Chrome Pointer

Kaos i spelvärlden

   Jag spelar faktiskt inget av dessa spel, men det är riktigt intressant ändå, det här!
 
   HAR NI HÖRT? PUBG stämmer Fortnite, jösses, det här vet man inte hur det ska sluta, haha. Jag misstänker dock att Fortnite kommer gå vinnande ur striden...
 
   Om ni nu har missat vad PUBG och Fortnite är så är det två spel som blivit otroligt stora tack vare ett game mode som heter Battle Royale. Det är exakt som Hunger Games - 100 pers dumpas ner på en spelkarta och tvingas hela tiden närmare och närmare varandra medan man ska försöka överleva så länge som möjligt. PUBG var först med det här av de båda produkterna och blev enormt stort på väldigt kort tid, trots många klagomål från spelare om buggar och lagg medan spelet var i Early Access. Vad jag förstått är det inte jättemycket bättre nu. Fortnite handlade faktiskt inte alls om Battle Royale då det släpptes, men efter några månader släpptes ett helt gratis BR mode som har gjort Fortnite till ett av världens snabbast växande spel.
   Nu försöker alltså PUBG stämma Fortnite för att ha snott deras gameplay, men samtidigt utvecklas PUBG i spelmotorn Unreal Engine som är skapad av Fortnites skapare Epic Games. Jag tycker det här är så lustigt... och det ska bli rätt intressant att följa.
   Undrar vad som skulle hända om alla hästspel som funnits genom åren skulle börja stämma varandra? Åtminstone 95% av dem innehåller ju ändå tävlingar i banhoppning, det finns säkert någon spelutvecklare som vill hävda att de uppfann idén om att hästar kunde hoppa över saker framför dem.
 
   Jag tror personligen att PUBG är sura över att Fortnite plockade på sig idén om Battle Royale och gjorde det bättre - mer värde för pengarna och med en massa funktioner som får det att likna MarioKart med maskingevär.
 
   Om ni inte är så insatta och vill se mer om de båda spelen och vad som skiljer dem åt kan ni se det här! Notera att videon är ett halvår gammal.
 
 
   Om ni vill se mer om stämingen kan ni göra det t ex här (men det finns typ en miljon andra video samt artiklar ute om det här):
Garderoben ♥

   Igår satt jag i ett par timmar och sorterade Esmes garderob. Jag vägrar att kasta ut mina hårt förvärvade kläder, haha. Det känns fortfarande rätt fullt, men nu finns det utrymme att åtminstone hitta det man letar efter... Det här var otroligt välbehövligt för min del och jag tror inte jag är ensam över att vara lättad över mer utrymme (särskilt då mina kollegor är för bra på sina jobb så man bara vill samla på sig precis alla nya kläder de gör...).
 
   På tal om garderoben är det NU ni har chansen att lämna era idéer för hur ni vill att den ska fungera i framtiden! Nu samlas idéer in och sållas bland för att teamet som ska ta sig en ny titt på garderoben ska kunna planera och fundera och se hur man kan göra den bättre/lättare/roligare att använda. Lämna en kommentar på någon av SSO's sociala medier och berätta hur ni vill ha det! (Det är ju inte alls som att jag försökt föra propaganda om hur jag tycker en förbättrad garderob kan se ut under de senaste tre åren, nejnej...)
 
   Esme och Arwen
AAAAAAAAAAAAH

   JAG DÖR! Måste köpa ett Nintendo Switch i år, det här går ju inte... de här spelen ser ju ut att vara klippt och skurna för mig! Vill inte hellre än att få remakes på Gen IV men jag har inget emot att besöka Kanto igen, särskilt inte om det ska se ut på det här sättet!
 
   Vad säger ni, är ni lika taggade som jag är?
 
Yay för onsdag!

   Idag har jag verkligen planerat att jag ska kunna sitta och spela SSO ikväll, hehe. Jag ska inte göra något av de sjukt många uppdrag jag har kvar (hinner ju aldrig spela haha) eftersom jag vill spara dem till - you guessed it - dagsljus, men det finns lite andra grejer jag tänkt göra.
   Igår var jag ute på språng hela kvällen, men jag hoppas hinna med mitt videomanus... har en vag känsla av att det kommer sluta med att jag sitter och översätter det på bussen till och från jobbet. Har bara den här helgen på mig att få ordning på videon, annars kommer jag inte kunna släppa den förrän mot slutet av juni.
 
   Bild från My Horse And Me
Ett manus klart!

   På bussen på väg till jobbet igår morse skrev jag klart mitt senaste videomanus. Nu ska det bara översättas till svenska också innan det vankas inspelning ^^' Ska bli kul! Jag tror inte att jag hinner med det idag, för det är möjligt att jag ska ut på möbeljakt. Nu är det typ tre-fyra veckor sedan jag flyttade, men jag har inte hunnit få ordning på allt hemma så det är fortfarande mycket pysslande varje kväll.
 
   Jag köpte btw ett nytt spel på Steam igår! Cities: Skylines heter det, och min kompis Stacy har pratat om det ett tag och varit bergsäker på att det är ett spel jag skulle gilla. Nu fanns det ute till 75% rabatt så jag passade på och köpte hem det då det bara var ett par timmar kvar på erbjudandet. Ska bli kul att testa vid tillfälle!
   Jag försöker lista ut vad jag ska ha för gamingbudget varje månad, haha. Finns ju alltid spel att köpa, men det är mycket utgifter som är lite viktigare, heh. Dock vill jag verkligen köpa packet Djungeläventyr till The Sims och jag bara väntar på nästa erbjudande med nedsatt pris, och senare i juni kommer både ett till pack till The Sims (Seasons) samt Jurassic World Evolution som jag taggat sönder på i ett halvår. Så många spel, så lite pengar! Har ni någon slags gamingbudget, alltså att ni sätter en gräns för hur mycket pengar ni "får" lägga på spel under en bestämd tidsperiod?
 
