Chrome Pointer

Det händer grejer, men...

   ...min tid räcker inte riktigt till. Kom hem riktigt sent från jobbet och eftersom tant Esme är både gammal och trött blir det läggdags väldigt snart, hehe.
   I morgon ska jag träffa lite härliga klubbkamrater från SSO ute i riktiga världen och därför blir jag sen då med. Sen ska jag hänga på SIHS i helgen men jag är inte riktigt säker på precis hur mycket det blir...
 
   Jag återkommer helt enkelt då tiden finns! I morgon bitti kommer det dock upp en video på min svenska YouTube där jag pratar lite om SIHS.
 
   Esme och Flynn
Nu närmar det sig...

   December står för porten. Det brukar betyda att det snart är dags för juluppdrag i SSO... vi får se om det är likadant i år!
 
   Extremt gammal snöbild på Esme och Andalusiern Mooneye
Nya topplistor!

   Jag har ju nämnt det förr, men planen sedan jag startade min andra YouTube-kanal har hela tiden varit att dela upp mina topp 5-videor så att jag gör dem på två språk. Precis så gjorde jag med min senaste lista som ni nu hittar på båda mina kanaler - bara att välja språk! Den engelska versionen är komplett med engelsk textning också. (Engelska videor på YouTube kan textas "automatiskt", deras program kan känna av var texten ska ligga om man bara matar in rätt text. Svenska videor har inte samma funktion.)
 
   Engelska kanalen hittar ni HÄR och svenska HÄR.
 
   Mycket mer än så har jag inte att komma med idag, tjingeling!
 
   Gammal bild från Pandoria
LootCrates

   Jag har länge känt till LootCrate, men jag har försökt tvinga mig själv till att glömma att det finns, hehe. För er som inte vet är LootCrates typ som ett bokklubbpaket man får hem varannan månad, men med en massa nördgrejer istället för böcker. Mitt stora problem är att de har en speciell Wizarding World-crate som alltså innehåller grejer från hela Harry Potter-serien + Fantastic Beasts. Varje paket kostar dessutom ca 460 spänn... Asså helt klart värt det enligt mig, men det är rätt mycket pengar x) I dagsläget är det inget jag har råd med, juletiderna kräver mer utgifter än vanligt, men lite saker kommer förändras under nästa år och då kanske, kanske... det är ju ändå inte varje månad man behöver betala.
   (På tal om HP, jag nästan grät då releasedatum för The Crimes of Grindelwald visade sig bli i november 2018... hade hoppats på att det skulle bli tidigare! Är så sjukt taggad så det finns inte!)
   OM jag nu hade varit miljonär och inte behövt bry mig om utgifter hade jag dock på fullaste allvar även skaffat mig LootCraten med Marvelprylar också. SÅ MYCKET FINA SAKER!
 
 
 
   Prenumererar någon av er på någon LootCrate? Vore kul att höra vad ni isf tycker om dem!
Tjo där!

   Jag har haft en händelserik dag med bland annat två timmar på akuten (hade inte råkat ut för något, på mitt lokala sjukhus är det där man får sitta och vänta på sin läkare om man har bokat tid) där jag fick lyssna på några av områdets original som höll hov och gjorde allt från att ropa tips om hur man mest effektivt kan vaccinera sig till förbipasserande till att ringa och felanmäla hissar och nästan skicka hissteknikerna till fel sjukhus.
 
   Eftersom jag misstänkte att jag skulle behöva sitta ett tag på sjukhuset tog jag ledigt idag så då jag var klar med sjukhus och vilseåkningar i kollektivtrafiken och allt som nu hänt idag åkte jag hem och passade på att spela in ett par videor. En kommer upp senare i veckan på svenska kanalen (har tänkt mig torsdag morgon) och den andra som sparas ut just nu kommer någon gång mitt i veckan på den engelska kanalen efter helgen. I morgon släpper jag en video var på BÅDA kanalerna, hör och häpna. Ibland så! Håll utkik där om ni är intresserade.
 
   I helgen spelade jag igenom hela spelet Ostwind (hästspelet från Steam) och jag spelade rätt mycket Unravel också. Det som fortfarande stör mig är att jag inte har Pokémon UltraSun/UltraMoon, hehe. Jag hade ju bestämt mig för att det inte skulle bli några nya spel, bara Pokémon - istället slutade det med att jag INTE köpte Pokémonspelen och istället köpte elva spel på Steam. Elva. Well done Esme...
 
   Yarny från Unravel är bättre på att balansera på små smala trädgrenar än vad jag är på att balansera min ekonomi nu innan julen, hehe... Till mitt försvar kostade mina elva spel mindre än vad TVÅ Pokémonspel hade kostat!
RÖSTA PÅ PEDER!

   Nu tänker jag fullkomligt skamlöst göra reklam för min sport! (Och jag skriver om det här enbart för att det är kul, jag får inte ut något av det i övrigt)
   Peder Fredricsson, en av världens absolut bästa hoppryttare (just nu rankad 7a i världen), är nominerad till Radiosportens Jerringpris för andra året i rad. Han vann förra gången efter sin och hästen "Allans" fantastiska insats i OS, och nu är han nominerad igen för sitt individuella EM-guld samt EM-silver i lag. Peder är i Hästsverige känd för att vara ödmjukheten själv och han har själv föreslagit att kompanjonen Allan skulle bli nominerad istället. Förra året blev halva Sverige spritt språngande skitförbannat och började gasta om ridsportsekten som röstat fram en ryttare som vinnare av Jerringpriset, precis som sist en ryttare var nominerad (då Rolf-Göran Bengtsson, också han en av världens skickligaste hoppryttare) och vann hela kalaset - så jag tycker det är helt på sin plats att reta upp halva landet lite till! Peder kan gott efter sina otroliga tävlingsinsatser få folkets pris en gång till.
 
   Ni kan rösta HÄR!
 
   Jag var så sjukt nervös på finaldagen under EM! Jag var på mitt extrajobb och mellan att jag och mina chefer mockade och red hästar kutade vi upp till tvn då och då för att se så många ritter vi kunde. Vi var alla så sjukt nervösa (ena chefen som är gammal landslagsledare och VM-ryttare själv började vråla instruktioner för ritten mot tvn av stress) och vrålade rakt ut då Peder och Allan rev oxern på sista linjen och vi skrek nog ännu högre då vi fattat att han vunnit trots fyra fel och ett tidsfel, efter att innan det ha varit helt felfri genom hela tävlingen... Sån jäkla prestation!
 
Söndag

   Idag har jag spelat lite spel i lugn och ro och spelat in ett par videor som ska släppas framöver på nytt eftersom de första inspelningarna blev riktigt dåliga. Känns jätteskönt att ha det klart! Väntar nu på att VEGAS ska rendera ut en av dem och sen kan jag börja klippa mer. Jag hade tänkt få ut två videor typ på onsdag, och de är i princip färdiga och jag måste bara göra lite finslip.
 
   I morgon är jag ledig, men jag har tagit ledigt enbart på grund av tråkiga grejer, hehe. Först ska jag på lägenhetsvisning (står jättelångt ner i bostadskön och lär inte få den trots att jag blivit kallad, men om man blir kallad på visning måste man dyka upp) och sen ska jag åka raka vägen hem till det lokala sjukhuset. Har haft lite besvär med en grej under någon vecka och vill kolla upp det istället för att gå runt med ångest och undra vad det är. Då jag är klar med allt kommer det ha blivit så sent att jag inte hinner åka till jobbet innan alla andra åker hem, så jag tog ledigt istället. Veckan kommer fyllas upp med grejer snabbt nog ändå, för bästa Genevieve Nightbard gästar äntligen Stockholm så det drar sig väl till klubbträff med Siri Moonbear och Lottie Snowborn om vi får ihop gruppen, och sen är det Sweden Horse Show för mig på fredag, lördag och söndag. Mer om det senare i veckan though!
 
   Bild från spelet Ostwind som jag köpte på Steam sent igår. Det var ett väldigt intressant spel! Jag kommer prata mer om det framöver och självklart även göra en videoserie om det. Köp det dock på rean om ni är intresserade, det var enligt min åsikt inte så pass bra att det är värt sitt fulla pris.
Något jag INTE ser fram emot

   Snön. Dels i verkligheten för jag avskyr snö och är den första att dratta i backen och slå halvt ihjäl mig bara en snöflinga landar på marken (tragiskt but true; varför bor jag i det här landet?!), men dels också för SSO's skull. Snön är ju väldigt populär, men jag är inte överförtjust. Som jag nämnt många gånger genom åren gillade jag inte Vinterryttaren just för att det var ett "kallt" spel med bara vitt och grått och noll färger, och jag känner lite samma sak i SSO under vintern. Jag kan verkligen uppskatta snön under de första dagarna i spelet och tycka det är kul, men sen tröttnar jag och längtar efter mitt gröna fina spel. Särskilt nu då vi väntar på Mistfall blir jag lite orolig! Det ska ju komma i december och jag undrar lite på hur det går ihop med snö. Jag vill INTE ha snö där! De gröna färgerna vi har fått se än så länge ser magiska ut och jag vill inte ha en massa snö över det, haha. Minns med skräck då Epona öppnade, blev snötäckt efter typ en vecka och sen buggade en massa växter sönder och hade vintertexturer i flera månader. Tänk om samma grej händer här?!
   Optimalt vore kanske att ha snö på alla ställen där det vanligtvis finns, men mindre av det/inget inne i Mistfall. Det är med skräckblandad förtjustning jag väntar på att få se hur det där ska lösa sig! Fast jag skjuter inte under stol med att jag gärna håller snön borta så länge som möjligt. Min drömvinter IRL är snö ett par dagar före jul och bort med snön ett par dagar efter nyår x)
 
   Esme och Aramis vid en vintrig Valedalesjö
Wooo nya högtalare!

