Chrome Pointer

Funderar på ny ritplatta

   Just nu är det bara trassel med min ritplatta. Den vägrar fungera som den ska i Photoshop och då är den i princip värdelös för mig. Under de år jag har ägt den har den i princip legat och skräpat under hälften av tiden, eftersom den inte fungerat i programmen jag vill använda. En ritplatta utan tryckkänslighet går ju liksom inte att använda.
  Jag har laddat ner drivrutin på drivrutin, fix på fix, men inget funkar. Den kanske funkar för timmen då jag vill måla, men nästa gång så är den död igen.
   Min mamma har nu övertalat mig att ta från mina sparpengar för att köpa mig en ny platta och jag börjar vänja mig lite vid tanken. Men jag skulle behöva lite råd från er. (Om någon vet hur jag kan lösa mitt problem vore det guld värt, jag har googlat som en idiot på allt jag kan tänka på under lååååång tid men det har inte hjälpt mig alls.)
 
   Just nu har jag en Wacom Intuos3, storlek A4 på "målarytan". Jag vill ha en ritplatta i samma storlek, eftersom det nu är det jag är van vid. Jag funderar på om en Wacom Intuos5 skulle vara något för mig, för jag gillar verkligen min platta (då den väl fungerar) och vill egentligen inte byta bort den. Är det någon som använder en Intuos5 och vet hur det funkar med touch och allt? Annars är jag nyfiken på allt inom Wacom men jag vill ju ha den här stora versionen - touch är inget jag är jätteintresserad av egentligen, jag vill bara kunna måla med pennan.
 
   Det här är plattan jag har nu, en Intuos3
 
   Och den här funderar jag på om den är värd att köpa, en Intuos5
 
 
   Annars uppskattas det om ni som har ritplattor vill säga vad det är för märke, modell, storlek och hur de funkar för er, det vore verkligen supersnällt för jag är lite desperat nu!


Myra R

Wacom bamboo fun pen & touch är UNDERBAR. Prisvärd, lätt att förstå, passar alla. Det är ingen proffsplatta, men som hobby är den riktigt bra. Haft den i över ett år nu och lärt mig allt på den, har inga tankar på en ny heller. Medium i storlek tycker jag är den bästa storleken. Vissa tycker att den är lite för stor men jag kände på small och den var (för mig) alldeles för fjuttig. Dock är small billigare. Kolla wacom bamboo fun pen & touch på prisjakt.se, kom ihåg att priset är olika beroende på storleken. Finns filmer på tuben också.

Svar: Tack för tips! Jag vill ha en så stor platta som möjligt eftersom jag har den i knäet (jag får inte till någon bra vinkel vid mitt skrivbord), och storleken ser bra ut då jag kollar på Wacoms hemsida. Hur tycker ju att touch-funktionen funkar? Använder du den mycket eller är det något du klarar dig helt utan? (Antar att touch drar upp priset lite)
Esmeralda Silverforce

Linnea Flowerstar

Jag har en acecad 5x4, man ser inte de så ofta.. men jag har inte provat den, så jag vet inte.. den är dösnygg iaf!

Svar: Återkom jättegärna då du har använt den lite, vill gärna veta mer :)
Esmeralda Silverforce

Gloria Slowwater

Har wacom bamboo pen, funkar super inga problem. Lätt att använda och förstå sig på. Den är vackert ljusgrön på baksidan också ;) Hittade inte kartongen utan bara plattan så fick inte fram mer info än så. Pris har jag ingen aning om. Men jah är helt klart nöjd!

Svar: Tack för tipset!
Esmeralda Silverforce

Iris Seaside

Bamboo pen - Wacom :D

Ida Hawkberg

Vill du bara ha kommentar med tips på ritplattor som är stora som ett A4 papper? ^^

Svar: Rulla på med vad som helst, jag kanske kommer fram till att det finns bättre plattor än vad jag är van vid ^^
Esmeralda Silverforce

Abbie McFall

Wacom Manga funkar bra, men dock lite liten... Men den har bra touch osv.

Svar: Hur fungerar touch-funktionen då? Hur gör man, vad händer, hur känslig är den osv
Esmeralda Silverforce

Maggie Sunbear

Då MÅNGA av mina vänner, faktisk nästan alla har Intuos 5 så tycker dom den är jätte enkel och har en bra kvalité (enligt dom), jag har då aldrig provat att rita på ritplatta. Då jag inte kan någonting om det. Haha men många va mina vänner har den och tycker det är ruskigt bra:)

Svar: Tack, bra att veta :D
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.