   Bild från ABZÛ 
Hodeladi!

    Hon är tillbaka! Nu har jag två veckor här innan jag går på semester. Det första jag gjorde då jag kom hem igår var att göra en packlista... Vill bara iväg igen, haha. Stod igår morse med ett stort hästhuvud i famnen då chefens häst bestämde sig för att det var hemskt mysigt att bli kramad på och fick jaga efter en halvdöv bonde i traktor på gårdens arab två timmar senare för att se till att han placerade vårt ensilage rätt (hästen skötte sig och jag lever men ensilaget hamnade allt annat än rätt haha), så att återgå till kontorsjobb känns lite som en downgrade just idag x)
 
   Vad händer den här veckan? Jo, jag hade först tänkt spela massa spel och pyssla med videor (typ som vanligt) men vi får väl se hur det går med det för att jag som vanligt fått en massa annat på mig. Kanske det blir en liten film från en av mina ritter i helgen though! Försökte klippa den igår men VEGAS som jag klipper i bestämde sig för att det var ett utmärkt tillfälle att krascha precis då jag skulle rendera ut filmen så jag svor lite fult och gav upp för dagen. Är det någon annan som använder VEGAS som har fånigt mycket problem med det? Det kraschar stup i kvarten då man sitter med diverse projekt och det är så sjutk att ett så pass dyrt program funkar så dåligt... Händer ofta att klipp blir helt svarta och medan det ibland går att lösa genom att peta lite på dem går det i andra fall inte att göra annat än att radera dem från programmet och läsa in igen. Sjukt! Beror absolut inte på den här datorn då jag använt programmet på tre olika datorer och det är lika oberäkneligt på alla.
   Hursom, den filmen blir då jag pallar med att tackla VEGAS igen. Sen har jag lite tips om det nu är någon i mellansverige som söker foderhäst (olika size och utbildningsnivå) från slutet av augusti till början av juni nästa år, något intresse på det?
 
   Esme och Sherlock
Om en vecka kör vi!

  Från och med nästa vecka kommer det komma TVÅ videor i veckan på min svenska YouTube-kanal igen, och då kör jag på det konceptet så länge som möjligt. Det betyder alltså att det är MINST två videor i veckan - SSO Ride Through på tisdagar, en annan spelserie på lördagar och om det blir några bonusavsnitt från SSO Ride Through (typ hästköp) så släpps de på en annan dag under veckan. Känns som att det kommer bli jättebra!
 
   Den serie som jag börjar med på lördagar blir spelet som jag själv har velat dela med mig av på video SÅ länge - ABZÛ! Det är ett av mina absoluta favoritspel och det ska bli sjukt kul att dela med mig av videorna under sju veckor, en level i veckan! Vi börjar nästa lördag ^^
 
   Meditation från ABZÛ
Remake

   För ett bra tag sedan sålde jag min gamla vita arab och ersatte henne med den nya versionen av hästen. BRA VAL! Jag önskar att vi hade en till manstil som var riktigt lång som den som den gamla hästen har, men jag är nöjd ändå.
   Jag har inte ridit runt på henne mycket ändå eftersom det varit så mycket annat i vägen (jag har ju inte spelat så jättemycket det senaste året egentligen), men nu för några dagar sedan då jag passade på att fota lite nya bilder tog jag tillfället i akt och fick njuta lite. Jättefin! Nu i efterhand önskar jag att det hade väntats med re-maken på araberna så att de fick släppas nu istället, då hästarnas animationer är sådär galet bra och de t ex hoppar så sjukt realistiskt i jämförelse med äldre hästar. Så himla fin som den här hästen är kommer jag glida runt på den rätt mycket ändå framöver!
 
   Arwen ♥ Köptes från början redan i december 2013 och hon förtjänade sig verkligen ett lyft. Hon har alltid varit en av favoriterna, vilket kanske märks av iom att hon varit återkommande i mina redigeringar?
 
   Den här helgen åker jag till hästgården där jag jobbar och förbereder mig för sommarjobb genom att rida igenom lite hästar och dumpa av hälften av all packning jag kommer behöva på min semester. Ni kan följa mina hästäventyr på @GamingByEsme på Instagram!
The Sims 4 Seasons

   PÅ RIKTIGT?! Det här ser så sjukt coolt ut! Jag vill ju mest ha nya möbler osv och tycker inte att jag såg mer än ett par nya saker (måste titta några gånger till och se om jag fångar upp något mer - det jag såg var dock riktigt nice!), men jag förstår verkligen hur mycket det här packet betyder för SÅ många The Sims-spelare världen över!
 
 
   Jag tycker att The Sims fått ta emot lite obefogad skit från sina spelare på sistone - okej, prissättningen på My First Pet tycker jag fortfarande inte är särskilt försvarbar, men det är så mycket annat det klagats på. Det här är ju ändå något som väldigt, väldigt många uppenbarligen önskat sig länge och jag hoppas att Maxis får ta emot lite praise nu! Ser ut som att de gjort ett superfint jobb med det här packet och då har vi ändå inte fått se så mycket. Jag är hemskt nyfiken på vad det här kommer betyda för oss bygg-freaks. Kanske man får massa nya färgvariationer på t ex växter och träd? Hoppas verkligen på något åt det hållet!
 