   Mina högtalare till datorn har varit sjukt dåliga hur länge som helst och igår köpte jag nya. Tro min förvåning då jag fick ett sms från PortNord(!) tidigt i morse som bekräftade att paktetet var redo att hämta vid min lokala matbutik? Det hade inte ens gått 24 timmar! Snacka om bra service!
 
   Jag köpte Bose Companion 2 Series III som kostade 1090 hos MediaMarkt. Tyvärr var de inte med i Black Friday-kampanjen, men jag köpte ändå. Jag har använt dessa högtalare förr och därför var det ett tryggt val som jag kände till. Är det världens bästa högtalare? Troligen inte, men jag kan inget om högtalare och jag är nöjd med köpet ^^
   Då jag kopplade ur mina gamla kunde jag faktiskt se modellnamnet på baksidan av dem, så jag passade på att Googla fram hur gamla de är eftersom jag är säker på att de kommer från stenåldern. Och jag hade rätt, de var från 2004(!). Jag fick ju dem från en gammal familjevän som lämnade dem hemma hos oss och sen tyckte att jag kunde få dem när vi försökte lämna tillbaka dem, hehe... skönt att ha mina egna nu, är jättenöjd!
 
   Mina nya högtalare!
Uppdatering på sociala medier

   Jag har tänkt på det här rätt länge, men nu har jag tagit tag i saken och döpt om både min Instagram och min Twitter. Istället för mitt klassiska EsmeSilverforce heter de nu båda GamingByEsme (Länk till Insta HÄR och länk till Twitter HÄR). Det går hand i hand med mitt extra Instakonto DesignByEsme (där jag postar The Sims-byggen och nail art) och gör medierna lite mer enhetliga. Jag vill också bredda mig lite och gå in på mer spel överlag än bara Star Stable, så det här var ett väldigt naturligt steg att ta. Det finns så mycket spel där ute och man kan ju inte spela bara ett enda spel hela livet!
   Mina YouTube-kanaler behåller samma namn som alltid - min svenska kanal heter fortfarande Esme Silverforce och min engelska kanal heter MONOKERUS.
 
   Jag avskyr egentligen namnbyten på sociala medier just för att det är väldigt förvirrande för alla inblandade, särskilt för de som följer medierna, men jag kände att det nu var dags att ta tag i det eftersm det bara blir "värre" ju större kanalerna blir. Förhoppningsvis blir det inte för svårt att vänja sig vid och jag tror att det i slutänden kommer vara mycket mer passande namn för kanalerna :)
 
   Det är dags att utforska nya marker! Bild från spelet Unravel.
Unravel

   Jag har tidigare spelat Unravel vid ett antal tillfällen, men jag köpte det själv först då jag skaffade mig min nya dator. Jag satte mig och spelade under någon timme igår och det var precis vad jag behövde för att koppla av lite. Unravel är nog ett av de vackraste spelen som existerar och jag känner att det ligger väldigt nära hjärtat i och med den svenska naturen man vandrar genom. Jag hade nog tänkt börja spela det tidigare, men jag stod i valet och kvalet om jag skulle spela in det på film. Det lär jag nog göra ändå faktiskt, men just nu är det bara jag och spelet och jag kan i lugn och ro testa alla pussel som dyker upp i min väg. Jag hade tidigare bara spelat klart de två första nivåerna, så nu är jag inne på outforskad mark och det ska bli spännande!
 
   Yarny ska ut på äventyr
 
   Spelet går att köpa på Origin om ni också är intresserade!
HELG!

   Så skönt! Tyvärr har jag rätt ont om tid idag men jag ska använda den tid jag får till att klippa videor och spela lite spel.
 
   Esme och Lovey
Rockwells och bunkern

   Esme och Goldeen skjutsar Lisa Rockwell mot nya äventyr
 
   Uppdragskedjan som SSO promotade som "Eternal Love", alltså den om familjen Rockwell i New Hillcrest, tog slut tidigare i år då man kunde hjälpa Thomas Rockwell att återvända till sin familj. Jag gillar då saker får sig ett avslut eftersom mycket i SSO förblir oavslutat, men en sak jag undrar över är den coola bunkern som användes i dessa uppdrag. Den är väldigt detaljrik, men det går ju inte att göra något alls där nere förutom att öppna och stänga en dörr. Jag kan nästan tycka det är lite synd att den är där utan någon fortsatt nytta, haha... Känns som att mycket energi gått in i skapandet av den här platsen. Jag hoppas att den kommer användas i framtida uppdrag så att vi får en anledning att återvända till den igen!
 
   Esme inspekterar bunkerns kök
Träskritt

   Esme och Darcy
Steamrea igen...

   Jag har inte hunnit testa något av spelen jag köpte under senaste Steamrean, men ju nu är det en ny galen rea på grund av Black Friday/Cyber Monday. Ori and the Blind Forest är det spel jag nog MÅSTE köpa, annars tittar jag lite på Tricky Towers som jag börjat spela lite på lunchraster och tycker är svinkul (även fast jag inte är särskilt bra på det). Annars är det rätt mycket på min önskelista som är billigare än vanligt, men eftersom jag börjar fundera på att verkligen köpa de två nya Pokémonspelen (ja, jag köper alltid båda tillgängliga versionerna) och vet hur många timmar jag lägger på en vanlig spelgenomgång är det inte värt att bunkra massa andra spel då jag redan har rätt mycket att testa. Problemet är ju att det att jag har tur om jag ens kan kika på något utanför mina vanliga ramar någon gång varannan vecka, skulle behöva så mycket mer tid...
 
   Är det något som ni kommer köpa nu under rean?
 
Backstory om Darko?

   Dark Cores nya rekryt Darko (ny sedan julen 2015 men bara närvarande ett par få gånger sedan dess, right?) är en svincool snubbe. Mitt enda problem med Darko är att han inte riktigt fått sig en presentation i spelet (och om han har fått något minns jag verkligen ingenting - han har ju inte synts mycket, den här grabben). Var kommer han ifrån? Vad är det för magi han har? Hur hamnade han med Dark Core? Vad vill han åstadkomma? VAR HAR HAN FÅTT SIN LILLA NALLEBJÖRN FRÅN?! (Om ni inte har sett den lilla kanin/nalle-nyckelringen som hänger på baksidan av hans väska har ni missat något!)
 
 
 
Rainbow

   Esme och Artemis
 
   Hade glömt att jag hade den här bilden liggandes i mina bildmappar! Den är från 2016, faktiskt. Jag hann knappt spela under regnbågsjakten 2017, men jag hoppas att det kommer igen nästa år. Regnbågen ÄR riktigt cool för fotomöjligheter!
Inte som tänkt

   Idag lyckades jag få värsta migränanfallet påväg hem från jobbet, så det är först nu jag kravlat mig upp ur sängen och ska försöka trötta ut mig nog för att sova hela natten. Usch.
 
   Dagens uppdatering började jättetidgt och slutade till allas förvåning jättetidigt också, haha. Typ en halvtimme tog det, oj! Och, det var inte skummare än så att man nu kan dölja sin ryttare, vilket jag förstår varför många är jätteglada över. Själv har jag ingen stor nytta av det, men det är nog oundvikligt att använda det en dag :) Det här bevisar väl ändå återigen att våra förslag når hela vägen fram och jag gillar verkligen att man själv kan välja om man vill se andras vildhästar eller inte. Jag tror faktiskt att jag kommer välja att ha den funktionen igång, åtminstone då hypen har lugnat sig lite. Tror det kan ge en cool känsla att se och annan häst utan ryttare lite då och då! (Just nu skulle man väl knappt se en enda ryttare på hela Jorvik, hehe)
 
   Jag fortsätter med lite olika videoprojekt och eftersom jag vet att jag alltid har ont om tid har jag redan börjat finurla på en vinterredigering. Nu är det inte långt kvar till december och då är det ju officiellt den tiden på året då till och med Esme dumpar hjälmen och rider runt med tomteluva på knoppen. Dags att fundera på vad jag ska ha för header under vintern alltså!
 
   Supergammal bild på Esme och tinkern Clark under en tidigare Jorvikvinter
Spännande idag!

   Är det en vildhästfunktion som kommer eller har SSO lyckats lura oss alla och har något annat på g? Om det nu är en vildhästfunktion har ju folk ingen anledning till att kuta runt i spelfilerna och rota runt där längre, vilket måste vara bekvämt för teamet eftersom det absolut inte är meningen att man ska radera en massa filer däri så som många gör.
   Personligen har jag aldrig känt att jag behöver en sån funktion, men om det skulle komma till spelet tror jag det skulle sluta med att jag använde den då och då. Måtte vara praktiskt både för videor och bilder! Men nu får vi väl se om det verkligen är så, eller om som sagt det är något annat som dyker upp. Något hästrelaterat måste det ju ändå vara ;)
 
   Om det är något annat hästrelaterat skulle jag inte ha något emot att träffa Guillermo igen!
Vem är Junior Buttergood?

   Minns ni att jag började spåna kring vissa karaktärer under sommaren? Dags att fortsätta!
 
