Chrome Pointer

Kaos i spelvärlden

   Jag spelar faktiskt inget av dessa spel, men det är riktigt intressant ändå, det här!
 
   HAR NI HÖRT? PUBG stämmer Fortnite, jösses, det här vet man inte hur det ska sluta, haha. Jag misstänker dock att Fortnite kommer gå vinnande ur striden...
 
   Om ni nu har missat vad PUBG och Fortnite är så är det två spel som blivit otroligt stora tack vare ett game mode som heter Battle Royale. Det är exakt som Hunger Games - 100 pers dumpas ner på en spelkarta och tvingas hela tiden närmare och närmare varandra medan man ska försöka överleva så länge som möjligt. PUBG var först med det här av de båda produkterna och blev enormt stort på väldigt kort tid, trots många klagomål från spelare om buggar och lagg medan spelet var i Early Access. Vad jag förstått är det inte jättemycket bättre nu. Fortnite handlade faktiskt inte alls om Battle Royale då det släpptes, men efter några månader släpptes ett helt gratis BR mode som har gjort Fortnite till ett av världens snabbast växande spel.
   Nu försöker alltså PUBG stämma Fortnite för att ha snott deras gameplay, men samtidigt utvecklas PUBG i spelmotorn Unreal Engine som är skapad av Fortnites skapare Epic Games. Jag tycker det här är så lustigt... och det ska bli rätt intressant att följa.
   Undrar vad som skulle hända om alla hästspel som funnits genom åren skulle börja stämma varandra? Åtminstone 95% av dem innehåller ju ändå tävlingar i banhoppning, det finns säkert någon spelutvecklare som vill hävda att de uppfann idén om att hästar kunde hoppa över saker framför dem.
 
   Jag tror personligen att PUBG är sura över att Fortnite plockade på sig idén om Battle Royale och gjorde det bättre - mer värde för pengarna och med en massa funktioner som får det att likna MarioKart med maskingevär.
 
   Om ni inte är så insatta och vill se mer om de båda spelen och vad som skiljer dem åt kan ni se det här! Notera att videon är ett halvår gammal.
 
 
   Om ni vill se mer om stämingen kan ni göra det t ex här (men det finns typ en miljon andra video samt artiklar ute om det här):


Gwendolyn Ravenrider

Fast fortnite är bättre än PUBG och har fler spelare. Känns mest som att PUBG är konservativa och inte vill utvecklas för att ett fåtal spelare verkligen älskar deras spel. Jag hoppas att Fortnite går vinnande ur striden, spelet är bättre på alla sätt.

Svar: Jag hoppas också på Fortnite. De verkar se sitt spel mer som en chans att ha riktigt kul mer än något annat, och det är ju så det ska vara att spela spel - kul.
Esmeralda Silverforce

Elin

Det roliga är att PUBG inte var först med Battle royale genren heller, H1Z1 var det största battle royale spelet innan PUBG och Minecraft: hunger games var också sjukt populärt långt innan. Bluehole studios (PUBG) kanske vinner just detta i och med att de stämmer dem i Korea (koreansk domstol dömer ofta till fördel av koreanska företag=pubg) men Epic lär i så fall stämma dem över minsta lilla breach of license i Unreal i amerikansk domstol och ta ifrån dem rätten till att använda deras spelmotor. Så detta kan potentiellt bli PUBG's undergång.

Lilly Underwood

Kan man ens ta någon sorts patent på system i spel? Är inte insatt i detta eller hur allt fungerar, men.. tittar man på till exempel Skylanders (2011) och vad spelet startade kan man ju dra detta hur långt som helst. De kom på att de ville ha fysiska figurer som man kan placera på en platta, som i sin tur känner av karaktären och man kan spela med den inne i spelet. Det tog två år innan Disney Infinity (2013) dök upp, med precis samma grej. Sedan dök Lego Dimensions (2015) upp, med liknande tanke. Skylanders hade väl kunnat stämma Disney rejält för detta till att börja med, men något sådant har inte hänt vad jag vet. Tycker i alla fall det är intressant att läsa om detta. Det är ju klart att man inte får kopiera karaktärer och grejer rakt av pga Copyrightlagen, men kan man verkligen ge sig på varandra över liknande egenskaper? Alla spel inom en viss genre liknar varandra mer eller mindre, känns snarare som att PUBG är rädda för att Fortnite ska ta över deras marknad.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.