   Är SÅ glad att det kommer ut 22 juni - jag kommer hem från min semester bara ett par dagar efter det! Vad tycker ni, visst är några av er taggade till tusen på det här?
Mythbuster Monday

   Min polare Ylva Potatoheart har börjat med Mythbuster Monday - varje måndag då hon har möjlighet slår hon hål på eller bekräfter myter som går runt i SSO-communityt. Det här har hon hunnit med två gånger nu (tror dock den första inte var på en måndag men whatever) och jag tänkte att då hon väl delat med sig av något nytt kan vi toucha ämnet lite här med.
 
   Myt nr 1) Hästar släpps alltid enligt ett fast schema på 4-5 veckor.
   FEL.
 
   Även om det ibland kan verka som det så finns det inget fast schema på när någonting ska släppas (självklart har teamet en intern kalender för att veta vad som ska släppas när, men det finns inga fasta upprepningar av uppdateringar), så att förvänta sig att en häst ska komma innan ett visst tidsspann leder troligen mest till att man blir besviken. Alla spelets uppdateringar kommer då de kommer!
 
   Myt nr 2) Star Stables animatör har slutat och därför finns det ingen som gör uppdrag eller nya karaktärer.
   FEL.
 
   Då SSO's tidigare animatör slutade för ca 1½ år sedan lade han upp en video på sin YouTube-kanal där han visade lite av det han animerat under sin tid på Star Stable medan han tackade för den tiden, men många missuppfattade det och trodde att han "gjorde uppdrag" och "gjorde hästar". En animatör ANIMERAR = sätter i rörelse, vilket betyder att en 3D-artist gör en karaktär som animatören får ta över då den är helt färdig och det är dags för den att börja röra på sig. Uppdrag görs av en Game Designer.
   Star Stable har aldrig varit helt utan en animatör och har just nu fyra stycken episka killar som animerar.
 
   Två myter avklarade! Om ni har hört nån sån där skum myt ute i communityt, typ "är det sant att Game Master Siri är en reinkarnation av Darth Vader" (svaret är "ja") så kan ni skicka ett DM till @Ylva.Potatoheart på Instagram så kan det hända att Ylva pratar om er myt på en Mythbuster Monday!
Nya lusitanos!

   Visst är de fina? Jag gillar särskilt borken och palominon. Det är ju inget fel på svarta hästar, men det är ju en rätt vanlig färg och jag tenderar att gilla de lite mer ovanligare mer!
 
   Officiell bild från Star Stable
 
   Just idag ska jag inte köpa en till häst though. Jag har två att levla och dessutom har jag inga namn på g. Och jag har nog med bilder att fota just nu, haha. Jag har ju knappt några bilder på mina hästar fotade efter 2016 och det ska det bli ändring på nu. Fräsch grafik med en Esme utan giraffhals och med uppdaterade outfits. Har redan börjat bunkra lite för att sätta lite färg på både blogg och Instagram!
 
   I övrigt är jag lite allmänt stressad ute i livet eftersom jag har jättemycket jobb kvar med lägenheten innan den är riktigt beboelig (har t ex inga garderobshyllor så jag har fortfarande flyttkartonger ÖVERALLT) och går på semester om bara två veckor. Älskar mina jobbsemestrar, men jag avskyr förberedelserna inför dem eftersom jag har så mycket att ordna med varje gång jag ska åka hemifrån! Kanske läge att ta ledigt några dagar och bara pyssla hemma för att få ordning på allt?
 
   Officiell bild från Star Stable
Yay för ny häst!

   Min Lusitano Phoebus är hemma i Esmes stall och nu har jag äntligen en video för att bevisa det också ;) Gillar Lusitanon SÅ mycket! Om jag har minsta kritik skulle jag vilja ha längre steglängd på den i traven med lite höjd svans för att ge sken av en mer engagerad rygg, men det är ändå kul att hästarna går att särskilja så lätt på deras gångarter. Just nu vill jag typ bara rida runt på Connemaror, Nordsvenskar och Lusitanos för att de är så välgjorda från öronen ner till hovspetsarna, de leder verkligen en helt ny era av hästar i SSO!
   (Det betyder förstås inte att jag tycker äldre hästar är dåliga på något sätt, jag gillar bara denna nya stil lite mer än den äldre!)
 
 
 
   Nån gång i livet måste jag förstås gå igenom sidan med mina hästar här på bloggen och styra upp den så att ni faktiskt kan använda den för att se vilka hästar jag har, haha. Har inte uppdaterat den på hemskt länge nu!
 
   Phoebus då han bodde i en grönskande hage tillsammans med Blaze
Harry Potter: Hogwarts Mystery

   Nu har jag spelat den nya HP-appen ett tag, och nog har man lite att säga om den!
 
   Jag tycker inte om mobilspel. Verkligen inte. Är inte intresserad och tycker inte om deras betalningsmodeller. Man har liksom en konsol som inte direkt är gjord att spela på och ändå pumpas det ut spel, du matas med reklam om spel och du förväntas köpa saker inne i spelet. Spelen i sig är sällan bra.
   De två spel jag faktiskt aktivt spelar utöver ett par managementspel, vilka är Pokémon GO! och Harry Potter: Hogwarts Mystery, spelar jag enbart på grund av deras IP. Mer om mobilspel överlag kommer i ett annat inlägg, för idag fortsätter vi med just HPHM.
 