   Bilderna i den här serien kommer bestå av en Esme med gamla animationer och även gammalt hår, för de här bilderna förberedde jag redan i somras då jag gick runt och funderade på vilka karaktärer jag skulle vilja prata om ^^
 
   Det här är Junior Buttergood, och han är en riktigt skum typ. Vi vet typ ingenting om honom egentligen, mer än att han är så elak att folk typ kutar för sina liv åt andra hållet om han dyker upp runt ett hörn. Och han är inte ens värst i familjen, för hans gamla farsgubbe är tydligen ännu värre(!).
   Junior har funnits i spelet i ungefär två år nu, men vi vet fortfarande nästan ingenting om honom. Det är synd, för han känns som en sån där snubbe som skulle kunna utgöra en jättebra skurk (vi har ju inte ont om skurkar på den här ön, men det är ju rätt uppenbart att den här killen inte finns här för att vi ska bjuda'n på kaffe) om han fick lite mer backstory. Vad är hans mål? Varför har vi inte träffat hans gamla pappa? Vad gör att han vill låta GED förstöra marken kring hans hem? Det finns så många intressanta lösa trådar kring Junior, och jag hoppas att de kan plockas upp igen snart så att vi får veta mer om honom...
 
   Har ni några tankar eller teorier kring Junior?
Min senaste redigering!

   För att bli pingade direkt då jag lägger ut de här videorna går det alldeles utmärkt att prenumerera på min YouTube-kanal genom att klicka HÄR! ^^
 
Äldre bilder - må så vara!

   Jag har många bilder på lager för att kunna sätta lite färg på mina inlägg, men många av dem är VÄLDIGT gamla, hehe. Vissa är från innan 2016 då vi fick nya animationer och ALLA är från innan vi fick nya animationer på nytt för några veckor sedan. Därmed ser Esme rätt mycket annorlunda ut än vad hon gör idag. Jag kommer dock fortsätta använda mig av bilderna så länge de räcker - jag har inte tiden till att fota nya och i ärlighetens namn trivs jag fortfarande inte med att fota hästbilder med den nya kameran som kom i början av sommaren. Uppdrag går ok, inte som jag vill, men ok - med hästbilder är inte kul alls. Det beror dock också på att spelets garderobsystem är urdåligt och det tar så lång tid att hitta sina kläder så fort som man vill byta ut något.
   Det är något som ni får ha lite överseende med framöver; och jag fortsätter hoppas på fler möjligheter att tweaka kameran och förändringar till garderoben i framtida uppdateringar!
 
   Esme och Jorvikiska Urhästen Alomomola
Vad tror ni?

 
 

We’ve heard that this Wednesday is gonna be wild...! 😏🐎 #GoWild

Ett inlägg delat av Star Stable (@starstableonline) Nov 20, 2017 kl. 7:27 PST

 
 
   Jag tror att det är dags för en vildhästfunktion, alltså att man kan dölja sin ryttare/bli sin häst på något sätt. Vad tror ni att det är?
Värsta buggen just nu

   Det finns ju några buggar som glidit in i spelet i och med de nya spelaranimationerna, och jag är irriterad på en av dem - det att spelaren sitter så otroligt långt bak på vissa hästar. Min favorithäst i spelet (förutom Ash förstås, han är ALLTID bäst) är just nu Pintoaraben och man "kan" inte ha sadel på den eftersom man sitter så knasigt. Det är så synd och jag hoppas verkligen att det fixas snart, jag vill ju helst använda min fina Pintoarab Lucifer typ hela tiden men det ser så knäppt ut... :(
   En annan grej dock, det är att det var så få buggar efter den där enorma uppdateringen! Jag hade nog förväntat mig att hitta mer "trasiga" saker än jag gjort, särskilt eftersom teamet faktiskt gick ut med en heads up innan uppdateringen. Visst att det varit fix med att förbättra animationer, men jag trodde nog att det skulle vara fler saker som typ buggade sönder. Om bara positionen på häst fixas kan jag utan minsta klagomål överleva med resten (som att fisket inte fungerar just nu - eller det gjorde det åtminstone inte sist jag provade eftersom man inte kan se flötet försvinna under vattnet).
 
   Även barbacka sitter man förstås vääääldigt långt bak... Men hästen är så snygg ♥
Pandorias uråldriga koder?

   Esme hittar Pandorias kodex
 
   I våra kära gamla SSL-spel fanns det något som hette Pandorias uråldriga koder, och det var i princip en Pandorisk lagbok Alex använde sig av för att lura Katja och kunna rädda Jorvik. Jag känner mig lite oklar på om Pandorias Kodex från SSO är exakt samma grej - känns som att tjejerna skulle känna igen boken i så fall, åtminstone både Alex och Linda. Känns lite konstigt om det finns två separata böcker som egentligen handlar om samma sak ändå?
   Har ni också tänkt på det?
 
   Ni kan se mer om koderna i följande båda videor!
 
 
Esmes hus - sovrummet

   Vi avslutar rundturen och startar veckan med de sista tre bilderna från Esmes hus!
 
   Där ser ni alltså dörren ut till hallen samt ett extra skrivbord (ja, skrivbord), någon slags urgammal druidbok samt någon kista som säkert innehåller druidiga saker. Bergis.
 
   Ljust och trevligt även vänd mot sängen.
 
   Förvaringsutrymmen och speglar - mer behövs inte!
 
   Det var hela bygget! Jag gillar verkligen det här huset. Det finns fortfarande att ladda ner från Galleriet där jag heter Monokerus!
Soul Rider vs Ödesryttare

   Som ni med stor säkerhet vet vid det här laget spelade jag Starshine Legacy som liten, och då jag för första gången klev in i Star Stable Online hade jag därför redan en uppfattning och en förväntan av Jorvik och hur jag tänkte mig att spelet skulle fungera. Och det var ju som det var - jag skrek rakt ut första gången Mr Sands dök upp, var döbesviken då jag såg hur Khaan såg ut (minns att jag var livrädd över att Starshine och de andra skulle se likadana ut haha) och delade många andra spelares frustration över att det skulle ta fem och ett halvt år innan vi fick rädda Justin från Dark Core. Men en sak jag reagerade på var att alla grejer kring Ödesryttarna var rätt luddiga. Det nämndes liksom aldrig riktigt rakt ut att de var just Ödesryttare, eller vad de egentligen höll på med. Och den dagen det äntligen var dags att prata om det - då hette de SOUL RIDERS! Förvirrad och lite sur, det var jag. Hur kan man döpa om den här viktiga gruppen?! I ren protest har jag sådär för mig själv alltid sagt Ödesryttare, för de fyra tjejerna Lisa, Linda, Anne och Alex har ju varit just ÖDESRYTTARE i mitt huvud sedan 2005 - och varför hette det Mörkerryttare men Soul Riders? Varför var Mörkerryttarna inte Dark Riders som på engelska då? Jag har stört mig på det så sjukt länge.
   Sen i somras kände jag lite resignerat "nähepp, nu har det liksom gått typ sex år utan förändring, jag får la anpassa mig" - OCH SEN DÖPS DE OM!!! I de senaste huvuduppdragen pratas det mycket om gruppen i sig, och varje gång är det Ödesryttare och Ödesryttarna och Ödesryttaren. Och jag är så glad! Jag hoppas att det håller i sig, haha. Det här har varit en sån där liten grej som egentligen kanske inte är jättestor, men jag har stört mig på det i åratal x)
 
   Esme i stencirkeln under de senaste huvuduppdragen
 
   Btw betyder det också att mina framtida videor med topplistor om Star Stable kommer få sig ett aningen annorlunda intro - nu är det Ödesryttare som gäller ^^
#StarshineSunday

   Varje söndag framöver kommer jag dela med mig av ett nytt avsnitt av Starshine Legacy på min engelska YouTube-kanal, och idag är det dags för level 2 från Episod 1!
 
Påminnelse!

 
   I morgon är sista dagen att anmäla sig! Enbart bidrag på engelska räknas och bidraget lämnas i en kommentar under videon på YouTube.
 
Hemmakväll

   Jag skulle egentligen gå på MineCon idag, men den här veckan har inte varit nådig. Jag har haft panikattacker nästan varje dag och att sitta hemma i min egen håla nu på kvällen var nog det bästa jag kunde göra för att få vila lite. I morse fick jag krama lite på hästar också eftersom jag våldgästade Siri Moonbears ridskola, det var välbehövt - massor av fina hästar och en cool anläggning!
 
   Jag tänkte spela in ett par videomanus till uppkommande videor, SSO-relaterat på både svenska och engelska. Det är en intressant grej - jag är aldrig nervös då jag spelar in SSO Ride Through, men jag är JÄTTENERVÖS då jag ska spela in saker enligt manus. Det behövs dock för att jag inte ska svamla för mycket (har testat lite fram och tillbaka). Jag tror jag blir nervös över att jag har en sån grym tidspress också. Jag har liksom bara x antal timmar per månad där jag kan spela in saker, och jag har haft problem med att klippa det efteråt också pga trassel med högtalare/hörlurar. Det ska bli skönt med ett par högtalare som bara finns och fungerar utan trassel... jag hämtade ett par högtalare att låna bara över helgen idag men tror ni inte att mina gamla skräphögtalare bestämde sig för att fungera igen bara för att jag skulle byta dem?! De används därmed fortfarande och jag köper nya på Black Friday.
 
