästarna är väldigt mycket större än jag skulle ha önskat - men de fungerar. Riktigt bra. Jag ser verkligen fram emot att se dem i spelet och jag hoppas fortfarande att det kommer en brunskäck. Det här öppnar ju också möjligheter till andra tunga hästar, som Nordsvenskar och Shire - helt underbart tycker jag! (Det jag dock stör mig på är att den kallas Tinker Horse på engelska - jag vet att det namnet faktiskt funkar på engelska men såvitt jag har fattat det så är det riktigt accepterade engelska namnet Gypsy Vanner eller Irish Cob, men jaja)
 
   Jag kommer nog inte synas så mycket i krokarna just nu; jag har en liten lista jag måste beta av med Jorvikipedia-grejer som jag ligger galet mycket efter med och helst ska jag få ordning på det innan i morgon, då jag har annat att göra.
... ♥

 
Grålle i blått

 
Ugh, tragiskt

   Mina stackars hästar är väl typ döda nu - har inte orkat logga in sedan i lördags. Är väl på grund av lite allmänt ointresse för stunden, helt enkelt. Jag har dödligt mycket fix med SSO Wiki, både på svenska och engelska, att ta itu med, och det är grejer som jag egentligen borde ha gjort för länge sedan men inte riktigt haft tid till. Det är ju egentligen inte konstigt att man inte alltid har lust att sitta framför datorn med exakt samam grejer dag ut och dag in, men nu är det verkligen dags att jag försöker ta tag i Jorvikipedia. Fortsätt rösta om den nya loggan, helt enkelt, och jag ska finurla på hur SSO Wiki ska se ut i framtiden, designmässigt sett, samtidigt som jag har massor av sidor att skriva.
 
   Jag spelade lite på alla fyra Årstidsryttarna igår och det påminde mig ändå lite varför jag håller på med den här förbenade Wikin. Jorvik är en så himla häftig värld, och det var den redan för många år sedan. Dock vet jag inte om all information överrensstämmer på engelska... Ni som har Årstidsryttarna, vet ni rakt av om de går att installera på engelska? (Gäller alltså endast de som kommer från Polluxklubben nu) Det är ju onödigt om jag nu avinstallerar dem för att installera igen på engelska, så märker man att alternativet inte finns...
 
   Den här veckan ser lite annorlunda ut för mig så det blir rätt lite datortid (mer om det på torsdag), men i morgon lär det ju komma nya hästar till SSO i form av Tinkerhästar. Alla tecken pekar åt det hållet - alla vet att Tinkers har varit planerade, hästen på teaserbilden från i torsdags var ju uppenbarligen en grövre häst med mycket hovskägg, det var en extra lång dubbel SC-helg i helgen. Därför kan vi ställa flera frågor inför dessa nya hästar: Hur många blir det? Hur stora är dem? Hur dyra är dem? Vilka färger blir dem i? Vilket stall kommer de till? Har de en helt ny manstil? Vilka manstilar kommer de kunna ha?
 
 
   Esme out.
Ris och ros - Klubbar

    (Eftersom det var ett tag sedan jag gjorde ett sånt här inlägg vill jag bara påminna om att jag försöker vara så neutral som möjligt och bara rada upp fakta.)
 
   Klubbfunktionen har funnits länge nu, och samtidigt som den har sina bra delar så brister den på många sätt.
 
+
   + Klubben ger en bra möjlighet för en större grupp spelare att umgås
   + Klubbarna skapar sammanhållning bland spelarna
   + Man kan få olika titlar inom klubben
   + Inom många klubbar hålls event, som de flesta tycker är väldigt roliga
   + Klubbloggar kan skapa mer sammanhållning
 
-
   - Det är bara klubbägaren som kan bjuda in folk till klubben
   - Titlarna spelarna har inom klubben kan bara ses av klubbmedlemmarna och gör ingen som helst skillnad för spelarnas upplevelse
   - Det går inte att skicka ut klubbmejl, vilket försvårar för klubbägarna
   - Eftersom det är svårt att få kontakt med alla klubbmedlemmar på en gång måste klubbägaren ofta se till att ha en klubblogg utanför spelet, istället för att det bara är en rolig extragrej
   - En spelare kan inte ansöka själv till en klubb utan måste bli inbjuden av klubbägaren
   - En klubb kan inte ägas av två personer tillsammans, utan det är fortfarande bara en person som kan bjuda in nya medlemmar
   - Om en spelare blir inbjuden till en klubb kan denne inte se någon som helst information om klubben, utan måste gå med i den för att kunna se dess informationsblad
 
Jorvikipedia-loggan - OMRÖSTNING

   Nu, kära spelare, Wikianvändare och övriga sörjande, är vi i sista stadiet inför vår nya Wiki-logga. Jag har tillsammans med mina Wiki-Admins Daisy Eastborn och Lys MacWright plockat fram de loggor som vi tror kommer fungera bäst på Wikin. Fyra loggor står det mellan nu, och nu är det dags för er att välja - vilken logga ska representera SSO Wiki, Jorvikipedia?
 
   Bidrag 1, Bella Eastfield
 
 
 
 
 
   Bidrag 2, Rose Goldfield
 
 
 
 
 
   Bidrag 3, Hedvig McField
 
 
 
 
 
 
 
   Bidrag 4, Hedvig McField
 
 
 
   Ni får rösta en gång var - tipsa gärna andra om omröstningen och må bästa bidrag vinna! Röstningen avslutas på söndag kl 10.00.
 
 
Vilken logga bör representera Jorvikipedia?
  
pollcode.com free polls 
Whopa

   Idag har jag typ glömt att jag har en blogg, haha. Däremot har jag spammat Instagram med en massa bilder från Årstidsryttarna.
 
   I morgon gäller det, då få ni chansen att rösta fram den nya Jorvikipedia-loggan! Jag, Daisy och Lys har plockat fram fyra loggor som vi tyckte passade extra bra till Wikin - vilka de fyra är får ni se tidigt i morgon bitti :)
Spelmaraton får det bli...

   ...men vet inte om jag ska försöka med Rosemond Hill igen eller om jag ska lämna det till en annan dag och knata igenom någon av Årstidsryttarna istället. Hm, decisions, decisions!
 
   För att vara lite SSO-relaterad, vilket det känns som att jag sällan är nu för tiden, så börjar jag nu undra när den där nya hemsidan ska komma upp. Redan på GHS fick vi spelare höra att det inte var långt kvar, och då jag var på Pixel Tales sades det "inom några veckor". Nu tycker jag allt att det har gått några veckor! Hoppas verkligen att den börjar bli färdig och dyker upp snart, för det känns som att SSO behöver ett nytt ansikte på nätet.
 
   Om ni undrar över Jorvikipedia-loggorna så håller jag samt Wikins Admins Daisy och Lys på att bestämma oss för hur vi ska gå vidare. Just nu lutar det lite mot att vi väljer ut några passande och att ni spelare, wikianvändare och läsare får bestämma vilken av dem det blir. Jag kommer dock behöva testa alla loggorna själv först, så jag vet att de fungerar felfritt och kan se så bra ut som möjligt :) Grymt stort tack till alla er som har skickat in loggor och se till att hålla utkik för att se om er logga gick igenom vårt första "test" :)
Under the bridge

 
Sista påminnelsen - Jorvikipedia-loggan

   Ni har till midnatt idag på er att skicka in era Jorvikipedia-loggor! :)
Maraton!

   Vad gör man då man har ett spel som stänger ner sig så fort som man försöker spara det? Man tar en risk och försöker spela igenom allt på en gång! Får se hur långt jag pallar och hinner...
 
   Cinematic från Arvet från Rosemond Hill
 
   Edit: Ååååh vad irriterande, jag råkade plocka upp Melissas försvunna brodd för tidigt så spelet buggade sönder och vägrade låta mig avsluta nivå tre :( får väl starta om igen och komma ihåg att inte röra brodden från början, fast det hinner jag inte göra idag...
Alla är försvunnaaaaa

   Jag vet att jag inte är så mycket bättre själv, men bloggvärlden är verkligen helt död nu! Knappt någon uppdatering alls på någon av bloggarna jag brukar läsa. Gissar att det beror på brist på saker att göra i spelet i kombination med slutspurten i skolan samt oerhört fint väder. Egentligen borde väl jag också vara ute, men då finns risken att man träffar människor. Ugh.
 
   Stor dag för mig idag - jag ska rösta för första gången i mitt liv! Jag tänker dock inte pallra mig iväg till min vallokal själv, så jag väntar på att mina föräldrar kommer hem från deras äventyr så att vi kan gå tillsammans. Alla ni som kan rösta, gör det, och rösta med hjärtat. Genom att se till att rösta på vad som helst förutom det man inte överrensstämmer med så har man ändå gjort sitt i kampen på en lite bättre värld den här gången.
Gårdagens projekt

 
Schabrak jag skulle vilja se i SSO

   Det snyggaste schabraket jag vet är nog det berömda John Whitaker-schabraket. Skulle vara ännu mer perfekt om det haft uppbyggd front!
 
   Bild lånad från Johannagrant.se
 
  Jag vet inte om det kan bli snack om upphovsrätt eller vafasen man ska säga i den här frågan, men vore det inte dösnyggt med det här schabraket i SSO?
 
   Annars är jag riktigt förtjust i flera av HV Polos schabrak, samt några från Gold Medal, och liknande designer vore kul att se i spelet. Det stora problemet jag ofta har sett med hästspel genom åren är att kläder och utrustning går utefter vad "icke-hästmänniskor" tror fungerar, istället för att spegla hur det faktiskt ser ut på riktigt. Jag tycker att SSO än så länge har varit bättre än mycket annat jag har spelat, med det stora urval vi har, men då det kommer till just schabrak så tycker jag att urvalet är lite trist ibland. Mer schabrak åt folket!
 
   Alla nedanstående schabrak är från HV Polo:
 
 
   Alla nedanstående schabrak är från Gold Medal:
 
 
Morgon på bryggan

 
Whoopwhoop

   Jag har inga inläggsidéer, men just nu sitter jag med den här:
 
 
   Vi får se hur den blir i slutänden, jag måste måla över rätt mycket för att det ska se vettigt ut.
 
   EDIT: Det går framåt...
 
 
   I övrigt villl jag återigen lyfta fram SSO-forumet jag gillar att hänga på (länk HÄR) som just nu verkligen skulle gynnas av att någon langade in sina åsikter och tankar på flera ställen. Hoppa in och skriv lite där, helt enkelt!
Utlottning hos Stephanie Snowhall

   Stephanie Snowhall lottar ut en SR/SC-kod på sin blogg - perfekt för er som aldrig har varit Star Riders! Kika in på hennes blogg för att se utlottningen HÄR!
Att måla

   Igår fick jag en fråga som ställdes ungefär "hur målar man?". Okej, bred fråga, men here goes.
 

 
   Vad är det allra viktigaste då man målar digitalt? Jag skulle säga lager. Lager. lager och åter lager. I juni börjar min Photoshopkurs här på bloggen och då kommer jag prata lite mer ingående om den saken.
 
   Men hur målar man, hur gör man?
 
   Tre mycket snabba och rätt slarviga skisser som jag hasplade ur mig igår. Det är typ så här mina hästar ser ut då jag går helt utefter min egen stil.
 