   Grejen med det här spelet är att man luras lite till att tro att det inte kommer släppa dig vid en paywall. Det börjar rätt nice med att du kikar runt i Diagongränden, och man får en känsla av att det här nog kan bjuda på några intressanta stunder.
 
   Eh ja, hade ni förväntat er ett annat namn?
 
   Sen har du spelat i typ en halvtimme, och då inser du att det här med energi, som spelet än knappt har förklarat, det kommer bli ett problem. För plöstligt blir du STRYPT av den farliga växten Djävulens Snara, och då får du oundvikligen slut på energi. Spelet säger då genast "Hej, nu är det dags att köpa energi!"
   Du har precis kommit in i ett spel som är så sönderhypat, du kommer en halvtimme in och håller på att bli MÖRDAD och är stressad som det är, och då ber spelet dig att börja betala utan att du vet vad som faktiskt pågår. Jag tycker det är så fult!
 
 
 
   Det är mitt största problem med det här spelet. Du förväntas betala för att inte ens få något gameplay att tala om. Du klickar ett antal gånger på ett föremål för att slutföra en uppgift och sen får du någon triviafråga som är larvigt enkel för alla som är intresserade av IPt innan du ska klicka i en liten blinkande cirkel. Det är hela gameplayet.
   Jag kan tänka mig att spela det här lite då och då som gratisspelare bara för att jag är desperat efter fler produkter med HP-tema - men aldrig i livet att jag stöttar en betalmodell som bestraffar sina spelare för att de är intresserade av att spela spelet. Ju mer du försöker spela, desto mer måste du nämligen betala för att få energi för att kunna slutföra dina uppgifter...
 
   Hur mycket jag än älskar Hogwarts känns det inte värt att spela i tre minuter typ två gånger om dagen medan man därimellan måste räkna hur många timmar som gått för att man ska hinna samla ihop energi för att avsluta sina lektioner i tid. Jag hoppas att andra också undviker att betala i det här spelet, för det enda sättet att visa att sådana här betalmodeller är döden för användare är genom att inte stötta modellerna med sina pengar.
 
   Vad tycker ni om Hogwarts Mystery? Bu eller bä och har ni betalat något för att kunna få mer energi?
 
   Stora Salen 
Tjo för måndag!

   Jag har börjat skriva manus för en ny topplistevideo och jag skulle sååå gärna vilja hinna klart med den den här veckan! Dock så åker jag bort på fredag, har nämligen blivit bortbjuden för att rida en bunt hästar, hehe. Tackar inte nej till gratis ridning!
   Ett par stycken av er lämnade förslag på vilket spel jag ska spela in på video efter ABZÛ, men det var spridda skurar ändå så jag är inte säker på vad jag börjar med, hehe. Kanske det blir Harry Potter och Halvblodsprinsen? Vore ju ändå lite skönt att knyta ihop säcken och avsluta HP-spelen! Det är ju inte som att de hästspel jag hamstrat på mig försvinner under tiden...
 
   Hermiones Draconiforsutmaning i HPPoA. Se hur det gick till HÄR!
Rensning!

   Jag har nyligen gått igenom alla bilder jag har sparade för bloggpublicering. Jag hade en mängd opublicerade bilder, men de var alla från innan jag bytte logga och jag kände att jag ville göra om på nytt nu. Jag ligger ändå så sanslöst mycket efter med allt mitt spelande jsut nu, så det finns massor jag inte har hunnit prata om alls. Hade liksom kvar bilder från SSO-uppdrag som är över ett år gamla... jättetrist blev det. Jag vill kunna skriva mer, men det har varit svårt under det senaste året. Det har varit väldigt mycket stress och jobbiga grejer som hänt, men nu börjar jag komma lite till ro igen eftersom min livssituation ändrats radikalt iom att jag flyttat.
 
   Nu är mitt bildbibliotek iaf lite fräschare och jag kan känna lite mer stolthet i vad jag visar upp, haha. Har inte fotat bilder i SSO på väldigt länge nu förutom några få bilder jag tog lagom till bytet av logga, så det är väl dags snart. Började med några nya bilder igår, sjukt välbehövligt, hehe. Allt det hänger på är det eviga dagsljuset som jag alltid jagar, och just nu prioriterar jag Pennys spelande på video då jag har dagsljuset. Är så skönt då jag spelar andra spel som t ex SSL där ljuset i spelet är förutbestämt och jag inte behöver störa mig på det vidriga kvällsljuset från SSO, haha... och det står jag fast vid. Vill inget hellre än att få en funktion som låter en byta dagsljus själv!
 
   Nu har jag bara ca 1500 bilder att gå igenom från spelande av ABZÛ, Unravel och SSO från i fredags och igår...
 
   Horses-appen kan man åtminstone lita på, konstant fint ljus där! Här ser ni min Haflinger Goldeen.
Nytt avsnitt av RCC

   Mitt pilotavsnitt genom RCC blev mycket mer populärt än jag kunnat ana, så det blev ett avsnitt till. Sen om det blir så mycket mer vet jag inte, finns ju inte direkt något mål med RCC som det är idag så det är inte helt lätt att hitta på saker att göra, heh...
 
Vet ni vad?

   Precis innan jag flyttade installerade jag en DRÖS gamla hästspel på min dator, och jag var så förvånad över att alla fungerade SÅ BRA! Upplösningen på vissa var helknas, men det enda som faktiskt inte fungerade av de jag testade då var Tävlingar på Rosemond Hill, som jag har haft problem med under de senaste tio åren ändå. Inte för att det är ett särskilt bra spel till att börja med, så jaja...
 