   Medan jag sitter och försöker få ordning på mina manus och nerver önskar jag er en nice kväll och jag dyker upp igen i morgon!
Lucifer

   Den här redigeringen gjorde jag klart tidigare i veckan! Under nästa vecka kommer det upp en video där hela redigeringsprocessen visas.
 
 
Klicka på miniatyren nedan för att se bilden i större storlek
Esmes hus - Kontoret

   Övervåningen består av tre rum plus en hall. Utöver den öppna trapphallen finns en mindre toalett med dusch, ett kontor samt Esmes rum.
 
   Även här på övervåningen finns sittplatser för att läsa eller bara allmänt fundera över livet
 
   Hall! Första dörren till höger är det väldigt lilla badrummet, men innanför dörr nummer 2 finns Esmes arbetsrum.
 
   Ljust och trevligt med got om arbetsytor!
 
   Självklart med vapensköld som säkert kommer från någon slags druid. Lovar.
 
 
   Bara ett rum kvar nu, och det är sovrummet. Ni kan se video tour av huset HÄR.
 
Neeeeej...

   Okej, så nu är Pokémon UltraSun och UltraMoon ute, och jag hade ju verkligen inte tänkt köpa någon av dem... men nyfiken var jag ju och jag har suttit ett tag och hoppat igenom ett par videor en av mina favorit-Pokétubers har hunnit göra genom spelen. Asså skit, rent ut sagt, de verkar ju LÅNGT mycket coolare än jag trott! JAG HAR INTE RÅD MED DET HÄR! D: Så irriterad, haha. Jag är fortfarande lite besviken över att de är typ samma spel som Sun & Moon i ett nytt universum, men det känns faktiskt som att spelen är värda att spela. Urghhhhh...
 
   För att diskutera annat så har mina högtalare till datorn nu ballat ur totalt. De brusar och låter sekunden jag sätter igång dem och de går helt enkelt inte att använda om man nu inte vill bli totalt galen över alla extraljud de kastar in. Jag ska in till stan i morgon och tänkte passa på att åka förbi mitt jobb och låna de högtalare jag har där för att jag ska få ha ljud över helgen, och sen får jag köpa nya högtalare på Black Friday x) Jag tror att jag har bestämt mig för vilka jag vill ha nu. Mer om det senare!
   På Black Friday ska jag även se om det går att köpa iPad för ett lite lägre pris än vanligt. Den jag har är nu så gammal att jag inte kan ladda ner iOS 11 till den, och den är även rätt liten till utrymmet så jag tänkte byta upp mig. Batteriet är inte heller vad det har varit och min 85-åriga mormor har uttryckt önskan om att få ta över den för e-böcker x) Om det inte blir några nedsatta pris kommer jag utan att tveka strunta i att köpa något och då tar jag det nästa år istället. Min iPad är för mig a) ett sätt för mig att nå och hantera mina sociala medier, b) en sjukt nice spelplattform som jag älskar att spela spel på och c) läsplatta som jag sparar alla e-böcker jag äger på. Jag har tänkt uppgradera mig länge och har sparat för saken, men det tar ju ändå emot då något kostar så sjukt mycket som en padda för...
 
   I morgon ska jag träffa hästar! Min eviga partner-in-crime Siri Moonbear ska släpa med mig till sin ridskola där hon ska rida och jag tänkte krama lite på hästar. Jag tycker det är sjukt kul att besöka olika ridskolor, hehe. Har egentligen ett annat ridskolebesök på g också, då jag faktiskt ska rida lite också, har bara inte blivit av än... Mer hästar åt folket!
   Jag tycker själv att det är rätt dåligt med uppdatering från min sida här, men det beror tyvärr mest på mitt mående som just nu är rätt dåligt mentalt. Saknar att orka vara mer aktiv med relevant material, men mitt huvud fungerar inte riktigt som det borde och t ex bloggen blir lidande av det. Jag hoppas att det blir en förbättring snart!
 
   Hare bra och vi hörs igen snart!
Esmes hus - Köket

   Dags för köket i Esmes hus! Köket är öppet och trevligt att arbeta i med massor av ljusinsläpp och utsikt över både trädgård och pool. Stora glasdörrar leder ut mot altanen på ena sidan och det finns gott om plats att samlas med vänner.
 
   Modernt och öppet kök som är enkelt att jobba i
 
   Esme älskar böcker och även här går det bra att sätta sig ner för att läsa en stund
 
   Kryddor är viktigt i matlagning så man hittar kryddor nästan vart man än vänder sig i köket...
 
   Allt är på sin plats!
 
   Nästa gång ska vi upp på övervåningen. Om ni vill se en video tour av huset, klicka HÄR!
Nya Ambassadörer!

 
 
   Jag har sedan tidigt i år varit en officiell Ambassadör för Star Stable tillsammans med ett gäng andra glada kottar, och idag är det dags för fem nya att sluta sig till oss! Två av dem är ett par svenska bloggare som jag tror de flesta av er som hänger här känner igen åtminstone på ett ungefär - Cecilia Gladefield och Rose Shadowlee!
   Som Ambassadörer står vi för en trevlig internetkultur och vi har också en möjlighet att prata direkt med SSO-teamet för att prata om allt från spelarfeedback, buggar och material vi tror skulle vara ascoolt för spelet i framtiden. Det betyder inte att vi bestämmer något, men det betyder att vi kan framföra och bolla idéer vi snappat upp bland andra spelare för att hjälpa till att bygga ett bra band mellan community och utvecklare. Vi är alltså alla väldigt aktiva i vårt community, både i spelet och på sociala medier, och både lyssnar på och pratar om åsikter om ditten och datten i spelet. Där kan jag påminna om att det är en sak att ha en åsikt och en helt annan att vara elak. Man kan framföra vad man tycker utan att vara taskig även fast man inte höjer det till skyarna!
 
 
   Förutom mig själv har följande spelare varit Ambassadörer sedan i februari:
 
   Och följande spelare sluter sig till oss nu:
   Var och en av oss kommer hålla en tävling för att fira våra nya kompisar där man har chansen att vinna 1 månad Star Rider och 300 Star Coins. Ni hittar min tävling på min nya YouTube-kanal MONOKERUS och ni hittar mina polares tävlingar på deras sociala medier!
   Kuta iväg nu och gratta nytillskotten :D
Mistfall hägrar

   Trodde ni att jag skulle missa att prata om det, hehe?
 
   Frisören som nyligen öppnat en salong i gallerian kommer alltså från Mistfall och därför tog teamet tillfället i akt att kasta ett par teasers på oss igår! Lite direkt i spelet, lite på sociala medier. Nu ni!
 
 • Utanför den nya salongen står det två stora växter. Kan det vara något som vi får se mer av i Mistfall eller är det bara där för att ge färg?
 • Inne i salongen finns inte mindre än TRE bilder från Mistfall!
 
Klicka på miniatyren nedan för att se bilden i större storlek
 • Bilden längst till vänster är väldigt intressant - en rosa hästtransport! Betyder det att man kan resa till Mistfall från hela Silverglade? Förutom det ser det ut som att man ser lite solsken (redigerat/målat?) samt något som kan vara ett fält.
 • Bilden i mitten tycks vara mitt i ett skogsområde (är hela området skog? Ser det annorlunda ut vid vattnet? Finns det några hus där?) och det finns en upptrampad väg samt gatulyktor som påminner om de kring Firgrove.
 • Bilden till höger föreställer ett hus under nattetid och det finns en måne som lyser! Bild bara för att det är fint eller är det en riktig måne på gång?
 • De två nya frisyrerna ska vara inspirerade av Mistfall. Praktiska flätor tycks vara nyckelordet...
 • Nu kommer nästa stora grej - ta er en titt på Star Stable News och strax efter det ska jag fortsätta med den stora grejen som jag är så taggad på att jag inte kan fatta att folk inte snackar om det...
 
 •  ELDFLUGOR OCH FJÄRILAR! FRITT I VÄRLDEN! Förstår ni vad det här betyder?! Om de kan börja släppa insekter... betyder det att det senare kan bli fritt fram för andra djur med AI som rör sig själva? Och eldflugor mitt i natten som flyger och lyser upp, herrejösses vad jag längtar efter att få se det här då man själv vandrar runt i området!
 • Blommorna/bären(?! Vad är det för något?) tycks också lysa! Begriper inte varför men det är stencoolt!
 
   Där har ni det - allt jag har sett kring Mistfall i gårdagens uppdatering. Nu är det inte långt kvar till december, men vi minns då hemstallet släpptes; vi blev lovade november, men det blev sent i november. Jag ska försöka att inte ha för höga förhoppningar då december står runt hörnet. Det är ändå bättre att bli positivt överraskad än att vara typ säker på att det ska hända så kommer det inte :)
   Jag är så taggad så det finns inte, WIIIIIII!
 
   (Senare idag kommer ett speciellt inlägg här, så missa inte det!)
Så ovant men så snyggt

 
   Jag har haft väldigt ont om tid de senaste veckorna och har spelat väldigt lite, men jag kände att det var riktigt svårt att få till bra vinklar att fota ur från marken nu i jämförelse med innan animationsändringen? Bara jag?
 