   Jag som gillar att rita och måla har en sak emot mig - jag har ett helt värdelöst bildminne (Jag klarar inte av att tänka i bilder, utan jag ser ord som flyger runt i mitt huvud, om man kan säga så). Jag har också väldigt svårt att visualiera, alltså att se bilder framför mig i huvudet. Då man ritar behöver man inte bara ha bra kontroll över sin finmotorik; man måste kunna se motivet klart också. Om man inte ser sitt motiv klart i huvudet så är det väl mest slumpen och turen som avgör om man lyckas få ur sig en bra bild.
   Mitt dåliga bildminne och mina problem med att se bilder i huvudet gör det svårare för mig att rita. Även fast jag har hållt på med hästar i tio år måste jag ändå titta på tusen hästbilder för att fånga realismen, för annars har jag knappt en aning om hur musklerna framträder och hur skelettet ser ut.
 
   Det finns absolut inga fel i att se hur andra målar och att titta hur andra målar. Man kan lära sig av andra konstnärers knep, och man kan lära sig av de saker som de gör mindre bra. Jag hade t ex jättesvårt att rita hästögon (alltså själva ögat mer än linearten) tills jag hittade en bild på nätet där det bara sade "klick", och sedan dess tycker jag att mina hästögon har blivit fantastiskt bra.
 
   Om man vill bli duktigare finns det alltså ett antal saker som jag tycker är viktiga (dessa saker har iaf hjälpt mig, och hjälper mig fortfarande eftersom jag har lång väg kvar innan jag vågar anse mig som duktig):
   - Titta på andras verk. Hur ser penseldragen ut? Vad sitter skuggorna? Vilka färger fungerar tillsammans?
   - Vad kan man använda för tekniker för att måla? Genom att söka runt på nätet, läsa på samt titta på steg-för-steg-videor kan man lära sig nya tekniker som kan vara till stor hjälp.
   - Var inte rädd för att titta på riktiga bilder av det du vill måla. Hur ser det egentligen ut?
   - Om du nu målar digitalt, kika runt efter olika penslar du kan använda i ditt redigeringsprogram. Vissa penslar kan väcka idéer och inspiration som kan hjälpa dig långt på vägen!
   - Öva, öva och öva. Strunt samma om det blir tusen skisser som bara hamnar i papperskorgen, man blir duktigare på vägen.
 
 
 
   Fler råd än så kan jag tyvärr inte ge er om det här, men jag hoppas att ni kanske har fått något litet tips som kan hjälpa er på vägen!
Out on the road again

 
   Vet ni, igår gjorde jag alla blå uppdrag som syntes på spelkartan - lång tid tog det för jag orkade inte vara så engagerad, men Sparkle kom upp i lvl 11! (Kom aldrig riktigt igång med hennes levling förut eftersom jag fastnade i skolan igen) Dessutom fick jag därmed ett par bilder jag behövde till Jorvikipedia, så det var skönt att få det gjort :)
Trassel på Rosemond Hill

   Jag har som tidigare konstaterat problem med Arvet från Rosemond Hill på den här datorn - det är rätt värdelöst att spela om man inte kan spara, för jag kommer aldrig hinna eller orka spela igenom hela spelet i ett drag. Jag har ändrat filen "game.exe" till kompabilitetsläge för Windows 2000 (som jag vet att spelet ska funka med), men varje gång jag försöker spara stängs spelet ner och jag får felmeddelandet "d3d grab screen 4". Har googlat på problemet men hittar inget som kan hjälpa mig. Är det någon som vet om det går att lösa eller får jag ge upp på det spelet?
Så, massa grejer färdiga

   Hej, säger jag för en gångs skull! Det känns som att jag inte har haft tid för datorn på ett tag, och just idag har det varit jätteskönt att vara ute i det fantastiska vädret här utanför Stockholm. Min klass lyckades faktiskt övertala vår lärare att få ha en av dagens lektioner utomhus (vilket är rätt nice med utsikt över Skurusundet, som är fantastiskt vackert under den här årstiden), och sen gick jag nästan hela vägen hem i långsamt tempo; hur härligt är det inte med de här tidiga sommardagarna liksom?
   Jag har nu en enda riktig skoldag kvar, med avslutning på onsdag. Helt sjukt! Min skolgång är liksom färdig! Jag är galet rädd men ändå lite hoppfull för framtiden - skolan har aldrig riktigt varit min grej så jag hoppas på att få det bättre framöver. Gäller bara att skaffa sig ett jobb...
 
 
   Nog om det, SSO nu! Med tanke på teaserbilden igår och dubbla SC idag kan vi ju anta att vi får Tinkerhästar på onsdag - för det finns nog ingen som tvivlar på vad det är för hästras som är på ingång. Jag har pratat om Tinkerhästarna ganska många gånger, så ni minns nog att jag håller med många av er om förhoppningen att de här hästarna inte kommer vara särskilt stora. Om de är större än våra vanliga starthästar kommer jag vara djupt skeptisk!
   Jag kan inte låta bli att undra över om det kommer ytterligare en teaser idag, för ofta kommer det ju en extra på fredagar. Dock så är jag lite tveksam eftersom vi fick den nya bilden igår, istället för i onsdags. Vi får se, helt enkelt!
 
   Jag försökte btw spela Arvet från Rosemond Hill på min nya dator igår. Och det gick superbra, allt fungerade helt perfekt - tills jag skulle spara, då spelet lade ner helt. Åh så surt, jag som verkligen sett fram emot att spela igenom det :( Är det någon som råkar veta om det hör till vanligheterna att spelet inte vill funka då det kommer till att spara? Spelet är ju så gammalt nu så jag har faktiskt svårt att hitta information om det alls på nätet...
 
 
Viktigt!
   Jag vill återigen påminna er om att tävlingen om Jorvikipedias nya logga avslutas på söndag. Jag hoppas verkligen att ni som har funderat på att vara med skickar in några bidrag och att ni som har skickat ett eller två bidrag kanske skickar in fler så att ni kommer upp i maxantalet på tre. Vi får se lite hur tävlingen avgörs; till att börja med ska Daisy Eastborn och Lys MacWright, som är Admins på SSO Wiki, få titta på alla bidragen, sen bestämmer vi ytterligare hur vi ska utse vinnaren :)
Kladdelikladd

   SSO har väl haft Tinker-feber ett tag och jag ser fram emot att få in en av mina absoluta favoritraser i spelet. Igår kladdade jag faktiskt ihop en Tinkerbild (kikade på en gammal bild jag hade på datorn för posens skull), här få ni den. (Oerhört fabulös bakgrund ofc, höh)
 
 
   (Ritplattan var btw snäll igår, wihi)
 
 
   Som ni kanske minns så har jag gjort en Tinker tidigare, som utgick från en bild på min Andalusier Remus, här har ni den:
 
 
   (Visste ni btw att jag gjorde den här undre bilden då ritplattan inte fungerade som den skulle? Jag fick inte igång den innan jag skulle skugga hästen, så allt förutom skuggningen är gjort med en laggande ritplatta och väldigt mycket svärande)
Okej, åzum dag

 • Dels gjorde jag klart veckans nya uppdrag på SSO, som var åzum
 
 • Jag har försvarat Voldy II Hitler framför min klass och det gick fantastiskt bra för att innehållet var välskrivet + att jag var den enda som hade en korrekt uppbyggnad i uppsatsen så jag fick en massa pluspoäng för det, vilket är åzum
 
 • Teaserbilden på det som måste vara en Tinkerhäst bådar så sjukt gott; det ser ut som att hästen får rejält, tjockt hovskägg, som ser ut ungefär som jag hade hoppats fast lite bättre och eftersom bilden kom idag kan vi nog anta att vi a) kommer få ytterligare en teaser i morgon (oftast kommer det en teaser på onsdagen vecka 1, teaser på fredagen vecka 1 och sedan kommer grejen på onsdag vecka 2 - vi får se om vi har tur nog för att få en bild i morgon trots att det är torsdag idag) och b) att hästarna faktiskt kommer på onsdag, vilket är åzum
 
 • The Lizzie Bennet Diaries har väckts till liv under dagen och nytt avsnitt lär komma på måndag och även fast det antagligen blir det sista avsnittet någonsin så är jag överlycklig över att min favoritserie of all times lever åtminstone för idag, vilket är åzum (Se nya avsnittet: "X" Se första avsnittet: "X")
 
 • Det har varit galet solsken idag och jag har legat på skolans gräsmatta under min lunchtimme och känt att livet är rätt nice ibland och det är rätt åzum det med
 
   Slutsats - oerhört åzum dag. Yaaaay :D
OOOOOOOOOOOOOH

   SSO's Insta:
 
 
    NU kan jag ta att folk kan prata om Tinkers...
 
EDIT: Kände att den här var på sin plats:
 
Tickitickitickitickitock

   För er som inte har gjort dagens än, you know the drill:
 
 
   Hur ska man sammanfatta de här relativt korta uppdragen som vi nu har haft under två dagar? Jag tycker de var väldigt passande, väldigt trevligt, riktigt roliga. Jag har tidigare fått på förfrågan att skriva ett litet inlägg om dörren som vi nu vet leder till klocktornet: Jag kan erkänna att jag hade gissat på att den ledde till en källare, eftersom den var så liten.
 
   KLOCKAN RÖR PÅ SIIIIIIIG! Jag älskar detaljer, som ni vet, och det här är en detalj jag önskat mig länge. Vilken himla tur jag har, haha ^^ Det är ju ingen viktig grej, men det är en sån underbar detalj att man kan vända sig till klocktornet och se vad klockan är. Att kunna se samma sak på fler ställen i spelet vore självklart jättekul det med; om Jorvik City blir typ värsta storstaden kommer åtminstone jag hoppas på någon himla skyskrapa med digitalklocka på, hehe.
 
   Att vi fick gå in både i Barneys silo samt i klocktornet - genialiskt. Jag tycker det är samma sak som med Vingårdens vinkällare, Vingårdens bibliotek och trädkojan i Gröndal, det lyfter verkligen spelet att vi får se fler platser. Hoppas att SSO-teamet fortsätter med samma stil, för jag tycker det är superkul med de här nya platserna :D
 
 
   Märkte ni att det gick att sitta på alla bänkarna uppe hos Bonny i silon? Detaljer ♥
 
 
   Bonny tyckte jag var en rätt intressant karaktär, som kombinerade sitt eget storhetsvansinne med mycket skamfylld ångest. Jag får ändå intrycket av att hon är mer intresserad av klockor än av andra människor; att invånarna i Silvergladebyn inte överlever utan klocktornet, det är ju att gå lite till överdrift. De flesta av våra NPC's bygger ju dock på att de är just så överdrivna, vilket gör att vi lättare kommer ihåg dem. Detta är inget nytt skivarknep - tror att det tidigaste exemplet på att överdriva karaktärer kommer från Oliver Twist, skriven av Charles Dickens för en herrans massa år sedan. Genom att överdriva olika character traits gör man ju så att läsarna (i detta fallet spelarna) lättare kommer ihåg karaktärerna, vilket i ett spel med många NPC's nästan krävs för att spelarna ska komma ihåg alla. Bara lite kuriosa, där.
   Tyckte btw att tröjan man fick av Bonny var rätt söt, tack för den!
 
   Jag är personligen väldigt nöjd med de här uppdragen, tycker att de var roliga :) Vad tyckte ni om dem?
Tick Tock Goes The Clock

   Igår fick vi stifta bekantskap med Big Bonny, Silverglades urmakare. Jag trodde faktiskt att hon var en man först, då jag såg hennes bild i mobilen igår, men jag gillar verkligen hennes design. Den är dock inte helt nytänkande - jag fick flera bilder i huvudet som jag tyckte liknar hennes design. Dels tänkte jag mig en galen leksaksmakare (typ the Burtonesque Toymaker från serien Face Off), dels tänkte jag lite på Wren from Storm Hawks; sen har jag ytterligare en rätt klar bild i huvudet som jag inte kan få bukt på riktigt, vet inte exakt var den kommer ifrån.
 
