Chrome Pointer

Harry Potter: Hogwarts Mystery

   Nu har jag spelat den nya HP-appen ett tag, och nog har man lite att säga om den!
 
   Jag tycker inte om mobilspel. Verkligen inte. Är inte intresserad och tycker inte om deras betalningsmodeller. Man har liksom en konsol som inte direkt är gjord att spela på och ändå pumpas det ut spel, du matas med reklam om spel och du förväntas köpa saker inne i spelet. Spelen i sig är sällan bra.
   De två spel jag faktiskt aktivt spelar utöver ett par managementspel, vilka är Pokémon GO! och Harry Potter: Hogwarts Mystery, spelar jag enbart på grund av deras IP. Mer om mobilspel överlag kommer i ett annat inlägg, för idag fortsätter vi med just HPHM.
 
   Grejen med det här spelet är att man luras lite till att tro att det inte kommer släppa dig vid en paywall. Det börjar rätt nice med att du kikar runt i Diagongränden, och man får en känsla av att det här nog kan bjuda på några intressanta stunder.
 
   Eh ja, hade ni förväntat er ett annat namn?
 
   Sen har du spelat i typ en halvtimme, och då inser du att det här med energi, som spelet än knappt har förklarat, det kommer bli ett problem. För plöstligt blir du STRYPT av den farliga växten Djävulens Snara, och då får du oundvikligen slut på energi. Spelet säger då genast "Hej, nu är det dags att köpa energi!"
   Du har precis kommit in i ett spel som är så sönderhypat, du kommer en halvtimme in och håller på att bli MÖRDAD och är stressad som det är, och då ber spelet dig att börja betala utan att du vet vad som faktiskt pågår. Jag tycker det är så fult!
 
 
 
   Det är mitt största problem med det här spelet. Du förväntas betala för att inte ens få något gameplay att tala om. Du klickar ett antal gånger på ett föremål för att slutföra en uppgift och sen får du någon triviafråga som är larvigt enkel för alla som är intresserade av IPt innan du ska klicka i en liten blinkande cirkel. Det är hela gameplayet.
   Jag kan tänka mig att spela det här lite då och då som gratisspelare bara för att jag är desperat efter fler produkter med HP-tema - men aldrig i livet att jag stöttar en betalmodell som bestraffar sina spelare för att de är intresserade av att spela spelet. Ju mer du försöker spela, desto mer måste du nämligen betala för att få energi för att kunna slutföra dina uppgifter...
 
   Hur mycket jag än älskar Hogwarts känns det inte värt att spela i tre minuter typ två gånger om dagen medan man därimellan måste räkna hur många timmar som gått för att man ska hinna samla ihop energi för att avsluta sina lektioner i tid. Jag hoppas att andra också undviker att betala i det här spelet, för det enda sättet att visa att sådana här betalmodeller är döden för användare är genom att inte stötta modellerna med sina pengar.
 
   Vad tycker ni om Hogwarts Mystery? Bu eller bä och har ni betalat något för att kunna få mer energi?
 
   Stora Salen 


Alma Seahome

Jag har funderat på att ladda ner appen men jag har nästan bara sett negativa recensioner. Är det värt det eller klarar man sig bättre utan?

Anonym

Jag har spelat appen sedan den har släppts och jag kan hålla med dom som klagar gällande energi-funtionen. Men dett stör mig inte så mycket då jag inte spelar spelet i flera timmar, utan några minuter. Jag brukar vänta på att energin ska fyllas på istället för att köpa mer.

Sophia Snowstorm

Jag har spelat appen sedan den har släppts och jag kan hålla med dom som klagar gällande energi-funtionen. Men dett stör mig inte så mycket då jag inte spelar spelet i flera timmar, utan några minuter. Jag brukar vänta på att energin ska fyllas på istället för att köpa mer.

Lottie Snöfödd

Jag har faktiskt struntat i spelet på grund av just alla microtransactions som finns i spelet. Samma sak med Assassin's Creed Origins. Jag gillar inte när de lägger in microtransactions i spel.

Jag betalar gärna för spel. Men bara en gång tack.

Eva Bunnyland

Jag gillar spelet, men jag älskar det inte och tycker det är jobbigt att energin tar slut direkt. Jag har inte använt IRL-pengar.

Vilda Snownight

Jag spelade i ett par veckor efter den släppts men har typ tappat lusten. Appen buggade rätt ofta genom att glömma bort att jag använt min energi på en uppgift så jag behövde alltid börja om.

Droppen var när jag klarade av en lektion, loggade ut för att sedan logga in ett par timamr senare, står det att jag INTE klarat av den lektionen som jag precis klarat av. -.- Sedan dess har jag försökt en gång till men hann inte med tidsgränsen så jag gav upp.

Stephanie

Gillar spelet i sig, men det där med energin gör spelet så mycket sämre.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.