   Esme har sett likadan ut sedan jag köpte domänen Monokerus och därmed fick en lite mer seriös syn på mitt bloggande. Tror det var... fyra år sedan? Jag tror jag har bytt smink en gång efter det, eftersom den sminkning Esme har idag är den enda med lite mer djup i ansiktsformerna och även den enda sminkningen där man drar lite på mungiporna och därmed ser lite glad ut - men det här är alltså andra gången någonsin Esme får sig en ny frisyr.
   Det är så otroligt ovant men jag älskarälskarälskar texturen! Det hade varit perfekt om hårstilen varit lite längre, men jag förstår samtidigt varför man i spel undviker långa hårstilar pågrund av både animation (tänk att håret måste fungera i ALLA spelarens hundratals animationer) och för att de inte ska klippa igenom kläder. Esmes förra, långa hår (som är i längden jag helst vill ha) har nu väldigt puffigt över ryggen för att inte klippa igenom luvor och tjockare klädesplagg, och skillnaden blev markant nu då huvudet kom närmare kroppen i och med animationsuppdateringen.
 
   Här ovan ser ni alltså 1) första bilden någonsin på Esme med sina nya animationer, 2) första bilden någonsin på Esme i sin nya frisyr och 3) första bilden på Esme i kort hår. Jag tycker håret känns jättekort, haha. Jag har IRL hår i liknande längd som Esmes förra frisyr och en gång för några år sedan klippte jag det till den här längden. Avskydde det till tusen och det kommer dröja innan jag gör det igen x) Det här är så ovant men jag tycker frisyren är jättesnygg, älskar detaljerna med flätor och om det inte hinner bli fler frisyrer till spelet framöver hoppas jag verkligen att texturerna på de äldre frisyrerna åtminstone får sig en genomgång för att se lite mer cartoon-y ut som den här. Älskar den handmålade känslan!
 
   Bytte ni också hår idag?
Uppdatering idag!

   Onsdag igen! Jag börjar fundera på om jag borde ta semester nu snart. Har 18(!) dagar kvar att ta ut, kommer ju inte hända haha... men vore himla praktiskt att dra nytta av så jag kan få spela spel och kanske äntligen spela in några videor igen...? Den senaste videon jag spelade in till SSO Ride Through var under Jorvik City Fashion Week och det enda jag egentligen kunnat spela in på nytt efter det var första episoden av Starshine Legacy som jag drog igenom på några få timmar.
 
   Är väldigt nyfiken på vad som händer i SSO idag, har ni några gissningar på vad det kan vara?
 
   Bild från sommarens äventyr i Pandoria
Äntligen få leka lite!

   Jag höll nästan på att börja grina idag då jag kämpat mig tidigt från jobbet efter en drös tidiga mornar för att få komma hem och spela spel i fred, så har familjen redan hunnit komma hem då jag äntligen kliver innanför dörren... Nu ÄNTLIGEN får jag leka lite fritt med olika spel istället för att jobba och förbereda för kommande projekt! Oavsett hur kul sånt är behöver man ibland desperat stunder där man inte har några krav på prestation utan bara får ha kul. Nu var det alldeles för länge sedan jag hade en sån stund och nu ska jag bygga hus i The Sims!
 
   Hoppas ni får en trevlig kväll och jag dyker upp här igen i morgon!
 
   Esme och Loretta pratar under sommarens huvuduppdrag
Esmes hus - Hall och vardagsrum

   Välkommen in! Hela undervåningen är en enda stor, öppen planlösning där vardagsrum samsas med kök, läshörna och i hörnet där bakom tvn finns husets stora toalett.
 
   Esme har inte särskilt mycket pryttlar omkring, men resväskor finns alltid nära till hands för att lätt kunna kasta ner grejer om man nu ska ut på äventyr.
 
   Om man med ryggen mot ytterdörren vänder sig till höger finns trappen till överväningen samt en läs/pysselhörna. Fullt med färgglada kuddar att sitta på!
 
   Till vänster om dörren ligger vardagsrum och kök.
 
   Vardagsrummet är inte väldigt stort, men det räcker mer än väl - tv, spelkonsol och ljudsystem.
 
   Huset finns att ladda ner från Galleriet och ni kan se en video tour HÄR!
 
Ah, spelkväll!

   Jag åkte till jobbet extra tidigt i morse för att kunna åka hem extra tidigt för att spela spel. Jag borde ha en Mat-och-sov-och-ÅK-HEM-klocka, typ som Skalman alltså, haha. Precis hemkommen och har käkat middag, nu ska jag klippa en video som ska upp på min engelska kanal på torsdag (tror inte ni vill missa den) + en som ska ut nästa vecka, och sen ska jag spela The Sims. Jag har inte hunnit bygga något sedan Cats & Dogs kom ut, jag har bara lattjat runt och försökt lära mig Create a Pet.
 
   Hoppas ni har haft en nice måndag!
 
   Esme och Glòin
Är året snart slut?!

   Varför går tiden så otroligt fort? Känns som att jag inte hinner med något som jag tänkt mig och ändå har jag knappt ett liv, haha. Drömmen om eget boende hägrar fortfarande för att jag ska kunna bli mer effektiv med min kreativitet though...
   Det är nu bara sju uppdateringar kvar i SSO under det här året och i dem ska vi få:
 • Nya hästar
 • Nya frisyrer
 • Nya kläder? (Häxhatten var ju ny... kommer det mer?)
 • Fler springande husdjur
 • MISTFALL
   För att inte tala om juluppdateringarna... och snö. Jag ser verkligen inte fram emot snön i år! Minns ni då Epona öppnade och vi fick typ en vecka i grönskan innan snön slog till? Och sen då snön försvann buggade några växter sönder och behöll sina vintertexturer i flera månader. Usch usch usch, hoppas att snön kommer typ veckan innan julafton och försvinner snabbt igen... Mistfall har sett så coolt ut på de få bilder vi sett, vill inte att en massa snö ska komma i vägen för all grönska.
 
   Vi får väl se vad som händer under de kommande veckorna då. Mistfall är ju det jag längtar efter allra mest, men vi vet ju att det är MINST tre veckor kvar eftersom det ska komma i december...
 
   Vi avslutar morgonens funderingar med en bild på en hard core Alex som sätter Dark Core-snubbarna på plats!
#StarshineSunday

   Dels på begäran och dels för att det var något jag planerat att göra från start har jag idag postat första nivån av Starshine Legacy: Episod 1 på min engelska YouTube-kanal. Varje söndag framöver (de kommande 28 veckorna, haha jösses) kommer ett nytt avsnitt upp och varje avsnitt täcker förstås en nivå från spelet. Därimellan fylls kanalen ut med annat innehåll (bland annat håller jag på och arbetar på en kommande speedpaint).
 
   Här är alltså det första avsnittet!
 
Mina The Sims-pack

 
   Nu är det såhär min samling ser ut! Som ni ser är det tre pack jag inte har, men jag inväntar rea innan jag köper dem. Nu ska jag snart börja röra mig hemåt igen efter min kattvaktarnatt och jag ser fram emot att börja lattja runt i spelet!
The Sims 4: Cats & Dogs

   Igår fick jag alltså till slut lägga vantarna på Cats & Dogs och det uppfyllde verkligen mina förväntningar. Byggföremål som jag älskar och Create a Pet är en funktion som är löjligt enkel samtidigt som den ger så mycket alternativ till att göra något EXAKT som man vill ha det. Jag har inte riktigt lärt mig det hela än, men det är så sjukt kul! Ska lära mig CaP utan stress och sedan komma in i att bygga lite så kanske jag kan få ut en byggvideo rätt snart.
   Älskar packet, verkligen. Jag kan inte låta bli att längta lite efter nästa Stuff Pack med tvättgrejer, för vissa grejer i Cats & Dogs känner ajg skulle passa jättebra i en extraingång/tvättstuga, men det finns mycket som går att göra redan nu. 5/5 toasters!
 
   Har ni köpt packet? Vad tyckte ni om det?
 
 
   Nu ska jag iväg idag och är borta till i morgon. Jag ska vakta katt, men jag tänkte faktiskt släpa med mig min gamla laptop och försöka spela in ett lite äldre spel på video till min svenska kanal nu då jag ändå inte har något särskilt för mig mellan mys med katt...
Nya grejer kommer till appen

   Star Stable Horses är för er som har missat det en gratisapp där vi kan föda upp föl som vi sedan för över till SSO. Samma pris som i SSO, men eftersom hästen förs över då den är på level 10 tjänar man in massor med tid och den blir billigare än vad den hade varit om man köpt den direkt i SSO (finns t ex en fjording man kan köpa direkt på level 10 - för 1225 SC...)
   Appen har råkat ut för lite coola uppdateringar nu - det tar nu fem dagar istället för tio att ta hand om sitt föl och det rör sig själv och lattjar runt i hagen. Det finns nu en häst mer än tidigare i appen, vilket drar upp totalet till sju - tre mustanger, tre haflingers och nu även en morganhäst. Morganfölet finns faktiskt att köpa som vuxen häst i SSO - fuxfärgad morganhäst. Det utlovas fler uppdateringar framöver, så det här var väl bara för att påminna oss alla om att appen finns och ge oss en till chans att kika på den. Jag äger alla tidgare apphästar redan men kommer inte spela igenom appen på nytt - jag kan lika gärna köpa hästen i SSO direkt om jag vill ha den och jag är som många av er vet inget stort fan av morganhästarna. Finns helt enkelt så många andra hästar som passar just mig bättre, men för alla som gillar morganhästarna är det ju jättekul! Jag väntar med spänning på framtida föl så länge.
 
   Synd att jag inte kunde dra nytta av appen just nu, men jag ser jättemycket fram emot att se vad som hittas på i den framöver! Hoppas på typ hannoveranarföl, skulle älska fler hannoveranare!
 
   Officiell bild på nya fölisen! 
 