Big Bonny, urmakaren som vet allt om klockverk!
   Här har vi förstås Bonny
 
   Här har vi en Tim Burton-iserad leksaksmakare från Face Off (säsong 2)
 
   Och här har vi Wren, en minor character från serien Storm Hawks (en serie som btw är helt åzum)
 
   Bonnys personlighet påminner mig lite om Wren också; lite oberäknelig. Intressant karaktär, dock!
 
   Jag har bara gjort första dagens uppdrag så jag återkommer senare då hela uppdragsserien är avslutad och pratar mer om den här saken :)
Glöm inte...

   Söndag är sista dagen för er att skicka in era bidrag till Jorvikipedia-tävlingen!
Bråttom

   Har tyvärr inte tid att sitta vid datorn idag så jag pratar lite mer om dagens uppdatering i morgon, för prata om den vill jag verkligen! Hare bra till dess :)
Ni vet väl att...?

   Varje gång jag gör en redigering ser jag till att spara motivet i PNG-format utan bakgrund. Det gör att jag jätteenkelt kan använda mig av samma motiv igen när jag vill, på nya bakgrunder.
 
 
   Den här bilden på Freya kan jag t ex återanvända när jag vill. Jag har självklart en till version med utrustning och ryttare, men just den här bilden var verkligen värd att spara i två upplagor. Om jag vill använda mig av just den här bilden på t ex en header behöver jag bara måla över konturerna på den här bilden (samt rätta till färgerna på magen lite) så att de blir lite jämnare så är det färdigt sedan! (I vanliga fall är jag lite prydligare än så här, men jag blev lite trött på den här redigeringen och ville bara ha den klar)
Hjälp

   Asså jag fattar inte vad problemet är med min ritplatta. (Wacom Intuos3, om någon nu undrar) Jag installerar och avinstallerar drivrutinerna typ varje dag, och ändå spunkar den något otroligt. Om jag trycker ner pennan på plattan då jag har Photoshop öppet ska ju pennan bara ge ett hårt tryck på pappret, men istället blir det så här:
 
   Den där cirkeln vill jag alltså bli av med, jag vill inte se skymten av den. Då den dyker upp kan jag inte måla med snabba drag och tryckkänsligheten försvinner. Det verkar som att det här problemet har funnits sedan Windows 7 släpptes, men oavsett hur mycket jag googlar på alla fraser jag kan tänka mig så hittar jag inga svar som kan hjälpa mig alls. Det som återkommer är att det ibland (bara ibland) dyker upp ett meddelande där det står "TABLET DRIVER NOT WORKING", och jag fattar ju att det kan ha något med problemet att göra, men jag hittar fortfarande inga lösningar.
   Är det någon som fattar vad jag ska göra? Det känns ju helt värdelöst att jag ska sitta med installationer mer än jag använder själva plattan, och så här har det ju varit i många år, på alla mina olika datorer...
Hästar då och nu

   Jag minns då Star Stable först kom ut. Jag tyckte att grafiken var fantastisk, helt makalös. Om jag nu sätter mig framför ett av de fyra spelen känns det dock så "fel", jag har blivit så bortskämd av SSO's skönhet.
   Men en sak som är väldigt rolig är att jämföra lite saker - i synnerhet hästar.
   Det här är en Andalusier från Vårryttaren. Eller ja, den enda Andalusiern. Jämför det med Andalusiern jag äger i dagsläget:
 
   Liiite skillnad va? 
 
   Här nedan har vi en frieser, också från Vårryttaren:
 
    Och vi jämför den med Frieserhästen vi har nu:
 
   Den sista jämförelsen jag har just nu är araberna. Så här såg araben ut i Vinterryttaren:
 
   Och vi jämför den med den vita araben som just nu finns i SSO:
 
 
   Visst är det häftigt med sån här utveckling inom de här spelserierna? Det är verkligen kul att se hur saker kan gå framåt på det här sättet!
   Man blir ju verkligen tagg på att se om fler hästar från de gamla spelserierna kommer få sådana här nya utseenden. Det lutar väl inte mot det i dagsläget, men man vet ju aldrig - sen har vi ju ändå sett att hästarnas färger blir snyggare och snyggare i SSO, så utveckling av hästarna sker ju i princip hela tiden :)
Smidig som ett kassaskåp

   Har sån galen träningsvärk från i söndags så det finns inte, jag känner mig som värsta pensionären då jag stapplar runt x) Särskilt låren och rumpan gör otroligt ont, det känns att man inte har ridit på länge!
 
   Just nu håller jag på att lägga in en massa nya bloggar på SSO Wiki, eftersom många jag inte kände till sedan innan samt många som helt enkelt inte kom med dök upp i Alicia Starnights bloggregister. Ni kan ju kika in hos henne om ni vill se alla de bloggarna redan nu, men snart finns de också på SSO Wiki. Jag ska ta och rensa den listan snart också, och plocka bort trasiga länkar, men det tar ett tag så det blir nog inte idag.
 
   Om jag hinner hade jag tänkt på en ny redigering idag, vi får se hur det slutar ^^
Tur i ridhus

 
 
Jag kommer btw INTE skicka ut min Voldy-uppsats mer nu. Jag har varnat i flera dagar om det här eftersom jag inte vill skicka mejl på mejl på mejl. Roligt att ni vill läsa, verkligen, men nu kommer jag lägga den här uppsatsen bakom mig och det uppskattas verkligen om ni slutar fråga om den nu!
Nästan lite dåligt samvete...

   ...då man loggar in och ser att alla hästar har röda smileys. Oops... Är det bara jag som seriöst inte pallar sköta om hästarna? Jag tycker det är jättestressande då man levlar med en häst som redan är omskött, för förr eller senare kommer skötselsymbolerna ändå dyka upp. Förut körde jag på att sköta alla hästar innan jag loggade ut, men numera orkar jag inte tänka "ska jag spela mer idag eller kan jag stå kvar där jag är", och därför blir det så att jag loggar ut mitt under levlingsrundan, kommer ihåg spelet igen nästa dag och vips så är alla hästar sura för att jag glömde att sköta om dem. Jag har under perioder använt mig av stallhjälpen varannan dag (då håller sig hästarna alltid på bästa humör och man behöver bara betala 21 eller 28 SC i veckan), men nu känner jag att jag hellre sparar på mina SC så att jag kan köpa de hästar jag vill ha samt lite kläder/utrustning som bara går att köpa för SC.
 
   Personligen skulle jag hellre ha det så att man sköter hästen en gång per dag och sen är det färdigt, att symbolerna inte kommer och stressar en igen förrän dagen efter. Hur tycker ni att skötselssystemet fungerar för er? Är det jättebra som det är eller glömmer ni bort att sköta hästarna så som jag gör?
Uff, trött

   Jag har varit ute och åkt hela dagen (bland annat varit i skolan två gånger samt åkt vilse i stan) så först nu är jag hemma. Jag kommer vänta ett par timmar till innan jag skickar ut Voldy II Hitler, för att förhoppningsvis slippa få mejl fram till nästa vecka med folk som vill läsa den. Så om ni vill läsa den får ni säga till nu innan typ... låt oss säga klockan nio? Skickat, klappat och klart, nu kommer bloggen lämna uppsatsen bakom sig :)
 
   Jag är himla tagg på att redigera något, men har inte riktigt idéer. Fick en kommentar på Instagram som föreslog att jag skulle göra en bild med alla mina hästar, och även om det är ett stort arbete vore det faktiskt riktigt roligt att få in alla fjorton! Om inte annat kan jag ju göra en bild med alla ponnyer, en bild med alla vanliga hästar och en bild med alla stora (alla två - haha, kan langa in araberna med de båda). Det känns dock som ganska stora arbeten så det får vänta lite, men det var verkligen ett superbra förslag! Har ni någon typ superbra idé på något som jag kan redigera? Langa jättegärna in en kommentar isf, så att jag har idéer på lager om inte annat :)
 
   Jag har inte hunnit spela SSO sedan i fredags faktiskt. I lördags loggade jag visserligen in, men det var bara för att fota bilderna till Freya-redigeringen. Tänkte att jag skulla glida in och mata de där stackars hästarna ^^'
Så ni vet-

   Ikväll gör jag ett massutskick via mejl så att ni som ville läsa Voldy II Hitler, numera känd som "Voldemort besökte aldrig Treblinka" då får den. Ni som bad om att få läsa den senast jag nämnde den (i fredags) kommer få den, jag har skrivit ner era mejladresser, men om det är fler som vill läsa får ni hojta till typ nu, för jag tänker inte skicka femton extramejl med uppsatsen i efterhand. Otroligt kul att intresset finns, dock!
 

  Jag kommer INTE skicka uppsatsen igen nu, eftersom jag varnat flera gånger att ni som var intresserade av att läsa skulle säga till. Jag vill inte behöva skicka en massa extramejl då jag faktiskt har sagt till flera gånger att ni borde ha sagt till. Tack ändå för visat intresse, verkligen jätteroligt, men nu kommer jag lägga den här uppsatsen bakom mig!
BEST DAY EVER

   Har fått rida för första gången på åtta månader. Blev uppkastad på chefens dösnygga Knabstrup i gympaskor, jeans och lånad hjälm (helt oväntat), fick rida ett kort pass Working Equitation, red ett kortare dressyrpass och fick skritta ut en vända själv. Håller på att dö av lycka då jag kommer tillbaka - då ska jag plöstligt rida till någon liten Haflinger som inte går framåt så upp på nästa häst för ett hårt dressyrpass (som gick asbra, maffig ponny som trallar på i perfekt form) för att avsluta på WE-banan - ehm ja jag är dödligt lycklig just nu okej, även fast mina magmuskler kommer vara stendöda i morgon
 
   (Dessutom åkte jag och andra chefen vilse på vägen till stallet och höll på att hamna i Ulvhäll (<- IRL-versionen av Wolf Hell Inn). Smidigt.)
 
   Åhåhåh btw så hittade jag ett litet skrutt som hette Apollon som hade fräknar. Som en liten IRL-version av Sparkle, haha (fantastisk mobilbild, jaja). Han såg jätterolig ut, helt vit på kroppen men jätteprickig i nyllet. Supersöt och jätteliten!
 
Speltips - Häst & Ponny: Min Första Ponny

   Spelstory: Elsa ska spendera sommaren hos farfar som bor på en gård i Ponnydalen. Farfar har en Nordsvensk som heter Loke på gården (dock får man aldrig se hästen, surt) och han bestämmer att Elsa ska få en ponny som hon kan rida samtidigt som den kan hålla Loke sällskap. Elsa får träna hoppning, terräng och dressyr med sin nya ponny, och varje gång hon vinner en tävling på en gård i närheten får hon en slant av farfar. Kanske det slutar med att hon kan jobba sig upp från de billiga A-ponnyerna Tösen och Lillen till de stora D-ponnyerna Domino och Zaga?
   Första gången man besöker hästmarknaden har man bara ett enda hästmynt och har därför inte råd mer annat än en A-ponny.
 
   Lillen fick följa med hem till gården den här gången!
 
   I det här spelet finns det åtta olika hästar att välja mellan; två A-ponnyer, två B-ponnyer, två C-ponnyer och, you guessed it, två D-ponnyer. Dessa kostar 1, 3, 9 respektive 21 mynt var. Med lite snabb matte kommer vi då fram till att man måste gå upp en kategori i taget för att nå målet med att rida D-ponny. Hästarna är lite gulliga - shettisarna Lillen och Tösen, russet Rufus, Welsh Mountain-ponnyn Prins, Arab/welsh-korsningen Caramell, Welshponnyn Humlan, Connemaran Domino och halvblodet Zaga - men de är faktiskt inte mycket mer än så.
 