   Ett av de spelen som till min stora förtjusning fungerade fint var Full Fart i Stallet! Både ettan och tvåan fungerade fint och det enda som absolut inte ville sig var alla cutscenes. Jag ska se om jag lyckas lösa det, för i så fall kan jag spela in spelen på video och bara klippa in scenerna där de ska vara. Tvåan har jag spelat en miljon gånger och kan utan och innan, haha, ettan har jag dock aldrig ägt själv förrän rätt nyligen och jag har bara kommit igenom typ hälften sedan innan. Ni förstår inte vilken nostalgi det här har varit! Ska spela mer och fiffla bakom kulisserna, men ni har inte sett det sista av de här spelen än!
 
   Någon som minns det här? Jag var livrädd för att spela minispelen med den där fruktade handen i hörnet som liten, för den rör ju på sig oavsett vad man gör och hotar att peka ner i botten för att ge en ett dåligt resultat x)
Livestreamen!

   Fler som bloggar som haft besvär med Blogg.se under veckan? Jag har konstant blivit utkastad från de inlägg jag försökt skriva... hoppas det fungerar bättre nu, blev helt tokig igår kväll då jag inte ens kunde spara ett utkast utan att hela sidan bara återställdes.
 
   Vi hade en live idag! Jag säger "vi" för att jag satt och petade bakom kulisserna medan Stacy och Karin aka. Doris skötte att jobb framför kameran. Kika in här för att få lite svar kring vanliga frågor runt Star Stable Live, eventet som går av stapeln 10 juni på Inferno Online i Stockholm!
 
Livestream i eftermiddag!

   Håll koll på SSO's YouTube runt femsnåret - Stacy och GM Doris ska hålla i en livestream för att träna lite inför Star Stable Live!
 
   Jag kommer som jag sagt tidigare inte vara på Star Stable Live eftersom jag är bortrest, men jag hänger nog kvar och ser på dagens stream. Stacy och Doris kommer svara på frågor och troligen också dra in några frivilliga från spelstudion för att snacka lite framför kameran. Missa inte!!
 
   Esme och Lucifer ute på fär
Förberedelser som bara den

   Typ det enda jag gör på min fritid just nu är att pyssla med videor, haha. Jag har förberett grejer till mina YouTube-kanaler inför sommaren så att det händer grejer där medan jag är bortrest och jag håller på och förbereder för grejer jag vill kunna göra då jag har tid. Bland annat har jag hunnit spela in hela ABZÛ på film nu, och jag håller på och klipper och pysslar för att allt ska vara klart fram till att jag tänkt släppa serien i början av juni. Och det är så himla skönt att jag har hunnit klart med inspelningarna, för nu kan jag börja förbereda direkt för nästa serie, så det inte blir något glapp under sommaren! Vet inte riktigt vad det ska bli än bara. Har ni något önskemål på vilket spel jag borde köra på härnäst?
   Det är egentligen bara just nu det är superfokus på allt sånt där, eftersom jag är borta under två veckor vid mitt första semestertillfälle. De andra perioderna är en vecka åt gången, så annars kommer allt rulla på som vanligt här ^^
 
   För den delen släppte SSO idag info om GDPR och jag har sett att folk varit fundersamma över hur det fungerar. Så här är det.
  • EU har satt upp en ny lag om vilken information företag får samla om sina användare.
  • Det betyder att ALLA företag inom EU måste se över sina användarvillkor och policys. Det MÅSTE vara klart innan eller på den 25 maj.
  • Om du i Sverige är under 13 år MÅSTE du ha förälders tillstånd för att få lämna dina uppgifter till ett företag, t ex SSO. (Åldern varierar i olika länder.)
  • Alla företag måste nu se till att deras användare läser deras uppdaterade villkor och policys.
  • SSO kommer snart be alla sina användare att godkänna de uppdaterade villkoren. Ni har godkänt den äldre versionen förr då ni skapade era konton. Om ni inte godkänner den uppdaterade versionen kommer ert konto vara låst fram till att ni godkänner villkoren.
   Det finns alltså ingenting att oroa sig eller vara rädd över. Om ni har några frågor eller funderingar om GDPR kan ni alltid fråga, jag försöker svara så gott jag kan.
 
   Det var allt för den här stunden, för jag har hemskt mycket att göra just nu, utöver videor faktiskt, haha. Jag dyker upp igen så snart jag hinner, det finns lite saker jag vill skriva om!
 
   Bild från ABZÛ
Säljes!

   Jag säljer nu av lite gamla ridgrejer! Om ni är intresserade, skicka ett mail till esmesilverforce@gmail.com och märk rubriken med föremålet ni är intresserade av. Köp förutsätter att ni kan ta er till Nacka utanför Stockholm där grejerna just nu finns.
 
   Stövel 1, Utgången modell från Hööks med strasstenar på skaftet. Storlek 37, höjd häl-knäveck 44 cm, vidd 35 cm. Strasslingan på ena skon sitter lite löst, går att fästa med lite tråd, men alla stenar är kvar. Skaften är mjuka och lite tunna och kan inte "stå" själva (har rullat tidningspapper i dem på bilden), men annars är det inget som helst fel på skorna. Jag hade fortsatt använda dem i flera år till om det inte var så att jag tillfälligt blev av med dem och behövde köpa andra skor. Prisförslag 200kr.
 
   Stövel 2, vinterridstövel från Steeds, storlek typ 39 (jag har vanligen 38 och har kunnat ha de här utan problem) med skafthöjd ca 40 cm. Ena sulan är fastlimmad på skon för att den börjat lossna, annars är de i jättebra skick (förutom att de är smutsiga på bilden). Skulle gärna behållt dem om jag haft plats/haft användning för dem under vinterhalvåret, de är varma och sköna även för nån som är frusen. Pga sulan är mitt prisförslag 100kr, men jag är säker på att de klarar ett antal vintrar till.
 