 HALLÅ IDAG SLÄPPS CATS & DOGS TILL THE SIMS HUR SKA JAG KUNNA KONCENTRERA MIG PÅ LIVET INNAN JAG KOMMER HEM AAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHH
Min The Sims-panik

Nu blir det en rant av lättnad, haha!

Jag brukar aldrig förhandsboka spel som går att gå tag på digitalt, men nu då The Sims 4 Cats & Dogs var på g kände jag att "varför inte? Kommer ju aldrig hända att jag får en gratiskod..."

VEM TROR NI FÅR EN GRATISKOD, 9 dagar och 380 spänn senare? Fick ett mail sent igår som glatt förkunnade att jag skulle få en värdekod till spelet. Lycka deluxe, men Origins köpvillkor var sjukt oklara och all ledig tid idag har gått åt att försöka nå EA’s chattsupport. Efter stressen den här dagen varit är allt som det ska - pengar tillbaka och värdekod i morgon. Så sjukt tacksam för möjligheten att få spelet gratis, ni vet ju hur mycket min dator gick för och plånboken är inte tjock nu... Kan knappt vänta på att få testa det, jag har inte varit såhär tagg på ett spel sedan SSO släppte MyStable x) 
Lördag och söndag är jag kattvakt åt en kompis, men i morgon kväll, då!!! Så glad att det löste sig och jag kan knappt vänta på att få testa spelet!
Stenhuggarens valv

   I det kallla valvet i DInodalen finns det gaaalet mycket detaljer, och några av dem är jag rätt intresserad av!
 
   Valvet ska ju ha varit stängt med hjälp av Månens magi, men samtidigt är det rätt intressant att Jon Jarls sigill är just månens symbol... Känns lite skumt.
 
   Coola facklor! Undrar om de till viss del består av samma stenar som det är i Dinodalens lyktor...
 
   Asså detaljerna! Väggarna!! Pelarna!!!
 
   De här dörrarna är så sjukt intressanta! Vad leder de till? Varför är de låsta? Är det ett Urträd på dörren?
 
   ÄLSKAR växtlighet som den här, tycker det är så dynamiskt!
 
   Det var nästan lite synd då man hittade pusselbitarna under sin första resa till valvet - man ville bara fortsätta utforska!
 
   Jag hoppas verkligen att det finns gömda valv på fler ställen på Jorvik... tänk vad coolt det skulle vara med valv i olika stilar beroende på vilken magi som håller reda på't!
Det här med gamla vs nya hästar

   Jag tycker att pintoaraberna från igår är SÅ SNYGGA och jag älskar klarheten i deras färger, men något som jag så hemskt gärna skulle vilja se i spelet nu är en uppdaterad version av denna häst. Min isabellfärgade arab heter Helios och han var min favorit under väldigt lång tid - men han håller inte måttet jämfört med spelets nya araber. Som jag har sagt många gånger förr har jag köpt mina hästar för att jag verkligen gillar dem, så jag vill ju gärna ha med dem in i den nya eran av hästar...
 
   Högt upp på min önskelista - en ny version av Helios!
 
   Ni ser ju hur länge sedan det här var, det här var de förrförra animationerna vilka försvann ur spelet under våren 2016 x)
Nya hästar och längtan efter The Sims

   Tre nya pintoaraber blev det i dagens onsdagsuppdatering och isabellen.. asså snart måtte det väl slutas upp med de här dösnygga hästarna, det är ju nog för att göra vem som helst fattig x) Vilket lyxproblem ändå, med så snygga hästar! Jag gillar verkligen ändringarna i animationer också (de på marken), känns som att det blev rätt bra nu. Jag tycker iaf det ser riktigt snyggt ut! Inte riktigt lika bra på hästryggen, men jag litar på att det kommer ändras mer framöver. Något som nu är väldigt tydligt är att vissa frisyrer gör att spelaren ser riktigt skum ut och jag börjar undra om jag skulle hitta någon annan frisyr som ska få bli Esmes nya look. Jag vet, har haft samma frisyr sedan Jarlaheim öppnade, men då kanske det verkligen är dags att ändra sig nu, fyra år senare? x) Vet bara inte vad, riktigt. Funderat lite på håret jag hade från början, alltså det långa bashåret, och även det korta med snedlugg från Firgrove. Vi har dock blivit lovade nya frisyrer innan årets slut, så medan jag funderar hoppas jag att jag har tur och att det kommer snart!
 
   Jag är btw så otroligt avundsjuk på alla som fått The Sims 4: Cats & Dogs tidigt! Det är ju mestadels influencers på YouTube alltså. Alla byggföremål ser helt fantastiska ut och jag vill bara bygga... och nu går det att göra runda tak!!! LYCKAN! Jag vill bygga slott, men först vill jag ha Cats & Dogs för jag vet att det finns några föremål däri som skulle passa perfekt för ett slott i mitt tycke. Flera stycken har bett mig att bygga Hogwarts i The Sims 4, men ärligt talat är jag livrädd för den uppgiften så det får banne mig vänta x)
   NÄR ÄR DET FREDAG?
Onsdag då!

   Kul att se era reaktioner på min nya dator igår, haha! Jag kan ju INGENTING om datorkomponenter, men en av mina bästa vänner hängde med mig för att hämta ut nästan alla delar från posten och det första hon gjorde så fort vi var bland folk vi kände var att ivrigt berätta om vilka coola delar vi hämtat på vilket alla gick in i ett "omg"-mode, haha x) Så otroligt tacksam för all hjälp jag fick på vägen och nu är det enda som stoppar mig från att börja testa coola spel funderingarna om vilka som jag ska göra videoserier om och inte. Jag och Stacy Place har pratat om att testa MMO-spelet School of Dragons tillsammans och ploja runt där samtidigt som vi spelar in det, och det verkade som att ett par fler SSO-nissar var intresserade av att haka på. Vore svinkul! (Jag testade School of Dragons en gång för massa år sedan men på den tiden hade jag inte intresse för spel åt det hållet. Nu vore det däremot kul att prova igen!) Det här med tidzoner är dock lite trassligt, men Stacy är faktiskt påväg att flytta till Sverige nu så snart blir det långt mycket lättare att nörda loss... :D
 
   Uppdateringsmässigt hoppas jag på fler animationstweakningar (vet inte vad man vågar hoppas på, man förstår ju att det tar tid att både animera och speltesta) och nu var det fem veckor sedan det sist kom hästar. Det finns redan fler hästar i spelet än vad jag trolgien någonsin kommer ha råd att köpa, men man klagar ju inte över fler, hehe... särskilt inte om det är fler hästar i samma stil som pintoaraberna, särskilt som den jag köpte x) Snyggaste hästen i spelet just nu, no doubt...
 
   Enda bilden jag har på Lucifer så här långt, shame on me!
Min monsterdator

   Min nya dator är inte bara dösnygg, den var dödligt dyr också! Alla delar är köpta separat och kostnaden gick upp till ca 26.900kr (+ en Uber för att få hem burken). Till det kommer tillkomma grejer som att jag verkligen borde byta ut mitt högtalarsystem (som är ärvt, säkert tio år gammalt och ger ifrån sig skumma ljud hela tiden) och jag funderar även på om man skulle byta ut datormus och tagentbord till vita med lila rgb-lights för att matcha datorn... dyrt är det, sånt här! Jag är ju allt annat än rik och jag har sparat till den här datorn i några år nu.
   (Jag kan byta färg på allt där inne om jag vill - men eftersom chassit är lila är det så det blir!)
 
   Min nya bebis ♥ (Hårddisken på toppen är min eviga följeslagare Pinky, som innehåller typ hela mitt liv. Pinky har sitt namn för att jag någon gång i tiden hade en dator som dubbades till The Brain (Någon som tog den referensen?) men denna nya burk har faktiskt inte fått ett namn än. Döpte dock en av hårddiskarna till Aideen...)
 
Här är alla delar om någon är intresserad:
Case: NZXT H440W New Edition Silent Ultra
GPU: GeForce® GTX 1080 Ti Gaming OC 11G
MBO: Asus TUF Z270 Mark 1 ATX, Socket 1151, Intel Z270
CPU: Intel Core i7-7700 Kaby Lake CPU
PSU: EVGA SuperNOVA 1000 G3
AIO: NZXT Kraken X62
RAM: Corsair Vengeance LPX White 32GB (4x8GB)
SSD: Samsung 960 PRO MZ-V6P512BW
HDD: WD Black WD2003FZEX 64MB 2TB 3.5" (+ en äldre HDD i samma storlek som jag plockade över från min gamla dator)
 
+ en extern DVD-läsare från Asus så jag fortsatt kan spela äldre spel som t ex min gamla favorit Zoo Tycoon 2. Har redan testat spelet och det fungerar PERFEKT - skönt det, var lite rädd att spelet med över tio år på nacken inte skulle gå att köra med Windows 10.
 
   Förurom att chassit är hemskt snyggt är det så himla skönt att ha USB-portarna på toppen! På min förra burk hade jag två portar på framsidan och de satt på botten av framsidan, vilket var hemskt opraktiskt för mig som har ont om plats och måste ha datorn på golvet samt använder externa hårddiskar under 99% av min tid framför datorn. (Har ALLT SSO-relaterat på en extern hårddisk så att jag kan peta på blogg, Instagram och Jorvikipedia vart jag än är.)
En av favoritbilderna

   Det här är en av mina favoritbilder från senaste huvuduppdragen. De här passagerna mellan världar är så vackra!
 
 
Måndag var det...