   Innan man köper en häst kan man välja att läsa mer om den. Här ser ni hur det ser ut på Humlans infoblad. De blå rosetterna, som inte är ifyllda, står för om man har tränat sin häst i den grenen. Pokalen står för om man har tävlat sin häst i den grenen. Samma sak med ryktning, fodring, mockning och sadling, som ni ser nederst på högra uppslaget. Här har jag inte köpt Humlan än så jag har inte gjort något av det.
 
   Jag kan lova er att ingen unge har någonsin växt så mycket som Elsa gör den här sommaren. Hon växer nämligen ganska rejält i takt med att man hoppar upp en kategori - och krymper igen då man återgår till en mindre ponny. Oerhört intressant.
   Elsa på A-ponnyn Lillen...
 
   ...och Elsa på C-ponnyn Caramell. Notera att man inte ser skymten av tyglar.
 
   Okej, hästen. Oavsett vilken häst man skaffar sig måste man se till att den håller sig någorlunda mätt och glad. Det är inte särskilt svårt, och man får hela tiden hjälp med hur man ska göra. Man kan också välja att inte sköta sin häst alls, men hur kul är det?
   En sak som jag aldrig har sett i ett annat spel är trickträning. Genom att "dra" ett äpple genom en labyrint kan man lära hästen att sitta, buga, rulla på rygg och stegra. Detta kan man endast göra inne i boxen.
   Så här ser banan ut för att få ponnyn att buga
 
   Och här sitter Lillen ner.
 
   För att få tag i äpplen måste man vinna dem i minispel på stallets vind. Jag tycker nästan att de spelen är det som är allra roligast inom hela spelet, sorgligt nog. Tyvärr funkar inte Fraps överallt i spelet, så jag fick inte med mig bilder därifrån.
 
   Det här spelet är väl kul att spela i ungefär en timme, och sen har man mest lust att lägga ner det i en låda och ignorera det i fyra år (typ så som jag gjorde). Ja, hästarna är väl lite gulliga, men grafiken i övrigt är vedervädig och kontrollerna är verkligen jättedåliga. Hästen svänger ju nästan runt på stället om man nuddar höger eller vänster piltagent och om man ska hoppa ett hinder... asså det är så dåligt så det finns inte, för att komma över hindret måste man hoppa så långt innan att hästen bokstavligen springer igenom hindret - annars vägrar den. Helt sjukt. Dressyren är verkligen dötråkig, för man rider samma progam hela, hela tiden. Skillnaden är att programmet blir längre och längre ju större ponny man rider, vilket för min del gör det hela ännu tråkigare.
   Så här ser dressyren ut på Lillen. Eller ja, det är ju mer än bara ett snett igenom, men det ser inte roligare ut än så här.
 
   Värt att spela? För vissa delar, ja. Fast jag tycker inte att det var värt 250 kr, som det kostade då jag köpte det.
 
   Borstar på B-ponnyn Rufus innan träning
Fin Iddy

 
   (Jag erkänner, jag ljusar alltid upp hans strumpor för jag tycker att de är för mörka egentligen...)
Svart och gult

   En Freya i gult blev det i slutänden - är väldigt nöjd med det här resultatet, jag ska bara lära mig ha tålamod nog att göra något vettigare av Esme också. Tanken med den öppna handen och lösa tygeln är en klapp på halsen på duktiga hästen - helt bra blev väl inte just det, men med lite övning så. I efterhand tror jag det hade sett bättre ut om handen som inte klappar hade fått stanna kvar vid manken. Det var iaf kul att prova att kombinera riktiga foton i den här redigeringen :)
 
 
   I slutänden känns det som att det blev lite inspirerat av en gul outfit Ingrid Skoog (<- Länk) tidigare har visat upp med sin snygga ponny Claudia. Om ni är jätteintresserade kan ni ju googla er fram för exakta bilder.
 
   Sadeln är en X-Breath Prestige och kommer från den här länken: x
   Schabraket är ett Schockemöhle, modell Dynamic S Style, och kommer från den här länken: x
   Hacket är ett vanligt ponnyhack och kommer från en gammal bildlänk hos Dressyrmupparna
   Fårskinnspadden har jag ändrat runt lite på, men originalet kommer från Hippson.
Just nu

 
   (Det blir btw ett hack, bara för att jag faktiskt aldrig någonsin ens har ritat en häst med bettlöst träns!)
Som sagt - hjälp

 
Ny bakgrund till min ajphåån

   Hade tråk häromdagen. Jag har haft Sherlock-inspirerade bakgrunder till både telefon och padda i evigheter (jag visade dem här då jag gjorde dem, har väl haft dem i några månader), men nu tyckte jag att det var dags för SSO-relaterat. De bakgrunderna jag nu har på paddan är jag inte särskilt nöjd med, men däremot gillar jag de som jag har på telefonen.
 
   Hemskärm:
 
   Och låsskärm:
 
   Efter att ha haft ett mörkblått rymdmotiv på telefonen länge känns det bra med något ljust ^^ Det ser jättebra ut på telefonen, trots att det är två olika bilder som är ihopklippta. Jag är en riktig wallpaper-nörd, vilket ni kanske har lagt märke till i och med de skrivbordsbakgrunder jag har på datorn också :)
Glöm inte - Jorvikipedia-loggan

   Nästa söndag, den 25 maj, är sista dagen för att skicka in Jorvikipedia-loggorna. Passa på att delta och skicka in loggor - kom ihåg att den nya loggan kommer vara grunden för både svenska och engelska Jorvikipedias utseende! Ni få skicka in tre loggor var!
 
   Gå till tävlingsinlägget genom att klicka HÄR!
 
Snabbskiss på kvällssidan

   Utan att titta på referensbilder för att se hur hästar faktiskt ser ut så blir det ju inte direkt ett perfekt resultat, och fortfarande är jag rätt värdelös på att skugga utan konturer, fast framåt går det ju. En dag kanske det blir konstnär av'n!
 
 
   (På bilden jag visade för en stund sedan blir det Freya i gult - kommer ta tag i den då jag kommer hem från jobbet i morgon och har tid att fota bilder!)
Hjälp mig välja

 
   En av mina hästar, antingen "vanliga" modellen eller arab (alltså Ash, Iddy, Freya, Poppy, Misty, Gambit, Arwen eller Helios), samt färg på schabrak - har svårt att bestämma mig för vad jag vill ha för träns också, funderar på att testa hackamore? Eller försöka efterlikna ett PS-träns? Tänkte först nästan Micklem men tycker inte de är så jättesnygga... man kanske skulle testa ändå?
   Sadeln är en svart hoppsadel med fårskinnspadd. (Om ni vill tjuvkika på sadeln kan ni göra det HÄR) Det blir en förbygel med fempunktsfäste också, och troligen en martingal. Beror på om jag lyckas få det att smälta in med sadeln!
 
   Kommentera och let me knooooow (jag kan ändå inte göra något innan i morgon, måste fota bilderna till själva redigeringen i dagsljus)
 
EDIT: Schabraken blir gult, ska se om det blir gula benlindor eller svarta skydd... är dock fortfarande osäker på vad jag ska ha för bett/nosgrimma/modell på tränset alls
Fantastiskt

   Jag provade att ladda ner 3ds Max för att testa modellering (vilket jag aldrig förrr har gjort) och jag förundras verkligen över hur programmet vet exakt hur jag vill flytta exakta brytpunkter trots att jag vrider kameran åt ett helt annat håll och knappt ser själv vad jag pysslar med, haha... Jag fick snabbt se programmet på Pixel Tales-kontoret och eftersom det går att testa gratis i 30 dagar tyckte jag det kunde vara kul att prova det. Dock höll min dator på att avlida under installationen, heh...
 
 
  Programmet erbjuder flera filmer på ca en minut var för att komma igång, jättepraktiskt! Jag som är så oerhört road av grafik i alla former sitter och drar alla punkter fram och tillbaka och tycker det är barnsligt kul att se vad som händer x)
SÅ SKÖNT

   I morse skulle jag åka till skolan, men hann komma halvvägs till bussen innan jag såg ett sms från min lärare som sa att lektionerna var inställda. Kul.
   Nu är jag dock färdig med Voldy II Hitler! Den slutgiltiga versionen ska in på måndag men nu kan jag inte göra mer innan min handledare/lärare har läst den. Jag vet att många av er vill läsa den och det är verkligen jättekul - ni kan hojta till i en kommentar om ni fortfarande är intresserade, så kan jag mejla uppsatsen till er på måndag kväll.
 
 
   Det här innebär också att jag inte har några som helst inlämningar kvar under resten av min skoltid. Ska ha någon tenta under nästa vecka men sen är det liksom klart. Jag går ur skolan den 28 maj. Helt galet!
   För min del innebär det här att jag just nu har tid att spela SSO, redigera på Jorvikipedia samt göra andra saker jag vill göra. Jag har lite ströjobb i sommar men hösten gapar läskigt tom. Var glada, ni som fortfarande går i skolan, för livet efter det är läskigt!
 
   Nu tänker jag spela spel, tjoho!
Bright Light

 
Typ... hjälp?

   Ska lämna in Voldy II Hitler slutgiltigt på måndag, men jag "ska" vara klar med den i morgon. Och allt går bra - förutom själva titeln, huvudrubriken. Jag måste ha något klokt och seriöst och... ja, mycket till fantasi har jag väl inte. Bad en kompis om hjälp. Hon föreslog "Vi har Voldemort ibland oss". Jag påpekade att Hitler har varit död sedan -45. Hon ändrade titelförslaget till "Vi hade Voldemort ibland oss". Och det är typ det mest seriösa förslag jag har just nu. (Även fast "Holdemort" hade varit kul att använda, tack ändå Maggie Sunbear)
 
Send help.
Titta så fantastisk

   För ett tag sen hjälpte jag min klubbkompis Myra med några koder på hennes blogg, och som tack gjorde hon den här underbara bilden på min häst Ash. Helt otrolig, tack så jättemycket bästa Myra!
 
 
Strandritt

 
Blir lite irriterad

   Ja, jag har märkt att det är möjligt att vinka i spelet nu. Men varför kan vi inte få veta det genom spelets nyhetssida? Det tycker jag faktiskt är dåligt.
   Har inte mer att säga än så. Dåligt.
Ojoj, redesign

 
   Hästmarknaden har verkligen fått sig ett lyft här, alla sex hästarna står nu snyggt och prydligt på två olika ställen. Ny butik med några nya klädesplagg också!
 
 
   Ska traska iväg och undersöka denna fina, natur utanför Fort Pinta. Snyggt är det iaf från pråmen!
 
 
EDIT: OMG!
 
Stendött

   Om man nu ser sig omkring i vårt SSO-community är det verkligen stendött. Alla verkar ha inställningen "meh" till typ allt, alla bloggar är relativt nere (för de flesta bloggare har spelat igenom hela spelet och kan inte komma på något att skriva om), de som fortfarande går i skolan har en massa skolarbete att ta itu med nu innan vårterminen slutar, de som inte går i skolan har en massa andra saker att ta itu med innan sommaren. Att det inte händer mycket i SSO nu gör ju inte saken så mycket bättre, men jag tror ändå att det är en bra grej såhär på våren. Är det inte bättre att passa på med såna här mindre uppdateringar då spelarna ändå håller sig borta från datorn? Om man kikar tillbaka i uppdateringarnas historia så är det överlag större uppdateringar senare på året.
 