   Stövel 3, Arezzo från Hööks med smal skaftvidd (storlek 38, höjd häl-knäveck 45 cm, vidd 34 cm). Är i superfint skick, använda ca ett år och säljs bara för att jag fått för breda ben för att få plats i dem längre (de är så bra att jag köpte exakt likadana fast med bredare skaft). Nypris 1900kr, mitt prisförslag 900kr.
 
   Väst 1, klassisk ridväst från ProRider. Väl använd men i jättebra skick (lite dammig just nu). Passade mig bra fram till att jag började ha storlek S i kläder, men den passar nog bäst för den som har lite kortare rygg. Rätt fint anpassningsbar. Nypris ca 1000 kr, mitt pris 250 kr.
 
   Väst 2, Säkerhetsväst från Airowear. Är inte helt säker på vad storleken motsvarar eftersom de bytt storlekssystem på senare år. Storleken heter W3, Slim Long och har 84-90cm bröstvidd enligt lapp i västen. Rygglängd 50 cm. Västen är i jättefint skick (bara lite dammig, jag tvättar av den innan köp) och är väldigt sparsamt använd. Jättemjuk att ha på sig, den enda säkerhetsvästen jag skulle kunna tänka mig använda. Säljs enbart pga jag inte har användning för den. Nypris 2400kr, mitt pris 1000kr.
Bakom kulisserna på SSOHQ

   Att utveckla ett spel är en enorm process som kräver mycket arbete från många personer. I den här videon ser ni tre av mina asgrymma kollegor, Josefine, Erik och Leila, då de berättar om vad de gjorde för att bidra till att få in JoJo Siwa i Star Stable.
   Dock påminner jag att om förutom de här tre legenderna så var även concept artists, fler 3D-artister, fler animatörer, programmerare och QA-testare (Quality Assurance, alltså speltestare som söker upp fel och buggar)  och säkert även några fler som jag inte minns för stunden, involverade för att bygga upp allt som finns i spelet som har med JoJo Siwa att göra.
 
Summer Resort

   Vissa spel minns man ju VERKLIGEN från barndomen, och det här är ett av dem! Det gick att spela på Cartoon Networks hemsida och fanns i flera olika kapitel.
 
   Jag växte ju upp på stenåldern då man hade tur om man fick en mobiltelefon innan man fyllt tretton (färgtelefoner kom ju ut typ runt den tiden också) och i vårt klassrum då jag gick i låg- och mellanstadiet fanns det en enda skoldator. Den fick vi vackert dela på under lediga stunder, 24 barn, och vi hade en äggklocka för att kunna veta när det var dags för nästa att leka. Det här var utan tvekan ett av favoritspelen som spelades MYCKET - vi var ju alla värdelösa på engelska, så vi fattade ingenting, men det slutade med att majoriteten av oss hade lärt oss spelet utantill och visste allt man skulle göra utan att kunna läsa något alls.
   Jag vet inte hur kul det ser ut för dagens ungdomar, men jag blir så nostalgisk av det här och minns hur spännande det var att spela spel som liten. Okej, spel är rätt spännande nu med, men tänk att något som är så enkelt som de här spelen (de har ändå rätt kul level design vågar jag säga) kunde vara så sjukt roligt!
 
   Någon annan här som spelat Summer Resort?
 
 
 
 
Säljer lite hästgrejer!

   Intresserade av ridstövlar och säkerhetsvästar? Jag säljer just nu två västar och tre par stövlar. Alla specs finns på min Instastory (på Instagram heter jag @GamingByEsme), men om jag inte fått respons då de försvinner i morgon lägger jag ut allt här. Jag kommer inte skicka något på posten (har inte råd med packetering och frakt just nu), men allt finns att hämta i Nacka utanför Stockholm. Allt är använt men i bra skick.
 
   Jag har haft kompledigt idag och hade tänkt göra massor med spelrelaterade grejer, men jag blev förrådd av kvinnokroppen och har mest legat och knaprat smärtstillande hela dagen, uhääääääh. Jag ska iväg på äventyr nu ikväll, men jag räknar med att få ut en video från Star Stable Horses i morgon... Om jag bara hinner klippa ihop den, för jag har en massa IRL-grejer att få ordning på.
 
   Min Haflinger Goldeen då hon var en liten bebis i Star Stable Horses
EUROVISION I MORGON!!!

   Jag spenderade gårkvällen hemma hos en av mina grymma kollegor och vi tittade på Eurovision-semifinalen tillsammans. Vi har pratat om att göra det sedan vi lärde känna varann för tre år sen, men det har aldrig blivit av förrän nu, hehe.
   Jag är sjukt taggad för i morgon! Tror det blir en jättespännande final och jag undrar om inte Cypern vinner. Kan ju inte låta bli att hoppas på fin placering för Sverige, men har inte jättehöga förhoppningar eftersom det inte varit jättebra reaktioner på vårt bidrag på sociala medier. Jag hoppas nog mest på en norsk vinst men tror nog inte det blir så...
 
   Idag är det äntligen dags att föra över min nya Lusitano Phoebus till SSO! Jag hade ett tag lite problem med att spela Star Stable Horses på Bluestacks men upptäckte sen att om man överdrev rörelserna i alla träningar med hästen och gjorde väldigt långa svepande rörelser var det typ omöjligt att göra fel. Vad därmed långt mycket lättare att föda upp Phoebus än Blaze! Ser så sjukt mycket fram emot fler apphästar redan, tycker det är så kul nu att jag vill ha fler hästar att leka med...
 