   Det här har varit en sån där dag då ALLT går fel, men en sak är åtminstone bra! Jag har nu petat in den extra hårddisken jag hade till nya datorn, så nu är alltalltallt klartklartklart. Nu gäller det ju bara att köpa extragrejer man behöver som högtalare och leta mikrofon osv men det besväret blir till en annan dag. Jätteskönt att ha det här klart och nu ska jag bara skruva på chassit igen.
   Självklart ska jag även ta bild på härligheten och dela med mig av vad datorn består av, har fått flera frågor på det ^^ Haha det här är på ritkigt min dyraste ägodel men det är så värt det!
 
   Annars har jag inte mycket annat på g, mer än att jag jobbar på en redigering som jag dessutom spelar in på film. Det blir mest projekt till min engelska YouTube-kanal just nu i filmväg, för som jag nämnde häromdagen blir den lättare att ordna material till. Det passar så mycket bättre att dela upp videorna som jag nu gör tycker jag, det blir kanske lite hattigare för alla svenskar men det blir lättare för alla utifrån Sverige att förstå vad som händer ^^
 
   Esme och Ash på räddningsuppdrag i Pandoria
Teatern

   Jag ligger ju så sjukt mycket efter med att skriva om veckans uppdateringar numera... Snälla SSO, ge oss möjlighet att ändra dygnsrytm i spelet? Jag tycker verkligen inte det är kul att spela i det orange-rosa kvällsljuset så då struntar jag hellre i det helt, haha...
 
   Jag ska säga några korta grejer om Thalia som dök upp för ett bra tag sedan hursom, hehe. Thalia har supersnyggt hår som jag är galet avundsjuk på, tycker hon har riktigt cool design på hela sig själv som karaktär och skulle vilja sno hennes handskar också och teaterfunktionen i sig är... intressant, men inget som jag själv har nytta av. Vore dock kul med mer uppdrag runt det, för jag tyckte det var kul att använda även om det inte är något som jag kommer leka med på eget bevåg!
 
 
 
 
Ny vecka

   Bild från Horsez: Ranch Rescue
 
   Det enda jag vill den här veckan är att det ska bli fredag så jag kan köpa The Sims 4: Cats & Dogs! Jag har stalkat typ alla YouTubers med The Sims-material jag känner till för att få se sneak peeks och jag är så kär i packet redan! Sen att det kommer runda tak så man kan bygga riktiga torn... gissa vem som kommer bygga slott!
   SSO-mässigt känns det som att det kanske är dags för nya hästfärger den här veckan, det var ett tag sedan sist... fast man skulle ju inte klaga över annat heller! Jag är så tagg för The Sims så SSO glider lite under radarn just nu x)
Lugn och fin söndag

   Jag hade egentligen tänk vara superefektiv och göra en massa grejer idag, men det sket sig enligt vanlig ordning, haha. Något som jag HAR gjort är att installera min sista expansion från Zoo Tycoon 2 (hade glömt kvar Extinct Animals i CD-läsaren på min gamla dator då jag pluggade ur den, smidigt) och börjat spela igenom några kampanjer för att låsa upp coola föremål. Innan jag började spela passade jag på att ladda ner allt som släppts till Radical Remake och att spela spelet utan några användargjorda grejer alls med undantaget just RR är så ovant men riktigt härligt! Jag tänkte installera ett par få användargjorda grejer (t ex Sophies fågelbur för att kunna köpa in delar till den billigt och sälja dem dyrt för att få mer pengar, hehe), men annars tänkte jag testa att hålla spelet rätt fritt från onödiga prylar. Ovant eftersom jag inte spelat så på många år, men lite kul att testa spelet på ett nytt sätt!
 
   Annars har jag inte så mycket på gång, men det händer en del snart. Jag ser fram emot onsdag för att se om det kommer någon uppdatering till spelaranimationer och på fredag släpps ÄNTLIGEN The Sims 4: Cats & Dogs som jag längtat ihjäl mig efter sedan augusti. Exakt en vecka efter det släpps de nya Pokémonspelen UltraSun och UltraMoon och jag kan dessutom tänka mig att det inte är långt kvar till en ny, stor uppdatering av Pokémon GO! efter dess Halloweenevent med fem Pokémon från Gen III. Jag har köpt en hel drös med spel jag ska testa, men kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska börja bara för att leka runt eller om jag ska planera in videoserier kring några av dem. Jättemycket kul på g alltså, och sen är det ju inte många uppdateringar kvar i SSO innan året är slut och det har pratats om allt från hästar till frisyrer till fler springande husdjur. EPISK HÖST!
Då vi ändå är inne på konst

   Eftersom jag har petat på SSO's concept art under de senaste dagarna tänkte jag tipsa om konstnären som målar alla coola laddningarskärmar till spelet just nu! Det är en tysk konstnär som har ett företag som heter Company of Wolves och hennes portfolio är helt galen! Jag älskar alla hennes smådjur och bakgrunder, men jag tycker att varje bild hon gör med SSO blir snyggare och snyggare - jag har inte hittat några hästar i hennes portfolio från innan hon gjorde Halloweenbilden förra året, så hon kanske inte gör så mycket hästar i övrigt?
 
   Ni hittar hennes Facebooksida HÄR - och här nedan ser ni en bild hon postade 2016! Tänk om man bara kunde ha hälften av hennes skicklighet?!
 
 
Har ni mikrofontips?

   Idag skulle jag egentligen ha haft en drös människor hemma hos mig på fika och allmänt snack, men eftersom alla mina polare är hemskt morgontrötta fick jag besök i två grupper istället, en som dök upp någon gång runt lunch och hjälpte mig med lite datorfrågor (aka. min egen personliga datornisse med sällskap) och en annan grupp som bara allmänt snackade skumma spel och åkte hem för bara en liten stund sedan. Grupp nummer 1 tipsade om en mikrofon jag skulle kunna köpa för att öka kvalitén på mina videor (jag berättade om mina planer på att uppdatera mitt headset), men Grupp nummer 2 sade bestämt att exakt den mikrofonen hade de inga jättebra erfarenheter av. Något som någon av er kan hjälpa till med erfarenheter runt kanske?
 
   Micken som stod på tal var Blue Microphones Snowball, som Grupp 1 hävdade skulle vara perfekt för mig. Grupp 2 höll sig bestämt fast vid att jag borde skaffa mig en Blue Microphones Yeti istället, men den är förstås lite dyrare. Har ni bra tips på mick? Det vore nice att hålla sig under tusenlappen, men just nu planerar jag mest för framtiden och jag sparar så mycket pengar varje månad att det inte blir något större problem att kunna lägga lite pengar på kvalité under början av nästa år då jag är klar med resten av årets stora utgifter :)
 
   Hit me!
 
 
Fripps böcker

 
   Tog ni alla referenser från Fripps boksamling?
 • Jon: En Jarls äventyr är ett spoof på Bilbo: En hobbits äventyr som är en prequel till Sagan om Ringen. Jarlatrilogin är ju som bekant en mashup mellan Sagan om Ringen och Star Wars.
 • Palle Rosengren och fallet med den enorma stenen drar åtminstone mina tankar till Kalle Blomkvist då stenen kan vara Stormumriken... jag har dock dålig koll på Kalle Blomkvist så jag är inte säker på om det är riktigt så, men jag vet dock att Rövarspråket först dök upp i boken "Kalle Blomkvist lever farligt" och Lisa pratade rövarspråket senare i uppdragen. (För er som inte vet så är Kalle Blomkvist en av Astrid Lindgrens karaktärer)
 • Jerry Trotter och den brinnande kaffekoppen fortsätter från tidigare Jerry Trotters - Jerry Trotter och de smartas sten, Jerry Trotter och fången från Alcatraz och Jerry Trotter och halvblodshingsten.
 
 
 
 
   Btw helt orelaterat men ändå nice - Blogg.se har nu en ny app som faktiskt är användbar! Den är ett sjukt stort lyft från den förra appen och har dessutom en bättre design som är mer användarvänlig, you go BloggEsse!
Sista concept-vändan

   Tänkte kasta in de sista två bilderna jag hittat under mina färder på nätet (okej det är lite lögn men conceptbilder på props i Firgrove kan vi snacka om en annan gång) - även dessa målade av SSO's Concept Artist Matilda då hon var praktikant på Star Stable och de går att hitta på hennes Tumblr.
 
 
 
   Särskilt det där utforskarsetet där uppe är så sjukt coolt! Skulle älska att ha något sånt i spelet. Det här kan ju ha varit just träningsskisser under praktiktiden, men det vore allt kul om något av det man ser här en dag kommer till SSO...
Artikel om Star Stable

   På Aftonbladet finns idag en artikel om SSO där det finns kommentarer från Marcus Thorell Björkäng (IP Director), Christoffer Ring (Social Media/PR Manager) och Tilda Pandapoulos (som jag och Game Master Ylva försökt adoptera på flera event vi har hängt på). Helt klart läsvärd (även om det faktiskt finns faktafel i artikeln - spelet finns idag på 12 språk, inte 14.)
 
  Läs artikeln genom att klicka HÄR!
 
   (På bilden till höger ser ni GM Doris som bland annat varit på både Comic Con och Hästens Dag)
Fin dag, det här

   Jag har varit uppe sedan tidigt och idag jobbar jag bara halvdag, så jag är rätt klar med dagens måsten och kan påbörja min helg. NIIIICE!
 