   Det tråkiga med att så lite händer är att då man väl har tid och lust till datorn så finns det inte så mycket som kan roa en i SSO. Eller ja, inte så mycket som kan roa mig i vilket fall. Just nu har jag börjat gräva ner mig lite mer i bildredigeringar, och det är iofs superkul. Jag skulle vilja fortsätta rulla på med mina långa redovisningar och utläggningar om ditten och datten, fast det känns som att jag har snackat om rätt mycket, och det som jag har kvar har jag liksom inte så mycket vettigt att säga om. Har fått några kloka förslag från olika läsare också, men jag har faktiskt än inte lyckats spinna vidare på de trådarna, tyvärr.
 
   Ja, det är väl så att här på bloggen har jag inte så mycket roliga inlägg att komma med längre (känns som att imna inlägg numera mest går ut på att jag klagar över skolan), och jag är verkligen förvånad över att statistiken stiger hela tiden. Men aja, liksom, kul att ni är här!
 
   Mer än så har jag väl inte att säga just nu - eller jo, glöm inte bort tävlingen om Jorvikipedia-loggan! Jag har sett på olika bloggar att några av er har funderat på att vara med men inte kommit till skott än, och jag ser verkligen fram emot att få se fler fina bidrag från er :)
Ut i natten

 
UPPDATERAD Jorvikipedia-tävling!

   Ni har väl inte glömt tävlingen där ni får göra Jorvikipedias nya logga? Eftersom jag har fått in så fantastiskt fina bidrag har jag nu tänjt på reglerna så att ni får skicka in hela tre bidrag var  - ni som har skickat in ett bidrag redan får alltså skicka in två till, och ni som har skickat in två bidrag får skicka ett till.
 
   Glöm inte att tävlingen stänger först 25 maj så ni har tid på er att delta, men sprid oerhört gärna tävlingen så att fler kan hitta den och få en chans att påverka Jorvikipedia på både svenska och engelska! :D
 
   Klicka på bilden nedan för att komma direkt till tävlingen! (Den här bilden får ni gärna sprida vidare!)
 
   Om ni har ytterligare frågor eller funderingar om tävlingen; kika i tävlingsinläggets kommentarsfält och mejla mig om ni inte hittar era svar där :)
Usch, skolarbete

   Kämpar med uppsats, fast jag vill hellre spela SSO. Eftersom jag satt i två-tre timmar igår och redigerade bilden på Remus och Sirius istället för att plugga så har jag lite för dåligt samvete för att våga varken spela SSO eller redigera något mer. Fyyyy :(
 
   I morgon är jag hemma hela dagen för att jobba vidare med uppsatsen, så jag kommer kunna spela SSO direkt då servern öppnar efter uppdateringen. Jag orkar typ inte ens gissa på vad som kommer, så man får väl se vad som dyker upp. Jag tror dock inte att det kommer hästar, eftersom det dök upp förra veckan.
 
   Om jag inte dyker upp mer idag så är det alltså skolångest som äter upp mig, buhää. Förhoppningsvis på återseende.
Rosa pålle

 
Seriefix

 
   Har mått lite mindre bra idag och har därför grävt ner mig i två redigeringsarbeten. Dels det som jag visade lite tidigare på Sirius och Remus, dels har jag hoppat in i serievärlden igen. Nu måste jag dock fota en massa bilder innan jag kan komma vidare, men jag har de första tre sidorna väl uppritade så det blir inte så svårt. Värre blir det med hur sida fyra ska se ut... och hur jag ska lösa problemet med några vinklar, som kan bli svåra att fota i spelet. På bilden ovan kanske ni kan se att jag har lite trassel med ett hovavtryck i snö också. Liksom hur fasen skuggar man snö under kvällstid? (Send help, haha)
   EDIT: Sida 1 är fäääärdig
 
   Jag har just nu fått in tretton bidrag till Jorvikipedia-tävlingen, det är jättekul att se era fina bidrag! Fortsätt skicka in bara - tycker ni det är lagom med två bidrag var? Vill inte hindra kreativiteten för mycket här ^^
Månen och stjärnan

 
   Min Andalusier Mooneye "Remus" tillsammans med Genevieve Nightbards Dogstar "Sirius". Bara för att jag har tänkt mig något sånt här i flera månader. Inte helt korrekta färger men vad gör man.
 
   Seriöst, hur kul är det att sitta med skolarbete då man har möjligheten att göra något sånt här?
Tog ett avbrott i uppsatsen

 
  Testade att använda huvudet och planera för en gångs skull, vilket än så länge har resulterat i att den här redigeringen har varit galet enkel än så länge. Nu måste jag återgå till den förbenade uppsatsen, men jag hoppas på att jag kan göra klart den här senare :D
   (Ehm, och, Friesern ska bli mörkare... mycket mörkare. Fick fota Mandrake eftersom han är den enda Friesern jag äger!)
Bronsplats

   Igår kikade jag in på Wikias statistik för att se lite hur SSO Wiki ligger till. Senast jag tittade där var Wikin Sveriges sjätte största till antalet sidor - men vet ni vad? SSO Wiki är just nu Sveriges tredje största Wiki! Ja, jag är galet stolt över mitt projekt som så många har bidragit till, jag hoppas verkligen att det kommer fortsätta att växa :) Tyvärr finns det tusen gånger fler engelskspråkiga Wikias med otroligt många fler sidor än på de svenska, så det engelska SSO Wiki kommer nog aldrig komma upp i toppen där; men vi får hoppas att den ändå kommer kunna matcha sitt svenska syskon i storlek en dag, eller hur? :)
 
   Glöm inte bort tävlingen om Jorvikipedias nya logga (finns ett par inlägg längre ner) och ett stort tack till er underbara som redan har skickat in bidrag samt delat tävlingen vidare!
En dag i tysthet

   Igår var det helt tyst här, eftersom jag ville lyfta fram Jorvikipedia-tävlingen. Jag hoppas att ni vill delta, och jag hoppas att ni vill sprida tävlingen vidare. Det här är ett försök från min sida att väcka communityt lite.
   Jag kommer självklart påminna om tävlingen ett par gånger till innan anmälningarna stängs söndagen den 25 maj.
 
 
 
   Jag har tolv skoldagar kvar innan jag slutar skolan. Fy vad sjukt! Jag kommer inte plugga vidare på åtminstone ett år så jag tänkte försöka vara lite duktig och anstränga mig under de här sista dagarna. Om jag nu skulle råka vara lite frånvarande från SSO-communityt under kommande veckor så vet ni iaf vad det beror på :)
 
PS: Ni som väldigt nyligen har bett om att få läsa Voldy II Hitler får tyvärr vänta tills den är färdig, eftersom jag nu skriver på den alldeles för ofta för att jag ska ha nytta av korrekturläsare över mejl. Tack ändå för ert intresse!
Tävling - Logga åt Jorvikipedia

   Ovanstående bild hoppas jag att jag kommer se på många olika bloggar inom de närmsta dagarna, för det här är något som förhoppningsvis kommer påverka många av er på ett positivt sätt! Ni får sprida bilden hur mycket ni vill!
 
   Jorvikipedia är det nya namnet på SSO Wiki och nu måste vi självklart ha en ny logga - och nu har ni chansen att sätta prägel på vår uppdaterade Wiki!
 
   Regler för loggan:
    - Självklart måste ordet "Jorvikipedia" stå på loggan.
 
   - Loggan ska göras digitalt, alltså i ett redigeringprogram som t ex Gimp eller Photoshop.
 
   - Loggan ska ha transparent (genomskinlig) bakgrund. (Glöm inte att spara bilden i lämpligt format så att bakgrunden håller sig genomskinlig!)
 
   - Loggan ska vara på ett ark med storleken 650x169 pixlar (Måttet är jätteviktigt! Det är för att den ska fungera både förstorad och förminskad på olika sätt.)
 
   - Loggan ska vid vinst få användas av vem som helst till vad som helst. Alla ska kunna få använda loggan om de vill! Därför kan du inte skriva "©" på loggan.
 
   - Ni får använda er av vilka färger ni vill till den här uppgiften - om den vinnande loggan har andra färger än vad Wikin har just nu kommer Wikins färgtema ändras efter loggan. Om reglerna inte följs kommer vi inte kunna använda loggan och därför blir bidraget diskvalificerat.
 
 
 
 
   Vid deltagande:
   - Loggan mejlas till mig på esmesilverforce@hotmail.com senast den 25 maj.
 
   - Du får lämna in max två tre loggor. Du behöver bara lämna in en om du vill. (UPPDATERAT: Ni får nu skicka in upp till tre loggor!)
 
   - Om du vill delta förväntar jag mig att du på något sätt sprider tävlingen vidare; delar den via blogg, Instagram eller kanske berättar om den för en kompis.
 
 
 
 
   Pris:
   - Den vinnande loggan kommer användas till både den svenska och engelska versionen av Jorvikipedia.
   - Vinnaren kommer under två månader få en spotlight högst upp på Wikins startsida (både svenska och engelska versionen). Om vinnaren har blogg, Instagram eller Twitter kommer den/dessa länkas där.
   - Vinnaren får från mig en målad bild på valfri häst i sitt hemstall. (Gäller endast SSO, inga riktiga hästar.)
 
   Exakt hur vinnaren utses beror lite på hur många bidrag vi får in. Om det blir mycket få bidrag kommer vinnaren bestämmas av mig och mina två admins på SSO Wiki (Daisy Eastborn och Lys MacWright), om det blir tillräckligt många kommer vi istället välja ut ett antal loggor som ni kommer få rösta bland.
 
   Jag hoppas verkligen att ni vill delta och därmed öppna upp SSO Wiki, Jorvikipedia, ännu mer. Denna Wiki är till för alla SSO-spelare och jag hoppas verkligen att namnbytet blir en positiv grej för oss :)
Annat att göra

   Har massa grejer att göra hemma, har en massa Jorvikipedia-grejer att ordna (och då menar jag EN MASSA, har har ett helt jäkla Mount Everest av jobb framför mig), har en uppsats att dra ihop (ni som korrekturläser Voldy II Hitler, jag behöver verkligen er respons pronto) och har helt enkelt... inte tid att hänga här under resten av dagen. Kan hända att jag låter mig själv ha lite kul och gör en redigering medan jag glor på ESC-finalen ikväll (btw, tack för fina ord om Sparkle-redigeringen på både blogg och Insta, så himla snälla ni är), men just nu måste jag verkligen ta tag i annat.
 
   I morgon bitti dyker det upp en Jorvikipedia-relaterad tävling här med fina priser, så håll koll! :)
Viktiga delar

   Då jag besöker andra bloggar finns det en sak som jag alltid, utan undantag, avslutar besöket med - jag tittar igenom länklistan bloggaren har. Jag har sagt det här så många gånger och jag kommer säga det många gånger till, men länkarna är ett jättebra sätt för oss att lyfta fram våra kompisar eller visa "ey, den här bloggen är riktigt bra". Jag tycker absolut att man borde ha minst en blogg i sin egen länklista på sin blogg, sen om man vill ha många fler är det självklart superbra. Jag är själv tyvärr rätt kräsen med min länklista - å andra sidan länkar jag alltid till folk som har bloggar om jag nämner dem i mina inlägg, oavsett om jag nämner dem för att vi har snackat om en grej eller för att de har kommit med idé på inlägg. Ni vet väl att all text i inlägget som är lila är en länk? Det blir alltså reklam för andra bara av farten, utan att man egentligen ser att det ens är reklam, och jag tycker det är en bra grej att göra. Varför skulle inte andra få chansen att hitta nya bloggar liksom? ^^
 
   Det där blev rätt långt, för egentligen var det inte blogglänkar jag tänkte snacka om nu. Jag tänkte mig faktiskt det fina SSO-forumet där jag har hängt rätt mycket senaste veckan. Har ni kikat in där? Jag hoppas verkligen att ni har gjort det, för det är ett ljust, lättförståeligt forum som är jättetrevligt att skriva i. Tyvärr är det ju så att folk droppar av då nyhetens behag försvinner, men jag hoppas verkligen att forumet inte dör ut! (Ni vet väl att det finns både blogg- och Instagramregister på forumet? Ni kan alltså få ha med både bloggar och Instagram-konton i en samlad lista!)
 