   SÅ FIN ♥
Liten blir stor!

   Phoebus har blivit stor nu! Redan i morgon kan jag föra över honom till SSO, så taggad...
 
   Min nya Lusitano Phoebus
 
   Det har varit kul att ha två hästar i appen samtidigt (nu är ju Blaze där sedan innan), även fast det ibland blir svårt att fota bilder i hagen då fel häst plöstligt kommer farandes, haha. Jag funderar nu på att köpa åtminstone en till boxplats så att jag kan ha fler hästar i appen, men jag är inte helt 100 på om det ens funkar eftersom jag spelar på Bluestacks och inte via en telefon. Sen är jag pank för stunden också, så det får vänta lite x)
 
   Då man försöker fota en häst men en annan plötsligt far in i bilden...
Ett första steg ut i en ny värld

   En sak jag nämnde då jag presenterade min nya logga var merch. Jag vill branda mig på ett nytt sätt och jag har personligen känt att det hade varit rätt coolt att vandra runt med typ en tote bag med min logga på.
   Så nu provar vi det här! Jag har öppnat upp en butik på RedBubble för att känna på lite hur det här kan funka och jag planerar att försöka göra lite mer saker i tryck framöver. Spännande att experimentera med och då jag väl har lite pengar igen (eeeh det är liksom lite dyrt att flytta och köpa en massa möbler) ska jag se till att köpa hem ett par grejer med loggan på. Typ tote bag, Eller mugg. Man kan inte få nog av muggar! Särskilt inte då man är te-addict som jag är och halsar minst tre koppar te om dagen.
 
   Nu har jag inte hunnit (eh, haft råd) att köpa en soffa än, men en kudde i det här stuket hade jag lätt kunnat tänka mig för mitt vardagsrum! Sen kanske inte någon annan har glädje av trycket, men jag gillar det ju rätt mycket, hehe...
 
   (Pst, det är förstås jättekul om ni är intresserade av de här grejerna själva, men om ni är under 16 MÅSTE ni ha tillåtelse av era föräldrar för att handla på RedBubble!)
 
   Ni når min profil genom att klicka HÄR!
Liopleurodon

   Liopleurodon från packet Walking With Dinosaurs: Cruel Sea av HENDRIX
 
   Den här videon var tänkt att gå ut i morgon, men jag kunde inte vänta, hehe. Det är inte alltid jag har lust att bygga bassänger då jag fifflar med Zoo Tycoon 2, men den här gången så! Jag använder relativt mycket nedladdningsbart material, men sedan jag installerade spelet på min nya dator har jag varit väldigt försiktig med vad jag använder bara för att inte lägga för mycket tryck på spelet.
   Som liten avgudade jag BBC-serien Walking With Dinosaurs. En av legenderna inom ZT2-communityt, HENDRIX, har gjort ett nedladdningspart pack med alla dinosaurier från serien, precis som de såg ut där. Och jag som är ett stort fan av Liopleurodon (säg att ni minns Denver?) behövde ju självklart bygga en cool inhägnad som fick vara med på film!
 
Star Stable Live

   Den 10 juni håller Star Stable i eventet Star Stable Live på Inferno Online i Stockholm! Hela eventet kommer även sändas live på YouTube, så även om ni inte hann få en av biljetterna (som försvann på bara några timmar igår) kan ni följa all action direkt från er dator eller mobil.
 
 
   Det här blir det första SSO-eventet i Sverige på över tre år som jag inte kommer vara med på. Jag bokade in min semester väldigt tidigt i år och fick den godkänd och allt - och sen planerades det här in och det ligger ju självklart under en av mina semesterperioder. Det här lär ju inte bli det sista eventet direkt, så jag får hoppas att alla andra får det kul medan jag står och mockar hästskit på ridläger ;) (ja jag tar ledigt från jobbet för att jobba på ett annat ställe dont judge me)
   Ni vill verkligen inte missa det här eventet, för det kommer hända sjukt mycket! Kommer bli allt från snack med spelets episka spelutvecklare till upptåg med Matilda och GM Ylva. Livestreamen hålls på engelska av Stacy Place och GM Doris (förstås, eftersom streamen är viktig för alla icke-svenska spelare!) och det kommer hända några sjukt coola grejer i den som jag inte kan säga något om än. Det jag KAN säga är - Det här eventet kommer bli stencoolt så se till att åtminstone kika in på det på något sätt!
 
 
   (Idag är en sån dag då jag inte kunde komma till jobbet. Då man har EN bro för att komma in till stan och det är en trafikolycka på den... tur att man kan jobba hemma!)
20 000?!

   HUR gick det här till?! Jag trodde att det skulle dröja åtminstone en vecka, så bara dök det upp typ 60 nya prenumeranter på bara några dagar, haha. Min svenska YouTube-kanal har alltså nått upp till 20 000 prenumeranter! Är inte det helt sjukt? Jag kan verkligen inte begripa hur så många människor kan ha bestämt sig för att det är värt att följa en kanal där en hästnörd sitter och nördar över hästspel, men tack något otroligt.
 
   Jag vill förstås göra något för att fira den stora siffran, men jag hade inte räknat med att det skulle gå så fort och som ni förstår har jag haft annat att tänka på med flytt och allt. Jag ska se om jag kan hitta på något, men det kan dröja lite. Jag har inte glömt, jag har bara så himla mycket annat på gång just nu!
 