   Jag hade nog tänkt spela in några nya avsnitt med Penny, men jag kommer avvakta och invänta att animationerna uppdateras lite för det känns så onödigt att spela in något nu då vi nog alla håller med om att det inte ser så bra ut som det borde. Jag har inte så mycket annat att säga om saken, det känns inte som att någon är riktigt nöjd, varken vi eller SSO-teamet, så jag väntar med spänning på fler tweaks!
   Istället ska jag försöka spela in något annat. Jag jobbar på lite olika projekt till båda mina kanaler, men det ska planeras och skrivas och spelas in och redigeras och allt vad det nu är. Min svenska kanal kommer ju ligga lite efter om jag inte spelar in nya avsnitt med Penny, men det är också dags att börja med en ny extra spelserie nu då jag är klar med Harry Potter och Fenixordern. Exakt vilken det blir vet jag faktiskt fortfarande inte, det beror nog på vad som blir enklast att göra... Jag har lite lättare att ordna nytt material till min engelska kanal eftersom den inte är centrerad på berättande på samma sätt som min svenska, så det lär bli så att jag i perioder fokuserar mer på den ena än den andra.
 
   På tal om andra spel hade The Sims sin sista livestream inför släppet av Cats & Dogs igår. Jag hoppade in på Twitch av en slump och satt sedan som klistrad - de nya byggobjekten är fantastiska! Jag skrek rakt ut flera gånger haha, det ska bli så sjukt roligt att få bygga med föremålen! Vilken tur att jag hann få ordning på min nya dator känner jag, för jag kunde ju knappt spela The Sims på min tidigare x) Mitt enda problem är att jag inte kan spela något nästa helg, för jag ska vara kattvakt... åt en av världens sötaste katter though, så jag kommer nog överleva!
 
   Ash och Esme ute på Pandoriaresa
Fortsätter med concept

   Som en fortsättning på gårdagens inlägg om concept är här några bilder målade av SSO's tidigare Concept Artist Marina. Som ni ser arbetade hon mycket med det visuella bakom Jorvik City under åtminstone en del av sin tid på Star Stable. Ni hittar hennes portfolio genom att klicka HÄR!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Btw, egentligen lite orelaterat, men då jag försökte komma på var tusan jag hittat bilderna och Googlade runt upptäckte jag att Marina också har släppt ett album för några år sedan - hade inte en aning! Ni kan lyssna på och även köpa hennes musik HÄR.
Det här med kritik vs hat

   Jag ska sitta och jobba lite extra nu på kvällen för att kunna vara ledig mer i morgon, men jag tänkte lämna er med en post jag skickade upp på Instagram för en stund sedan - för att påminna att det är så otroligt onödigt med hatfulla kommentarer, även om man är lite besviken.
 
 
 

EVERYONE IS ENTITLED TO THEIR OWN OPINION - But none of you were raised by wolves. You wouldn't want your teacher to say mean things about your school work, right? It's not difficult being nice, even if you don't like something! #EsmeSays

Ett inlägg delat av ✨Esmeralda "Esme" Silverforce✨ (@esmesilverforce) Nov 2, 2017 kl. 11:06 PDT

Har ni sett de här?

   Häromdagen försökte jag sortera lite i alla miljoner bildmappar jag har för bilder till Jorvikipedia då jag snubblade över lite concept art till SSO som jag sparat på mig. Några av SSO's Concept Artists har ju egna sociala medier där de kan dela med sig av vissa saker lite som en portfolio för t ex framtida jobb. Jag hittade verk från två olika artister (varav en nu inte jobbar kvar på SSO längre som som gjorde fin konst under arbetstiden) och tänkte dela med mig av det jag hittat!
 
   Just de här tre bilderna är målade av Matilda från concept-teamet då hon var praktikant på SSO (hon är numera anställd) och de går att hitta på bland annat hennes Tumblr som ni hittar HÄR! Matilda har bland annat gjort laddningsskärmarna man ser i spelet under resor, som t ex in i hemstallet eller till och från Jorvik City.
 
 
 
 
Esmes hus - Trädgården

   Under förra veckan byggde jag ju ett hus åt Esme i The Sims 4 och nu är det dags att börja gå igenom det!
 
   Det här är alltså utsidan! Det finns två ingångar till trädgården, en på var sida av huset. Vi ska igenom gången till höger.
 
   I den stängda delen av trädgården finns en stor uteplats, en vanlig pool och en uppvärmd pool.
 
   ÄLSKAR hur den här uteplatsen blev! Hade lite problem med taket ovanför den bara, måste researcha hur jag ska lösa det för framtida byggen. Vet att det gör!
 
   Soffa och fåtöljer bland massor av blommor. Glasdörren leder in till köket.
 
   Den uppvärmda poolen ligger i skuggan av ett stort träd med lyktor hängades från genarna. Nu ska vi igenom grinden långt framme mot vänster för att komma till den öppna delen av trädgården.
 
   I den här delen av trädgården finns flera anlagda rabatter och även en damm.
 
   Bakom de stora fönstren finns köket och en liten läshörna - man kan alltså sitta i en fåtölj med trädgården precis intill sig.
 
 
 
 
   Precis som alla mina byggen går det här att ladda ner i Galleriet, och precis som alltid är mitt EA-ID Monokerus!
Precis vad man behövde, haha

   Började må riktigt dåligt på jobbet idag och pallrade mig iväg till apoteket för att köpa en termometer eftersom min gamla dog, och visst farao har jag feber! Nu blir det en lugn och stilla kväll och om jag inte mår bättre i morgon jobbar jag hemifrån resten av helgen. Fredag är nämligen halvdag, så jag hade tänkt jobba hemma då ändå för att slippa resväg fram och tillbaka.
 
   Idag var det alltså dagen för nya animationer! Väldigt, väldigt ovant, men eftersom SSO lovat finputsning av animationer finns det ingen vits att hetsa upp sig. Jag tycker precis som många andra att något känns lite skumt med nacke och axlar men SSO har redan lovat att det ska fixas så jag känner att det är bättre att chilla lite och invänta den uppdaterade versionen innan man reagerar på riktigt. Det är svårt att vända sig runt i vårt community eftersom många lägger fram kritik på ett så elakt sätt ("Jag hatar det", "det är fult" osv istället för att berätta VAD som kan göras BÄTTRE), så därmed har jag inte heller någon större lust att prata om saken. Man kan tycka saker, men man kan säga det utan att låta rent ut av riktigt jäkla elak. Jag är så glad att alla ni som kommenterar här på min blogg alltid håller god ton!
   Jag tänker alltså vänta lite med att recensera animationerna tills det verkar som att det putsats på dem lite, för det finns ett antal buggar dessutom som gör att det blir lite orättvist att bedöma det hela på dagens bedrifter, hehe.
 
   Men hallå, HÄXHATT! SÅ glad! Och så nice med en föremålsgarderob, även om jag så sjukt gärna velat ha en uppdatering för klädgarderoben. Älskar att vi redan nu får valuta för nya animationer med nya föremål - undrar om det då även kommer nya frisyrer snart?
 
   Nu ska jag ta det chill resten av kvällen och hoppas på att febern gått ner till i morgon, hare!
Spela på nytt

   Jag är förstås på jobbet just nu och kan inte kika på SSO's uppdatering, men jag kommer skriva om den så fort jag får tid och tillfälle! (Ja, jag tidsinställer skamlöst inlägg så att ni har något att läsa om dagarna, hehe)
 
   Jag har börjat spela Höstryttaren igen! Nu är det ju för att jag har en ny dator och "behöver" spela igenom det för att ha en sparad fil - jag har nämligen lite videoplaner med spelet och då måste jag kunna köpa lite olika hästar. Och jag måste säga, trots att jag älskar Höstis till tusen - vilken tur vi har som har SSO! Höstis är bra för att jag har så mycket underbara minnen med spelet och för att det är nostalgiskt, men om det lanserats idag hade jag ju ALDRIG velat spela det. Fult, buggigt och med rätt dåliga funktioner som stjälper mer än hjälper.
   Det här spelet kommer ändå alltid ligga mig varmt om hjärtat, trots fula älghästar med vedervärdiga animationer, anorektiska ryttare som håller fötterna två decimeter ovanför stigbyglarna och en miljon buggar.
 
   Min första sparade spel på Årstidsryttarna består alltid av Ely och har alltid gjort. Ely var karakären i den där superlånga fanfictionen jag skrev om Årstidsryttarna för hundra år sedan - eller ja, jag började skriva på den då jag var fjorton. Nu är jag tjugotre...
 
   Tyvärr märkte jag att det inte gick att installera Star Academy på engelska. Ville gärna testa (har säkert gjort det förr men har glömt det) men de enda språken som gick att välja åtminstone på spel ett var norska och svenska. Tänkte faktiskt höra av mig till SSO's IP Director och fråga om spelen går att få tag i på engelska alls längre. De finns ute på franska men sen var Star Academy också de minst populära i serien och de är så himla sällsynta. Jag tänkte att det kunde vara kul att spela igenom spelet på engelska och dela det med SSO's globala community i videoform så att fler får ta del av spelet, men det blir nog rätt svårt. Vore dock svinkul om det var möjligt!
 
   Brittany danstränar vid Jorvikstallet
Hemligheter under Halloween

   Jag ÄLSKAR Easter Eggs, men det här är första gången jag gjort en video om dem! Denna släpptes i måndags kväll på min engelska kanal.
   Det är ju en vecka kvar på Halloweenfirandet - tror ni det dyker upp något nytt och Halloween-igt idag?
 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.