Klicka på bilden nedan för att hamna på forumet :)
 
 
Chasing the wind and touching the sky

 
   SÅ! Har velat redigera en hoppande häst jättelänge och nu fick min nya lilla gnista stå för ett ponnyhopp. Jag gjorde faktiskt den här i torsdags, samtidigt som jag tittade på Eurovision. Jag som inte skulle röra datorn då, heh... (Jag vet att det syns lite dåligt, jag var dum och gjorde bilden alldeles för liten från början, men Sparkle har träns med pullargrimma samt pelhambett och väl inzoomat syns även kindkedjan...) Tanken med Esmes hår var att det skulle se ut som att en stor del av håret hade lossnat från hästsvansen, men jag tycker inte det blev särskilt lyckat. Aja, förhoppningsvis blir det bättre nästa gång ^^ I övrigt är jag faktiskt jättenöjd med den här bilden, trots att bakbenen blev lite som de blev :)
 
   Jag har planer på att göra en liknande redigering framöver, fast med en av mina större hästar. Blir kul att se hur det slutar!
Titta så fint!

   Frida Longlake har nyss gett sig in i redigeringträsket och frågade om hon fick göra en redigering åt mig - och självklart fick hon det! Ett par rader text från Gaga gör ju inte saken sämre ;) Kika in på Fridas blogg HÄR!
 
Hoppsan

   Det var länge sedan sist, men nu blev jag utkastad från servern! Jag hade lite problem med chatten idag och jag såg på SSO's Facebook att det hade varit problem, så det var väl lite väntat egentligen.
 
 
   Vill dock dela med mig av en tanke som slog mig medan jag drällde runt på Sparkle. Nu finns det jättemånga hästar i SSO. Dels finns det många, många versioner av våra starthästar, dels finns det över 50 köpehästar utplacerade i stallen runt om Jorvik. Det är så många olika hästar nu, som passar så många olika människr, att det faktiskt är väldigt sällan som jag ser två ryttare i närheten av varandra med likadana hästar. Och jag tycker det är superkul - snacka om mångfald! Jag tycker det är fantastiskt att det har blivit så, det är ju mycket roligare än att femton ryttare som traskar runt i någon paddock har exakt samma hästarm eller hur? :)
Jorvikipedia

   Det började som en kul tanke och slutade som något helt annat. Om ni nu försöker gå in på SSO Wiki så kommer ni direkt bli omdirigerade till sv.Jorvikipedia.wikia.com, är inte det åzum? :)
 
   Jag har ju sagt att jag har gjort mycket annat då jag inte har spelat SSO på sistone. Anledningen till det är att jag, tillsammans med mina två Jorvikipedia-Admins Daisy och Lys, har planerat och strukturerat för det senaste projektet - ett engelskt Jorvikipedia. Det tog mycket tid och många mejl till Wikias support, men nu basar jag över både svenska och engelska Jorvikipedia och har möjlighet att utveckla dem sida vid sida. Fortfarande är det otroligt mycket jobb kvar, men vi är på god väg! Ni som är duktiga på engelska är välkomna in för att börja redigera på det engelska Jorvikipedia; undvik dock gärna att starta nya sidor och lägga till nya kategorier just nu, då jag jobbar på det tillsammans med Daisy och Lys.
 
   Alltså:
Gamla vanliga SSO Wiki på sv.jorvikipedia.wikia.com
Engelska SSO Wiki på jorvikipedia.wikia.com   
 
   Då jag för någon månad sedan föreslog en tävling om Jorvikipedias logga blev det positiv respons. Ni får hålla utkik - inom en kort tid framöver, förhoppningsvis inom några dagar, kommer tävlingen upp och jag hoppas att det är många som vill delta :)
Så galet söt

   Jag vågar säga att jag är oerhört nöjd med min fräkniga ponny ^^
 
 
   ^Helt obeskuren bild btw
ESC - deltävling 2

   Så som tidigare konstaterat, jag älskar Eurovision Song Contest något enormt. Jag kommer alltså sitta spikad hela kvällen framför tvn, hoppas att ni gör samma sak :D Ikväll kommer bland annat en skäggig dam från Österrike tävla, tillsammans med några Polacker som... asså jag vet inte om de driver eller om de är fullt seriösa, men... ja, ni ser väl då de väl står på scen om inte annat.
 
   Sanna Nielsen från Sverige är redan i final till på lördag, men det ska bli kul att höra låtarna ikväll. I vanliga fall är jag förberedd och har hört alla, men har haft så mycket annat att tänka på senaste veckorna. Jag kommer dissa datorn och hålla mig till tvn istället, men jag återkommer i morgon ^^
 
   (Ni får en urgullig gif på allas vår SDF, här som underbara Lynda Woodruff, bara för att. TJO!)
 
Igång igen

   Ni som har bett om att få korrekturläsa Voldy II Hitler - Jag kommer skicka uppsatsen till er ikväll eller i morgon!
   EDIT: Har skickat nu! Kolla i er mejl!
 
 
   Jag fick lite ny energi till SSO i och med Sparkle. Känns skönt att vara igång lite igen, hoppas att jag orkar hålla upp spelandet mellan uppsatsskrivande och allt vad det nu är.
   Mandrake är kvar på lvl 12 men har fått flytta in i en box i hemstallet för stunden. Jag tror att jag får mer lust att levla honom om jag traskar runt med Sparkle ett tag, så det blir nog bra :)
   Så fort som jag har tid hade jag tänkt göra en redigering med Sparkle btw, fick en bild i huvudet typ direkt då jag såg henne. Får se när tiden passar :D
Nytt huvud

   Ja, ni kanske ser att något är lite annorlunda. Då jag satt igår kväll och gjorde min nya header (Elsas namn var ju inskrivet på headern, eftersom jag inte räknat med Sparkle) fick jag en sån himla lust att prova att göra något slags collage, så som jag funderat på innan den senaste headern. Jag gjorde en version, men sen dog Photoshop. Tur det, för den här versionen är mycket snyggare, mycket mer stilren. Jag var dock tvungen att sova på saken samt leta lite åsikter innan jag vågade lägga upp den här ^^'
 
   Känner mig iaf nöjd, tycker att den talar ganska bra för vad som händer här på bloggen :) Hoppas att ni gillar den också; ni kommer ju se mer av den än vad jag gör ^^
Panorama-finalen

 
 
 
   Från My Horse And Me ~
Liten utvärdering

   En ganska normalstor uppdatering idag, om man mäter den jämte andra uppdateringar på sistone. Några hästar, en kort uppdragsserie, en sadel och ett träns. Sadeln och tränset matchar utmärkt till Westernsetet som att LTSR's har, jag har länge saknat utrustning som matchar kläderna så jag är glad över dem!
 
   Ponnyerna tycker jag är oerhört söta. Bilden på SSO's hemsida gör dem verkligen inte rättvisa, man måste se dem i spelet. Jag hade knappt hunnit placera mig framför Sparkle innan jag visste att jag var tvungen att köpa henne. Först var jag osäker på den svarta ponnyn, tyckte den var för mörk med för stora kontraster, men jag ändrade mig då jag såg Myras Safir. Den ljusa skäcken var jag först tveksam till men utan posteffekterna är den ursöt.
 
   Uppdragen - absolut! Helt okej uppdrag som var ganska trevliga att göra, det var skönt med något som bröt av lite från de vanliga dagliga.
 
   Jag kan alltså säga att den här uppdateringen var helt okej. Inget revolutionerande, inget direkt dåligt, det var en helt okej uppdatering och jag känner mig nöjd med det.
   Det jag däremot har ett problem med är folks urtrista reaktioner på uppdateringen. "Buhää, vi vill ha TInkerhästar" - men kom igen, de har inte ens blivit officiellt bekräftade. Vem säger att det kommer tinkers även om de nu ska finnas i spelfilerna? De kan lika gärna döpas om och omarbetas till åsnor, vi vet ju ingenting. Jag tycker att många spelare (i synnerhet de som syns på Facebook) har en otroligt dålig attityd mot spelet och jag blir nästan förundrad över att de faktiskt stannar kvar och spelar, så mycket som de klagar. Tråkigt är det, för då folk gör sitt allra bästa för att framföra negativa åsikter (som inte ens är kritik, det blir bara negativt skrik och tjat) så blir det inte roligt ens för de som tyckte att uppdateringen var den bästa i år.
   Tycker alltså att folk överlag kan tänka lite på vad de skriver. Man kan ju alltid säga "åh järnspikar, det här var inget för mig, det blir säkert något jag gillar nästa vecka" istället för "det här suger och jag hatar det här spelet jättemycket för alla uppdateringar är värdelösa" - visst blir det skillnad mellan dem?
Tiny Sparkle

   Då denna prickiga ponny föddes var det med gnistrande ögon, och hon var även det minsta föl hennes uppfödare någonsin sett - därmed blev hennes namn Tiny Sparkle. Lilla Sparkle är allt en pärla och livsgnista har hon gott om. Höga hinder är inget som stoppar denna lilla tjej och det finns inget bättre i hennes värld än då hon får komma in på hoppbanan, uppiffad för tävling. Denna ponny är som född för att ta sig över allt i sin väg, utan att backa, och hon vet inte vad ordet "vägran" betyder.
 
 
   Namn: Tiny Sparkle
   Tilltalsnamn: Sparkle
   Namnbetydelse: Tiny Sparkle är engelska och kan översättas till "Liten Gnista".
   Ålder: 8
   Ras: Jorvikisk Ponny kat. C
   Lynne: En ponny med unikt utseende och stor passion för hoppning med fantastisk teknik. Älskar att bli borstad.
 
 
Tre små söta troll

   Jag vill ju ha alla treeeee... Elsa får nog vänta lite, till förmån för en liten tjej.
 
   Denna kostar 450 SC och är väl typ isabellskäck närmare än något annat.
 
   Det här är en liten svartskäck - svansen är helt vit och det är en vit fläck över manken. 450 SC.
 
   Detta ljuvliga lilla kreatur kostar 550 SC. Och jag är så galet kär så det finns inte. HUR SÖT ÄR DEN INTE?!
 
 
   De tre hästar som försvann i förra veckans uppdatering står nu på Hästmarknaden; skönt att de är tillbaka :)
Nejmen!

Visst är de söta?
 
   Kolla vilka sötnötar! Ska bli kul att se dem i spelet ^^
 
 
EDIT: OMG de är tusen gånger sötare i spelet!
 
EDIT2: Fasen, jag har inget val, blev lite kär... ett skrutt kommer flytta hem till mig snaaaart
Ely och Dopey

 
 
   Ni som har läst min Fan Fic Höstryttarna känner igen de här båda som Ely och hennes första häst Dopey. Då jag har tid för det ska jag dra igenom Höstryttaren ordentligt, för jag har ett par redigeringsidéer :)
   (Är det inte hemskt hur tyglarna slutar en decimeter framför händerna och hur fötterna är ett ljusår bort från stigbyglarna?)
 