   Arkivbild
Här är Phoebus!

   Nu kommer jag prata om något som är ute för Andriod-användare men inte för er som använder iPhone, så för allas säkerhet:
 
 
   Idag släpptes den senaste uppdateringen till Star Stable Horses! Uppdateringen är live på Android och bör komma snart till iPhone. Android är kopplat till Google, som hanterar appar mycket snabbare än vad Apple gör, vilket är varför Android och iPhone sällan får samma uppdateringar samtidigt. De gånger som Apple släpper uppdateringar tidigare misstänker jag att företaget bakom appen tänkt att det borde ta ett par dagar att få ut sin uppdatering och därför skickar iväg den till Apple först, bara för att bli överraskade med ett ninja-move då de förväntar sig att det ska ta längre tid, haha.
   Jag är själv iPhone-användare (både min egen mobil och min jobbtelefon är iPhones), men som jag tidigare nämnt använder jag mig av Bluestacks för att spela appar på datorn, och jag spelar numera även Star Stable Horses via Bluestacks för att kunna spela in appen på film.
 
   För mig var det SJÄLVKLART att skaffa mig den här hästen! Tjoho vad jag har längtat sedan de där planeringsmötena då man får veta vad som är på gång! x) Jag tycker det är jättekul att hästen utforskar fenomenet med fölpäls - denna sötnöt börjar som svart men blir skimmel då fölpälsen ryker (alltså då den blir vuxen). Han heter Bright Spell men kommer kallas Phoebus. Jag älskar Lusitanon, och han ska bli rolig att få in till Star Stable. Jag har redan blivit halvt nedtjatad på YouTube över huruvida Peny ska köpa en Lusitano (jag förstår inte hur det ens är en fråga haha) men jag väntar tills nästa hästlass släpps till SSO innan jag börjar fundera på riktigt över VAD som ska bli Pennys nästa häst. Hon har ju t ex fortfarande inget Engelskt fullblod eller fjording, men det är ju klart det ska bli en Lusitano en dag också...
 
   Titta så fin! Jag trodde först inte jag kunde fota i Horses genom Bluestacks, men idag hittade jag bildbiblioteket. Superkul, då kan jag fortsätta fota i appen!
 
   Jag har redan sett massa folk på Instagram som fuskat över hästen till SSO genom att vrida på klockan på sina telefoner. Personligen gillar jag inte då man tar till sådana metoder för att få sig en orättvis fördel (= få hästen tidigare än menat) och jag rekommenderar inte och uppmuntrar inte till att göra så.
 
   Ska ni skaffa er denna nya häst?
JAG HAR FLYTTAT!!!

   Det är knappt att jag hunnit begripa att jag sitter här, hehe, men nu är jag installerad i mitt nya hem. Har sepnderat den senaste timmen med att i lugn och ro plocka fram alla delar till datorn (dubbla skärmar, en drös externa hråddiskar, högtalare, mikrofoner) och tvätta av allt eftersom det är så lätt för prylarna att bli smutsiga, och nu är allt uppsatt vid mitt nya skrivbord. Köpte skrivbordet Fredde från IKEA och det är SÅ PRAKTISKT! Lite dyrt kanske, men eftersom datorskärmarna står på en hylla ovanfår mus och tagentbord kan jag "gömma" båda delarna och använda skrivbordet till annat kul då jag vill, typ nail art eller annat pyssel, Ovanför hyllan med skärmarna finns en till hylla med krokar, så jag har hängt upp mitt headset där på och på toppen av hyllan står lite hästiga och nördiga prydnadssaker. Skrivbordet är det som är mest färdigt i hemmet, haha...
 
   Jag har fått köpa en hel möbeluppsättning nu, men jag har haft otroligt med tur och fått lite grejer helt gratis (en bekant till familjen som hjälpte till att skruva ihop mitt skrivbord idag försvann i en kvart och kom tillbaka med en jättefin mikro som han förkunnade att han tänkt skicka med sitt ex men nu fick jag den gratis istället, liksom WHUT). Kommer dröja innan allt är klart eftersom planerna jag hade för min säng inte gick igenom (hade lite otur med att den första IKEA-killen jag snackade med var bergsäker på att mina möbelplaner skulle fungera jättebra medan nästa IKEA-snubbe inte alls ville rekomendera att jag skulle göra på det viset, haha), men i natt sover jag min första natt här. SÅ SKÖNT!
 
   Om ungefär en månad går jag på "semester" (aka. Esme-som-inte-klarar-av-att-vara-ledig-åker-och-jobbar-på-ridläger), men fram till det har jag rätt bra med tid på mig att börja med massor av kul grejer här. Jag ska bo in mig men jag kommer också börja sätta igång några planer jag haft för mina YouTube-kanaler. Ska bli sjukt kul!
 
   Nu vet ni iaf varför det varit radiotystnad från mig ett tag, och jag vet inte hur aktiv jag är under de kommande dagarna eftersom jag har mycket att gå igenom och göra. Jag är inte död though! ^^
 
   Upp, upp och upp mot nya äventyr! Bild från My Horse And Me.
Åååh, minns ni?

   Jag hittade en YouTube-kanal idag som har en massa filmer från Riding Club Championships gamla goda dagar. Förstår inte hur ArtPlant inte kan ha behållt det här till Steam-versionen av spelet? Det är ju ändå deras spel, de måste ju ha kvar alla assets och all kodning nånstans... det är så himla skumt allting. Saknar det här SÅ mycket, jösses vilket coolt spel det här var...
 
 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.