   Ingen har väl btw missat att det är onsdag, man undrar vad som kan tänkas dyka upp i dagens uppdatering!
"Självporträtt" färdigt

   Började med den här för jättelänge sedan och tog upp den igen igår. Tycker att den blev bättre än det förra porträttet jag gjorde på Esme, det var lite kul (men lite svårt) att måla helt utan konturer också! (Använde ingen lineart, målade färgerna direkt ovanpå referensbilden.) Jag var lite klumpig och blandade ihop en massa lager hela tiden så att färgerna hamnade fel, men jaja. Skuggning är ju som tidigare konstaterat inte min starka sida men jag tycker att det blir bättre ^^
 
 
OMG hade nästan glömt det

   Ikväll är det ju första delävlingen i ESC :D Jag är nog en av de största schlagernördarna som finns så jag kommer sitta spikad framför tvn ikväll. Nu blev hela min dag plötsligt lite bättre, haha!
 
   Ska ni titta på ESC? Och ni vet väl att Sanna sjunger idag va? Vi får ju inte rösta men man måste väl ändå sitta och heja lite och hoppas att hon kommer till finalen ^^ Klockan 21.00 på SVT1 ikväll är det som gäller, glömt inte det :D
Har inte orkat spela

   Jag har inte spelat SSO så som jag brukar på flera veckor nu. Det är inte direkt så att det är för att jag tycker det är tråkigt eller något, jag har bara haft en massa andra saker som kommit ivägen. Då jag väl har haft tiden har jag inte riktigt pallat helt enkelt, vilket märks då jag väl loggar in - det var ett tag sedan mina hästar hade en grön smiley.
   Just nu känns det dock som att många tröttnar på spelet och mest har lust att lägga av. Jag tror dock att majoriteten kommer tillbaka; förra våren tror jag att det var typ samma grej i communityt. Det är ju ändå synd att folk droppar av, men jag tror att många kommer tillbaka mot sommaren då de inte har skolarbeten och liknande att tänka på. Just nu är skolan största anledningen till att jag spelar så lite - jag får dåligt samvete då jag loggar in på SSO eftersom jag vet att jag egentligen borde lägga lite tid på min uppsats. (Det går btw framåt, någon som har lust att korrekturläsa Voldy den II Hitler om några dagar?) Jag gör dock en massa SSO-relaterade grejer utanför spelet; jag kommer berätta mer om det inom någon vecka.
 
   Även fast det är lite lågperiod gällande mitt spelande just nu så vet jag att jag kommer få upp lusten snart igen; det kommer ju liksom uppdateringar till spelet varje vecka, när som helst kan det ju dyka upp något superkul. Funderar på om jag skulle ta och köpa hem mitt nya sto Elsa också, jag tror att motivationen går upp lite med en sån snygg häst i stallet ^^
 
   Det är väl typ det som händer bakom kulisserna. Förutom det håller jag på och skriver spelrecensioner över typ vartenda spel jag äger, för skojs skull. De kommer dyka upp en efter en framöver, med lite mellanrum mellan varann.
   Okej, det var typ det.
Grönt och vitt och svart och en och annan prick

 
Vid Stjärnans Helande Ljus

   Mitt första arbete någonsin där motivet utspelar sig nattetid - är inte helt nöjd med alla färger, men för att vara fösta gången tycker jag att resultatet blev riktigt bra :) Första gången jag gör bakgrund också och det syns, haha
 
 
   Starshine fick faktiskt blå ögon nu ändå, bara för att han har det i SSO just nu. Helt okej ändå!
 
   Originalbilden:
 
Gissa vad som vaknade?

   Asså den här förbenade ritplattan, jag satt i bokstavligt talat tre timmar igår och försökte få igång den utan att lyckas, och idag går det hur bra som helst?! Jag blir så galet irriterad över det här - jag vill ju egentligen inte lägga ut pengar på något som faktiskt fungerar... Men fortsätt jättegärna att komma med tips på ritplattor, jag är så oerhört tacksam för alla tips!
 
   Nu då jag ändå fick igång skrället blev det sisåhär:
 
   Ser ni vad det ska bli?
 
   EDIT: 
 
Anonyma kommentarer

   På sistone har jag fått många mer anonyma kommentarer än jag tidigare fått, trots att jag till och med skrivit vid kommentarsrutan att jag inte vill ha sådana. Om ni vill säga något till mig tycker jag inte det är mer än rätt att ni har ett namn att stå för, annars behöver ni inte säga något alls. Ja, det är väl riktigt roligt då någon vill säga sitt om något jag har skrivit, men det här är ett så himla skyddat community (särskilt eftersom ingen av oss använder sitt riktiga, fulla namn) så det blir bara fjantigt om någon som redan är anonym inte ens kan stå för sitt kodnamn.
   Jag kan inte riktigt ta en kommentar på allvar om den är anonym. Jag vill kunna sätta namn på vem som säger vad här. Visst kan man få vara anonym på nätet, men då behöver man inte kommentera vad jag gör.
 
   Jag tycker att jag visar er läsare respekt - så gör mig en gentjänst och sluta kommentera anonymt. Tack.
 
   (Självklart är det en annan sak om man av misstag kommenterar anonymt och rättar sitt misstag genom att säga "oj det där var jag", men förhoppningsvis förstår ni vad jag menar.)
Febrigt värre

   Jag är hemma idag, sitter med en stor uppsats som jag nu verkligen måste ta tag i och är samtidigt lite lagom feberyr. Yaay! Nejmen vad gör man liksom.
 
   Om jag ska ta upp något som faktiskt är himla roligt så tycker jag ni ska prova att gå in på sv.jorvikipedia.wikia.com och se vad som händer då... ^^
 
   (PS! Alla ni som har ritplattor, jättesnälla ni, bläddra ner ett par inlägg och hjälp mig lite; jag skulle behöva veta lite mer om olika modeller eftersom jag funderar på att köpa en ny!)
En mycket söt liten ponny

 
Funderar på ny ritplatta

   Just nu är det bara trassel med min ritplatta. Den vägrar fungera som den ska i Photoshop och då är den i princip värdelös för mig. Under de år jag har ägt den har den i princip legat och skräpat under hälften av tiden, eftersom den inte fungerat i programmen jag vill använda. En ritplatta utan tryckkänslighet går ju liksom inte att använda.
  Jag har laddat ner drivrutin på drivrutin, fix på fix, men inget funkar. Den kanske funkar för timmen då jag vill måla, men nästa gång så är den död igen.
   Min mamma har nu övertalat mig att ta från mina sparpengar för att köpa mig en ny platta och jag börjar vänja mig lite vid tanken. Men jag skulle behöva lite råd från er. (Om någon vet hur jag kan lösa mitt problem vore det guld värt, jag har googlat som en idiot på allt jag kan tänka på under lååååång tid men det har inte hjälpt mig alls.)
 
   Just nu har jag en Wacom Intuos3, storlek A4 på "målarytan". Jag vill ha en ritplatta i samma storlek, eftersom det nu är det jag är van vid. Jag funderar på om en Wacom Intuos5 skulle vara något för mig, för jag gillar verkligen min platta (då den väl fungerar) och vill egentligen inte byta bort den. Är det någon som använder en Intuos5 och vet hur det funkar med touch och allt? Annars är jag nyfiken på allt inom Wacom men jag vill ju ha den här stora versionen - touch är inget jag är jätteintresserad av egentligen, jag vill bara kunna måla med pennan.
 
   Det här är plattan jag har nu, en Intuos3
 
   Och den här funderar jag på om den är värd att köpa, en Intuos5
 
 
   Annars uppskattas det om ni som har ritplattor vill säga vad det är för märke, modell, storlek och hur de funkar för er, det vore verkligen supersnällt för jag är lite desperat nu!
Tävling hos Rose!

   Jag hade tänkt låta bli bloggen idag men ni vet ju hur bra det brukar gå.
 
   Rose Goldfield har en novelltävling på sin blogg! Klicka på bilden nedan och läs mer - ni har chansen att vinna en bild målad av henne!
 
*PIIIIP* Error, error

   Mitt huvud är inte med alls idag och kroppen är ännu värre. Har dragit på mig någon slags sjukdom som det inte finns någon logik alls i så jag ska typ gå och gräva ner mig nånstans.
 
   Hare bäst hörni, men jag lägger undan blogg för idag och sover istället.
On the top of the world

 
Ugh

   Har mått mindre bra under eftermiddag/kväll och har sovit mycket. Känner mig nu lite mer levande och fastnade med serie-grunkan som jag har nämnt lite tidigare. Tror den kan bli riktigt bra om jag bara orkar ta tag i den ordentligt - problemet är bara att jag har typ tusen andra saker att göra också.
 
 
 
   Medan jag var halvdöd tidigare idag började jag btw läsa The Fault In Our Stars. Har undvikt den just för att jag visste att jag skulle bli känslosam och jag sitter typ redan och storbölar trots att boken knappt har börjat. John Green är ett geni, punkt på den saken.
Starhästar i spelet?

   Såsom många av er redan vet så är Starshine, Lisas vitblåa häst, en Starhäst. Det är en inhemsk ras på Jorvik som vanligtvis lever vilt. Ni kan läsa mer om den på SSO Wiki om ni vill, men tyvärr finns det inte mycket officiell information om rasen.
   Vi har nu tillgång till två Jorvikiska hästraser i spelet - Jorvikiskt Varmblod och Jorvikisk ponny. Och det är väl jättenice; men jag skulle faktiskt kunna tycka det vore riktigt kul att ha Starhästar som ett alternativ. Då de första köpehästarna kom till Jorvik var det ju stora ramaskrin om att hästarna inte hade realistiska färger (själv är jag fortfarande inte direkt överförtjust i isabellen med svarta ben, särskilt inte då den har brun man, men det är väl en smaksak I guess), men jag tror att det från SSO's sida försvarades med "vad som helst kan hända i Jorvik". Ja, okej, det kan jag ta, det låter ju ändå rimligt, eftersom Jorvik är en magisk ö.
 
   Starhästarna ser ju ut som Starshine - de är blåvita. Eller ja, vi har faktiskt aldrig sett en annan Starhäst, men det är vad som står i den officiella informationen. Och det är ju... inte direkt realistiskt. Men eftersom egentligen vad som helst kan hända så kanske det inte gör någon större skillnad? Jag tänker mig att Starhästarna är lite biffigare än våra vanliga varmblod, fast i samma size, och att de finns i olika nyanser, liksom att Frieserhästarna är i flera nyanser av svart.
   Starhästarna ska tydligen vara "nästintill otämjbara", men jag tänker att en spelare på... låt oss säga lvl 14, ska vara "duktig" nog att ta sig an ett så svårridet djur.
 
   Det är en tanke bara, jag skulle tycka det vore lite kul - om Starhästar någon gång faktikskt skulle komma till SSO (vilket jag (tyvärr) inte tror de kommer göra) så skulle jag nog köpa en, om inte annat bara för nostalgins skull ^^
Jag har en dödligt snygg Frieser

 
There once was a boy named Harry

   Mitt sista Harry Potter-spam nu, jag kommer lämna ämnet ett tag - får ta och återgå till hästspel, hehe. Men det är ju ändå andra maj och det händer ju bara en gång om året, så vafasen. Titta på en video, vetja.
 
 
 
 
   I morgon lär det bli lite tomt här under dagtid; eftersom jag inte har haft så mycket att göra i SSO på sistone har jag inte direkt några roliga idéer att komma med. Tänk om man var lite kreativ!
Alltid så talför

   Goyle försöker påkalla uppmärksamhet från Gryffindors Quidditchlag - lika intelligent som alltid
 
   Jag har i princip spelat Harry Potter-spel hela dagen, då jag inte har hängt på forumet jag länkade till i morse. Borde ha skrivit på min uppsats där jag jämför Voldemort och Hitler med varandra (har gett uppsatsen arbetsnamnet "Voldy den andre Hitler", mycket klyftigt), men ugh. Orkar inte.
   Har inte ens pallat med att sköta om hästarna på SSO under den senaste veckan, så de står väl och ruttnar i stallet hela bunten. Stackars djuuuuur! Men så blir det då man prioriterar annorlunda. Jag skulle allt vilja att varje dygn var dubbelt så långt, så att man skulle hinna med allt man ville (och inte ville, heh).
 
   Om ni inte har kikat in på forumet som länkades i morse tycker jag att ni ska göra det, det pågår bra diskussioner där just nu. Länk får ni också HÄR.
 
 
   PS: Sju tysta minuter klockan sju, right, Potterheads?
Försvunna hästar

   Jag och Siri  satt på caféet i Jarlaheim och tjötade om lite allt och inget i natt, och en av sakerna som kom upp var det att några hästar verkar ha försvunnit från köpestallen i onsdags, då hästarna från Ferdinands Hästmarknad (som btw har flyttat till Ponnypråmen, om ni har missat det) placerades ut i olika stall. Det vi nu blev lite nervösa över är om det blir så att fler hästar kommer bytas ut. Kommer de försvunna hästarna komma tillbaka? När? Var? Just nu finns det väldigt många hästar i SSO, men tanken på att några skulle försvinna tycker jag är lite skrämmande. Kommer hästar bli limited edition, precis som event-kläder?
 
   Det finns fortfarande många hästar i spelet som jag är intresserad av att köpa. Om någon försvann pga att de blev ersatta för gott av en annan häst skulle det vara sjukt surt. Nu vet vi ju ingenting om det här; men vi får se vad som händer framöver. Om Dews öppnar snart kanske hästarna flyttar dit?
 
   Vi får väl se vad som händer, men jag hoppas verkligen att hästarna inte försvinner från spelet.
Tycker att alla ska kika in här!

 
   Jag tror att det här är det fjärde forumet jag promotar sedan jag startade den här bloggen för ungefär ett och ett halvt år sedan. Jag har uppenbarligen aldrig lyckats dra till folk, eftersom det inte blivit någon reaktion alls och alla forumen har i slutänden dött ut. Envis som synden är man ju ändå och jag tycker det här forumet har potential. Det är uppbyggt på ett trevligt sätt och jag hoppas verkligen att folk vill registrera sig där och diskutera.
 
   Klicka på bilden för att komma till forumet!
Always remember the second of May

   Andra maj 1998. Mhm.
 
   Om någon nu har missat det så är det idag internationella Harry Potter-dagen. Det innebär att jag är glad. Och jätteledsen. Kanske lite desperat. Det innebär också att jag delar med mig av de bilder jag än inte har visat från PoA. Jag kommer recensera mina andra två HP-spel, OotP och HBP, också, men det kanske dröjer lite, eftersom jag kommer lämna några spelrecensioner till då jag är bortrest i sommar.
 
 
 
Tävling hos Myra!

   Min klubbkamrat Myra Riverfall, som dessutom är otroligt duktig på att måla, har just nu en tävling på sin blogg. Kika in där om ni är intresserade av att vinna en bild; men visa henne lite respekt och se till att följa reglerna ordentligt. Jag har sett på många sådana här tävlingar (bland annat mina egna) att folk inte följer reglerna som satts upp, och det är oerhört respektlöst mot den som anordnar det hela.
 
   Klicka på bilden för att komma till hennes blogg!
 
   Myra har målat många fantastiska verk tidigare; i julas målade hon en jättefin bild på min egen Remus, som ni ser nedan.
 
Speltips - Harry Potter och Fången från Azkaban

   Vet ni vad det bästa med att ha en blogg är? Man får skriva om precis vafasen man vill! Och nu då jag ändå spelar igenom alla mina gamla spel så kan jag lika gärna berätta lite mer om vart och ett av dem :)
 
   Om ni inte vet grundstoryn gällande Harry Potter kan jag ju nästan slå fast i sten att ni har bott under en sten de senaste tio åren. Fången från Azkaban, som jag nu kommer förkorta som PoA (Prisoner of Azkaban) är den tredje boken i bokserien, alltså tredje filmen, tredje spelet - ni fattar.
   Storyn - massmördaren Sirius Black har rymt från trollkarlsfängelset Azkaban och det ryktas om att han är på väg mot Hogwarts. Därför vaktas skolan av de själslukande, depressionsframkallande varelserna kända som Dementorer, och de påverkar Harry Potter väldigt mycket. Samtidigt som han tillsammans med vännerna Ron och Hermione har sina lektioner att tänka på får han hjälp av den nya läraren Professor Lupin för att kunna stoppa Dementorerna från att komma för nära honom. Det är ändå något som inte står helt rätt till, vilket trion märker medan en stor, svart hund lurar i krokarna.
   Nope, det är ingen varulv - det är inte ens en grimm 
 
   Det var nu många år sedan det här spelet kom ut, men i mina ögon kommer det här alltid vara ett av de största spelen någonsin. För första gången fick jag nämligen utforska Hogwarts, drömmarnas palats. Självklart finns det begränsningar - slottet är inte särskilt stort i jämförelse med böcker och filmer (etthundrafyrtiotvå trappor, jo goddag), men känslan av det hemtrevliga slottet i kombination med alla hemligheter väger upp för både den nu ganska utdaterade grafiken och det begränsade utrymmet.
 
 
   En grej jag gillar med det här spelet är att man får möjligheten att spela som både Harry, Ron och Hermione. Det hela beror lite på var man hamnar; man kan alltså inte bestämma själv. Detta gör också så att var och en i trion får lära sig olika trollformler längs med vägen. Medan alla tre kan grunderna Spongify (förhäxa speciella golvplattor för att kunna använda dem som studsmattor), Rictusempra (kittlingsformel), Depulso (skjuta objekt ifrån sig), Alohomora (öppna låsta lås) och Lumos (för att lysa upp mörka områden) får Ron under Försvar mot Svartkonst lära sig Carpe Retractum (dra saker till sig; eller dra sig själv till saker), under förvandligskonsten lär sig Hermione Lapifors (kontrollera en liten stenkanin som blir levande) och Draconifors (kontrollera en liten drake som blir levande) och Harry får under trollformelläran träna på Glacius (frysningsformel). Harry lär sig också förstås Expecto Patronum, som stoppar upp Dementorer.
 
   "Ehm... Professor Lupin?" - Ron börjar undra om det är värt att riskera livet på var och varannan lektion
 
   Mellan lektionerna har man möjlighet att springa iväg och utforska slottet. Antingen kan man traska iväg till Rons äldre tvillingsbröder Fred och George, som driver en liten butik uppe i Gryffindortornet eller så kan man undersöka varje våning för att hitta hemliga utrymmen. Om man har tur kanske man hittar ett ovanligt chokladgrodekort, om man har otur kan man råka ut för en och annan pixignom eller skolans egen poltergeist Peeves, som älskar att ställa till med bråk.
 
   Stackars Ron råkar ut för både det ena och det andra under Professor Lupins lektioner
 
   På de olika lärarledda lektionerna måste var och en av trion leta upp Hogwartssköldar, för att få högsta betyg på lektionerna. Om de hittar alla tio sköldarna på en lektion får de besöka Bönbonusrummet, där de kan hitta Bertie Botts Bönor, Pumpapastejer och Kittelkakor i mängder - dessa godsaker kan de byta i Weasleytvillingarnas butik.
 
 
 
   Jag har två favoritdelar i spelet - dels är det Professor McGonagalls lektioner där Hermione får pyssla med kaniner och drakar (alltså de är så söta så man dör, särskilt då draken ska paddla fram över marken som en klumpig anka), dels är det Hagrids lektioner där Harry får ta en flygtur med hippogriffen Vingfåle. Galet kul och riktigt härlig musik!
 
   Hermione möter en staty hon kan kasta Draconifors över
 
   Lilla kaninen ser sig om medan Professor McGonagall förklarar hur Hermione ska gå tillväga
 
   Så här ser det ut under flyglektionerna. Varje gång man trycker på mellanslag flaxar Vingfåle en gång med sina stoooora vingar; man kan behöva lite träning innan man lär sig känna av kontrollerna.
 
   Det här är ett jättehärligt spel. Mitt stora problem med det är att jag var ett väldigt lättskrämt barn och var livrädd för spelet då jag fick det, haha. Till och med nu får jag en sån stor kick av nostalgi att jag nästan darrar då jag hör viss musik, även fast jag vet exakt hur jag ska tackla spelet. Jag har inte hunnit spela igenom hela spelet igen än, men jag har en känsla av att jag kommer vara rätt nervös genom de delar som är kvar!
   Eftersom Hogwarts är rätt litet i det här spelet går det rätt fort att upptäcka alla dess hemligheter om man som jag har spelat det förut. Jag började på sjunde våningen och jobbade mig ner mot Hagrids stuga och hann på max tjugo minuter slutföra allt som fanns att göra i upptäckar-väg.
 
 
   Är spelet värt att spela? Ja, absolut. Om man älskar den magiska världen är det nästan ett måste att traska runt i Hogwarts, även om det är rätt begränsat. Jag tycker personligen att det är hur kul som helst att samla chokladgrodekort och läsa om häxor och trollkarlar som aldrig har synts i varken bok- eller filmserierna dessutom!
 
   På tal om snubbar som inte syns i filmerna - ni får en bonusbild på en förbaskad Peeves bara för att.
 
Kaos i Fraps-mappen

   Det är så sjukt mycket bilder i min Frapsmapp nu, trots att det inte var länge sedan den var helt tom då datorn var helt ny! Den största anledningen är att jag inte riktigt vågar radera alla bilderna jag fotade under de nya huvuduppdragen under förra onsdagen och torsdagen - dels för att jag vill behålla alla dialoger i färskt minne eftersom det antagligen lär behövas till Wikin, dels för att jag vill använda några bilder till den-serieliknande-grejen-jag-pysslar-med och jag har inte bestämt exakt vilka.
   Däremot har jag gått igenom en massa bilder från olika spel jag spelat senaste dagarna, så jag försöker hålla bildantalet nere lite. Jag har aldrig aktivt fotat i andra spel än SSO och det är verkligen superkul, har jag upptäckt nu, heh.
 
   Ni som följer mig på Instagram vet att det kommer upp en spelrecension om en stund. Jag har inte mycket annat att komma med, eftersom jag inte har så mycket att göra i SSO just nu. Jag kommer försöka ligga lite lågt här på bloggen under helgen (vilket jag vet av erfarenhet inte kommer gå så bra, eftersom det är så kul att skriva) eftersom jag behöver komma igång med min magiska uppsats, så det kanske passar bra ändå...
   Aja, på återseende!
Gratis bakgrunder

   Senast uppdaterat med nytt material 27/12/2017
 
   Dessa bakgrunder får ni använda fritt på hemsidor och liknande. Ni behöver inte ge någon cred till mig men hävda inte att ni gjort dem själva, tack.
 
   Om ni önskar någon speciell sorts bakgrund kan ni alltid fråga - chansen finns att det går att vispa ihop något. Inlägget kan komma att utökas med fler bakgrunder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Esme Silverforce, Ödesryttare

 
   Så sjukt åzum (y)

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.